Nadal a spol. si zahrají o čtvrtfinále

31. 5. 2010, 09:31
Aktuality 4
Dalších osm osmifinálových zápasů přinese dnešní den na Roland Garros. O postup se poperou například čtyřnásobný vítěz French Open Rafael Nadal, kterého čeká Brazilec Bellucci, nebo vítězka turnaje z roku 2002 Serena Williamsová. Ta se pokusí protáhnout vítěznou sérii proti Izraelce Shahar Peerové.

Je to přesně rok, co Rafael Nadal našel na pařížských kurtech poprvé přemožitele. Tentokrát na Robina Söderlinga může narazit až ve finále a aby se do něj dostal, musí překonat ještě tři překážky. Tou první je Brazilec Thomaz Bellucci, kterého tu před dvěma lety vyřadil. Bez ztráty setu, jak jinak.

"Že jsem hrál s Rafou před dvěma lety přinejmenším znamená, že vím, co čekat. A hodně jsem se z toho zápasu poučil, ale pořád je to jeden z nejlepších antukářů všech dob," uvědomuje si Bellucci.

Na kurt půjdou oba osmifinalisté až poté, co své utkání dohraje Serena Williamsová. Ta na úspěch na Roland Garros čeká už od roku 2002, kdy si tu připsala svůj jediný triumf. V minulém utkání překonala zdravotní potíže a tentokrát se pokusí mít méně práce se Shahar Peerovou, kterou ve všech čtyřech dosavadních zápasech porazila.

Ve stejný čas jako Serena na dvorci Philippa Chatriera může na kurtu Suzanne Lenglenové hrát o postup bývalá světová jednička Justine Heninová. Ta má letos v Paříži stejný úkol jako Nadal: získat už pátý titul z antukového grandslamu, na kterém uspěla naposledy v roce 2007. Zabránit se jí v tom pokusí Australanka Samantha Stosurová, kterou její trenér před French Open pasoval na černého koně turnaje.

"Sam je na antuce skvělá. Je to nejspíš její nejlepší povrch. Má výborný servis, tvrdý forhend. Vím, že to budu mít těžké," složila soupeřce poklonu Heninová, která bude hrát pátý den v řadě poté, co její předchozí zápasy narušil déšť.

Pondělní program French Open (začátky v 11:00):

Kurt Philippa Chatriera: Ginepri (USA) - Djokovič (3-Srb.), S. Williamsová (1-USA) - Peerová (18-Izr.), Bellucci (24-Braz.) - Nadal (2-Šp.), Jankovičová (4-Srb.) - Hantuchová (23-SR).

Kurt Suzanne Lenglenové: Gabašvili (Rus.) - Melzer (22-Rak.), Heninová (22-Belg.) - Stosurová (7-Austr.), Verdasco (7-Šp.) - Almagro (19-Šp.), Grothová (Austr.) - Švedovová (Kaz.).

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
jezis marja, co ten novak zase predvadi? :-(
Reagovat
smazaný uživatel
tak ma stesti, nakonec je to peknej tenis :-) adjee nolee
Reagovat
steve79
No bude to zajímavý zápas mezi Nadalem a Beluccim. Rafa bude mít asi v hlavně porážku z minulého roku, kdy prohrál nečekaně se Soderlingem. Tipuji, ale že Rafa vyhraje ve třech setech. Ještě k výkonu Federera, včera hrál docela dobře, ale na začátku druhého setu měl výpadek.Čtyři chyby udělal hned v prvním setu,to by se mu mohlo vymstit v duelu se Soderlingem.
Reagovat
smazaný uživatel
Proc by ji mel mit v hlave? :-) Se Soderlignem prohral ne proto, ze by byl horsi, ale proto, ze byl uz limitovan svym zdravotnim stavem. Hlavne prohral se Soderlingem, a ne s Belluccim, nereknu jeste, kdyby se zase sesli oba, ale i tak si myslim, ze uz by to nehralo roli, Rafa je v podstatne jine situaci.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist