Murray selhal, Hopman Cup vyhráli Španělé

9. 1. 2010, 11:07
Aktuality 9
Hopman Cup vyhráli potřetí v historii španělští tenisté. O svém vítězství dnes Tommy Robredo a Maria Jose Martinezová-Sanchezová rozhodli ve čtyřhře proti britskému páru Murray/Robsonová.
Tommy Robredo a Maria Jose Martinezová

Po obou úvodních dvouhrách byl stav na zápasy 1:1, tedy podle očekávání. V obou zápasech ale vyhráli jeho outsideři.

V úvodní dvouhře teprve patnáctiletá Laura Robsonová překvapivě porazila ve dvou setech 26. hráčku světového žebříčku Martinezovou-Sanchezovou.

"Na konci jsem byla pořádně nervozní. Jsem moc šťastná. Myslím, že jsem hrála moc dobře, hlavně v prvním setu, který jsem úplně ovládla," radovala se po utkání Robsonová.

Finálový souboj mohl tedy rozhodnout Andy Murray v případě svého vítězství nad Tommym Robredem. V prvním setu sice španělského tenistu převálcoval 6-1, Robredo ale dokázal utkání otočit a zvítězil 1-6 6-4 6-3.

"Když jsem s Andym prohrál první set 1-6, snažil jsem si hru hlavně užít, protože on hrál fantasticky. Měl jsem před očima ten diamantový míček pro vítěze a říkal si, že bych chtěl mít ještě jeden, tak jsem zabojoval," uvedl Robredo, jenž se z triumfu v Hopman Cupu radoval už v roce 2002 s Arantxou Sanchezovou-Vicariovou.

Zápas rozhodla závěrečná čtyřhra, v níž španělská dvojice zvítězila 7-6 a 7-5 poté, co v první sadě odvrátila tři setboly svých soupeřů. Britská dvojice přitom všechny předchozí mixy v Perthu vyhrála.

Po dobře rozehraném souboji, který Britové nakonec nezvládli, vzal zodpovědnost na sebe Murray, který prý mladou Robsonovou zklamal.

"Chtěl bych poděkovat své partnerce, že se mnou hrála," řekl skotský tenista. "Trochu jsem ji zklamal, kvůli tomu se cítím špatně," dodal.

Výsledky- Hopman Cup (tvrdý povrch, dotace 909.000 dolarů):
Finále:
Španělsko - Británie 2:1


Martinezová-Sanchezová - Robsonová 1:6, 6:7 (6:8), Robredo - Murray 1:6, 6:4, 6:3, Martinezová-Sanchezová, Robredo - Robsonová, Murray 7:6 (8:6), 7:5.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
preco mi admin vymazal moj prispevok?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
skott
Murray je D.E.M.E.N.T!!
Reagovat
skott
a admina prosim, aby to nemazal, pac je to jeho oficialni diagnoza.
Reagovat
smazaný uživatel
Copak se děje? Nepamatuju se, že bys takhle vylítl před rokem, když Hopmana zazdil tvůj miláček slečna Mubinovna. Tihle dva to ještě jednou napraví, ale loňské fiasko byla navždy poslední šance.
Reagovat
smazaný uživatel
Můra jedna jedovatá chlupatá a zubatá !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Upír jeden...:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Můra zase prokázala, že nikdy nemůže být hráčem číslo jedna na světě...zase jednou projel vyhraný zápas, to se mu stává docela často - viz. utkání proti Štěpcovi v lonské sezóně, kdy taky vyhrál první set jasně 6:1, a potom prohrál skoro stejným skóre jako včera večer...nemá to v hlavně v pořádku, proto letošní AO vyhraje buď Djokovič, Nadal nebo Davy, popř. i Delpo, ale rozhodně ne tenhle šášula...:-))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Jasné, že ju sklamal. Ona chúďa sa nadrie aby vyhrala prvý zápas na turnaji, :D a keď už koenčne vyhrá tak ten "zubáč" prehraje s Robredom...
Reagovat
smazaný uživatel
Stacey0 dobrý koment prý zubač he he hi hi )))))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist