Na Li: Neměla jsem představu o tom, co mám hrát

27. 5. 2014, 15:11
Rozhovory 6
Vítězům Australian Open se na antuce na Roland Garros nedaří. Po včerejší prohře Stanislase Wawrinky dnes v úvodním kole končí i ženská vítězka úvodního grandslamu Na Li. Číňanka v prvním kole nestačila na domácí Kristinu Mladenovicovou. Druhá hráčka světa byla po prohře dost zklamaná, což se projevilo i na pozápasové tiskové konferenci.
Profily hráčů
Na Li

Vítězka Roland Garros z roku 2011 nezvládla své úvodní utkání, ve kterém nestačila na domácí Kristinu Mladenovicovou. Světová dvojka v úvodním setu neproměnila dva setboly a úvodní sadu tedy prohrála. V té následující hru zpřesnila a stav setů vyrovnala, rozhodující sadu ale Číňanka vůbec nezvládla a s French Open se rozloučila.

Je zřejmé, že to pro vás byl velmi těžký zápas. Můžete nějak shrnout, proč se vám nedařilo, jak jste se cítila na kurtu?
To, že jsem druhá v žebříčku, neznamená, že budu vyhrávat všechny zápasy. Tohle je prostě tenis. Každý, kdo jde na kurt, má šanci vyhrát zápas. Dnes hodně záleželo na mně, cítila jsem se dobře, necítila jsem tlak, snažila jsem se hrát uvolněně, ale prostě to nevyšlo. Nefungovalo to.

Mluvila jste už s Carlosem? (pozn. Carlos Rodriguez je trenérem Na Li)
Ne, zatím jsme se neviděli.

Co vám k zápasu řekne?
Je to těžké, protože tenis není jen o samotné hře, je tam řada dalších faktorů, které na nás působí. Dnes byla řada z těch věcí špatně, proto to dopadlo takhle.

V zápase jste udělala hodně nevynucených chyb a bylo zřejmé, že jste se nemohla dostat do rytmu. Čím to bylo?
Vždy si věřím, a i když se zápas vyvíjí špatně, tak chci bojovat. Chtěla jsem hrát přesněji, načasovat si údery tak, aby soupeřku překvapily, ale nepodařilo se to. Jsou i takové dny, kdy člověk prostě chce, ale něco je proti němu. Asi to byl i případ dnešního zápasu.

Co hra soupeřky, čím vás nejvíce překvapila?
Nezáleželo na tom, kdo proti mně dneska hrál, necítila jsem ze strany soupeřky nějaký velký tlak. Utkání jsem nezvládla já, proto jsem prohrála.

Dnes je tedy špatný den?
Nemyslím si, že je to špatný den. Pro mě je to samozřejmě hloupý den, ale to je jen moje věc. V zápase jsem nepřemýšlela, místy jsem neměla představu o tom, co mám hrát, jakou taktiku na soupeřku použít, a bez toho to nejde.

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
vo to strah nemam. tak nevym. no. cau.
Reagovat
smazaný uživatel
:D :D :D
Reagovat
slacker
Ja bych predstavu mel. Hrat tenis :-)
Reagovat
zde73
Prekvapeni k tenisu patri,takze proc ne!
Reagovat
gedzitka
Patří. Ale když Petra vyhučela v Austrálii, tak tady ty komentáře vypadaly úplně jinak.
Reagovat
LukasH
Jenže Lina hraje poslední dobou dost konzistentně. Navíc vyhrála AO. V podstatě podobná situace jako když vyhrála Petra Wimbledon a pak rupla v 1. kole USO.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist