Murray v Abú Dhabí vydřel výhru nad Lópezem, v semifinále je i Wawrinka

1. 1. 2015, 19:45
Aktuality 36
EXHIBICE ABÚ DHABÍ - Španělští náhradníci se v úvodní den exhibice v Abú Dhabí o překvapení nepostarali. Andy Murray si po dvou a půl hodinovém boji poradil s Felicianem Lópezem a roli favorita pak potvrdil také Stan Wawrinka, který přehrál Nicoláse Almagra. Vítězové v zítřejším semifinále vyzvou Rafaela Nadala a Novaka Djokoviče.
Andy Murray

Andy Murray, který v roce 2009 vyhrál 1. ročník exhibice v Abú Dhabí, vstoupil do letošního roku velkou bitvou. Feliciana Lópeze, jenž nahradil zraněného Francouze Gaëla Monfilse, udolal až po více než dvou a půl hodinách.

Sedmadvacetiletý Brit hrající v novém outfitu od Under Armour má s o šest let starším Španělem vynikající bilanci, když s ním v devíti vzájemných duelech prohrál jen dva sety. Tentokrát však měl namále, Španěla udolal po vyrovnaném průběhu 7-6 5-7 6-4.

"Na Mubadala World Tennis Championship hraju už poněkolikáté a vždy je to pro mě velmi dobrá příprava před dobrým publikem. Je to skvělý způsob, jak začít novou sezonu. Zahrát si několik zápasů proti nejlepším hráčům světa vás na začátku roku dostane do velmi ostrého tempa," řekl Murray.

V pátečním semifinále se svěřenec Amelie Muresmové Murray utká s šampionem z let 2010 a 2011 Rafaelem Nadalem, který od loňského Wimbledonu odehrál pouhé tři turnaje. Nejprve totiž laboroval se zraněným zápěstím a na podzim pak předčasně ukončil sezonu kvůli zánětu slepého střeva.

 

Druhé dnešní čtvrtfinále už takové drama nenabídlo. Daviscupový šampion Stan Wawrinka v duelu dvou debutantů porazil za hodinu hry 6-3 6-2 Španěla Nicoláse Almagra, který se do soutěže dostal místo původně pozvaného Jo-Wilfrieda Tsongy.

Almagro se na kurty vrátil poprvé od loňského Roland Garros, po kterém měl potíže s levou nohou a musel na operaci.

Devětadvacetiletý Švýcar Wawrinka si o postup do sobotního finále zahraje se světovou jedničkou a trojnásobným obhájcem titulu Novakem Djokovičem. Srbský tenista, který se na podzim stal otcem, se bude snažit navázat na skvělý závěr loňského roku, kdy vyhrál 17 z posledních 18 zápasů.

- EXHIBICE ABÚ DHABÍ -
(Spojené arabské emiráty, tv. povrch)
čtvrteční výsledky (01. 01. 2015)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Murray (4-Brit.) - López (5-Šp.) 7-6(1) 5-7 6-4
Wawrinka (3-Švýc.) - Almagro (6-Šp.) 6-3 6-2
Semifinálové dvojice:
Djokovič (1-Srb.) - Wawrinka (3-Švýc.), Murray (4-Brit.) - Nadal (2-Šp.)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

36
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak som si teda zápas pozrel, aby som videl naprostých favoritov a kvalitu jednoznačne na vašej strane..

No videl som akurát bezmonosť a technické nedostatky..V podstate Oh My GODla nemusel mať za zápas ani zázračný zákrok a vyhrali sme..Bieli šikovnejší, takticky umnejší, kombinačnejší a aj individuálne sa viac presadzovali..
Reagovat
Cico93
Nevím, co by se muselo stát, abyste nás porazili. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Venco to proste nevychytal, neviem, kde nabral to sebavedomie..Rusi to podľa mňa celé prekalkulovali..Každopádne, v globále, obe krajiny majú čo robiť, hokejový vlak nám dávno ušiel..
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, uznávám, ta velkohubá prohlášení nemuselo být. Ale nezlob se na mě. Za vaším postupem vězí hlavně absolutní nemohoucnost našich v koncovce a v taktickém pojetí. Svazy našich dvou největších reprezentací mají zvláštní talent - vždy vybírat do čela ty největší dicky.
Stojím si ale za tím, že kvalita byla jednoznačně na naší straně, to se na mě nezlob. Týmu ale chybělo pořádné vedení. O tom, jaký je Přerost skvělý stratég, svědčí přesilové hry. V životě jsem neviděl větší marnost. Být dobrý kouč, který by nerozhasil už před turnajem kabinu podivným vyloučením Karabáčka, věřím, že bysme klidně mohli do trojky. U vás kromě Réwaye si NHL nikdo nezahraje podle mě.
Jinak si myslím, že vám vlak ujíždí daleko více než nám. My se pomalu zvedáme a naši hráči se stávají "horkým" zbožím na draftu (namátkou Hertl, Pastrňák, Jaškin, Faksa, Zacha). Tipuju že v horizontu tří let nás medaile z WJC nemine, já jsem klidný a dívám se na to z dlouhodobého horizontu. Každopádně vám gratuluju a v SF budu fandit.
Reagovat
smazaný uživatel
Vec názoru..Jeden vidí nemohúcnosť v koncovke, druhý dobrú organizáciu hry..

Podľa mňa máš o svojom mužstve skreslené predstavy, popravde ste mali hrať
o záchranu, Rusi sa na ten zápas vykašlali a so 17strelami ho podľa mňa ani nechceli vyhrať a tým pádom sa chceli vyhnúť v Kanade v semíčku..

Kto bude hrať v NHL, to si netrúfam povedať..Žiaden veľký talent u vás nebadám a ani Réwai nie je na úzke klziská stavaný..Komu odchádza vlak rýchlejšie?..Je to doležité?..Slováci nikdy neboli úplna špička, Češi áno, takže oni by sa mali porovnávať s inými..Ale pozri ako hrajú mladí Kanaďania, Amíci, Švédi..Prakticky hotoví hokejisti, ako sa u nich pracuje s mládežou, ako u nás, u vás..To je obrovský rozdiel, ktorý kedysi taký priepastný nebol..

Odráža sa to aj na senioroch, mali ste legendárnu generáciu, vedúce pozície sú tu-tam a štvrťfinále je vačšinou konečná..Prichádzajú prehry so Slovákmi, Švajčiarmi a podobne..To tu kedysi nebolo...Prečo?..Proste niečo sa v minulosti zanedbalo, najvačšie legendy československého hokeja vyšli zo socíku, tí odchádzajú a po páde komunizmu československé koncepty výchovy mladých hokejistov bohuzial za západom zaostávajú..
Reagovat
smazaný uživatel
Si děláš srandu, že žádný větší talent u nás nevidíš? Že Vrána odehrál mizerný turnaj a Pastrňák to moc bral na sebe, to neznamená, že nejsou talenty. Navíc, když šli oba v 1. kole draftu. Zacha půjde příště rok do desítky.
Reagovat
smazaný uživatel
Nepoznám ich..Hovoril som len na základe toho matchu..
Reagovat
Mayo
som veľmi prekvapený, že naši vyhrali a na 0 ešte k tomu...už toto je pre SVK úspech semčo...kde dostanú síce latu ale tak o tom potom...zahrajú si o bronz s Ruskom
Reagovat
gigin
http://www.grandslamfantasytennis.com/league-profile/?league=624
Reagovat
smazaný uživatel
Ojojooj..Zajtra dva ťaháky, Rafa s Andym a súboj mladíkov a neuvidím zhola nič..Jedno obetujem a skontrolujem výsledkovo a druhé si nahrám a pozriem v noci..Any tips?..
Reagovat
smazaný uživatel
Slováci vyhrají.
Reagovat
sprchon
Já zkouším na tipsportu sázku "1. set - konečný výsledek" a to tak, že první set dá Murray, ale zápas vyhraje Rafa. :D Kurz 7,8 je zajímavej, tak proč to nezkusit. Samozřejmě jen za drobný, jsem rekreační sázkař. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Hokej je úplne otvorený, Čechov som hrať nevidel a našich len s Fínmi..V zásade sú asi Češi favoritom, ale ich prehra by ma neprekvapila..Som si však 100%, že postupujúci z tohto zápasu skončí celkovo štvrtý, to je najrozumnejšia stávka, aj pre rekreačných stávkarov :)

A tenis?..Prvý zápas sezóny, exhibícia, dvaja hráči, ktorí sa už navzájom porazili xkrát, pre stávkara asi neexistuje vrtkavejší zápas :)..Podávať to nebudem, palce budem držať El
marodovi, teda el matadorovi :)..
Reagovat
sprchon
Mám tam ještě 150 netů a ty si nechám, až se trochu rozjede tenis. :D Tohle je jen pro srandu...
Hokej mi poslední dobou moc nevycházel, takže si od něj dávám pauzu.
Reagovat
ipko
ak postúpia naši,tak som si 100% oistý že skončíme štvrtý..ale ak naši susedia vôbec by som sa nečudoval že by zobrali nejakú medailu,pretože to už by bola konečne rozbehnutá mašina,kto by to čakal pred zápasom s Rusmi že by išli min. do semi,tam už každý čakal že pôjdu do boja o záchranu..a ako povedal Bokroš základný cieľ je splnený ,teda postúpiť zo skupiny a teraz sa môžu pokúsiť o malý zázrak..ale myslím že to nebude tak jednoznačné ako minulé štvrťfinále,kde sme prehrali so Švédmi 6:0
Reagovat
sprchon
Uvidíme... Budu se koukat, ale sázet to nebudu.
Reagovat
Cico93
Ja mám Kanadu na zlato za 2,25 tak uvidíme.
Reagovat
ipko
Cico budem ti fandiť.ale vieš čo sa stalo v roku 2011 vo finále MS 20 ?odvtedy to je ich nočná mora,ale aj ja som vtedy neveril vlastným očiam čo to s nimi Rusi v poslednej tretine urobili..
Reagovat
Cico93
no pamätám. Kanada už nemala zlato asi 5 rokov. Toho roku by to mohli už urvať.
Reagovat
smazaný uživatel
Češi naprosto jasní favoriti. Nevím, co by se muselo stát, abyste nás porazili. Nic proti vám jinak. Šance 70:30 pro nás. :)
Reagovat
ipko
pred MS sme s vami hrali pripravný..a skore? 3:1 pre nás,takže nikam nevyskakujte aj ked ste favoriti..
Reagovat
smazaný uživatel
Přípravný zápas jako něco směrodatného. Vážně? :)
Reagovat
ipko
možno nie úplne...ale bolo to max.týžden pred MS a rozhodovalo sa o nominácii,takže každý na ľade robol čo mohol..neviem aké boli zostavy,ale myslím že bol to zápas podobný aké sa hrajú teraz na MS..
Reagovat
ipko
*robil
Reagovat
smazaný uživatel
O nominaci hrály možná tři, čtyři kluci. Jinak tam cestovala víceméně jasná sestava. U juniorů, navíc českých nemůžeš brát přípravu vůbec vážně - dokud se o nic nehraje, tak to tomu odpovídá. Vždyť to říkal i sám náš kouč, že kluci to celé proti vám odflinkali.
Jako neměj mě za zlého (sám bych vám postup rovněž přál a jsem rád, že jeden z nás se konečně podívá do semi), ale kvalite je jednoznačně na naší straně. Proti Finům jste to uhaluzili, ale podruhé už vám to nepůjde. V každém případě pro vás nejlepší šampionát za pět let - gratuluji už teď.
Reagovat
Mayo
sa čudujem, že prípravné zápasy aj niekto berie vážne...ale zase je pravda, že SVK má aspoň vtedy možnosť sa radovať z výhry nad CZE :D
Reagovat
Cico93
MS 12 semi
Reagovat
Mayo
pamätný Šarkyho gól
Reagovat
Cico93
Krásny nájazd
Reagovat
ipko
ste favoriti a to vidia aj bookmakeri a ja vam to neberiem..ale o 11 večer budem fandiť našim..pre nás je to najlepšia možná varianta ako ísť do semifinále,lebo so Švédmi a Rusmi by sme si ani neskrtli..
Reagovat
smazaný uživatel
To nehraje žádnou roli, stejně vyhrajeme. ;)
Reagovat
ipko
chcem trocha pozdvihnúť zastaranú rivalitu,takže myslím si že my sme na tom momentálne lepšie a vyhráme my..:-P
Reagovat
Mayo
Česko je určite favorit zápasu a ja si myslím , že aj vyhrajú predsa je to naša nočná mora v hokeji. Ale už sa teším na ten zápas.
Reagovat
Cico93
Snáď už mladi nebudú mať český komplex. Stará grada nato dlhé roky trpela. Neraz sme nanich mali, ale hlavy nepustili;(
Reagovat
Cico93
! ! !
Reagovat
Mayo
Ja len tak aby tu nebola tá 0 :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist