Nadal na antuce opět válí. S Thiemem ztratil jen dva gamy a čeká ho Dimitrov

20. 4. 2018, 14:34
Aktuality 179
ATP MONTE CARLO - Rafael Nadal pokračuje na své milované antuce ve famózní formě. Antukový král ve čtvrtfinále Masters v Monte Carlu povolil pouhé dva gamy Dominicovi Thiemovi a zvýšil své vedení ve vzájemné bilanci na 6-2. V semifinále se desetinásobný šampion monackého Masters utká s Grigorem Dimitrovem.
Profily hráčů

Rafael Nadal odstartoval letošní sezonu na Australian Open, kde si ve čtvrtfinále proti Marinovi Čiličovi přivodil zranění kyčle, souboj s Chorvatem skrečoval a téměř tři měsíce si nezahrál soutěžní zápas.

Návrat podnikl na antuce ve španělské Valencii v rámci čtvrtfinálového daviscupového utkání, v němž jasně porazil Philippa Kohlschreibera i Alexandera Zvereva. První turnaj od konce ledna absolvuje tento týden v Monte Carlu.

Na monacké antuce se zatím desetinásobný šampion a vítěz dvou posledních ročníků prezentuje vynikající formou. Antukový král nedal šanci Aljažovi Bedenemu ani Karenovi Chačanovovi a dnes za 68 minut deklasoval 6-0 6-2 Dominica Thiema a zvýšil své vedení ve vzájemné bilanci na 6-2.

Nadal měl proti dnešnímu soupeři, který ho loni dokázal jako jediný na antuce zdolat, jasně navrch. Jednatřicetiletý Španěl ovládl úvodních devět gamů. Thiem si absolutně nedokázal s přesnou hrou Nadala od základní čáry a jeho výborným servisem vůbec poradit. Nakonec v celém zápase uhrál jen dvě hry.

Rodák z Manacoru se dnes prezentoval skvělým podáním (71% trefených prvních servisů do kurtu), po kterém ztratil jen 6 z 35 fiftýnů. Rakouského tenistu, jenž na antuce patří mezi nejlepší hráče, nepustil k jedinému brejkbolu.

Nadal na antuce vyhrál už 32 setů v řadě, do semifinále v Monte Carlu se probojoval potřinácté při své celkově 15. účasti a svou bilanci v monackém knížectví vylepšil na 66-4.

Nadal nebojuje v Monaku pouze o 11. rekordní triumf, ale také o udržení se na tenisovém trůnu. Aby uhájil čelo žebříčku ATP, potřebuje obhájit titul, jelikož na druhého Rogera Federera má náskok pouhých 100 bodů.

O postup do semifinále si zahraje s Grigorem Dimitrovem. Pátý hráč světa potvrdil, že na Davida Goffina prostě umí. Belgičana udolal 6-4 7-6(5), přestože ve druhé sadě prohrával už 1-5, svého dnešního soupeře porazil už podesáté z jedenácti odehraných soubojů a premiérově si zahraje semifinále v Monte Carlu. Do této fáze akce Masters se probojoval poprvé od loňského srpnového triumfu v Cincinnati.

Kei Nišikori si dnes připsal první skalp soupeře z Top 10 od loňského ledna, když vyřadil světovou trojku Marina Čiliče. Japonský tenista zdolal chorvatského soka 6-4 6-7 6-3 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil po sérii předchozích tří porážek na 8-6.

O první letošní finále a druhé na antukovém Masters si Nišikori zahraje s Alexanderem Zverevem (h2h 0-1). Německý mladík v den svých 21. narozenin udolal 4-6 6-2 7-5 Francouze Richarda Gasqueta a i svůj třetí letošní zápas v Monaku tak vyhrál ve třech setech.

• ATP WORLD TOUR MASTERS 1000 MONTE CARLO •
Monako, antuka, 5,238.735 eur
páteční výsledky (20. 4. 2018)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Nadal (1-Šp.) - Thiem (5-Rak.) 6-0 6-2
Nišikori (Jap.) - Čilič (2-Chorv.) 6-4 6-7(1) 6-3
A. Zverev (3-Něm.) - Gasquet (Fr.) 4-6 6-2 7-5
Dimitrov (4-Bulh.) - Goffin (6-Belg.) 6-4 7-6(5)
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

179
Přidat komentář
Amputace
K diskuzi níže o dopingu (tam už by se to nevešlo). Ty Forehandovi říkáš, že je pro tebe nikdo, na rozdíl od tvých přátel, kteří se kolem tenisu pohybují a ty jim věříš. To je fér a já to chápu. Nicméně na druhé straně by sis měl uvědomit, že ty jsi nikdo pro nás. Jsi nickname na TP, který je shodou okolností stejný jako jméno jakéhosi Švýcara. A jestliže tady vedeme nějakou polemiku o dopingu, nikoho nezajímá, že máš nějaké kamarády - v diskuzi obyčejně vycházíme z argumentů, které můžeme nějak podepřít a které jsou relevantní ve vztahu k oné diskuzi. A to, čím se tady oháníš ty (např. bulvár, Rosol atd.), je opravdu směšné, a když na to Forehand správně poukáže, vyrukuješ s kamarády, kteří tomu rozumí a bla bla bla. Pořád to jsou lidé, kteří se mohou mýlit, a Nadala (předpokládám) neznají, ani nepracují bezprostředně v antidopingových organizacích. To, jak se lidé mohou mýlit, se nádherně ukázalo na příkladu jakéhosi toho českého zdravotníka (nevzpomenu si na jméno), který Nadalovi predikoval konec kariéry v 25ti letech. Přitom ho několikrát ošetřoval, znal ho, znal jeho problémy - jednoduše řečeno: rozuměl tomu. A ejhle, on Nadal pořád hraje. Prostě to, že máš nějaké kamarády tady nikoho nedojímá. Že tebe samotného to přesvědčilo je fajn, ale dokud se to Nadalovi nedokáže, je to pořád očerňování, což je bez jakýchkoli důkazů hnus. Že se tenisem živí tvoji kamarádi, tak to znamená, že mají automaticky patent na pravdu a vědí, jestli Nadal dopuje? Co to je za kravinu? Jakou to má spojitost, podle čeho to poznali? Já už poznal tolik lidí, kteří se živí něčím, čemu ani zbla nerozumí, že mě nicméně podobné závěry tvých kamarádů vůbec nepřekvapují.
Reagovat
Roger_Federer
Ale vubec nic to neznamena..kazdy si muzeme myslet co chceme.
Ja tady akorad predvadim stejne nechutnou ŠOU jako roky, roky a roky Forehend, akorad nad tim se tabor zdejsich Nadal fans nikdy nepozastavoval a tise tomu prihlizite, protoze on jenom sesmesnuje prece Federera....
Reagovat
Amputace
Sorry. Forehand tady mohl roky předvádět pič.oviny a kdovíjak Zesměšňovat Federera, ale nikdy se tady nesnížil ke konspiracím typu doping a podobně. Co vím, Forehand tady vždy napadal jeho úspěchy, konkurenci, při které je získal a podobně. To, co předvádíš ty se svými rádoby kamarády, je zkrátka dno. To se nedá nazvat jinak. Nejsem klauník, co to tady všechno čte dva týdny. Takže na mě vůbec nezkoušej to, co zkoušíš. Bav se se mnou tedy konkrétně. Ty jdeš do naprostých sra.ček a totální devalvace toho sportovce, kterého nemáš rád. To je trošku jiná liga, než jestli jeho titul z AO ve finále proti Baghdatisovi byl zasloužený nebo ne.
Reagovat
Roger_Federer
Kamo, ja to co pisu si i myslim, dokazes to pochopit?
Realne si myslim, ze ten dopink tam je a byl..
A pokud je vporadku jedno, proc by nebylo druhe.
Reagovat
Amputace
No, chápu. Ale jak píšu v prvním příspěvku - jediné, o co to dokážeš v případné diskuzi opřít, jsou nějací tvoji kamarádi, což pro tebe má zřejmě velkou výpovědní hodnotu, nicméně v diskuzi je to trapas. Když s tebou na to téma diskutoval Forehand, vytáhl jsi na něj bulvár... To, že si to od roku 2012 zarytě myslíš, všichni víme. Super. Já si od roku 2006, co sleduju tenis, myslím, že Federer je namistrovaná primadona, ale rozhodně to sem nebudu při první příležitosti všem cpát jen proto, že znám nějaké případy, co mají tu zkušenost.

U té poslední věty nevím, jestli jsem ji správně vyložil, nicméně je úplně jiná liga snižovat u někoho hodnotu jeho úspěchů, titulů atd., a obviňovat ho z dopingu. Chápu, že FH vám tady znepříjemňuje chvilky vaší nikdy nekončící onanie nad géniem švýcarského maestra, nicméně co předvádíte v poslední době vy (třeba takový spaniel se úplně zbláznil), už není jen mimo nějaký fanouškovský respekt, ale zcela mimo etiku. Článek o Nadalovi a zničehonic výkřiky, že je to stejně doper, podvodník atp. (často to ani není reakce na nějaký příspěvek). Tohle už jde prostě do jiných sfér a pro mě je to úplné dno, na které se dá v rámci nějakého fandění klesnout. Proto už na to tady víceméně kašlu. Dokud se to celé pohybovalo v rámci nějakého handrkování kolem titulů, konkurence a zkrátka těch klasických sportovních klišé jako H2H apod., tak mě bavilo sem přispívat, ale jak se tady mám o něčem přít s lidmi, kteří třeba označí Nadala za feťáka a podvodníka... To apriori vylučuje normální diskuzi, to je prostě bezskrupulózní napadení, na které lze těžko reagovat konstruktivně. Tohle se samozřejmě zdaleka netýká jen tebe, jsem to trochu rozvedl dál, ale jistě chápeš, co mám na mysli.
Reagovat
Roger_Federer
Fakta:
V roce 09, 12 Rafael Nadal podivne prohrava na RG a Wimbledonu, nasleduji dlouhe pauzi..

Ihned se vyroji spekulace!! Ze je zatim neco jineho..
V roce 12, to uz je do oci bijici, kdy trvalo vic nez 14dni, nez vysvetli proc Rafa nebude pokracovat v sezone,neustale vydavaly zmatene a zavadejici informace, vymyslemi zraneni a posouvali jeho navrat na kurty pres 1/2 roku..Rafa nepodstoupilzadnou operaci, nastalo samoleceni..skvele.
Kdyz najednou v roce 13, se nam na kurty vratil neznicitelny stroj.
Nasledne se v roce 16 dozvidáme, ze v letech 09,12 zádal Rafa o povoleni uzívani zakazanych latek, ano dostal vyjimku od wada.
Nehlede na moje jakekoliv kamarady, tato informace se probirala verejne na mnoha tenis.webech..
Do toho ho lecil Dr.Fuentes, ktery pomahal z dopinkem x Spanelskym sportovcum, jeho zaznami nakonec soud nechal znicit..proc asi??
V roce 16 si to dovolila zverejnit i nejaka minystrine, dostala pres prsty..proc by si to vymyslela?.

Zame je to do oci bijici..
Rafa si proste pomahal, chytly ho, zametly pod koberec, dostal zpetne vyjimku, aby tenis zustal cisty.
Reagovat
spaniel
Dole se zas ukazuje, ze Nadalovci a fakta nejdou dohromady. Klasika, takove pomalejsi stadecko, dle sveho pastyre.
Reagovat
smazaný uživatel
Ukazuje se pouze to, že sis popletl certifikát a to, že je taky třeba o něho zažádat.
Reagovat
smazaný uživatel
Zreb sa s Rafom tradične nemaznal, prakticky to neslo nakombinovat horšie.

Od tretieho kola Nishikori, Djokovic, Goffin, Thiem
Reagovat
Mayo
Tak to je Brutal. 2 veľké obojručne BH za sebou.
Reagovat
Faddova
to si dělaj prd**
Reagovat
Frantz
Rafa dnes hraje houno a stejně vyhraje, musí to být pro RF fanatiky hodně mrzuté ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes Nadal nehral dobre. Napriek tomu je obrovským pozitivom, ze napriek nanajvys priemernemu vykonu s obrovským poctom chyb najma z FH dokáze vyhrat bez straty setu..A to na prvom turnaji po návrate, okamzite finále s tazkým zrebom...
Reagovat
spaniel
Neni to navrat po zraneni, ale po dalsi kure ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Isteže. A zem je placatá. Vrát sa do krčmy, odborník.
Reagovat
spaniel
Kolikrat ze byl na operaci? :) Promin, ale nemuzu te brat vazne. Nekdo kdo kritizuje nekoho za hazeni flasek a druhemu promiji steroidy je u me pokrytec nejvyssiho stupne. Nadal je prokazatelne bral v 2009 a 2012. Takze bud dal fanaticka poslusna ovecka a obhajuj.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal neporušil žiadne pravidlá fanatik. V tvojom svete sa Rafa uprostred QF zápasu v Austrálii rozhodol, ze to narafičí na zranenie a odíde si na kúru este počas Grandslamu. Potom akože
pricestuje do Acapulca, kde potrenuje a zranenie sa mu akoze obnoví. Teš sa, ze Federer, jednooky kral medzi slepymi, aj historicky, mohol na chvilu nazriet na tron, ked ostatni boli mimo.
Reagovat
spaniel
Steroidak... [======]?
Reagovat
smazaný uživatel
Neplač. Príde tráva a ty budeš mat opat nadej, ze od roku 2013 mozno druhykrat uhaluzi titul Federer :)
Reagovat
spaniel
Kdysi jsem se s tebou dohadoval o cislech, Nadal-Federer...byl jsem naivni. Zbytecne, steroidy to vse smazali. Federer je v podstate o to lepsi, ze ma nejvic GS, i kdyz o ne musel bojovat s napichanym podvodnikem. Proste goat.
Reagovat
smazaný uživatel
No vidis, ako si sa sám utešil.

Našiel si si svoju barličku, ako typický mrzák :)
Reagovat
spaniel
Ja? Haha. Fandi dal fetakovi, pokrytce.
Reagovat
smazaný uživatel
Feťák?...

No pod, pod este nizsie.

Co spravi jedno Monte Carlo :)
Reagovat
Amputace
A co když fetuje i ten tvůj? Přece jen hrát v 35ti letech na takové úrovni, s takovou fyzickou kondicí, není ve sportu úplně normální jev. Dokonce bych řekl, že nemá ani obdobu - protože i když někteří sportovci hráli do relativně pozdního věku, ani zdaleka nedosahovali takových výsledků, jakých stále dosahuje ve svém věku Federer.
Reagovat
smazaný uživatel
Pre spaniela je teda zrejme feťáčka aj Kvitová, ktorá ma výnimku pre liek na astmu, rovnako Serena a dalsia plejáda tenistov.
Reagovat
Roger_Federer
To muze byt pravda.
Akorad u Nadala je to verejne tajemstvi uz min 6let.
Reagovat
tito
Jistěěěě :-)
Reagovat
tito
Taky mne fascinuje ta simplicita a černobílé vidění, které tady někteří předvádějí. Když má Rafa vítězný návrat- dopuje. Když má o 5 let !!! starší Roger vítězný návrat- je geniální a dobře to naplánoval. To mi hlava fakt nebere, že to někdo může myslet vážně.
Reagovat
dappe
Samozřejmě, že ve skutečnosti může být vše naopak. Ale Nadalova kariéra prostě podezřelá je, což myslím hodně lidí vnímá. Těch věcí kolem něj je poměrně dost, on stačí jen fakt, s jakým doktorem Nadal dříve spolupracoval, s absolutní špínou, který nakonec spoustu věcí zamlčel, aby nezničil španělský sport. Byl mezi nimi i Nadal? Nevíme, ale myslet si o tom přeci můžeme všichni co chceme. Mimochodem o dopingu v souvislosti s Nadalem se spekulovalo již v roce 2005, kdy v roce 2004 měly být nějaké nesrovnalosti. Čili se to řešilo ještě před jeho úspěchy.
Reagovat
Amputace
A jaký by byl tedy důvod to tenkrát, kdy neměl Nadal ještě žádné úspěchy a nebyl hvězdou, zamlčovat a tutlat?
Reagovat
dappe
Já úplně nepatřím k těm, co si myslí, že někoho chytnou a pak se to tutlá. To bychom pak ten sport ani neměli sledovat. Já jen vždy vycházím z toho, že sportovci a lidé kolem něj jsou vždy napřed. Kolem Nadala bylo vždy velmi rušno a vzbuzuje podezření, jak průběhem celé své kariéry, tak některými lidmi kolem něj. Ale jak jsem napsal na začátku, vše může být úplně naopak...
Reagovat
Kozoroh
"s absolutní špínou, který nakonec spoustu věcí zamlčel, aby nezničil španělský sport. Byl mezi nimi i Nadal?"

Píše o celém španělském sportu, nejen o Nadalovi.
Reagovat
Amputace
Kdo?
Reagovat
spaniel
Akurat ze ja nevychazim z pocitu a podezreni. Rusti hackeri pred olympiadou zverejnili dokumenty a byl v nich i Nadal se zaznamy o steroidechz 2009 a 2012. Ze dostal dodatecne vyjimku je vec jina. Je mozne ze berou vsichni, ale bylo tam jen jeho jmeno.
Reagovat
smazaný uživatel
Když už tady chcete něco tvrdit a zase si pouze "plivnout", tak si alespon projděte známá fakta a zprávy.

Že to dostal dodatečně, tak tady vyloženě lžeš, zažádal o tp pro zlepšení svých kolen, a bylo mu to umožněno.

http://www.tennis.com/pro-game/2016/09/rafael-nadal-wada-russian-hackers-rio-tues-tennis-performance-enhancing-drugs/61215/
Reagovat
Roger_Federer
http://x.sportky.zoznam.sk/cl/55/152671/hackeri-zverejnili-zdravotne-zaznamy-nadala-aj-jeho-dve-vynimky

Rafa dostal 2x povolenou vyjimku, bylo to presne v roce 09 po zazracnem vypadnuti se Soderlinkem a 2012 po zazracnem vypadnuti z Rosolem.
Jenom opravdivy naiva(ovecka Forehend) by si mohl myslet, ze je to nahoda..
Povolili mu ty vyjimky, aby zakrily problem a odstavili ho z kurtu.
Reagovat
smazaný uživatel
Sportky?..:)

Sportky su na Slovensku povazované za najvacsi bulvár, ty dobytku :)

V linku vyssie mas oficiálne stanovisko atp, ty krčmový typ. Žerieš seno, fanatik..
Reagovat
Roger_Federer
:), v klidu ovecko..ja narozdil od tebe zastavam konzistentni nazor na vec, od cervence 2012, neohybam, ani neupravuju jak se me to hodi..jako to delas ty.
Ihned po wimbledonu prosakla informace, ze Rafa dopoval.
Reagovat
smazaný uživatel
Aj ja zastávam konzistentný názor. Tvoje informácie sa nikdy neukázali ako pravdivé, a po dištanci pre Sharapovu si sa ukazal ako úplne mimoň.
Reagovat
Roger_Federer
Uz jsem si zvykl, ze ti uplne unikaji veci, ktere jsou bud nad ramec tveho chapani, nebo toho co se ti zrovna hodi do kramu:)..spise to prvni.
Jak rikam, nechapes vubec jak veci v zakulisi tenisoveho kolotoce funguju, jenom polykas pohadky co ti naserviruji media a hlavne tvuj idol..jako slepa ovecka.
Neustale vytahovat Sharapovou je scela nesmyslne, je jasne, ze tu proste chytit chteli..kdyby byla Svycarka, nebo Spanelka, nikdy by ktomu nedoslo.
Reagovat
smazaný uživatel
No vidis, a kebyze si Mongol, mozno by si skor pochopil, že si si sám vysníval svoju rozprávku, za ktorú sa tu roky biješ z fanatikov akurát sám a navždy sám..

Rafa dopoval, zhodou okolností vzdy ked mal zranené kolená. To je nahodicka..Vobec to teda s kolenami súvis nemá.

Prečo nedopoval aj iné roky, 2015 a 2016 prečo neziadal o výnimku, ved vtedy potreboval pomoct vykonnostne najviac. Preco uzival lieky, len 2009 a 2012..

Si proste typický priklad mudrlanta, ktorému ktosi v krčme povedal ako veci fungujú a zhltol si mu to aj s navijákom. Holt, aj takéto príbehy píše zivot.
Reagovat
Roger_Federer
:), Rosol, Kollerer, Krizan, Francouzska ministrine sportu. DR.Funtes, Wada(x dalsich)..vsichni semnou v roce 2012 sedeli v krcme a nachystaly jsme tuhle kauzu, abysme na tenisportalu.cz ocernili Rafu.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Klizan sa za svoje slová neskor ospravedlnil, a nevolá sa Križan, ty rétor.

Pouzivat Rosola ako zdroj, to naozaj radsej ten bulvár.

Naozaj ta tu nikto neberie vazne, dokonca ani fanatici. Zijes si svoj sidliskový krčmový sen, chlapče.
Reagovat
Roger_Federer
:), ano..Klizan sa omluvil, protoze by dopadl stejne jako ministrine, u soudu a dostal by ty ty ty.
Unikaji ti pointy, jsi najivni ovecka.., chces verit.
Vzdyt ty jsi prebral loni funkci saska tenisportalu..
Ty antukova sezono 2005, napred si nastuduj veci, nauc se pouzivat googl, overuj fakta a potom, nekoho poucuj..
Moje sekretarka ma o tenise vetsi prehled nez ty :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vies co maju spolocné Klizan, Rosol, Kollerel a ty?...Nulova inteligencia a nikto ich neberie vazne..

Uz len tým, ze nimi argumentuješ, si si podpílil konár. Ale pokračuj v tom, ja sa bavím a pod tvoje riadky sa nikto nepodpíše, ty stratený gašparko
Reagovat
Roger_Federer
Zacinas se potit?, stoupa ti tlak, dej si cipek..ovecko.
Hlavne v klidu,nenech cloumat sebou emocema.
Ty nemas nato abys me vytocil, nemas argumety, nemas schopnosti.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale áno emócie. Emócie radosti a smiechu. Ako sa vykrúcaš, funíš a nestíhaš..jak taká vretenička :)

A čo este povedal Kollerer, povedz nám. Sme zvedaví :)
Reagovat
Roger_Federer
Nebrec, koukni z okna..
Reagovat
smazaný uživatel
Na plači od smiechu nie je nič zlé. Koukám z okna a takého šaška tam niet. Si topka :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tvoj jediný argument je zdravotná výnimka na lieky, ktoré Rafa uzil počas zranenia. Pre teba dopoval, to ze ich zhodou okolnosti neuzival inokedy si uz spojit nedokázes. Vynimky ostatných tenistov neriesis, lebo si obmedzený. Argumentujes bulvárom, hackermi, Rosolom a zdiskreditovaným Kollererom. Este stále si nepripadáš smiesne?...:)
Reagovat
Roger_Federer
Dokazes ty blazne pochopit, ze urcite verim svym dlouholetym pratelum vic nez tobe???, lidem, kteri se tenisem zivy, vidi do neho a maji normalni uvazovani a reakce, nebo je to na tvoje postizene ego moc a protoze trpis komplexem tak nejsi schopny prijmout, ze se mylis a nejsi veci znaly.
Uz jsem ti to vysvetloval mnohorat od roku 2012..
Ty si prome nikdo, nemas schopnosti, nemas argumenty, neznas veci kolem.
Tenisu nerozumis, lzes.
Reagovat
smazaný uživatel
Už-už som si myslel, ze vytiahneš nejaké fakty.

Ale opat len tvoji krčmoví priatelia, konšpirácie, teórie, tvoje pseudo tenisové prostredie zo sídliska, Rosol a hejterské dojmy. Si si istý, ze si z teba kamosi nerobia prdel, ty si taký vďačný objekt :)
Reagovat
Roger_Federer
:), nemuzes to zkousnout ze??
Tvoje postizeni ti nedovoli prestat..
Musis toho sasu Domika na tenisportalu presvedcit,ze ty mas vzdycky pravdu :):):):), no pod syp to dome Napoleone :)
Reagovat
smazaný uživatel
Neblázni. Milujem rozprávky, a vzdy ma tesi, ked s penou na hube priletis jak jastrab, ze zly zly Nadal, berie lieky. Dopuje. A mas to potvrdene od kamosov, lebo si clovek bez nazoru, ktory sa necha strhnut. Kde budes dnes sledovat finale?..V krcme?...Daj potom vediet nejake drby ;)
Reagovat
Roger_Federer
Na krcme neni nic spatneho Peto, ale chapu ze tako clovek jako ty, nema zadne pratele, takze stebou do krcmy nikdo chodit nechce.
Reagovat
smazaný uživatel
Rosol, to je ten, o kterém jsi tady nesčetněkrát psal, že prodává zápasy? Navíc nikde jsem jeho vyjádření nezaznamenal, takže to bylo zřejmě opravdu v nějaké krčmě. Kollerer se dneska k tenisu může vyjadřovat asi jako ty a ještě dostane zaplaceno, jinak s ním nemá nic společného. A bývalá ministryně Bachelot měla dost času sesbírat informace a nepředložila nic, pouze ji to stálo peníze.
Reagovat
Roger_Federer
Ps: klidne budu Mongol, nez nabubrela ovecka z Napoleonskym komplexem z Bratislavi.
Reagovat
smazaný uživatel
Apropos, to komu co servírujú médiá :)

Po tom, co si tu dnes argumentoval linkom na slovenský bulvár...Chlape, ty sa vieš tak hovadsky zhodit.
Reagovat
smazaný uživatel
V té době se taky hodně psalo, že brzo skončí s tenisem, díky svým kolenům, kdyby ty zákroky v kolenech neabsolvoval, je taky možné, že dneska už tenis nehraje.
Reagovat
smazaný uživatel
dobový tisk -

http://sport.tn.nova.cz/clanek/sport/tenis/nadal-pry-kvuli-problemum-s-koleny-muze-ukoncit-karieru.html
Reagovat
smazaný uživatel
Spekulovat tady nebudu, nejsem doktor. Utkání ve Wimbledonu jsem viděl, Rosol ho zahrál fantasticky. Kdybych byl spekulant, tak dodám, že si namíchal zřejmě nějaký mimořádný koktejl. Nevím co si tu tím stále dokola dokazujete, když loni hrál na antuce skvěle, a i letos je dobře připravený.
Reagovat
Roger_Federer
A to ze je pripraveny je jaka poita k roku 09 a 12?
Reagovat
smazaný uživatel
A jaká je pointa, že ty tady neustále zminuješ, že Nadal si vzal zakázané látky na seznamu. Předpokládám, že hlavně kvůli zlepšení výkonnosti.

Já poukazuji na to, že hraje dobře i bez dopingu, tudíž ho nepotřebuje a ani nepotřeboval.
Reagovat
Roger_Federer
Jinak, ja jsem sedel natom kurte pri utkani Nadala s Rosolem.
Rosol hral skvele.
Reagovat
Tornes
Lžeš ty a/nebo neumíš číst, na co vlastně odkazuješ. Přečti si ty zveřejněné dokumenty (Rafou potvrzené jako pravé).

První výjimka byla schválena 28. 9. 2009, přičemž se jednalo o jednorázove použití 25. 9. 2009, byla tedy schválena dodatečně.

Druhou výjimka byla schválena 3. 8. 2012, přičemž se jednalo o období od 30. 7. do 8. 8. 2012. Byla tedy schválena uprostřed svého efektu, tedy částečně dodatečně.

Doufám, že se Spanielovi za své neoprávněné nařčení ze lži omluvíš.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa sa zranil, v roku 2009 tak i 2012. Liečil kolená, vypytal si vynimku, dostal ju, vybavené.

Pome teraz riesit aj Kvitovú, Serenu, atd..Neuveritelné, ako sa na pošramotenom zdraví niekojo dokážu hyeny nabažiť.
Reagovat
Tornes
Já s těmi výjimkami problém nemám. Obecně mám trošku problém s WADA a celým tímhle systémem, ale Rafy se to vůbec netýká, to je věc systému. Rafa a doping je mi celkem ukradený. Pokud vím je čistý a šance že není je zhruba podobná jako u jiných vrcholových atletů.

Reaguji pouze na tvrzení, že Spaniel lže, když psal, že ty výjimky dostal dodatečně. Vždyť přímo v odkazu, na který Daffit odkazuje, jsou informace usvědčující ho ze lži/nepravdy a potvrzující Spanielův výrok.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jedná se pouze o osvědčení, kdy podepsaný orgán pouze schvaluje úředně, že uvedené skutečnosti se skutečně staly. Ale tomuto dokumentu muselo předcházet zažádání, jak uvedl Nadal, a musel mu to někdo povolit.
Reagovat
Franky
Hlavne to Roger ukazal na AO17 kde nastastie chybal Nadal a hraci ako Wawrinka Berdych Nishikori Murrayci Djokovic
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic po zranení, Nadal zranený, Murray tam ani nebol atlét.

Skvelé vyhliadky pre druhy sled a Federera. Aj historicky :)
Reagovat
smazaný uživatel
*AO18...

AO17 je jediný turnaj, na ktorý možete bez vycitiek spomínať. Ten vám kazdý dopraje..
Reagovat
Franky
esteze si o 8minut po sebe precital...kiezby si to robil castejsie....
Reagovat
Patik
On sa bude do krvy hádať a vyťahovať veci z roku 2000 a vyššie..pritom odvtedy sa tenis výrazne zmenil..minulá sezóna čo sa Nadala a Federera týka bola toho dôkazom.
Reagovat
Roger_Federer
O jakych pravidlech se bavime, kdyz Rafu roky lecil dokror, ktereho soudily za prokazatelne poskytovani dopinku x Spanelskym sportovcum.??
A Soud nechal projistotu vsechny jeho zaznami skartovat.
To se nebavim otom, ze herkri odtajnili Nadalovi zaznami kdy zpetne zada o povoleni zakazanych latek k udajnemu leceni kolen v roce 2009, 2012...
Reagovat
Tornes
Dima není těžky žreb do SF na antuku. Dle ELO rankingu byl před turnajem antukářem #31. Jediný těžký žreb mohl být Dom, a ten měl za prvé sám ještě mnohem těžší los (Rublev-Djokovic), a za druhé (možná způsobeno prvním bodem) hrál jak ponocný. Takže s Rafovým těžkým losem to žádná sláva není.
Reagovat
smazaný uživatel
Thiem mal prirodzene tazsi zreb, kedze je tusim svetova sedmicka.

Na svetovu jednotku mal Nadal tazky zreb, urcite tazsi ako druhy nasadeny Zverev.

A co sa Barcelony týka, tak ten zreb je na ATP500 kuriozne tazky. Na RG moze byt paradoxne ovela lahsi. Nastastie historia ukazala, ze pokial je Rafa kvalitny, na zrebe v podstate nezalezi. Dnes ale kvalitny podla mojho nazoru nebol, hral zle. Alebo aspon nie standardne dobre.
Reagovat
peggy
Vamos Rafa.Rafa king.Tesim se zitra na finale.
Reagovat
blax
Mně se líbí tady na tenisportalu, jak kdokoliv, kdo se odváží napsat něco jenom trochu proti Rafovi, tak je okamžitě zaškatulkován jako FFF, fanatický eleganovec, arogant, atd. :D
Se divím, že někteří Rafovi fanoušci mají takovou potřebu neustále útočit a být agresivní. Proč si prostě neužít to, jak Rafa hraje naprosto parádní tenis a nejspíš v následujícíh týdnech vyhraje několik turnajů?
Reagovat
insanezy_
Ono je to ale napric hraci i sporty vsude stejny
Reagovat
Frantz
Protože to tak je! Každý, kdo tu přijde plivnout na Nadala je zhrzený elegánovec ještě jsem tu neviděl objektivního nezaujatýho fanouška Federera, páč takový neexistuje! ;-)
Reagovat
Patik
Ja neplujem na Nadala..ale mám rád férový tenis a pravidlá ktoré platia pre každého.
Reagovat
smazaný uživatel
Pravidlo hovori, ze to posudzuje rozhodca. Respektuj pravidlá.
Reagovat
Patik
Od US Open tie pravidlá bude musieť rešpektovať aj Nadal.
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš, tak dovtedy ich rešpektuj ty ;)
Reagovat
Patik
rešpektujem ich stále ale tu sa nejedná o mňa..uznaj sám ..je správne keď hráčov čas medzi výmenami je podotýkam v priemere 30 sekúnd ? je jasné že sa Nadalovi nepáči myšlienka časomiery od US Open..pretože pravidelne porušuje časové intervaly..nevnímaj to teraz ako fanúšik Nadala ale pozri sa nato objektívne.
Reagovat
Amputace
Ale jaký průměr 30 vteřin? Měřil jsi to někdy? Průměr 30 nemá ani omylem... Víš například, že všemi přijímaný sympaťák Del Potro je na tom v průměru ještě hůř s prodlevami mezi výměnami? Djokovič ani nemluvím. Ano, Nadal má svoje rituály (je to jeho problém), které mu samy o sobě zaberou takových 15 vteřin, takže je pochopitelné, že proti těm pravidlům o snižování povoleného času mezi výměnami brojí. Co je na tom nelogické? Já to pořád nechápu... To má přijít a říkat: "Je ohromně super, že jsou tady nová pravidla, která mně osobně vůbec nevyhovují, ale jsem opravdu moc rád, že tady jsou."?... Federer také bude nadávat na zpomalování povrchů, protože to jeho hře prostě nevyhovuje. Nicméně realita je taková, že si to žádají diváci, kteří na dlouhé, takřka nekonečné výměny táhnou a s tím Federer nic neudělá.
Reagovat
blax
Počkej, tak diváci si žádají nekonečné, dlouhé výměny, a proto se zavádí pravidlo (a o dalších se mluví), které mají tenis zrychlit?
Reagovat
Amputace
A proč teda podle tebe ke zpomalování povrchů někdy před 13ti lety vůbec začalo docházet? Protože si skupinka mocipánů řekla, že je to dobrej nápad? Ne, přišel zkrátka nový trend dlouhých výměn, objevovalo se stále více baselinerů, na síti už se skoro nehrálo, fenomén servis-volejerů takřka vymřel, tak byla samozřejmě snaha, vše tomu přizpůsobit. Nebo to si alespoň já myslím. Nicméně z nějakého důvodu se to zkrátka dělo. Že teď dochází znovu ke zrychlování je podle mě hlavně proto, že na některých turnajích už ty povrchy dosáhly pomalosti prakticky větší než na antuce. Nemůže se zpomalovat donekonečna, takže pochopitelně přicházejí nějaké regulace.
Reagovat
Tornes
Dneska tam ukazovali statistiku někdy ke konci prvního setu. Nadal průměrně 31 sekund.
Reagovat
Amputace
Dobře. Tak já "tisíckrát" viděl situaci, že Nadal neměl vyšší průměr ani než jeho soupeř... Tak co s tím? Navíc 25 sekund je pouze u GS, u Masters a dalších turnajů je pořád 30 - nebo už se to změnilo? Myslel jsem to tak, že Nadal rozhodně nemívá průměr 30 na GS, kde je povolených 25 sec.
Reagovat
Amputace
Nebo už je to možná naopak, 25 na Masters a 30 na GS, nevím. Stejně na to úplně všichni se.rou, jen u Nadala se na to upozorňuje. Jediný hráč na okruhu, který porušuje pravidla. Wow!
Reagovat
smazaný uživatel
Bylo by bláhové si myslet, že to zavádějí hlavně kvůli Nadala nebo Sharapovové. Ti jsou pouze mediálně známí, tak je kolem nich takový novinářský humbuk. Jak Nadal uvedl, situace, kdy hráči zahrají delší výměny a budou potřebovat delší čas na vydechnutí, je patrné, že ten časový limit může být překročen.
Reagovat
Tornes
Je to jinak, a pro Rafu mnohem hůř.

Na turnajích ATP je to 25 sekund. Na GS to je (dle pravidel) pouze 20 sekund.

Jinak jestli si to tisíckrát viděl, tak mi teď řekni aspoň dva zápasy, kdy se to stalo. Někdy se to stalo, tomu věřím. Ale vzhledem k tomu, že Rafa se v jakékoli statistice na toto téma konzistentně umisťuje na posledních/nejpomalejších místech... Třeba na AO v letech 2015-2016 byl druhý nejpomalejší.
Reagovat
Amputace
Jako příklad ti dám prakticky kterýkoli zápas s Del Potrem, který tím svým ploužením se po kurtu pravidelně překonává i Nadala, nicméně jak fanoušci tak rozhodčí to u něj tolerují. Konkrétně, co se mi vybavuje, mohu uvést třeba jejich olympijský zápas.

Jde o to, že mnoho hráčů tu povolenou hranici překračuje úplně běžně. Čili porušují pravidla. Nadal bude mít průměr třeba 28 sekund, jeho soupeř 26, výsledek je však takový, že oba tu hranici překračují. Ovšem tenisová veřejnost to řeší převážně u Nadala.
Reagovat
Tornes
Logicky. Taky když někdo pojede ve vesnici 70 a druhý 55, tak se bude řešit hlavně ten první (obzvlášť když ten první bude známá celebrita).

Del Potro sice také nepatří k nejrychlejším, ale minimálně v průměru je o kus rychlejší než Nadal. Že v nějakém konkrétním zápase mohl mít víc je možné.
Reagovat
Amputace
No rychlejší teda rozhodně není. Jsou minimálně nastejno. Všímám si toho už delší dobu.

Tvůj příklad s jízdou je nesmyslný. Pokud bude ve vesnici povolená rychlost 70, přičemž jeden pojede 80 a druhý 75, oba porušují dané předpisy. To, jestli jeden je porušuje méně a druhý více, je už vedlejší. Nic to nemění na tom, že oba v tu chvíli porušují pravidla a měli by být trestáni. Příklad s tvými čísly ukazoval na jedné straně někoho, kdo pravidla porušuje, a na druhé někoho, kdo je dodržuje. Já píšu o tom, že na okruhu ATP je ten limit porušován úplně běžně a často v zápasech třeba Nadala vidím, že i jeho soupeř bývá přes limit (pokud to zrovna není Federer). Ale stejně to pak každý řeší prakticky jen u Nadala, protože ten průměr má třeba o dvě vteřiny vyšší.
Reagovat
Tornes
Můj příklad ukazuje dva lidi, co předpisy porušují (ve vesnici je 50, alespoň v ČR). Ale míra porušování je taky důležitá. A tak ten kdo jede 70 může přijít o řidičák, zatímco ten co jede 55 dostat maximálně pokutu. Pokud tohle nedokážeš uznat, tak se s tebou nemám o čem bavit.

A našel jsem ti data dokazující, že Rafa má průměrně o poznání delší časy než del Potro (a jedny z nejdelších v historii tenisu). https://github.com/fivethirtyeight/data/blob/master/tennis-time/players_time.csv
Reagovat
Amputace
Co to je za statistiku, ve které je započítán i 20 let starý Connors či McEnroe? Tedy éra, ve které se tato problematika vůbec ještě ani neřešila (to by mě fakt zajímalo, kdo to počítal - potažmo, jaký je zdroj). Já jsem viděl mnoho a mnoho zápasů, ve kterých byl i Del Po před Rafou. Viděl jsem i samotné jeho zápasy (bez Rafy), ve kterých měl průměry kolem 3O sec. Tak si mi tady házej odkazy, jaké chceš. Jestli mi tady chceš tvrdit, že je tohle problém jen Rafy, tak mi to klidně tvrď. Já ti nicméně za sebe říkám, že pokud se to pravidlo obecně porušuje, není Rafa tím jediným, kdo by měl za něj nést následky. Ano, Rafa to pravidlo porušuje, ale ať se to tedy řeší paušálně (jako je nyní ta snaha s hodinami, které to budou jasně ukazovat), ale ne, že jediný, kdo pravidlo porušuje, je Nadal. A sorry, tvůj příklad s 55 a 70 jsem zprvu nepochopil, myslel jsem, že ho myslíš jinak... Nicméně jestli bude mít Nadal průměr 30 a Verdasco 28, tak fakt nejsme nastejno s tvým příkladem... Jistě mi rozumíš.
Reagovat
Amputace
Jinými slovy - ukaž mi příklad zápasu, kde má Nadal 35 a jeho protivník 20 a může se bavit o principu tvého příkladu s povolenou rychlostí...
Reagovat
smazaný uživatel
Presne. V tomto prípade je miera porušenia irelevantna, lebo pri časovom limite 25s, bude rovnako postihnuty aj ten, čo ma priemer 26 aj ten co 36..

Hodiny, ktore budu striktne merat 25s su nezmysel. Zápas je dlhý, niekedy predlhý a tu nejde o priemer, aj tí co maju priemer 20s, aspon 3krat za zapas prekrocia 25s. Verim tomu, ze sa to tyka polovice okruhu, a najma wta..

To pravidlo je také nezmyselné, ze snad ani nejde uviest do praxe. Rozhodujúce slovo bude mat nakoniec rozhodca a hodiny budu mat len pomocny charakter, moj nazor.
Reagovat
Patik
a vkľude zkritizujem aj Del Potra..alebo Novaka.
Reagovat
Patik
Riešil som to iba na základe toho čo ukazovali tabulky počas zápasu včera..a aj dnes..Nadalov priemer bol 30 sekúnd..čo je dosť cez..lebo než odpodáva.. súper dvakrát stratí koncentráciu.
Reagovat
Roger_Federer
O jakych pravidlech se bavime, kdyz Rafu roky lecil dokror, ktereho soudily za prokazatelne poskytovani dopinku x Spanelskym sportovcum.??
A Soud nechal projistotu vsechny jeho zaznami skartovat.
To se nebavim otom, ze herkri odtajnili Nadalovi zaznami kdy zpetne zada o povoleni zakazanych latek k udajnemu leceni kolen v roce 2009, 2012...
Reagovat
blax
Nevidím důvod, proč by měli být fanoušci Rogera zhrzení. Vždyť vyhrál tolik turnajů i GS, se kterými už nikdo nepočítal.
A každá kritika Nadala není plivnutí, trošku by to chtělo ubrat na vztahovačnosti. Protože pak se sice smějete fanouškům Rogera, že jsou fanatici, což je u některých pravda, ale u vás je to často to samý.
Reagovat
Frantz
A kolik mu GS sebral??? Kolikrát si s maestrem vytřel prd3l? Myslíš že tohle se dá odpustit?
Reagovat
Patik
Keď už chceš hrať takto..napíš mi sem rok sezóny kde teda tvoj oblúbený tenista porazil poriadnu tenisovú špičku a získal tak Turnaj Majstrov.
Reagovat
blax
Co jsem mluvil s fanoušky Rogera, tak ty jsou prostě spokojení. A hlavně vidí těch posledních 5 zápasů, co Roger s Rafou vyhrál. Myslím, že bolestnější porážky mu způsobil Novak, nebo je spíš mají víc v paměti.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten bol dobrý :)
Reagovat
Amputace
:D Tak to je hodně slušný. Tak si zkus přečíst diskuze tady na TP z pár let zpátky. To názorně uvidíš, jak měli fanoušci Federera Rafu někde a byli jen "prostě spokojení" :D ... Pokud nefandíš Federerovi dva roky, tak tohle snad ani nemůžeš myslet vážně... Bolestnější porážky mu způsobil Djokovič. Vždyť nebýt Soderlinga, tak Federer ani nezkompletoval kariérní GS :D
Reagovat
Patik
Pán rozhodca nehnevajte sa..žiadne warningy ani trestné fiftíny..za Nadalov čas medzi podaniami..veď je to choré už ho trestajte.
Reagovat
Frantz
Pán je fanatický elegánovec hádám..?
Reagovat
Patik
Ty to snáď nevidíš tie časy medzi výmenami cez Nadalov servis ?
Reagovat
Frantz
Neodpověděls na otázku
Reagovat
Patik
Ja či som fanatický elegánovec ? Nie...Vnímam tenis objektívne.
Reagovat
Frantz
Ok, tak tedy jinak, komu fandíš, bo kdo je tvůj nejoblíbenější tenis player?
Reagovat
Patik
Fandím oku lahodiacemu tenisu..z koho rakety príde natom mi nezáleží :)
Reagovat
Mayo
Pretože Rafa je šéf a môže si to dovoliť (:
Reagovat
Patik
Ani nie..skôr v tom vidím úctu k svetovej jednotke a samozrejme rozhodcovia vedia že Nadal má určité psychické problémy.
Reagovat
smazaný uživatel
haha :D
Reagovat
Amputace
Co to blábolíš? Tenhle problém se snad týká jen Nadala? U Nadala se nejvíce akcentuje a mluví se o něm, ale Rafa není zdaleka jediný, kdo má problém s prodlevami. Zkus se na to někdy podívat nezaujatě.
Reagovat
spaniel
Sranda, jak tady pokrytec klaunhand shazoval IW a ted tady masturbuje na timto Mickey Mouse turnajem :D
Reagovat
smazaný uživatel
Delpo, Kohli, Raonic, Querrey, Anderson, Feder, Chung, plus nenasadený Coric.
Nadal, Thiem, Dimitrov, Goffin, Zverev, Cilic, plus nenasadení Gasquet a Nishikori.

Priemerný ranking nasadených v IW 17.
Priemerný ranking nasadených v MC 3.5.

Áno, ano. To QF bolo podobne atraktívne :)

Dámi a páni, zoznámte sa. Pán Zhobom zdravý rozum, fanatik spaniel...:))
Reagovat
Frantz
lol spaniel
Reagovat
kada.tom
+1
Reagovat
Kozoroh
Forehand, Forehand. Proč nám tady zatajuješ, že IW má 32 nasazených, zatímco MC jen 16? To si myslíš, že ti tuhle demagogii někdo rozumný sežere?
Reagovat
smazaný uživatel
Mam ti teda vyratat priemerný ranking aj s nenasadenými?.....:))

Hádaj, čo sa tým zmení Kozička?..
Reagovat
Franky
V tvojom zivote absolutne nic...stale budes na TP na smiech a v realnom zivote socialna nula
Reagovat
Krisboy
Teda Dominiku, to ses zase předvedl. Jsi zapíjel vítězství nad Djokerem do rána?
Reagovat
hippos
rafovi vztah s cristianem ronaldem prospěl
jo láska je láska
petřín piczo
Reagovat
Ma3ek
Mna len zaujima ako Vam fanatikom a polofanatikovi v poslednom čase Kozorohovi može zavriet Rafa usta ja si to uživam a hadky s Vami nepotrebujem ale vaše komentáre a analýzy sa každý den po zápase obratia po zápasoch vo výsmech a ja sa z toho tešim že nemáte pravdu ale vy tym svojim rečiam ani sami neverite len ste zaslepený alebo neviem
Rafu može zastavit iba zranenie a to je najvačšia rana pre vás pekné jaro prajem
Reagovat
Nola
Gogisku asi porazi, Sasha predvadza dalsi obrat :D ale, pri jeho vyske asi nikdy nebude dominovat ATP, NO1 asi urcite bude, aj GS ukoristi, idealna vyska tenistu NO1 /dominantneho/ je 180 - 190 cm , co Sasha dost prevysuje, aj Murray bol NO1 iba kratko a to mal iba 190.....
Reagovat
smazaný uživatel
ziadny obrat nebude, pozeram sa na to bedlivym ockom a Risa je lepsi :D
Reagovat
Nola
pozeraj teraz....
Reagovat
smazaný uživatel
no tak asi bude :D
Reagovat
Nola
Richard hra fakt vyborne.....nadherny zapas, plny zvratov, Sasha sa zlepsuje, mozno si ho nakoniec oblubis, nie je o nic horsi ako Kyrgios......
Reagovat
smazaný uživatel
skoda, gaskemu na konci uz dosli sily, ale vyborny match, najlepsi dnes!
Reagovat
smazaný uživatel
aj celeho turnaja asi
Reagovat
Nola
ano, musis konecne uznat, ze Sasha je mozno namysleny, aspon nieco podobne som tu citala, ale pracuje na sebe, neuraza inych tenistov verejne ani cez soc. siete a okrem toho, ze aj on uz porazil spickovych tenistov nepotrebuje to ventilovat na soc. sietach s fanusikmi, navyse uz nejake tie vacsie turnaje dokazal ovladnut, ma ruske korene, co nie je dnes in, tie australsko-grecke su proste dnes viac, ale ako sama vidis velkohube kecy nestacia
Reagovat
smazaný uživatel
vadi mi jeho spravanie, nemozem za to, tebe nie je sympaticky Nick, mne zas Z a nema to nic spolocne s narodnostou, proste to tak je a este ma ani jeho hra nebavi :)
Reagovat
hippos
neobliby..ma moc svetlou plet a chybi mu hrb na zadech
Reagovat
brontosaurus
Tak ocko sa zle pozeralo...alebo smietka padla
Reagovat
Roger_Federer
Na svuj povrch opet skvele pripraven, jako kazdy rok.
Carodejove v bilých plastich(gandalfa nemyslim) opet vsecko opravili.
Reagovat
facom
Dominoval někdy někdo tak jednomu povrchu jako Nadal antuce???
Reagovat
smazaný uživatel
Sampras trave,ak by ho to bavilo tak ako Rafu tak 10Wimbledonov vyhra bez problemov
Reagovat
smazaný uživatel
Pistol Pete bol na tráve velký fenomén, ale na posledných dvoch W. vybuchol. Vyhral dokopy 7 titulov, k desiatke mal podla mna daleko, kedze by potrebova pridat skoro polovicu vsetkých svojich triumfov..

Ak by som si mal tipnut, ci (by teoreticky) ziskal Sampras 10 alebo Rafa 15 titulov z ich GS, tipujem dokonca skor Nadala..

Myslim, ze taku hegemoniu moderny tenis nepamatá a pamatat nikdy nebude..A to Rafa s RG este nekončí, dúfajme.
Reagovat
smazaný uživatel
trocha to skresluje to,ze na trave sa hral len jeden poriadny turnaj do roka,Sampras vo svojej ere,za osem rokov prehral vo W len raz s Krajickom,Nadal je na antuke vysledkovo dominantnejsi,ale nasiel sa borec ,ktory mu zacal antuku znechucovat a tym bol Djokovic,Sampras po celu dominaciu nemal supera
Reagovat
smazaný uživatel
Rafy zase dominuje dlhsie...
Reagovat
smazaný uživatel
TAk Rafa za 10 rokov prehral len so Soderlingom...:)

Jj, Nole vyhral parkrat v zapasoch hranych na 2 vitazne. Ci by mal Pete lepsie cisla z travnatych turnajov na 2 vitazne je na polemiku, ja osobne mam jasno/
Reagovat
smazaný uživatel
na dva sety,tam by to bolo v prospech Nadala,pretoze na trave ak ti ide servis,tak ten zapas sa da v TB uhaluzit,vlastne aj v troch,na antuke musis byt ozaj disponovany aby si supera porazil,ak mali super sezonu taky Muster ci Coria,tak boli na antuke takmer neporazitelny,tak ako Rafa
Reagovat
Tornes
Sampras byl dominantní na Wimbledonu, na trávě už tak úplně ne. Mimo Wimbledon ze 14 turnajů, kterých se zúčastnil, vyhrál pouze 3.
Reagovat
smazaný uživatel
nebol taky ctiziadostivi,casto pôsobil znudenym dojmom,sam sa priznal,ze je lenivy
Reagovat
Tornes
Hej, asi máš pravdu. Ale nic to nemění na tom, že trávě nedominoval ani zdaleka tak, jako Nadal antuce.
Reagovat
Kozoroh
Borg antuce, ale příliš brzy mu odešla motivace (poslední odehraný GS turnaj v 25 letech).
Reagovat
Tornes
Ten jak se to vezme. Měl jednoho hráče, se kterým měl problém (Panatta). Na druhou stranu vyhrával ještě dominantněji než Rafa. Takže těžko říct.
Reagovat
turista
Asi ne. Ale v letech 2014-2016 takhle dominoval Novak Djokovič celému tenisovému okruhu na všech površích včetně antuky. I Nadal řekl kolem 5.12.2017 že Novak byl ty 2 roky "invincible" tzn.nepřemožitelný.
Reagovat
Mayo
Nikto nikdy a čudujem sa ak niekto napíše iné.
Reagovat
Kozoroh
Víte, Dom má mezi svými špatnými tenisovými vlastnostmi jedno zvláštní negativum, na které v jiném článku upozornil Tornes: po výhře nad No1em/Rafou nikdy nedokázal v následujícím zápase porazit druhého z nich. Neřekl bych, že je za tím únava, jelikož loni zdolal Nadala v Římě a Djokera na RG hladce a pak proti tomu druhému se nevzmohl na vyrovnanou partii. Dominův problém je nedostatečná duševní síla. S tím se budou velké tituly těžko dobývat, dokud budou Rafa s No1em hrát.
Reagovat
turista
No jo Dominic bohužel jeden den zahraje nebe a druhý den dudy. To bohužel platí i o Sašovi Zverevovi a o dalších aspirantech na ukončení nadvlády Federer-Nadal. Bez Djokera, bez Andyho a bez Stana to začíná být fádní.
Reagovat
Mayo
Vamos Býček, snáď získa titul. Jediný, kto by ho mohol svojim veľkým BH potrápiť je Kei
Reagovat
turista
Mohl, ale zase rozhodne psychika obou.
Reagovat
safi1313
Byla, ze toto dnes neudělal s Djokovicem :)
Reagovat
Nola
saso sa prejavil :D
nejaky pretrvavajuci komplex menejcennosti v beznom zivote.... lebo Rafafans ako tito, matti, aj FH by sa k takemu niecomu nikdy neznizili
Reagovat
turista
Ty ale toho Djokera nemáš rád. Thiemův výkon byl nekonzistentní, včera nebe, dnes dudy.
Reagovat
peggy
Vamos Rafa,zahral jsi to vyborne a zitra Te uvidim zive.Nerada bych Ti prinesla smulu.Makej.
Reagovat
mahycek
Neviděl jsem, ale nechápu, jak hrál Nadal, nebo spíše,
co dělal Thiem ?????
Reagovat
turista
Taky nevím. To ho ten zápas s Djokerem tak zmohl? Asi ano.
Reagovat
TheRoyalBlue
Nepisal si pri svojom popierani Novakovej mizerie nahodou, ze s akym tazkym superom to vcera prehral a ze aj Nadal s nim moze rovnako prehrat? Teraz zase, ze vlastne Thiem bol unaveny z toho tazkeho zapasu. Nemoze to byt tak, ze Nadal by proste dneska rovnako rozniesol Djokovica ako dnes Thiema? Samozrejme, do RG sa moze este vela zmenit, ale obavam sa, ze realita je v tomto bode asi takato.
Reagovat
turista
Nadal sice Djokoviče 24x porazil, ale vždycky to byla těžká práce. Nikdy ho tzv."nerozniesol". Těžká práce bylo i těch 26 Novakových výher nad Rafou. Thiem si možná na Nadala vytvořil psychický blok což je běžná věc. Novak se z té mizérie hrabe pomalu ale jistě. Hraje momentálně hodně defenzívně a má potíž se zakončením. Deset mečbolů na poražení Čoriče je hodně. Djoker řekl, že momentálně bude hodně hrát aby měl dost aktuální praxe.
Reagovat
smazaný uživatel
Ak Rafa planuje odohrat za 5 tyzdnov 15-20 zapasov, tak kazdy rychly zápas = dobry zapas..

Rafa vyzera byt svieži, nabudený, kvalitný, konkurencia ochromená. Vyzera to tak, ze Fanatici mozu pomaly malovat čerta na stenu. Ale vieme, ze kazdy zapas je iný, do RG velmi daleko, vykonnost moze klesat, kumulovana unava sa urcite dostaví. Pripadne mozu v dufat v zranenie, toto vychadza najcastejsie, aj historicky...
Reagovat
Franky
v Rafovom pripade sa to nevola zranenie ale ocistovacia pauza
Reagovat
Tornes
Největší fanatik ze všech seš tady ty, což dokazuješ i tímhle komentem, kde Rafovi věnuješ půlku prostoru co rýpání do ostatních...
Reagovat
smazaný uživatel
Netrep :)...Pri Federovych triumfoch je najcastejsie sklonovaným menom "Forehand". Zasluzite si trochu priestoru na revans fanatici..
Reagovat
Patik
Na každom fóre či portáli sú platení alebo poverení ľudia ktorí majú rozprúdiť konverzáciu.
Reagovat
Pe3k
Ale to není tento případ, on je jen zamindrákovaný loser bez přátel.
Reagovat
smazaný uživatel
Zlý deň, čo?..

:-)
Reagovat
Patik
alebo oboje :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pozápasové reakce :

https://twitter.com/FortyDeuceTwits/status/987311146867875840
Reagovat
Patik
Nadal na antuce opät válí alebo sa jeho súperi porážajú sami. :)
Reagovat
smazaný uživatel
alebo sa na to rovno vykaslu a venuju sa rodine
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist