Nadal ovládl Buenos Aires a 46. titulem z antuky vyrovnal rekord Vilase

1. 3. 2015, 22:14
Aktuality 299
ATP BUENOS AIRES - Rafael Nadal si dnes v Buenos Aires zahrál poprvé od loňského triumfu na Roland Garros ve finále a po výhře nad domácím Juanem Mónakem ukončil i tři čtvrtě dlouhé čekání na titul. Ziskem 46. trofeje z antukového turnaje vyrovnal rekord, který měla v držení argentinská legenda Guillermo Vilas. Celkově 65. trofejí překonal Samprase a Borga.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Rafael Nadal v druhé polovině loňského roku laboroval se zdravotními problémy, kvůli kterým vypadl z formy a na turnajích končil po překvapivých porážkách. Čekání na finále ukončil až tento týden po téměř devítiměsíčním půstu a osmi nepovedených turnajích na antuce v Buenos Aires, kde se představil poprvé po deseti letech.

V dnešním finálovém duelu si osmadvacetiletý Španěl zahrál s kamarádem a občasným deblovým parťákem Juanem Mónakem a i tentokrát potvrdil, že mu nikdy nic nedaruje. Zápas, jehož začátek komplikoval déšť, vyhrál hladce 6-4 6-1, přičemž nečelil jedinému brejkbolu.

"Pro všechny to dnes bylo komplikované," vyjádřil se Nadal k počasí, kvůli kterému se začátek utkání posunul o dvě hodiny a po dvou gamech bylo na pár desítek minut přerušeno. "Bylo to složité pro mě i pro Juana, ale především pro fanoušky, kteří museli čekat. Musíme jim poděkovat, že zůstali až do konce."



Ve vzájemné bilanci s o dva roky starším Mónakem tak Nadal vede už 6-1. Jedinou porážku utrpěl na tvrdém povrchu po skreči, na antuce vyhrál všech šest zápasů i všech 14 setů, v nichž prohrál dohromady pouhých 18 gamů.

Rafael NadalNadal si dnes připsal svou 718. výhru a v 93. finále zaznamenal celkově 65. titul v kariéře, čímž překonal Peta Samprase a Bjorna Borga. Více trofejí nasbírali v open éře už jen čtyři tenisté: Jimmy Connors (109), Ivan Lendl (94), Roger Federer (84) a John McEnroe (77).

Už 46. trofej vybojoval devítinásobný vítěz Roland Garros Nadal na svém 'královském' povrchu antuce, čímž vyrovnal rekordní počin Guillerma Vilase. Symbolicky se mu to povedlo právě před zraky argentinské legendy.

"Doufal jsem, že bych tu mohl vyhrát, byl jsem na to velmi dobře připravený. Od začátku turnaje to by můj cíl," řekl Nadal.

Turnaj ATP 250 v Buenos Aires vyhrál už sedmý rok po sobě španělský tenista. V předchozích třech sezonách zvítězil David Ferrer a před ním Nicolás Almagro, Juan Carlos Ferrero a Tommy Robredo.

• ATP 250 BUENOS AIRES •
Argentina, antuka, 573.750 dolarů
nedělní výsledky (01. 03. 2015)
• Dvouhra - finále •
Nadal (1-Šp.) - Mónaco (Arg.) 6-4 6-1
• Čtyřhra - finále •
Nieminen/Sá (Fin./Braz.) - Andújar/Marach (Šp./Rak.) 4-6 6-4 10-7
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

299
Přidat komentář
Roger_Federer
Ted se divam, ze Davydenko hral z Nadalem 3x finale nejakeho turnaje a pokazde vyhral.Na to ze byl ze slabe ery, dost dobry.Myslim ze nikdo jiny nema z Nadalem 100% finalovou bilanci..
Reagovat
Mayo
Davydenko bola jeho nočná mora.
Reagovat
smazaný uživatel
Až na to, že v noci ho nikdy nestretla..Na night session pocas GS sa Davydenko pozeral len z televízie..:)
Reagovat
Roger_Federer
Fuu..2x hral semifinale RG..Na antuce byla velka konkurence..;)
Reagovat
smazaný uživatel
V Paríži night session neexistuje..
Reagovat
Roger_Federer
Aaaa.;)..bod pro teba.
Reagovat
Rafaeoli25
Davyděnko byl jeho nejnepříjemnější soupeř, jeho ale odmítám brát jako soupeře, podvodníka, co prodával zápasy jako součást megamafie, zlatej Armstrong proti takovýmu hnusu..
Reagovat
spaniel
Jenže na to, co si ty myslis, sere pejsek.
Reagovat
Rafaeoli25
A na to co si myslíš ty ne domníváš se?
Reagovat
spaniel
Vedle bráníš Cilice a tady bys pomalu střílel nekoho, za neco, co ani nebylo prokázané (kdezto u Cilice ano). Je to pokrytecke a duvod je zrejme ten, ze si delal z Rafana trhaci kalendář. A to si jeste myslim, ze doping je horsi nez prodáni zapasu.
Reagovat
Rafaeoli25
Jasně, horší je ten, co si vezme špatný kapky na kašel nebo na rýmu než ten co prodává zápasy a oblbuje celej svět, tak k tomu už fakt nemám co říct..
Reagovat
spaniel
Ne, horsi jsi ty. Pokrytec a podvodník. Kam se na tebe hrabou ostatni. Nezapomeň se spravne zalogovat, uknucence. Pry, aby mel Rafa vic fandů. To je tak trapne. Trapneee. Jako ty s tvým neustálým knucenim.
Reagovat
Rafaeoli25
Nemá smysl diskutovat s člověkem jako jsi tyn umíš jen urážet, to ti jde dobře, v tom máš praxi jako málokdo..
Reagovat
spaniel
Da se urazit podvodník? Ktery nema zadnou cest? Podle me ne. V podstate jen píšu pravdu. Vsichni to vi, vcetne tebe. A neunasis to.
Reagovat
Rafaeoli25
Podle toho že jsem vytvořil víc nicků soudíš, že jsem podvodník za všech okolností a nemám žádnou čest. Tak dokázat ti to nemůžu, jen řeknu pleteš se, podle zaujatosti ve fandění se skutečně nedá posuzovat něčí charakter, lituji tě pokud takhle uvažuješ a soudíš lidi, ty bys mě asi za to rovnou vsadil do želez viď..
Reagovat
Roger_Federer
Tvuj problem je ze si strasne naivni dobrak..
Reagovat
smazaný uživatel
Keď je 6:5 trhací kalendár, čo je 23:10?..Šikana, znásilnenie a následné znesvätenie fyzických ostatkov Federera?..
Reagovat
spaniel
Njn, jenže to neni novinka, uz jsem si na to zvykl. Ale vy nemůžete zkousnout, ze Rafa to na nej neuměl. A tak dokážete hájit Cilice, kohokoliv a Davydenko, Rosol jsou pro vas nejhorsi. To je ubohé.
Reagovat
Rafaeoli25
Ne ne, to vy děláte z několika jeho porážek milník, nad nějž není, i kdyby vyhrál 1500 zápasů, budete na něj ukazovat prstem a řvát a pochechtávat se Rosol, Rosol, řekni že ne..
Reagovat
Roger_Federer
Fakt musis porad becet?nic tim nedokazes.Forhend a jini, k tomu pristupuji uplne stejne z druhe strany a vy ze reakce prijde zpet..Odosobnu se.
Reagovat
Rafaeoli25
Už jsem to tu psal několikrát, já jsem z Rogerových porážek nikdy drama ani terč posměchu nedělal, ani když prohrál s Brandsem, nikdy bych se mu za to neposmíval, já se totiž takové personě posmívat nemůžu, protože jí respektuju, i když ho nemusím..
Reagovat
Roger_Federer
A?..
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já jen říkám, že já to nedělám, kdyby byli všichni jako já, tak tu nikdy takové posměšky na adresu kohokoli nebudou, jen diskuse o tom, kdo z nich je lepší, třeba i tvrdá, ale bez posměšků kvůli pár porážkám..
Reagovat
smazaný uživatel
Davydenko je naozaj to najmenej a v žabomyších vojnách RF a RN má asi takú váhu ako absentujúce Rogerove zlato z OH..

Možeš napísať, že to Rafa nevie na Noleho, ktorý mu "zobral" 3GS tituly, ale čo zobral Rafovi Davydenko?..Zhola nič..Pár Masters zápasov, nič bolestivé..
Reagovat
Roger_Federer
Ale Davydenkovi nic nedokazali..Ten hrac byl a je oficialne cisty..
Takze Kohlerer je podle tebe lidsky odpad, protoze bez dukazu obvinil Nadala z dopingu, ale u Davydenka bez dukazu mas zavery hned..
Reagovat
spaniel
Ukňučenec s 5 nicky nema ani trochu cti a soudnosti. Az aby zas stáhl ocas a zmizel kňučet zase domu na pudu.
Reagovat
Rafaeoli25
A co kdybys stáhl ocas ty a přestal oxidovat pod každým článkem o Nadalovi, to ne co? Já si budu pod články o něm psát kdy chci a co chci, Rogera nenapadám jako ty Rafu, takže si trhni ty falešnej moralisto..
Reagovat
spaniel
Proc zase knucis? Mozna ne nadávat a hraješ si na moralpští, ale jsi uknuceny trapak, co si vytvořil 5 nicku. Podvodník, nic vic.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak to je tvůj pohled, já si o tobě a R_F taky myslím svoje, pro mě jste zase trapáci vy, nejsme si tedy nic dlužni, já jsem vám ukradený, vy jste mi ukradení, neustále ale na sebe reagujeme, takže tyhle přestřelky asi budou pokračovat, já za sebe říkám, že o ně nestojím, to vy si nemůžete pomoct, tak ok, potáhnem tu káru holt dál trapiči..
Reagovat
spaniel
My aspon nepodvadime :) Mame svuj nazor a stojíme na sve strane barikády, ale jsme konzistentní a píšeme za sebe. Roky. Ty jsi ztratil veškerou kredibilitu. Nemas právo nekoho soudit, jaky ma charakter. Chápeš to?
Reagovat
Rafaeoli25
Nemám právo, protože to říkáš ty? Aha, takže pane samozvaný soudče neberu, na lidi jako jsi ty a R_F je i pět nicků málo, to ti říkám otevřeno, nelituji toho, že jsem to udělal, já totiž takové věci dělám jen vyjímečně, není to moje přirozenost, proti hnusu se ale prostě nedá jít jinak než hnusně, to je realita..
Reagovat
Roger_Federer
Rafaeoli, ale ty si tady mel ty nicky uz v roce 2012-2013
.M.M, Marty28..Tehdy se tady jeste nedelo v takove mire co tedka tvrdis.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak pokud nejsou uzavřený sázky v řádech milionů na jeho porážku když měl kurz 1.2 důkazem tak se to tak brát dá, oni vlastně Rittig, Janoušek a další taky nejsou zločinci, nikdo je přece nechytil za ruku, ty stovky miliard na účtech, kdoví jak se tam vzali, asi jsou to schopní podnikatelé že..
Reagovat
Roger_Federer
Myslim ze otom nic nevis..
Pokud mluvis o te kauze v Sopotech..
Jednalo se o sazky proti Davydenkovi na burze kurzu na Betfairu(ruska), v prubehu zapasu- live..
Problem byl objem sazek proti Davydenkovi,ktery se vysplhal nekam k 10mil dolaru..na prohru favoryta..
Betfair tyto transakce mezi ucastniky(uzivateke mezi sebou) zastavil, nevyplatil a dal podnet k prosetreni ATP..
Nakonec vsechny transakce stornovaly.

Vubec se ho nezastavam, protoze v tom jelo v tech divokych letech mnoho hracu, tak jako z dopingem vybrali par smesnych ovecek aby bylo ticho. Byly v tom udajne nasi hraci, prosetrivaly napr,Ivo Minare nebo nektere divne vysledky Rosola.
V roce 2008 tusim vznikla mezi ATP a asociaci sazkovych kancelari a burz dohoda(smlouva), ze budou ihned hlasit podezdrele vysoke, nebo vyhrocene sazky.

Nakonec se slusi rict, ze se rikalo, ze Davydenka k tomu mafie donutila, dokonce meli vyhrozovat jeho rodine.
Reagovat
spaniel
A nejlepsi je, ze nadává nekomu do podvodníků nekdo jako on. Kdo podvádí i zdarma na TP :D
Reagovat
Rafaeoli25
Jasně, já jsem horší než ten, kdo záměrně okráda firmu a tisíce sázejících, tomu už se můžu jedině smát, jak je to ubohý..
Reagovat
spaniel
Kdyz podvadis zdarma, jen tak, ze to mas v povaze, co bys asi udelal za prachy? Ani nechci vedet. Jsi zkažený podvodník.
Reagovat
Rafaeoli25
Nejsem zkažený, jen už jsem se nemohl dívat na ty prasárny, co se tu na jeho adresu odehrávají, bráním ho a nestydím se za to, protože nechápu, že může být vůči němu kdokoli tak vulgární (to samozřejmě platí i v případě Rogera nebo Noleho)..
Reagovat
Roger_Federer
Myslim, ze az za 10-15 let Rafa vyda novou biografii, prizna vni, co vsecko do neho cpali za s.racky..Ty se obesis.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak jestli do něj něco cpali, tak max.v jeho teenagerskym věku a to jestli by mu dával někdo za vinu tak by to fér nebylo, mladej člověk bohužel je zneužitelnej. Rozhodně si ale nemyslím, že něco bral nebo dopoval v době kdy se dostal na vrchol. Ale to není jen možný doping kvůli němuž se na něj sprostě útočí, je to styl hry, je atakován skrze jeho rodinu, to jsou pro mě věci nepochopitelný a nepřijatelný, jeto ubohost, která nezná mezí (a neznala je už před deseti lety, už tehdy byl urážen tak, že člověk jen smutně zíral). Prostě fialovej hnus :(
Reagovat
panzer.dragon
shanghai a miami :-), to by si pošmáknul el matador..
Reagovat
spaniel
Tak asi se bude muset opravit titulek. Rafa ještě nevyrovnal počet antukových titulů Villase. Villas má 49 titulů :)
Reagovat
Kozoroh
Zpočátku jsem ti nevěřil, ale mrkl jsem se na angl. wikipedii a máš pravdu!

http://en.wikipedia.org/wiki/Guillermo_Vilas#Career_Singles_finals
Reagovat
spaniel
Dneska to začali opravovat. ATP uvádělo 3 antukové turnaje, které vyhrál Villas jako hardové. Upozornil na to nějaký novinář, Villas to potvrdil a ATP uvedlo, že to opraví.
Haluz...holt jiná doba, tehdy se tyto věci moc neřešily.
Reagovat
janek_da
komu tím prospějete? komu? Druhé straně?
Reagovat
Fandina
teď jsem se pobavila ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
a budou muset pretisknout cely ElPais;D)
Tam pochopitelne byla uz oslavicka;)
Reagovat
Rafaeoli25
Je neuvěřitelný, že organizace jako ATP a ITF mají v těchto věcech takové nedostatky, kdyby to byla fakta stol let stará tak neřeknu, ale čtyřicet? To je ostuda, člověk ani nezjistí kde se na čem v sedmdesátých letech hrálo, to je stejný jako s tím, že ani na atpstránkách není playing activity hráčů jako Borg a McEnroe, jako by to byl středověk a nemohli to dohledat..to je servis pro fanoušky :(
Reagovat
smazaný uživatel
Trava je nesmysl, nikdo to nechce udrzovat je to nesmirne nakladne. V aomse taky drive hralo na trave, ale zrusili to kvulimvysokym nakladum. Navic na trave vznika nejvice zraneni hracu.

Souhlasim s rafou, ze na turnaj mistru by se mely stridat povrchy, ne jen hard.
Reagovat
Kozoroh
Rafa chce na TM střídat povrchy jen proto, aby se jednou sezónní mistrovství hrálo na antuce a on měl šanci (obrovskou) na titul. Uvědomuje si, že jinak TM nevyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
To vím, že je toto u něj jediná motivace, ale jinak má pravdu. Připadá mi spravdelivější, aby se povrchy střídaly. Ted se pouze dá měnit jen jejich rychlost
Reagovat
smazaný uživatel
To je ako tvrdiť, že RG nikdy nevyhraje Djokovic :)

Hovorit "nikdy" o hráčovi, ktorý tam hral viackrát finále je hlúposť veľká preveľká..
Reagovat
Roger_Federer
Rafa nedokazal vyhrat TM ani ve svych top sezonach..Jeho sance by byly daleko vetsi na antuce..V hale a tomto povrchu jsou jeho sance kazdym rokem mensi.
Reagovat
janek_da
Reagovat
smazaný uživatel
jsem si rikal, co to bude...;)

...ale podpovedelo mne dale tohle video;)
https://www.youtube.com/watch?v=tYV3_CO277o

Nejvic mne dostalo to CDecko;) to bych fakt necekal, a jasne, ze v lete budu otevirat lahvove, uz jen stylove raketou...;)
Reagovat
babolat.cz
co se týče volby povrchů, nebylo špatné, kdyby se to bodově rozdělovalo. ve stolním tenisu také nemáme různé povrchy stolů...to že je fedex univerzální, neznamená, že je nejlepší. asi by měl hodně problémů, kdyby se měl specializovat na jeden povrch.
já osobně bych také ty hardy zlikvidoval.
Reagovat
VlS
Souhlasím, všude povinně tráva.
Reagovat
Amputace
Tráva a antuka; dva nejpřirozenější a nejprotichůdnější tenisové povrchy. Hard mi připadá takový jakýsi umělý, příliš mi to k tomu sportu nesedí, navíc není hard jako hard.
Reagovat
VlS
Hard je přece o nákladech na údržbu a životnosti. Nemyslím, že hardy zmizí, spíš skončí antuka i tráva.
Reagovat
Amputace
Já také ne. Je to spíše utopická vize.
Reagovat
babolat.cz
no právě, vše přirozené mizí, finančně náročné...ale F1 stále rozhazuje miliony.
Reagovat
Rafaeoli25
Že zmizí kvůli nákladům? No tak to bude morálně neobhajitelný pokud by současně s tím zůstaly stejný nebo se ještě zvýšily prize money..
Reagovat
Pe3k
Ve stolním tenise zase změnili za posledních 15 spoustu pravidel a i když tam nejsou různé povrchy, tak zase je tam mnoho rozličných potahů, které nadělají více starostí než kdejaký přechod z antuky na trávu :)

Nelikvidoval bych nic, ale určitě bych přidal turnajů na trávě, trochu ubral antuky a dost ubral hardu. Nehledě na to, jaký povrch vyhovuje tomu či jinému, tak by tenis měl být pestřejší, než v současné době je.
Reagovat
spaniel
To co je na tenise zvláštní a výjimečné, je to, že se hraje na rúzných površích. A jak jinak, Nadalovci by je chtěli zrušit. Žádný div, vždyť ani jejich modla nemá žádný respekt k tradicím tenisu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nevim co povazujes za tradici, ale porad jeste mnozstvim let, vcetne GS, vede jasne trava... s antukou...
V te tradici jaksi hardy nikde nevidim,,,spise takova novodoba tradice...jestli uz...
Reagovat
janek_da
Jestli tradice, tak 3 GS na trávě. Každá je jiná, tak co.
Reagovat
smazaný uživatel
tak jasne, ze kazda je jina;) Je to ziva priroda...;)
3GS na trave byla nahodou dlouha tradice...Australane to celkem drzeli...dlouho...
Reagovat
babolat.cz
tradiční je spanielův oportunismus...
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já proti tradicím, tedy trávě a antuce nejsem, hardu by ale mohlo být o dost míň, nevím, proč má být tento netradiční povrch takhle ultradominantním. Hlavně tu neházej všechny do jednoho pytle, já samozřejmě jsem pro rozmanitost, ale rovnoměrnou, nic víc..
Reagovat
spaniel
Rovnoměrnou? Tráva 2 týdny, antuka skoro celý rok. To je skutečně rovnoměrnost.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak říkám, třetinu sezony na trávě, třetinu na antuce a třetinu na hardu, s tím nebudu mít problém..
Reagovat
spaniel
Ani já. Úplný ideál ještě přidat nějaký koberec,
Nejvíce je potlačovaná tráva, měla by mít víc turnajů a aspoň jeden M1000. Nejhoší jsou pomalé hardy, výměny jsou dlouhé jak na antuce, ale pohyb mnohem agresivnější k tělu. Takže hardy bych udělal rychlejší, zkrátili by se výměny.
Reagovat
Rafaeoli25
Každopádně jsem pro rovnoměrnost, tedy tři Masters na antuce, tři na trávě, tři na hardu, slamy by měly být rovnoměrný taky, u nich to bohužel nejde (jedině, že by se jeden zrušil nebo dva přidaly) a TM by mohl rotovat mezi všemi povrchy, to by bylo asi nejférovější..
Reagovat
janek_da
Nejvíc jsou potlačovány parkety :-DDD TO jsou pane rány + ten odskok. Pak koberec, ještě žes ho připomněl.

Bylo by zajímavé mít u hardu oblast podání s pomalým hardem a zbytek s rychlým :-))))
Reagovat
spaniel
Janku, my tady máme seriózní debatu :D
Reagovat
janek_da
Jasan. Mlčím. Uvidíme, jak se nakonec ATP rozhodne.
Reagovat
smazaný uživatel
Pryy seriozni debatu...
Ja na parketach hral,,,sakra...to neni zadna sranda...to bylo dost seriozni...!!!

Hele Janekda, ale uplne zapomneli na umelou travu...(cili neco jako koberec)

Takze:

AO > Umela trava
RG > Antuka
W > trava
NY > deco

To by uz vypadalo lepe...
----------
Ty parkety by se daly protlacit na tM;)

A TM jasne ze na spec parkety...takova spec. drevena prirodni palubovka, trosicku s lisejnikem...spary zadelavane drcenou cihlou a mouckou a pod siti a na zadni lajne 1m betonove pasy, takze jak by nekdo dal drop do metru, melo by to jiny odraz nez 1,5 za sit...no, a kdyz te nekdo bude lobovat mas jeste sanci na skluz a vyber zpet...

Jooo a jeste jsem pro jeden RETRO turnaj!!!!
Vsichni povinne drevene rakety...by se ukazalo, kdo je ten nej. hrac;)
Reagovat
spaniel
Jo, k tomu díry v síti, nějaké i v plotu a staré zmoklé míčky.
Reagovat
smazaný uživatel
diry v siti jsou snad porad......takze to zadny retro neni...
ploty nemaji s tenisem nic spolecneho...to je uplne jedno, co je kolem...(tedy pokud jsou sberaci;)
a micky...vzdycky se hralo s novymi...ale to si mne pripomnel...
ty zmokle micky....ano, pochopitelne zadna strecha, kdyz prsi, - pokud neni prutrz, slejvak - jede se normalne dal, ikdyz micky trosku zmoknou, nejakym tim letnim destikem;)
Reagovat
VlS
A když tedy tradice, tak pěkně pánové dlouhý kalhoty a košile, dámy sukně do půl lýtek a halenky, vše bílé, dřevěné rakety, výplety z ovčích střev a žádná chemie. A hlavně - bez řevu, ječení, štěkání, hejkání a brečení. Sport gentlemanů a dam. A diváctvo bez bubnů, trumpet, transparentů a pouze a výhradně s potleskem. To by se mi tak líbilo........... No nic, zpět do reality. Olympiádu v Riu bude na hardu, nemají vodu ani ba pití, natož na kropení antuky, nebo trávy.
Reagovat
Kozoroh
" Jooo a jeste jsem pro jeden RETRO turnaj!!!! Vsichni povinne drevene rakety...by se ukazalo, kdo je ten nej. hrac;)"

Když retro, tak se vším všudy! Jak píše VIS, muži dlouhé kalhoty a košili, ženy sukně pod kolena atd. atd.

Jo a ještě bez finančních odměn, jak tomu bylo do 60. let minulého století!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Hezky doplneno;)
Dodal bych uz jen pouze malickost...takove uz jen male vymazleni....
....doutniky na lavickach k dispozici, ale rucniky na kurtech ne, ty bych take nechal pouze na lavickach;)!
Reagovat
VlS
Jo, tak teď už to jen udělat. Jo, a pánové místo baseballovejch čepic štítkem dozadu klasicky golfový tweedový placky štítkem dopředu. A povoluje se knír, rastamani mají vstup zakázán na míli od stadionu.
Reagovat
smazaný uživatel
Trapko nadal, na trapnom turnaji, mal prist do emiratov a vratil by sa spat do reality...
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi zmenil nick a jazyk, nebo co se deje...):-O
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.dailymail.co.uk/sport/tennis/article-2973827/Andy-Murray-court-rants-embarrassing-British-No-1-reveals-battles-inner-demons-real-reason-picked-woman-coach.html
Reagovat
smazaný uživatel
Rafovi preji vse nej, ale je videt , ze porad je to jen ten 50% rafa jsk jsmeho znali. Rychlost vymizela, kratke balony, nedurazne udery...zatim to vypada, ze letos bude zacatek konce rafovi hvezdne kariery a postupny sesup dolu zebrickem...
Reagovat
Rafaeoli25
Tak to není, spíš má zatím v zápasech pasáže kdy hraje výborně a kdy průměrně, to ale měl i na prvních turnajích po návratu v r.2013, každopádně se každym dalšim zápasem zlepšuje a nabírá na jistotě, já mu věřím, na RG bude určitě připraven..
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak podobný prognózy jsem tu četl už před dvěma lety, po prohře se Zeballosem ho taky spousta lidí odepisovala, nic nového..
Reagovat
Kozoroh
Ale tehdy byl o dva roky mladší, čerstvější. Krom toho návrat Nadala v letošním roce probíhá jinak než před dvěma lety. Tehdy začínal po sedmiměsíční pauze na jihoamerických antukách, nehrál kdovíjak dobře, ale zlepšoval se. Letos začínal v Dauhá (vyletěl v 1. kole), v Melbourne ho zpráskal Berdych, v Riu podlehl Fogninimu. V BA uspěl, ale to byla v podstatě povinnost, když se podíváme na hráče, kteří tam startovali. Přesto měl problémy s Berloquem, který moh nad ním vyhrát 1. set. Stále víceméně stagnuje.
Reagovat
Rafaeoli25
Jenže prognózy o jeho konci se datují už do r.2009 a jen si vzpomeň jak špatný měl tehdy skoro celý návrat, tehdy to byla skutečná bída a zmar, rozjel se až pak na jaře následujícího roku, to si nepamatuješ?
Reagovat
Kozoroh
Neodpověděl jsi mi na argument, že tehdy byl mladší a tudíž čerstvější než dnes. A čím je starší a opotřebovaný, tím ten návrat je těžší.
Od lednového návratu na kurty odehrál čtyři turnaje, v Dauhá vyhořel s kvalifikantem, na AO dostal čočku od Berdycha, v Riu na antuce ztratil dobře rozehraný duel s Fogninim a BA byla malá konkurence, bylo by to s Nadalem na pováženou, kdyby ani v BA neuspěl.
Reagovat
spaniel
Sám Nadal řekl, že si myslí, že už se nedostane na svou úrověň a že jto pro něj letos těžší. I když on se vždycky podceňuje...
Reagovat
Rafaeoli25
A ty jsi tuhle větu z jeho úst slyšel? Nemyslím si, že to řekl a pokud to skutečně řekl tak to nemyslel vážně, nechce na sebe vytvářet tlak a tak se tímhle způsobem chrání, je to v pořádku..
Reagovat
spaniel
Ukňučenče, ty mu fandis a ani nevis, co rekl. To je trapas. Taky by sis mel uvědomit, ze to neni highlander, ale jen clovek a jednou se mu uz proste navrat nepovede a jednou taky skonci. Nikdo si to zatim moc nepřipouští, ale ostatni to aspon vi, ale tebe to asi hodne překvapí.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já taky vím, že bude těžký, aby vydržel tak dlouhou dobu jako Roger, myslíš, že nevidím realitu? Budu rád když ještě tři roky vydrží na top úrovni, RG ale při dostatečném šetření ale může zvládat delší dobu, každopádně realitu vidím, jen mě prostě unavují řeči, že teď už to nepůjde, to čtu už šest let, pořád dokola, loni měl být Nole šampionem RG aniž by se dotknul míčku, všichni Rafu odepisovali, už po Monte Carlu, prostě nic novýho. A neříkej mi uplakánku, jen tu říkám svůj názor, taky tě ani nikoho jinýho nenapadám, čiň to samý jestli to dokážeš..
Reagovat
Roger_Federer
Nemyslim si, ze loni nekdo tvrdil, ze Djokovic vyhraje RG tak jak to ty tvrdis..Ale ano urcite sanci mel.Rafa se opet dokazal zazracne pripravit na antukovou cast sezony, jako kazdy rok..
Rafaeoli furt nebrec jak je tady Rafovy "ublizovano", protoze si to dost delate sami a ty stemi tvymi 10 nicky a hlahorecenim tomu dost pridavas.
Reagovat
Rafaeoli25
Ty mě tady kritizuješ, že si to děláme sami..a co děláme nebo aspoň tedy já? Já ho tu jen hájím před neustálými výpady vůči němu. Všiml sis, že bych někdy chodil pod články Rogera, kritizoval ho nebo se mu rovnou vysmíval a málem se při tom udělal? Jestli se někdo nechová fér tak jste to vy, kteří využijete každou příležitost abyste ho poplival, nejde jen o jeho herní kvality, jde i hnusný osobní útoky na jeho soukromí, které je zaprvé čistě jeho soukromou věcí, navíc to jsou jen tvoje (vaše) spekulace. Je to hnus, nedokážu si představit, že bych ke každýmu článku o Federerovi psal, jak nesnášim Mirku a jaká je to podle mě p.ča, ne to skutečně není můj styl narozdíl od tvýho a hlavně nedávej jako protiklad Barneyho a že to děláš jen jako oplátku, pokud ano, tak seš stejnej ubožák jako on..
Reagovat
spaniel
Nekňuč pořád proboha živýho.
Reagovat
Rafaeoli25
Já kňučim? V čem? Tobě nevadí když někdo plive na Rogera?
Reagovat
spaniel
Jo, jistě, tak jak každému. Ale nereaguju uplne na vsechny a vsechno. Prehanis to dle mého soudu a tak to myslel i R_F.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak pod některými články reaguju často, ano, ale z poloviny jen na R_F, nebýt jeho tak je tu o polovinu míň komentů, on mě prostě svým popichováním, které nemá konce štve a občas se prostě ucho utrhne, kdyby do Rafy tak neryl, tak si ho všímat tolik rozhodně nebudu, jdu jen do největších rejpalů a dehonestátorů, protože já sám totéž nedělám, tak chci, aby tak nečinili ani jiní..
Reagovat
Roger_Federer
K cemu si mel nebo mas tech 5nicku?.
Reagovat
Rafaeoli25
Ty tři nicky jsem měl proto, abych tu uměle navýšil počet jeho příznivců, to přiznávám, popud ale není zavrženíhodný, prostě už jsem měl v jednu chvíli plný zuby toho, kolik lidí tu do něj odporně šije, stačí?
Reagovat
r.Fever
naprv si priznal, že boli 2, teraz už 3.. pekne pekne
Reagovat
janek_da
I když je to podle mě kravina zakládat víc účtů, kvůli větší podpoře svého idolu.
Tak je mi sympatické, že se přiznal. Někdo to nedokáže.
Reagovat
Roger_Federer
Priznal..z donuceni, nekolit let zapiral;);)..Ale mas pravdu.Treba uz bude pouzivat jenom Rafaeoliho.;)
Reagovat
janek_da
Myslíš jako se Sonjou?
Já to beru, jestli teda zase nezačne používat nějaké nové účty. Srovnej s queshem, to je trapárna.

Kozoroh: Nejsem vůbec Lanceho fanoušek, ale odsuzovat ho za přiznání? Osobně si myslím, že všichni cyklisti na Tour dopují, takže přiznání jednoho z nich pro mě není nějaký šok po kterém ho zavrhnu.
Reagovat
Roger_Federer
Myslim spise potom co ho odhalil Spaniel loni, kdyz ho chytl na pouzivani stejneho citatu pod ruznymi nicky, teprve ted priznal barvu
Do te doby zapiral a zapiral..
Ano vlastne Sonja dokazala duplicitu Marty28 a M.M...
Takze ty nicky jsou minimalne 4.
Ale ja si klidne vsadim i na Niiki a Kanadanbezhokejky, Roger44.
Dokonce si myslim, ze tady ma jeden dalsi nick, pod kterym se prezentuje jako fanousek Novaka.
Reagovat
janek_da
Já to bral v kontextu tohoto vlákna, o tom "dopadení" zas tak moc nevim.

Jestli v minulosti pořád zapíral, a až pod tíhou důkazů něco přiznal, to je tedy jiné. Spiš je to smutné a Rafovi dělá medvědí službu. Třeba už těch multinicků nechá.

Takže sorry i r.Feverovi, že vám tady do toho kecám :-)
Reagovat
Roger_Federer
Jasny, v podstate je to jedno a v konecnem dusledku je to opravdu medvedi sluzba..
Reagovat
Rafaeoli25
A jakou děláš ty nebo Pe3k službu Rogerovi, to mi pověz..ano, byl jsem naštvaný na to, jak je tu dehonestovanej a taky že tu má malou podporu, když celosvětově je realita jiná, ok, nebylo to fér (jinak na nick M.M už jsem zapomněl, ty další co se objevily v poslední době ale moje nejsou, věř si ale čemu chceš, mně už je to celkem fuk)..
Reagovat
Kozoroh
Pe3k nebo RF se zde na TP.cz nezesměšnili tím, že používali víc nicku, aby uměle navyšovali počet příznivců. Tak jako ty. Infantilně sis myslel, že tím Rafovi nějak pomůžeš. Místo toho si ze sebe udělal pošuka.
Reagovat
Kozoroh
Je to sympatické asi tak, jako se Lance Amstrong po letech zapírání přiznal k dopingu...
Reagovat
ipko
prišiel na psa mráz.. :D všetky tituly z Tour mu zobrali a bolo vybavené.. :)
Reagovat
Rafaeoli25
A podíval ses ty na jeho výsledky po návratu v srpnu 2009? To byla jedna velká bída, kdy si ho podávali i Almagro a Robredo, na konci byl pak na TM doslova tragickej, tehdy taky mnozí říkali a je to tady, konec, pak navíc na AO další skreč. No ale nestalo se, přišel duben a začala jeho obrovská jízda, proto cokoli hodnotit po třech turnajích je v jeho případě nesmysl, i když je starší..
Reagovat
Roger_Federer
Hele priste se aspon podivej, nez to napises, protoze si to evidentne cucas z prstu.
Po navratu 2009 prohral Nadal jenom z top hracema..Zadny Almagro a Vedasco( coz teda i tak byly hraci top 20).
Reagovat
Rafaeoli25
Neříkám, že ho porazili, ale proháněli ho i ti, Almagro na něj tehdy měl tři mečboly v řadě, velmi dobře si na to pamatuju, tak mě neopravuj, já mám paměť jak slon, každopádně to byly špatný výkony a do čf a sf tehdy postupoval hlavně díky shovívavějším losům, na TM už pak dostal klepec od všechn to byla skutečná tragédie..
Reagovat
Roger_Federer
Podivej se prosim te jake hrace musel Rafa porazit v sezone2010 na Rg,Wiml,Us, cestou do finale tech turnaju..kkdyz chces resit lehke losy.
Reagovat
Rafaeoli25
Bavíme se o roce 2009 ne?
Reagovat
Roger_Federer
Jiste, bavime se o 09, ale kdyz zacnes ucelove resit los, je dobre se podivat do Rafova nejlepsiho roku10 kdy na 3 posobe jdoucich titulech nemel az do finale zadneho poradneho soupere..
Reagovat
Rafaeoli25
Soderling nebyl v roce 2010 pořádný soupeř? A Murray, ten fascinující travař?
Reagovat
Roger_Federer
Andy hral 4x po sobe semifinale Wimbledonu..ale nebyl schopny udelat posledni krok.
Ja ale obdivuju, ze Rafa dokazal ze sezony 10 vytezit maximum..iikdyz Federer nebyl ve sve kuzi, Djokovic a Murray jeste nebyly na svoji urovni 11,12..
Reagovat
Rafaeoli25
Ty a Pe3k tady naříkáte, jak je Roger dehonestován, když tu někdo kritizuje slabší konkurenci let 03-07, sami ale Rafu snižujete a zpochybňujete kudy chodíte. Jasně, kdyby v r.2010 nebyli Roger a Novak tak špatní, tak by Raf samozřejmě tolik titulů nevyhrál, jen využil slabosti druhých, sám nic extra nepředved, jasně, to už ani nemá smysl komentovat. A v letech 08 a 13 to samý co..
Reagovat
Roger_Federer
A vcem ho dehonestuji?Napsal jsem cestou do finale...2010 byl Rafuv nejlepsi rok, vyhral 3Gr..stejne jako Roger 04 06 07.
Reagovat
Roger_Federer
Proste se da rict, ze v roce 2010byla slabsi konkurence a Rafa toho vyuzil.
Reagovat
Rafaeoli25
A slabší byla i v letech 08 a 13 viď, jak jinak, jinak by ani náhodou víc jak jeden GS nevyhrál ten chcípáček. Tak když to vidíš takhle, tak laskavě nenapadej ty, kteří tvrdí, že slabá konkurence byla i v letech 03-07, ok?
Reagovat
Roger_Federer
pochopils vubec, ze sem ti tim jen chtel ukazat jak strasne jednoduche to je tvrdit??
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud vim tak pred 2 roky v rio dal ve finale ferrerovi 6:0. Nejvetsi prom u nej vidim v jeho rychlosti, on mel vzdy hru postavenou na tom, ze vse vrati a z temer nedobehnutelnych micu dal winnery. To ted nevidim a proto si mxslim, ze z jeho hernim stylem bude mit problemy. Musel by se zrychlit nebo prekopat herny styl...

Videl jsem tie break s berlicquem, kdevrafa prohraval 1:5 a kdyby se berlocq neposr, tak 1 set mel
Reagovat
Rafaeoli25
Ty na základě deseti prvních zápasů soudíš, že šel dolů a že lepší už nebude, to je totální hovadina, stejně jako byla totální hovadina odepisovat po předminulé sezoně Rogera, i těmhle velikánům je třeba dát čas na rozehrání nebo vymanění se z krizí a co se týče gradace výkonnosti není povolanějšího experta než je Nadal..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Roger, kdyby nezměnil herní styl, kdy chodí mnohem více a hlavně nečekaně na sít, nevyměnil raketu za raketu s větší hlavou, tak je v žebříčku někde jinde....

Já osobně budu velice rád, když Rafa bude zase řádit, ale tentokrát tomu moc nevěřím, zdravotní problémi se kupí a je jich čím dále více. On hraje navíc pořád stejně, jako před x lety
Reagovat
Rafaeoli25
Tak kupí, kolena jsou už snad v pohodě, zápěstí taky a záda po tý terapii taky doufám budou držet, sám říká, že je teď naprosto fit. Prostě se potřebuje rozehrát a svoji formu vygradovat, má na to skoro tři měsíce, zdraví se samozřejmě na delší dobu predikovat nedá, to je fakt, uvidíme..
Reagovat
smazaný uživatel
Kozoroh,

A v roku 2009 nebol náhodou mladší a výbušnejší?..Pauzoval tri mesiace a do tempa sa dostával pomalšie ako v roku 2013..Trvalo 6 mesiacov, kým vyhral turnaj..
Reagovat
Kozoroh
Demagogicky překrucuješ fakta. Nadal hrál po pauze roku 2009 na výborně obsazených turnajích - 2009 Montreal, Cincinnati, US Open, Peking, Šanghaj, Paříž, TM; 2010 Dauhá, AO, IW a Miami. Všude byli kvalitní soupeři, na které nestačil. Ale v sezóně 2013 začínal na jihoamerických antukách, kde se mu tituly získávaly lehčeji.
Reagovat
smazaný uživatel
Omg..Áno, začínal na antuke a o mesiac neskor už vyhral Indian Wells..

Že si ty nepochopil pointu?..

Comeback podmieňuješ vekom, pritom po kratšej pauze v mladšom veku mal horší návrat ako po dlhšej pauze v staršom veku.
Reagovat
Rafaeoli25
Přesně tak, to samý jsem tu obsáhle popisoval..
Reagovat
Rafaeoli25
Souhlas, už jsem tady o tom psal sám, tehdy to byla z jeho strany s blížícím se koncem sezony větší a větší bída, v Kanadě, Cinci a na USO to ještě šlo, turnaj od turnaj byl pak ale horší a horší namísto aby se zlepšoval a korunoval to doslova blamáží na TM, to byly skutečně hrůzostrašné výkony, ne každý návrat se zkrátka povede, tak to chodí, topšampioni se ale z toho dokážou vyhrabat, dříve nebo později..
Reagovat
Roger_Federer
:);)...Nadal po navratu v roce 2009 nevypadl z turnaje drive jak v semifinale.Porazky byly od Djokovuce, Murray, Del Potra, Cilice, Lubicice, Davydenka- jeden hardar vedle druheho.
Reagovat
Rafaeoli25
Osvěž si to ty, v Kanadě vypad v čf a asi mě nechápeš, ano, vypad s top hráči, ale byly to klepce o dvě tři třídy, to byly nálože jak kdyby hráli s hráčem druhý padesátky, takže mě tu zase nechytej za každou větu, víš dobře jak to myslím..
Reagovat
Roger_Federer
;)..ano bylo tam jedno ctvrtfinale..
www.tenisportal.cz/hrac/nadal/?annual=2009

aspon se ted nekrut...
Reagovat
Rafaeoli25
O to mi vůbec nešlo jestli sf nebo čf, to ani neni podstatný, jde o ten šílenej rozdíl při těch porážkách, i Čilič ho tehdy sešrotoval 6:3, 6:1 za hoďku, to byly prostě nálože jak učedníkovi, tehdy na nejlepší neměl ani z desetiny a působil v zápasech s nima jako nějakej junior na prvnim turnaji ATP..
Reagovat
Roger_Federer
Celkem vtipne..protoze ty prognozi po prohre ze Zebalosem jsi psal ty, jako Marty28..Rafu si tehdy do sezony 2013 odepsal a z Novaka udelal stroj na 12 Gr. v rade.
Reagovat
janek_da
Jestli to tak je, přesto má pravdu. Napsal a pak si to přečetl.
Reagovat
Roger_Federer
;)
Reagovat
Pe3k
Pico je dokonalým příkladem antukové konkurence. Pokud bychom brali antukové úspěchy a umístění na žebříčku (byl v top 10) pak bychom tohoto hráče museli zařadit na 3-4 místo mezi (klasickými, čistými) antukáři. I přesto, že je na pomyslném žebříčku takhle vysoko, nemá vůbec šanci porazit kohokoliv z nejlepších. Pokud vezmeme stejně dobrého travaře např. Kohlschreibera, pak Philipp má mnohem větší šanci porazit např. Federera, než Monaco Nadala. Je těžké, srovnávat výkonnost jednotlivých hráčů na jejich oblíbeném povrchu (Mona-antuka, Philipp-Tráva), ale je velmi jednoduché vyvodit určitá fakta.

Monaco nemá šanci porazit na antuce Federera, kdežto Kohlschreiber nebo třeba Brown oba Nadla na trávě porazit můžou a také jej oba už porazili. (Monaco hrál s RF na antuce 1, stejně tak Philipp i Brown hráli na trávě s Nadalem jen 1). Z čehož plyne, že kterýkoliv průměrný nebo řekněme nadprůměrný hráč na antuce neporazí (travaře) Federera či Murrayho na jejich nejsilnějším povrchu, kdežto specialisté na trávu mohou kdykoliv (antukáře) Nadala na trávě porazit.

Je to malý vzorek, ale obecně z toho plyne, že průměrný travař je mnohem lepší a nebezpečnější pro špičkového travaře, než průměrný antukář pro špičkového antukáře. Z čehož také plyne, že na trávě je mnohem větší konkurence (je těžší vyhrát turnaj na trávě) než na antuce.

Pamatuji si komentář zdejšího demagoga Forehanda, který po prohraném utkání Nadala s Darcisem tvrdil, že je to v pořádku, protože Darcis je specialista na trávu (což je pravda, ale jak může podprůměrný travař porazit 3:0 tak špičkového antkukáře?). V opačném gardu by se nikdy nestalo, že někdo např. Gonzalez (Maximo) by porazil Federera na RG v jeho nejlepších letech.

V řadách Španělů, Italů či Argentinců je spousta čirých antukových specialistů, kteří nemají žádnou šanci porazit např. Nadala či Federera (na antuce), kdežto např. v Německu je několik travařů, kteří mohou kdykoliv porazit ty nejlepší hráče na trávě.
Reagovat
Pe3k
Finální zhodnocení: na okruhu Atp je mnoho antukářů, kteří jsou v porovnáním se špičkou velmi slabí až neškodní, což ve výsledku znamená, že nejlepším antukářům jsou největší konkurencí hráči, kteří nemají antuku jako hlavní či nejoblíbenější povrch.

Hráčů, kteří mají trávu jako oblíbený povrch není tak mnoho, ale jsou pro všechny mnohem nebezpečnějšími soupeři a nikdo nemá předem nic vyhráno ani Federer.

z toho všeho plyne, že dominovat antuce je mnohem snadnější než dominovat trávě.

Btw. gratulace Nadalovi.
Reagovat
smazaný uživatel
A proto rikam pryc z mazaninami, nasadit misto toho zpet travu;D)
Reagovat
George_Renel
A když antuku, tak modrou ;-).
Reagovat
smazaný uživatel
Ano a zpatky tu modrou antuku;)
Ta oranzova muze taky zustat,
ale zpet modra jasne
a jeste bych rozsiril tu zelenou z Charlestonu;)
Reagovat
VlS
Jsem pro
Reagovat
Rafaeoli25
Zpět? Jako zrušit nadmíru hardů? Tak to souhlas :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to chce i Rafa - zrusit hardy...
...ve vetsine veci s nim nesouhlasim, ale v tomhle na 100%
Dokonce se vyslovil pro travu jako uplne prirozeny a tradicni povrch...jeho retoricka otazka, proc fotbaliste nehraji take na betone...je podle mne dost na miste!!!;)
Betony ven, travu zpet;)
Reagovat
babolat.cz
pokud by bylo na okruzích tolik trávy kolik natuky, jistě by se našlo spousta specialistů travařů a fedex by zase utřel. Takhle se to ani nevyplatí a fedex může aspoň sbírat trofeje.
Reagovat
smazaný uživatel
kdyby bylo tolik travy, kolik antuky na okruhu...tak se hraje uplne jiny tenis...takze by nemusel utrit jen Fedex...
Reagovat
Amputace
Tohle až si přečte Forehand, tak tady bude opět veselo :)

Jen tak pro zajímavost: kolik těch velkých překvapení, kromě vypadávání Nadala s Rosolem a spol + Federerův úlet se Stakhovským jsi v posledních letech na trávě zaznamenal? Já bych řekl, že žádný pořádný nebude. "V řadách Španělů, Italů či Argentinců je spousta čirých antukových specialistů, kteří nemají žádnou šanci porazit např. Nadala či Federera (na antuce), kdežto např. v Německu je několik travařů, kteří mohou kdykoliv porazit ty nejlepší hráče na trávě." - nevím, jak jsi na tohle přišel. Nejlepší hráče na trávě současnosti, tedy Murrayho a Federera, nebudou porážet noname travaři z Německa. To je čistý blud. Nadala nebude samozřejmě na antuce porážet průměrný antukář, stejně jako Murrayho nebude na trávě porážet průměrný travař. To daleko spíš nastane situace, že Nadala na antuce porazí komplexní tenista typu Djokoviče, a to samé platí i pro Murrayho na trávě.
Reagovat
babolat.cz
ano
Reagovat
Frantz
Zajimave je, ze "travar" Murray, jak jej ten blb Pe3k oznacil, ma na trave min uspechu, ze "antukar" (ne-travar) Nadal :-D
Reagovat
Frantz
nez
Reagovat
Vojtiik
ačkoliv petříkův text neobhajuju, tak bych řekl, že to myslel spíše herním pojetím než úspěchy, Nadal má více úspěchů na trávě, protože drtivou většinu času byl lepší tenista než Murray...

jinak Barney tě po dlouhých letech (3-4?) povolal zpět do řad dementů?:D
Reagovat
Pe3k
Sám jsi blud. Na 2 vítězné sety, může Murrayho či Federera porazit jakýkoliv dobrý travař typu Falla, Kohlsriber apod. navíc tito hráči porážejí Nadla (na trávě), kdežto antukáři na antuce na Federera nemají šanci (a to je Federerovi 33 a Nadalovi jen 28). Slova konkurence a antuka se ani nedají použít v jedné větě, aby se člověk nezačal smát...
Reagovat
Amputace
Na úroveň bludu tuto diskuzi degraduješ už jen tím, že Kohlschreibera naprosto bez jakýchkoli rozpaků nazýváš travařem...

Navíc tvé "můžou porazit" je rovněž dojímavé: kdy se tak stalo? Kdy Federera či Murrayho na trávě porazil Falla či jemu podobný hráč - resp. kdy tomu byl alespoň blízko? Murray například za celou svou Wimbledonskou historii neztratil s nějakým travařem druhého sledu ani set. Naopak - prohrával či hrál vyrovnané zápasy výhradně s hráči typu Nadala, Federera, Tsongy, Djokoviče.. Tyto tvé dedukce jsou založeny totálně na vodě. Ukaž mi nějaký zápas, kromě Federer - Stakhovsky, ve kterém by Federerovi za posledních deset let na trávě hrozila prohra s průměrným travařem? Tedy zápas, jež by dokládal tvoji tezi, že Federer může na trávě prohrát kdykoli s nonamem, zatímco na antuce bez konkurence si to s průměrným nonamem vždy spolehlivě ohlídá (což tedy rovněž není pravda).

Taky by sis měl uvědomit, že něco jako "ortodoxní travař" dnes už prakticky neexistuje - až na naprosté výjimky. Hráči stále více směřují ke komplexnímu pojetí, hraje se víc a víc od BL, styl je běhavější i na trávě, není to o dvou třech výměnách, takže se úplně běžně stává, že hráč, jehož přirozeným povrchem je tráva či zkrátka rychlý povrch, je obrovskou konkurencí i na antuce a stejně tak naopak. Jak jinak je možné, že jediným přemožitelem Nadala na RG je Soderling, což rozhodně žádný antukář nebyl. Nebo že jediný kromě Djokoviče, kdo dokázal dostat zápas s Nadalem na RG do pěti setů je Isner?
Reagovat
smazaný uživatel
no Falla k tomu mal vo Wimbledone velmi blizko
Reagovat
Pe3k
Přesně jak píše Dorsch. Už jsem tě prokoukl. Tobě nejde o pravdu, ty chceš jen, aby za každé situace z toho vyšel Nadal dobře, i když tomu tak ve skutečnosti není. Jsi tím pádem stejné troll jako Forehand.
Reagovat
smazaný uživatel
na trave je lahsie urobit prekvapenie,hra je rychlejsia,viac sa presadia aj servismani(aj ked pred par rokmi bolo finale na nejakom antukovom turnaji Isner-Querrey),zapasy su tym padom kratsie,aj ked je to patsetak,na 2 vitazne ani nehovorim,preto som nikdy na Wimbledone nedokazal zarobit a radsej sa mu vo vlastnom zaujme vyhybam:),dominovat na antuke-neviem ci lahsie,ale urcite nie tak dlhodobo ako na trave(Nadal je vynimka)
Reagovat
Amputace
Nevím, kdo tady nazývá Kohlshreibera travařem pouze proto, že se mu to zrovna hodí do krámu..
Reagovat
smazaný uživatel
Nečítal som to, ale + 1 za dĺžku.
Reagovat
Frick
Ale přesto - jakého agenta 007 máte nejraději?

Já jen napovím, že jsem se včera na ČT2 konečně dočkal.
Reagovat
SwissMaestro
1) Brosnan
2) Moore
3) Connery
4) Craig
A pak někde na stejně úrovni mám Lazenbyho s Daltonem.....
Reagovat
SwissMaestro
I když takový Dech Života by se mi do top 8 bondovek vešel...
Reagovat
smazaný uživatel
Connery
Moore
Brosnan
Craig

Dalsi byli mimo
Reagovat
smazaný uživatel
Tak uplne jednoznacne Jan Kačer
ti anglosasove nebo americane se na nej nechytaj;)
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Frick
Jan Kačer je fajn :o)
http://youtu.be/GLshm_-_G7U?t=4m6s
Reagovat
Rafaeoli25
Souhlas, i já jsem za Kačera, ten kdyby byl anglosas tak si Connery a spol.neškrtnou :)
Reagovat
Frick
Mne se na Rogerovi líbí, že je to jmenovec... ne, je mi líto, tímto vás nepotěším.

Asi se mne hodně oslovilo to, že ho dabuje Vladimír Brabec, takže je to vlastně 007 Major Zeman.

No a je to ve svých 87 letech pořád jura. :o)
Reagovat
Kozoroh
Lepší trojka - Connery, Moore, Brosnan
Horší trojka - Lazenby (mimochodem ex-manžel Pam Shriverové, vítězky 21 GS v deblu a 1 v mixu), Dalton, Craig
Reagovat
smazaný uživatel
Ja budem mat najradsej toho, ktorý konecne umrie :)
Reagovat
Rafaeoli25
Souhlas :D
Reagovat
Vojtiik
Někdo koukal včera na dvojku večer:D Osobně asi dvojice Brosnan, Moore řadím nejvýš, nemůžu si pomoct ale Sean Connery mi nějak nepřirostl k srdci, Danny Craig zase z toho udělal velkou dřinu a má méně šarmu než tihle dva.)

Jinak příští týden by asi měl být Muž se zlatou zbraní, kde je imho nejlepší záporák ze všech bondovek Scaramanga, kterého hraje Christopher Lee. Fascinující a úžasný herec, kterému může v historii filmu málokdo konkurovat, přinejmenším co se týče záporáků:))

+ pokračujeme v anketě, co bond girls?:)
Reagovat
SwissMaestro
No nevím jestli to byla vyloženě Bond Girl, ale ta ...no jak jí nazvat.....žena tmavší pleti ve Vyhlídce na Vraždu byla naprosto ošklivá!
Reagovat
Rafaeoli25
Ursula Andress.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace k titulu. I když ta 250 byla nulově obsazená, tak jí prostě vyhrál. Asi v současnosti nemá formu na to, aby se hlásil do Dubaje se zbytkem TOP 3, pravděpodobně by na tom povrchu dostal naloženo tak v druhém kole.
Všichni víme, že Rafa objíždí ze začátku roku tyhle antukové akce v jížní americe, je to španěl a stejně jako Ferrer tam mají tihle dva největší šanci vyhrát, je to zase chytrý krok. Přece se nenahlásí k Nolemu s Rogerem na hard do Dubaje. Ještě po té operaci by tam nedal ani 2 tréninky a mohl by zase na půl roku do nemocnice.
Otazník visí nad betony v USA, jestli Rafa bude schopný v IW a Miami konkurovat, ale můj názor je, že asi ne. První hráč TOP 20 ho sejme a finále bude Nole vs RF. Na hardu to asi moc jinak letos nebude ta finále. Samozřejmě je to můj názor. :)
Reagovat
Rafaeoli25
Ty děláš jakoby čf na AO co uhrál nebylo..
Reagovat
Frantz
Nekdo aspon to ctvrfinale (po operaci) a nekdo zdravy jak rybka jen 3. kolo :-)
Reagovat
Rafaeoli25
Fascinuje mě jak mají někteří lidé jasno, jasně, on se rozpadá, proto zvládnul na hardu hned na úvod odehrát pět zápasů, z toho jeden náročnej dlouhej pětiseťák, to jsou prostě nesmysly..
Reagovat
Rafaeoli25
Oprava, šest zápasů, pět v kuse.
Reagovat
smazaný uživatel
Neplač a nestresuj..Si uz velký chlapec..
Reagovat
jackiec
na tu fotku jsem čekal, plešatějící strejda el řiťuál hryzající do trofeje
Reagovat
babolat.cz
letos jich ještě uvidíš...
Reagovat
jackiec
nestraš, doufejme že se brzy odrovná a nebude otravovat rozhodčí, hrabat se v koulích apod, bez něj je na okruhu lépe, uspávač hadů s nejnudnějším tenisem v historii (po květákovi)
Reagovat
Rafaeoli25
Ty seš fakt hovado, ale takových je vás tu víc..:(
Reagovat
smazaný uživatel
Letos je v Cine Rok Ovce...coz nema s tim, co Ti chci rict, vubec nic spolecneho,,,ale tak mne neco napadlo, jak jsem si cetl nize ty pohledy, jak si psal - lepe hodnotit na konci roku ty GS...a tak...
Ja si totiz myslim, ze letos bude v tenise Rok Noldy Djokovice...
Tyhle male turnaje si nikdo za par tydnu ani nepamatuje, ze se hraly...kdybychom se podle toho orientovali, to by Mura nemohl nikdy ten GS ani mit...
Takze jak ten Nolda rupl, a mohl i driv, tim vic mne presvedcuje to, ze to bude Rok Noldy...mozna udela letos vsechny...ctyri...

No jinak jsem projizdel opet ElPais...;)))
Jose mne zacina celkem bavit...ty kola byly komentovane v tom stylu...Nadal chytl jiskru, Nadal chytl impuls a rytmus, Nadal povstal z blata (jako takova slovni hricka z popela:),,,;))) Tak uvidime z ceho nakonec povstal;)

To Davidovi venoval jen odstavec, hajzl...;)
Ale aspon napsal, ze Davidovi se povedlo vyhrat po sobe dva turnaje na rozdilnych povrsich - beton a antuka!!!
Coz se naposledy povedlo Ivanovi Lendlovi pryyy;) a v roce 1985;)

Je to mozne pane Inzenyre?
Reagovat
janek_da
Mi vychází Djoker 2012. Asi je to myšleno 2 týdny po sobě.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi jo;)
Reagovat
smazaný uživatel
....takze je to mozne...
Reagovat
r.Fever
nie je náhodou rok kozy?
Reagovat
smazaný uživatel
Byl kozy, ted zacina Ovca;)
Reagovat
r.Fever
máš to asi trochu spletené, lebo naozaj ide rok kozy :)

náhodný link : http://www.spektrumzdravi.cz/cinsky-horoskop-na-rok-2015-rok-drevene-kozy
Reagovat
ta-dah
...byl rok kone a zacal rok ovce/kozy, tato 2 znameni jsou totez...:-)))v cinskem zverokruhu...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tvrdy povrch v acapulco byl pomaly asi jako antuka, tak zadny div
Reagovat
Rafaeoli25
A povrch v Cincinati je taky pomalý jako antuka? Já jen, že i tam byl ve finále a zle potrápil Rogera, i když nakonec prohrál. Děláš jak kdyby byl na hardu neschopa a úspěch na něm že je v jeho případě omyl..
Reagovat
Kozoroh
A proč sem taháš Cincinnati, když o něm vůbec nebyla řeč??
Reagovat
Rafaeoli25
Tahám sem Cincinati, protože je tam nejrychlejší hard, což dokazuje, že dokáže uspět i na rychlym, ne jen na pomalym..
Reagovat
Kozoroh
Využil vyřazení Djokoviče a Wawrinky, ti by ho do finále nepustili.
Reagovat
ipko
myslím si že nad takto hrajúcim Rafou, by vyhral Roger na hocijakom povrchu.. už sa teším na antukovú časť, kde by sa aspoň raz mohli proti sebe postaviť.. chum jetz! :D
Reagovat
babolat.cz
jo, to by bylo dobrý, pak by to už možná po x-té pochopil (nebo by mu to nenasytná Mirka vysvětlila, že už to fakt nemá cenu) a věnoval by se plození malých švýcarů...
Reagovat
ipko
alebo by Rafa pochopil, že sa má venovať svojej rodinke.. aha, ale on vlastne ešte žiadnu nemá a k tomu ešte počúva rôzne reči o jeho orientácií.. :D
Reagovat
babolat.cz
plodit děti umí kdejaký cigoš, ale být nejlepší, to už je složitější...
Reagovat
Roger_Federer
no a nekdo umi splodit 4 deti a pritom byt nejlepsi tenista historie.
Reagovat
babolat.cz
connors má 4 děti??
Reagovat
Roger_Federer
ja vim ze tobe a podobnym to nejde pres pusu, ale Roger je proste nejleosi tenista historie a ta vcerejsi Rafova 250 to nezmeni.;)
Reagovat
babolat.cz
to by mě překvapilo, kdyby někdo s tvým nickem psal něco jiného.
Reagovat
Roger_Federer
co to ma spolecneho z nickem?? Cim bys chtel proboha podlozit, ze tomu tak neni?
Reagovat
Rafaeoli25
Tak každý to prostě vidíme jinak, i např.Agassi je vůči tobě (vám) v opozici, tak se s tím prostě smiř, nebo chceš rozjíždět další nekonečnou diskusi?
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas Roger je nejlepsi. Kdyby byl rafa zdravy a hral tak dlouho na top urovni jako roger, asi by ho prekonal, ale na kdyby se nehraje....

Rafa si za to muze dosti sam, ten jeho extremne fyzicky narocny tenis, by odrovnal i byka. Nevim kolik % za to muze jeho vrozena vada nohy a kolik carovani spanelskeho dr. Grunsteina, ktery do neho cpe kdovi co, aby byl svhopen stale hrat
Reagovat
Rafaeoli25
Tak je to v genech, Ferrer je ještě běhavější, přesto je skoro pořád zdravej jak řípa..
Reagovat
r.Fever
že Connors, ja umriem :D
Reagovat
Kozoroh
A proč ne Connors?
Reagovat
smazaný uživatel
Take by mne zajimalo proc ne Connors,,,a co je na tom jako smesne...
,,,klidne bych tam napsal i toho Borga i par jinych;)...kurde bych chtel videt ty dnesni "hvezdy" jak hraji se drevem...
...po jednom turnaji by byli v haji...
...zrali tak na odvoz do spitalu...
Reagovat
r.Fever
Borg, Laver..áno

Connors? argumentujte prečo áno, nie prečo nie. je to legenda, to áno ale to je aj Lendl.
Reagovat
spaniel
A co podle vás dokázal Connors, aby byl vůbec v diskusi? Když už tak Laver.
Reagovat
babolat.cz
vy fedexoví análytici, že byste si nedokázali najít i úspěchy někoho jiného? to se mi nezdá...
Reagovat
spaniel
Já Connorse znám a stejně nějak nechápu...Ale to už je u tebe zvykem.
Reagovat
babolat.cz
KING, The best of the best
Reagovat
Rafaeoli25
:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jóóó, Rafa vyhrál nulově obsazenou 250! Tak to klobouk dolů :-)
Reagovat
Rafaeoli25
Tak podle některých jsou nulově obsazeny všechny antuky, včetně RG, takže je to vlastně fuk ne? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal porazil 4 tenisty kteří jsou v žebříčku od 48 místa .
Reagovat
smazaný uživatel
Taky ti to neda spat, elegane?? :D
Reagovat
svetova.dvojka
Kdyby se Nadal a Federer vzájemně minuli, no tak má Federer opravdu hodně titulů..., když prohrál v letech 2005-07 nějaké finále tak prakticky pouze s Nadalem, v nejlepším roce pro Federera 2006, prohrál Federer pouze 5 zápasů 4x to bylo s Nadalem ve finále Dubai,Monte Carlo,Řím, a French Open, tu pátou prohru mu překvapivě uštědřil mladý Murray v Cincinatti ve 2.kole...
Reagovat
spaniel
Jinak to byl takovy maly DC Španělsko vs Argentina. Nadal postupne porazil Arguella-Delbonise-Berlocqa-Monaca, vsichni Argentinci :D
Reagovat
svetova.dvojka
No jo ale Španělé spadli do Euroafrické zóny, na podzim je čeká baráž o postup do elitní šestnácky...
Reagovat
spaniel
A co to s tim ma?
Reagovat
svetova.dvojka
No že Davis Cup je směšný, když Španělsko taková tenisová velmoc co má snad 15 hráčů v top 50, vypadla z elity... a 2 tituly Čechů po sobě, to také moc neodpovídá... realitě. Rozhodně nemáme nejlepší tenisty ani Berdych není tak top špička, byť byl 5.na světě, nemá na velké tituly.
Reagovat
spaniel
Jo, ale ja to uvedl jen jako vtip, ze porazil same domaci hrace. Nechtel jsem se bavit o DC. DC je specificky turnaj.
Reagovat
svetova.dvojka
Tak ten vtip jsem vážně nepochopil, je jasné, že na argentinském antukovém turnaji, bude v pavouku spousta domácích hráčů, takže mě osobně něco takového vůbec nepřekvapilo.
Reagovat
spaniel
Vsude je hodne domácích hracu, ale nepamatuji, ze by se mezi ne nevklinil aspon jeden cizinec. Jestli ty ano, hod sem jiny pripad.
Reagovat
svetova.dvojka
Aha tak takhle to bylo myšleno, tak to si teď z hlavy vážně nevybavím...
Reagovat
smazaný uživatel
Videl som len koncovku prvého setu..Ten FH sa mi stále moc nepozdáva, ale budiš..:)

65 titulov je skvelých, apropos vedeli ste, že len osmy z 250?
Reagovat
tito
:-)))
Vamos!!!
Reagovat
janek_da
Ja nevedel ze jenom 19 je mimo antuku. Ale jinak gratulace Nadalovi a jeho fanouškům.
Reagovat
smazaný uživatel
19, ale akých :)
Reagovat
janek_da
jo jsou ti dobré tituly, ale ten nepoměr mě prostě překvapil. no offence
Reagovat
spaniel
71% vsech titulu z antuky
64% GS z antuky
70% Masters 1000 z antuky
Reagovat
smazaný uživatel
A vedeli ste, že Roger má 23 titulov z 250?
Reagovat
spaniel
Jistě. Zajímal by me tvuj tip, kolik by mel Federer Masters 1000, kdyby jich bylo na trave tolik co na antuce. Kdyby byli nejake v hale. Je proste fakt, ze je obrovská výhoda mit tolik důležitých povrchu na svém nejlepsim povrchu.
Reagovat
svetova.dvojka
No Nadal v letech 2006-08 by byl schopný Federera porazit i na trávě, už ve finále 2007 ve Wimbledonu byl Nadal lepší, bohužel to nezvládl v hlavě, Nadal vedl 2x 40-15 při podání Federera v 5.setu..., kdyby se hrál na dva sety nějaký turnaj Masters na trávě, Federer by to neměl jasné s Nadalem.
Reagovat
spaniel
Jiste, byl lepsi :D A co jeho vysledky v poslednich 3 letech? Prosim napis mne jaky by to melo vliv na Federera ve finale.
Reagovat
svetova.dvojka
na trávě? tak to je bída, ale v té době to byly bitvy jako řemen, finále Wimbledonu 2008 je podle mnohých vůbec nejlepší zápas historie, 2007 nebylo o moc horší...
Reagovat
spaniel
To ano, ale bavili jsme se o necem jiném. Plus uplne si vypustil halu z diskuse.
Reagovat
svetova.dvojka
Je fakt, že hala je pro Nadala nejhorší možný povrch, proto taky ještě nikdy nevyhrál turnaj mistrů nebo Paříž na konci roku..., polovinu výher nad Nadalem zaznamenal Federer právě v hale na turnaji mistrů to mají Federer-Nadal 5:1...
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby..

Kdyby boli obaja rovesníci, počty by boli opat diametrálne odlišné..
Reagovat
spaniel
Proc neodpovis? To jsi tak ubohý, ze nedokazes ani priznat prostou pravdu?
Reagovat
smazaný uživatel
Omg, už sa spúšťaš :)..

Pokial by boli Masters na tráve, tak by ich mal Nadal viac ako ich má Federer z antuky..To si chcel počuť?...

Položil si hypotetickú otázku a pritom hypotézy v kontexte konkurencie alebo toho, aké by boli čísla v prípade rovnosti rokov oboch menovaných dlhodobo odmietaš..Používaš dvojitý meter..
Reagovat
spaniel
Zajímavé ze o něčem co tvrdíš ty a nijak se to nedá dokázat, se bavit můžeme (a ja ti vycházím ustrety). O něčem, co ti nesedí to uz ale nejde. A přitom toto je rozhodnuti lidi, jaký turnaj a na jakem povrchu se bude hrát. Je to jednoducha hypotéza. Na trávě a v hale, kde je Federer nejsilnější, neni žádný M1000 (trava) a 1(hala). Chceš mne tvrdit, ze to neni nevýhoda, kdyz se bavíme o počtu získaných M1000? To nemůžeš myslet vázne. A uz vůbec srovnávat to s fantaziemi o konkurenci. Toto je příliš jednoznačné. Ja teď po tobě nechci hypotézy, kolik by mel kdo titulu, otázka je jednodušší. Neni to nevýhoda? Ano/ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Nie je to až tak rozhodnutie ľudí, na akom povrchu sa bude hrať..Kalendár a systém turnajov je viac menej prednastavený..Alebo si myslíš, že v takom Ríme alebo Madride, týždeň dva pred RG by sa mohlo hrať trebars na tráve?..Proste povrchy sú dané systematicky v kontexte blížiacich sa Grandslamov..Na úvod sezóny sa hrá na harde a v krajinách, kde je teplo, vacsinou na druhom konci sveta...Potom na jar prichádza na rad Európa, hrá sa dlhšie na antuke, opat to vyvrcholí Grandslamom na rovnakom povrchu..Rovnaký systém na tráve a harde v severnej Amerike..No a na záver, keď sa už vonku hrať nedá kvoli počasiu sa hrá krátko v hale..Rozdelenie jednotlivých Masters a povrchov, na ktorých sa hrajú je nanajvýš logické, preto bola tvoja hypotéza proste iba hypotéza..Navyše to budí dojem, akoby sa vacsina Masters hrala na antuke a pritom sa tam hrajú iba 3 ročne, čo je veľká menšina oproti majoritnému hardu, kde je zatial Roger najlepším hráčom histórie.. takže si mohol kludne urobit náskok..Neurobil.
Reagovat
spaniel
Ty nejsi schpný odpovědět ani na takovou jednoduchou věc? Kdybych se tě zeptal kolik je hodin, tak bys půl dne přemýšlel, jestli tvá odpvěď náhodou nebude špatná pro Rafu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ak by ich bolo na tráve tolko, čo na antuke, tak by Federerovi zrejme o nejakých 8ks pribudlo a Rafovi tak o 4-5...

Otazka vsak nielen hypotetická, ale hlavne totálne iracionálna..Keďže tie tri trávnaté Masters sa nemajú kedy hrat, kedze v júni je RG a v júli je Wimbledon..Alebo by si ich chcel hrat pred US Open?..Tým pádom by si zas musel oželieť Cinci, takže by Roger okrem nárastu zaznamenal aj úbytok..

Kazdopádne, pýtal som sa ja niekedy teba, aký je tvoj tip na GS, kebyže sa hrajú dva majory na antuke, ako na harde napr?..Príde mi to úplne mimo misu, preto som zostal zaskočený..
Reagovat
spaniel
Tak samozřejmě by to vyžadovalo kompletní přestavbu sezony. Tak, aby turnaje a jednotlivé povrchy šli hezky po sobě a vrcholili GS na daném povrchu. Nemyslel jsem to tak, že jen tak teď někam vtěsnat 2 turnaje na trávě.

Odpověď na tvou otázku je dnes jiná, než před pár lety. Trochu se to změnilo, když pčešli z Rebound Ace and Plexicushion, který mnohem víc vyhovuje Nadalovi a ještě víc Nolemu. Dnes teda jsou v podstatě 2GS na antuce.
Reagovat
Roger_Federer
Vyjimecne stebou souhlasim, ale z rozdilem, ze Roger by mel tak 3-4 masters navic, byla by vetsi konkurence. Pokud by existovali cisti "travari" jako driv, Rafa by se svym stylem hry neprosadil a jezdil by domu v prvnich kolech travnatych turnaju.
Reagovat
Amputace
Něco podobného se dá ale přece říct i o Federerovi. Ten kdyby se narodil do éry Samprase, namísto sedmi W. titulů by byl rád za dva.
Reagovat
spaniel
A na to si přišel jak?
Reagovat
Roger_Federer
To moc nechapu, 2003 Federer proti Sampresovi zcela predvedl servis volej..A pokud si videl nedelni finale v Dubaji, servis byl hlavni zbrani Rogera..Coz samozdrejme na trave v drivejsich dobach byl vzdy alfou a omegou.
Reagovat
Rafaeoli25
Utkali se ve Wimblu v r.2001, pro pořádek, to už ale bylo stejně ve chvíli kdy Sampras začal ztrácet svojí jistotu, kdyby se utkávali oba ve svých top formách, tak by to bylo co do titulů min.půl na půl, můj názor, Sampras by býval měl tři až čtyři tituly, to samý Federer, spíš by ale měl o jeden víc Sampík, můj názor.
Reagovat
Amputace
Je to určitě pro Federera obrovská nevýhoda, co se týče Masters turnajů, ani já si však nemyslím, že by Federerova dominance na hypotetických Masters na trávě byla taková jako Nadalova v případě Masters na antuce (nemyslím si zkrátka, že by Federer vyhrál nějaký Masters na trávě třeba osmkrát jako Nadal MC). Co se týče haly, tam není o čem: v jeho dominantní éře by Federera nedokázal zastavit prakticky nikdo, v současnosti snad pouze Djokovič.
Reagovat
Amputace
Zároveň je ale třeba říct, že Federer vždy dost těžil ze silně převládajícího počtu Masters na hardu (na antuce jsou Masters tři, na hardu šest, jednou tolik), pokud by tedy měly být nějaké Masters na trávě, muselo by přirozeně ubýt Masters na hardu, což by Federera připravilo o nějaké tituly, zároveň by mu ale tituly přibyly z trávy. Sečteno a podrženo: myslím si, že Nadal by měl titulů z Masters tak či tak víc.
Reagovat
janek_da
spaniely,

rekl bych, at jim tu radost nechas. Rafa neztratil ani set. Sezona je otevrena. Forehand slibil, ze Rafa na antuce prohraje jeste maximalne 2x, uvidime po RG, ne-li Hamburgu.
Reagovat
janek_da
opr: spanieli

sorry
Reagovat
spaniel
Vpoho. Pogratuloval jsem, nemíním se hádat. I kdyz jsem si nevsiml, ze by bylo neco podobne respektované pod článkem o Rogerove výhře v Dubaji.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale áno, vážim si to..Ozaj..Dnes sú vsetky tvoje príspevky písané s chladnou hlavou a s nadhladom..Aký rozdiel oproti Riu.
Reagovat
Roger_Federer
..vcera vyhral Federer plne obsazenou 500 bez straty setu, ve finale porazil no1 Forhend kontroval nejaka 500;).
Dnes Rafa vyhral ...; )
Reagovat
janek_da
Uvidime po sezone. Jestli RF získá GS a RN nic, tak je myslím konec diskuzí. Aspoň do další sezony :)
Reagovat
janek_da
ps:riskl jsem Nicol za 2.78
Reagovat
Roger_Federer
ja 2.98..verim ji.
Reagovat
janek_da
Kde :-O
Reagovat
Rafaeoli25
Samozřejmě, že nelze zpochybňovat, že Dubai je významnější turnaj, zvlášť při obsazení jaké tam obvykle je, nicméně Buenos Aires je důležité z pohledu toho, co bude následovat, tenhle titul prostě Raf potřeboval, rozehrál se a současně získal sebejistotu a na Monte Carlu už může být skoro v plné síle, pokud všechno půjde jak má, z tohoto pohledu je letošní Buenos Aires důležitým světovým turnajem, asi tak. Každopádně tenhle týden by neměla přeceňovat ani jedna ani druhá strana, ukáže se v severní Americe a pak na antuce a nejvíc v Paříži, tam se zjeví pravda, do té doby nemá smysl tyhle dílčí výhry komentovat a už vůbec ne do krve..
Reagovat
spaniel
Trosku vedle, ne? :)
S prvni části souhlas, ale Dubaj neni precenovana. Porazit Noleho ve finále na hardu je úspěch, to se okecat nedá. Jen se z toho nedají vyvozovat závěry směrem ke GS.
Reagovat
Rafaeoli25
A já říkám, že není úspěch porazit Noldu? Samozřejmě že je, jen je nutný brát v potaz, že zápasy na dva vítězný jsou přece jen o něčem jiném, z tohoto pohledu tedy stojí níž jak Dubai, tak i Masters, proto říkám nevynášet to do nebes, Djokerovi může být jedno, že s Rogerem dvakrát prohrál v Dubaji a v Šanghaji, podstatné je, že to zvládnul ve Wimblu. Pěkné a cenné je každé vítězství nad Nolem, to snad nikdo normální zpochybňovat nemůže, ale grandslamy jsou grandslamy, ty prostě stojí jinde, pokud Djoker porazí Rogera třikrát na GS a prohraje třeba desetkrát na menších turnajích, tak ho to mrzet určitě nebude, počkejmě proto na grandslamy, to se týká celé velké trojky..
Reagovat
janek_da
A koukám jak puk na Dulgheru s Lisaicki za 2.7
Reagovat
Roger_Federer
Hraju tam Namigatu jeste nez to zacalo padat za 2,28..Ta Dulgeru je strasne moc kurz, Sabca uplne mimo..
Reagovat
janek_da
Ja ty asiatky ignoruju, kdo se v nich má vyznat? wang-zhen, zhu-peng, pu-li, ling-naou, kuruma, nugyata, nakomi, kokomi ....
Reagovat
spaniel
Zlata Na Li. Uz jen kvuli tomuto chybi, mela osobnost.
Reagovat
Roger_Federer
jeste celkem solidni kurz W.Hsieh, ale kdyz to ignorujes..;)
Reagovat
janek_da
Tak zrovna tuhle neignoruju, je i v mojem Cvokhausenu. Ale už jí moc nevěřím, i když v Asii ... nene pofandim ji a konec.
Reagovat
janek_da
ovšem ted v live Hlaváčková podle očekávání :D nedopodávala set
Reagovat
svetova.dvojka
tak tak jen 19 ale jakých... 2x Wimbledon, 2x US Open, 3x Indian Wells, 3x Canada Masters, Dubaj 2006... Olympíjské zlato...
Reagovat
jackiec
come on el řiťuál, pořádně se zahryzni do trofeje
Reagovat
spaniel
Gratulace k povinnému titulu. Myslim ze uroven jeste neni tam, kde by mela byt ale je to krok dopředu. Uvidime jak na to je v IW a Miami

Jinak od půlky prvniho setu skaredy zapas plný chyb. Bylo tam par záblesku, zejmena par forehandu po lajne, u kterych nemel Monaco nárok. Monaco ale zas ukazal jaky je to klaun. Od stavu 3:3 hral naprosté prd, sice ziskal rekordní pocet gemu a asi bude spokojeny, ale byl to jen dalsi debakl.
Reagovat
Roger_Federer
podezdrivam redakci ze sem schvalne dava ty Rafovi fotky, kde vypada jak psycho.
Reagovat
Rafaeoli25
Co je na týhle fotce psycho prosím tě???
Reagovat
safi1313
Takže Rafa bude zítra v žebříčku 3., počítám-li dobře?
Reagovat
Mayo
Vamooooooos (: , už len 1 titul z cihly a osamostatní sa...65 celkovo fajn, som rád
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa se od toho zranění myslím po tomto vyhraném turnaji rozjel a bude ted v absolutní pohodě
Reagovat
svetova.dvojka
718 vyhraných zápasů je slušné číslo, Nadal by mohl dosáhnout na 800, ale 1000 určitě ne..., ale i tak je to vynikají, Nadal vlastně díky zraněním přišel o skoro 3 roky, což je cca 150 vyhraných zápasů.
Reagovat
Rafaeoli25
Což je cca 200 vyhraných zápasů, ne 150, já bych ale ani tu tisícovku ještě neodepisoval, spíš to ale bude asi devítistovka, ale uvidíme :)
Reagovat
turista
Myslím si, že těch tisíc vítězných Rafa dá. Má na to ještě mnoho let času.
Reagovat
Cico93
Verím, že tento titul bude tým odrazovým mostíkom k lepším a lepším výkonom k tým najlepším výkonom
V
A
M
O
S
! ! !
Reagovat
Hypertac
Vamos Rafa!
Reagovat
kada.tom
Vamoooos Rafa :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist