Nadal opět potřeboval čtyři sety. Ve čtvrtfinále se poprvé mimo antuku utká s Thiemem

2. 9. 2018, 21:41
Aktuality 151
US OPEN - Rafael Nadal se v osmifinále US Open nečekaně nadřel. Překvapivého osmifinalistu Nikoloze Basilašviliho, s nímž loni na French Open ztratil jediný game, přehrál až po více než tříhodinovém boji 6-3 6-3 6-7(6) 6-4. Dalším soupeřem loňského vítěze bude Dominic Thiem.
Rafael Nadal

Rafael Nadal po triumfu v Torontu, kde získal rekordní 33. titul z podniků Masters, i nadále pokračuje na vítězné vlně. V posledních dvou zápasech na US Open měl ovšem obhájce loňského titulu nečekané potíže.

Ve třetím kole musel zvládnout maratonskou čtyřsetovou bitvu proti výborně hrajícímu Chačanovovi a dnes měl problémy s rozjetým Nikolozem Basilašvilim, proti němuž rovněž potřeboval čtyři sety. Gruzínce, kterému loni na French Open povolil jediný game, porazil po téměř tříapůlhodinovém boji 6-3 6-3 6-7(6) 6-4 a připsal si devátou výhru v řadě.

Nadal se i dnes musel vyrovnat s velkou smrští vítězných úderů ze strany soupeře. Basilašvili jich nasázel celkem 56, ale zároveň nakupil 59 nevynucených chyb a v klíčových momentech byl lepším hráčem dnešní favorit.

Se světovou jedničkou v úvodním dějství dlouho držel krok. Nadal se však v osmé hře dostal k brejku a set suverénně dopodával. Ani ve druhé sadě si Nadal servis neprohrál, přestože čelil třem brejkbolům. Basilašvilimu naopak sebral podání hned dvakrát.

Největší drama přinesl třetí set. Basilašvili ve druhém gamu odvrátil pět brejkbolů a poté poprvé prorazil Nadalův servis. Španělovi se ovšem povedl rebrejk a rozhodovat nakonec musel tie-break. Zkrácená hra byla extrémně vyrovnaná a její koncovku překvapivě zvládl lépe Gruzínec. Za stavu 6-6 Nadal zkazil forhendový úder po lajně a Basilašvili setbol proměnil vítězným volejem.

Loňský šampion Nadal se nenechal ztrátou sady rozhodit a další set zahájil brejkem. O ten však v šesté hře přišel. Basilašvili ale znovu nedokázal brejk potvrdit a Nadal už si náskok pohlídal až do konce utkání.

Statistiky zápasu

"Poslední dva zápasy byly velmi náročné. Kdyby se mi na začátku třetího setu povedl brejk, možná mohlo utkání vypadat jinak," řekl Nadal. "Odehrál jsem tie-break slušně, ale soupeř hrál fantasticky. Zaslouží si obrovské uznání za dnešní výkon. Hrál agresivně. I když jsem zahrál dobrý úder, neměl jsem kolikrát výměnu pod kontrolou," chválil Basilašviliho.

"Jsem velmi šťastný, že postupuju. Udělal jsem to, co bylo potřeba. Je to pro mě velmi cenná výhra po tom, co se stalo před dvěma dny," připomněl problémy s kolenem. "Fyzicky stále nejsem stoprocentní, ale cítím se dobře," dodal.

Vítěze US Open 2010, 2013 a 2017 ve čtvrtfinálovém souboji vyzve Dominic Thiem. Oba hráče čeká už 11. vzájemné měření sil, ovšem vůbec první mimo antukové dvorce. Na zápasy vede 7-3 španělský tenista.

Nadal letos prohrál jen tři ze 47 zápasů a právě jednu z porážek mu letos na antuce v Madridu uštědřil jeho příští soupeř. Thiem v osmifinále US Open porazil 7-5 6-2 7-6(2) loňského finalistu Kevina Andersona, jehož skalp si připsal teprve podruhé, a poprvé v kariéře postoupil do grandslamového čtvrtfinále mimo Roland Garros.

John Isner v osmifinále porazil 3-6 6-3 6-4 3-6 6-2 Milose Raonice, s nímž si poradil na druhém grandslamu v řadě, a po sedmi letech si zahraje čtvrtfinále domácího grandslamu.

"Každý asi čekal pět tie-breaků, ale naštěstí se nekonal ani jeden a dokázal jsem to v pátém docela snadno. Šel jsem do zápasu s tím, že to odehraju bez sedmičky ve skóre," řekl třiatřicetiletý Isner, jehož servis měl rychlost až 227 km/h.

O vyrovnání svého grandslamového maxima, kterým je semifinále letošního Wimbledonu, a první newyorské semifinále bude třiatřicetiletý Američan usilovat proti Juanovi Martínovi Del Potrovi.

Argentinec prošel do čtvrtfinále bez ztráty setu. Vítěz ročníku 2009 v osmifinále přehrál 6-4 6-3 6-1 Bornu Čoriče, který hrál poprvé grandslamové osmifinále. S Isnerem se utká už podvanácté, naposledy ho porazil letos v osmifinále French Open.

• US OPEN •
New York, USA, tv. povrch, 53,000.000 dolarů
nedělní výsledky (2. 9. 2018)
• Dvouhra muži - osmifinále •
Nadal (1-Šp.) - Basilašvili (Gruz.) 6-3 6-3 6-7(6) 6-4
Del Potro (3-Arg.) - Čorič (20-Chorv.) 6-4 6-3 6-1
Thiem (9-Rak.) - Anderson (5-JAR) 7-5 6-2 7-6(2)
Isner (11-USA) - Raonic (25-Kan.) 3-6 6-3 6-4 3-6 6-2
• Čtyřhra muži - osmifinále •
M. González/Jarry (Arg./Chile) - Jebavý/Molteni (ČR/Arg.) 6-3 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

151
Přidat komentář
peggy
Rafo nepodcenuj zadneho soupre,loni to byl slaby a letos by s Tebou mohl zamest.Proto makej stale na 100%.Ono se to dobre rika.
Reagovat
Amputace
Mohu se zeptat místních všeználků (Kamilos a spol.) na jednu věc? Čím vysvětlujete tu prudkou favorizaci Djokoviče proti Nadalovi? (Federera ponechávám stranou, s Kyrgiosem zahrál opravdu parádně, takže chápu, že je v táboru FFF sklon k optimismu.) Vždyť oba zatím hrají nanejvýš svůj průměr (Nadal se v zápase s Karenem místy alespoň přiblížil čemusi, co bychom mohli považovat za jeho hardový top), oba ztratili v prvních kolech dva sety, tak v čem spočívá ta totální favorizace Djokoviče proti Nadalovi? Pokud jde o aktuálně předváděnou hru, ani jeden z nich neoslňuje. Pokud jde o současnou sezónu na hardu, jsou srovnatelní. Pokud jde o historický kontext, Djokovič není úspěšnějším hráčem na US Open než Nadal. Tak v čem to spočívá?
Reagovat
Herbert_Hoover
H2H
Reagovat
spaniel
Nevyhral Novak poslednich snad 6-7 zapasu na hardu proti Nadalovi? Bez ztraty setu, bez TB? Uz ani nepamatuju, kdy ho Nadal mimo antuky porazil. Plus cerstvy vzajemny zapas z W. Podle me je favorit ale neni to tutovka.
Reagovat
Amputace
Myslíš těch 6-7 zápasů, z nichž většina se odehrála v letech 15-16, kdy hrál Novak svůj TOP a Nadal naopak nejhorší tenis v kariéře?

Wimbledon právě dokonale vyvrací to úplně absurdní favorizování Djokoviče. Nadalův zdaleka nejméně oblíbený povrch, neoblíbený soupeř, nepříznivé podmínky (střecha, deštivo, přerušení), a přesto byl velmi pravděpodobně jediný míč od vítězství.
Reagovat
spaniel
Destivo, preruseni jsou Nadalove neoblibene podminky? :) Neznam hrace, kteremu by dest pomahal vic nez Nadalovi. Ale se zbytkem souhlasim. Taky to nevidim tak jednoznacne.
Reagovat
Amputace
Ach jo. Píšu o tomto konkrétním zápase v kontextu současného favorizování Djokoviče. Nadal třetí set sice prohrál, ale byl v něm lepší, byl rozjetější, než Djokovič, proto si myslím, že mu přerušení paradoxně spíše uškodilo, třebaže set prohrál. - Samozřejmě, déšť už Nadalovi několikrát pomohl (píšeš to, jako by bylo v jeho moci to ovlivnit), ale rozhodně raději hraje v 30ti stupňových vedrech než za deštivého počasí. Navíc byl naprostý nesmysl, že se pod střechou hrálo i další den, kdy už nepršelo. To jsem doteď nepochopil.
Reagovat
spaniel
Jo, ale stejne je pro me Nole mirny favorit, i kdyz nemyslim ze je v top forme. Je proste lepsi hardar a ma v zadech vyhrany vzajemny zapas.
Reagovat
Amputace
Mírný favorit určitě je, ale tady ta různá prohlášení, jak nemá Nadal sebemenší šanci a podobně, jsou vážně směšná.
Reagovat
spaniel
To pisou dva lidi...pro me totalne mimo.
Reagovat
Marduch
To je blbost kdo to pise??
Reagovat
Amputace
Kamilos, Patik. Stačí si to pročíst níže, než v následujícím článku..
Reagovat
Kozoroh
Dohrávalo se pod střechou, protože konzistentní prostředí má přednost před hrou venku. Podobně jako se zápas, který je rozehrán na jednom kurtu, tak se na tom samém kurtu dohraje, tak samo se zápas, rozehraný v jednom prostředí, v tom samém prostředí dohraje, pokud nejsou organizátoři donuceni ho změnit.
Reagovat
Amputace
Je to úplný nesmysl. Kdyby se tedy rozehrálo bez střechy, po deseti minutách začalo pršet a další dvě hodiny se pokračovalo pod střechou, byl by zápas nazítří dohrán bez střechy, protože se bez střechy rozehrálo? Přirozené prostředí a podmínky toho kterého turnaje by podle mě měly být základem - střecha je pouze alternativa donucená podmínkami. Konzistentnost prostředí, tudíž podmínek je stejně v takové situaci nenaplnitelná, jelikož se zápas na den přeruší, čímž se změní úplně všechno, co se změnit může.
Reagovat
spaniel
Nikdo se s tebou nehada, jak by to melo byt. Jen pise jake jsou pravidla ted.
Reagovat
Amputace
V pohodě. Až doteď jsem se s takovou situací asi ve Wimbledonu nesetkal, takže mě to hodně překvapilo. Netušil jsem, že natolik neortodoxní záležitost (ve vztahu k mnoha konzervativním tradicím) jako je střecha, už má své zapojení i v pravidlech. - V tom případě je pak ale velká chyba organizátorů, že se toho dne vůbec začalo hrát, byť bylo zřejmé, že se to nestihne a celý zápas se tudíž odehraje za neobvyklých podmínek a navíc s přerušením... Ty podmínky zkrátka hrály pro Novaka, to je celé, co tvrdím. Neříkám, že je to jeho chyba.
Reagovat
spaniel
Tak, reseni je zlepseni Nadala pod strechou. Neni to, ze by Nadalovi dali na zada zavazi. Ma si s tim poradit.
Reagovat
Amputace
Mně ale nejde o jeho obhajobu. Mně jde o to, zdůraznit, jak mimořádně vyrovnaný zápas to byl i navzdory tomu, že se hrálo na jeho nejméně oblíbeném povrchu a ještě k tomu prakticky v halových podmínkách. Nechápu, jak po takovém zápase může někdo napsat, že jejich zápas na US by byl jednoznačnou záležitostí pro Djokoviče, potažmo že Nadal nemá šanci na vítězství.
Reagovat
spaniel
Jj
Reagovat
Kozoroh
Když je to možné a proveditelné, tak se turnaje dohrávají v termínu. Nenatahují se kvůli Nadalovi.
Reagovat
Amputace
Proč kvůli Nadalovi? Před zápasem nikdo nemohl vědět, komu přerušení pomůže, ale bylo na 90% jisté, že k němu dojde.
Reagovat
Kozoroh
Prostředí máme jen dvě - venkovní a halové. Buď se hraje pod otevřenou, nebo zavřenou střechou. Podmínky se během utkání mění, nemusí být v jednu chvíli na kurtu stejné - když je jeden hráč ve stínu a druhý na slunci. Ale prostředí je stabilní faktor, který se změní jen tehdy, když jsou k tomu organizátoři donuceni. Ke změně venkovního prostředí na halové dochází kvůli dešti či tmě. K opačnému kroku obvykle nedochází, jelikož turnaje se střechou jsou schopny tyto zápasy dokončit bez přerušení. Organizátoři Wimbledonu však musí respektovat nařízení rady Mertonu, že v 23:00 je zákaz vycházení. Kdyby zákaz neexistoval, zápas Djokera s Rafou by nebyl přerušen a odehrán pod střechou. Sobotní dohrávka vynahradila nenaplněnou část hry - tedy že proběhla pod střechou, v původním prostředí.

Ve Wimbledonu existuje možnost, aby dohrávka nedokončeného halového zápasu proběhla venku. Oba hráči musí vydat souhlas, aby dohrávka proběhla venku, když jeden z nich projeví názor dokončit utkání pod střechou, vítězí střecha. Platí to tak u všech zápasů, které se pod střechou nestihly dohrát kvůli zákazu vycházení.

Wimbledon, tak jak další turnaje se zatahovatelnou střechou, je venkovní turnaj s možností halových zápasů. Střecha se stala součástí hry, což je třeba respektovat. Na těchto turnajích má venkovní prostředí majoritní postavení a halové minoritní, halová utkání tak mají právo být dokončena pod střechou, ikdyž proběhnou na venkovním turnaji.

Sobotní dohrávka zápasu Djokera s Rafou proběhla v souladu se seřazením priorit turnaje, jimiž jsou:
1. Zamezení programových zpoždění (aspoň na centru)
2. Konzistentní prostředí
3. Hra venku

Níže postavená priorita ustupuje pro dobro turnaje výše nadřazené prioritě. Nejvyšší prioritě halová dohrávka nevadila.
Reagovat
Amputace
Solidní informace. Dobré. Díky.

Nicméně u těch seřazení priorit... To mi chceš říct, že konzistentní prostředí je upřednostněno před hrou venku? Přijde mi to jakési začarované. Když tedy zápas začne venku, začne pršet, tak se zatáhne střecha, po hodině pršet přestane, tak se zase odtáhne. Konzistentnost prostředí je tedy automaticky nemožná. Vím, začalo se venku, ale co kdyby se hrálo třeba jen pět minut, pak tři hodiny pod střechou, zápas se přerušil - dohrávalo by se venku nebo pod střechou? Také mi připadá zvláštní, aby měla konzistentnost prostředí přednost před hrou venku vzhledem k tradicím Wimbledonu a tomu, že střecha je relativní novinka. Dříve byla konzistentnost prostředí automatickou zárukou. Pokud je tedy Wimbledon nyní v rámci pravidel považován za turnaj, na kterém je možný "venkovní i halový" tenis, je to tedy pěkný úlet a naprosto to mění charakter turnaje. Měl jsem za to, že střecha je brána pouze jako prostředek k lepšímu zajištění priority č. 1: tedy zamezení programových zpoždění a prodlev. Nerozporuji, že to tak je, ale opravdu mi připadá absurdní, aby se hrálo pod střechou, když venku svítí slunce. Wimbledon je prostě venkovní turnaj už víc než stole let a ani ne deset let je tam střecha, o které jsem si doteď myslel, že má úplně jinou funkci než zjevně má.
Reagovat
Kozoroh
Střecha se po zatažení už neodtáhne. Zápas proběhne do konce (nebo do přerušení a o tom, jak je to s dohrávkou, jsem ti vysvětlil výš) pod střechou, ikdyž se počasí zlepší. Dohrávka letošního mače mezi No1em a Rafou nebyla prvním utkáním v historii Wimbledonu, která proběhlo pod střechou při dobrém počasí. Třeba duel mezi Djokem a Štěpánkem z roku 2012 - před začátkem zápasu pršelo, ale než se zatáhla střecha, přestalo pršet a vyjasnilo se. Utkání však kompletně proběhlo v halovém prostředí.
Reagovat
Marduch
Presne tak, ve W vse hralo do karet Nolemu a presto to nejspis bylo takrka o jedinem balonu - nepromenenen BB. Za me by byl mirnym favoritem Rafa. Jenze jeste predtim musi Nole zdolat Sousu a hlavne Fedra ze ano....
Reagovat
Herbert_Hoover
Dodnes mě vyhání ze snů ten lajdácký náběh k síti..
Reagovat
Marduch
Tim spis, kdyz zrovna Rafa nechodi nikdy na sit, pokud neni sance na fiftyn alespon 97%...
Reagovat
gigin
Anebo si protřepat rukama.
Reagovat
smazaný uživatel
Naposledy ho mimo antuky porazil na poslednom GS zápase, kde sa mimo antuky stretli :)
Reagovat
Kozoroh
Wimbledon 2018 says hello.
Reagovat
Kozoroh
Měl jsi napsat na hardu, pak by tvůj koment byl OK.
Reagovat
smazaný uživatel
Já se obecně přikláním k názoru viz níže. Když je Nole na 90-95% výkonnosti, tak je hardu prakticky nehratelny. Samozřejmě muže vyhucet se Sousou, nebo Federerem. Já si myslím, ze proste Rafa nehraje svůj top tenis, to je cele a v soucasne formě bude velmi těžko porazet Noleho, který je na hardu nejsilnější. Má zvláštní grimasy, připadá mi, ze ho něco trápí. Několikrát řekl, ze není zdravotně 100%, ztrácí koncentraci a celkové mi přijde divny. Vycházím pouze z tohoto a ničeho jiného. Dnes jsem četl rozhovor s Moyou, který říkal, ze si Rafa mysli, ze mu je 20 let a chce hrát všechno a všude, ale bohužel už to nejde a cely tým se jej snaží přesvědčit o implementaci změn do jeho hry (neříkal jakých)
Reagovat
Amputace
A Novak svůj top hraje? Vždyť hraje zatím naprostou tužku. V obraně už začíná být skvělý, ale je stále dost pasivní směrem do útoku. Nadal naopak hraje dost agresivně, ale zatím bohužel nepřesně. Novak není na 90-95% výkonnosti. Je tak na 70%.
Reagovat
Marduch
Pouziva novou raketu s jinym vyvazenim a mozna i mekcim vypletem s ohledem na odlehceni lokte. Drivejsi razance se uz tak mozna nedockame..
Reagovat
smazaný uživatel
To je možná to, co chce Moya změnit. Zrychlit Rafovi hru, více útočit. Každému je jasné, ze po tolika letech na tour nemůže hrát tenis, který praktikoval celou kariéru. Rafovi se to bude měnit hůře, je defenzivní odjakživa.
Reagovat
Kozoroh
Djokerovi match up s Rafou vyhovuje :)
Mimochodem, Rafa naposledy mimo antuku porazil Djokera ve finále USO 2013. Před dlouhými pěti lety!
Reagovat
turista
Jisté to Novak proti Rafovi pochopitelně tady nemá. Jejich zápasy bývají vyrovnané na všech površích včetně antuky. Nicméně výkonnostně jde od dubna prakticky setrvale nahoru a Rafa už může být unavený z náročné a zatím veleúspěšné sezóny. Proti Gasquetovi Djoko minimálně chyboval, skvěle bránil a byla tam ta razance úderů, která je zapotřebí k úspěchu v zápase s Rafou. Takže by uspět mohl i tady.
Reagovat
smazaný uživatel
Povedal by som, ze Dom má vacsie sancu porazit Rafu na antuke na dva, nez Rafu na harde na 3 vitazné..

Rozdiel medzi jeho výkonnosťou na antuke a harde je vacsia, nez u Rafu, ktorý ma GS z oboch povrchov, u Doma sa to na harde nepredpokladá. On sam by si podla mna zvolil povrch, kde by potenciálne mohol zdolat Rafu, zrejme antuku.

Rafova vykonnost sa spochybnuje, no sám Thiem uz stratil viac setov, s Kevinom sa isto podpisali na vysledku aj jeho 2 maratonske zapasy.

Urcite atraktivny duel, tesim sa na neho, Nadal je vsak favorit, hoci riziko z neho citim.
Reagovat
mahycek
Jaký je odkaz na ten Rogerův úder s Kyrgyosem ?
Já mám zápas celej, ale chci ten moment jen stáhnout.
Reagovat
ttopi
https://youtu.be/FzTteIszybw
Reagovat
Denis92
DelPo zatial velmi suverenne. Ze by po 9 rokoch znova vyhral USO?
Doprial by som mu to. Dufam len, ze nevyleti s Isnerom..to by bola velka skoda pre tenis.
Pripadne semi s Nadalom a finale s Djokovicom by mohli byt super zapasy.
Reagovat
dorons
Snivajte s nami...
Reagovat
Mayo
JMDP vyzerá dobre. Podľa mna je to hrac, ktorý by mohol najviac potrápiť Djokoviča na ceste za titulom.
Reagovat
smazaný uživatel
Upřímně? Jediný, kdo může Djokoviče na USO porazit je Federer. Když porazí Federera, bere titul. To je úplně easy a není třeba dělat vědu.
Reagovat
Mayo
Úprimne si mimo, veď Federer ho neporazil už ani nepamätám.
Reagovat
smazaný uživatel
Mimo jsi ty. Opět vytahuješ věci z kontextu. Psal jsem, že jediný, kdo jej může porazit je Federer nikoliv, že jej porazí Federer. Věřím, že vítěz US Open vzejde právě z tohoto duelu.

Teď jako Federer fan: Myslím, že je dobře, že Nole Rogera v Cincinnati porazil. On mu to pak většinou vrátí. Teď Nole Rogera porazil potřetí za sebou. Djokovič nikdy Federera za celou vzájemnou bilanci neporazil více, než 3x po sobě. Čtvrtý zápas vždy vyhrál Federer. 5x v jejich zápasech se stalo, že měl Nole šňůru tří výher nad Rogerem. Poprvé v roce 2011 a serii Roger přerušil na FO v semifinále. Poté v roce 2012 a Roger prerušil sérii tří proher v SF Wimbledonu. 2014 prerušeno v Dubaji, 2015 v Cincinnati a teď 2018 se uvidí. :) Zajímavé stats, všiml jsem si toho až dneska.
Reagovat
smazaný uživatel
PS: Roger je specialista na likvidaci Noleho vítězných šnůr. Tohle se mu povedlo už několikrát v historii. Když byl Nole k nezastavení, tak mu to Roger vždy vyrestartoval. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Prianie otcom myslienky, ale rozkošné ako ludia hladaju cesticky.
Reagovat
smazaný uživatel
Kde je přání, nebo cestičky? To jsou reálné stats z webu ATP. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Statistiky úplne irelevantné v kontexte ich QF.

Ked Nadal zdolal Thiema na GS, vzdy bral titul. Takze ak zajtra vyhrá, ziska titul?
Reagovat
smazaný uživatel
Nikdo neříká, že na základě těchto stats se určuje vítěz zápasu. Je to prosté konstatování reality bez hlubšího významu. Ještě jsem to tady pěkně vypsal, abyste se mohli podívat. Mě to třeba přijde zajímavé, tobě ne?
Reagovat
Ondra979
to je sice pekne, ale pro jejich pripadne QF z toho bohuzel nevyplyva nic. Favoritem bude Djokovic, ale to neznamena, ze urcite vyhraje, treba se Roger hecne ale moc neverim..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Djokovič vyhraje asi na 80%. Těch 20% dávám Rogerovi za 1. Už s Nolem 3x prohrál za sebou, takže doufám, že si ho nebude mazat na chleba do konce kariéry za 2. Za mě lepší, že spolu hrají v QF, než ve finále, tam by Rogerovy šance spadly někde k 0 - 5% 3. Důležité je, že jej Nole porazil v Cincinnati. 4. Roger mu tady dal pohulit i v roce 2015, kde byl Nole ještě o několik levelů výše, než je teď. Jinak od losu jsem smířený s QF, takže mě to může jenom překvapit a pokud to bude v noci, tak se ani nebudu dívat a ráno jenom mrknu na livesport.
Reagovat
Patik
často sa hovorí že Roger neporazí Novaka na grandslame a že Novak je jasný favorit..ale keď si pozrieš tie zápasy nikdy to nebol jasný výsledok že by Novak ..Federer mal buď aj matchbally alebo tam boli tiebreaky.
Reagovat
Patik
Ale vsadil by som nato že Federer Djokovič bude predčasné finále..a tiež si myslím že jeden z tých dvoch bere titul.
Reagovat
smazaný uživatel
Zápasů na GS mezi nimi bylo 15. Djokovič vede v této bilanci 9:6. Na US Open to je 3:3 z toho 3x byl TB a 3x nebyl a 2x bylo 5 setů. Poslední tři střetnutí vyhrál Djokovič v r. 2010,2011,2015. Ta celková bilance je mírně ve prospěch Noleho.

Wimbledon 2:1 Djokovič, Australian Open 3:1 Djokovič, US Open 3:3, French Open 1:1.
Reagovat
Patik
No je to v prospech Noleho veru..ale boli to vždy veľké zápasy..teraz je to trošku iný Roger a iný Novak..a ani ich posledným zápasom v Cincinati by som sa nejako neriadil..teraz bude mať Roger viac síl dlhšiu pauzu..je tam Ljubičič bude mať o čosi lepšiu prípravu..tak som zvedavý no.
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas v Cincinnati nepočítám, tam byl Roger mimo, nevím, jestli mu něco bylo, nebo ne, ale po prvním setu jsem to vypnul. Hrůza.

GS je jiná písnička, ale pořád je podle mě dobře, že to s Nolem projel v Cincinnati, protože 2x po sobě by jej asi nedal. Teď má šanci, ostatně jako vždy měl.
Reagovat
Patik
Ťažko povedať..a možno pôjdu do štvrťfinále Millman so Sousom :)
Reagovat
smazaný uživatel
Cize Goat nevedie s Novakom na ziadnom GS..

Zaujímavé...Jedine, ze by goat teda nebol.
Reagovat
smazaný uživatel
Do toho s tebou nejdu. Vypsal jsem tady stats a fakta, které jsem našel na webu ATP, nebo jinde a mým cílem bylo je sdělit formou konstatování. Ty opět děláš to co vždy, že s vlákna o 30ti příspěvcích vytáhneš každé třetí slovo a pak napadáš autora. Klasika.
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě s cílem sdělit světu, že je Rafa bůh, nebo rozjet porovnávání zápasů starých 5-10 let. A když s tebou do podobné debaty nikdo nejde, tak to pro jistotu vypíšeš ještě úplně nahoru do tématu, aby sis získal pozornost a čekáš jako rybář, kdo se chytne do tvé fanatické debaty jako rybka do sítě.
Reagovat
smazaný uživatel
Kamilko, ty si velký neurotik.
Reagovat
smazaný uživatel
Skončil jsem, nemám ti už co říct. :)
Reagovat
Patik
Presne tak Kamilos..:)
Reagovat
spaniel
Zajímavé je, že si myslíš, že GOAT=ten co vede v H2H nad konkrétním tenistou :D
na co tituly, posty sv.1, že ano...stačí vést v H2H.
Viva GOAT Dominik Hrbatý.
Reagovat
smazaný uživatel
Argument Dominik Hrbaty je uz taky evergreen...

Ale ked si uvedomis rozdielna hodnotu H2H o 3-4 zápasoch a 30-40, tak to uz v buducnosti nepouzijes. Navyse H2H proti spolulegende je faktor, na rozdiel od H2H proti noName hracovi..
Reagovat
spaniel
Jo, je to argument. Ale az tak desaty v poradi, kdyz vycerpas ostatni. A i pak se da jeste rozebrat i samotne h2h do hloubky. Je rozdil potkat se vetsinou na antuce a treba v hale. Pak by vypadalo jinak. Je to prilis specificke a jen o matchup na to, aby to melo vselkou vahu v celkovych statistikach.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak napriklad Nadal sa Federerom stretol najviac na harde..

Pokial ide o tento typ rivality, kde maju obaja 13+viac GS, obaja odohrali desiatky finále ci 10-15 GS zápasov, a obaja ašpirujú na najlepsiehi hraca vobec, H2H je dolezitý ukazovatel, ak je jednoznacny.
Reagovat
spaniel
Ja nepsal o hardu, ale o hale. Pro Nadala je taky rozdil antuka v madridu a v monte carlo.
Navic pises to jak kdyby byli ve vsem vyrovnani a h2h vstupovalo do hry. Nadal jeste dost zaostava na to, aby hralo h2h nejakou roli. To uz muzes pak uplatnovat h2h i s Nolem, kde by to uz dopadlo opacne. I kdyz jak znam tve podmnozinky, zas by hralo roli jen h2h na GS apod.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak 25-27 s Nolem je úplne zanedbatelné, to v podstate nič nerieši..

Hala má v celkovom H2H alikvotné zastúpenie vzhladom na hodnotu a pocet turnajov..

Kazdopádne, nevyhrávat v H2H na ziadnom GS zo styroch nad svojim sokom, je minimálne na zamyslenie..
Reagovat
spaniel
Tak se zamyslej dal. Tem co chapou matchup to doslo uz davno :)
Reagovat
turista
Zápas Novaka a Rogera v Cincinnati byl důležitý pro oba. Roger jistě chce dosáhnout 100 titulů ATP takže si ještě musí počkat. Novak tam zdolal milník 70 titulů ATP a zkompletoval Golden Masters. Myslím si, že všech 9 podniků série Masters 1000 nikdo další z velké čtyřky už nezkompletuje.
Reagovat
Patik
je to možné..ale kto vie o desať rokov kde bude taký Zverev alebo táto mladšia generácia..Zverevovi tie Masters celkom aj idú..a nesúdil by som US Open na základe výsledku v Cincinati.
Reagovat
Amputace
Ty pokaždé všechno tak přesně víš. Kdo koho může porazit, kdo koho ne. To je úžasné. Téměř jako by nešlo o sport, ale o nějakou politickou prognózu. A ještě mě moc baví, jak to nazýváš realitou :D Tedy píšeš o něčem, co se ještě ani nestalo, jako o realitě :) Začínáš mě bavit čím dál tím víc.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi špatně čteš. Vždy píšu formulace - já si myslím, já se domnívám, je to můj názor atd. Takže nevím, kde si přišel na to, ze vše vím. Napsal si takový obecný koment, vymyšlený a vlastně o ničem. Zbytečný hejt
Reagovat
Amputace
"Upřímně? Jediný, kdo může Djokoviče na USO porazit je Federer. Když porazí Federera, bere titul. To je úplně easy a není třeba dělat vědu."

Tohle je tvůj původní komentář v tomto vlákně. Nevím, jak ty, ale já v něm žádné formulace typu, cituji - "já si myslím, já se domnívám, je to můj názor" - nenacházím.

Co povíš, vševěde? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Klasicky hejt opět a zase. Najdeš jenom koment, kde jsem to neuvedl a vytahnes ho na mě. Fanatismus nemá meze. A když si to tady napsal, tak tohle jsem myslel zcela vážně a stojím si za tím. Takže není třeba se domnívat.
Reagovat
Amputace
Ne, našel jsem přesně ten koment, který mě podnítil tohle napsat. Říct, že vyhraje Djokovič nebo Federer a není o čem diskutovat (easy), mi vážně připadá vtipně přemoudřelé, to mi promiň.
Reagovat
smazaný uživatel
To je možné, bohužel vycházím z věci, které vidím na kurtu. Nadal je divny a po dnešku vidím, ze Nole taky. Otázka, co je z toho realita a co divadlo. To člověk nikdy nevi
Reagovat
Amputace
Ne, nevidíš právě nic. Oba hrají úplně srovnatelně průměrně, potažmo lehce nadprůměrně. Oba se trápili s outsidery, co se týče toho, co vidíš na kurtu, nehraje zatím Djokovič na US lépe než Nadal.
Reagovat
raduz
DelPotro to uklízí neskutečně,vypadá to jako by měl na každý uder spoustu času.Fakt přemyšlím ,zda je to idealním načasováním,nebo pomalým kurtem.Moc ho nemusím lidsky,ale na jeho utočný tenis se dívám vždy rád.
Reagovat
ttopi
Co udělal lidsky tak špatnýho? Já si teď opravdu nevybavím žádnou jeho kontroverzi. Naopak, podle mě je uznávanej jako tenisovej gentleman.
Reagovat
dorons
Mozna je v soukromi gentleman,ale kdyz prohrava,tak dela levarny na kurtu (medical time out)
Reagovat
raduz
Zápas s Thiemem tuším na loňském USO a chování DelPotra mě hodně zklamalo.Nevylučuji však,že můj názor může být ovlivněn tím,že Thiem je mým velkým oblíbencem a byl bych rád,kdyby se jeho výkonnost už ustálila a hrál skvěle nejen na antuce.
Reagovat
ttopi
Koukám pětiseťák, kde otáčel už téměř ze sprchy. Tak možná proto tě to tak naštvalo :-)
Reagovat
spaniel
Delpo není rozhodně žádný útočník...
Reagovat
Mayo
Najväčší favoriti turnaja Djokovic a Juančo idu zatiaľ s prehľadom.
Reagovat
Patik
Basilashvili krásny výkon..krásny bekhend..mohlo to ísť vkľude do 5 setov..už druhý Rafov zápas po sebe problémy..servis tragický..skúsenosti a rýchle nohy spravili svoje..som sklamaný..neprekvapilo by ma keby ho Thiem vyradil..zase na druhej strane by bolo lepšie keby postúpil toto by bola pre Noleho s Rogerom pochúťka.
Reagovat
Amputace
Ano, pro Federera, který zahrál jediný dobrý zápas od IW, by byl Nadal rozhodně pochoutka.. 3:0. Není o čem.
Reagovat
Patik
Basilashvili s Kchachanovom nedokázali ani polovicu z toho čo Federer v tejto sezóne a pozri čo dorobili.
Reagovat
Amputace
Tvůj argument je úplně nulový. Federer vyhrál AO a od té doby je jeho hra vesměs o ničem. Neříkám, že nemůže Nadala porazit, kór na US, ale že by byl pro něj pochoutkou? To si vážně nemyslím. To kromě TM nebude nikdy nikde. To je jako bych já řekl, že Nadal vyhrál FO a další tři Masters, což je daleko víc, než dokázal letos Federer..

Mimochodem: co dorobili? Nedostali Nadala ani do pěti setů. Takový Djokovič, který by si podle tebe na Nadalovi taky pochutnal, už taky ztratil v prvních kolech dva sety, přičemž v jednom případě s daleko méně nebezpečným soupeřem, než byli Basilashvili a Kchatchanov.
Reagovat
Patik
Ako som povedal..stojím si za tým..aj keď mi tu ďalších 10 ludí napíše že som vymletý a že môj názor stojí za houno..Rafa úplne biedny výkon..v troch setoch by padol..a nato si pôjdem aj vsadiť.
Reagovat
Amputace
V tom případě doufám, že na ten zápas dojde.
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
Patik
nedojde..Rafa tak ďaleko nezájde.
Reagovat
Amputace
Další věštec :) Bavíte mě, kluci. Sice vůbec nevycházíte z reálných dat, ale bavíte mě.
Reagovat
peRFect
Je to také hodně o motivaci. Papírově slabší soupeř tě těžko dostane do varu tak rychle, jako letitý souputník. Roger odehrál výborný zápas s Nickem, četl jsem tu, že to Nick po prvním setu odchodil, no to je blbost. Roger hrál agresivně a nedal mu moc prostor. Nicméně Rafa by toho doběhl, takže vrátil, víc. Ale únava na něj doléhá, Thiem bude hodně těžký soupeř (pokud se nepodělá). Zatím teda největší respekt před Juanem, chytil slinu a vypadá velmi nebezpečně a odpočatě.
Reagovat
Tornes
Kde to jsme, když už ani v zápase mezi Raoničem a Isnerem není ani jeden jediný tiebreak? :D

V posledním setu výborný výkon 1111ho, solidní údery, velmi dobře na síti a i na jeho poměry výborně na podání, Raoničovi takřka nedal šanci. 2. QF na USO a s takovýmhle výkonem má šanci jít i dál. Další týpek, co se na stará kolena nějak rozjel ;)
Reagovat
Mayo
Kua a ja si stále myslel, že sa v 1/4 finále stretne s Juančom :(
Reagovat
smazaný uživatel
Juanco dnes vyletí z kurtu s Coricom a zajtra z letiska s Boeingom, smer veža v Taline.
Reagovat
gigin
:DDDDD
Reagovat
spaniel
Taline?
Reagovat
smazaný uživatel
Áno. Lety do Tandinu boli uz vypredané, a tak sa vydá do pobaltia..:)
Reagovat
smazaný uživatel
*Tandilu
Reagovat
smazaný uživatel
Když si to shrneme absolutně objektivně. Rafa proste nehraje dobře, nevím, kdy by ztratil set s Bašou. Dobře, hrál dnes velmi slusné ale i tak by ho Rafa sejmul 3:0 úplně bez stresu. Jeho výkony jsou slabší, než na které jsme zvykli. Ferrer mohl uhrát set klidně, Karen bojoval a dneska Baša. To není náhoda. Thiem bude hodně těžký soupeř. Už Rafu porazil a bude si věřit. Já jsem mu teda šance nedával vůbec, ale uznávám svůj omyl. Překvapil mě a muže překvapit i Rafu, který je určitě hratelny.
Reagovat
janek_da
nic jsi neshrnul
Reagovat
Frantz
Objektivní klaun Kakamil :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Zase ti mamka zapomněla zamknout klec, než šla do práce? Opičko.:)
Reagovat
Nenela
Thiem ho klepne. Na 80 %.
Reagovat
smazaný uživatel
Podaj to, ten kurz bude pri 80% isto stáť za to.
Reagovat
smazaný uživatel
Jako já to vsadím určitě. Včera jsem bral WIN na Thiemovi v kurzu přes 2. Super. Dneska zkusím, že Nole ztratí set. Hraje day session, má být přes 30 zase a Sousa nehraje zle. Set by udělat snad mohl a kurz 3.42 je top. Na Doma zatím 4.43, ale na set jenom 1,4. I bookies čekají rošádu. :)
Reagovat
Mayo
Určite stratí set lebo je 30 stupňov
Reagovat
smazaný uživatel
Já neříkám, že ztratí set. Napsal jsem, že by Sousa mohl udělat set. A že si to vsadím. Vytáhl jsi jedno slovo z mého příspěvku a předělal sis jej k obrazu svému. :) 30 stupňů má být a pamatuji, jak se z toho Nole hroutil první match, takže se domnívám, že by se to mohlo opakovat. Když to vezmu pak vše dohromady a vidím kurz 3,42, tak v tom vidím určitě hodnotu. :)
Reagovat
Marduch
Jj zvlast v horku Nole hraje ve vlnach. Nahoru dolu.
Reagovat
Amputace
Nevytáhl jedno slovo, vytáhl hlavní argument toho, proč chceš vsadit na Djokovu ztrátu setu - tedy že bude hrát ve dne během horka :)
Reagovat
smazaný uživatel
Je potřeba si uvědomit, že Basilashvili zahrál fakt excelentně v tom 3. setu, hrál neskutečně agresivně, padalo mu to tam a byl schopnej zahrát i 2,3 údery navíc, když mu to Nadal vrátil... naopak s Thiemem už Nadal hrál hodněkrát, ví, co od něj čekat, Thiem si potřebuje výměnu připravit, není schopný konstatně byť jen set to tam prát z druhýho úderu a právě v tom je podle mě rozdíl...
Reagovat
smazaný uživatel
To ano, hrál svůj top tenis a důvod je vcelku jasný. Ostatní hráči si prostě na BIG3 začínají věřit, vidí, že mají také výpadky. Baša viděl, že se s Rafou dá hrát, že to není ten smrtící stroj na který jsme byli zvyklí, tak to zkoušel a vycházelo mu to. Jako 56 winnerů a 59 UE není statistika do síně slávy, ale regulérně ho přehrával.

Naopak si myslím, že Thiem může být pro Rafu velmi těžký soupeř. Nevím, jak je na tom Rafa fyzicky, ale s Domem to bude obrovsky náročný zápas, bude se hodně hrát, hodně běhat a snad Rafovi vydrží zdraví.
Reagovat
turista
No stroj Rafa nikdy nebyl. Megahvězda a světová jednička ano.
Reagovat
Pe3k
Neměl být fanda Noleho? 80% tvých příspěvků je adorace Nadala...
Reagovat
Herbert_Hoover
To se nevylučuje, Petříku, každý holt není čistokrevný hater, někdo je ryzí fanoušek.
Reagovat
turista
Přesně tak. Fandím Novakovi, ale Rafu i Fedexe mám taky rád.
Reagovat
Marduch
přesně tak, to je ale nad rámec Pe3kova kontrastního vnímání světa - "čím horšího hráče udělám v diskuzích z rivala, tím lépe z toho bude vycházet můj kůň"
Reagovat
Pe3k
Lol 3 troubové v čele s Marduchem a za zády psychopat herbert ;D
Reagovat
Herbert_Hoover
Thiem si bude verit..
Myslis stejne jako na Roland Garros? :) Tam hral Rafa naposledy ve finsle snad hur nez ted v New Yorku a stejne se Domovi rozklepala kolinka. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nebudeme srovnávat antuku s betonem že ne Herbe? :) Ta H2H Thiema s Nadalem na antuce patří i tak velmi vysoko v rankingu bilancí všech ostatních hráčů s Rafou na cihle.

Je to první zápas mimo antuku, nikdo neví, co čekat. Fakt je ten, že Thiem zde hraje překvapivě dobře a Rafa hraje takový slabší standard - zatím. Neříkám, že to neskončí 3x 6:2, ale spíše si myslím, že ho Thiem bude honit po kurtu a zápas to bude velký a taky si myslím, že má Thiem určitě šanci vyhrát vyšší, než antuce. Můj názor.
Reagovat
Herbert_Hoover
Tim chces rict co? :) Ze je Thiem lepsi hardar nez Rafa nebo ze je mezi nimi na hardu mensi kvalitativni rozdil? :) Thiem na hardech zdaleka nepresvedcil, nikoho. Ani ty nejmene narocne. Vcera byl pomalejsi kurt, coz si chvalil, kazdopadne se podminky pravdepodobne zmeni, horko zvyhodni Rafu. Plus faktor jednorucak, ktery nelze ani na hardu opomenout. GS jsou jina soutez, o cemz vypovidaji i Rafovy stats. Klidne se muze zase Dom rozklepat jak sibirsky pes ostrihany dohola.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s tebou ve všem, co jsi napsal. :) Neporovnávám vůbec nic, jenom říkám, že nelze vycházet z duelu na FO 2018, kde byl Thiem poprvé v GS finále s hráčem, který má ten kurt místo obýváku.

Thiem není určitě lepší hardař, než Rafa. Hraje na hardu tužku celou kariéru, ale letos na USO nehraje vůbec zle. Tím se snažím pouze sdělit, že jeho šance potrápit Rafu letos na USO jsou slušné. A taky by mě zajímala Rafova vyjádření ohledne zdravotního stavu. Zda mu něco opravdu je, nebo ne. Protože na první pohled tam alespoň já rozdíl ve výkonnosti vidím.
Reagovat
Mayo
Thiem je hrac jedného povrchu tzv. My little pony či ako to Pe3k a spol nazýva. Rafa ho vyfacka ako malého Jardu :D
Reagovat
spaniel
Zůstaň u východňařiny.
Reagovat
Mayo
Dobre, bude to tak asi najlepšie, ďakujem.
Reagovat
smazaný uživatel
My little pony :D:D

Je to one trick pony :D
Reagovat
janek_da
Ale trochu bude záležet, jestli nebude mít Rafa kritický den.
Reagovat
tito
No to je všechno pravda, nicméně momentální herní úroveň soupeřů Rafy mi leze na nervy... :) Nicholos hrál třeba minulý rok finále v Memphisu, kde dostal klepec od Ryana, ale první velký úspěch zaznamenal až před měsícem titulem v Hamburku.. ( sice antuka, ale on má poměr mezi hardem a antukou vyrovnaný). Khachanov SF v Montrealu... Thiem? co hrál od RG? nic a teď smázne ve 3 Andersona jakoby se nechumelilo. A co případně takový DelPo, popř. finále.Škoda mluvit. Rafa hrál první 2 zápasy odpočinkové, od té doby má za sebou či před sebou jen soupeře ve své vrcholné, popřípadě životní formě.
Reagovat
spaniel
Zajímavé...když Roger porazil Baghdatise, nebo Gonzales, kteří hráli životní tenis, tak temná éra, slabí, nemělo to žádnou váhu a tak... Když hráče v životní formě poráží Rafa, tak najednou něco jako životní forma existuje a váhu to má. A to byli výše zmínění úplně jinde jako hráči.
Reagovat
Pe3k
Přesně, ale co bys chtěl po fanoušcích Nadala...
Reagovat
janek_da
Tak rozlišoval bych tita a jiné. Vsadím trenky, že tito "temnou eru" moc neřeší.
Reagovat
spaniel
To asi jo....ale ani nevim, ze by nekdy oponoval teto teorii.
Reagovat
tito
Hoši, do těchto debat se opravdu nepouštím. Ale píši o USO 2018. V případě minulého ročníku jsem ani nešpitl.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem to tady psal několikrát. Ti hráči se znají a vidí to dění kolem. Prostě Rafa hraje trošku hůře a lidi si na něj začínají věřit. To není o tom, že by Baša, nebo Kačanov měli životní formu. Prostě jdou na kurt a řeknou si - Fajn, Nadal není úplně 100% Nadal, tak to zkusím bouchat od BL a uvidíme.

Rafa hodně soupeřům nahrává, pokud stojí 3 metry za BL a hraje antukové topspiny, tak je jenom otázka času, kdo mu to začne zabíjet přesněji. Mě je ta horní polovina pavouka celkem někde, ale jenom říkám, že prostě Rafa hraje zle a tohle na finále nemusí stačit a titul už vůbec ne. Realita je prostě taková. Bohužel.
Reagovat
tito
Hele souhlasím s tím, že si soupeři věří na Rafovo podání a je spíše výjimkou, že ho někdo nebrejkne. A to je velká výhoda. Jít do zápasu s tím, že když pustím, tak velmi pravděpodobně získám, a je to určitě povzbudivější, než že když pustím je vymeteno... Ale s tím, že by hrál špatně odzadu, popř. že by haproval základní úder či pohyb ne. Jinak Karen a Nicholos opravdu hrají momentálně v nejúspěšnějším období svých kariér, Dominic se najednou probral a DelPo dosud v suchém. To jsou prostě fakta.
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu. Ale Karen se bude asi ještě zvedat, ta prohra mu hodně dala a dá. Příště to může být jiný zápas. I další tam jsou, Tsitsipas, De Minaur, Shapovalov, nebo právě Kačanov. Už na AO19 můžou klidně někoho z favoritů vystřílet z kurtu. Normální evoluce.
Reagovat
raduz
Djokovič ho těmi plochými udery smázne.Opravdu bych se divil,kdyby to tak nedopadlo.Na Djokoviče může platit DelPotro a pokud Federer vydrží být konzistentní celý zápas,tak i on.Moc tomu ale nevěřím a znovu říkám,že Djokovič na 95 procentech své výkonnosti,je na tři sety v podstatě nehratelný.
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravim tito,

Mne ta uroven jeho premozitelov liezla na nervy v rokoch 15-16. Fognini, Verdasco aj Puj odohrali najlepsie zápasy, odvtedy sa k tomu nepriblizili.

Ja som velmi rad, ze to Rafa zvládol, bez 5-setaku s vedomim, ze bol v stvrtom sete od zaciatku hore. Vravim, jeho vykonnost ma dostala do kludu, vynechanie Cinnci bol super nápad, servis neslape na 100%, ale tragedia to nie je.
Reagovat
Herbert_Hoover
První dva sety cajk, ve třetím se rapidně Nikolož zlepšil, ale zároveň se Rafa zhoršil. Častokrát nabil na útok krátkými údery a hodně čopoval, jako by měl pořád čas v tom setu a neprahnul po rozhodnutí, což se mu nakonec vymstilo. Ale nad tím se nermoutím, Djoker měl taky výpadek a to proti soupeři, který hrál horší tenis.
Reagovat
Herbert_Hoover
Já třeba tu výhru nad Kevinem nepřeceňuju. Dom měl takřka ideální podmínky, sám to pak uznal, že mu hrály do karet a Kevin toho najezdil v poslední době hodně, navíc už nějaký pátek jsem měl pocit, že jeho momentum je v čudu. :) Nedá se říct, navzdory třem výhrám, že by byl pro Doma Rafa nějaký hratelný soupeř, naopak. Může Dom Rafu potrápit? Ano. Může ho vyřadit? O tom spíš pochybuju. Jo Delpo, to už je jiná písnička.
Reagovat
smazaný uživatel
S kludným svedomím priznávam, ze Delpo je moj želaný súper v semifinále..

Tam sa Rafa dostane do výmien, chytí rytmus, súper ho bude musiet vo výmenách prevýšiť, nech postupi, ak bude lepší..

Isner?..Tam Rafa len bude chodit zlava-doprava, ak sa dostane do výmeny, len pri svojom servise. Podvedome bude hrat od BL opatrne, lebo na Isnera by to malo stacit, nebude mat rytmus, strata jedneho servisu a je koniec, druhy set trebars prehra v TB a je 0:2..
Reagovat
smazaný uživatel
Ono je otázka, co se bude přesně hrát. Pokud bude Rafa s Thiemem hrát antukový tenis, tak to bude o tom, komu dříve odejdou nohy. Nevím, co Rafovo koleno, ale určitě by neměl běhat čtyři hodiny s Thiemem.
Reagovat
Patik
Rafa vie hrať aj betónový tenis ?
Reagovat
Marduch
Co zcela jiste tento duel nabidne, budou zavody o vetsi vzdalenost za baseline na returnu;)
Reagovat
turista
Pro Rafu a Rafafans je důležité, že Rafa vyhrál. To že ho oba poslední soupeři dusili není důležité. Djoko měl v Cincinnati taky plné ruce práce každé kolo a nakonec z toho bylo finále a titul.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist