Nadal je znovu zraněný. O Australian Open přijde kvůli natrženému svalu

7. 1., 10:36
Aktuality 20
Španělský tenista Rafael Nadal (37) přijde kvůli zranění o start na Australian Open. Vítěz dvaadvaceti grandslamových titulů, jenž se po roční pauze vrátil na kurty na turnaji v Brisbane, o svém odstoupení informoval na sociálních sítích. Jeho comeback zastavil natržený sval.
Profily hráčů
Rafael Nadal přijde o čtvrtý grandslam v řadě (© AFP)

Sedmatřicetiletý Nadal, jenž na okruhu ATP Tour nehrál od loňského vyřazení ve 2. kole Australian Open a v létě se podrobil operaci v oblasti kyčle, vypadl v Brisbane ve čtvrtfinále. V závěru zápasu se kvůli svalovým problémům nechal ošetřit a vyšetření po příjezdu do Melbourne poté potvrdilo, že si v duelu přivodil trhlinu ve svalu.

"Momentálně nejsem připraven na to, abych hrál na nejvyšší úrovni v zápasech na pět setů. Poletím zpátky do Španělska ke svému doktorovi, budu se léčit a odpočívat," vzkázal Nadal na sociální síti X.

"Mám mikrotrhlinu ve svalu, ale ne ve stejné části, kde jsem měl zranění, a to je dobrá zpráva," dodal.

Ze startu v Brisbane si chce vzít jen to pozitivní do zbytku sezony, která je s největší pravděpodobností jeho poslední. Současné zranění nebere jako až tak špatnou zprávu a věří, že se zbytek roku bude vyvíjet lépe.

"Moc jsem si chtěl tady v Austrálii zahrát a měl jsem šanci odehrát pár zápasů, z čehož mám radost. Zůstávám pozitivní," dodal.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

20
Přidat komentář
Kandinsky1
Bohužel se stalo přesně to, o čem jsem psal.
Reagovat
Patik
Stratí v sebe aj to málo čo natrenoval a nahral za posledné týždne a druha vec teda ze sa vráti na kurty v období kedy už hráči budú viacmenej zabehnutí a rozohratí po grandslame neskôr Dubaj Acapulco predpokladám ze sa vráti bud na Sunshine double ak nie o to horšie lebo na antuke už bude podľa mňa väčšina hráčov vo svojej optimálnej forme..v Ríme by mohol uhrať par zápasov a na FO by mohol ísť v relatívne povedzme priemernej forme s par nahratymi zápasmi nato aby spravil grandslamove finále však nemá kapacitu v pľúcach a dobré rebrickove postavenie teda to vlastne nebude mať celú sezónu ..Wimbledon to nič ..podla mňa čiste teoreticky by mohol mat šancu niekde na US Open za predpokladu ze top10 vypadne v prvom týždni..ale neverím ze sa tam vôbec dopracuje čakám ze niekde v Monte Carle nakoniec oznámi ze FO bude jeho posledný turnaj a ukončí to na Federera.
Reagovat
Mistic
Toto bude pre Rafu tvrdá rana. Už neverím, že vyhrá veľký turnaj. Skúsil to a určite spravil pre to všetko. Jeho opotrebované telo ale už nezvláda superagresívny štýl tenisu Ak chce odísť ako veľký šampión, mal by určite tento rok ukončiť kariéru. Najlepšie víťazstvom na antukovom turnaji.
Reagovat
zfloyd
ten je jako Muška , akorát že Muška je nato dost mladá
Reagovat
hanz
No a Nadálek má jinou bilanci.... rozdíl neporovnatelný...
Reagovat
Alien
Néééééééééééééééééé, to ne??? Brzy se Rafo vrať, jsme s tebou!
Reagovat
hanz
Nadálek si vozkoušel terén a zjistit, že mu bude stačit jen zlato z OH. Asi tak bych to viděl.
Reagovat
Blondie
Reagovat
Ereinion
Za mě není důvod, aby ještě hrál na tvrdým povrchu...trochu se ale obávám, že na antuce bude chtít jet klasickej program Monte Carlo, Barcelona, Madrid, Řím a RG a to podle mě zdravotně nedá. Minimálně ta Barca je tam navíc
Reagovat
turista
S tou antukou je to stejný. Je to taky náročné na pohybový aparát. Předváděl tady excelentní tenis, ale tělesná schránka už to asi nechce. Je to ale jenom na něm zda chce pokračovat dál nebo se rozloučit.
Reagovat
eltxeko
Barça je fotbalový klub. Zkrácený název města je Barna.
Reagovat
Ereinion
ok
Reagovat
arvncr
Taky myslím, že se měl na hard vykašlat, na rozjezd dát jihoamerickou antuku, pak jeho oblíbené jarní turnaje s vrcholem na RG, jako bonus OH a adios. Ale asi se chtěl ještě pokusit o zázrak a zvrat v GS race. Fakt je, že kdyby ho nezradilo zdraví, tak by mu asi stačilo, aby na AO nebyl fit Djoković, zbytek špičky by se z něj v závěrečných kolech GS podělal.
Reagovat
turista
Jihoamerická antuka by moc neměla smysl. Fyzicky je antuka ještě větší záhul pro tělesnou schránku než ten hard. V Austrálii hrál výborně. To se musí uznat. Ale tělesná schránka už to nějak nedává. Je to jen na něm zda to zabalí v létě nebo zda se vydá ve stopách lorda Andy Murrayho.
Reagovat
Patik
Andy je natom ešte v pohode.. Len herne zamrzol niekde v roku 2016.
Reagovat
Ondra979
tak to sorry,ale to uz asi fakt ne...pred dvema lety mu to jeste s trochou stesti vyslo,ale ted uz tezko..takovy Alcaraz se z nej nepo,ani Sinner, vlastne ho tu porazil Tsip z kdyz prohraval 0:2...jeste tak na antuce ale to by se musel blizit svoji obvykle forme a to se uz tezko stane, nicmene dustojne rozlouceni by si zaslouzil, to nerozporuju,ale jestli mu to telo dovoli je vec druha
Reagovat
Pavol
Škoda.
Celkom dobre mu to išlo pri tom návrate.
Reagovat
Mantra
Viděl bych to na Barcelonu a 1.kolo RG
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
Maisterstich
Rafovi fandím od utkání v DC, kde hrál se Štěpánkem. Těšil sem se, až se vrátí na kurty. Bohužel si myslím, že by bylo nejlepší, kdyby ukončil kariéru na nějakým španělským antukovým turnaji. A dál se netrápil.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist