Murray ztratil set se Smyczekem. Falla vyřadil Gulbise

30. 7. 2010, 11:27
Aktuality 3
ATP LOS ANGELES - Rozpačitě zahájil přípravu na US Open čtvrtý hráč světa Andy Murray. Brit na turnaji v Los Angeles hned v úvodu daroval set méně známému Smyczekovi, se kterým čtyřikrát ztratil servis. O semifinále bude hrát s Fallou, jenž vyřadil Gulbise. Dál jde i domácí James Blake.
Andy Murray

Andy Murray se na kurtech objevil poprvé od Wimbledonu, kde v semifinále prohrál s Nadalem. Na turnaj v Los Angeles dorazil poprvé, když na poslední chvíli přijal divokou kartu a po odhlášení světové dvojky Djokoviče se ujal role nasazené jedničky.

V premiérovém utkání ve městě Hollywoodu ho čekal domácí až 192. hráč světa Tim Smyczek. Dvaadvacetiletý Američan se do hlavní soutěže dostal z kvalifikace a v prvním kole proti Gabašvilimu si připsal první vítězství.

Se zvednutým sebevědomím chtěl vtrhnout i do souboje se čtvrtým hráčem žebříčku Murrayem, první set však prohrál hladce 1-6, když na returnu uhrál jen dva fiftýny. Asi nikdo nečekal, že by favorizovaný Brit mohl připustit nějaké problémy. Ty si ale nastaly, Murray ve druhém setu přišel třikrát o servis a hned na úvod musel jít do třísetového utkání. Byť ještě jednou na podání zaváhal, žádné drama nedovolil a po necelých dvou hodinách postoupil do čtvrtfinále.

"V prvním a druhém setu jsme předvedli několik dlouhých výměn. Doufám, že mi to do budoucna pomůže," komentoval Murray.

O semifinále si zahraje s Kolumbijcem Alejandrem Fallou. Jihoameričan ve třech setech zdolal pátého nasazeného Ernestse Gulbise.

Falla, který na letošním Wimbledonu v pěti setech potrápil Federera, byl v rozhodujícím dějství brejk pozadu. Ztracený servis si však vzal zpět a v dramatickém tie-breaku vyhrál. "Ve třetím setu jsem hrál opravdu dobře," pochvaloval si Falla. "Vyhrál jsem těžký zápas, takže musím být šťastný. Musel jsem ale hodně bojovat. Oba jsme hodně běhali a hráli dlouhé výměny. Jsem teď dost unavený," dodal šestadvacetiletý Kolumbijec.

Gulbis hrál na prvním turnaji od French Open, neboť pak léčil svalové zranění. "Byl jsem trochu unavený. Došly mi síly," přiznal jednadvacetiletý lotyšský tenista, jenž ve druhé sadě rozsekal dvě rakety o kurt a dostal trestný fiftýn. "Tenhle rozhodčí, jeho jedinou zábavou v životě je dávat trestné body," rozčiloval se Gulbis ještě na tiskové konferenci. "Je jak policajt. Cokoliv bych udělal, tak bych byl potrestán."

Po sérii tří porážek, které si připsal po zranění, se James Blake chytá na oblíbeném domácím betonu. Ve druhém kole porazil Němce Benjamina Beckera 7-5 7-6 a postoupil už do čtvrtfinále. Finalista z roku 2007 tak uspěl i ve třetím vzájemném souboji.

Třicetiletý Blake se v prvním setu dostal ze stavu 2-4. Ve druhém pak v desáté hře neproměnil dva mečboly, aby utkání ukončil o pár okamžiků později v tie-breaku.

"Mohl jsem vyhrát jednodušeji. Ale každopádně jsem odvedl dobrou práci," uvedl Američan, který se mezi nejlepší osmičku dostal poprvé po pěti měsících. Na jaře totiž tři měsíce nehrál kvůli zranění kolena.

Mezi novináře přišel s ledem na bolavém koleni, nic vážného to prý ale není. "Ne, bolest je pryč. Je mi už 30 let, kariéra se pomalu chýlí ke konci. Ale já jsem teď zdravý a hraju dobře," ujistil Blake. 

O první semifinále od loňského června se utká se čtvrtým nasazeným Felicianem Lopezem, který si poradil s Izraelcem Dudim Selou.

- ATP 250 LOS ANGELES (USA - Kalifornie, tv. povrch, 619.500 dolarů) -
čtvrteční výsledky (29. 07. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
A. Murray (1-Brit) - Smyczek (USA) 6-1 4-6 6-2
Lopez (4-Šp.) - Sela (Izr.) 7-6(2) 6-4
Falla (Kol.) - Gulbis (5-Lot.) 4-6 6-3 7-6(8)
Blake (USA) - Becker (Něm.) 7-5 7-6(5)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
klix
murry chce byt svetova jednicka a strati set s takovimhle trotlem...jako nic proti nemu, jsem jeho fanda a jeho vystupovani na wimbledonu se mi libilo, ale aby dosahl svim ambicim ma jeste co dohanet...
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem rada,ze je Erny zase zpatky.Je to tenisovy sveraz, hraje v kriticke momenty super risknatni udery, sice to vzdy nevyjde,ale pri jeho zapasech se skoro vzdy bavim. Casto jeste vybuchuje,ale snad to casem spravi, vzdyt je jeste mladoch. Pripadal mi trochu unaveny, casto drepal,ale vyhrat mel, Falla byl zakousnuty,jak kliste.James, gratulace,i kdyz toto utkani mel jiz horsi servis a dvojchyby, Ben nastesti byl v tomto jeste horsi.Rozhodujici byl urcite stav ,kdy Ben za stavu 5.4 podaval do setu a do konecneho stavu 5.7 uhral jeden fiftin a James zacinal druhy set podanim.Mel ohromnou psychickou podporu i v tomto,ale nejake mecboly nepromenil, Bylo to jak na houpacce svetove udery stridaly skolacke chyby, ale za vitestvi diky a preji uspet i v dalsim kole, myslim ze to neni nerealne.Chvalim tez Jamese, ze se opravdu lepe hybe, pokryva cely kurt a zadny mic neni pro nej ztraceny,Jen by mel opet zpresnit podani a opatrne ty caste vylety na sit a dost odkryvani kurtu pri obihani backhandu.A uz staci,proste James go.
Reagovat
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist