Murray znovu zdolal Ferrera a Turnaj mistrů má na dosah. Robredo vyhrál 500. zápas

25. 10. 2014, 23:14
Aktuality 10
ATP VALENCIE - Andy Murray po šesti dnech znovu porazil konkurenta v boji o Turnaj mistrů Davida Ferrera. Ve Valencii domácího hráče zdolal po dvou hodinách a přiblížil se vstupence na závěrečný podnik sezony. O třetí titul během krátkého období se utká s dalším Španělem Robredem, kterého před měsícem zdolal ve finálovém dramatu v Shenzhenu.
Andy Murray

Andy Murray porazil podruhé během týdne Španěla Davida Ferrera a po výhře 6-4 7-5 postoupil do finále turnaje ve Valencii. Dvojnásobný grandslamový šampion tak zvýšil své šance na účast na Turnaji mistrů v Londýně.

"Murray hlavně v prvním setu velmi dobře podával a já s tím nemohl nic dělat. Většinu zápasu byl lepší, než já. Andy je velmi dobrý hráč a pokud se proti němu na stoprocentně nesoustředíte, doplatíte na to," komentoval Ferrer.

Murray s Ferrerem se na ATP Tour utkali třetí týden po sobě. Na turnaji v Šanghaji byl úspěšnější dvaatřicetiletý Španěl, minulý víkend ve finále ve Vídni a dnes si připsal cenné vítězství sedmadvacetiletý Brit.

Pokud skotský tenista zopakuje svůj triumf z Valencie z roku 2009, posune se v žebříčku pro postup na Turnaj mistrů na páté místo.

Jeho finálovým soupeřem pro finále se stal domácí Tommy Robredo, který zdolal v semifinále Francouze Jérémyho Chardyho díky dvěma tie-breakům ve dvou setech a zaznamenal jubilejní 500. výhru. Na tuto metu se dostal jako teprve pátý Španěl v open éře. Této statistice dominuje Rafael Nadal (706 vítězství), následnovaný Manuelen Orantesm (641), Davidem Ferrerem (600) a Carlosem Moyou (575).

"Je to jenom číslo, ale velmi speciální číslo. Kdyby mi někdo na začátku mé kariéry řekl, že vyhraju 500 zápasů, hned bych to bral. Teď půjdu za další stovkou," řekl Robredo. Více výher z aktivních hráčů mají jen Roger Federer, jenž ještě letos může dosáhnout na magickou tisícovku (988), Rafael Nadal (706), Lleyton Hewitt (611), David Ferrer (600), Novak Djokovič (595) a Tommy Haas (561).

"Čím je starší, tím selepší na všech površích. Stal se velmi konzistentním hráčem," řekl Murray o Robredovi. "Je to velký bojovník a je velmi rychlý. To jsou důvody, proč se tak dlouho drží mezi elitou," dodal.

Sedmadvacetiletý Murray má v závěru sezony výbornou formu, po vítězstvích v Shenzhenu a Vídni bude útočit na třetí titul během měsíce. Přitom předtím čekal 15 měsíců na postup do finále.

"Po US Open jsem si uvědomoval, že musím vyhrát hodně zápasů, pokud se chci dostat na Turnaj mistrů. Je to pro mě důležité se tam dostat," uvedl Murray.

S Robredem se Murray utkal zatím šestkrát a má s ním pozitivní bilanci 4-2. Naposledy ho zdolal v září v Shenzhenu, kdy se také střetli ve finále.Britv Číně zvítězil až po odvrácení pěti mečbolů.

- ATP 500 VALENCIE -
(Španělsko, tv. povrch / hala, 2,204.230 eur)
sobotní výsledky (25. 10. 2014)
• Dvouhra - semifinále •
Murray (3-Brit.) - Ferrer (1-Šp.) 6-4 7-5
Robredo (Šp.) - Chardy (Fr.) 7-6(7) 7-6(2)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Roger_Federer
ukazuje jak velky rozdil je mezi nim a treba T.Berdychem..Jede do mrtva, konzistentne tak aby ten turnaj mistru dal.
Reagovat
Davor1
Nedá sa porovnávať Murray s Berdychom. Andy sa môže rovnať s Novakom, Rogerom a Rafom. Berdych s Wawrinkom, Tsongom či Ferrerom. Proste druhá vlna...
Reagovat
Roger_Federer
jo,ja souhlasim, ale poctata je prave v tom proc?
Reagovat
smazaný uživatel
Nejdůležitější krok udělal Andy včera, ale je třeba vyhrát i dneska. Chápu, že je unavený, ale případná výhra by hop posunula do pozice, kdy byl mohl v Paříži klidně vyletět brzo. Je na prd, že hraje už pátý týden v kuse a bude hrát i šestý, ale musel něco obětovat, aby ty body nahrál. Snad pak nebude v Londýně moc unavený.

Každopádně jsem si přál spíše Chardyho, který je méně konzistentní a mohl by se vyházet. S Robredem budou delší výměny, bude si to muset uhrát Andy sám. Aspoň bude dobrá atmosféra, včera mu prý pomohla, i když fandili domácímu. Ale každé aktivní publikum dokáže hráče namotivovat. Tak come on!
Reagovat
a.magerova
Hele, už jste onehdá Tommymu čmajzli titul, chtělo by to dnes zásadní ZMĚNU!!! ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
To ne, změna bude, ale taková, že místo 2:1 to bude 2:0.
Reagovat
smazaný uživatel
Verím tomu, že to dnes dá a Paríž može aj vypustit..

Rovnako verím, že na TM uhrá semifinále, čo by za určitých okolností mohlo znamenať, že by koniec roku koncil ako svetová styrka..
Reagovat
smazaný uživatel
To by bylo boží no :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Zase by byla "velká čtyřka" pohromadě. Možná naposledy...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist