Murray zahajuje travnatou sezonu na challengeru. V Surbitonu postoupil do finále

10. 6. 2023, 22:22
Aktuality 2
CHALLENGER SURBITON - Andy Murray na domácím travnatém challengeru v Surbitonu porazil 7:6, 6:3 Australana Jordana Thompsona, kterému oplatil šest let starou porážku z Queen's Clubu, a hned na prvním přípravném turnaji před Wimbledonem postoupil do finále. V něm 36letý Brit narazí na Rakušana Jurije Rodionova.
Andy Murray

Andy Murray se po solidním začátku sezony dostal během jara do útlumu a na nepříliš oblíbené antuce předváděl kolísavé výsledky. Čtyřikrát skončil v prvním kole, naopak na challengeru ve francouzském Aix en Provence nenašel přemožitele a poprvé od podzimu 2019 poznal pocit z turnajového vítězství.

Toužil po startu na Roland Garros, nakonec se ale startu na antukovém grandslamu vzdal a Paříž obětoval za dřívější přesun na trávu, na níž vybojoval dva ze tří grandslamových titulů i jednu ze dvou zlatých olympijských medailí.

"Jde o to, že v této fázi kariéry už si musím správně nastavit priority. Dobře si uvědomuju, že nejlepší šance na dobrý výsledek mám ve Wimbledonu," řekl v květnu 36letý Brit.

A svá slova nyní potvrzuje i na kurtech. Konkrétně na domácím challengeru v Surbitonu, kde postupně poráží čím dál těžší soupeře. Po včerejším obratu proti osmifinalistovi loňského Wimbledonu Jasonu Kublerovi si dnes poradil i s dalším Australanem Jordanem Thompsonem.

Murray zvítězil 7:6, 6:3, o sedm let mladšímu soupeři oplatil porážku z jediného vzájemného duelu na trávě v Queen's Clubu v roce 2017, kdy mu soupeř hned v prvním kole překazil cestu za obhajobou titulu, a postupem do finále překonal svůj loňský výsledek.

O již druhý letošní a celkově čtvrtý titul z challengeru si bývalý nejlepší tenista světa Murray zahraje s Jurijem Rodionovem (h2h 1:0), kterého loni smetl v prvním kole. Rakouský tenista dnes porazil 6:2, 6:4 Belgičana Zizou Bergse a bez ztráty setu postoupil do svého prvního finále na trávě.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Krisboy
Sir Challenger King smile
Reagovat
darek.vrana
Ve Stuttgartu první kolo Lehečka-Gironsmile.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist