Nadal i Murray prochází US Open bez problémů

4. 9. 2010, 08:42
Aktuality 4
US OPEN muži - Rafael Nadal a Andy Murray se zatím bez sebemenších komplikací blíží vzájemnému souboji v semifinále. Od očekávané bitvy je dělí ještě tři soupeři. Oba zatím neztratili ani set, Španěl dokonce ještě nepřišel ani o svůj servis.
Rafael Nadal

Rafael Nadal bojoval tři hodiny o postup už z prvního kola a bez pár minut stejnou dobu potřeboval i na zdolání Uzbeka Denise Istomina.

Nicméně světová jednička ani ve svém druhém utkání neztratila set a dokonce ani jednou své podání. To létalo na druhou stranu kurtu rychlostí až 134 mil za hodinu (216 km/h) a bylo velkým pomocníkem při odvracení všech sedmi brejkbolů. 

"Chvílemi to ode mě byla opravdu výborná práce. Věřím, že mi to vydrží i nadále," řekl se vší vážností španělský tenista. "Před pár dny jsem začal podávat dobře. V prvních dvou zápasech jsem neztratil servis, což je povzbuzující a dodává mi to sebevědomí," řekl Nadal.

Jedinou slabší chvilku si vybral v tie-breaku druhého dějství, kdy prohrával už 1-5. Šesti fiftýny v řadě však vyrovnání na 1-1 odvrátil a ztrátu první sady v turnaji odfoukl do autu. "Měl jsem ve zkrácené hře štěstí, že jsem to dokázal otočit," řekl Nadal. 

V osmifinále na Nadala čeká Gilles Simon, kterému jeho přítelkyně porodila syna Timothyho a sám tenista pak v New Yorku v pěti setech zdolal Němce Kohlschreibera.

Francouz s rodákem z Mallorky odehrál čtyři zápasy a jednou - v roce 2008 v hale - dokázal vyhrát.

Čtyřiadvacetiletý Nadal na US Open ještě nikdy nehrál ve finále a z grandslamů ho jako jediný ještě nevyhrál. "Nechci o tom (o výhře) mluvit. Ještě mi chybí pět zápasů. A to je dost," řekl Nadal. Poslední dva ročníky skončil v semifinále, ve kterém se letos stejně jako předloni očekává jeho bitva s Andy Murraym.

Také britský tenista soutěží prochází bez ztráty setu. Na cestě za prvním grandslamovým titulem nezaváhal se Slovákem Lackem a v pátek smetl za necelou hodinu a půl 7-5 6-3 6-0 Dustina Browna.

Jamajčan žíjící v Německu s favoritem držel krok jen v úvodních deseti gamech. Za stavu 5-5 byl zápas kvůli průtrži mračen z hurikánu Earl přerušen a po přestávce už tenista s netypickými dredy a volnými šortkami nestíhal. Murray na druhou stranu kurtu posílal jeden vítězný úder za druhým a připsal si snadné vítězství.

Nyní na světovou čtyřku čeká Švýcar Stanislas Wawrinka, se kterým má bilanci pěti výher a tří porážek. Na US Open se střetli už v roce 2008, kdy Murray ztratil jen sedm her a nakonec prohrál až ve finále s Federerem.

Zajímavou dvojici vytvořili David Nalbandian a Fernando Verdasco. Tenisté, kteří v úvodním kole svedli pětisetové bitvy své druhé zápasy zvládli mnohem snadněji a mohou se těšit na druhé vzájemné střetnutí. Argentinec v pátek porazil 7-5 6-4 6-2 Florenta Serru, levoruký Španěl povolil pouhých pět her dalšímu Francouzi Mannarinovi.

- US OPEN muži (USA - New York, tv. povrch) -
páteční výsledky (03. 09. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Nadal (1-Šp.) - Istomin (Uzb.) 6-2 7-6(5) 7-5
Murray (4-Brit.) - Brown (Jam.) 7-5 6-3 6-0
Verdasco (8-Šp.) - Mannarino (Fr.) 6-1 6-2 6-2
Almagro (14-Šp.) - Garcia-Lopez (Šp.) 6-3 7-6(5) 4-6 7-6(4)
Ferrer (10-Šp.) - Becker (Něm.) 6-3 6-4 6-4
Južnyj (12-Rus.) - Sela (Izr.) 6-1 6-3 4-6 6-3
Isner (18-USA) - Chiudinelli (Švýc.) 6-3 3-6 7-6(5) 6-4
Querrey (20-USA) - Granollers (Šp.) 6-2 6-3 6-4
F. López (23-Šp.) - Paire (Fr.) 6-4 6-7(4) 5-7 7-6(3) 6-2
Wawrinka (25-Švýc.) - Chela (Arg.) 7-5 6-3 6-4
Simon (Fr.) - Kohlschreiber (29-Něm.) 4-6 6-3 1-6 6-1 6-3
Nalbandian (31-Arg.) - Serra (Fr.) 7-5 6-4 6-2
Robredo (Šp.) - Benneteau (Fr.) 6-4 6-6 skreč B.
Llodra (Fr.) - Hanescu (Rum.) 7-6(2) 6-4 6-2
Stachovskij (Ukr.) - Harrison (USA) 6-3 5-7 3-6 6-3 7-6(6) 
Gimeno-Traver (Šp.) - Chardy (Fr.) 4-6 6-2 6-0 7-6(2)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Třeba zapasy Roberta Kendricka na grandslamu jsou vždy užasna podivana, je vidět, že hraje na obrovske riziko,ale je škoda, že mu nikdy nevyšlo to dodělat do konce. I letos proti Monfilsovi. Vždy když se setkaji relativni outsideři se z toho muže vyklubat match jako lusk! Anebo totalni ukolebavka jako nedavno utkani mezi Simonem a Youzhnym:) Ty nasazeni se pak možna trošku boji, nebo nevim. Každopadně těšim se na SF a doufam, že tam se potkaji Murray a Nadal, snad to bude hezka bitva!
Reagovat
smazaný uživatel
Jeste je ve hre par malo zvucnych jmen,ale uz spolu zacnou hrat nasazeni hraci a mely by zacinat cim dal lepsi zapasy. I kdyz par lahudek uz bylo-Tak vzhuru za dalsimi tenisovymi zazitky.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ono vazne mene zvucna jmena nikdy neznamenaji mene zabavny zapasy, oba zapasy Nadala byly s min popularnima a uspesnyma tenistama a zapasy to byly vyborny. Jde o to, jak to ten hrac pojme, kdyz to bere jako sanci se ukazat, poprvy si zahrat v night session a pred spoustou divakou, jakoze predem prohral, ale ma sanci ziskat dalsi fandy na svoji stranu, tak pak jsou to velky vykony. Jako treba Tipsarevice proti Roddickovi, takle sem ho nevidel hrat ani nepamatuju. Naopak az se potkaji ty zvucny jmena, tak to muze bejt klidne daleko vetsi nuda a v mnoha utkanich to taky ocekavam. A treba Stahkovski Harrison, tam nebylo zvucny jmeno ani jedno a jakej to byl zapas ))))
Reagovat
smazaný uživatel
Naprostý souhlas..zápas Stahkovski - Harrison byl opravdu doslova strhující!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist