Na kurtu musím nechat vše. Jinak Del Potra neporazím, říká Djokovič

14. 3. 2017, 13:52
Aktuality 15
Cesta Novaka Djokoviče k úspěšné obhajobě titulu na podniku ATP World Tour Masters 1000 v Indian Wells je ještě hodně dlouhá a pokud bude Srb vítězit, jeho soupeři budou těžší a těžší. Srb na tiskové konferenci zhodnotil své první letošní vystoupení v kalifornském městečku a promluvil o nadcházejícím duelu s nebezpečným Juanem Martínem Del Potrem. Souboj mezi Srbem a Argentincem bude dnešním šlágrem třetího kola.

Novak Djokovič absolvoval na turnaji ATP World Tour Masters 1000 v kalifornském Indian Wells svůj první duel, v němž přehrál 6-4 7-6 Kyla Edmunda. Trojnásobný obhájce titulu měl s britským talentem plné ruce práce. Nakonec ale přece jen do třetího kola postoupil.

"V prvním setu jsem hrál velmi dobře," uvedl na tiskové konferenci Djokovič. "Druhá sada byla trochu nahoru a dolů. Musím však ocenit Kyla. Hrál agresivně, šel do toho naplno. Na začátku druhého dějství a v jeho průběhu zahrál spoustu vítězných míčů," pokračoval v hodnocení utkání Srb.

"Myslím, že jsem nic vyloženě špatně nezahrál. Možná mi uletělo pár forhendů. Ale i tak to byl solidní zápas. Hráli jsme dobrý a kvalitní tenis, byl to dobrý test na začátek. S celkovým výkonem jsem spokojený," dodal.

Dvanáctinásobný grandslamový šampion si je samozřejmě vědom těžkého losu, který letos v Indian Wells schytal. V dalším kole se po necelých dvou týdnech střetne s Juanem Martínem Del Potrem, jehož nedávno porazil v Acapulku a ve vzájemné bilanci vede 12-4.

A cestu k úspěšné obhajobě titulu nebude mít Djokovič ani v případě vítězství nad Del Potrem jednoduchou. V osmifinále potká vítěze zápasu Nick Kyrgios - Alexander Zverev. Před dvěma týdny v Acapulku skončila bývalá světová jednička právě na raketě Kyrgiose. V případném čtvrtfinále by měl Djokovič vyzvat Rogera Federera, nebo Rafaela Nadala.

Srb se však momentálně soustředí pouze na nadcházející souboj s Argentincem. "Teď mě čeká Del Potro. Na kurtu nechám úplně vše. Jinak to ani nejde, pokud ho chcete porazit. Zápasy s ním jsou vždy těžké. I když v žebříčku není mezi nejlepšími a má za sebou jen pár odehraných turnajů, minulý rok, hlavně ve druhé polovině, byl rozhodně jedním z nejlepších hráčů," pochválil Del Potra.

"Loni vyhrál Davis Cup, vybojoval stříbro na olympijských hrách v Rio de Janeiru, kde mě porazil, ve Wimbledonu vyřadil Wawrinku. Má vynikající servis a forhend. Takového soupeře si rozhodně do úvodních kol žádný tenista nepřeje. V Acapulku jsme sehráli hodně těšnou bitvu, rozhodlo jen pár míčů. Nic jiného neočekávám ani v Indian Wells. O dalších zápasech zatím nepřemýšlím, nicméně vím, že pokud porazím Del Potra, bude to těžké," doplnil rodák z Bělehradu.

Djokovičovi chybí ke zkompletování trofejí z podniků Masters jeden jediný. Srb nikdy nevyhrál v americkém Cincinnati. "Zisk titulu v Cincinnati je pro mě samozřejmě obrovskou motivací. Byl by to další ohromný úspěch. Pokud se nepletu, Rafovi, Rogerovi a Andymu také chybí vyhrát jeden nebo dva turnaje Masters k dosažení kompletní sbírky."

"V tenise se samozřejmě nejvíce mluví o grandslamech, ale podniky Masters jsou také extrémně důležité. Hodně mi na nich záleží. Vyhrál jsem jich mnoho a vždy se na nich snažím předvádět svůj nejlepší tenis," řekl Djokovič.

Světové dvojce neuniklo ani brzké a šokující vyřazení světové jedničky Andyho Murray, jež prohrál už ve druhém kole s Vaskem Pospisilem. "I když je to překvapení, takové věci se prostě stávají. Zápas jsem neviděl, jen highlighty. Pospisil se po servisu hodně tlačil k síti, což bylo rozhodně riskantní, protože Andy je jedním z nejlépe returnujících hráčů na okruhu."

"Pospisilova taktika však fungovala. Hrál skvěle a soustředěně. Z highlightů mohu zhodnotit, že byl lepším hráčem. Andy se určitě nenechá prohrou rozhodit a v Miami se vrátí v plné síle."

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

15
Přidat komentář
mahycek
Sice nevím, jestli je povrch v IW stejný jako v minulých letech, ale pokud ano, tak by měl Djokovi vyhovovat a Delpo prohraje. Nevidím to jinak. Spíše Rogerovi by měl vadit, jestli je moc pomalej. Závidím vám. Digi tv nechci a na Tip sportu je to moc malé. Takže, kromě AO, FO a US- OPEN na Eurosportech a letos naposled na NOVA SPORT Wimbledon, to nemám, jak řešit. Ano, Wimbledon je naposled !!! To mám chytat piráty ?? Je to u nás v republice bordel.
Reagovat
Marduch
Tohle by Djoko fakt potřeboval urvat, ty další zápasy by pak byly poradnou vyzvou, resp. sanci dostat hru do trvale vyssich otacek, konkurenceschopnou na GS. Ne ze by hrál letos doted vylozene trapně, ale zatim je to na jeho poměry povětšinou jalova, bezzuba snaha. Pridat blbejch 10%:) durazu a presnosti, vc. servisu, a hned to bude veselejsi. Ajdemo šampion! :-)
Reagovat
Mayo
Rozhodne šláger kola. Srbsky tenista vyhra je len otázka ci dokaze DelPo vyhrať aspoň 1 set.
Reagovat
smazaný uživatel
Jako problem neni az to, ze Cuevas narazi na Goffina, kde si fakt musi dat dost bacha, a pekelne se soustredit na hru, ale potom celit a vycelit Lajovice/Bustu, tak to kurde neni zadna sranda, smrtak zapas. Jako Cuevas to zitra nemuze podcenit, hlavne Goffina, Pella podcenil dost hrube Nadala a tim si dost podelal Masters, bo v te sve pulce proste nemel poradnejsiho soupere...big upset...Kvidovi fakt svihlo, jinak si nedokazu tu jeho prohru vysvetlit.
...moznosti SF pro Cuevase jsou absolutne naslapane, jako vyber Nishioka/Wawrinka/Monfils a Thiem...skupina smrti...pokud by tohle zvladl tak o jeho finale se vubec nebojim, to potom uz zvladne levou zadni.
Uz aby bylo zitra...dnesek vpohode probendim, Teprve Zitra konecne zacina ten pravy Masters, rekl bych takovy Turnaj v turnaji.
Reagovat
Nola
:D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
:-))) novy vyraz pro neuspech... jsem to nevycelil(a).. :-)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jako pokud ten Srbský Meditátor nevyčelí toho Argentinského jednorukého paraolympionika, tak beton, že Kozoroh vyčelí nejbližší zeď...
(díky čemuž ten výraz může získat své širší pojetí...:)
Reagovat
smazaný uživatel
:-))) ... dramaticky umelec a meditator! ;-) Kazdopadne pro celo nejsetrnejsi se mi jevi celit humoru, Vlcku.. :-))
Reagovat
Kozoroh
Problém není až tak to, že narazí na DelPa v 3. kole, ale že by v případě postupu čelal Kyrgios/Zverev a poté Federer/Nadal. No1e dnešní duel nesmí podcenit a připravit se na něj tak, jakoby se jednalo o SF. A to samé platí i pro další turnajové fáze. Dnešním duelem začínâ turnaj v turnaji.
Reagovat
Krisboy
Začíná to pravé Masters. ATP Championships.
Reagovat
Marduch
Urcite nic nepodcení - to je nejspis jedina jistota. Imho pujde o to, jak moc Djoko dovoli Delpovi obihat BH. A samozrejme jak pujde Juanovi první serv.
Reagovat
smazaný uživatel
Podceniť?...

Vzhľadom na NOleho formu dúfam, že ho nepodcení Del Potro, Kyrgios, či Federer/Nadal..
Reagovat
FulnekUltras
Vítěz tohoto duelu mě nemůže zklamat.
Reagovat
smazaný uživatel
Ahojte, tento příspěvek je určený pro všechny zájemce tenisového turnaje Roland Garros 2017. Mám možnost sehnat velmi levně vstupenky na kterékoliv hrací kolo. Jako bonus nabízím informace o levném ubytování v Paříži, dopravě po Paříži a letenkách. Kdo má zájem zkontaktujte mě do 20.3. 2017
Reagovat
janek_da
člověk by podle fotky řekl, že je to souboj samců před pářením
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist