Nadal po postupu do semifinále: Odehrál jsem tu nejlepší zápas, o zádech nemluvme

22. 2. 2014, 10:56
Aktuality 19
ATP RIO DE JANEIRO - Rafael Nadal v Rio de Janeiru stupňuje své výkony a postoupil už do semifinále. Španělský tenista po zápase odmítl mluvit o svých zádech, kvůli kterým po Australian Open vypadl skoro na tři týdny ze hry.
Rafael Nadal

Rafael Nadal se v Rio de Janeiru vrátil na kurty poprvé od porážky ve finále Australian Open, v němž ho výrazně limitovaly bolesti zad. Kvůli nim pak více než dva týdny pouze odpočíval, rehabilitoval a přišel o první kolo Davisova poháru i původně plánovaný turnaj v Buenos Aires.

Premiérový ročník podniku ATP 500 v dějišti letních olympijských her 2016 ale stihnul, a i když hraje s tejpy na zádech a nehraje zcela bez bolestí, ve třech zápasech neztratil ani set a své výkony navíc neustále stupňuje. Po krajanem Gimenu-Traverovi a Monteňésovi ve čtvrtfinále smetl 6-1 6-0 Portugalce Joao Sousu.

Portugalský outsider si za celý zápas dokázal udržet pouze svůj první servis. V první sadě za stavu 1-3 měl ještě tři brejkboly, ale ani jeden nevyužil Nadal suverénním výkonem mířil za vítězstvím. A když už si Sousa světovou jedničku v závěru utkání připravil a zakončoval smečí, vyklouzla mu raketa z ruky, vletěla do sítě a místo odvráceného brejkbolu se připravil o šanci získat ve druhém setu alespoň čestný game.



"Myslím, že jsem se zlepšil úplně ve všem. Celý zápas jsem hrál dobře, byl to tady můj nejlepší výkon na turnaji. A nejen to, hrál jsem opravdu na vysoké úrovni. Dělal jsem to, čeho jsem nebyl schopný v předchozích zápasech - lépe jsem se pohyboval, byl jsem agresivnější a hrál jsem s vyšší intenzitou," pochvaloval si rodák z Mallorky své čtvrtfinálové vystoupení, v němž zahrál 24 winnerů a udělal 12 nevynucených chyb.

"Nemluvme každý den o mých zádech. Jsem v semifinále, tím bych to uzavřel," dodal sedmadvacetiletý Nadal, který se chce na své výkony.

O třetí finále na třetím turnaji sezony se španělský suverén utká s krajanem Pablem Andújarem, s nímž neztratil set loni v Madridu i před třemi lety na Roland Garros. Andújat ve čtvrtfinále nečekaně zametl s krajanem Tommym Robredem, proti kterému odvrátil všech pět brejkbolů a za hodinu hry zvítězil dvakrát 6-1.

Třetím španělským semifinalistou je David Ferrer, který vyhrál i osmý letošní zápas na antuce. V Rio de Janeiru se ale ve čtvrtfinále nečekaně zapotil s domácím Thomazem Belluccim, s nímž prohrál první set. Pak ale dokázal vyrovnat, v úvodu rozhodujícího dějství udržel koncentraci poté, co zápas na dlouho dobu přerušily problémy s reflektory a nakonec zvítězil 4-6 6-3 6-3.

V semifinále se utká s Alexanderem Dolgopolovem, s nímž má parádní bilanci 7-1. Ukrajinský tenista narušil španělskou nadvládu poté, co ve čtvrtfinále deklasoval dvakrát 6-1 Fabia Fogniniho. Poražený Ital přitom od loňského Roland Garros prohrál teprve třetí z 26 utkání, na předchozích pěti antukových turnajích v řadě nechyběl ve finále.

- ATP 500 RIO DE JANEIRO -
(Brazílie, antuka, 1,454.365 dolarů)
páteční výsledky (21. 02. 2014)
Dvouhra - čtvrtfinále:
Nadal (1-Šp.) - Sousa (Portug.) 6-1 6-0
Ferrer (2-Šp.) - Bellucci (Braz.) 4-6 6-3 6-3
Dolgopolov (Ukr.) - Fognini (3-It.) 6-1 6-1
Andújar (8-Šp.) - Robredo (4-Šp.) 6-1 6-1
Semifinálové dvojice: Nadal - Andújar, Ferrer - Dolgopolov.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
Sonja
Pěkně, gratuluju:-)
Výhra nad Davidem na antuce a finále pětistovky je velkej úspěch...tam už to ale bude formalitka pro Rafana:-(:-D
Reagovat
Sonja
hovoří jasně:-)
http://i.imgur.com/uz1zVeW.png
Reagovat
Sonja
Heh, vzal Davidovi 1.set...snad se nerozpadne:-))
Reagovat
tommr
zatím si vede dobře i ve druhým setu, ale proti Ferrerovi je to vždycky boj až do posledního míčku ... :)
Reagovat
Sonja
Jojo, má brejk, ale to na antuce a proti Davidovi zas tolik neznamená:-D Mám pocit, že to Ferrer otočí stejně jak včera proti Thomazovi...ale ráda se nechám překvapit:-)
Reagovat
tommr
já Dolgopolovi taky moc nevěřím, ale kdyby se mu to povedlo tak by u mě hodně stoupnul. Porazit krátce po sobě dva tak nepříjemný antukáře jako jsou Fognini a Ferrer by byl úctyhodnej počin ... :)
Reagovat
Sonja
No Fogna už toho měl asi dost...jeden antukovej turnaj vyhrál, hned v dalším byl ve finále, teď hrál zas. David, to je cennější skalp:-) I když dneska na svoje poměry dělá docela dost chyb, to má Alex štěstí...ale aby toho dokázal využít? Jeden game, uvidíme:-)
Reagovat
tommr
tak to přece jen dokázal! Jen na únavu Fogniniho nebo chyby Ferrera bych to neházel, Dolgopolov hrál opravdu dobře ... :)
Reagovat
Sonja
Jasněže hrál dobře!:-D To se vůbec nesnažím popřít, naopak ho chválím:-)
Jen říkám, že David dneska nehrál úplně optimálně, co se UE týče. Udělal jich na své poměry dost a kdyby je nedělal, bylo by víc prostoru na to, aby je dělal Alex...a s tím by třeba přišla i větší nervozita, frustrace atd. atd.:-) No nedůležitý, prostě vyhrál lepší hráč:-D
Reagovat
Hypertac
Dneska docela v pohode. Nicmene ten zacatek z avizovanych 22:30 na cca 2:15 uz tak v pohode nebyl. Snad to aspon dnes vecer pujde podle planu. Vamos Rafa!
Reagovat
Pe3k
Tak co záda Rafo?

Někdy bych chtěl být zraněný jako on. On je tak zraněný až mu nikdy nic není :D
Reagovat
Rafaeoli25
Hahaha, ty seš vtipnej, myslim, že kdybys kvůli zraněním musel vynechat v součtu skoro dvě celý sezony za deset let jako on tak bys to asi moc nebral a ani nikdo jinej..
Reagovat
Amputace
Do každého titulku článku o Nadalovi je třeba narvat nějaké zdravotní problémy - zády, kolena... Tak ať se ho na to ti novináři pořád neptají. On jistě nehoří touhou o tom stále a stále dokola mluvit a někomu něco vysvětlovat.
Reagovat
Roger_Federer
;)...nezkutecne co az muze nekterym podrazdenym fanouskum vadit..
Reagovat
Amputace
Mně to více méně ničím nevadí, serou mě ovšem potom ty kecy tobě podobných, které to podněcuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Král simulantů.
Reagovat
Rafaeoli25
Nic novýho nemáš? Něco ti řeknu, zkus si aspoň desetinovou zátěž jakou musí podstupovat on a nebudeš tu blbě pindat hatere..
Reagovat
Hypertac
Nekoho proste dost sere, ze je Rafa nejlepsi. Tomu rozumim, ale nerozumim takovym ubohym vylevum, pan je asi trosku flustrovany....
Reagovat
J.M.
Tak nepochybně kdo na druhého flusá, je flustrovaný. To vyplývá z definice pojmu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist