Nadal a Djokovič se na kurty vrátí pět dní před startem Australian Open

1. 1. 2018, 03:47
Aktuality 5
Rafael Nadal a Novak Djokovič se divákům v rámci letošní sezony představí až pět dní před startem úvodního grandslamu sezony Australian Open. Aktuální světová jednička Nadal i bývalá světová jednička Djokovič mají v plánu 10. ledna odehrát exhibiční turnaj s názvem Tie Break Tens, který se bude konat přímo v areálu Melbourne Parku, dějišti australského grandslamu.
Profily hráčů
Rafael Nadal (© Tennis Australia)

Rafael Nadal odehrál poslední soutěžní zápas na loňském Turnaji mistrů, kde po prohře s pozdějším finalistou Goffinem k dalšímu utkání pro bolesti kolene nenastoupil. Jednatřicetiletý Španěl měl na konci prosince odehrát exhibiční akci v Abú Dhabi, ale pořadatelům se omluvil a kvůli přetrvávajícím potížím s kolenem se nezúčastnil ani podniku v australském Brisbane a další exhibice v Sydney.

První letošní vystoupení by měla světová jednička absolvovat za devět dní na exhibičním turnaji Tie Break Tens v Melbourne Parku, jenž je na programu pět dní před startem úvodního podniku velké čtyřky Australian Open, kde bude obhajovat finále.

"Tie Break Tens je výborný koncept a určitě uvidíme několik skvělých zápasů," uvedl Nadal v tiskové zprávě. "Obsazení je fantastické. Očekávám tak velkou konkurenci. Australští fanoušci se mají na co těšit," dodal šestnáctinásobný grandslamový šampion.

V Melbourne by se měl s předstihem představit také Novak Djokovič, který začal před startem letošní sezony spolupracovat s bývalým českým tenistou Radkem Štěpánkem.

Bývalý první hráč světa a dvanáctinásobný grandslamový vítěz se na kurty nedostal od loňského Wimbledonu a kvůli přetrvávajícím problémům s loktem odřekl účast v Abú Dhabi a rozhodl se ani neobhajovat titul v katarském Dauhá.

Dalšími jistými účastníky jsou trojnásobný grandslamový šampion Stan Wawrinka, domácí naděje Nick Kyrgios a bývalá světová jednička a domácí hvězda Lleyton Hewitt.

Každý zápas se bude hrát formou super tie-breaku známého z deblových soutěží, tedy do 10 bodů. Celkový vítěz z osmičlenného startovního pole si odveze šek v hodnotě 250 tisíc dolarů (cca 5,3 milionu korun).

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ak budu zdraví, a do prvych troch kol dostanu prijatelnych superov, druhy tyzden mozu byt nebezpecni. To ci pred AO neodohraju ziadnu pripravu alebo 2-3 zapasy na HC uz nerobi velky rozdiel..
Reagovat
FulnekUltras
Těmhle vyježděným stačí před rozhodující vrchařskou prémií jen zlehka polechtat výfuk... ;) a to si ještě zatím nikdo moc nevšímá Wáwry...
Reagovat
mahycek
To jsem zvědav na ty jejich výkony. Myslím, že Nadal mlží a měl by být připravený, ale u Djoka nevím, nevím ??? U Rafy jsou to jen reklamní řeči, aby se den před AO neodhlásil
Reagovat
smazaný uživatel
tomu nechapem,Nadal mlzi a mal by byt pripraveny,hned v dalsej vete pochybnosti o ucasti na AO,nechcem prudit,ak by neslo o Rafu tak kaslem nato
Reagovat
smazaný uživatel
teraz mi doslo,ze si v prispevkoch odporujeme obaja:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist