Muster se po 12 letech vrátil na kurty. Vyhrát nedokázal

30. 6. 2010, 07:36
Aktuality 0
CHALLENGER BRAUNSCHWEIG - Rakouský tenista Thomas Muster si po 12 letech vyzkoušel ostrý zápas na challengerovém turnaji v Braunschweigu. Na podniku s dotací 150.000 dolarů však vypadl hned v prvním kole s Irem Nilandem. Z českých tenistů se na německé antuce dařilo Rosolovi a Vikovi.
Thomas Muster

Thomas Muster prohrál v 1. kole hladce 2-6 1-6 s Irem Conorem Nilandem. Neúspěch ho však od trvalejšího comebacku neodradil a dál chce intenzivně trénovat.

Dvaačtyřicetiletý antukový specialista, který v roce 1995 kraloval i Roland Garros, věnoval přípravě poslední tři týdny. Na jeho návrat bylo v německém městě zvědavo 2000 fanoušků. "Moje žena mi povolila hrát tenis do 45 let a prožít si fázi pozdní puberty," prozradil Muster, jenž se během profesionální kariéry dostal až na pozici světové jedničky a vyhrál 44 turnajů.

"Rozhodně se ale nejedná o návrat na ATP Tour," řekl serveru diepresse.com Musterův manažer Herwig Straka. Vítěz 44 turnajů ATP plánuje absolvovat letos ještě další dva challengery a turnaje nižší kategorie. "Je ambiciózní, trénovaný, ale neví přesně, na jaké úrovni se pohybuje," dodal. Pro plnohodnotný návrat je Muster podle Straky už starý, nicméně s hráči kolem 300. místa žebříčku má prý šanci.

V Braunschewigu startovali také tři Češi. Neuspěl jen Jan Minář, který ve dvou setech nestačil na domácího Brunkena.

Naopak Robin Vik si připsal první letošní výhru v hlavní soutěži. Po úspěšné kvalifikaci v úvodním kole porazil španělského veterána Alberta Martina 6-2 6-3. V dalším zápase narazí na krajana Lukáše Rosola, jenž vyřadil šestého nasazeného Rakušana Daniela Köllerera.

- CHALLENGER BRAUNSCHWEIG (Německo, antuka, 150.000 dolarů) -
vybrané úterní výsledky (29. 06. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Rosol (ČR) - Köllerer (6-Rak.) 6-3 6-3
Vik (ČR) - A. Martin (Šp.) 6-2 6-3
Brunken (Něm.) - J. Minář (ČR) 6-4 6-2
Niland (Ir.) - Muster (Rak.) 6-2 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist