Nadal i přes zdravotní potíže smetl Seppiho. Ve finále ho čeká letos neoblíbený Fognini

1. 8. 2015, 16:26
Aktuality 142
ATP HAMBURK - Rafael Nadal v semifinále antukového turnaje v Hamburku smetl Andrease Seppiho, přestože ho na začátku druhé sady vystrašily problémy s dýcháním. O titul se šampion z roku 2008 utká s dalším Italem Fogninim, s nímž letos už dvakrát prohrál.
Rafael Nadal

Rafael Nadal hraje v červenci na antukovém turnaji poprvé od roku 2007. V dalších sezonách, pokud nebyl zraněný, se touto dobou již připravoval na turné po amerických betonech. Letos však aktuálně až desátý hráč světa prožívá svou nejhorší sezonu, z evropské antuky nemá jediný titul a tak se rozhodl zkusit štěstí v Hamburku. V Německu hraje poprvé od roku 2008, kdy turnaj konaný ještě v termínu před Roland Garros, vyhrál.

Devětadvacetiletý Španěl na úvod ztratil set s krajanem Verdaskem, pak už však s Jiřím Veselým, Pablem Cuevasem i Andresem Seppim vyhrál 2-0 na sety. Itala v dnešním semifinále přehrál po velmi dobrém výkonu hladce za hodinu a čtvrt 6-1 6-2, když nastřílel 21 winnerů a udělal jen 7 nevynucených chyb. Přesto to úplně bezproblémový zápas nebyl. 

V úvodu zápasu Nadal zcela dominoval. Po 20 minutách vedl 5-0 a do té chvíle ztratil jen pět míčků. Soupeře mohl dorazit kanárem, měl na to i dva setboly, ale udělal dvojchybu, pak Seppimu pomohla páska a italský nakonec získal alespoň čestný game. Na víc už se ale v úvodním dějství nezmohl.

I v druhém setu to vypadalo na rychlý proces. Nadal šel po brejku do vedení 2-0, jenže po první výměně třetí hry své fanoušky vylekal. Postavil se totiž k rozhodčímu a netradičně během gamu žádal o pauzu na ošetření. Podle gest ho při nadechnutí píchalo v oblasti břišních svalů, Fyzioterapeutovi pak vysvětloval, že při úderech problémy nemá a po několikaminutovém protažení mohl bez znatelných potíží pokračovat.

Po přestávce zcela opadlo tempo utkání, Nadal však pokračoval ve své dominanci. Sice znovu nedokázal ukončit set při svém servisu, v nejdelší poslední hře ale proměnil druhý mečbol při Italově podání a mohl se radovat ze šesté výhry v sedmém vzájemném střetnutí.



"Dnes jsem hrál od začátku skvěle, hned v prvním gamu jsem trefil několik vítězných úderů. Na kurtu jsem se cítil dobře, celkově to pro mě byl velmi dobrý zápas. Hrál jsem na vysoké úrovni, skoro bez chyb a za to jsem moc rád," pochvaloval si Nadal svůj výkon. "Každá výhra je pro mě důležitá a v letošní sezoně to platí dvojnásob.  Těchto 300 bodů mi pomůže při plnění mého cíle, tedy kvalifikace na Turnaj mistrů," dodal.

Nadal postoupil v této sezoně do svého čtvrtého finále a může v něm vybojovat první letošní titul z evropské antuky, na které nevyhrál turnaj ATP naposledy v roce 2003.

O trofej z podniku ATP 500 se rodák z Mallorky utká s o rok mladším Fabiem Fogninim. S Italem vede ve vzájemné bilanci 4-2, ale letos s ním prohrál semifinále na antuce v Riu i osmifinále na domácí antuce v Barceloně.

Osmadvacetiletý Ital Fognini si v prvním semifinále poradil 6-2 7-6 s Francouzem Lucasem Pouillem a postoupil do svého jubilejního 10. finále. Všehny tři dosavadní tituly vybojoval na antuce.

• ATP 500 HAMBURK •
Německo, antuka, 1,407.960 eur
sobotní výsledky (01. 08. 2015)
• Dvouhra - semifinále •
Nadal (1-Šp.) - Seppi (4-It.) 6-1 6-2
Fognini (8-It.) - Pouille (Fr.) 6-2 7-6(2)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

142
Přidat komentář
spaniel
Jiste ze Nadal si v minulosti dokázal vynutit tlak. Vyhraval pres chyby soupeře, ale vynucené jeho FH. K tomu skvělý pohyb, obrana, prohozy. Dnes to ale bylo utrpení a tentokrat to vyhral pres nevynucené chyby. Fognini hral jak ma ve zvyku, takze taktika to byla nakonec účinná, ale hezké to urcite nebylo. Tím, ze Fognini hral tenis jsem myslel to, ze on se snažil neco vymyslet. Prakticky pokazde, kdyz byla hezká výměna, bylo to díky nemu. Ale nebyl by to on, kdyby ho nezradila hlava. Těch chyb bylo příliš a muze si za to sam, Nadal byl rozhodne k poraženi. Cekal jsem po těch dvou zápasech, zda se lepsi, ale po dnešním si myslim ze ne. Spousta krátkých míčů a pro nej v posledni dobe typických chyb.
Reagovat
smazaný uživatel
Nesouhlas, jde spíš o nestabilitu jeho výkonů, Seppiho jasně smete, další den ale ten samý výkon nezopakuje, to už se mu letos stalo mnohokrát, stejné to bylo např.v Madridu, kde taky Berdycha v sf rozmáznul, ale ve finále byl sotva poloviční, to samý pak na trávě, skvělej Stuttgart a pak špatnej Queens, střídá prostě dobrý momenty se špatnýma, těch špatných je zatím bohužel dost, každopádně i dnes mnohokrát Fogniniho zatlačil výbornym returnem nebo forehandem, neříkej že ne, každopádně ideální výkon to určitě nebyl, s tim souhlas.
Reagovat
Amputace
Mně se dnes jeho údery nijak zvlášť krátké nezdály (viděl jsem pouze druhý set). Já tam vidím posun, ačkoli po zápase se Seppim si určitě jeho fanoušci slibovali něco lepšího.
Reagovat
smazaný uživatel
Byl to z jeho strany nevyrovnaný zápas, asi tak, některé pasáže byly skoro perfekt, bez chyb, velká jistota na podání, v některých to tak jisté nebylo, dva tři gamy špatný, na returnu každopádně hodně dobrej výkon, spousta dlouhých returnů, horší to bylo na vlastnim podání, přitom ve Stuttgartu to tam sázel jak o život, takže problém jednoznačně podání, mezihra celkem ok, ale se Seppim to byla o hodně jiná káva, to bez jakékoli pochyby.
Reagovat
George_Renel
Velká jistota na podání spočívala v tom, že si skoro každé druhé prohrál.....? :-)
Reagovat
gigin
Ten Nadal je snad větší nuda, než Djokovic. Zlatý Roger.
Reagovat
rod_laver
:D
Reagovat
smazaný uživatel
Zlatý Roger, to jsme viděli ve finále Wimbledonu, tam byl nudnej hlavně on, Djokovič teď hraje bezvadně nutno uznat, jakmile má sebevědomí bez šrámů tak je to radost, ještěže s tim Andersonem nevypad, to by zas bývalo bylo řečí o Rogerově vesmírný vyjímečnosti kdyby porazil ve finále Gasqueta nebo toho Andersona :)
Reagovat
stopan
Rafaholic, kolko to ma Federer sa mi zda ze zachvilu mu bude 34 :D :D :D ,Nadal uz odchadza v 29 rokoch fyzicky, co na jeho menej technicku hru ma rapidny vplyv. Sa ozvi potom, ked bude ma Nadal 34 kde bude :D :D :D
Reagovat
Amputace
No a co? Federer byl zase v osmnáctí zralý možná tak na challengery, zatímco Rafa už vyhrával velké ATP turnaje a v 19ti vyhrál první GS. Kde byl v tom věku Roger?
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně, navíc v Nadalově případě nejde o stav zaviněný hrou, Ferrer běhá ještě víc, přesto prakticky žádný zranění nikdy neměl, Djok taky hraje extrémně náročně, ani on ale vážněji zraněný nebyl, to je holt otázka genofondu, s tim nic nadělat nemůže.
Reagovat
Kozoroh
Djok má celiakii, o které do roku 2010 neměl tušení a která mu brzdila kariéru. Podívej se, kolik zápasů skrečoval do roku 2010 a od sezóny 2011. Diametrální rozdíl!
A jelikož celiakie je vážná nemoc, tak ji můžeme klást na stejnou úroveň jako Nadalova zranění.
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, to je ale jiná věc, ale tenhle argument taky beru, kdyby měl dietu včas, třeba by byl jedničkou už pět let, ne jen tři a GS měl třeba 13, ne jen zatim 9. Když ale beru genotyp co se týče kostí a svalstva tak v tom je Djoker prostě neskutečnej, holt gumák, nelze ho rozlámat :), naopak Rafa je v tomhle srovnání skoro porcelán, to musíš uznat..
Reagovat
stopan
Federer odkedy je na okruhu ATP sa nestalo zeby skoncil na harde grandslamu skor ako v tretom kole, ma viac usporny rezim, Nadal si tie svoje uspech mnohe doslova vyskribal a ubehal, preto aj jeho telo casto vypovedalo sluzbu.
Reagovat
stopan
Djokovic nemal nikdy take rychle nohy ako Nadal, Murray nie je tak mentalne silny a konzistentny na forehande ako Nadal.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič možná není tak rychlý, ale zase je ještě mrštnější, gymnastičtější, takže toho vyškrábne ještě víc, ten je ale prostě gumovej, jeho tělo snese skoro vše.
Reagovat
Kozoroh
Do roku 2010 všechno nesneslo.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak mluvím o kostech a svalstvu, kdyby věděl o tý celiakii tak by to byl prakticky nezničitelnej terminátor už od začátku kariéry, žádný problémy s koleny, zády, kotníky, to je prostě unikátní, zvlášť při náročnosti jeho tenisu.
Reagovat
smazaný uživatel
Totéž bya moh říct o Djokerovi, ten ale vypadá, že může vydržet stejně dlouho jako Federer, pak tvůj názor jaksi vezme za svý, to samý už ale dokázal Ferrer, ten kdyby měl talentu jako Big4, tak by ještě ve třiatřiceti grandslamy vyhrával vzhledem k jeho neskutečný kondici.
Reagovat
Kozoroh
Proč ty máš jako exdjokovec potřebu rýpat do No1eho? A teď nemyslím jenom tento koment, který je víc zaměřen na Rafu.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky nechápu, hlavně nechápu proč se vůbec stal exdjokovcem když je radost ho v poslední době sledovat.
Reagovat
gigin
Zraju, tříbím.
Reagovat
smazaný uživatel
Tříbíš? A proč se tedy odvracíš od hráče, kterej vyzrál ve fantastickyho šampiona nemajícího prakticky hranice? To moc kvalitně netříbíš, nepochopitelně sorry.
Reagovat
gigin
Nuda. Sorry.
Reagovat
smazaný uživatel
Co předvádí poslední cca rok je podle tebe nuda? A v čem?
Reagovat
smazaný uživatel
Má nudnou hru a v poslední době kvůli PR i chování.
Reagovat
smazaný uživatel
Nudnou hru? A v čem se to jako projevuje to mi řekni..
Reagovat
smazaný uživatel
organizátori majú kopec rečí a Rafa si mobiluje, fajn ceremoniál :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Inak, na Nove ma naštvali. Vraj prepnete na Fandu a čo tí, ktorí nemajú?
Reagovat
Mayo
ty máš aspoň Novu, ja ani to :D
Reagovat
smazaný uživatel
zmeň operátora ako ja, Mám takmer všetky, kde ide tenis. EuS 1,2, NoS, SkS 1,2, ČtSport. Akurát Fanda chýba. :-(
Reagovat
stopan
FOgnini dnes predviedol ako pustit set z valstnych ruk, trikrat viest pri podani 40-15, mat dvakrat brak, to sa len tak nevidi :D
Reagovat
Mayo
ty si taký rafov hejter, že tu robíš scény, že konečne vyhral nejaký ušmudlaný turnaj :D
Reagovat
Mayo
Jak počujem to "Murraj" španielske, tak mi je normálne zle :D
Reagovat
kada.tom
proč?
Reagovat
Mayo
Pretože je to hrozné.
Reagovat
kada.tom
rozumím, jen mi to nedalo a musel jsem se zeptat :-D
Reagovat
smazaný uživatel
mě taky, to je strašný :D
Reagovat
smazaný uživatel
waaaaaw, Rafa, zlato moje, supééér
Reagovat
Mayo
vamos Raffaaaaaaaaaaaa (:
Reagovat
stopan
Fognini Fognini ta jeho hlava , takto si trikrat presustrovat podanie zo stavu 40-15 to uz neviem ci nazvat lajdactvo alebo mentalnu labilnost.
Reagovat
Mayo
:D
Reagovat
kada.tom
Vamooooooooooooooooooooooooos
Reagovat
stopan
Podobny zapas ako pred dvomi rokmi na french open 2013, fognini hral nadal viac menej vracal, s rovankym efektom fogniny nevedel zachovat nervy v rozhodujucich chvilach a presustroval sance.
Reagovat
Mayo
:D
Reagovat
spaniel
Z Nadalovy hry vzdy boleli oči, ale toto uz je hodne spatne. Jen běhá, heka, vrací obloucky co padají metr za sit a ceka na chybu jak na spasení. Fognini hraje tenis.
Reagovat
Amputace
Fognini hraje tenis. Tak nevím. Podle toho, co vidím já, to tam jen bez rozmyslu pálí, dělá jednu chybu za druhou, na tom není nic zvláště atraktivního, natož inteligentního.
Reagovat
Amputace
Fognini hraje tenis. Tak nevím. Podle toho, co vidím já, to tam jen bez rozmyslu pálí, dělá jednu chybu za druhou, na tom není nic zvláště atraktivního, natož inteligentního.
Reagovat
stopan
Nadal je priklat antitenisu, obranar jak vysity.
Reagovat
smazaný uživatel
A ty si příklat toho, že někdo nedává pozor ve škole už od první třídy, tak hybaj se doučit gramatiku a pak něco piš, no a tvůj názor komentovat ani nebudu, za to mi nestojí.
Reagovat
ipko
ale keď mu mu to padá, tak jeho hra je neskutočná..
Reagovat
Amputace
No ale když nepadá, tak se na to nedá dívat, což byl dnešní případ. 60 UE. Takže napsat, že Fognini hrál tenis, je docela síla.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pro spaniela je holt vzor tenisu hráč, co uděla každou druhou třetí výměnu chybu jak Brno, co naděláš, trefovat míče do půlky sítě nebo metr do autu to je holt tenisovej zážitek, přehazovat síť bez chyb je nuda, lepší to prostě bezhlavě pálit a vono to ňák dopadne :)
Reagovat
stopan
a vraciat a skriabat lopticky z kazdej pozicie, tzv. kazenie hry supera kopcekami na basellainu je okulahodiace podla teba ??? :D :D :D
Reagovat
stopan
byt s Nadalom uspeju iba superi , ktori su ochotny byt trpezlivy a neustale behat + s kvalitnym servisom, ostatne je uz psychika.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, je to rozhodně lahodnější než když se v každý druhý výměně bezmyšlenkovitě trefuje síť nebo aut a ještě u toho navíc musim koukat na nafrněnej ksicht fracka typu Fogniniho.
Reagovat
Amputace
Nádherně jsi to vystihl. Tisíckrát, možná desititisíckrát raději se budu dívat na hráče, který je schopen dostat míček na druhou stranu kurtu alespoň pětkrát za sebou, než na hráče, jehož každý druhý nebo třetí úder jde do autu či sítě.
Reagovat
stopan
je OK, to je samozrejmost, ze hrac ktory kazi kazdy treti strty uder nudi, a neda sa na to pozerat, ale zase hrac ktori cely zapas len beha a vracia udery a hraje zvycajne 2/3 vymien cez 20really je uz tak trochu psycho nemyslis??
Reagovat
Amputace
Nemyslím, že je to psycho - zvláště pokud ten hráč hraje proti hráči, který každý druhý či třetí úder zkazí. Naopak by to byl celkem de.bil, kdyby se proti hráči, který se stoprocentně sám vyhází, riskantně do něčeho tlačil - zvláště má-li fenomenálně zvládnutou obrannou hru.
Reagovat
stopan
suhlasim s perfektne zvladnutou obrannou hrou, ale na druhej stranne Fognini dne ukazal akym retardom dokaze byt, zahra perfektne udery a potom pokazi lahke uderi :D :D :D trikrat presustroval vlastne podanie zo stavu 40-15 to sa len tak nevidi a to este pri setbaloch :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já mám rád naopak dlouhé výměny než bumbum tenis, stejně jako Nadala bys moh za tohle odsuzovat Lendla nebo Agassiho, to taky nebyli útočníci a spoléhali se na komplexní obrano-útočnou hru, každý ať praktikuje to, čemu nejvíc věří, Nadal má schopnosti být útočný a vyhrávat míče i na síti, když se ale ještě líp cítí na base a na soupeře to platí tak proč by se měl za každou cenu cpát dopředu?
Reagovat
stopan
no jednoducho s jeho obrannou hrou na baseline nema istu podu pod nohami na kurte, pride hrac,pripadne ako dnes Fognini, a zapas evidentne nema pod kontrolou, 70 % vysledku sa vyvija od hry jeho supera, respektive od vynutenych nevynutenych chyb supera. Pokial super nezacne obzvalst kazit lahke udery, Nadal ma so svojou obrannou hrou velke problemy.
Reagovat
stopan
pravda, vyniesla mu jeho taktika nemale uspechy, ale casto je vidiet jav typicky pre zapasy s Nadalom,myslim predovsetkym zapasy s hracmi top ten resp. top 20, superov jednoducho upinka, a ti zrazu nevedia co maju hrat, co negativne ovplyvni koncentraciu premietanu do frustracie spojenu s nevynutenymi chybami.
Reagovat
Amputace
To, co ty nazýváš upinkáním, je ale často obrovský tlak, který si Nadal nutí od prvního úderu. Hraje ale s obrovským top spinem, nehraje údery plošně a s takovou přímou razancí, jako ortodoxní pusheři nebo hráči celkově útočně založení. Z toho důvodu většinou soupeře ubije, k čemuž spotřebuje pochopitelně více úderů než ranaři typu Gulbise nebo Del Potra. Psát, že Nadal 70% výměn brání je totální ptákovina, minimálně od roku 2010. To už prostě dávno neplatí. Neříkám, jsou zápasy, jako ten dnešní, které Nadal více méně ubrání a spoléhá na chyby soupeře, ale tvých 70% je totálně nepodložené číslo. V letech 2010 nebo 2013 měl většinou ve velkých zápasech více winnerů než soupeři. V roce 2013 na amerických betonech to byl zcela agresivní hráč, který chodil na síť, měl skvělé podání a od prvního úderu se tlačil do útoku. Je zvláštní, že podle tebe ortodoxní obranář má jeden z nejefektivnějších a nejtechničtějších forehandů v dějinách tohoto sportu. Stejně tak je zvláští, že ortodoxní obranář dokázal dosahovat velkolepých úspěchů na všech površích, pětkrát hrál finále Wimbledonu, vyhrál na rychlém hardu v Cincinati, dokonce i v neoblíbené hale hrál dvakrát finále TM. Pochybuji, že by vůbec bylo možno dosáhnout takových výsledků s ryze obrannou hrou. Na antuce možná částečně ano, na ostatních površích a zvláště pak v konkurenci Djokoviče, Federera, Murrayho, Del Potra ani omylem.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, v letech 08, 10 a 13 diktoval tempo a drtivou většinu zápasů vyhrál svou aktivitou a tlakem, jak jsi napsal totální ptákovina.
Reagovat
Amputace
že nejsou zápasy*
Reagovat
Frantz
Chybi ti tam jedno L, ty joudo, Simone se jmenuje Bolelli :D
Reagovat
kada.tom
a ještě tam má hrubici jako kráva ... oči bolely
Reagovat
Frantz
Vsak na ni jsem prave reagoval :-DD
Reagovat
kada.tom
:-DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Z Nadalovy hry vždycky bolely oči jasně, v letech 08, 10 a 13 to byla odpuzující hrůza, ty bys mu nepřiznal nejradši nic, i kdyby se ti to líbilo tak to nepřiznáš, zavilá chorobná nenávist ti to holt nedovoluje, i kdyby předved tři supervýměny za gam tak budeš mít kecy kecálku..
Reagovat
kada.tom
+1000
Reagovat
stopan
Nadal supervymeny ??? :D :D :D to myslis vazne :D :D :D Skor super obrannu ktoru maju superi problem prelomit. Nadal je najvacsi obrannar vsetkych cias, s poklesom jeho rychlosti poklesla aj uroven jeho hry.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak se podívej na finále Wimbledonu 07-08, finále AO 09 a další a další, kde hrála zásadní roli i jeho skvělá technika, to byly prostě supervýměny, nemající obdoby, samozřejmě z obou stran, protože takovou výměnu dělají vždy dva skvělí hráči, tys ale asi tyhle zápasy neviděl viď, jinak bys tak stupidně nekecal, tak si doplň i tenisový vzdělání, ne jen to češtinářský..
Reagovat
stopan
vo wibledone 2008 som videl v niektorych fazach zapasu nevyrazneho a trapiaceho sa Federera, podobne ako v roku 2009 vo finale s Roddickom tam bol este horsi, a Nadala na vrchole svojej fyzickej kondicie. Tomas Berdych nema mentalitu aby vzdoroval vo vymenach nad 20 really. Nadal technicky hrac ??? :D :D :D trosku uber s plynu, vacsinou svojich vitaznych uderov hraje z obrannej ulity, zabija to vacsinou tam kde to pravaci hraju na backhand a kde to pravaci maju najmenej radi, jeho forahand popri ciare do odkrytej casti(rohu) kurtu pri snahe supera o utok. Hrat utocny a obranny tennis je rapidny rozdiel. Utocny tenis je narocny na techniku a doraz, akakolvek slabsie alebo nedorazne zahraty uder na druhu stranu konci v pripada Nadala obhodenim. Na obranny tennis v prvom rade potrebujes rychle nohy a v pripade Nadala vyhoda lavej ruky.
Reagovat
Amputace
Ve kterých fázích hry? Ten zápas znám nazpaměť, takže můžeš být i velice konkrétní.
Reagovat
stopan
staci si pozriet druhy set wimbledonu 2008, a netvrd mi, ze si to od stavu 4-1 pre Federera Nadala vybojou vylucne svojou hrou, pretoze to co zacal kazit federer pri vlastnom podani, za ci uz za vyrovanenho stavu 30-30, bolo v takom zapase trestuhodne, ovsem druhy napokon prehral zo stavu 4-1 4-6, plus ten jeho return mi pripadal ako z masla, o rok s roddickom to bol na returne este vacsia katastrofa.
Reagovat
Amputace
Ty jsi exot, promiň mi to. Podle tvé logiky tedy si to Federer prohrál sám. V pořádku, to je tradiční názor exotů. Co mě ale udivuje, že zřejmě žiješ v domnění, že v tenisu se nechybuje, že je to sport, kde se pouze sází winner za winnerem. Ukaž mi tenistu, který dokáže pět setů, více než čtyři hodiny hry, držet stejnou herní kvalitu. Nikdo takový není. I Nadal měl v tom zápase své výkyvy, i Nadal chyboval, i Nadal dělal špatná rozhodnutí (především v tie-breaku čtvrtého setu). Docela zbytečně nechal ten set dojít do pěti setů.
Reagovat
stopan
vcera tu bol taka staznost ze skoda, ze Nadal si prehral zapas posledny s Fogninim vlastnymi chybami, bohuzial Federer prehral druhy set vdaka hlupym chybam, ako smec na sieti do autu a dalsie nevynutene chyby, podobne tomu bolo aj o pol roka na AO 2009, mentalne v spolednom sete odisiel, doslova sa vyhadzal ale nie vdaka Nadalovej natlakovej obrannej hre, ale vdaka vlasnej netrpezlivosti :D Bohuzial prehrat set zo stavu 4-1 4-6 je dost velky vypadok na finale.
Reagovat
stopan
Stratil v tom zapase Nadal 5 gamov za sebou ??? :D :D :D Nadal v tom tiebreaku urobil jednu hrubku ked spravil dvojchybu, inac tych nevynutenych chyb spravil federer o cosi viac, ale aj uderovo toho predviedol o cosi viac.
Reagovat
Amputace
Pane bože. Ale to je úplně jiná situace. Nadal si prohrál zápas s Fogninim, ve kterém vyhrál první set 6:1, v druhém setu se sesypal poté, co dostal warning. Naproti tomu Federer ve Wimbledonu první set celkem bez větších problémů prohrál, v druhém měl jeden break, nic závratného. Navíc i v případě, kdyby druhý set vyhrál, ani zdaleka by to nemuselo znamenat, že by zápas vyhrál. Nadal byl v tom zápase lepší, vyhrál zcela zaslouženě, nevím, co řešíš. Že si Federer prohrál zápas, ve kterém prohrával 2:0 na sety, sám, myslíš vážně? A co to koneckonců znamená, prohrát si zápas sám? Nadal dal v tom zápase 60 winnerů, takže nějaký tlak na soupeře zřejmě vytvářel. Jsi obrovský alibista. V tom případě si Nadal sám prohrál finále US2011 s Djokovičem, kdy dělal chyby jako školáček na big pointech, nedokázal potvrdit jediný break atd. Moc dobře víš, že Nadalova hra s agresivním top spinem na Federera a jeho jednoručák platí, tak mi netvrď, že to nebyla Nadalova hra, co stálo za chybami Federera.
Reagovat
smazaný uživatel
Já ale nepopírám, že je v první řadě defenzivní typ, i on ale dokáže hrát výbornej útočnej tenis jako na USO 13, USO 10 a na celé řadě dalších turnajů a údobí kariéry, já ale hlavně mluvil o supervýměnách, o celku který dělají dva výborní hráči, jestli si žádné takové výměny ve zmíněných finálích neviděl tak je asi zbytečná diskuse. Jinak vysmíváš se jeho technice, tak jen řeknu jasně, ty rotace co dělá on to umí každej druhej, to neni žádná technika, na to můžeš mít ruku tupou jak dřevo, jasně..
Reagovat
Amputace
Někomu se jeho tenis prostě nelíbí, však to je v pořádku, je to hodně ortodoxní styl, ve srovnání s osmdesátými či devadesátými léty velice netradiční. To, že je Nadalův styl výhradně obranářský, je samozřejmě hloupost, kterou dokládají čísla. Proti Fogninimu, který udělá 60 UE za zápas, by hrál otevřený, riskantní, agresivní tenis jen pošetilec. Jsem si jistý, že v případě, že by zápas dospěl do třetího setu, i Rafa by změnil svůj způsob hry. Mně spíš ale zaráží, že když tolika lidem jeho tenis vadí, nelíbí se jim, ba dokonce je z něj bolí oči, proč se na jeho zápasy dívají? Pochopím, že se budou dívat, když hraje finále GS, ale proč je tankuje finále bezvýznamné antukové pětistovky? Mě osobně by mizerně hrající tenista, který mě vůbec nebaví, ve finále malého turnaje vůbec nezajímal a pokud bych se kvůli rozšíření obecného přehledu na zápas přece jen podíval, asi bych pak neměl zapotřebí psát, jak z jeho tenisu bolí oči. Ono to skoro vypadá, že někteří se na Nadalovy zápasy schválně dívají proto, aby tohle mohli napsal. A teď už jen čekám na R_F, až mi přijde vysvětlit, že jsem zbytečně přecitlivělý.
Reagovat
stopan
Poviem ti to asi tak, asi je na tom nieco fascinujuceho ako sa superi snazia prekonat Nadalov obranny val, je to prevazne utok vs. obranna, tak su ludia zvedavi, no ked vidia ako zahraje Fognini ako dnes v druhom sete neskutocne udery, ziska rebreak , dvakrat breakne supera trikrat pri vlastnom podani vedie 40-15 :D :D :D a evidentne potom zbrklo pokazi trikrat gem pri vlastnom podanni, tak nemozem povedat zeby Nadal ukazal nieco extra, je to prakticky tenis o tom v 70% co je schopny zahrat super, Nadal evidentne nemal zapas pod kontrolou a nebolo o to o jeho hre.
Reagovat
kada.tom
Fabio zase hysterčí, přitom patrně úplně zbytečně, nevšiml jsem si ničeho špatnýho, co by Rafa dělal ... pokud jde o zdržování, tak v tom není Fabio o nic moc lepší jak Rafa :-)
Reagovat
Mayo
Fábio vynadal Býkovi :( :D
Reagovat
smazaný uživatel
prej, že mu ničí míče neboco :D jsem zvědavá, co si řeknou u sítě :P
Reagovat
Mayo
puta, merda tipujem :D
Reagovat
smazaný uživatel
jn :D nebo cabrón, stronzo :D
Reagovat
smazaný uživatel
Fogniniáda pokračuje, trošku přiostříme :D
Reagovat
spaniel
Zda se, ze Fabio nevěří tomu, ze Nadal je hodný skromný chlapeček.
Reagovat
smazaný uživatel
Seš trapnej, Fognini to je drzej sprostej spratek, kterej to co znamená slušný chování neviděl ani z rychlíku dobytče, je naprosto neuvěřitelný co si dovolí, ale kdyby takhle nadával Federerovi to by bylo odsudků viď, to by ti ležel v žaludku půl roku. Ty si prostě v tý nenávisti nevidíš do pusy, fialovej hnus.
Reagovat
Roger_Federer
;)
Reagovat
Kozoroh
Škoda že je Fabio tak nekonzistentní, první set si prohrál vlastními chybami. Ostatně Bidrman připomněl během prvního setu, že Nadal uhrál většinu míčů Fogniniho chybami.
Reagovat
smazaný uživatel
Hmmm, Rafa napočtvrtý, ale luxusní Fognini na setbolech :)
Reagovat
kada.tom
Vamooooooooooooooooooos!!!
Set by byl, tak ještě jeden :-)
Reagovat
mahycek
Čau všichni, vrátil jsem se z dovolené, ale koukám Fognini parádní tenis, i když jsem tam měl také NOVA sport a další moc jsem se nekoukal, jen na Veselého s Nadalem. Byl jsem jen v Chorvatsku, takže jsem v obraze. Splnil jsem si také sen, vyšlápnul jse si na Mali Alan i na Zrmanju , vše jsem nafotil a nahrál v HD. 70% míst, kde kráčeli Lex Barker, Piere Brice, Marie Versinni, Karen Dorová, Ralf Volter a další. Včetně hotelu v Crvene Luce, kdy byli ubytováni v letech 1963- 1968. Super, super, super!!! Sestříhám fotky, videa, dotočím originál hudbu a vše zaznamenám na nosiče. Jeden pošlu TV- Nova, jak v TV novinách a Střepinách říkali nepravdu, kde se různé scény točí. Howght, jdem na tenis-
Reagovat
tito
Zbytečné chyby od Rafy, navíc velmi špatné podání a máme tu třetí brejk. Fabio mne hodně baví. Od gestikulací, úsměvů a věčného rozpažování rukou, až po jeho
"krocaní" chůzi. O tenisu nemluvě. Škoda, že má takové výkyvy ve hře, mohl by být úplně jinde.
Reagovat
smazaný uživatel
Pozerám to len cez livescore a aj to som zapol za stavu 5:4...Rafa si prehral 3x servis?..No pekne..:/
Reagovat
Davor1
Prehral si servis len dvakrát, prvé 4 hry nepodržal ani jeden, od 2-2 už držia obaja, aj keď to chodí skoro stále cez zhody. Ináč výborný tenis, hlavne zásluhou Fognu, Nadal tam mal tiež niekoľko výborných momentov...
Reagovat
panzer.dragon
o dost přicházíš, parádní zápas
Reagovat
tito
První 3 gemy slušné, od té doby festival nevynucených chyb. Rafa opět krátké nejen returny, ze kterých potom Fognini zabíjí. Přitom jak se mu podaří poslat FH k BL, tak si často vynutí chybu. V závěru prvního setu to není hezký tenis.
Reagovat
tito
W/UE Rafa 6/15..... Fabio 19/34.
Na závěr perfektní FH return do růžku z druhého.
Reagovat
tito
Tak doufejme, že to Rafa zvládne. Jdu si pinknout, tak bude muset poreferovat někdo jiný...
Reagovat
Roger_Federer
podle me ty ani nemas televizu...Vsecko sleduhes pres score, ale vzdycky si v obraze co se deje na kurte;)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně pro tyhle čtvrthodinové gemy nemusím antukový tenis, zvlášť v hlavní roli s Nadalem, přesto jsem udělala výjimku a ten titul mu snad i přeju, potřebuje zase něco vyhrát a vrátit to Fabiovi. Zatím to vypadá na dlouhý vyrovnaný zápas, Fognini na něj na cihle fakt umí, no ale známe svý lidi :P stačí, když mu rupnou nervy a průběh se zrychlí :D
Reagovat
Kozoroh
Naopak, ty tři úvodní gemy byly excelentní hlavně ze strany Fabia. Finále mě baví!!
Reagovat
smazaný uživatel
Kvalitní, ale moc dlouhý, to víš, já jsem zvyklá, že Roger má svůj gem odservírovanej dřív, než Rafa stihne svůj podávací rituál :D před chvílí ale Vojta říkal, že si kluci dali intermezzo, já to zrovna neviděla, musim uklízet kočičí zvratky :D
Reagovat
kada.tom
tak já mám právě ty extrémně dlouhé zápasy rád, klidně 5-6 hodin trvající zápasy - proto moc nemusím US Open, protože tam je ve 3. resp. v 5. setu TB ... mám rád maratóny :-)
Reagovat
smazaný uživatel
můžeš být spokojen, tohle vypadá na pořádnej maratón a ke všemu peprnej :D
Reagovat
kada.tom
12 minut trval první game ... asi se máme na co těšit
Reagovat
panzer.dragon
fabio je zabiják
Reagovat
Davor1
Fabio hrá parádne, snáď to urve, hrá aktívne a na Nadala si verí. Vamos Fabio !!
Reagovat
panzer.dragon
http://www.beinsports.tv/news/title/tennis-atp-hamburg-nadal-post-match-reaction/article/xkzhuo5w3eg711560jqgw93az

snad bude nějakej čas dobrej, včera sem koukal na zápas Rafael Nadal Vs Novak Djokovic Us Open 2013 Final a celkem cajk, mohli by letos dát zase nějakej pěknej match a ve finále pak vítěz s rogerem
Reagovat
peggy
Rafo,ukaz dnes svetu,ze jsi antukovy kral.Hlavne at Buh chrani Tve
zdravi a vse bede OK.
Reagovat
rod_laver
Tady řešíte podělanej tenis, vždyť umřel Jirka Kára!
Reagovat
Frick
Zdroj? Nemyslim tento status - https://www.facebook.com/JiriKaraPrezidentem/posts/446259142203747
Reagovat
rod_laver
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=943343722355593&id=891445890878710&fref=nf&__mref=message
Reagovat
rod_laver
Bych byl celkem zvědavý na video "pohřeb Jiřího Káry" :-)
Reagovat
janek_da
divize Valonia odchází :-(
Reagovat
rod_laver
východní tažení už bez Jirky a Floyda :/
Reagovat
panzer.dragon
http://championshippoint.sportsblog.com/posts/2954049/will-we-see-roger-federer-ever-play-in-canada-again-.html

hm, na tom něco je :-)
Reagovat
kada.tom
Koukám na los čtyřhry a tedy musím říct, že konkurence je tam opravdu hodně, hodně nabitá, už 1. kola jsou ve většině hodně nabitá a složením hodná pokročilých fází největších turnajů. Fakt se těším, to bude bomba :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ten zápas v Riu si Nadal prohrál sám a úplně zbytečně. Kdyby se nebyl rozčiloval kvůli trestům za time violation, mohl to dotáhnout ve druhém setu. Jenže se tím hloupě nechal rozhodit, jeho hra pak už nestála za nic a Fognini se dostal na koně, přestože si první set prohrál hovadskou chybou (opřením o síť hned po smeči) a taky dostal warning za zdržování.
Reagovat
stopan
zapasy tenisovej spicky rozhoduju detaily, k tym zbytocnym chybam zmienovanym v Riu :D :D :D , poviem k tomu, ze aj na psa prisiel mraz. Kolkokrat Nadal pootacal zapasy a sety na uplne hlupych chybach supera pri brakbaloch ci setbaloch :D, preco by to nemalo platit naopak, taky je tenis. Federer by o tych zbytocnych chybach v klucovych momentoch v zapasoch s Nadalom mohol napisat zbierku basni :D :D :D , bohuzial s vekom prichadza aj mentalne vycerpanie a pokles fyzickej urovne, to co dokazal v klucovych momentoch vybehat ako to na videu https://www.youtube.com/watch?v=vgusk4Vn4Ek :D a ziskat dolezite fiftiny pre seba, tym aj pohodu a kurt pod nohami, uz je z velkej casti prec. Smial som sa ako v stuttgarte niektori fans vynasali Nadala ako hraca v starej forme a adepta na wimbledonsky tron :D a predpovedali jeho silnu druhu polku sezony :D :D :D
Reagovat
Matti
Počkej, na druhou půlku sezony.
Reagovat
panzer.dragon
už soukruzy na zejtra, za 5 na fabia je docela lákavý, ale dneska ten rafan tam měl dost světlejch momentů..
Reagovat
kada.tom
Rafa dneska hrál parádně, zejména tedy v 1. setu, ve 2. setu měl zdravotní obtíže a už se do toho tolik nehnal, aby si to nějak nezhoršil. Zítra tahák, kdy by měl být hamburský stadion našlapaný až do posledního místečka. Jsem moc zvědavý, co nám zítra oba chlapci předvedou.

Tipuji Rafu ve dvou velmi těsných setech :-)
Reagovat
smazaný uživatel
priemerný? v 1.sete bol super. Od teba však asi pochvalu nikdy nedostane, keby vyhral aj 2x 6:0. Tak nech vo finále vyhrá ten lepší. Neodvážim sa víťaza tipovať.
Reagovat
smazaný uživatel
sorry, koment patrí ipkovi, sobotná únava robí svoje :D
Reagovat
kada.tom
v pohodě, ale už jsem se lekl, zrovna já jsem Rafův fanda :-D :-D
Reagovat
smazaný uživatel
neboj, to ja dobre viem :-)
Reagovat
ipko
tak inak.. hral to čo mu stačilo.. ale Seppi bol oproti zápasu s Mayerom podpriemerný..vždy som ho považoval za bojovníka, čo predviedol aj s Murraym vo Wimbledone, ale dnes mu nešlo vôbec nič.. asi mal aj nejaký fyzický problém..
Reagovat
stopan
neviem co povazujes za paradny vykon :) ale toto bolo priemerne tenisove stretnutie, Nadal nepotreboval predviest nic extratriedne, pricom seppi mal evidentny problem s timing uderov :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nadaluv nalezeny forehand rozhodne nepovazuji za prumerny. Drtil ho! ;-) Tak vazne, Rafuv forehand mel umisteni, delku, razanci, vse co mu v minulosti chybelo.
Reagovat
Roger_Federer
Sttutgard 2015 ??
Reagovat
ipko
Nadal priemerný.. ale to čo predvádzal Seppi celý zápas, bolo ešte horšie ako Fognini keď má svoje dni.. trochu zabral iba na konci, ale to bola len labutia pieseň.. tak zajtra ťahák celého turnaja, verím že vyhrá Fabio.. :)
Reagovat
MarcelPersch
Uvidíme, jak to půjde dál, dneska po tom zranění se snažil příliš neriskovat, ale zrovna zítra by to proti Fogninimu chtělo hrát jako dnes v prvním setu.
Reagovat
tito
Konečně. Vamos!
Reagovat
gigin
FORZA FOGNA!!
Reagovat
Matti
Neser :-):-):-)
Reagovat
gigin
:-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist