Murraymu se letošní premiéra na okruhu ATP nepovedla, v Montpellier prohrál s Gerasimovem

23. 2. 2021, 22:43
Aktuality 13
ATP MONTPELLIER - Andy Murray ve svém prvním letošním zápase na turnaji ATP neuspěl. V hale v Montpellier bývalý první hráč světa prohrál 6-7 1-6 s Bělorusem Jegorem Gerasimovem poté, co v tie-breaku prvního setu nevyužil setbol.
Profily hráčů
Andy Murray

Andy Murray kvůli pozitivnímu testu na Covid-19 přišel o turnaje v Austrálii včetně melbournského grandslamu. První letošní akci tak absolvoval teprve před dvěma týdny na challengeru v italské Bielle, kde prohrál finále s Ukrajincem Iljou Marčenkem.

Na turnaji ATP, na kterých loni vinou pandemie koronaviru i bolestí operované kyčle odehrál jen sedm utkání, se letos představil poprvé až dnes. Ve francouzském Montpellier, kde hrál díky divoké kartě, ale skončil hned po svém úvodním vystoupení. 

Třiatřicetiletý Brit v něm nestačil na 86. hráče světa Jegora Gerasimova z Běloruska. V tie-breaku prvního více než hodinového setu Murray nevyužil setbol, ve druhé sadě už neměl šanci. Bývalý první hráč světa, který dohrával s bolestmi v oblasti zad, už jen za stavu 0-5 po odvrácení mečbolu zažehnal potupného kanára a prohrál 6-7 1-6.

Další turnaj by měl aktuálně až 121. hráč světa Murray odehrát příští týden v hale v nizozemském Rotterdamu.

Gerasimov, který na letošním Australian Open skončil ve druhém kole po debaklu 0-6 1-6 0-6 s Aslanem Karacevem, si s hráčem Big 4 zahrál podruhé v kariéře. Loni na Roland Garros nepřekvapil proti Rafaelu Nadalovi. 



"Byl to můj první zápas proti Murraymu. V minulosti jsme oba hráli jinou ligu," komentoval osmadvacetiletý Gerasimov svůj zřejmě nejcennější skalp. O postup do čtvrtfinále se utká s pátým nasazeným Italem Jannikem Sinnerem, nebo Slovincem Aljažem Bedenem.

V Montpellier se letos představili už čtyři bývalí hráči Top 10 a zatím uhráli dohromady jen jeden set. Už včera neuspěl domácí Jo-Wilfried Tsonga, dnes vypadli i jeho krajané Gilles Simona Lucas Pouille.

Drtivou výhrou dnes do turnaje vstoupil jediný český zástupce Jiří Veselý, který deklasoval  6-1 6-1 Švéda Mikaela Ymera.

• ATP 250 MONTPELLIER •
Francie, tv. povrch / hala, 323.970
úterní výsledky (23. 02. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Veselý (ČR) - M. Ymer (Švéd.) 6-1 6-1
Gojowczyk (Něm.) - Struff (8-Něm.) 6-3 6-4
Gerasimov (Běl.) - Murray (Brit.) 7-6(8) 6-1
Bonzi (Fr.) - Pouille (Fr.) 7-6(6) 6-2
T. Griekspoor (Niz.) - Giron (USA) 6-2 6-7(5) 6-3
Novak (Rak.) - Simon (Fr.) 7-6(5) 1-6 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
Kozoroh
https://pbs.twimg.com/media/Eu9ESmNWQAIT0hE?format=jpg&name=large

Kvíz - Poznáte, z kterých ročníků jsou jednotlivé okamžiky, které jsou v této koláži vedle sebe a zachycují Novaka, jak slaví triumf v Melbourne? smilesmile
Reagovat
Nola
pre Nolefans - super vyjadrenie byvaleho tenistu Paul McNamee :

https://www.theage.com.au/sport/tennis/is-novak-djokovic-treated-unfairly-20210219-p5740w.html#comments

ospravedlnenujem sa, ze to vkladam do chlievika mimo
Reagovat
peRFect
Jaktože jsi mi ještě neposlala svoji fotku, láska? :D za to se ospravedlni smile
Reagovat
Nola
zlaticko, cakam, ze ma prijmes, taku aka som smile, pri pohari vinka predsa vsetky damy vyzeraju ako Ana Ivanovic smile, bud gentleman a postni svoje foto ako prvy...
Reagovat
peRFect
Ještě bych pochopil, kdyby se pohyboval okolo 40-50 místa v rankingu, ale hráč s jeho kvalitou a historií by se neměl takto ponižovat. Pokud má rád tenis, ať si chodí plácnout s hobíkama a ne, aby fungoval jako zvedač sebevědomí pro hráče čtvrté - páte stovky žebříčku.
Reagovat
Patik
smutné smile.....
Reagovat
Usm
taky si říkám, proč to Murray dělá. Ale podle mě má prostě rád tenis a obecně soutěživost. Takže podle mě klidně bude objíždět i challengery, kde má šanci na výhru i s horším pohybem, protože tu úderovou přesnost jako on asi ostatní hráči kolem 200-300. místa mít asi nebudou
Reagovat
Kozoroh
Je to smutný pohled na Andyho. Když si vzpomenu, jak ještě před pěti lety kladl odpor No1emu v GS finále a nyní ve dvou setech prohraje v 1. kole 250... Říkám si, jestli mu to stojí za to. Navíc hraním profesionálního tenisu rychleji opotřebovává svou umělou kyčel, takže si zadělává na zdravotní problémy v budoucnu.
Reagovat
Ereinion
Tady jen záleží, jaký má Murray cíle...pokud mu nevadí plácat se někde mezi 51. až 100. místem žebříčku, tak nejspíš může hrát i několik dalších let...pokud ale mělo být cílem návrat mezi elitu a třeba i boj o GS, tak tam to už vypadá dost bledě. Ten pohyb už nejspíš nikdy nebude jako před operací a to je prostě na této úrovni znát. Pokud chce odejít nějak důstojně, tak bych to asi viděl na rozlučku na letošním Wimbledonu nebo max. na olympiádě.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja neviem. Andy vyhral po operácii turnaj, porazil vo finále Wawrinku.

Vyzeralo to, ze sa vráti na výslnie.

Tak neviem, či je táto výkonnost vysledok operácie alebo tam je už aj faktor prirodzeného poklesu výkonnosti, ktorý po 30ke postrehne každého, s výnimkoi BIG2.

Kazdopadne, nepozerá sa na to dobre. Urcite by mal dokoncit sezónu 2021, mozno odohrat AO22 a dalej to nesilit. Ak nepride poriadnx vysledok aspon v podobe QF GS resp vyhry dobre obsadenej 500ky.
Reagovat
SwissMaestro
Myslím, že i ta 250 by stačila v současné formě. Kdyby hrál na AO 22, bude chtít dát i W 22. Tak či tak tak skonči s kariérou. Dle mého již letos pokud se zruší OH.
Reagovat
SwissMaestro
*Tak či tak tam (ve W) skončí s kariérou.
Reagovat
dako
Videl som niečo z toho zápasu a Andy ako keby vôbec nemal energiu. Celé mi to prišlo úplne spomalené, údery pomalé a slabučké. A to sa hralo v hale, kde je menej otvorených výmien a Gerasimov patrí medzi horších hráčov na returne. Len ťažko si viem Andyho predstaviť v zápase s užšou špičkou.

Stojí mu to za to?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist