Na Li: Letos chci do Top 3 nebo vyhrát další grandslam

8. 1. 2013, 17:11
Aktuality 48
Třicetiletá Číňanka Na Li letos vyhrála už sedm zápasů, což je nejvíce ze všech tenistek. Po loňském angažování nového trenéra Carlose Rodrigueze očividně ožila a letos míří za novými cíli: v žebříčku chce proniknout poprvé mezi tři nejlepší tenistky světa a ráda by přidala k titulu z Roland Garros 2011 další grandslamový triumf.
Profily hráčů
Na Li

Na Li v roce 2011 postoupila na Australian Open poprvé do grandslamového finále a o pár měsíců později pak na pařížské antuce vyhrála Roland Garros. Od životního úspěchu ale přes rok čekala na titul, až se loni v srpnu rozhodla pro výměnu trenéra. Do té doby nejlepší čínskou tenistku v historii koučoval po většinu její kariéry její manžel. 

Dohodla se s velmi kvalitním trenérem Carlosem Rodiriguezem, který v minulosti pomohl Belgičance Justine Heninové k sedmi grandslamovým titulům. Poprvé se spolu sešli během turnaje v Cincinnati a Na Li tam hned  po výhrách nad Agnieszkou Radwaňskou, Venus Williamsovou či Angelique Kerberovou - ukončila 14 měsíců dlouhé čekání na titul.

A nyní už světová šestka myslí na nové mety. Po intenzivní mezisezónní přípravě pod dohledem Rodrigueze začala nový rok triumfem v Shenzhenu a tento týden je už ve čtvrtfinále v Sydney, kde dnes po vynikajícím výkonu deklasovala Ayumi Moritaovou. 8. ledna má v nové sezoně bilanci 7 zápasů a 7 výher a tak není divu, že si věří má vysoké cíle. 

"Chci se dostat do Top 3 nebo vyhrát další grandslam," prohlásila třicetiletá Číňanka, jež byla v žebříčku nejvýše na 4. místě. "Já a celý můj tým na tom budeme tvrdě pracovat, abych toho dosáhla," dodala sebevědomá Na Li, která v Sydney bojuje o navázání na loňské finále a předloňský titul. Zítra ji čeká souboj o postup do semifinále s talentovanou sedmnáctiletou Američankou Madison Keysovou.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

48
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
dadaft
už první fiftýn zápasu napověděl, že to dnes Li Na nebude mít jednoduché. navíc je dost nervózní...
Reagovat
dadaft
ohó. Li Na měla brejkbol na 5:3, nevyužila, a teď je set v čudu.
jsem zvědav, jestli si poradí...
Reagovat
smazaný uživatel
Bylo by pikantní, kdyby pár chvil po sobě vypadly obě finalistky z Šen Čenu.
Reagovat
dadaft
možná na ně dneska teprve pořádně dolehne ten přesun z Číny.
???
Reagovat
dadaft
mít Li Na Serenin servis, už by bylo po zápase.
takhle to vypadá na tuhý boj...
Reagovat
smazaný uživatel
jj, hlavně ta změna klimatu. Co jsem slyšel tenisty, tak po přesunu je nejhorší 3.,4. den.
Reagovat
dadaft
Reagovat
Fandina
Viděla jsem třetí set a Li Na to dotáhla. Keys dobré rány, ale Li Na byla ve třetím lepší. Gratulace k postupu a jen tak dál. Držím palce. Go Na go go go!
Reagovat
Paseka
Rozhodne bych neco podobneho doporucoval p.Kvitove! Myslim noveho trenera.Nova vzpruha.
Reagovat
Fandina
Všechno nové je vzpruha a já si myslím, že všeho dočasu. Li Na je už natolik zkušená hráčka, že už může jedině získat, Petra se pořád ještě má čas rozhodovat a pořád toho má hodně před sebou ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Všechno nové je vzpruha.. no jak pro koho. Petra na mě působí jako člověk, který je rád, když má své jistoty a nerad cokoliv mění, pokud k tomu není vyloženě dotlačený. I z tohohle úhlu pohledu je otázka, jestli je v jejím případě změna trenéra opravdu nutná natolik, aby jí skutečně prospěla..
Reagovat
pepin
Ještě k té Agn. dole. Za prvé si myslím, že v současné době nebo lépe řečeno v poslední době má z Viki prostě blok v podstatě něco podobného jako má šarapka ze Sereny. Navíc si myslím, že měkký byt chytrý tenis v podání Agn. vice prostě vyhovuje. Ale máš pravdu, kdyby se jí to povedlo tak by to bylo jen ku prospěchu věci a bylo by to vše zajímavější.
Reagovat
Fandina
Na Li tak pokračuj ve výhrách a trojka GS na dohled. Držím palce.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych jí nezatracoval a neviděl bych to tolik nereálně jako někteří zde. Myslím si, že zrovna na AO by mohla mít šanci a překvapit.
Reagovat
freeteepek
Kolik si na ni vsadíš?:-)
Reagovat
pepin
Ahoj, tak pokud bude Serena zdravá nevěřím, že by mohla Agn. vyhrát. A to také může narazit na svoji oblíbenkyni Viku a je vymalováno.
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj, já jsem ale neměl na mysli Agu, ale Na Li, o které je článek. Agnes na výhru na AO nevěřím.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli myslíš Na Li, tak opravdu nevím, jestli bych se na ni rozhodl zariskovat a něco dát. Ale nevidím jako nereálné, že by mohla překvapit. Mimochodem v r. 2011 by to taky před turanjem nikdo moc neřekl, že projde až do finále. A ještě nevím, jestli budu na některou hráčku sázet na celkové vítězství. Na Serenu, které věřím nejvíc, se za ten nízký kurz nevyplatí sázet, protože během turnaje se může stát cokoliv a může zakopnout. A na ostatní hráčky je to zase risk, když je v pavouku přítomna v dobré formě se zdající být Serena.
Reagovat
dadaft
když už jsme u těch, kdo nevyhrají - podle mě Vika titul na AO nedokáže obhájit. zdá se mi, že po loňském USO šla mírně dolů s formou a obhajoba je vždycky těžká.
viděl bych to tak Serena 40%, Máša 30%, Překvapení 20%, Vika 10%.
(jestli budou obrovská vedra, šance pro nějaké překvapení budou vyšší)
;-)
Reagovat
dadaft
Na Li hrála dobře i loni - vypadla sice už ve 4K, ale s nikým menším, než s Kim Clijstersovou....
..... a to ji, jestli si vzpomínáte, měla na lopatě - mečbol, nalitý volej na síti, který dala Li Na zcela nepochopitelně out. ((
pak to Kim otočila.
Reagovat
smazaný uživatel
Favoritka je Serena.Pokud bude v pořádku a pokud se nenajde hráčka,která by konečně nad ní vyzrála.Zatím to tak nevypadá.
Reagovat
dadaft
když se kouknu na výsledky ankety, tak tenisportál jednoznačně věří Sereně. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s tebou a i celkem s tím vyjádřením šancí v procentech. Zápas Li Na s Kim si pamatuji a i to, že jí měla na lopatě, ale nedokázala to zúročit. A na tom si myslím, že mohli s novým trenérem zapracovat - aby v těch momentech, kdy se láme zápas, dokázala udržet nervy. On je velmi zkušený trenér a jeho dlouholetá spolupráce a poznatky, které získal s Justine, mohou být pro Na Li výhodou. I když samozřejmě jenom v něčem, protože každý hráč je jiný. Takže si myslím, že pro Li Na je australský grandslam docela příhodným pro útok.
A z jiného soudku - koukám, že Sam se to její domácí prokletí drží i letos, ale pro antuku doufám zase ve zlepšení.:))
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, že pro všechny favoritky bude nejtěžší projít první kola, kde může nastat nějaké překvapení (to platí hlavně pro Serenu). A pak už se o to mezi sebou v závěrečných kolech nějak poperou.
Serena je favoritka, ale já bych to nepřeháněl. V Brisbane hrála na začátek sezóny celkem slušně, ale opravdu chybělo srovnání s nějakou top hráčkou. I když třeba Sloane hrála ve čtvtfinále slušný tenis a Pavljučenkova se ve finále taky snažila.
Reagovat
dadaft
jj, zavírání zápasů je u ní slabé. dneska zase. s Keysovou vedla ve třetím 5:1, ale ještě z toho dokázala udělat motanici (drama naštěstí nedovolila))).
uvidíme.
ať už vyhraje kdokoliv, nade všemi navěky ční Margaret Courtová se svými 11 tituly. ))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Ano,tak jsem to myslela.Nemyslím si,že by byla Serena neporazitelná.Ale málokterá hráčka je schopna nad ní vyzrát.Hlavně psychicky získat převahu.Pozn.Posuzuji jen podle zápasů,které jsem viděla.
Reagovat
Fandina
Podle mě je Serena tak tenisově na výši, že ostatní jsou o lokty za ní. Že někdy vypadne s někým je otázkou momentální situace, zdraví atd., ale jinak vždyť od Wimblu kde byla to vyhrála, tak není co řešit ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
S aalicí být tebou bych radši vůbec nediskutoval. Za ty ubohý nečitelný slitky si nepřipadá trapně?

Nikdo jí nikdy neřekl, že za čárkou, tečkou, otazníkem a vykřičníkem vždy musí být mezera? Ve škole se tuhle elementární znalost nenaučila? Vůbec nečte knihy, noviny nebo weby, kde by to mohla snadno odkoukat?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, pardóóón, pane Broz, pokusím se polepšit. Asi by to chtělo brýle, že? Budu dělat pro vás mezery klidně jak hrom. Ale jen malé upozornění pro vás. Nediskutovalo se o mezerách, ale o tenistkách a snad také, o tom, jestli někdo porazí Serenu. Mohl byste z fleku jít na diskuzní forum o psaní mezer. Gratuluji.
Reagovat
smazaný uživatel
A vůbec se necítím trapně. Nemám proč. Každý píše, jak umí. Přiznám se, že ráda šetřím místem. Nečitelné moje zprávy určitě nebyly. Ale možná se teď cítím trochu trapně za svůj sarkazmus. Tak přijmete mé omluvy.S přáním všeho dobrého, nashledanou. Spokojen?
Reagovat
smazaný uživatel
A zase překlep, ach jo. Má tam být: Přijměte mé omluvy.
Reagovat
smazaný uživatel
Tady nejde o šetření místa -:)))) Jednoznačně jde o základní projev úcty k diskutujícím, kterým se správně psané texty určitě líp čtou. Jinak třeba chyby v psaní i/y jsou mi volné, mě vytočí slitky nebo třeba patvary typu "aby jste".
Jsou dvě skupiny lidí. První píše slitky jenom v esemeskách, na webech, fejsbůku apod. V zaměstnání píšou správně. Druhá skupina to takhle przní neustále.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, už si dám velký pozor, abych vám prokazovala úctu, pane Brozi. Vždyť jste mi to tak krásně, jemně a gentlemansky vysvětlil. Úplně se tetelím, jakými vybranými slovy mi prokazujete úctu. Všechna čest. To je úplné blaho číst, jen tak dál. Děkuji také o rozšíření mé slovní zásoby o výraz "slitky". Úchvatné. Vše dobré a se vší úctou.
Reagovat
freeteepek
Tak s tím GS to bude mít hodně těžký, ale nic není nemožné. Stačí, aby Serena třeba na French Open zaškobrtla jako loni. Šarapovová se zranila a Viku porazila Aga v SF:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Což je ovšem téměř nereálně :D Ale nejlepší by bylo, kdyby se to fakt stalo a Li vypadla s nějakou kvalifikantkou :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jasný. A na Václaváku přistanou marťani. :-)
Reagovat
Fandina
Tak předloni byla LiNa na AO ve finále, tak proč ne letos ... úsměv
Reagovat
Nola
to hlasovanie u žien je nejaké pomýlené... Na Li je uvedená ako samostaný tip a figuruje aj medzi "nekdo jiný"
Reagovat
LubosZabloudil
Díky za upozornění
Reagovat
smazaný uživatel
Osobne jej držím palce, mám ju rád..
Reagovat
smazaný uživatel
Joooj kazdy take velke ambicie ma a na konci roka bude jasna 3
Vika
Maha
Serena
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, co vám vadí na vysokých ambicích:-)...člověk si má vytyčit cíl a jít po něm. Pro mě je daleko horší, když někdo ambice nemá.
Reagovat
smazaný uživatel
Lebo je jasne ze to je nesplnitelne
Reagovat
smazaný uživatel
V ženském tenise není jasné nic:-D
Reagovat
smazaný uživatel
tak to mas cistu pravdu
Reagovat
pepin
Tak pokud bude Serena zdravá tak to s odhadem na vítězku GS nebude až tak těžké. Např. jak píše freeteepek, že Agn. porazí Viku je velice nepravděpodobné.
Reagovat
Fandina
Tak Aga by už opravdu měla něco na tu Viku vymyslet, protože zatím ji svým stylem prostě porazit neumí, tak by už měla opravdu na tom začít pracovat a něco proti té Vice nastudovat ... úsměv
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist