Na Li v Shenzhenu poprvé obhájila titul, Zakopalová slaví ve čtyřhře

4. 1. 2014, 14:30
Aktuality 3
Také druhý ročník turnaje WTA v čínském Shenzhenu vyhrála domácí hráčka Na Li. Světová trojka ve finále porazila krajanku Shuai Peng a získala svůj 8. titul. Naopak poražená Číňanka neuspěla ani ve svém šestém finále. V soutěži deblistek se radovala Klára Zakopalová s Rumunkou Niculescuovou.
Na Li

Na Li během své kariéry nikdy neobhájila své vítězství z předchozího roku, dnes v Shenzhenu se to však jednatřicetileté Číňance podařilo. Světová trojka ve finálovém duelu porazila 6-4 7-5 krajanku Shuai Peng, se kterou si bilanci vylepšila už na 6-1, a získala celkově 8. titul z podniků WTA.

Čekala na něj přesně 12 měsíců, loni totiž prohrála ve finále Australian Open, ve Stuttgartu a na Turnaji mistryň.

Rozhodující moment dnešního finále přišel v prostředí části, kdy Na Li od stavu 3-4 získala sedm z osmi her a ujala se vedení 6-4 4-1. Pak sice ztratila koncentraci a po promarněném náskoku dvou brejků soupeřce dovolila otočit na 4-5, poslední tři gamy už však znovu patřily nejlepší čínské tenistce.

"Jelikož jsem tu vyhrála už loni, tak jsem byla trochu pod tlakem. V závěru to na mě možná trochu dolehlo, ale myslím, že nakonec jsem to zvládla. Tohoto titulu si moc vážím, protože začátek sezony je vždy ošidný," řekla vítězka Roland Garros z roku 2011 Na Li.

Shuai Peng dnes sice hrála už ve svém šestém finále, na první vítězství na turnaji WTA ale stále čeká.

Zakopalová vyhrála čtyřhru
Klára Zakopalová sice v Shenzhenu neobhájila loňské finále ve dvouhře. společně s Rumunkou Monicou Niculescuovou však triumfovala alespoň v deblu. Ve finále česko-rumunský pár porazil 6-3 6-4 ukrajinské sestry Ljudmilu a Nadiju Kičenokovy, a turnajem prošly bez ztráty setu.

Pro Zakopalovou a Niculescuovou to je první společný titul, obě se pak dočkaly celkově třetího triumfu ve čtyřhře. Jednatřicetiletá Češka zvítězila také loni v Bastadu a v roce 2011 v Hertogenboschi. Z dvouhry má ve sbírce dva tituly.

Sestry Kičenokovy se dnes mohly stát teprve druhými dvojčaty, která společně vyhrála čtyřhru na podniku WTA. Poprvé se to povedlo loni na podzim v Linci Karolíně a Kristýně Plíškovým.

- WTA INTERNATIONAL SHENZHEN -
(Čína, tv. povrch, 500.000 dolarů)
sobotní výsledky (04. 01. 2014)
Dvouhra - finále:
Na Li (1-Čína) - Shuai Peng (5-Čína) 6-4 7-5
.
Čtyřhra - finále:
Niculescuová/Zakopalová (Rum./ČR) - L. Kičenoková/N. Kičenoková (Ukr.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Fandina
s Niculescu super. Gratulka a Klárce přeji pořád takové úspěchy a hezké úsměvy jako na fotce viz níže. Držím palce Klárko do singlu i deblu. Pojď! A gratulka i NaLi k titulu. Super holky!
http://www.shenzhenopentennis.com/2014/photos/2014_01_04/Photo-29.jpg
Reagovat
Karl
Gratulace do Číny, jak Klárce s Mončou, tak Li Ně. :-))
? propos, všimli jste si, že má Klárka novou raketu. Už nehraje se svojí Wilson Juice, ale používá raketu značky Head. K té přečeš nedávno i Bernard Tomič, který předtím hrál s Yonexem.
Reagovat
Karl
* Mělo tam být Á propos, ale nezná to tu čárku na druhou stranu, tak to udělalo otazník. :D :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist