Na Turnaji mistryň už zbývá poslední místo. Sedmou účastnicí se stala Ostapenková

4. 10. 2017, 14:54
Aktuality 26
Jelenu Ostapenkovou čeká premiéra na Turnaji mistryň. Dvacetiletá Lotyška, jež senzačně vyhrála letošní French Open, si zajistila vstupenku do Singapuru poté, co se z turnaje v Hongkongu, který je na programu v příštím týdnu, odhlásila Johanna Kontaová. Pozice Britky na osmé příčce letošního hodnocení je tak v ohrožení.
Profily hráčů
Jelena Ostapenková (© WTA)

Dvacetiletá talentovaná Lotyška se tak přidala k aktuální světové jedničce Garbiñe Muguruzaové, Simoně Halepové, v současnosti nejlepší české tenistce Karolíně Plíškové, Jelině Svitolinové, legendární Venus Williamsové a Caroline Wozniacké. Ostapenková je nejmladší účastnicí Turnaje mistryň od roku 2010 a vůbec první lotyšskou zástupkyní po 29 letech.

Ostapenková si premiérovou letenku do Singapuru zajistila po odhlášce Kontaové z akce WTA v Hongkongu, jež je na programu v průběhu příštího týdne. Osladila si tak dnešní úspěšný vstup do turnaje WTA Premier Mandatory v Pekingu, kde ve druhém kole porazila Stosurovou.

"Jsem opravdu šťastná, že jsem se kvalifikovala na svůj první Turnaj mistryň," uvedla v tiskové zprávě překvapivá vítězka letošního French Open. "Prožívám skvělou sezonu a doufám, že svůj nejlepší tenis ukážu i v Singapuru," dodala dvacetiletá Ostapenková, která nedávno v Soulu vybojovala druhý kariérní titul.

Ostapenková odstartovala letošní sezonu coby 44. hráčka žebříčku WTA a na letošní antukové jaro bude vzpomínat do konce života. Po prohraném finále v Charlestonu totiž senzačně dobyla grandslamové French Open, kde získala svůj premiérový grandslamový vavřín. V Soulu nedávno vybojovala druhý kariérní titul.

Na poslední postupové příčce se momentálně nachází Kontaová. Britce ale hrozí, že stejně jako loni, kdy ji z osmé příčky na poslední chvíli po triumfu v Moskvě sesadila Kuzněcovová, o akci pro osm nejlepších tenistek uplynulé sezony přijde. Kontaovou trápí zranění levého chodidla a na kontě má v tuto chvíli pět porážek v řadě.

Přesto má stále šanci si v Singapuru poprvé zahrát. Startovat by měla ještě na halové akci v Moskvě. Z osmé příčky ji ovšem může již v pondělí odsunout Caroline Garciaová, když v Pekingu získá titul. Britka bude rozhodně výsledky Francouzky bedlivě sledovat. Pokud Garciaová vypadne v Pekingu dříve než v semifinále, měla by se Kontaová oficiálně stát poslední účastnicí.

Turnaj mistryň je na programu od 22. do 29. října v Singapuru.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

26
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
baggik
Gratulace,parádní sezona Jeleny. Svěží vítr je potřeba a ten její kamikaze tenis, to taky nikdo jinej nehraje.
Reagovat
Frick
ještě, že se mu nic nestalo.
Reagovat
Haitik
Super!! Ta to tam trochu oživí.. :D
Reagovat
Jabadu
Na Agu s Darjou jsem se vydržel dívat asi pět minut a tekla mi voda ze zubů.
TOHLE ŽE JE SPARTA?!!!
Od nové sezóny čekám na příchod nové královny - císařovny.
A to bude jinej sekáč, pánové!
:-)
Reagovat
VlS
na šachovej turnaj v podání Agy, to je fakt dřina. Jsem rád, že vyhrála Darja
Reagovat
sprchon
Viděl jsem jen kus třetího setu a tam to bylo oboustranně hrozný. Pinkačka, nikdo se nesnažil nic udělat, jen se čekalo na chybu, nuda.
Reagovat
skott
Náhodou docela zajímavá konfrontace v jejich prvním duelu. Taková hra kočky s myší, kdy si obě prohazovaly role. Několikrát se vzájemně slušně vykoupaly v těch technických výměnách. Bylo to pro ně těžké, protože změny rytmu a rotací, které obyvkle platí na jiné hráčky, tady naopak té druhé přinesly výhodu a prohodily se nebo přelobovaly. Hlavně Aga toho byla ke konci otrávená. Ale i tak tam zas měla hot shoty. Třeba po tom milimetrovém lobu Daši do rohu dvorce v 1.setu, jak poslala z otočky winner po lajně.
Reagovat
VlS
No jo, ale čekat 50 pinků na jeden pěknej úder je děs.
Reagovat
skott
ba ne, fakt tam toho měla víc. Pamatuju si i další. Však měli 44 a tuším 32 vítězných míčů, jen to nebyli tolik klasické razantní winnery. Ale jinak samozřejmě málokdo donutí Agu k tolika chybám jako dneska Daša.
Reagovat
janek_da
J8 nesnašim ten Agin otrávený obličej když náááhodou zkazí něco ona.
Reagovat
skott
jo, ten je otřesnej a dneska ho měla častějš než obvykle, jak dostávala od Daši svojí vlastní medicínu.
Reagovat
Paseka
Takže obě loňské finalistky budou chybět. To bude pád žebříčkem.
Reagovat
tommr
chybět budou všechny lonský semifinalistky: Cibulková, Kerberová, Kuznetsová a Radwanská. A s výjimkou Kuzentsovový letos nemají ani jistou účast na ET ...
Reagovat
Paseka
No jo.
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že Konta své konto pěti porážek v řadě v příštím utkání vynuluje.
Reagovat
milik254
Pokud bude letos ještě hrát
Reagovat
Fandina
Caroline by do semi klidně mohla dojít. Na cestě má Cornet a dál asi Svit, která si to rozdá s Vesninou, která se tu sice chytá, ale na Svit ji moc nevěřím.
Reagovat
Torn
Důležité je slovíčko "mohla.." :D
Reagovat
Fandina
A?
Reagovat
tommr
do semifinále by se sice dostat mohla, ale to by jí ještě na postupovou příčku neposunulo. Garcia by musela v Pekingu získat titul a ani to by jí ještě stačit nemuselo pokud Konta zaboduje v Moskvě ...
Reagovat
Fandina
Vím, píše se to v posledním odstavci článku. Pokud tady Caroline nepostoupí do semi, kvalifikuje se Konta. Jinak může i Caro.
Reagovat
Fandina
Tedy v předposledním odstavci.
Reagovat
VlS
Konta Moskvu odpískala, ne?
Reagovat
tommr
zatím se odhlásila jen z Hongkongu ...
Reagovat
skott
na stránkách Kremlin Cupu je s ní dnešní rozhovor, podle kterého se do Moskvy chystá i se svojí mamkou, takže zřejmě nastoupí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist