Murray si poradil s Chačanovem a postoupil do čtvrtfinále

5. 6. 2017, 14:40
Aktuality 26
FRENCH OPEN - Andy Murray se stal prvním čtvrtfinalistou horní poloviny pavouka letošního French Open. Světová jednička v osmifinále po téměř bezchybném výkonu přehrála 6-3 6-4 6-4 ruský talent Karena Chačanova a pošesté v řadě postoupila do čtvrtfinále pařížského grandslamu. V něm vyzve Keie Nišikoriho.
Andy Murray

Andymu Murraymu se možná blýská na lepší časy. Brit rozhodně nemůže být s dosavadním průběhem letošní sezony spokojený. V roli světové jedničky triumfoval pouze jednou, když nenašel přemožitele na turnaji ATP v Dubaji.

Kromě ještě finálové účasti v Dauhá a semifinálové v Barceloně se totiž výsledkově i herně výrazně trápil. Do Paříže, kde probíhá druhým týdnem antukový vrchol sezony French Open, přijel s nepříliš přesvědčivou antukovou bilancí 4-4.

Statistiky zápasu
Murray - Chačanov
5 esa 1
1 dvojchyby 6
65% 1. podání do kurtu 58%
70% úsp. po 1. podání 65%
75% úsp. po 2. podání 52%
10/15 úspěšnost na síti 12/17
29 vítězné míče 34
14 nevynucené chyby 38
5/9 brejkboly 2/2
čas 2:04

Na pařížské antuce se ovšem Britovi po dlouhé době začalo dařit. Loňský finalista si postupně poradil s Andrejem Kuzněcovem, Martinem Kližanem i Juanem Martínem Del Potrem a dnes nedal šanci svému soupeři Karenovi Chačanovovi. Pošesté v řadě tak postoupil do čtvrtfinále druhé akce velké čtyřky a navíc dnes získal 650. kariérní výhru.

Chačanovova účast v osmifinále French Open byla velkým překvapením. Ruský talent si ovšem postup mezi nejlepší šestnáctku vybojoval po parádních výkonech, které předvedl proti Nicolasovi Jarrymu, české jedničce Tomášovi Berdychovi a Johnovi Isnerovi.

Proti světové jedničce ale neměl šanci. Přestože nehrál vůbec špatně (trefil 34 vítězných míčů a 38 nevynucených chyb), na Murrayho skvělou obranu často nemohl najít recept a v klíčových momentech o devět let staršího Brita nedokázal přehrát.

Murray dnes podal téměř bezchybný výkon. Zahrál pouze o pět winnerů méně než Chačanov, ale hlavně jen 14 nevynucených chyb. Také lépe servíroval. Ačkoli dvakrát přišel o podání, v obou případech si ho okamžitě vzal zpět. Všechny tři sety měl favorit dnešního utkání pod kontrolou.

Britská a světová jednička chyběla od roku 2009 ve čtvrtfinále pařížského grandslamu pouze jednou (2010). O postup do semifinále si Murray zahraje s osmým nasazeným Keiem Nišikorim.

S Japoncem, jenž si ve čtyřech setech poradil s Fernandem Verdaskem, vyzve již pojedenácté a načne tak druhou desítku vzájemných soubojů.

Poslední čtvrtfinálovou dvojici dnes vytvořili předloňský šampion Stan Wawrinka ze Švýcarska a Chorvat Marin Čilič, který hraje své životní Roland Garros.

včera se rozhodlo o tom, že si o semifinále zahrají Španělé Rafael Nadal proti Pablu Carreñovi a Srb Novak Djokovič s Rakušanem Dominicem Thiem. Ve čtvrtfinále je tak sedm z osmi nejvýše nasazených hráčů.

• FRENCH OPEN •
Francie, antuka, 36,000.000 eur
pondělní výsledky mužů (05. 06. 2017)
• Dvouhra - osmifinále •
A. Murray (1-Brit.) - Chačanov (Rus.) 6-3 6-4 6-4
Wawrinka (3-Švýc.) - Monfils (15-Fr.) 7-5 7-6(7) 6-2
Čilič (7-Chorv.) - Anderson (JAR) 6-3 3-0 skreč A.
Nišikori (8-Jap.) - Verdasco (Šp.) 0-6 6-4 6-4 6-0
Čtvrtfinálové dvojice:
Murray (1-Brit.) - Nišikori (8-Jap.)
Wawrinka (3-Švýc.) - Čilič (7-Chorv.)
Nadal (4-Šp.) - Carreño (20-Šp.)
Djokovič (2-Srb.) - Thiem (6-Rak.)
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

26
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jen se mi zdá,že když má Andy Lendla v zádech je jednou tak lepší.Nebo se mi to jen zdá?
Reagovat
FulnekUltras
Hroznýš ho preventivně lynčuje pohledem.
Reagovat
kada.tom
Nishi pěkně, jsem rád, že se oklepal z toho kanára a Verdascovi jej dal taky :-)
Reagovat
Nola
Nishi vs Nando, skore ako vo WTA :D
Reagovat
smazaný uživatel
Mutademus pise:
kdo porazi Verdaska bere titul
https://www.facebook.com/TrollTennis/photos/a.222942984491038.48429.222913534493983/1304942329624426/?type=3

Mut k tomu dal i zdroj, coz je dost dulezite...
Pokud Nishi dnes dokona obrat, budeme mit take noveho GS viteze v ATP.
Pokud ho nedokona a sir Andy si s Fernandem poradi...Skotsko bude slavit. Osud je proste osud:)
Reagovat
Marduch
Bylo by to hezké.
Reagovat
Mayo
Forma stúpa.
Reagovat
smazaný uživatel
Hoci Andymu Kozoroh predpovedal na RG skorý koniec, resp. každopádny koniec. Stále je šanca, že dojde na turnaji ďalej ako Djokovic. Podľa mňa finále uhrá.
Reagovat
turista
Sir Andy bude tady nebezpečný pro všechny včetně Novaka a Rafy. Zlepšuje se.
Reagovat
smazaný uživatel
Je nenápadný, nikto s ním nepočíta. Skvelá pozícia. Navyše oproti minulému roku nehrá na RG žiadne 5-seťáky, šetrí sily. V súčasnosti sa už dokonca javí v lepšej forme, než v Paríži 2016.
Reagovat
horska.kraslice
Žádné pětiseťáky? Druhé kolo se nepočítá?
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš ten 4-seťák s Kližanom?
Reagovat
Nola
na pocte setov nezalezi, skor na case, ktory tenista stravil na kurte, niekedy 5 -setak trva kratsie ako zapas na 3 sety
Reagovat
smazaný uživatel
To áno. Ale tu to neplatí. Andy strávil na kurte o poznanie menej času ako pred rokom.
Reagovat
Nola
to bola vseobecna poznamka, nie v suvislosti s Andym, hra dobre, los priaznivy, moze skutocne uhrat dobry vysledok
Reagovat
rod_laver
Stan ho vyřadí.
Reagovat
gigin
Aj sa temu smejem.
Reagovat
baggik
Tak upřímně, kdo to mohl čekat, že se Andy takhle zvedne, když jinak na antuce letos slabota? A takovej DelPo ho mohl potrápit mnohem víc, jenže když v důležitých momentech dával dvojchyby nebo vyhazoval míče na tribunu, oproti esům, které dával dřív.
Reagovat
kada.tom
Viděl jsem 2. a 3. set a Andymu nebylo skoro co vytknout, dneska to vypadalo velmi velmi dobře, tak snad se mu bude dařit i v QF.
Reagovat
Lina
i ve finále.
Lendl je jeho guru. :)
Reagovat
turista
No Andy má velkou motivaci když ještě titul z FO ve sbírce nemá.
Reagovat
baggik
Ale je prostě horší antukář než Nadal, Djokovič a Wawrinka.
Reagovat
Herbert_Hoover
Mnohdy to ani není o tom, kdo v sobě koncentruje více antukového umu, ale o match-upu a aktuální formě. Loni ten lepší antukář Stan třeba s tím horším antukářem Andym uhrál pouze jeden set. Navíc si myslím, že bývávalo, že byl Andy horším antukářem. Faktor Lendl opět působí a dle mého ve finále Andy bude.
Reagovat
Marduch
jo, začínám mi to smrdět cílevědomou lendlovinou, tj. všechno, zdůrazňuji slovo všechno:), podřídit a ladit směrem k RG..
Reagovat
turista
Přesně tak. Loni Andy v Madridu skolil Rafu a v Římě Novaka. A vyhrát FO bude chtít. Pak se o WB popere hodně hráčů. Rogerova riskantní sázka na trávu a Wimbledon nemusí vyjít. Na antuce mohl RF letos uhrát spoustu bodů a ukázat divákům hezký tenis. No pokud vyhraje Stuttgart a Halle tak ho nemusí mrzet event. blamáž ve Wimbledonu.
Reagovat
Mayo
Koho zaujímajú podradné turnaje v Stuttgarte ci Halle.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist