Murray ve Vídni zvládl další tříseťák, potrápil ho i Simon

28. 10. 2016, 08:57
Aktuality 19
ATP VÍDEŇ - Andy Murray ve Vídni zvládl druhý třísetový zápas během dvou dnů. Ve druhém kole se britský favorit nadřel na výhru nad Francouzem Gillesem Simon, jehož porazil už pošestnácté v kariéře. Ve čtvrtfinále ho čeká John Isner,
Profily hráčů
Andy Murray

Andy Murray si po čínských triumfech v Pekingu a Šanghaji odpočinul a nabral síly na konec sezony, kdy se pokusí sesadit světovou jedničku Novaka Djokoviče. Dalších až pět set bodů může umazat tento týden ve Vídni, kde svůj jediný start před dvěma lety proměnil v titul.

Letos do rakouské metropole dorazil se šňůrou 23 vyhraných setů v řadě. Ve Vídni prodloužil svou neporazitelnost už na 13 zápasů, dvousetové výhry jako na předchozích turnajích si však již nepřipisuje. 

Den po zdolání Slováka Kližana musel Murray svést ještě delší třísetový souboj s Gillesem Simonem. Francouze udolal až po 2 hodinách a 41 minutách 4-6 6-2 6-2, když ztratil celkem pětkrát svůj servis, a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 16-2

V úvodu zápasu Murray nepotvrdil brejk, přišel o své první dva servisy a prohrával 2-5. Sice pak dokázal odvrátit setbol, smazat manko brejku a za stavu 4-5 podával, ale následně už potřetí prohrál servis a set už nezachránil. V dalších dvou sadách sice britský favorit prohrál jen po dvou gamech, ale hrály se dlouhé výměny a gamy přes shody.



"Byl to velmi dlouhý zápas. Ale čekal jsem to, že to bude těžké, protože proti Gillesovi to jiné není. Hrajete s ním dlouhé výměny a máte při nich pocit, že čím větší dáte do úderu sílu, tím rychlejší míček se vám vrátí zpátky," komentoval Murray.

"Musíte se snažit hrát variabilně, slajsovat a hrát dropshoty. Najít určitou rovnováhu, jak ho vyvézt z rytmu," dodal rodák z Dunblane, jenž spáchal 58 nevynucených chyb a zahrál pouhých 18 winnerů.

Ve čtvrtfinále se Murray utká s Američanem Johnem Isnerem, s nímž vyhrál všech šest vzájemných zápasů plus jeden na Hopman Cupu.

• ATP 500 VÍDEŇ •
Rakousko, tv. povrch / hala, 1.884.645 dolarů
čtvrteční výsledky (27. 10. 2016)
• Dvouhra - 2. kolo •
Murray (1-Brit.) - Simon (Fr.) 4-6 6-2 6-2
Troicki (Srb.) - Thiem (3-Rak.) 6-2 7-5
Ferrer (5-Šp.) - Sousa (Portug.) 6-2 7-6(4)
Tsonga (6-Fr.) - Kohlschreiber (Něm.) 7-6(6) 6-2
Ramos (Šp.) - J. Melzer (Rak.) 3-6 6-4 6-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
gigin
Aj pokrývku hlavy sundal:

https://www.facebook.com/TrollTennis/videos/1068269649958363/
Reagovat
panzer.dragon
Ivo libove! viden bere on
Reagovat
gigin
Aj taký je šport. Nech to tam vyhrá celé. Velký tenista, ktorý robí velké veci... Atd atd
Reagovat
sprchon
Já doufám ve finále Dr. vs 1111. :)
Reagovat
gigin
To by byla pinkačka :-D
Reagovat
smazaný uživatel
postrehovka pro pokrocile.. :-)
Reagovat
janek_da
Reagovat
sprchon
Šipky.
Reagovat
janek_da
Andy daroval další set?
Reagovat
Krisboy
Kdo by to byl do něj řekl? I když ten titulek je dost přehnanej, "pořádný rozčilení" vypadá úplně jinak: https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/822711-klidas-del-potro-se-poradne-rozcilil-ty-k-do-svoji-mamy-osocil-soupere.html#hp-sez
Reagovat
gigin
Vzkaz od fanouška budoucí světové jedničky, bývalého zdejšího uživatele. Prej je Del Potro na ty matky zatížený, nenadával soupeřově matce poprvé, ten váš supersympaťák, kterého každý žere, i když se taky chová jak prase.

https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/822711-klidas-del-potro-se-poradne-rozcilil-ty-k-do-svoji-mamy-osocil-soupere.html#hp-sez
Reagovat
Lunej..
Njn, Andyho přítelkyně zase nadává soupeřům ne zrovna vybíravě, samotný Andy fakuje kde se dá, takže to mě nechává zcela klidnou. Pro mě je Delpo pořád větší sympaťák než budoucí jednička, hlavně i herně. :)
Reagovat
gigin
Jasné, však v poho. Pro mne je největší sympaťák Roger. Jako hrou samozřejmě, ale hlavně jako persona.
Reagovat
Lunej..
Vidíš, pro mě zase ne, hrou ano, člověkem ne. Ale to je jedno, každý se vidíme v někom jiném :D Navíc jako fanynka Nicka, největšího hajzlíka pod sluncem, nemůžu mít ráda sympaťáky :D:D
Reagovat
gigin
Ježiš ty už si zdegenerovaná tím TP, že nepoznáš, že klápu nesmysly? :DDD

Jako RF hra ano, ale tím to končí :DD

Furt si jedu tu svou žumpárnu - Gulbis, Kyrgios a spol ;)

Aj Thiema jsem nějak vyloučil ze stáje. Je moc slušný a navíc mu fakt fandí kde kdo. Hlavně FFF. A to se prostě nedá :D
Reagovat
Lunej..
Já vím, že to myslíš ironicky, tak zdegenerovaná ještě nejsem :) Já mám větší žumpu, protože fandím i Rosolovi, takže jsem lepší :) Thiema jsem chvíli sledovala, ale není to ono. Už aby se vrátil tvůj Gulba, aby ta tenisová žumpa byla komplet :D:D
Reagovat
Kozoroh
Jste si nějak moc jistí nástupem Andyho na trůn :-P
Reagovat
Lunej..
Mně je to jedno, kdo bude světová jednička, jen to píšu, aby bylo jasné, o kom je řeč. Ty bys to snad psychicky neunesl? :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist