Murray se ze zranění kyčle zotavuje dobře. Zahájit sezonu by měl v Brisbane, řekl jeho kouč

17. 11. 2017, 10:59
Aktuality 9
Trenér bývalé světové jedničky a trojnásobného grandslamového šampiona Andyho Murrayho je přesvědčený o tom, že se jeho svěřenec na tenisové kurty vrátí na začátku příštího roku v Brisbane. Murray odehrál poslední soutěžní zápas ve čtvrtfinále Wimbledonu, v němž podlehl Američanovi Querreymu, a kvůli přetrvávajícímu zranění kyčle se dalších letošních turnajů nezúčastnil.
Profily hráčů
Andy Murray

Andy Murray po naprosto fenomenální druhé polovině loňské sezony korunované vítězstvím na Turnaji mistrů zahájil tu letošní jako světová jednička. Brit se však letos musel potýkat s několika zdravotními problémy a letošní rok rozhodně neproběhl podle jeho představ. V průběhu letošní sezony nedokázal navázat na loňské výsledky, vyhrál jen jeden turnaj (ATP 500 v Dubaji) a na grandslamech byl nejdále v semifinále French Open. V žebříčku ATP spadl až na 16. příčku.

Zdravotní potíže má ale třicetiletý rodák z Dunblane zřejmě konečně za sebou. Nedávno si totiž zahrál exhibiční zápas s Rogerem Federerem a o pár dní později jeho kouč Jamie Delgado potvrdil, že se dvojnásobný vítěz olympijských her cítí dobře a začátek sezony by měl stihnout bez problémů.

"Andy tvrdě maká. Poctivě rehabilituje a dává všechno i do tréninků. Našim cílem je nadcházející sezonu zahájit v Brisbane. Věřím, že bude stoprocentně připravený. Každým dnem se zlepšuje, to je hlavní. Brzy začne hrát tréninkové zápasy. Určitě se bude i nadále zlepšovat," řekl kouč Delgado.

Minulý týden si Murray střihl exhibiční zápas s Federerem a divákům se představil poprvé od Wimbledonu. "Bylo to dobré. Poprvé od Wimbledonu si zahrál s top hráčem. Jeho tělo se zotavilo dobře a už za pár dní trénoval s Dominicem Thiemem. Hned byl vidět posun v Andyho hře. Užil si to," uvedl Delgado.

Plán na začátek nadcházející sezony mají Murray se svým koučem jasný. "Sezonu chceme zahájit hned v prvním lednovém týdnu v Brisbane. Pak si dáme týden pauzu na odpočinek a už 15. ledna startuje Australian Open. Snažíme se ještě dát dohromady nějaký tréninkový blok do konce roku a také chceme, aby si Andy v rámci předsezonní přípravy zahrál s několika kvalitními hráči a co nejlépe se připravil na australské léto," dodal Delgado.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

9
Přidat komentář
Holahej
Andy, budu fandit, aby vyšlo AO, ten titul by ti slušel, po tolika finále.., i když i jinak jste úspěšní..., ten trek je však šíleně nebezpečný, člověk umrzá jen při tom zhlédnutí filmových záběrů...

Judy Murray,was presented with her OBE by Prince William at Buckingham Palace.She got the prestigious accolade for her services to tennis, women in sport and charity.

Kim Sears gave birth to their second daughter.

Andy Murray's brother-in-law sets off in bid to become youngest ever to reach South Pole solo.He hopes to complete the 702-mile trek to the bottom of the world by Christmas Day.He's trying to become the youngest person to reach the South Pole alone, unsupported and unassisted!
Reagovat
turista
Nikdo nemeškej!
Reagovat
Kozoroh
Bez Lendla mu těžko vyjde AO nebo jiný GS.
Reagovat
smazaný uživatel
https://twitter.com/Gagao_R/status/931484111788703744
Reagovat
Nola
Andy, celkom sa tesim na navrat, v tenise uplne odisla nejaka konkurencia.....
Reagovat
Pe3k
Můra je ok, co Nol3?
Reagovat
George_Renel
Možná, že jeho příznivci by byli radší, kdyby se dobře vyvíjelo jeho léčení. .-)
Reagovat
Tuttovka
To je príma :). Murrayho sice jako hráče moc rád nemám, ale zranění je nepříjemné pro každého. Na druhou stranu jeho obranný styl umí z hráčů dostat to nejlepší :). https://www.youtube.com/watch?v=CGRzfUccmNE :) Ale ten další gem při podání Murrayho byl asi ještě lepší :).
Reagovat
kada.tom
Už aby to bylo, těším se na návrat Andyho a Sereny, konečně bude taky komu pořádně fandit :-)

A snad se oba vrátí na ta místa, kam patří :-)
A s trofejemi. Ideálně grandslamovými.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist