Muster už v sobotu v Praze, přihlásil se do kvalifikace

28. 4. 2011, 15:25
Aktuality 4
Bývalá světová jednička Thomas Muster se objeví na tenisovém challengeru Strabag Open 2011 na pražské Štvanici. Někdejší elitní antukář požádal pořadatele o volnou kartu do hlavní soutěže, ale přijal i místo v kvalifikaci, která začne v sobotu. Challenger s dotací 100 tisíc dolarů se hraje příští týden a u Negrelliho viaduktu se objeví i ženy na akci kategorie ITF s polovičními 'prize money'.
Profily hráčů
Thomas Muster

Třiačtyřicetiletý Muster před dvěma dny zavolal řediteli turnaje Vladislavu Šavrdovi a požádal o divokou kartu do hlavní soutěže. "Tu jsme mu už dát nemohli, jelikož jsou všechny rozdány, ale byl ochotný přijmout kvalifikaci. Tu jsme mu dali, takže fanoušci mají v Praze možnost vidět bývalou antukovou ikonu," řekl Šavrda ČTK. 

Na turnaje se Muster, vítěz Roland Garros z roku 1995, vrátil loni po jedenácti letech. Hrál převážně challengery a ve Vídni také turnaj ATP, ale i s letošními čtyřmi zápasy má bilanci jediné výhry a dvanácti porážek. V žebříčku mu patří 991. místo.

"Moje žena mi povolila hrát tenis do 45 let a prožít si fázi pozdní puberty," řekl Muster loni v červnu po návratu na challengeru v německém Braunschweigu.

Na Štvanici má Muster krásné vzpomínky. Před 23 lety tam vyhrál turnaj ATP Czech Open a před třemi lety pobavil s Ctislavem Dosedělem diváky výbornou show při exhibici v rámci challengeru a turnaje WTA, který se v té době v Praze hrál.

Na letošním challengeru by měl být jedničkou Francouz Jérémy Chardy (54. ve dvouhře ATP) a další hvězdou je bývalý pátý hráč světa Fernando Gonzalez z Chile, který se vrací po operaci kyčle a dostal divokou kartu do hlavní soutěže. Z domácích tenistů se představí lednový vítěz juniorky na Australian Open Jiří Veselý, daviscupový reprezentant Jan Hájek, Lukáš Rosol, Jaroslav Pospíšil nebo Ivo Minář.

V turnaji žen je nejvýše nasazenou Lucie Hradecká, hráčka pořádajícího klubu I. ČLTK Praha. Dále se objeví Petra Cetkovská, Eva Birnerová nebo Andrea Hlaváčková. Díky divoké kartě bude hrát i Kristýna Plíšková, její sestra Karolína musí do kvalifikace.

Přehlídku jedniček na Štvanici doplní i exhibice v sobotu 7. května, jelikož v ní se představí Martina Hingisová proti někdejší české naději Daniele Bedáňové.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
jacksax
Thomas Muster je dobře zajištěný, prosperující podnikatel a to, že se mu chce ve 43 soupeřit s profesionály beru jako důkaz, že když se chce člověk bavit, na věku nezáleží. původně sporty fungovaly jako zábava mládeže, nikoli dospělých. Škoda, že ho neuvidím.
Reagovat
smazaný uživatel
Co to plácáš?Proč ne?Já se na něj docela těším,věk sice nezastavíš,ale každopádně je to oživení,třeba se mu zadaří.
Reagovat
smazaný uživatel
Citát: "Díky divoké kartě bude hrát i Kristýna Plíšková, její sestra Karolína musí do kvalifikace."
________

Podle informací zde dostala divokou kartu do MD i Karolina:
http://www.pragueopen.cz/2011/entrylist.php
Reagovat
lofas
K*rva máš to zapotřebí takovou ostudu si dělat v tenisu , co ti prachy došli?!ale v challengeru jich moc nevyděláš , ale furt lepší než makat rukama s lopatou za pár šupu to máš recht !!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist