Murrayho zápisky: Zůstaň v klidu a dýchej

9. 10. 2016, 17:30
Aktuality 13
Tenisté se na své zápasy připravují různě. A není tajemstvím, že Andy Murray si sepisuje motivační hesla i taktické poznámky a do těch pak v průběhu utkání nahlíží. Udělal tak i během dnešního finále v Pekingu proti Grigoru Dimitrovovi a byť se snažil rady udržet v tajnosti, kameraman zaostřil do jeho tašky a bylo jen otázkou pár minut, kdy kopie začne kolovat po internetu.
Profily hráčů
Murrayho motivační hesla

Když loni v Rotterdamu Andy Murray zapomněl po zápase papírek se svými poznámkami na lavičce a novinář pak jeho obsah zveřejnil na sociálních sítích, neměl z toho britský tenista radost. Od té doby si na svoje zápisky dává pozor a čte si je z polootevřeného bagu. 

Nahlížel do něj i během dnešního finále v Pekingu, kde zdolal Bulhara Grigora Dimitrova a získal 40. titul v kariéře, ale uhlídat si papír nedokázal. Dotěrný kameraman nedbal na Britovou soukromí a řadu hesel natočil.

Zatímco loni zveřejněné poznámky byly spíše motivační, typu "Dostaň ze sebe to nejlepší", "Buď aktivní na nohou" nebo "Soustřeď se na každý bod", na Dimitrova měl připravené i taktická hesla, aby si v průběhu utkání připomněl, co na soupeře platí.


"Útoč po jeho druhém servisu", "Nenech ho diktovat z forhendu" ap. Nicméně klíčovou poznámkou pro druhého hráče světa, který se během zápasů často rozčiluje a rozhodí ho maličkosti, musí být bezpochyb heslo "Zůstaň v klidu a dýchej".

A tak možná i díky přečtení těchto rad Murray zvládl lépe koncovku pekingského finále, v němž v druhém setu neudržel vedení 5-3, ale v tie-breaku dominoval a vyhrál 6-4 7-6.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
turista
Asi to funguje, když Andy vyhrál už 40 titulů ATP.
Reagovat
smazaný uživatel
Na zozname mi chýba základný poznatok.

A to bod: vyhraj viac GS ako Wawrinka!!..:)
Reagovat
VlS
mu to ponáhá, proč ne?
Reagovat
janek_da
Nechtěl bych ho vidět se na kurtu dusit. Dobře, že to má zapsané.
Reagovat
a.magerova
Taky je fajn, že je ještě mladej a tudíž si pamatuje... za takové čtyři roky se může stát, že bude půl výměny vzpomínat, cože byla ta čtvrtá věta?!!! ;-)
Reagovat
FulnekUltras
tím delší píše romány o klidu... ;)
Reagovat
Fandina
Právě proto si to napsal, aby na to nezapomněl - Zůstaň v klidu a dýchej.
Reagovat
FulnekUltras
Motivuj se, babi... ;)
Reagovat
Fandina
Já se nerozčiluju :-)))
Reagovat
A.R.R.
Papír na monitoru: NEPIŠ NUDLOVKY :-D
Reagovat
Fandina
Na nic jsem se tě neptala.
Reagovat
Lorenzo
Fandino bez spat
Reagovat
Fandina
až po tobě
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist