Na Štvanici dnes slavil postup jen Kopřiva. Dohráli Rosol, Kolář i Paulson

4. 5. 2021, 16:21
Aktuality 4
ATP CHALLENGER PRAHA - Vít Kopřiva jako jediný z kvarteta Čechů dnes dokázal přejít přes první kolo challengeru na pražské Štvanici. Třiadvacetiletý Čech ale ve druhé sadě nedopodával, v rozhodujícím setu měl dvě šance zápas na servisu ukončit jeho soupeř Ilja Marčenko, kterého nakonec po více než třech hodinách boje zdolal v tie-breaku rozhodující sady. Vstup do turnaje naopak nezvládli Lukáš Rosol, Zdeněk Kolář ani Andrew Paulson.
Vít Kopřiva (© czech-open.cz)

Vít Kopřiva i na čtvrtém letošním antukovém challengeru dokázal zvládnout nástrahy prvního kola. Třiadvacetiletý kvalifikant, který si letos zahrál svá první semifinále na challengerech (hale v Petrohradu a antuka v Římě), na pražské Štvanici musel do rozhodující sady také v obou kvalifikačních kolech.

S aktuálně 162. hráčem světa Iljou Marčenkem si však mohl poradit ve dvou setech, jenže druhou sadu na podání uzavřít nedokázal a přišel o ni v tie-breaku. V rozhodujícím dějství měl naopak dvě šance zápas ukončit na servisu ukrajinský tenista, ale ani on nebyl úspěšný. V dramatickém tie-breaku Kopřiva po třech hodinách a šesti minutách využil svůj druhý mečbol a zvítězil 6-2 6-7(4) 7-6(6).

O čtvrté letošní čtvrtfinále na této úrovni si rodák z Bílovce, jenž ve druhém kole doplnil Jiřího Lehečku a Michaela Vrbenského, zahraje s Yannickem Madenem. S Němcem se utká premiérově.


Vstup do turnaje nezvládli Rosol, Kolář ani Paulson
Lukáš Rosol nebude na své letošní vystoupení na challengeru na pražské Štvanici vzpomínat v dobrém. Vítěz ročníku 2018 v prvním kole vedl 3-0, ale poté ztratil 12 gamů v řadě a s Tallonem Griekspoorem prohrál 3-6 0-6.

Přes první kolo nedokázal přejít ani Zdeněk Kolář, domácí kvalifikant prohrál 2-6 4-6 s nasazeným Sumitem Nagalem. Devatenáctiletý Andrew Paulson dle očekávání nestačil 3-6 3-6 na nasazenou trojku a 109. hráče světa Slováka Andreje Martina.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Dobry-den
Zaplaťpámbu za ty WC. Jinak by bylo po prvním kole vymalováno a bez Čechů. smile
Reagovat
Fransoas
Po velice vyrovnaném boji nakonec postoupil do druhěho kola.Škoda,že nevyužil BB ve druhém setu.
Reagovat
Mony
Skoro gladiatorska rezba
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist