Na kurtu jsem nechala všechno, přiznala vyčerpaná Kvitová

9. 8. 2016, 20:53
Aktuality 24
Petra Kvitová byla po výhře nad Ruskou Jekatěrinu Makarovovou ve 3. kole olympijského turnaje ráda, že stojí. Na kurtu bojovala, měla křeče a pomohli jí i ostatní čeští sportovci.
Profily hráčů
Petra Kvitová (© Instagram)

Zápas trval skoro dvě a tři čtvrtě hodiny a Kvitové se poté v očích mísilo nadšení s únavou. "Přežila jsem. Stojím ještě, sice bych potřebovala židli, ale dobrý. Jsem v soutěži, super, to byl hlavní cíl," řekla dvojnásobná vítězka Wimbledonu.

Od prvního kola je v Riu z Kvitové cítit zanícení a touha pod pěti kruhy uspět. Bojovnost ji zdobila i proti Makarovové a po zápase přiznala, že by byla schopna udělat pro postup cokoli. "Klidně bych jí zlomila nohu," vtipkovala.

Trenér Lucie Hradecké Jiří Fencl na twitteru trefně napsal, že Kvitová jede ve 'fedcupovém režimu'. "Je to olympiáda. Nechala jsem tam všechno a jsem ráda, že vůbec ještě stojím," přiznala Kvitová.

Na pondělní večeři lanařila ostatní sportovce na svůj zápas. "Hraju proti Rusce, musíte přijít!" říkala jim. Dorazila jich početná skupina. "Petra! Petra!" skandovali judista Lukáš Krpálek, atleti Zuzana Hejnová, Pavel Maslák či rychlostní kanoista Josef Dostál.

Při prvních mečbolech se dokonce podívala na českou výpravu do hlediště a usmála se. "Je bomba, že se semkli, aby fandili tenisu. Není to hala, kam přijdou neznámí lidé, kteří mi fandí. Tady jsou sportovci, kteří se kvalifikovali a podporují ostatní sportovce, to je úžasné. Moc mi pomohli," děkovala Kvitová.

I díky nim zápas otočila, vyhrála 4-6 6-4 6-4. "Bez nich bych to těžko zvládala, dali mi úžasnou podporu," řekla a za odměnu se se s nimi vyfotila.

Během utkání prožila pěknou řádku emocí. Napětí, smutek, naštvání i euforii. "Víceméně všechno," přitakala. A také fyzické vyčerpání. Ke konci ji braly křeče do chodidel i stehen. "I když jsem se zásobila. Nebylo to nic příjemného. Při čekání na servis jsem se klepala, ruce, nohy, prostě všechno," popsala.

Již ve středu by měla hrát čtvrtfinále. Její soupeřkou bude buď obhájkyně zlata Američanka Serena Williamsová, nebo Ukrajinka Elina Svitolinová.

Očekává se, že si zahraje spíše se světovou jedničkou Williamsovou. "Serena je šampionka a je vždy výzva s ní hrát. Známe se a těším se na to. Bude to boj a můžu tam jít uvolněnější, protože nemám co ztratit," řekla Kvitová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

24
Přidat komentář
smazaný uživatel
Za zlatou medaili na olympijských hrách v Riu de Janeiro dostanou čeští sportovci 1,75 milionu korun, za stříbro 875.000 a za bronz 525.000 kč.

Více na http://isport.blesk.cz/clanek/dalsi-sporty-olympijske-hry-loh-rio-2016/267447/cesky-olympijsky-vybor-navysil-odmeny-za-zlato-v-riu-1-75-milionu-korun.html
Reagovat
babolat.cz
neboj, oni něco z toho obětují na tu dovolenou Sáblíkové. Jim to prak možná vrátí po zimní :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
U tenistů ta zlatá odpovídá zhruba finále 250, ne?

Ale pro spoustu jiných sportovců to bude hodně peněz.
Reagovat
PetaM
Ano, ale zlatou, stříbrnou a bronzovou dostane vždy jen jeden člověk ... A nepředpokládám, že z našich 105 sportovců všichni dostanou medaile ... Takže někteří (drtivá většina) tam prostě prodělají neuvěřitelně ... ;)
Reagovat
FulnekUltras
vytvořilo dnes několik desítek českých sportovců Petře v hledišti proti snad dvěma nebo třem Rusům ze soupeřčina realizačního týmu plus několika dalším fanouškům. ;) A Petra šla nejspíš skutečně fyzicky až na doraz. Až za výsledkem, na který může být oprávněně hrdá. Snad se jí po tomto "kousnutí" podaří co nejlépe zregenerovat, aby to nějak podstatněji neovlivnilo další utkání. Zkušená je na to jistě dost.
Až potud je to vše samozřejmě hezké, jenom si kladu otázku, jestli pod vlivem dnes bohužel všudypřítomného klasického čecháčkovství Peťa momentálně netrpí krajně nežádoucím syndromem "Cíl splněn" - přeloženo z čecháčkovštiny: nenáviděnou Rusku, se kterou prohrát by naše zakomplexované "západoslovanské" dušičky unášely jen velmi těžko, máme šťastně za sebou, a prohrát (případně) s "Big" Black Američankou, z níž jsme mnozí podvědomě zabobkovaní už od pohledu (o širších geopolitických souvislostech ani nemluvě ;) už by bylo víceméně "v pohodě".
Věřím, že něco takového Peťu ani nenapadne. Nejbližší zápas je prostě shodou okolností olympijské čtvrtfinále, avšak cíl se nachází ještě o kus dál - a tak je k nadcházejícímu duelu také potřeba přistoupit. Zaprdění čecháčci ať si konstruují vlastní "přijatelné" vize - které na světový vrchol v žádné lidské činnosti nikdy nevedly a nepovedou. Prohrát lze vždy a s kýmkoliv - ale čestně a po přinejmenším takovém odevzdaném úsilí, jaké Peťa předvedla právě dnes. Osobně jí k tomu přeju maximum sportovního ducha a odhodlání, které ostatně právě u jejích největších dosavadních úspěchů nikdy nechybělo.

Poooooooojď si za tím i dál, Peti !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Jabadu
Chlape, ty jsi vizionář, jakým býval Steve Jobs.

Jenom ti řeknu jedno:
Hovoříš k potomkům podkoních a služek. A ti byli většinou z Moravy. Ta zaprděnost, klientelismus ... pochází z toho, že salátku je málo, ale slimáků moc.
Pražané jsou na tom kapku lépe. Dostanou se k zakázkám jako první. A když ji nechtějí - pošlou to moravskému klientovi.
To je celý.
Reagovat
FulnekUltras
Tak ideální asi je, když se český a moravský živel smísí - a nemusí to být nutně jen v "přechodové zóně" Vysočiny... ;)
Reagovat
Jabadu
Třeba Hašek.
Férovej kluk!
:-)
Reagovat
FulnekUltras
pokud mu zrovna s florbalovou holí neprdne v bedně... ;)
Reagovat
Jabadu
Myslíš stejného Haška?
Já myslím hejtmana. Tak prý hezky umí mluvit, povídala moje babička (ještě žije).
:-)
Reagovat
FulnekUltras
a tak tenhle svazák z Drásova je Moravák jak poleno... ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
nasrat politiku i do tohohle vyžaduje už opravdu hodně postiženou mysl.

Ano, porazit 35. hráčku světového žebříčku je povinnost, splněný cíl, i kdyby to byla Marťanka. Prohrát (případně) se suverenní světovou jedničkou posledních let by skutečně bylo "v pohodě", opět i kdyby byla třeba z planetární soustavy Betelgeuse, a případná výhra nad ní ze strany 14. hráčky žebříčku by byla překvapení. To vidí i malé dítě, k tomu opravdu paranoidní ideologické bláboly nejsou zapotřebí, továrišč Fulněk.
Reagovat
FulnekUltras
všechno je stejně jinak, západní Slovane... ;)))
Reagovat
Stan_Borowitz
já opravdu nemám problém s tím, že původ Čechů je především slovanský, je mi to tak nějak fuk a nad všemi těmi "Kelty", co nám tu najednou vyrostli, se jen shovívavě usmívám podobně jako nad tebou, jižní Poláku...
Reagovat
babolat.cz
to je dobrý a bohužel i pravdivý
Reagovat
FulnekUltras
Jsem sice míšenec východního Pražáka se severozápadní Brňačkou, ale můžeš zůstat úplně v klidu - šest nových nicků si kvůli tomu zřizovat nebudu... ;)))
Reagovat
Jabadu
TenKrpálek má výraz asi jako já.
Akorát jsem o 20 cm nižší.
:-)
Reagovat
Krisboy
Vyzval bys ho na páku? :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Já zase mám v podstatě jeho vejšku a váhu, ale tu váhu bohužel zdaleka ne tak kvalitně rozloženou ...
Reagovat
smazaný uživatel
Všechno? Rychle na kurt, pokud to už místní Romové nerozebrali ;-)
Reagovat
Jabadu
"Světová skupina" nebude z tvého komentu nadšena. Asik.
Mimochodem tuším, kdo to je. Na netu je dost známý.
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Že by nějaký youtuber? :-)))
Reagovat
Jabadu
Vozíčkář.
Reagovat
brixner
Šétko zoberú, šétko!
Máš fiftýn ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist