Na turnaj do Prahy přijede bývalá světová jednička Wozniacká

28. 2. 2017, 14:27
Aktuality 51
Vedle české špičky ve složení - Karolína Plíšková, Barbora Strýcová a loňská vítězka Lucie Šafářová - bude na antukovém turnaji WTA International v pražské Stromovce startovat od 1. do 7. května i čtrnáctá hráčka světa Caroline Wozniacká. Chybět by neměla ani loňská finalistka Samantha Stosurová z Austrálie.
Profily hráčů
Caroline Wozniacká

Bývalá světová jednička Caroline Wozniacká se představí na třetím ročníku tenisového turnaje WTA v Praze. Dánka by měla první týden v květnu hrát na kurtech Sparty ve Stromovce v rámci J&T Banka Prague Open vedle českých hvězd Karolíny Plíškové a Barbory Strýcové.

Start aktuální světové trojky Plíškové a Strýcové měli pořadatelé domluvený již dříve, nově se dohodli s Wozniackou. "Jednali jsme už od Australian Open. Udělali jsme dohodu a já jsem rád. Je motivována, aby v Praze byla a podala maximální výkon," uvedl šéf České sportovní Miroslav Černošek na serveru iDNES.

Wozniackou loni část sezony vedl David Kotyza, současný trenér Karolíny Plíškové. V minulosti si Dánka zahrála za Prostějov extraligu. Podle Černoška by měla přijet i loňská finalistka Australanka Samantha Stosurová a nejspíše také obhájkyně titulu Lucie Šafářová či Kateřina Siniaková.

Naopak chybět bude zraněná Petra Kvitová. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu se měla letos v turnaji poprvé objevit, ale v prosinci byla doma přepadena a momentálně rehabilituje pořezané a sešité prsty levé ruky a má minimálně půlroční pauzu.

"Odletěla čerstvě na Kanáry. Snaží se pracovat na tom, co je schopna zvládnout. Dělá kondici a usiluje o to se vrátit, ale levá ruka je nemálo poškozená," řekl Černošek.

Do Stromovky nepřijede ani Ruska Maria Šarapovová. Někdejší světová jednička se o týden dříve vrátí na okruh po trestu za doping ve Stuttgartu. I pořadatelé Prague Open původně jejího manažera oslovili. "Neoslovit ho by byla škoda, ale netlačili jsme na pilu. A v okamžiku, kdy hraje Stuttgart, jsme od toho upustili," uvedl Černošek.

Antukový turnaj v Praze se uskuteční od 1. do 7. května s dotací 250 tisíc dolarů. Organizátoři zatím neuvažují, že by jako loni dotaci zdvojnásobili.

TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

51
Přidat komentář
Frick
S tím, jak mlel, že ATP 250 v Mnichově neni zas o tolik lepší než Challenger v Prostějově vyloženě lhal.

Hrál tam 13., 15., 27., 31., 35., 44., 51. hráč + Del Potro

V Prostějově byl nejlěpší 50. Berankis, pak mimo našich až 69. Cervantes, 73. Dzumhur, 83. Kukuškin, 85. Dutra Silva a 8. nasazenej byl 86. Hasse....
Reagovat
Frick
Pomyslný "křest ohněm" by byla věc, kterou by si zajisté nikdo nepřál a to stav, kdy by třeba i do SF nepostoupila žádná Češka. Očekával bych pokles zájmu na třetinu.
Reagovat
Frick
Pokud by se vrátil do Evropy, kde by to mohlo být? Smysl by mohl dávat Berlín. Narozdíl od Itálie, Francie, Španělska a Británie se v Německu nekoná, ač je to hospodářský hegemon, žádný skutečně velký tenisový podnik. Hrát by se mohlo v aréně, kde hrají Eisbären Berlin. Angie by se do takového konce roku 2019 (necelých 32 let) ve špičce udržet mohla.
Reagovat
Frick
http://sport.idnes.cz/miroslav-cernosek-v-poradu-rozstrel-laver-cup-petra-kvitova-p5z-/tenis.aspx?c=A170226_201624_sporty_tof

čas 32:33

Co jsem rád, je to, že údajně na otázku (ne)pořádání JTB PO na Štváně padla "spousta otázek". Nelze tedy říct, že by to bylo nějaká "Frickova specialita" :o)

Prý, že je to otázka, které (on sám) nerozumí. Jestli to spíš myslel tak nějak obrazně, protože se mi skutečně nechce věřit tomu, že nerozumí tomu, že se někdo diví nechuti pořádat velký turnaj na velkém centrkurtu v samotném centru Prahy ve chvíli, kdy jsou možnosti dosavadního areálu překročeny.

Osobně mi to trochu přijde i tak, že nějaké klubové techtle mechtle jsou pod rozlišovací schopnosti "obecného tenisového (sportovního) fanouška". Ten prostě vidí "Velký (WTA) turnaj v Praze s účastí českých hráček" a zdálo by se mu nanejvýš logické ho pořádat tam, kde byl vždycky v minulosti a kde je stále největší centr, přičemž ho nezajímá, kdo se s kým (ne)snese (Černošek x Šavrda/Klaus x Kaderka).
Reagovat
Frick
Když to srovnám s Prostějovem, tak tam samozřejmě není o čem - tam to má tradici už od začátku 90. let, pro (velký Challenger) adekvátní kapacitu, je místní (pokud vím, tak Černošek v tom Prostějově pořád bydlí).

Oproti tomu - spartu koupil někdy v roce 2011, aby neměl svoje tenisové aktivity vázané jen na Moravu, turnaj (50k ITF) se tam hraje teprve od roku 2010, není to tedy žádné tradiční místo pro (profi) turnaje, není tam divácké zázemí atp. je to zapadlé "kdesi mezi Stromovkou, Bubenčí a čističkou odpadních vod". Tak tedy skutečně nechápu, proč na tom tak lpí.

Osobně si dobře pamatuju, že jsem se porvé dozvěděl o jakémsi areálu TK sparta Praha až když tam hrála Petra SPO 2011. A třeba teď jsem se vyzkoušel - v náznacích jsem věděl (jen protože je to místo, kde nedaleko žili moji prarodiče), že je "nějaký areál" poblíž Pankráce. No a je to areál s 9 venkovními kurty a ohromnou halou se třeti krytými.

Oproti tomu o Štvanici vím už drahnou dobu. Rozhodně si pamatuju obrázky z Czech Open 1998, kdy tam Novotná vyhrála titul bezprostředně po Wimbledonu.

Osobně si myslím, že i to obecné (u české obce fandovské) "nepovědomí" o tom areálu + jistá odhlehlost jistý počet návštěvníků ubírá.
Reagovat
blixa
Obsedantně kompulzivní porucha. To je ta lepší možnost. Nebo úplně vymaštěnej blb. Pravděpodobnější možnost.
Reagovat
Frick
No jo. Když nejsou argumenty, jsou urážky. Jednání morálně pokleslých.
Reagovat
Fandina
Nebo beznaděj ti cokoli vysvětlit, protože ty vůbec nechápeš, že tvoje postoje jsou třeba pro mě absolutně nepochopitelné, až to bolí, jak nechápeš.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo!
:-)
Reagovat
Fandina
TK Sparta Praha vznikl již v roce 1905 a řadí se mezi nejprestižnější tenisové kluby v České republice. Zrodila se zde řada tenisových osobností, které psaly historii a slávu českého tenisu. Klub se může pochlubit také největším počtem tenisových legend, uvedených do Síně světové tenisové slávy v Newportu.
V minulosti se zde připravovaly tenisové legendy jako Martina Navrátilová, Helena Suková, Jan Kodeš, František Pála, Cyril Suk nebo Hana Mandlíková, která se stala oficiální tváří TK Sparta Praha a aktivně se podílí na rozvoji mladých tenisových nadějí.

Tohle se píše na stránkách klubu. Že ty ho neznáš není podstatné.
Reagovat
blixa
Fricek nezná to co se mu zrovna nehodí ;-)
Reagovat
Fandina
To si nemyslím. On papouškuje co kde přečte a k tomu se přiklání. A jinak je to normální blb. Nemůže za to.
Reagovat
Frick
OK - a kolik velkých WTA, ATP turnajů či FC/DC zápasů se tam odehrálo do 20.4.2015?
Reagovat
Frick
Já neberu, že tam ten klub nemá tradici. Ale tradici v pořádání velkých turnajů nikoliv.
Reagovat
Fandina
Mistrovské soutěže se tam pořádali už za první republiky.
Reagovat
Fandina
pořádaly nebo tam pořádali
Reagovat
VlS
Všechny otázky si můžeš zkontrolovat.
Proč s tím hnojíš v dalším vlákně?
Proč se neptáš Šavrdy, proč neudělá turnaj na Štvanici?
Reagovat
Frick
Pravda. Na mobilu mi to ale nešlo, tak jsem myslel, že ani v PC verzi to nepůjde.

Tohle je vlákno o turnaji v Praze, tak jsem chtěl sem napsat delší rozbor jeho slov.
Reagovat
VlS
Fricku, otevři oči a mysli. Cena metru čtverečního na Štvanici je tak cca 70. - 100 tisíc, ne- li víc. Ještě nikdo nevymyslel, jak ty love dostat do chalupy tak, aby mu to prošlo, ale to vůbec neznamená, že o tom nepřemejšlí. A myslíš si, že by do toho zapadalo budování tradice sportovní evropský, neřku- li světový akce? Mysli, fakt.
Reagovat
Frick
Je tam stavební uzávěra.
Reagovat
Frick
Rozhodně se tam nebudou stavět bytovky. A vilky taky ne. Nakonec na žádnym ostrově v Praze obytná zona neni.
Reagovat
VlS
Tak tam bude obchoďák, nebo skončí stavební uzávěra
Reagovat
Frick
Jasně. Tesco tam bude.
Reagovat
EllNino
pěkný potenisový život přeji :)
Reagovat
janek_da
si fakt neděláš kozy
Reagovat
Fandina
Doufám, že Caro uvidím zblízka, případně na ní česky promluvím :-). Viděla jsem ji hrát ve Wimbledonu, ale to jsem seděla dost daleko od ní, takže zblízka ji neznám.
Reagovat
skott
Wozniacki zapomněla, že už jí není 20 nebo co?:) je přihlášená i do Charlestonu a Štrasburku + Stuttgart, Řím i Madrid.
http://www.carolinewozniacki.com/schedule/
Reagovat
misa
I vzhledem k brzkému startu Madridu se určitě nebude v Praze přepínat.
Reagovat
George_Renel
Vezme startovné s Černoškovou prémií a pojede. .-)
Reagovat
blixa
Tak 2 kola dá, aby se neřeklo a nenasrala ho tolik ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Co Černoška. Ale kdyby se Caro podařilo vyhrát turnaj, to by neunesli někteří na TP :-)
Doufám, že dá víc než 2 kola :-)
Reagovat
janek_da
Rocky Caro, do 14.kola
Reagovat
misa
Navíc má pořád jen 26.
Reagovat
skott
to sice ano, ale WTA turnaje už jezdí 10 let v plným zápřahu. co má na nejvyšší úrovni nahráno ona, nemají kolikrát o pět let starší tenistky.
Reagovat
tommr
pak se zase bude strašně divit, že je pořád zraněná ...
Reagovat
janek_da
Vítej Caro v Česku, snad uspokojíš náročného českého fanouška :-)
Reagovat
janek_da
jinak pěkná fotka, se mi líbí tenistky v pozici štíra
Reagovat
smazaný uživatel
Wow tak to se těšim, určitě přijedu
Reagovat
sprchon
Tak to je super, těším se. Ona prej mluví trochu česky, tak jsem zvědavej. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, to jsem rád, že sem ještě chodíš... :)

Pamatuješ, jak jsi mi loni našel ten kalendář? Tak dívej... :D
https://twitter.com/monty025/status/815524586288795648
Reagovat
PetaM
Trochu česky snad mluví každý, kdo mluví trochu Polsky :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Dozvěděl jsem se to v práci z rádia. Poslední dobou tam slyším samé dobré zprávy (před týdnem, že Kia Vaughn bude hrát za českou repre)... :)

Nejvíc jsem si přál Mashu, ale Caro taky beru všema deseti. Koneckonců, Mashu už jsem naživo viděl a mám ji podepsanou (byť ne osobně), Caro ještě ne... Asi se od ní na antuce nedá čekat titul, ale kdoví. Každopádně mám radost, že přijede a jediný problém bude asi v tom, abych skloubil Prague Open a ME ve fotbale žen do 17 let, což se taky hraje u nás první týden v květnu...
Reagovat
dadaft
myslím, že se není co divit,
Caro teď má velkou chuť hrát a minulé ročníky turnaje ukázaly, že lze v Praze nalézt přesně to, co na začátku antukové části sezóny potřebuje --- dobré zázemí pro trénink na cihle, což jistě Sparta dokáže nabídnout, plus ostré zápasy se skvělým bonusem - velkým zájmem tenisově vyspělého publika.
Vždyť vzpomeňme na minulý ročník s tribunami zaplněnými od prvního kola a fantastickou atmosférou v závěrečných bojích,,,,,,,,,,,,,,,,, kéž by všechny menší turnaje měly takový náboj.

osobně si myslím a pevně věřím, že se tenhle turnaj časem stane tradiční zastávkou v kalendáři WTA a navíc Internationalem s tak vynikající pověstí, jako má třeba novozélandský Auckland
Reagovat
janek_da
Vlčku, Kadlička dostává čočku od Kato

https://www.youtube.com/watch?v=j4094CUU2Vk
Reagovat
VlS
Děsnej nářez, BH esteticky pěknej, ale to je dneska asi tak všechno. Fyzička je asi totálně v háji.
Reagovat
George_Renel
Přitom bych od pohledu řekl, že svalová hmota na ramenou a v pažích viditelně přibývá.
Reagovat
janek_da
vlk asi do článků s Caro nechodí :-(
Reagovat
Frick
https://pbs.twimg.com/media/C5wdF03XMAA7fVV.jpg

:-D
Reagovat
blixa
Jojo, jeho záliba ve "vypasovaných" košilkách je dechberoucí :D :D
Reagovat
misa
:-))
Reagovat
Frick
Než 250k do navýšení dotace (což by ny ní ani nedávalo smysl), tak radši dát 100 000 (nebo kolik) Wozniacký.

Cut by mohla být rochu více dole. Finanční motivace (ve srovnání s Rabatem) bude chybět a některé hráčky by se mohly bát zimy - jakkoliv pochybuju o tom, že bude taková zima dva roky po sobe (navíc termín je o týden později a řekl bych, že v tomto ročním období i ten týden hraje roli).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist