Murray začne sezonu 2015 na Hopman Cupu, hrát bude s Watsonovou

13. 8. 2014, 15:44
Aktuality 26
Andy Murray vstoupí do sezony 2015 účastí na Hopman Cupu, který bude jeho generálkou před Australian Open. Na turnaji smíšených dvojic v australském Perthu bude startovat potřetí v kariéře, po dvou účastech s Laurou Robsonovou se příští rok představí s Heather Watsonovou. Druhou potvrzenou dvojicí jsou domácí Casey Dellacquaová a Nick Kyrgios.
Andy Murray

Andy Murray reprezentoval Velkou Británii na Hopman Cupu na začátku sezon 2010 a 2011 společně s Laurou Robsonovou. Britská dvojice při první účasti prohrála až ve finále se Španěly, rok na to ve skupině nezískala ani bod. Sám Murray má ale v soutěži výbornou bilanci ve dvouhře 6-1 a soutěž v Perthu si oblíbil, neboť po následném přesunu do Melbourne si pokaždé zahrál finále na Australian Open.

Na úvod příští sezony 2015 se sedmadvacetiletý Murray do Perthu po čtyřech letech vrátí, tentokrát společně s o pět let mladší Heather Watsonovou.

"Hopman Cup beru jako dobrou přípravu na Australian Open. Organizátoři jsou tam velice schopní, zahrajete si minimálně tři singlové zápasy a také smíšenou čtyřhru, která je zábavná, ale zároveň při ní ladíte formu. Už teď se tam moc těším," řekl dvojnásobný grandslamový vítěz a majitel zlaté olympijské medaile Murray.

Bývalá světová dvojka a aktuálně devátý hráč světa Murray si čtyřhru s krajankou Watsonovou, jež je 46. tenistkou světa a jedničkou své země, zahraje poprvé.

"Bude to poprvé, co si já a Andy zahrajeme společně smíšenou čtyřhru. Doufám, že je v našich silách Hopman Cup vyhrát. Bylo by to skvělé," řekla dvaadvacetiletá Watsonová. "Slyšela jsem o turnaji spoustu chvály, takže šance hrát po boku Andyho je velmi vzrušující."

Murray po loňském triumfu ve Wimbledonu a podzimní pauze zaviněné zranění zad čeká už 13 měsíců na finále.



Druhou potvrzenou dvojicí 27. ročníku Hopmanova poháru jsou domácí Nick Kyrgios a Casey Dellacquaová. Devatenáctiletý Kyrgios, který na letošním Wimbledonu vyřadil světovou jedničku Nadala a postoupil až do čtvrtfinále, je nejmladším hráčem v Top 100. Devětadvacetiletá Dellacquaová se tento týden poprvé v kariéře prodrala do Top 30 a je 14. v žebříčku deblistek.

"Slyšel jsem, že Perth Arena je opravdu velká. A co jsem viděl, tak je tam i skvělá atmosféra. Doufám, že to může být atmosféra jako při Davis Cupu. Bude to senzační hrát předtakovým publikem, protože mi to vždy dodává spoustu energie," těší se Kyrgios.

"Jsem šťastná, že si mohu opět zahrát na Hopman Cupu, je to vždy čest reprezentovat svou zemi," řekla Dellacquaová, jež je rodačkou z Perthu. "Hrát před domácím publikem je skvělý bonus, V Austrálii hraju vždy moc ráda a vychutnávám si podporu diváků. A hrát v rodném městě, to je extra bonus navíc. Nepochybuju o tom, že přijde fandit rodina i přátelé," dodala trojnásobná grandslamová finalistka ve čtyřhře.

Dellacquaová si v Perthu mohla zahrát už loni, ale kvůli zranění se odhlásila.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

26
Přidat komentář
smazaný uživatel
Boha jeho, co to ku.va s tím Andym je? RG tak pozitivní, první kola Wimbledonu taky a pak rup. Kde je ten hráč s top returnem? Je nesmírně katastfrofální už druhý turnaj v řadě na returnu, phoyb na svoje klasické poměry mizerný. Mu ta oeprace spíše uškodila, nmemá bolesti, ale dynamika je v čudu, sebevědomí zůstali někde v Dunblane asi. Fakt šílenost, v TB vede a pak tak vlastní chybou Izzyho rozjede. Navíc mu odejde servis. Chápu, že John podává skvěle, ale Andy z minulých let by na returnu odehrál daleko více.
Reagovat
smazaný uživatel
Bylo třeba zo zjebat a hned brejk, sice napopáté, ale aspoň tak. Teď to proboha dotáhnout ten set, žádné kraviny jak s Tsongou.
Reagovat
smazaný uživatel
COME ON!! Nervy jak prase, hlavně za stavu 5:6, ale zmáknul to. Ale na reutrnu fakt problémy, na prohozech taky. Obhájené máme, splněno taky, tak hurá na Rogera.
Reagovat
Davor1
neviem, či to bude na Rogera, viac verím Gaelovi...
Ináč dnes to opäť nebolo najlepšie a mal veľké šťastie, že ten posledný game na servise ustál. Dúfam, že už konečne pôjde do finále...
Reagovat
smazaný uživatel
Mohl by no :-)

Jinak fakt mi přijde, že má oproti dřívějšku extrémně svalnaté nohy a nemá takový start na míč, což ovlivňuej return i hru zezadu.
Reagovat
Davor1
s tým súhlasím a tiež sa mi zdá, že mu nejak nefungujú odhody, rok-dva dozadu bol v tomto snáď najlepší na svete, pamätám si, ako si obhadzoval Rogera vo finále OH alebo Djoka na Wimbledone ;) ale to asi súvisí s tým pohybom :/
Reagovat
smazaný uživatel
No, ono sa v 27.rokoch behá ťažie ako v 23r..Práve menšiu rýchlosť by mal pomaly kompenzovať agresívnejším poňatím, tak ako tomu urobil Nadal napríklad.
Reagovat
Davor1
neviem, či to bude vekom, ešte pred rokom na Wimbledone behal ako srna, zmenilo sa to po tej operácii...každopádne, agresívnejšie už hrať začal, čomu som veľmi rád...
Reagovat
smazaný uživatel
Jak píše Davor, to má až po té operaci, tak kdo ví. A hlavně teď po Wimbledonu, RG bylo v pohodě. Nabral prostě moc svalové hmoty.
Reagovat
smazaný uživatel
Môže byť..Budem tie jeho lýtka pozornejšie sledovať, priznám sa, že som si zmenu nevšimol...
Reagovat
majkl005
viděl bych tam rád naše, ale v nějaké hodně překvapivé kombinaci....jako třeba Veselý - Plíšková (kterákoliv), nebo třeba Siniaková, Smitková....tak někdo....a ne Kvitová - Berdych, to mě příjde nevhodný pro ně a ohraný pro diváky
Reagovat
Davor1
Jedno je isté, že dvojku Kvitová- Štepánek alebo Šafářová- Berdych už asi neuvidíme :-)
Reagovat
majkl005
to je jisté na 99,9% procent no :D
Reagovat
gigin
říkal woytha na NS, že měla Serena tiskovku a ptali se jí, kterého hráče, respektive jeho zápasy sleduje na okruhu ATP nejraději. Odpověď byla prej rychlá a jednoznačná - Můra.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, protože se prej na kurtu chová stejně jako ona :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska teda hodně velká bída, s tímhle ho John vyklepe raz dva.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, Sousa byl slabá váha na Andyho :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, možná proto nehrál naplno. Stát tam někdo lepší, tak končí už dneska.
Reagovat
Mayo
Izzydora pošle domov 2-0
Reagovat
smazaný uživatel
Stejně jako minulý týden Tsongu, kdy vedl 3-0 ve 3. setu a posral to.

Přijde mi, že hrozně nabral svalovou hmotu do nohou, ale ztratil svou rychlost.
Reagovat
Davor1
aj mne sa zdá, že už nevybehá toľko, ako pred rokom, niekedy vybral takmer všetko, teraz je viditeľne slabší v defenzíve, hraje však agresívnejšie a aktívnejšie...jeho súčasný tenis sa mi páči viac ;)
Reagovat
PetaM
Pokud tam nepojedou naši (což doufám, že ne), tak vám budu fandit! Heather je fakt super kost :D
Reagovat
Cico93
noo taká čokoládka:)
Reagovat
PetaM
Hlavní je, že to není negřice :D

A je to sympatické mladé děvče :D
Reagovat
Cico93
negřice
toje ale hnusné slovo ...
Reagovat
PetaM
Pro hnusné lidi jen hnusná slova ;) :)

Netýká se to všech, ale to 1 % mi snad odpustí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist