Nadal mi potvrdil start na Australian Open, oznámil ředitel turnaje. Datum návratu neznáme, reaguje Španělův tým

11. 10. 2023, 08:17
Aktuality 88
Rafael Nadal bude v lednu startovat na Australian Open. V rozhovoru pro The Today Show o tom informoval ředitel úvodního grandslamu sezony Craig Tiley. Tým španělského tenisty ale tuto informaci odmítl potvrdit. Na to je příliš brzy, reagovali.
Profily hráčů
Rafael Nadal (© AFP)

"Můžu tady exkluzivně prozradit, že Rafa bude zpátky," řekl Tiley. "Byl mimo hru většinu roku, ale když jsem s ním v posledních dnech mluvil, tak potvrdil, že bude hrát. To je skvělé," dodal.

Tileyho vyjádření tři měsíce před startem turnaje ale nikdo z Nadalova týmu nepotvrdil. Prohlášení spíše mělo zvýšit zájem o vstupenky.

"Cením si vyjádření a důvěry od Australian Open... Trénuju každý den a pracuju na tom, abych se vrátil, co nejdříve to půjde," zareagoval dvojnásobný vítěz grandslamu v Melbourne na sociální síti X, aniž by výslovně svou účast potvrdil.

"Viděli jsme ty zprávy a komentáře, ale v tuto chvíli to nejsme schopni potvrdit. Je příliš brzy na to říct, jestli Rafa hrát bude, nebo ne. Žádné datum návratu jsme ven nevypustili, protože ho neznáme. Rafa teď začíná s tréninkem," reagoval Nadalův tým na Tileyho prohlášení.

Sedmatřicetiletý Nadal kvůli zdravotním problémům nehrál od letošního Australian Open. V červnu se vítěz 22 grandslamů podrobil operaci kyčle, po které ho čekala minimálně pětiměsíční pauza.

Tiley také uvedl, že vedle dvojnásobného šampiona z Melbourne Parku by měl startovat i domácí Nick Kyrgios nebo bývalé vítězky Australian Open Caroline Wozniacká z Dánska, Naomi Ósakaová a Angelique Kerberová. Japonka a Němka se v lednu mají na kurty vrátit poprvé po mateřské pauze.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

88
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Ondra979
tak Djokovic se vyjadril ohledne nedavneho rozhovoru Nadala na tema GOAT - celkem neprekvapive s nim nesouhlasi, a mysli tim to,kdo je vic posedly timto statusem :) no a rekl bych, ze to tak i bude a to Djokovi nefandim..ale tady ma pravdu
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Tak Djokovič byl ochotný kvůli zdraví obětovat několik GS a dalších turnajů. Nadal hrál prakticky celé FO 22 s napíchanou nohou. Kdo se za GS více honí a více to prožívá je jasné.
Reagovat
d@ve
Jj, Novak byl dokonce i ochotný kvůli účasti na AO i podvádět.. smile
Reagovat
turista
Novak nepodváděl.
Reagovat
Amputace
Podváděl - buďto porušil karanténu nebo zfejkoval test, jedno z toho udělal nepochybně, vyber si.
Reagovat
turista
Nepodváděl. On se dokonce nenechal ani fiktivně naočkovat, což někteří tenisté tajně udělali.
Reagovat
Kandinsky1
Přesně, kdyby se hnal za GS, tak si koupí očkování do umyvadla a je v klidu a na kontě o dva GS víc.
Reagovat
Holahej
Dle mediálních výstupů. Otec Noleho vystupupoval proti očkování, na dotaz zda se Nole nechá očkovat, odpověděl jen...je to můj syn..., pyšným tónem, ten kult "otce" je na Balkáně silný, z toho bylo "skoro" jasné, že Nole nebude chtít být a veřejně vystupovat jako očkovaný jedinec, opravdu, ani fiktivně...
Reagovat
Amputace
:DD Ta naivita je boží.

Celý ten covid cirkus byla zcela pochopitelně jen honba za popularitou. Chtěl ze sebe udělat před veřejností mučedníka, o což se ostatně stále a stále znovu snaží také na kurtu. Prakticky ze dne na den se stal oblíbencem velké většiny odmítačů očkování a výrazně tím rozšířil svoji fanouškovskou základnu. Kdo mu žere, že tam šlo skutečně o zdraví, mohou být buď antivaxleři nebo jeho fanoušci, ale jen minimálně to bude někdo jiný. Někdo jako Djokovič by neměl nejmenší problém si to "razítko" ostarat i jinak, ale je naprosto zjevné, o čem ten tento "boj" ve skutečnosti byl. Půlroku nikdo neřešil Fedala, ale jen Djokoviče. Což se mu předtím ani potom nikdy nepodařilo (nepočítáme-li období, kdy byl na okruhu z big3 sám).

Že prakticky celé US odehrál s (údajnou) trhlinou ve svalu podle tebe do "honění se" za GS nespadá? Pokud měl totiž trhlinu ve svalu, musel hrát pod injekcemi rozhodně také.
Reagovat
Nola
Někdo jako Djokovič by neměl nejmenší problém si to "razítko" ostarat i jinak, ale je naprosto zjevné, o čem ten tento "boj" ve skutečnosti byl.

tie tvoje traposiny su fakt uz za ciarou.....

nikto predsa nemohol tusit po AO 2022, ci vobec bude moct niekedy hrat...,ak si myslis, ze to cele bolo kvoli nalakaniu fans zakladne, tak mi vysvetli naco by mu bola ta fans zakladna, keby bol musel ukoncit karieru? nikto nemohol ani len tusit ako sa to cele vyvinie....

a ano, nekto jako Djokovic si mohol to razitko obstarat, tak ako to urobilo urcite v tichosti par tenistov, pokrytectvo na celej ciare..... tebe to tazko dopne, ze riskoval komplet karieru svojim rozhodnutim, ty vidis iba fanklub, ktory mu narastol :D, lebo si vzdy tvrdil, zo on vlastne ziadny nema.....
Reagovat
Amputace
Já vidím hráče, který chtěl přes podvod hrát na AO a udělal pro to vše (to je pokrytecké, správně). Prostě si myslel, že mu to projde. Vyvolal mediální vlnu, kterou možná ani sám nečekal, a v tu chvíli už těžko mohl couvnout. Umíš si představit, že by se po té kauze ohledně AO nechal naočkovat? Pak by musel být za úplného ko.k.ota snad i pro své vlastní fanoušky... Samozřejmě, že už to musel dohrát do konce, a byť přišel o několik turnajových příležitostí, na druhé straně extrémně vytěžil z toho, jak se jeho odmítnutí očkování zmedializovalo a kolik bezmozků to přilákalo na jeho stranu. Ze svého okolí vím o antivaxlerech, kteří o tenis v životě nezavadili, a Djokovič se pro ně stal ze dne na den hrdinou.

Jako já mu to s tím zdravím kupodivu i věřím. Že tou prapůvodní motivací bylo odmítnutí očkování, protože se mohl bát o zdraví, kterému dlouhodobě vyhrazuje mimořádnou péči. Prostě chtěl win-win situaci: nebudu se muset naočkovat a současně budu moct hrát na turnajích, i když je na nich očkování vyžadováno. Poté, co mu to neprošlo, prostě maximum vytěžil z toho, co nastalo. Na tom není vlastně nic špatného. Ale v momentě, kdy jel na AO, nic neriskoval, protože se jednoduše domníval, že ho tam pustí (i když před tím podváděl s testem). A poté, co ho tam nepustili, už mu de facto nezbývalo nic jiného, než očkování dále odmítat, pokud se nechtěl veřejně zcela znemožnit.

Ohrožení kariéry tehdy prožívali do jisté míry všichni. Turnaje se rušily, nebo hrály v náhradních termínech, bez diváků, nebylo vůbec jisté, co bude.

Ale co mi přijde podstatnější, je tvrzení, ze Djokovič se na rozdíl od Nadala nehoní za GS. Jak tohle vůbec může někdo prohlásit o hráči, který odehrál GS s - podle vlastních slov - několikacentimetrovou trhlinou ve svalu? Tohle naopak veškeré ohledy na vlastní zdraví totálně popírá - pokud je to pravda.
Reagovat
Nola
OK, nebudem zbytocne stracat cas, uz som dost stara nato, aby som sa hadala s niekym, kto ma vyhraneny nazor na tuto temu, to je ako hadzat perly .......
Reagovat
Amputace
Ty perly vážně házet umíš, jen co je pravda :D
Reagovat
Pe3k
ON je jen hater Djokovice. Cokoliv Novak udělá je podle něho špatně...smile
Reagovat
Amputace
Zajímavé, jak nikdo nezareagujete na to, že hráč, co se údajně nehoní za GS, odehrál GS s trhlinou ve svalu...
Reagovat
Pe3k
To se ovšem povedlo i mnoha ženám... Oba se honí za gs kdybys to náááhodou po těch letech ještě nevěděl. smile
Reagovat
Amputace
Vím. O to víc mě baví tyhle kecy. Kdy Nováček se kvůli zdraví vzdal možností na titul, kdežto Nadal se hnal i přes injekce pro titul za každou cenu.
Reagovat
turista
Oba se honí za tituly. Kdyby se za nimi takhle honil Berdych tak je ještě na okruhu a ne v tenisové penzi.
Reagovat
turista
Novak nepodváděl. To za prvé. Mučedníkem se stal. To ano. Nicméně zákazů účasti na turnajích nasbíral tolik, že na koronavirovém období nevydělal ale prodělal. To že se za tituly honí to nikdo nepopírá. Nicméně z důvodu odpočinku se vzdal aktuálně například čínského okruhu, kde mohl při nikterak oslnivé formě jeho největších soupeřů vyhrát ten potřebný 97. titul. Zvolil si odpočinek jako to dělal kdysi Federer v jeho věku.
Reagovat
Amputace
Podváděl. V době, kdy měl být údajně pozitivní, porušil karanténu. Prokazatelně, to nejsou žádné mé výmysly. Takže jsou dvě možnosti: buďto pozitivní nebyl a test s pozitivním výsledkem zfalšoval kvůli účasti na AO, nebo pozitivní byl, ale v tom případně porušil karanténu. To, jak s ním pak zametli na AO, je - jak se to říká? - rovnováha vesmíru, nic víc, nic míň. Kdyby jednal narovinu a nedělal si ještě ke všemu frajerské fotky na letišti, mohlo to s ním dopadnout úplně jinak. Žádný mučedník to není.

:D Jako to, že v 36 letech vynechává béčkové, až céčkové turnaje, má být nějaký argument proti tomu, že se honí za tituly? V tom případě Nadal se za tituly nehoní už od 25ti :D
Reagovat
Amputace
Myslím béčkové, céčkové v poměru k GS, aby to zase někdo špatně nevyložil...
Reagovat
QacO
Psy stekajú djokovic ide ďalej.....
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
victim
To je tak když se z fandovství stane fanatismus.Normálně s tebou málokdy souhlasím ale s tím podvodem ti dávám za pravdu.Tenkrát Novak podváděl.Lidi holt občas zapomínají na to že jejich idol je taky jen člověk z masa a kostí a bezchybný není nikdo.
Reagovat
victim
Nedávno vyšel článek o tom kolik lidí by bylo schopno porušit zákon kdyby je o to jejich idol požádal.Např. tady je jeden fanda tak zamilovaný do hráčky že je schopen popřít i záběry na videu.
Reagovat
turista
Když stále mluvíš o karanténě tak tu tehdy nedodržel ani Nadal a jel do Melbourne dřív než směl. To, že tam vyhrál titul a popáté si zlepšil statistiky právě přes Medvěda je jeho plus. To ano.
Reagovat
victim
Jestli si to dobře pamatuju tak se Novak bránil dokladem o prodělaném covidu jenže v té době se zůčastnil nějaké veřejné akce (už nevím jaké) takže buďto mu nic nebylo nebo to roznášel.Vyber si.
Reagovat
Amputace
Bylo to přesně tak.
Reagovat
Amputace
Máš nějaký zdroj podpírající tohle tvrzení? Díky.
Reagovat
victim
https://www.idnes.cz/sport/tenis/novak-djokovic-ockovani-vyjimka-australie-fotky-dukazy.A220109_104157_tenis_ikuc
Reagovat
victim
Když dáš do vyhledávače Djokovič covid tak tam najdeš mraky odkazů.
Reagovat
Amputace
Ne, myslel jsem to turistovo tvrzení, že Nadal odjel do Melbourne ještě v době, kdy měl být v karanténě. To naopak nikde najít nemůžu, protože to je podle mě prostě nesmysl. Možná si to plete s tím, že každý tenista byl nějakou dobu v karanténě po příletu do země.
Reagovat
Pe3k
Všechno co udělá Djokovic je špatně, ale pokud to samé udělá Rafa je to pro tebe nesmysl smile V historii nebylo více zaslepených fanoušků než těch co má Rafael Nadal. smile
Reagovat
Amputace
Ty o tomto víš? Hoď mi odkaz - rád se poučím a uznám chybu. Chytráku.
Reagovat
Pe3k
Dost často mám pocit, že toho vím o Nadalovi více než ty, jeho fanda smile
Reagovat
Amputace
Dáš mi teda ten odkaz? Místo keců raději předlož fakta.

Rozdíl mezi námi je ten, že ty si myslíš, že víš všechno, kdežto já nemám problém uznat, že to tak není a poučit se. Blbé je, že ty víš také kulové.
Reagovat
Pe3k
Neumíš používat google? Proč bych ti měl něco hledat? Já žádný odkaz nemám, pamatuju si, jak se o tom psalo.
Reagovat
Patik
Tu máš link..

https://www.google.com/amp/s/www.sportingnews.com/us/amp/tennis/news/novak-djokovic-australia-covid-19-rafael-nadal/ilue10sf3rrb1kov40rvl510w
Reagovat
Patik
Nadal bol v abu dhabi pozitívny sám to prehlásil o desať ci jedenásť dní nato už fungoval v Austrálii pričom mal byť 14 dní v karanténe..a nemali ho pustiť ani do krajiny..oni ho tam však vpustili a v deň keď mal byť ešte v karanténe uz trénoval na kurtoch..pisalo sa o tom na rôznych weboch..
Reagovat
srnecek
Som rád, že sa Nadal vracia a dúfam, že vydrží dlhšie ako 2-3 turnaje. Minimálne aspoň sezónu. Aj keď to nie je môj obľúbenec, na vrchol tenisového kolotoča patrí. A právom. Veď každý turnaj, kde štartuje (štartoval) niekto z big 3, má úplne iný kredit, ako bez nich. Či už pre organizátorov, alebo fanúšikov. Fandím Nolemu a užívam si jeho úspechy, ale keď v pavúku nie je Nadal (nahrádza ho Alcaraz), resp. predtým Fedex, nie je to ono. A už nikdy nebude. Už teraz mi je ľúto, že nezadržateľne začínajú znieť labutie piesne týchto gigantov. A verím, že aj tí, ktorí majú uštipačné poznámky, to vnímajú podobne. Tak načo tie hejty, páni....
Reagovat
Tweener
Proč nemáte úctu před legendami? Proč se neradujete, že by Rafa ještě mohl nastoupit? Co budete dělat, až big 3 nadobro skončí? Budete se dalších x let hádat, kdo byl lepší a kdo je goat? Chce to trochu nadhled, vážení.
Reagovat
Krisboy
Ano, budou si pindíky poměřovat až do konce života. Pomlouvat a nenávidět rivaly svých nedotknutelných model a jejich fanoušky je pro mnohé místní smyslem života. Sad but true.
Reagovat
Amputace
Když tady člověk čte ty kecy, tak si říká, jaká je škoda, že Nadal Djokoviče v roce 2017 nepodojil víc...

Týpek, co rok nehrál tenis do prvního kola? To má být pro goata vesmíru výzva?
Reagovat
Kandinsky1
Nejde o výzvu, ale o masakr.
A Djokovič v roce 2017 místo tréninku objímal stromy, to se nepočítá.
Reagovat
Amputace
Ale 2015/16, kdy Nadal vypadával v prvních kolech s Berrery či Dzumhury a jeho GS vrcholem bylo čtvrtfinále (s Djokovičem odehráli v té době sedm zápasů) se samozřejmě s mimořádnou chutí počítá, což?
Reagovat
turista
Nadal ani v té době nevypadl z první světové desítky což mu pomohlo k téměř nepřekonatelnému rekordu 912 týdnů v první desítce nepřetržitě.
Reagovat
Amputace
Ano, to je opravdu skvělý argument. Nevypadl z top desítky, takže byl vlastně ve skvělé formě.
Reagovat
turista
To nikdo neříká. Ale měl kliku, že nespadl na 11.místo ale na 10.místo.
Reagovat
turista
Nadal nemohl podojit Djokoviče v roce 2017 a 2018 protože se potkávali akorát na antuce. Jinde ne. Jinde mu velmi důstojným soupeřem tehdy byl ještě Federer.
Reagovat
Amputace
No bohužel nemohli no, protože Djokovič se k němu nikde nedostával. Kdežto marný Nadal z roku 2015/16 i navzdory děsivému nedostatku formy k Djokovičovi sem tam došel, a to navíc vesměs na hardu. V celkovém součtu se Nadalovi ta finále Pekingů či Dauhá vůbec nevyplatila. Kdyby to podobně jako Novak v 2017 odpískal, udělal by z hlediska rivality lépe. Místo toho se svojí nejhorší kariérní formou čelil jedné z Djokovičových nejlepší, na čemž si DJokovič samozřejmě nahrabal. Velká škoda těchto dvou let. Respektive že se to v 2017 alespoň trošku nevyrovnalo.
Reagovat
turista
V roce 2017 Nadal dosáhl na titul v Pekingu. Takže se toho dost vyrovnalo. Ale několikrát narazil na Federera, přes něhož se dál nedostal.
Reagovat
Amputace
Omg, já píšu o rivalitě Nadala a Djokoviče, jsi natvrdlej?

Nevyrovnalo se vůbec nic. V době, kdy byl dole Djokovič (17), spolu odehráli jeden zápas. V době, kdy byl dole Nadal (15, 16), odehráli spolu sedm zápasů, což H2H dost výrazně ovlivnilo a dodnes ovlivňuje, jak je posuzována.
Reagovat
turista
Tak Djokovič nebyl jako teenager tak úspěšný jako Nadal a do roku 2011 taky ne. Navíc byl o ten rok mladší. To vše taky ovlivnilo tu jejich H2H. Nadal toho vyhrál ve své zářivé kariéře tolik, že nemusíš plakat.
Reagovat
turista
Berdychovi Nadal dokonce v roce 2010 znemožnil unikátní příležitost získat wimbledonský titul, který bohužel nemá ve sbírce ani slavný Lendl.
Reagovat
Amputace
Já nepláču, reaguji na příspěvek ve vlákně, že rok 2017 z pohledu Novaka nepočítáme, protože "objímal stromy"... Pak podobně musíme přistupovat také k 2015/16 z pohledu Nadala a nepočítat tedy ani tohle období. Rozumíme si? Čti vlákna celá, tedy včetně toho, na co reakcí je příspěvek, na nějž sám reaguješ, jinak to vážně nemá cenu.
Reagovat
turista
Na druhé straně Nadal odehrál 130 finálových zápasů. V posledních 31 finálových zápasech od roku 2016 má bilanci 25 titulů a 6 porážek. To je úspěšnost přes 80%. Djokovič za stejnou dobu od roku 2016 odehrál 44x finále. Vyhrál v nich 30 titulů, ale 14x byl poražen. To je mnohem menší procento vyhraných finále.
Reagovat
Amputace
S tebou je to těžké... Bavíme se o nějakém konkrétním roce a ty vytáhneš statistiku čítající šest let.
Reagovat
turista
Naznačuju ti, že Nadal obecně toho v tenisu vyhrál hodně a Djokovič i v době svého dna byl schopný na antuce sebrat Nadalovi set. Je tak dobrý, že ho lze porazit sem tam. Ale ani Nadal nikdy neměl šanci ho tzv.podojit.
Reagovat
Patik
Jedine co ho môže zachrániť na AO pred hanbou je ze v úvodných kolách stretne hráča ktorý sa z neho ešte nemal možnosť pokadit a príde si len po autogram..
Reagovat
Kozoroh
Svou výhrou nad Alkáčem Grigor na dálku pomohl No1emu k dosažení letošní YE1. No1e to bude mít v Bercy a v Turíně ve svých rukou. smilesmilesmile
Reagovat
turista
Ale ještě lepší by bylo kdyby ještě letos dosáhl na 97.titul buď v té Paříži nebo v Turíně.
Reagovat
QacO
No na Nadala som zvedavý teda hlavne nato co dokáže moderná medicína....
Reagovat
QacO
Nevie niekto ako to po dnešku vychádza s koncorocnou no 1 ?
Reagovat
Pe3k
vede o 500 bodů race
Reagovat
Pe3k
Gratulace Grigorovi, pěkný skalp. Už má skalpy všech Federer, Nadal, Djokovic, Murray, Del Potro, Alcaraz smile
Tak to vypadá, že Karlos bude na podzim jalový, takže nakonec s tím Nadalem něco společného mají smile
Reagovat
Mantra
to byla pravda, jako že spíš asi ne nebo je to tak daleko, že bych si to netroufnul tvrdit ani, kdybych byl Rafa sám smile, tak tohle prohlášení asi Bejkovi radost neudělalo smile
Reagovat
Kandinsky1
To nedopadne dobře.
Reagovat
Ondra979
jestli myslis vysledkove pro Rafu, tak je to docela pravdepodobne, ale chce to zkusit tak proc ne..
Reagovat
GaelM
Je dobře že se ještě vrací, bude to zajímavější. A snad důstojnější rozlučka než pro Rogera, který se těch zdravotních problémů už plně zbavit nedokázal.

Ale mimo antuku už nic velkého nečekám, na AO to bude vyloženě o losu.
Reagovat
Ondra979
tak to je dobre, bral bych nejaky pikantni zapas, trebas Gyrosem..Djoko to byt nemusi, tam by to byla stejne asi nuda..
Reagovat
Pe3k
Bude fajn když chytne v prvním kole DJokovice a Novak natáhne čas kdy s ním Rafael neuhrál set mimo antuku na 11 sezon smile
Reagovat
Tennisfan77
No on může využít protected ranking pro devět turnajů (co jsem tak četl), ale nemusí ho využít a vzít třeba WC (viz. Serena).

Každopadně PR neslouží k nasazení, čili jak říkáš, může být v TOP10 (PR) ale chytne v prvním kole třeba Medveděva no.
Reagovat
Tennisfan77
Bude mít PR? Nebo půjde na WC? Víme?
Reagovat
Hector17
To je úplně jedno, on dostane WC všude.
Reagovat
Tennisfan77
WC na letošním AO.

Thiem (WC) první kolo Rublev
Eubanks (WC) první kolo Kwon
Van Assche (WC) první kolo Norrie
Reagovat
Hector17
A pointa příspěvku?
Reagovat
Pe3k
asi, že Rafa končí v prvním kole smile
Reagovat
Hector17
Tajně doufám, že chytne v prvním kole Djoka. Většinou spolu v poslední hráli na antuce, tak by bylo fajn poměřit síly i mimo ni. Ale museli by se potkat v prvním nebo druhém, aby si tam spolu zahráli.
Reagovat
Hector17
* v poslední době
Reagovat
Tennisfan77
Tpc bez úrážky.

Tajně doufám v Djoka? Však po té pauze s ním uhraje tři gamy. smile

Pro start na AO potřebuje ultra lucky los. První kolo rozřepaný kvalifikant under 20 let, druhé kolo Moutet, třetí kolo půjde na Tsitsipase, ale toho vyřadí Diallo. Od osmifinále to pak bude už hratelnější.

Cokoliv jiného je za mě finito. V comeback typu Roger 2017 nevěřím ani boha.
Reagovat
Kandinsky1
Tak Hector asi bude fanda Djoka a přeje si pořádnou nakládačku pro Nadala.
Reagovat
Hector17
Aspoň některé přejdou myšlenky na to, kdo je opravdu nejlepší.
Reagovat
JohnB
Kamillosovi příspěvky nikdy neměly, nemají a nebudo mít pointu. To po něm chtít nemůžeš.
Reagovat
Kandinsky1
A WC nejsou nějak omezeny ?
Reagovat
Kozoroh
Nejprve PR a pokud se mu nebude dařit, tak WC. Organizátoři ho v kvalifikacích hrát nenechají.
Reagovat
turista
Jistěže nebude hrát žádné kvalifikace. Novak by si potřeboval s ním spravit H2H aspoň na 31:29.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To je hodnej kluk, takový promo...smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist