Nadal ani Federer v příštím roce grandslam nevyhrajou, dominovat bude Djokovič, předpovídá Krajicek

18. 7. 2018, 10:32
Aktuality 139
Bývalý wimbledonský šampion Richard Krajicek tvrdí, že Rafael Nadal ani Roger Federer v příštím roce grandslamový titul nezískají. Podle šestačtyřicetiletého Nizozemce bude na mužském tenisovém okruhu dominovat Novak Djokovič, který v neděli počtvrté v kariéře ovládl Wimbledon.

Novak Djokovič v semifinále nejslavnějšího turnaje světa po nádherné bitvě vyřadil světovou jedničku Rafaela Nadala a v nedělním finále přejel Kevina Andersona. Čtvrtým triumfem na posvátném pažitu a celkově 13. grandslamovým vavřínem jasně povrdil, že je definitivně zpět.

Jednatřicetiletý rodák z Bělehradu v posledním roce nejprve laboroval se zraněním pravého lokte, kvůli němuž po loňském Wimbledonu vynechal zbytek sezony, na kurty se vrátil letos v Austrálii a poté musel na operaci, jelikož se bolestí konzervativní léčbou nezbavil. Přestože bolesti byly definitivně pryč, Djokovičovi se i nadále nedařilo. Pomohl až návrat k trenérovi Vajdovi.

Návratu do top formy si všiml další wimbledonský vítěz Richard Krajicek. Bývalý nizozemský tenista označil Djokoviče za největšího favorita nadcházejících akcí velké čtyřky. Pokud Srb zůstane zdravý, bude pro své soupeře dle Krajiceka nezastavitelný.

"Djokovič je pro mě největším favoritem na příštích pěti grandslamech počínaje letošním US Open," uvedl Nizozemec. "Potřebuje už jen více zápasů. Pokud se nezraní, pak by měl podle mě vyhrát i US Open. Až si na amerických betonech zahraje pár těžších zápasů, tak si myslím, že opět bude dominovat," připomněl Djokovičovu fenomenální formu od sezony 2015 až do French Open 2016.

Pokud by Djokovič přece jen měl problémy vládnout na dalších grandslamových turnajích, tipuje Krajicek na triumf Nadala, který by dle Nizozemce mohl v počtu grandslamových vavřínů dohnat Rogera Federera. Švýcar se radoval 20krát, Nadal 17krát.

"Mohlo by se mu to podařit. Pokud ovšem Novak bude i nadále hrát svůj nejlepší tenis, tak se mi vybavujou ty roky, kdy proti němu Nadal neměl šanci. Bude tedy záležet na tom, jak to Novakovi půjde," řekl Krajicek. "Pokud se Novak nevrátí do formy, kterou se prezentoval před dvěma třemi roky, pak má Rafa šanci tu 'dvacítku' udělat."

Djokovič by si určitě přál, aby se Krajicekova slova naplnila, nicméně takový optimismus nesdílí. "Do budoucnosti nevidím. Nevím, co přijde. Na tvrdém povrchu hraju rád a na US Open se mi vždy dařilo," uvedl Djokovič, jenž ve Flushing Meadows hrál sedmkrát ve finále, dvakrát uspěl a od roku 2007 neskončil dříve než v semifinále.

"Loni jsem se US Open kvůli zranění nezúčastnil. Na závěrečný grandslam se moc těším. Doufám, že opravdu předvedu svůj nejlepší tenis. Uvidíme, kam se dostanu."

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

139
Přidat komentář
Nola
zaujimava diskusia ohladne USO, pre mna absolutne netypovatelny GS, moze tam uspiet hrac B4, ale kludne aj hrac druheho sledu, nestalo by sa to prvy krat... trebars Kyrgios nam predvedie jazdu ako Cilic v roku 2014
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal, Djokovic, Federer, Delpo...

Finalista moze byt prekvapivý, vitaz bude stara skola..

Zreb moze byt opat nevyvážený...Nadal, Djokovic, Delpo, Zverev, Kyrgios, Murray, to vsetko moze byt nasekane v jednej casti pavuka..Ak Delpo alebo Zverev padnu do 5-8rebricka.
Reagovat
turista
No po letošním Wimbledonu mě pochopitelně těší návrat Novaka Djokoviče nahoru a jeho titul. Soupeři ale byli prakticky stejní jako musel překonat Rafa Nadal na US Open 2017(Federer, Del Potro, Anderson byli v SF) což není náhoda a v podstatě to docela staví do jiného světla Rafův poslední úspěch na GS v USA. Říkalo se, že to není hodnotný titul. Myslím si že je. Po Wimbledonu 2018 to aspoň já vnímám tak, že Rafův titul z NY 2017 je nejen zaloužený, ale zcela plnocenný. Tím dávám za pravdu Rafafans.
Reagovat
spaniel
Hm. Takze mas nazor, ze los byl smesny a cesta k titulu snadna. Pak ma tvuj oblibenec stejny a uz je to tezka cesta. Zajimavy kotrmelec.
Reagovat
turista
Nemyslím si, že los byl směšný v obou případech. Spíš je to uznání kvalit Del Potra a Andersona. Oba totiž dokázali odklidit z pavouka obou turnajů Federera a to není běžná věc. Federer prohrává stále minimálně. Del Potro navíc ve Wimbledonu donutil Nadala v ČF zahrát opravdu na krev a výsledek byl velmi těsný.
Reagovat
Pe3k
Nemyslíš, ale byl.
Reagovat
annah
Jedním z měření sil bude Masters v Šanghaji. Roger už na něj zve. A zpívá u toho čínsky Happy birthday.:-)
https://m.weibo.cn/status/4263190235816961?
Reagovat
turista
No je pravděpodobné, že Roger v té době může zase být na vrcholu své výkonnostní sinusoidy stejně jako loni, kdy na konci zimy a v létě byl nahoře, v době US Open byl dole a v Šanghaji a v Basileji zase nahoře. Letos se mu moc nedařilo v Halle a ve Wimbledonu a je pravděpodobné, že na podzim bude zase lepší. Dosažení 100 titulů mu mnoho z nás přeje. Kaďák určite ne.
Reagovat
annah
Doufejme, že stovku dá. A pak ... děj se vůle boží... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
1.cast pekneho rozhovoru s Vajdom

https://sport.aktuality.sk/c/347134/marian-vajda-otvorene-vsetko-odstartoval-telefonat-z-dominikanskej-republiky-1-cast/
Reagovat
kubiik
To sou zas kecy.
2009 - Nadal vydrží max 3 sezóny
2010 - přichází Nadalova éra
2011 - Djokovičův vzestup a dominance - Rafu to zřejmě zaskočilo, jeho dominance z předchozího roku se neopakuje
2012-13 - Nadal se srovnal s tím, že vedle Rogera se musí prát i s Djokovičem. Výsledkem je několik super zápasů mezi nima.
2014-2016 - Rafa vydeptaný po zraněních, psychicky vyhořelý,bez formy. Roger bojuje jak se dá, ale na výborně hrajícího Novaka to nestačí. Občas ho pozlobí Murray. Který se nakonec stane i tou jedničkou. Ovšem po vítězství Novaka na FO 2016 nikdo nečekal jeho pád. Naopak reálná konkurence byla pouze Murray. Dominance měla pokračovat. Nadal s Federerem víceméně už odepsaní. Na Djoka by potřebovali formu pár let nazpět.
Jak probíhal rok 2017 víme :) První 2 GS 2018 taky. Teď se Novak probral a hned je asi adept na kalendářní GS 2019 nebo nevím :)
Pravda je, že nepředváděl hru z období své dominance, stejně tak nepředváděli hru svých nejlepších let Nadal a Federer v posledním roce a půl a i v období 14-16. A už předvádět ani nebudou. Věk nezastaví. Nicméně to stále stačí na to, že jsou nejlepší. A popravdě, že se Rafa bude pod střechou rvát v 5 setech jsem nečekal. Spíš mě to utvrdilo v tom, že jsou nyní na podobné úrovni a další zápasy na GS můžou být pěkná řež s nepředvídatelným výsledkem na jakýmkoliv povrchu. A neodepisoval bych ani Federera. Ten si dá pauzu, přijede čerstvej jako rybička a je schopnej ten turnaj taky vymlátit. A uvidíme, co Murray. Myslím, že rok 2019 a letošní US open bude o tom, který z těch 3 vyhraje. Zverevovi, Thiemovi (jedině FO až nadal půjde do důchodu) a spol nevěřím ani náhodou. To spíš překvapí nějaká stará páka typu Delpo,Čilič atd.
Reagovat
spaniel
- popravdě, že se Rafa bude pod střechou rvát v 5 setech jsem nečekal.?
Zajimave jak furt omilate strechu, ale o tom, ze byl nejpomalejsi povrch a nejvyssi odskok v historii Wimbledonu, ani ň.
Reagovat
Pe3k
Mě zas nejvíc baví, že sme tady desetiletí četli o důležitosti H2H a od té doby co má Nadal negativní bilanci s jeho největším rivalem Djokovicem, o bilanci ani zmínka... :D
Btw. Ta bilance se bude od teď pro Rafu jen zhoršovat a i Federera neporazil už 4 a půl sezóny... což znamená, že Nadal nikdy nebude goat (žádná novinka) Fedex drží ty nejdůležitější gs rekordy, Nadal hraje druhé housle jak na gs, tak na Masters a není ani nejlepší hráč své generace a na kocni kariéry bude z big 3 ten třetí nejlepší.
Reagovat
kubiik
Hele jako Nadalfan ti zkusím trochu oponovat, i když vím, že to u tebe asi nemá smysl.
Každej hráč je jinej, zraje jinak a má svůj top v jinou dobu. Když začal Roger svou dominanci, tak prostě neměl soupeře, než se zjevil Nadal, kterej ho dovedl porážet i mimo antuku, ale hlavně na velkých turnajích.
Když už to po sezóně 2010 vypadalo, že na Nadala čeká obobí podobný jako měl Roger před Rafem, tak povýšil Djokovič. Ano 2011 prostě s Rafou zametal. Přiznávám. Zlom tam podlě mě nastal hned na amerických betonech. Nadal začal match v IW sebevedomě, ale Djokovič oproti minulosti prostě nepolevil a stupňoval hru. Rafa neuměl zareagovat. Miami to stejný. A Djokovič zůstal i nadále neporazitelný...i přes konfrontaci s Rafou. To ho neskutečně v hlavě nakoplo a Nadala nejspíš nahlodalo...najednou tady byl někdo, kdo ho dovede přetlačit ve výměně a má skvělej pohyb jako on. Kdyby jeden z těch 2 zápasu vyhrál, tak věřím, že to by sezóna 2011 nebyla tak jednoznačná. Rafa si proti Djokovičovi začal věřit až v průběhu 3 setu US open 2011. Tam nastala neskutečná řež, která mu ukázala, že i na něho má. Finále AO 2012 už byl zápas typu FO 2013, UO 2013, W 2018. Prostě mohl vyhrát kterejkoliv z nich.
Od půlky 2014 do konce 2016 Nadal špatnej, psychicky vyhořelej, nevěřil si. Djokovič drží svůj vysoký top standart a prohání ho pouze děda Federer, občas Murray. Ano Nadal byl v té době fackovací panák, ale to samý by byl Djokovič, pro Nadala, kdyby se teď potkal s Nadalem třeba na IW, Miami. Teď se ale srovnal a jsou na podobné úrovni. S tím věkem už se zlepšovat nebudou. Svoje top formy mají oba za sebou.
A co se týče tvého idolu a goata Rogera? Všechna čest, že se tak drží. Kéž by takovou úroveň hry předváděl i Rafa až bude v jeho věku. Ale je to prostě individuální. A zmiňovaná bilance? Uvědomuješ si třeba, že před současnou sérií 5 výher Rogera, byla šňůra 5 výher Rafy? Z toho 4 na hardu. :) Prostě se to mezi nima přelívá. Rafa ho zas porazí toho se nebojím. Stejně tak zase někdy prohraje.
Reagovat
turista
Sezónu 2011 nemohl Rafa nijak změnit. S Novakovou konzistencí ve výměnách odzadu a s Djokerovým BH DTL si prostě nevěděl rady.
Reagovat
kubiik
Kdyby urval jeden z těch zmiňovaných zápasů, tak se Novak necítil, tak neporazitelně a Nadal by nepochyboval o možnosti, že může vyhrát. Je to pořád z velké části o hlavě. A přistřihnout mu křídla hned v rozletu by byla nejlepší možná reakce na jeho fenomenální vstup do sezóny. Takhle se mu Djokovič rozletěl do sebevědomých výšin a drtil ho tím BH, ale také bezchybností, výborným pohybem a mentální silou, což byly do té doby Rafovi největší zbraně.
Reagovat
turista
Na druhou stranu musím uznat, že i Djoker to má dnes s Rafou těžší než dřív, protože Rafa zlepšil podání a má také perfektní BH CC, který je hezký na pohled. Rafa jím může zatopit jakémukoliv soupeři a dobře mu doplňuje ten tradiční drtivý FH.
Reagovat
kubiik
A kdo je goat a kdo ne to je to nejvtipnější :) Okamžiků, kdy ses klepal, že Nadal vyhraje GS a jasně pak Rogera předežene bylo dost. Pak ti přišel vhod Djokovič, kterej se s ním začal obírat o tituly :) A teď na základě 5 prohraných zápasů s Federerem a ztracenýho semi s Djokovičem je Nadal ten třetí? :) V bilanci za Djokovičem o moc nezaostává. Klidně to může urvat ještě na svou stranu. V počtu GS je před ním. S Rogerem má pořád výrazně aktivní bilanci. Na GS prohrává. Bilance vzájemných zápasů na GS je zase ve prospěch Nadala vůči oběma. Těch faktorů, ve kterých je někdo z nich lepší než ti zbylí 2 najdeš u každýho z nich víc. Všichni 3 patří mezi ty nejvíc top hráče historie. Možná je to vůbec ta nejlepší trojka, kdo ví. Porovnávat s minulostí se prostě nedá. A kdo je lepší z těch 3 taky ne. I když v mých fanouškovských očích je to Rafa, otevřené nezaujaté debatě bych je měl všechny na stejné úrovni. Nedal bych ruku do ohně ani za jednoho, že je právě on tím úplně nej. Nikdo z nich totiž vyloženě nad těma dvěma nedominuje.
Reagovat
kubiik
Ale já nikde nezpochybňuju zpomalení trávy. Tohle se zmiňuje už cca přes 10 let. A narovinu to pomohlo i Djokovičovi. Určitě má větší šance na pomalé trávě na rychlé před 20 rokama. V čem ale Nadal za dvojicí Federer, Djokovič pokulhává je hala. Tam prostě neumí dominovat jako ti dva. A klidně mě oprav, ale není to právě zatažená střecha, která simuluje halový podmínky? :) I kdyby byla otevřená střecha, tak by to podlě mě byla vyrovnaná bitva, ve které bych ale mírně favorizoval Rafu. Pod tou střechou byl pro mě mírnější favorit právě Djokovič. A kdo ví. Třeba právě ta střecha byl ten minimální rozdíl, kterej rozhodl zápas v jeho prospěch. Ale neber to tak, že znevažuju jeho vítězství. Prostě to s tou střechou bylo, tak jak to bylo, i když ty zaprděný pravidla anglánů mě vyloženě se***. Ale Djokovič to prostě dokázal utrhnout na svou stranu, Rafa ne, tečka. Nakonec se stejně počítá jenom titul. Kritici se najdou vždycky. Viz US open 2018.
Reagovat
Mayo
Tak, mna tiež veľmi prekvapilo, že Rl Matador dokázal odohrať v halových podmienkach na Wimby takýto vyrovnaný zápas s hracom, ktorý v halových podmienkach je veľmi dobrý. Za mna spokojnosť.
Reagovat
Marduch
souhlas do bodky. A kromě střechy i další věci se letos Novakovi ve W sešly, po dlouhé době šlo konečně o turnaj s příznivou konstelací pro něj. Žádný jednoturnajový blázen, co se utrhne z řetězu (Kližan, Chechinato, Chung), střecha, Federer out, najednou chodil skvěle servis. K návratu na svojí nejvyšší úroveň někdy hráč podle mě v určitý moment nutně potřebuje dopostrčit okolnostmi... Co se Rafy týče, tak pokud na něj po W nesedne únava, tak v aktuálním herním módu pro mě bude favoritem USO.
Reagovat
smazaný uživatel
chung nie je jednoturnajovy blazon, ale podla mna najtalentovanejsi next gen, keby nebol nonstop zraneny, bol by uplne inde.
Reagovat
Marduch
jasně talent bezesporu, myšleno plus mínus. Nicméně kdyby nehrál jako "blázen", nemusel by hned po turnaji na měsíc odjet do lázní léčit puchýře:)
Reagovat
kubiik
Tak za mě na US jsou jasní favoriti Nadal s Djokovičem. K nim bych bez váhání dal i Rogera, ale někde jsem dneska viděl, že chce hrát zase Toronto + Cincy. Takže spíš si říkám, aby se zas neutavil. Pokud bude v pohodě, tak určitě bude spolu s nima v trojici favoritů. A dokud je opravdu někdo jiný neporazí na GS 2-3x za sebou, tak budou favoriti pokaždé. Zatím je prostě i ta jejich dnešní výkonnost o parník lepší než u zbytku.
Reagovat
Marduch
Roger určitě mezi 3-4 spolufavority, ale z pohledu nutnosti konzistence top formy v 7 zápasech za sebou bych přece jen v tuto chvíli o chlup více věřil Rafovi..
Reagovat
kubiik
Uvidíme jakej bude los...pokud všichni pojedou, jak pila tak 2 z nich se potkají v semi. Ale jako náplast za Wimbledon by se mě líbilo vyhraný semi na Djokem a ve finále s Federerem - konečně po těch letech :D Samozřejmě vítězný finále :)
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidíme, co US Open ukáže. Za FEDAL bych byl osobně hodně rád. Rafa už by mohl Rogera na betonu porazit, ale favorit by určitě byl Roger. Na hardu Rafovi prostě nevěřím. Snad mě vyvede z omylu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tyhle domněnky jsou za mě zcela absurdní.

1. Hodnotíte tady Nadala, jakožto spolufavorita na titul v Americe po tom, co po šesti letech došel do druhého týdne Wimbledonu, kdy na tuto cestu potřeboval nejteplejší počasí, které v Londýně za poslední roky panovalo a štěstí, že nechytl touto cestou solidnějšího servismana typu Isner, Anderson, Čilič protože by tak daleko ani nebyl.

2. Novaka, který se probral z dvouleté agonie a vyhrál Wimbledon, kde defacto porazil jednoho slušného soupeře (Nadala) na trávě :)

Podle mě odehráli nejlepší Wimbledon Roger a Rafa, kdy první zmiňovaný totálně zazdil téměř jistý titul (nevěřím, že by Rogera Nole ve finále dal) a Rafa prohrál po slušném výkonu s výborně bránícím Djokovičem na svém nejhorším povrchu.

Takže za mě jsou favoriti na US určitě Federer jako favorit N.1 a několikanásobný vítěz, hned po něm Nadal, jako obhájce titulu, potom Čilič a pak možná Djokovič a Del Potro. V pavouku je mnoho velmi nebezpečných hráčů namátkově Monfils, Anderson, Querrey, Nishikori, kteřá mohou jednoho z favoritů vyřadit. Podle bookmakerů je hlavní kurzový favorit Roger v kurzu 4,2 na vítězství, Djokovič v kurzu 4,5 a Rafa v kurzu 5,3.

Nejvíce nám ukáže americká tour počínaje Torontem a Cinncinnati. My si pořád neuvědomujeme, že tihle borci z BIG3 mají přes 30 a několika zraněních, taky se může stát to, že dva z nich na US Open ani nepojedou.
Reagovat
kubiik
Tak jak jsem psal...u Federera se bojím toho, aby se neutavil před US open. Jestli by neměl lepší odehrát jenom jeden z dvojce americkcých masters. Ale to musí vědět on sám. Nadal pokud se nezraní, tak na základě výsledků tuto sezónu prostě favorit být musí. S Djokovičem bych popravdě ještě před 14 dny nepočítal, ale po vítězství ve wimbledonu s ním počítat člověk musí. Murray už bude hrát nebo ne?
Reagovat
turista
No tak Federerovi nejde jen o další GS. Chce taky dosáhnout 100 titulů ATP. Pojede možná podle zásady, že lepší vrabec v hrsti než holub na střeše. Těmi "vrabci v hrsti" by mohly být Cincinnati a Basilej.
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě bych na jeho místě preferoval Cinncinnati. To je prostě jeho turnaj. Na tom rychlém hardu tam vystřílel úplně všechny a to i Djokoviče v jeho nejbrutálnější sezóně.

Jestli mám tipnout někoho, kdo na Noleho má je to právě Federer. Ten, který mu v jeho nejsilnějším období uštědřil polovinu porážek za sezónu. To se třeba Rafovi nepovedlo, ten za sezónu 2015-2016 neporazil Noleho ani jednou. Za to Federer 3x.
Reagovat
kubiik
Tak v těch letech ale byl Rafa neškodnej býček. Rafa neměl výkonnost z minulosti a Roger také ne, ale nebyl tak vyhořelej jak Rafa. Mít oba formu jako teď, tak pochybuju, že by Djokovič byl tak moc dominantní.
Reagovat
spaniel
Neskodny bycek je vul.
Reagovat
kubiik
:D ano několikrát sem ho v té době během sledování zápasů takhle nazval...i hůř :D trefná poznámka :D
Reagovat
Marduch
Kamilos, že je pro tebe Fedex favorit č. 1, to všici už tak nějak historicky víme, to nemusíš před každý turnajem psát. Škoda jen, že ti do toho Roger občas hodí vidle s tím, že se porazí, jak ty říkáš, sám :p
Reagovat
Nola
Podle mě odehráli nejlepší Wimbledon Roger a Rafa, kdy první zmiňovaný totálně zazdil téměř jistý titul (nevěřím, že by Rogera Nole ve finále dal) a Rafa prohrál po slušném výkonu s výborně bránícím Djokovičem na svém nejhorším povrchu.

nevidela som zapas s Kevinom, ale ak by odohral Fedex najlepsi W, Kevina by vyskolil v 3.setoch, tak ako sme u neho zvyknuti
Reagovat
Marduch
Asi necetl Rogerovo vyjadreni "v prubehu zapasu jsem se ani na chvili necitil v zapase, byl to proste jeden z tech zapasu, kdy proste doufate, ze to nejak doklepete". To mi k nejlepsimu hraci turnaje (spolu s Rafou) nejak nestimuje:)
Reagovat
Nola
Kamilos je proste svoj, trosku mi pripomina nasho kolegu z Fanklubu turistu, ruzove bryle....
Reagovat
smazaný uživatel
A vidíš to? Je mi hej. Já jsem pozitivní člověk a fandím dobrému tenisu. Když to vyjde, tak jsem rad a když ne tak to mužů svést na věk Rogera a je mi zase hej.

Osobně je 20 GS pro mě top radost jako fanouška, byl jsem v Halle, viděl jsem Rogera live a vše ostatní je pro mě radost navíc. Za těch několik let nervu si to zaslouzim.

Na Vánoce jsem manželce řekl, ze pokud Real Madrid vyhraje potřetí ligu mistrů a Roger 20 GS, tak s tím končím. Stalo se a teď si to užívám. Zkuste to taky :)
Reagovat
smazaný uživatel
Měl tam MB který zabil více se k tomu vyjadřovat nebudu. :)

Koho chcete pasovat na favorita na hardech? Rafu? Je tam X dalších hráčů, kteří mohou vyhrát
Reagovat
turista
Měl holt aspoň vyhrát to finále v Halle.
Reagovat
smazaný uživatel
Pasovat v NY za favorita Rogera je ako pasovat vo W. za favorita Nadala..

Federer ma z NY uspechy, ale kedy posledny?...10r dozadu?..

Nadal z poslednych siestich ucasti 3 výhry...
Reagovat
Pe3k
Jenže ty 3 výhry byly ze 3 historicky nejslabších zrebu historie US Open...
Reagovat
smazaný uživatel
Dakujem za názor, beriem na vedomie.

Nemá vsak pre mna ziadnu výpovednú hodnotu..
Reagovat
spaniel
US Open neustale zpomaluje. Dva roky je uz pomalejsi nez AO. Neni divu. Jedine AO se vzpamatovalo. Po zmene povrchu a zpomaleni zase zacalo zrychlovat. Vim ze Nadalovce to netrapi, i kdyz asi by jim nebylo po chuti, kdyby RG zrychlilo na uroven Madridu. Pak by prskali.
Reagovat
Mayo
Prijal by som keby sa povrchy extrémne zrýchlia.
Reagovat
kubiik
jj, zavedl bych zase koberec a hrál bych na něm od ledna do prosince :)
Reagovat
spaniel
Ja bych jen chtel, aby bylo vse. Rozmanitost. Aby trava byla trava a hral se servis-volej. Rychle a stredni hardy, pomala antuka. V tom je vyjimecnost tenisu, ze se hraje na ruznych povrsich, uvnitr/venku. Kazdy si najde to sve.
Reagovat
turista
No, nejpomalejší a deštěm nasáklá antuka na RG byla v roce 2016 kdy vyhrál Djoker. Tomu hodně pomalá antuka vyhovuje snad ještě víc než antukovému králi.
Reagovat
kubiik
Ty musíš být hodně zakomplexovanej jedinec.
Reagovat
Ondra979
za me jsou favoriti c1 Rafa a Novak oba asi stejne, a to rikam jako fanda Rogera. Roger patri dodalsi skupiny, ve 37 a po poslednich nepresvedcivych vykonech nemuze byt a neni favorit nr1. Me by prekvapil i kdyby postoupil do F, ale fandit budu. Hlavmne at nehraje Montreal, Cinci by stacilo.
Reagovat
smazaný uživatel
Méně je možná někdy více. Montreal je pomalý a nudný.
Reagovat
turista
No máš pravdu, že US Open Rafovi sedí a favoritem tam bude.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobre napísane, triezvo.
Reagovat
smazaný uživatel
Ked mi niekto povie Krajicek, spomeniem si na toho speváka, ktorý spieval slovenským dochodkyniam a mal aj vlastný TV program.

Oproti nemu je tenista Krajicek samozrejme úplny nimand a jeho proroctvá tazko brat vazne..Nadala prvykrat odpisovali v 2009, Federerovci by za posledný 18 GS aj ladvinu dali.A vsetko je inak. Absolútne si netrúfam odhadovat. Avsak aspon z elementárnej slusnosti k Nadalovi v spojitosti s RG by sa ten Pariz hodil prehodnotit, to mi príde skoro az diletantstvo nerátat v Parizi s Nadalom...

Mimochodom v roku 2013 som sa tu s niekym chcel stavit, ze do 2018 budu koncorocne jednotky vzdy len hraci velkej stvorky. Vela ludi sa vtedy schuti zasmialo. Ja sa smejem dnes, ked ten cyklus posuvam do 2020...:)

Proste na jednotku treba vela bodov na harde, antuke, tráve, jediny akoze kvázi pseudo adept je Zverev, ale neverim, ze sa dostane cez vaerkých 4..
Reagovat
smazaný uživatel
By po 2016 za posledný GS
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Roger vyvěsil plán turnajů. Toronto, Cinncinati, US Open, Shangai, Basilej, Londyn
Reagovat
smazaný uživatel
Proč nehraje tu Bercy? Má někdo nějaké info?

Osobně je to pro mě nejhnusnejsi Masters na tour. Pomalý a nevzhledny povrch a mají tam hnusne kamery. Hned po Bercy to je pro mě Toronto/Montreal.
Reagovat
kada.tom
protože by byl děda moc unavenej na Londýn, kde stejně nevyhraje :-D stejně skvělá taktika jako vynechávala antuku :-)
Reagovat
spaniel
Ten deda je v 100x lepsi kondici nez kdokoliv tady a 1000x lepsi nez ty (treba kdyby Kadlec vynechavala nejake svacinky...)
Reagovat
smazaný uživatel
Ze je údajny goat v lepsej kondicii ako banda Cechov a Slovákov za internetom, to je teda uz kompliment :)
Reagovat
Nola
sleduj radsej mix, ako ATP, lebo ti z Fedexa nakoniec prepne a vybavit miesto v blazninci dnes nie je jednoduche.....
Reagovat
annah
Kde jsi k té informaci přišel? Na Fedexových stránkách jsem to nenašla.
Reagovat
Kozoroh
https://tt.tennis-warehouse.com/index.php?threads/berdych-withdraws-from-dc-toronto-cincy.622149/
Reagovat
Pe3k
https://youtu.be/7Q81nUNeAlA

Koukněte než to o5 zakazou...
Reagovat
Kozoroh
https://i.imgur.com/92zY8xN.png
Reagovat
peRFect
Mazec. Díky.
Reagovat
Franky
zatial z toho najlepsie vychadza Rafa...uvidime dokedy mu to podrzi...s nim to pojde rapidne dole ked to pride...ja na ten den netrpezlivo cakam :)
Reagovat
Kozoroh
Pro mě je nejlepší Rosewall. Vyhrál čtyři grandslamy po 30ce (z toho 3 po 35ce), přitom ztratil tři roky, open éra začala, když mu bylo 33,5 let. Přesto stále spolu s Laverem a Federerem vede v počtu vyhraných majorů po 30ce. Ještě v 39 letech byl ve finále GS.
Reagovat
turista
Ano. Rosewall hrál špičkový tenis až do 43 let. Connors měl mezi 37-38 lety velkou roční zdravotní přestávku, operace, pak měl dvě dobré sezóny mezi 39-40 lety věku. Pak už hrál minimálně, protože klouby už mu nedovolily profi tenis hrát. Takže jednoznačně Rosewall byl nejlepší světový tenista mezi 37-43 lety věku.
Reagovat
turista
Po té třicítce není možné taky opomenout Agassiho. Myslím, ale že ve 36 letech skončil. Nebo se pletu?
Reagovat
tito
Jo. Pro mne je Ken opomíjená 1-
Reagovat
insanezy_
Co to je nevyhrajou, nejsme v hospode snad nevyhraji ne? A Krajic at drzi hubu
Reagovat
smazaný uživatel
1) Nauč se číst.
2) Nauč se psát.
http://prirucka.ujc.cas.cz/?slovo=vyhr%C3%A1t#bref4
Reagovat
insanezy_
No jo, ja jsem hlupak. Omluva autorovi.
Reagovat
Kozoroh
https://tt.tennis-warehouse.com/index.php?threads/agassi-to-consult-or-coach-dimitrov.621654/
Reagovat
Fandina
To by bylo super.
Reagovat
svetova.dvojka
Další kdo uměl jen servírovat, a teď si bude hrát na největšího odborníka, nebýt tohoto Čechoholanďana, tak Sampras by měl 8 Wimbledonů v řadě, ale tenhle servisman mu to pokazil, měl by se stydět...
Sampras vyhrál Wimbledon v letech 1993,94,95,97,98,99 a 2000 - v roce 96 ho ve čtvrtfinále zničil Krajíček fantastickým podáním, hanba mu , tohle se legendám nedělá.
Reagovat
Kozoroh
Bylo by samozřejmě super, kdyby No1e opět dominoval ATP okruhu, ale nepředbíhejme...
Reagovat
turista
Máš pravdu, ale co jiného než vyhrávat hlavně tisícovky a nějaké pětistovky momentálně by Novak dělal? Jak je schopný úspěšně řešit kritické okamžiky v zápasech, což ve Wimbledonu několikrát předvedl tak má možnost do US Open něco vyhrát. GS jsou složitá věc a neodvažuji se US Open tipovat. Tam se musí mnoho věcí sejít a může vyhrát ten nebo onen hráč z té špičky.
Reagovat
turista
Pak si myslím, že tu Čínu si letos pořádně ohlídá.
Reagovat
Marduch
Presne, Novakovi se ve W proti Rafovi sesla strecha po cely dva dny zapasu a mozna i vyrazeni Gyrose, ale hlavne Rozera pro finale.
Reagovat
turista
Střechu bych nepovažoval za důležitou. Nejdůležitější bylo, že Novak dobře podával a kritické okamžiky zápasu proměňoval ve fiftýny pro sebe.
Reagovat
Sonja
"Do budoucnosti nevidím. Nevím, co přijde. Na tvrdém povrchu hraju rád a na US Open se mi vždy dařilo," uvedl Djokovič, jenž ve Flushing Meadows hrál sedmkrát ve finále, dvakrát uspěl a od roku 2007 neskončil dříve než v semifinále.

Ta jeho finálová bilance na USO je opravdu hrůzostrašná :(:D
Mě zatím ještě nepřesvědčil, i přes titul z Wimbledonu, že by měl být favoritem na nadcházejících turnajích. Tráva se mu povedla (na starý kolena to ještě bude jeho nejoblíbenější povrch :D), ale na hardu se letos ještě v dobrém světlen neukázal. Jsem na něj zvědavá.

Co se týče dvojky RF & RN, nevidím důvod, proč by nemohli vyhrávat GS tituly i příští rok, ta mladá generace se zatím moc nepředvedla.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na letošním Wimbledonu jsme viděli, že ta dominance RF a RN je pořád brutální.

Ono Rafu vyřadil neskutečně hrající Djokovič a Rogera zase Kevin, který podobný výkon asi už nikdy nezopakuje. Aby Rafa, nebo Roger nevyhráli jeden z GS, tak se toho musí sejít celkem dost od počasí, přes intergalaktický výkon soupeře, jeden slabší den, nebo brutálně hrající Djokovič. Pokud nic z tohoto nepříjde, tak to vyhrávájí bez stresu celkem.
Reagovat
turista
Je ale nepravděpodobné, že by to pokračovalo beze změn i v roce 2019. Djoker je momentálně hladový po titulech a Andy Murray se do toho taky časem dostane. Je otázka času, kdy budou velké tituly vyhrávat taky Zverev, Thiem a další. Taky to přijde.
Reagovat
smazaný uživatel
Zverev je zatím bajka. Je světová trojka hlavně z důvodu slabé konkurence. Na GS nemá zatím absolutně nárok a jeho maximum 4 kolo to pouze potvrzuje. Masters jsou turnaje, které mu celkem jdou, ale jeho výkony jsou jako na houpačce. Evidentně si to musí srovnat trošku v hlavě a obávám se, že mu k tomu tatínek už moc nemá co říct. Ten psychický blok na GS turnajích se bude pouze zvětšovat.

Z Thiema se rodí slušný antukář a je jenom otázka, kdy vyhraje French Open, protože tam moc konkurence po odchodu Rafy mít nebude. Ale mimo antuku je to podobné jako u Zvereva. Max 4 kolo GS a z 10ti titulů pouze dva mimo antuku.

Další už prostě nejsou. V TOP20 má pod 25 let Zverev, Thiem, Edmund, Kyrgios a Pouille. To je 5 lidí čili 25%.

Next Gen je další vtip Zverev 3500 bodů, Tsitsipas 1074, Shapovalov 910 a pak už to klesá k tomu, že desítka v next gen má 344 bodů.

Mladí nejsou a další generace výherců GS bude možná Thiem a Zverev a to z důvodu, že odejdou Rafa,Novak,Murray, Roger a první GS tituly budou mít někde za 3-5 let. Protože na špičku prostě nemají.

Můj názor.
Reagovat
smazaný uživatel
Thiem a možná Tsitsipas a Shapovalov se mi jeví jako jediní mladíci, kteří hrají tenis pro úspěch a tituly.

Ostatní včetně Zvereva to dělají hlavně pro slávu a peníze. Jakmile mají dost, tak jedou do karibiku na Cuba Libre a když už jsou na kontě blízko nuly, tak zase něco odehrají.

Chybí mi tady tenisové osobnosti z kterých prská chuť být legenda. Zatím vidím bandu fracků, kteří vyhrají jeden turnaj a myslí si, že jsou superhvězdy.
Reagovat
Kozoroh
"jeho maximum 4 kolo to pouze potvrzuje."
Zverev už odehrál na GS čtvrtfinále, měsíc zpět v Paříži.

Zverev má z GS mindrák. Měl by si angažovat psychologa/ mentálního kouče. Evidentně mu dělá problém udržet laťku na víc, jak tři sety.
Reagovat
Nola
mlady Zverev potrebuje nabrat kondicku a hlavne zacat hrat od uvodneho setu, tak ako na mensich turnajoch, ak je dva sety dole a musi otacat, niekedy aj tri kola v rade, tak sa to niekde musi prejavit, je totiz privysoky, nema idealnu vysku, to je cele
Reagovat
smazaný uživatel
Je to pravda. Mrkněme na poslední zápasy Zvereva na GS

AO 2018 - Fabianna dal ve třech, pak čtyři sety s Gojowcykem a pak v pěti vypadl z Čungem

French Open 2018 od druhého kola: V pěti setech Lajovič otáčel z 2:1, v pěti setech Džumžur otáčel z 2:1, v pěti setech Kačanov otáčel z 2:1 a pak náklad od Thiema

Wimbledon 2018: První kolo ve třech s Duckwordem, pak zase otočka z 2:1 s Fritzem a pak prohra v pěti s Gulbisem.

Saša má evidentně problém vyhrát tříseťák bez ztráty setu. Tam potřebuje zabrat přesně, jak říkáš.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo sorry. No sice ho odehrál fyzicky, ale duševně ne, protože vlastně dostal náklad od Thiema.

Proti Sašovi nemám lautr nic, ale jako nějakou tenisovou superstar s 5+ GS tituly si ho fakt zatím nedokážu představit.

Totéž jako Thiem. Ten může vyhrát párkrát French Open, ale dostane se tak na 3 tituly a mimo antuku to bude mít strašně těžké.

Ať hledám, jak hledám, tak nemůžu nikoho nějak vyhledat. :)
Reagovat
Kozoroh
Pokud Saša zapracuje na svých nedostatcích, dovedu si představit, že by mohl vyhrát 4-6 GS turnajů. Potenciál má, jde jen o to, vyrůst z telecích let.
Reagovat
smazaný uživatel
ja dufam, ze sa momentalne divame na peak Zvereva a lepsie to uz nebude :)
Reagovat
Mayo
Ty si mega peak.
Reagovat
Ondra979
tak to bude driv. Od Roga uz se velke zazraky cekat nedaji, a Rafa taky nebude takhle hrat vecne a Novak je jen o rok mladsi, urcite ted bude silny ale uplna dominance jako driv to uz nebude. Muze se to stat uz v pristi sezone nebo v te prespristi, tak bych to videl..
Reagovat
smazaný uživatel
Od Roga nikdo nic nečeká od roku 2011.
Reagovat
turista
Jak to čtu tak s Federerem už nikdo nikde nepočítá.
Reagovat
tito
Zbytek této sezóny a celá příští bude ve znamení Big 3. V tomto období se, pokud se někdo nezraní, nic nezmění. Teď se zmiňuje to, jak je natěšený Novak, ale Rafa a Roger mají motivaci po letošním Wimbledonu o to větší. Všichni 3 nesmírně ctižádostiví a momentálně oscilující blízko svého maxima. Domnívám se, že si budou pinkat mezi sebou a ostatní budou jen komparzem. Ale nejde to do nekonečna a v roce 2020 se to začne lámat. Nikdy by mne nenapadlo, že v 7/2018 napíši takový příspěvek, ale teď to tak vnímám.
Reagovat
Ondra979
no ja bych si tim tak jisty nebyl, hlavne co se tyka te pristi sezony tam uz by nekdo z mladsich vyletet mohl, a klidne to muze byt Zverev, nebo treba i nekdo jiny (mimo Thiema jeste), ale tihle dva maji nejvetsi potencial. PAk se muze jeste probrat teoreticky nekdo ze ztracene generace (Nishi, Rao..)
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
smazaný uživatel
Ono konkrétně u Zvereva a Thiema je rozdíl mezi tím, když porazí někoho z BIG3 a když poráží někoho z BIG3.

Oni zatím umí jen někdy porazit někoho z BIG3 a to je rozdíl.

Takový Zverev porazil např. Fedexe 2x z toho jednou byl zraněný v Montreálu a podruhé v Halle na trávě. S Thiemem to má Roger 1:2 nicméně všechy duely mimo GS.

Rafa - Thiem totéž. Mimo GS jakž takž na GS bez šance. Rafa Zverev totéž v bledě modrém.

Osobně by mě zajímaly zápasy takového QF, SF na GS těchto "talentů" proti někomu z TOP3. Ale oni tam jaksi nejsou schopni dojít. :)
Reagovat
turista
S Krajickem v podstatě souhlasím. Djoko ještě není na svém maximu a nabranou ztrátu 10 titulů na Rafu Nadala bude chtít zredukovat. Ztráta na Federera je velká. GS jsou specifická záležitost.
Reagovat
Kozoroh
"ale na hardu se letos ještě v dobrém světle neukázal."

Na AO hrál s bolestí, půlroční pauza mu nepomohla, IW a Miami už odehrál po operaci, ale nerozehraný.
Na severoamerické tůře se představí posílený wimbledonským titulem. Lze očekávat jiné, tedy lepší výsledky na svém nej povrchu.
Reagovat
Nola
nevidela som semi ani kolo nazad, ale musim so Sonjou suhlasit, Novak musi hrat razantnejsie, chyba mi jeho BH po ciare, ktory sice parkrat zahral, ale bez dostatocnej razancie, FH detto, ma este co zlepsovat
jeden vydareny GS a nazor p. Krajicka sice potesi, ale nic neznamena, iba mlatenie prazdnej slamy
Reagovat
Kozoroh
Ale znovuzískal sebevědomí, které mu pomůže otočit nepříznivě se vyvíjející zápasy. Outsideři typu Kližana už nebudou mít tak lehké se proti němu vytáhnout.
Reagovat
Nola
Martin Klizan je velmi zaujimavy hrac, pre teba je to sice outsider, pre mna je to velmi nebezpecny hrac v uvodnych kolach, nieco ako Makarova vo WTA, zial obaja nedokazu udrzat nastavenu latku, dokazu vyradit favorita a nasledne prehrat s hracom druhej stovky
Reagovat
spaniel
Presne tak. Klizan je hodne nebezpecny. Kdyby dokazal hrat konstantne svuj top, bude v top 10 jak nic.
Reagovat
Patik
Kližan to je druhý Fognini.
Reagovat
smazaný uživatel
Keby dokázali hrat hráci 11-30 konstantne svoj top, boli by v top 10...

Tieto reči o "svojom tope" sú úplne mimo mísu. Najma, ked niekto je proste hazardér a riskuje viac, ako iný...Keď vlozím sedemkrát na červenú a 7krát padne, mám vysoký top, ale z kasína odídem zrejme s holým zadkom.

Riaďme sa radšej štandardom..
Reagovat
spaniel
Jisteze se top musi resit. Protoze to, ze ho ma vysoko z nej dela nebezpeci. Prijde zapas, ktery mu sedne a klidne porazi nekoho z big 3. Nadal by o takovych mohl napsat tlustou knizku ;) Zase jsou hraci, kteri i kdyz maji nejlepsi den, tak jsou bez sance.
Reagovat
smazaný uživatel
S tym suhlasim, nálepkovat Klizana ako outsider je hlupost. Len som reagoval na ten jeho potenciálny pobyt ak by hral svoj top konstantne. Lebo to proste nie je mozné.
Reagovat
spaniel
Mne se zda, ze se zmenil. A nekolik prerodu jsme uz videli. Proste veci zapadnou do sebe. Netvrdim ze je Klizan ten pripad, ale sance tu je.
Reagovat
turista
No na Kližana si Novak myslím dá zvlášť velký pozor. Kližan umí být nebezpečný.
Reagovat
Sonja
O tom všem vím, neboj :) Taky ho nekritizuju, jen konstatuju, že nezazářil, což je pravda, nehledě na důvody :D
Jsem na něj prostě na hardu zvědavá.
Každopádně hlavní je, aby vydrželo zdraví a chuť vyhrávat :)
Reagovat
Patik
Radšej nepokračuj Richard..áno Djokovič vyhrá grandslamy ale zas to nepreháňajme.
Reagovat
Herbert_Hoover
Jméno : Roger Federer
Narození : 8. srpna 1981
Juniorský šampion Wimbledonu : 1998

Jméno : Chuh Hsin Tseng
Narození : 8. srpna 2001
Juniorský šampion Wimbledonu : 2018

Tsengerer vystřídá big four. :)
Reagovat
ttopi
wow :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tseng má celkem fazónu pokud se nemýlím.

Byl ve finále juniorky AO, kde padl s mladým Kordou, pak vyhrál juniorku FO a teďka Wimbledonu.
Reagovat
tito
Škoda, že neznáme jeho prognózy měsíc zpátky.....A za měsíc už může být vše zase jinak.
Reagovat
peggy
Pane Krajicek to nemyslite vazne,kazdy nekdy nema sve dny.Rafa bude na sobe makat a nevzda se.Pan Federer je starsi pan a vybira si turnaje kde nejsou vsichni.Noe neni Buh.
Reagovat
ttopi
Jasně. Pan Federer si nechává vždy s dostatečným předstihem posílat startovní listinu a teprve pak se rozhodne, zda se přihlásí. Již přihlášení hráči pak nemají možnost se odhlásit, protože by to panu Federerovi mohlo vadit. Všechny poslední grandslamy pan Federer vyhrál proto, že jeho největší rivalové byli vedením ATP donuceni mu zápas pustit. Pan Federer totiž nevěděl, že budou startovat, jinak by se na grandslam nepřihlásil.

To je hezká pohádka.
Reagovat
Pe3k
Noe neni buh, ale plnil pro něj nějaký úkol...
Reagovat
panzer.dragon
:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Jako redaktor bych už neměl odvahu to ani sdílet. Takových keců čtu od roku 2012 už tolik, že to snad ani nelze počítat.

Kdyby byla vše pravda, tak je Rafa už sedm let mrtvý, nebo v lepším případě na invalidním vozíku.

Roger by měl nadváhu 30 kilo a kariéru by ukončil po Wimbledonu 2012, protože dle expertů byl už moc starý a na velké tituly nemá nárok.

Zase Krajickovi dosly prachy a potřebuje se zviditelnit, tak kecá nesmysly a domněnky.
Reagovat
Semi
....pokud budou Rafa a Fedex vynechávat půl sezóny, tak není daleko od pravdy.
Reagovat
Frantz
"Pokud se Novak nevrátí do formy, kterou se prezentoval před dvěma třemi roky, pak má Rafa šanci tu 'dvacítku' udělat."

A co egoista, s ním už se nějak nepočítá..? :DDD
Reagovat
Marduch
Asi ti uniqlo, že ten už má vyděláno.
Reagovat
Marduch
Co asi tak může trepač kobercov vědět o tenise?:p
Reagovat
Mayo
Tiež si myslím, že minimálne 3 GS zoberie Djoki
Reagovat
ttopi
Jinak komu taky připomíná Krajicek na fotce Soukupa z TV Barandov? :D
Reagovat
gigin
Mi teda připomíná turistu hodně.
Reagovat
Denis92
Mne pripomina Vladimira Klitschka.
Reagovat
Semi
bingo, mě taky
Reagovat
Pe3k
Mě jednoho bývalého tenistu ;)
Reagovat
spaniel
Jiří Čunek :/
Reagovat
Serpens
Jen to ne.
Reagovat
George_Renel
Hodně odvážná tvrzení.
Reagovat
ttopi
V tom článku je až příliškrát použito slovo "pokud". Z toho nic nebude.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist