Muže podezřelého z napadení Kvitové čeká vězení v jiné kauze

26. 9. 2018, 08:46
Aktuality 9
Prostějovský okresní soud poslal třiatřicetiletého Radima Žondru, který je obviněn z přepadení tenistky Petry Kvitové v jejím prostějovském bytě, na 2,5 roku do vězení v jiné kauze. Podle soudu dal tip trojici lupičů, která brutálně přepadla na Blanensku advokáta. Informuje o tom dnes Mladá fronta Dnes. Muž svou vinu popíral, proti rozsudku se na místě odvolal.
Profily hráčů
Radim Žondra

Podle soudu dal tip lupičům, kteří v Lysicích vnikli do domu právníka, svázali ho lepicí páskou a pouty, bili teleskopickým obuškem, mučili a nakonec mu ukradli věci a peníze minimálně za 50.000 korun. Žondru usvědčil hlavně dopis, který mu jeden z lupičů adresoval z vězení a v němž ho označuje za tipaře. Dopis zadržela vězeňská služba.

Žondrovi přitížila skutečnost, že v té době byl ještě v podmínce. V minulosti byl totiž členem gangu, který na Moravě přepadával seniory, informuje deník. Pachatelé si osamělé důchodce tipovali při montování plastových oken. Žondra za to dostal sedm let vězení a podmínečně byl propuštěn na svobodu jen rok před loupeží v Blansku.

V případu přepadení tenistky Kvitové se nyní čeká na krok žalobce z brněnského krajského státního zastupitelství, který spis od policie převzal v srpnu. Případ je kvalifikovaný jako trestný čin vydírání s trestní sazbou pět až 12 let.

Útočník Kvitovou přepadl 20. prosince 2016, tenistka utrpěla vážné poranění levé ruky. Podrobila se komplikované operaci šlach všech prstů a několika nervů v Ústavu chirurgie ruky a plastické chirurgie ve Vysokém nad Jizerou. Rekonvalescence trvala řadu měsíců, na turnaje se vrátila loni v květnu při French Open.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
Frick
Chtěl by raději do cely

A) Nadrženýho homosexuála 130 kg/190 cm
B) IQEho
Reagovat
fretek
V Americe by dostal 60 let.
Reagovat
Krisboy
Znám horší trest - povinně číst Frickovy komentáře a reagovat na ně. 60 let vězení nic není.
Reagovat
Frick
1) Zbytek původního 7 letýho trestu v důsledku porušení podmínky
2) 2,5 roku za tip
3) Dosud nevyřčený trest za předpadení Petry, při kterém soud přihlédne k tomu, že pachatelem byl již v minulosti (od)souzený pachatel, což mu půjde k tíži.

Bude se vlastně to brát tak, že byl v minulosti již dvakrát souzený či by musel rozsudek za předchozí čin (myslím ten tip na přepadení) padnout dříve než došlo ke spáchání dalšího činu (přepadení Petry)?
Reagovat
Frick
Nebo se takto seskupovat nemůže a bude platit jen rozusdek s nejdelším trestem (přepadení Petry), který následně smaže nutnost odpykat zbytek původního trestu i trestu za tip?
Reagovat
Frick
Že nikoho z KriPo nenapadlo hned při prvnim pohledu na indentikit, zda jí nemohl přepadnout Žondra a Petře jeho fotku ukázat. Hned v prosinci nebo lednu a ne až letos v létě.
Reagovat
smazaný uživatel
A že tam je ta podoba, podle toho portéra alá Hrdlička :D
Reagovat
ttopi
Podle jedné fotky tohle lze těžko srovnávat. Dej si do googlu jakékoliv jméno a najdeš tam třeba 5 různých fotek, kde si jeden a ten samý člověk není podobný (úhel, světlo, vousy, vlasy, opálení, únava, nemoc,...).
Reagovat
Blondie
ta podoba tam je, a velmi silná. Na to, že Petra musela být v ohromném šoku, je to sakra dobrá práce.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist