Murray vylepšil bilanci s Goffinem už na 8:0, s Belgičanem vyhrál všech 17 setů

7. 3., 05:57
Aktuality 0
ÄTP INDIAN WELLS - Finalista z roku 2019 Andy Murray (36) na úvod turnaje Masters 1000 v Indian Wells porazil hladce 6:3, 6:2 Belgičana Davida Goffina (33), vyhrál i osmý vzájemný duel a znovu přitom neztratil ani set. O první minisérii dvou výher po sobě od loňského srpna se britský veterán utká se světovou pětkou Andrejem Rubljovem.
Profily hráčů
Andy Murray (© Profimedia)

Murray – Goffin 6:3, 6:2

Andy Murray porazil Davida Goffina poprvé v roce 2014 v prvním kole Wimbledonu, kdy na trávě v All England Clubu nastoupil k obhajobě svého druhého grandslamového titulu. Od té doby vyhrál i dalších sedm vzájemných soubojů - na antuce, na tvrdém povrchu i v hale.

Naposledy šestatřicetiletý Brit protáhl vítěznou sérii proti o tři roky mladšímu Belgičanovi na úvod Masters 1000 v Indian Wells, kde zvítězil po hodině a čtvrt 6:3, 6:2 a vzájemnou bilanci upravil na 8:0 na zápasy a 17:0 na sety. Goffin si jediný úspěch připsal před sedmi lety alespoň na exhibici v Abú Zabí.

Murray během zápasu nečelil brejkbolu. Po svém servisu ztratil pouhých devět fiftýnů a ani jednou při svém podání soupeře nepustil na shodu. Na přelomu první a druhé sady vyhrál 11 míčků v řadě a ziskem pěti gamů v řadě duel rozhodl.

"Tohle tady byl můj nejlépe odservírovaný zápas. Vždycky jsem tady z neznámého důvodu s podáním bojoval, určitě v posledních 10 letech. Ale dnes jsem se cítil mnohem lépe," komentoval finalista z roku 2009 Murray vstup do svého již 16. BNP Paribas Open.

Statistiky zápasu Andy Murray – David GoffinStatistiky zápasu Andy Murray – David Goffin (@ Livesport)

Murray po ztrátě prvních čtyř zápasů v sezoně zvládl vstup do turnaje potřetí v řadě, nicméně stále má mizernou letošní bilanci 3:6. Za posledních 12 měsíců pouze jednou na hlavním okruhu vyhrál dva zápasy po sobě - loni v srpnu na Masters v Torontu po postupu do třetího kola odstoupil. Ve světovém žebříčku figuruje na 61. místě především díky třem triumfům na challengerech.

Bývalá světová jednička a trojnásobný grandslamový šampion Murray bude o první sérii dvou vítězství po sobě po sedmi měsících usilovat proti světové pětce Andreji Rubljovovi. S ruským tenistou, který byl z posledního turnaje v Dubaji diskvalifikován, má vyrovnanou bilanci 1:1.

Výsledky turnaje Masters 1000 v Indian Wells


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist