Na turnaji v Praze uctí Novotnou, přijede i Navrátilová

10. 4. 2018, 15:38
Aktuality 30
Na pražském tenisovém turnaji uctí pořadatelé a zástupci organizace WTA památku loni zesnulé Jany Novotné. Na J&T Banka Prague Open, které se s dotací 250 000 dolarů uskuteční od 30. dubna do 5. května na antuce ve Stromovce, proto přijede také legendární Martina Navrátilová.
Jana Novotná

Vítězka Wimbledonu Novotná zemřela na rakovinu loni v listopadu v devětačtyřiceti letech. Do metropole dorazí vedení organizace WTA a Navrátilová předá rodičům Novotné před sobotním finále upomínkový předmět a prsten za uvedení hráčky do Síně slávy ITF. Praha bude zároveň hostit každoroční večeři legend.

V týdnu předtím se diváci mohou těšit na současný český tenisový výkvět. "Máme sedm holek ve stovce a všechny jsou přihlášené," pochvalovala si ředitelka turnaje Petra Černošková.

Hrát by měly dvojnásobná vítězka Wimbledonu Petra Kvitová, Karolína Plíšková, snad uzdravená Lucie Šafářová, Barbora Strýcová, Markéta Vondroušová, Kateřina Siniaková a loňská finalistka Kristýna Plíšková.

Necelý měsíc před začátkem turnaje to v areálu vypadalo, jako by se už mělo hrát. Kvitová absolvovala kondiční přípravu ve Stromovce s trenérem Davidem Vydrou a poté hrála s koučem Jiřím Vaňkem. Na antuku si zvykaly Karolína Plíšková i Strýcová.

"Krásná," řekla obdivně při odhalení nové trofeje pro vítězku aktuální světová šestka Karolína Plíšková, která turnaj ovládla před třemi lety. "Doufám, že na to navážu. Ráda bych zůstala déle, ale loni nebyly podmínky jednoduché. Snad bude tepleji a budu mít šanci dojít do finále," řekla Plíšková, která loni v chladu vypadla v 1. kole.

"Význam akce je mimořádný a smysluplný, pokud ji máte pro koho dělat, což máme. Svaz je jedním z hlavních investorů turnaje, aby přinesl co nejvíc úspěchů českých hráček a plné tribuny. Rád bych viděl nejméně jednu českou hráčku ve finále, protože ceny se nejlépe předávají domácím," řekl šéf tenisů Ivo Kaderka.

Titul přijede obhajovat Mona Barthelová z Německa. Mezi přihlášenými jsou Švýcarka Belinda Bencicová či Australanka Samantha Stosurová. Vstup do hlediště bude pro fanoušky zdarma s výjimkou finále, na které pořadatelé uvolní lístky do prodeje ve středu 11. dubna za 300 a 200 korun. Výtěžek půjde na charitativní účely.

TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

30
Přidat komentář
smazaný uživatel
Podle me by tam mel byt Jyrka Vesely...
Reagovat
skott
v Pelhamu se vrací na kurty po narození syna Olga Govortsova. Podle itf stránek dokonce již odehrála jeden zápas v kvalifikaci čtyřhry, která tady na tenisportálu chybí v databázi.
Reagovat
EllNino
huráá :)

Jinak jsem koukal, že po zranění už se vrátila i Rebeka Šrámková, to je fajn :)
Reagovat
skott
tajnůstkářka Olga..:) u Rebeky Šrámkové jsem si popravdě nevšimnul že byla fuč:)
Reagovat
Frick
https://www.google.cz/search?q=lugano+weather&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&dcr=0&ei=QAjNWoftLPDM8gewqoqoCg

Od zítra 24°C a jasno.
Reagovat
Frick
By se měla uctít tam, kde před 20 lety vyhrála svůj předposlední titul. Pouhý týden po svém titulu životním.

https://youtu.be/df1BJXB0Zt8?t=26m

Ale pan Č. dává přednost onanii nad lešenářskou konstrukcí.
Reagovat
EllNino
nevyužívej mrtvé ke svý exhibici, děkuji
Reagovat
Frick
Ale ona to je pravda. A jak říká Tommr - zrovna by se právě i mohl centrkurt přejmenovat. 20 let poté, co tam vyhrála.

Teď si člověk uvědomuje, jak to bylo od ní úžasný. Po výhře na GS si hráči dávají několikatýdenní oraz. Ona se hned hnala do Prahy znova hrát. A nejen se ukázat na symbolický jedno, dvě kola. Ona to tam vyhrála.
Reagovat
Frick
???
Reagovat
Haitik
No, vypadá to, že tu kvaldu chtějí ještě dneska dohrát, takže myslím, že svítí..
https://pbs.twimg.com/media/DabkiyJWAAEh2HG.jpg:large
Reagovat
tommr
už se dokonce hraje. Zřejmě tam vyštrachali nějaký náhradní kurty ...
Reagovat
misa
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/6025--tenisovy-svatek-v-praze-se-blizi-zustanou-lyzarske-spodky-doma

Malá zmínka o Lucii Šafářové. Pro ni jako profesionální sportovkyni je smutné, jak ji každá nemoc dovede na dlouhou dobu vyřadit ze hry. A v článku je chyba, LŠ má už 31.
Reagovat
skott
v Bogotě taky pěkný chcanec a moc dobře další předpověď nevypadá.
Reagovat
VlS
Taky tam bude sněžit?
Reagovat
skott
to nevím ale je to slušně pod vodou, dneska by už měly holky poslat na hotel, to nemůžou vysušit..
Reagovat
janek_da
V Luganu:
dnešní telefonát: už hrajete?
odpověď: ne
zítra: už hrajete?
odpověď: ne
pozítří: už hrajete?
odpověď: ne
za týden: už hrajete?
odpověď: ne
po letech: už hrajete?
odpověď: ne
Reagovat
smazaný uživatel
3,2,1 smích...
Reagovat
tommr
a doufám, že počasí bude letos lepší než je ted v Luganu kde to vypadá, že turnaj se kvůli dešti vůbec nestihne odehrát ...
Reagovat
janek_da
pršet by nemělo, protože bude sněžit
Reagovat
Haitik
Celkem rád bych znal ty lidi, co si mysleli, že je dobrý nápad uspořádat turnaj ve Švýcarsku pod širým nebem na začátku dubna.. :D
Reagovat
EllNino
to je jako kdysi Varšava :D ...
Reagovat
skott
to jsou kecy, kdyby byl turnaj o týden dřív tak měly hráčky sluníčko a nikdo by neřekl slovo. Počasí si nevybírá, stačí si vzpomenout loni na Doha v poušti.
Reagovat
EllNino
ale stihne, vždyť příští týden je volný, tedy není, bude Fed Cup, ale turaje se ten týden nehrají, tak kdyžtak mohou zustat déle :))
Reagovat
Fandina
A v Praze je od soboty nádherně. Teď by se tu hrálo super :-)).
Reagovat
tommr
jj to je nějakej zákon schválnosti. Ted je v Praze krásně a až začne turnaj tak se vsadím, že bude ve Stromovce sněžit jak píše janek ...
Reagovat
Fandina
A v Luganu bude nádherně v té době nádherně :-)). Zákon schválnosti :-)).
Reagovat
Fandina
jedno nádherně je navíc
Reagovat
Krisboy
Jedno nádherně nedokáže dostatečně vystihnout, jak nádherně tam bude.
Reagovat
baggik
Ať po ní pojmenují centrkurt.
Reagovat
tommr
to by tam nějakej musel bejt. Zatím je tam jen improvizovanej centr s montovanou tribunou a těžko se to kdy změní ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist