Nadal podeváté dobyl Monte Carlo a má rekordní 28. titul z Masters

17. 4. 2016, 17:36
Aktuality 322
ATP MONTE CARLO - Rafael Nadal po čtyřech letech a už podeváté v kariéře vyhrál prestižní antukový turnaj v Monte Carlu. Ve svém jubilejním 100. finále devětadvacetiletý Španěl udolal Francouze Gaëla Monfilsem a ziskem 28. titulu z podniku série Masters 1000 se vyrovnal Djokovičovi, který nedávno překonal jeho rekord.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Rafael Nadal zvládl dvě náročné třísetové bitvy během dvou dnů, ale pokaždé měl v rozhodujícím dějství viditelně více fyzických i psychických sil. Včera si poradil s Andym Murraym, v dnešním finále dorazil Gaëla Monfilse dokonce kanárem. Přitom předchozí vývoj byl velmi vyrovnaný. 

Devětadvacetiletý Španěl v utkání proti přemožiteli Jiřího Veselého z třetího kola ztratil pětkrát servis a hráči měli dohromady 34 brejkových možností. Zápas ukončil slavný Mallorčan skvělým vítězným forhendem do pravého rohu soupeřova kurtu, Monfilse porazil podvanácté ze čtrnácti utkání. Na antuce s ním dosud neprohrál.

Rafael Nadal"Byl to velmi důležitý týden. Tohle vítězství potvrdilo, že se zlepšuji. Monte Carlo je pro mě jedno z nejdůležitějších míst, o tom není pochyb," řekl Nadal, který v Monaku navázal na svých osm triumfů z let 2005 až 2012.

Ve svém jubilejním 100. finále získal 68. titul a první od začátku loňského července. Zároveň to byl jeho nejcennější triumf od vítězství na Roland Garros 2014.

"Zase si to po těžším období užívám. Loni to nebylo lehké. Nervoval jsem se a v zápasech jsem byl nejistý," přiznal Nadal.



Čtrnáctinásobný grandslamový vítěz získal 28. titul z turnajů Masters, čímž se vyrovnal Novaku Djokovičovi. Světová jednička španělského rivala předstihla díky nedávným triumfům v Indian Wells a Miami, v Monte Carlu však Srba v druhém kole senzačně vyřadil Veselý.

Devětadvacetiletý Monfils hrál ve svém 24. finále, ale už podevatenácté v něm prohrál. Na podniku Masters 1000 byl ve finále potřetí v kariéře, také v pařížské hale Bercy v letech 2009 a 2010 neuspěl.

• ATP MASTERS 1000 MONTE CARLO •
Monaco, antuka, 4.094.505 dolarů
nedělní výsledky (17. 04. 2016)
• Dvouhra - finále •
Nadal (5-Šp.) - Monfils (13-Fr.) 7-5 5-7 6-0
• Čtyřhra - finále •
Herbert/Mahut (3-Fr.) - J. Murray/Soares (4-Brit./Braz.) 4-6 6-0 10-6
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

322
Přidat komentář
panzer.dragon
spravedlivý bude pokud bude muset rafa čelit djokovi na rg
Reagovat
spaniel
Poté co Nole zboural Nadalovcům hrad z písku zvaný h2h, je novým argumentem č.1 konkurence. Nejdřív žádnou neměl Federer, teď zas nemá žádnou Djokovic. Prostě Nadla musí být GOAT, ať se děje, co se děje. Co na tom, že na to nemá čísla. V záloze je přece ultimátní argument, že byl zraněný. Fakt to nemá smysl.
Reagovat
Amputace
Nikdy jsem neargumentoval proti tomu, že Federer je nad Nadalem. Argumentuji však proti tomu, že Djokovič je nad Nadalem - to už vnímám jako krajně zoufalý pokus, jak hráče v kariérní krizi zdehonestovat ještě víc. A ano - pokud má být hlavním argumentem tvrzení, že DJokovič už teď je výš než Nadal, počet týdnů strávených na pozici sv. jedničky, vytahuji konkurenci, neboť ta je pro Djokoviče už druhým rokem žalostná. Věřím, že kdyby do dvou let předehnal Rogera v počtu GS, budeš tvrdit to samé.
Reagovat
spaniel
Psal jsem obecně...vím, že ty a pár to vidí jinak. V druhém bodu souhlasím s Tebou, což jsem nedávno psal, zatím před Nadalem rozhodně není.
Reagovat
Roger_Federer
:)konkurence..Jakou mel stabilne konkurenci Rafa na antuce do roku 2011, pouze Rogera....
Za me musi Novak hodne zabrat, dva hlavni rivalove kariery jsou uz v utlumu (Roger),nebo v krizi(Rafa), zbytek hracu jeho levlu(vysledku) nesahuje ani nahodou.
Reagovat
Amputace
Dobře, pořád to byl ale Roger v nejlepších letech - nebýt Nadala, tak ten hráč patří na antuce patrně k nejlepším. Roger začal stárnout a hned nastoupil Djokovič. (Také bych nezapomínal na Soderlinga, který byl dvě sezóny na antuce obrovskou konkurencí). Koho má teď Djokovič? Vůbec nikoho.
Reagovat
smazaný uživatel
Pouze Rogera :)

A od 2011-2014, pouze Novaka..

A čuduj sa svete, s oboma sa dokázal vyrovnat..

Akú mal konkurenciu Federer 03-07 a akú 08-15?..Tiež sa dokázal s oboma vyrovnat?..
Reagovat
Roger_Federer
:), furt ta stara pisnicka. V letech 04-09 pole hracu schopnych "zahrat turnaj" bylo urcite vetsi nez 14/15..
To ze Federer byl v tech letech uplne jina liga(stejbe jako Nadal na antuce 05-14,stejne jako Djokovic 11-16) je uplne jina vec.
Proste tady byl jeden hrac, ktery byl v te dobe vesmir, stejne jako ted.
A Rafova konkurence na antuce do roku 2011..:);):), 10 let do roku 2011 byla scoro cela top 10 hraci kteri rozhodne nebyly antukari.
Rafa mel jedineho schopneho soupere, Rogera.To se ty RG pak lehoucce zbiraly.:)
Reagovat
smazaný uživatel
:), furt ta stara pisnicka. V letech 04-09 pole hracu schopnych "zahrat turnaj" bylo urcite vetsi nez 14/15..

Dominika, haloo :)..Ty porovnavas 6ročné obdobie s dvojročným, uvedomuješ si to dufam :)

Federer bol v tej dobe iný vesmír jednak kvoli kvalite a jednak konkurencii, keďže líder nečelil žiadnemu seberovnému..Ked pises, ze s jednym superom sa RG lahko zbierali, tak musim podotknut, ze s 0 superov to je este lahsie....Ved v období 04-07 to na harde vyzeralo presne tak isto ako v sezóne 2015. Djoko tu mal Murrayho, Wawrinku, starsieho Fedexa a Rafu, ktorý sa k nemu schopný dostat a Federer onehdy Roddicka, Safina a Nadala, ktorý sa k nemu nebol schopný dostat..Rozdiel bol v tom, ze Fedex z toho za 4 roky vytazil omnoho viac a mal podstatne tazsie podmienky na antuke..
Reagovat
Roger_Federer
Ja uplne nechapu co ted chces abych uznal..;), ano 14/15/16 je podle me vycistene pole a hraci na spici udaleka nedosahuji standartu Nadala(hlavne na antuce) aFedererera z let 04-13.Pak jeden hrac ktery je uplne jinde nez zbytek.
Reagovat
smazaný uživatel
Problém je, že Nadala termínom "Goat", nikto neoznačuje..To sú len vaše utkvelé predstavy a strach. Špekuľuje sa akurát nad tým, ak by získal 18 GS, čo je hlavné kritérium, hoci momemtálne neaktuálne..

Konkurencia sa riešila odjakživa, neviem odkial si prišiel na to, že to je téma posledných dní..
Reagovat
spaniel
Tak potom proč vedeš všechny ty své kecy? Vždy, když někdo označí Rogera za goata doletíš a začneš vytahovat Hekala. Nějak mně uniká smysl tvého snažení.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale to, že si nemyslim, ze Rafa je Goat sa predsa nevylučuje s tým, že si to zároveň nemyslím ani o Rogerovi, veď to je čiernobiele videnie...Federera pokladám za úspešnejšieho, no lepším tenistom je Nadal.
Reagovat
spaniel
To už je úplně mimo. Lepším :D Že to nějak nepotvrdil na okruhu. Nakonec budu nejlepším já, když nezáleží na výsledcích.
Reagovat
smazaný uživatel
Ako može byt Federer Goat, ked nie je ani najlepším hračom svojej doby?...Kolko hrá tenis?..15 rokov?..5 rokov bol najlepší a 10 bol v tieni buď Nadala, Djokovica, alebo oboch, obrazne povedané/./Prehral so svojim sokom na svojich povrchoch, v historických zápasoch, naopak nikdy mu to nedokázal oplatit na antuke..Áno, dominoval temnej ére a generácii tenistov bez šampiónov, tak urobil 70% svojich čísiel, ale so seberovnými zaostával..To je na GOAT málo...Finálová GS bilancia 3:9 proti RN a ND je katastrofálna..Zvysnych 14 titulov uhral cez "lahsich finalovych superov"..
Reagovat
Roger_Federer
Pokud vazujes Nadala za "lepsiho hrace" nez Federer, protoze ma pozitivni bilanci je to tvuj nazor.
Vysledky a cisla ukazuji jinam.
To ze Nadal dokazal byt tak uspeny prave v zapasech z Federerem je sice pekne(duvody zname) ale pro Rafu to v konecnem souctu neresi nic.
Reagovat
Cico93
Aké sú tie dôvody?
Reagovat
smazaný uživatel
Vysledky a čísla hlavne ukazujú priepastný rozdiel medzi Rogerom v okolí Roddicka, Safina a Hewitta a Rogerom po 2007, kedy GS zacal vyhravat Djokovic a Rafa mimo antuky.
Reagovat
Roger_Federer
Vysledky a čísla hlavne ukazujú priepastný rozdiel Rafy v okolí Roddicka, Safina a Hewitta, Davydenka a Rogera pred rokem 2008 a Rafom po roce 2009, , kdy tato generace hracu zacala starnout a stracet,a potom znovu po roce 2011 kedy GS zacal vyhravat Djokovic..
Samozdrejme to plati mimo antuku.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer mal v januári 2008, 26 rokov..Ja ti nevim Karle, ale dost skorý ústup z pozícii..Alebo že by to bolo zapríčinené vyššou konkurenciou v podobe Noleho a Rafu?..Nehralo to tam vobec rolu?..
Reagovat
Roger_Federer
Federer ustoupil z pozic v Lednu 08, to myslis vazne ?..od te doby vyhral 6 dalsich titulu na 3 povrsich. Se bavim o tom ze v dobe(temna ;) ) kdy byly na vrcholu Safin, Roddick, Hewitt, Davydenko se Rafa vubec nedokazal na jinem povrchu nez antuce prosadit..A od ledna 2014 dokonce nehral jedine semifinale.
Reagovat
smazaný uživatel
Získal 5dalsich GS titulov...Za 8 rokov..predtým 12 GS titulov za 5 rokov..To akože seriously??...Nevidis rozdiel za to obdobie?..

Ako inak by si to definoval, než ústup z pozícii?..Veď stratil moc nad trávou, nad hardom, nad rebrickom, nad vsetkým.

A že sa Rafa nedokázal mimo antuky presadit?...A kolko ze mal vtedy rokov ,17-21?..A nie je to prirodzené?..Federer sa kde presadil v tom čase?..:)..Na turnaji v Bazileji?..:))
Reagovat
Roger_Federer
Roky ti rikam ze klades na Federera vetsi naroky nez na sveho kone..
Federer dominoval mimo antuku (a i na antuce byl jednim ze dvou nejlepsich hracu)odehral cele sezony 03,04, 05, 06, 07, 08, 09, to je 7let v kuse, celou dobu mel vysledky, cele sezony..Zadne vypadky, zadne pauzy, narozdil od Rafy, ktery nedokazal za celou karieru odehrat 2roky v kuse ve vysledcich na vsech povrsich, vzdy pouze antuka...antuka, antuka..
To ze zacal v roce 11 pomalu ustupovat a zacaly ho vytlacet dva jini fenonenalni hraci me fakt divne neprijde.
Presto se dokazal opakovane vratit a predvadet dobre zapasy s vysledky 12, 14,15...Vim ze ty finale neberes vubec v potaz, no me osobne to "staci", dokazu pochopit, ze Djokovic je 14/15/16 jinde a ze Roger ma 4)35 let.
Rafa ma 29let uz skoro 2roky nehral finale granslemu..Od toho veku Roger vyhral 5x..a hral dalsich x finale.
Pri tvoji logice se Rafa ve stejnem veku neni schopny prosadit vubec v dobe kdy je na okruhu jediny hrac jeho "kalibru" (Djokovic).
Reagovat
Roger_Federer
A to jsem Rogerovi zbytecne ubral sezonu 10, kdy vyhral AO,TM (kde ve finale porazil nejlepsiho hrace sezony), a na US open vypadl z Novakem v semifinale z mecbolu.
Reagovat
smazaný uživatel
Roky ti rikam ze klades na Federera vetsi naroky nez na sveho kone..

Ty vyčítaš Rafovi, že sa nepresadil vo veku 17-21 rokov mimo antuku s vedomim, ze Roger v tom veku nepoznal centr kurt a ja kladiem na Rogera vacsie naroky, nez na svojho koňa..Ved to je presne naopak.

Federer dominoval mimo antuku (a i na antuce byl jednim ze dvou nejlepsich hracu)odehral cele sezony 03,04, 05, 06, 07, 08, 09, to je 7let v kuse, celou dobu mel vysledky, cele sezony..Zadne vypadky, zadne pauzy, narozdil od Rafy, ktery nedokazal za celou karieru odehrat 2roky v kuse ve vysledcich na vsech povrsich, vzdy pouze antuka...antuka, antuka..

Federer dominoval v roku 2003?..Ako moze dominovat v roku, kedy neskonci ako svetova jednotka a na harde napr nevyhral ani GS..Rok 2008 detto. Takze tych 7 rokov v kuse je úplny blud :))..V ostatných rokoch dominoval, no mimo 2009 dominoval vsetko hracom druheho historického sledu a to je fakt Dominik..A to ze Nadal nedominoval dva roky v kuse je sposobené aj jeho zraneniami a absenciami na GS v roku 2009, 2012 a 2014..

"To ze zacal v roce 11 pomalu ustupovat a zacaly ho vytlacet dva jini fenonenalni hraci me fakt divne nepride."

Federer začal ustupovat z pozicii skor v roku 2008, 2009 pookrial aj vdaka zraneniu a absencii Nadala na GS, v roku 2010 vyhral predposledny GS.

"Rafa ma 29let uz skoro 2roky nehral finale granslemu..Od toho veku Roger vyhral 5x..a hral dalsich x finale"

Rafa vyhral GS v čerstvých 28 rokoch, Federer mal 28 v auguste 2009, od tohto veku vyhral 2GS.
Reagovat
Roger_Federer
No..tocime se Peto furt dokola uz x let..
Pokud bych byl uplne neinformovany fanousek, ktery nezna detaily..mozna bych ti i uveril.:)
Ja Nadalovi nevicitam vubec nic, jenom me fascinuje, ze se i pres vsechny okolnosti poslednich 2let snazis furt vytvaret svoji teorii.:)
Rafa se jinych povrsich neprosadil ve veku 17-21 let(byl mlad), potom se "prosadil" mimo antuku.. po jednom titulu 08,09,2tituly 10( v roce kdy Federer vyklizel castecne pozice, mel horsi sezomu a stejne porazil Nadala ve finale TM(jeho souperi ve finale v tom roce nedosahovali ani kvalit Roddicka, Hewita, Safina), dva roky nic, 1titul 13..Dalsi 2,5 roku nic.kdy zcela vyklidil pozice na hardu a na trave neporazi hrace kolem 100mista..Ale ano byla to doba temna;), protoze Rafa jeste nebyl zraly.
Reagovat
Roger_Federer
"Federer začal ustupovat z pozicii skor v roku 2008, 2009 pookrial aj vdaka zraneniu a absencii Nadala na GS, v roku 2010 vyhral predposledny GS."

Myslim ze vsichni tusime, ze Rafa dekuje panu bohu ze ve finale wimbl 08, AO 09 stal prave proti Rogerovi.Davydenka by tam neporazil, byl jeste nevyzraly.;)
Reagovat
brixner
Sakra, tohle mě nikdy nenapadlo!! Kdyby měli dva hráči 10x vítězství na jednom GS, mohl by se tenis snad i vyškrtnout ze seznamu sportů :-) Ale těch "kdyby" historie zná spousty a spousty -kdyby nebylo McEnroa, má Borg 6 titulů v řadě ve Wimbledonu, kdyby nebylo Nadala, má Roger min. rovněž 6 titulů v řadě a dva Grand Slamy, nebýt Krajicka, má Sampras 8 titulů v řadě ve Wimbledonu, nebýt Delpa, má Roger 6 titulů v řadě na US OPEN, Becker vzal Lendlovi ve finále min. 4 velké tituly...Někdy si člověk až říká, jaká obrovská je to škoda!!! No jo...Asi proto, ve světle těchto dávných "kdyby", Rafovi ten desátý Roland Garros strašně přeji, protože kdo jiný, když ne on? Myslím, že něco podobného se v historii už opakovat nebude a pokud ano, naše kosti se už v prach obrátí, jak pravil Hectór...Rogerovi přeji klidně 23 GS, ať už se Steffi zlehka ukloní...Ale tu "Rafovu desítku" si prostě přejí nejvíce ze všeho, tenis jako takový by to asi potřeboval!
Reagovat
spaniel
Pičú
Reagovat
Roger_Federer
Uz se nepodepisujes?, skoda...
Reagovat
Amputace
Jak nemůžou vydýchat, když Federerovec přeje něco Rafovi :D
Reagovat
spaniel
Protože je to nesmysl, aby fanoušek Federera nepřál Rogerovi 18GS po skoro 4 letech suchot a přál to nějvětšímu rivalovi, který čeká kratší dobu a je v lepším věku. Je to na hlavu. To není fanoušek Federera, ale hloupý troll.
Reagovat
Amputace
Buď je to troll. Anebo to je tak, že Rafovi přeje ten titul na RG, což ale zároveň nevylučuje, že by přál Rogerovi další GS. Pokud by hráli Rafa a Roger finále RG (což je silně nepravděpodobné podle mě), nevěřím, že by přál Rafovi :)
Reagovat
brixner
Máš to v hlavě srovnané, Amputace, což je fajn!
Ten nad Tebou je jen blb, co neumí ani číst a pochopit více řádků, než jen např. Idemóóó nebo Váááámos. Celou dobu tady melu o možnosti vyhrát 1Ox RG a ne o celkovém počtu vítězných GS...Boha jeho!
Pokud by se, čistě teoreticky, střetli Roger a Rafa ve finále RG, budu fandit...budu fandit...no komu asi? Co? Španěl, jsi idájot!
Brix
Reagovat
spaniel
lol
Nemáš to v hlavě v pořádku dědku.
Reagovat
gigin
http://www.tennisnow.com/Blogs/NET-POSTS/April-2016/Nadal-Dedicates-Monte-Carlo-Title-to-Grandfather.aspx
Reagovat
Roger_Federer
Rok byl klid...nemely odvahu :)..Rafa upachtil jeden Masters a najedou uz je goat.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ved klud bol u nás aj doteraz..Kto začal tuto debatu, Brix, Venca a Petríček...Takze ten klud sa skor po vikende narušil vo vodách FFF :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem pouze reagoval na nesmyslné tvrzení brixnera, že Rafa oslaví desátý titul a může ukončit kariéru. Poté ta debata vznikla. A jsem asi šťastný člověk, ale žádný Rafa, vlastně žádný tenista mi klid nenarušuje. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Chápem..Tie siahlodlhel diskusie ale vždy začnú nejakou nevinnou reakciou..Len som reagoval na slová Dominika, že pre Nadalovcov je zrazu Rafa Goat, kedze to nie je na mieste..A ako tvrdím nizsie, 18GS pre Rafu je v dnes pre Rafu neaktuálna méta..
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, no uvidíme. O zápletku je postaráno. Osobně jsem zvědavý,jak se bude prezentovat na antuce Nole. Jestli mu to Monte Carlo nenasadilo do hlavy mírného červíčka. Přeci jen, blíží se pro něj klíčové období sezony a tohle není dobrý start.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, no uvidíme. O zápletku je postaráno. Osobně jsem zvědavý,jak se bude prezentovat na antuce Nole. Jestli mu to Monte Carlo nenasadilo do hlavy mírného červíčka. Přeci jen, blíží se pro něj klíčové období sezony a tohle není dobrý start.
Reagovat
Mayo
Ešteže pre mňa nikdy Goat nebol (:
Reagovat
Pe3k
Můj postoj: raději další dokolečka dokola stejná diskuze o králi atp, než číst cokoliv o Kvitové, nebo cokoliv od Fandiny. Chápu, že to mnohé zdejší nebaví, ale mě osobně ano a je to zásadní a důležitá věc, tak proč jí nerozebírat pořád dokola? :D
Btw. zas někdy :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zas někdy..Ale nabudúce sa už lepšie vyspi a priprav si logickejšie argumenty, dnes to nevyšlo..Hlavu hore!..
Reagovat
Cico93
:-))
Reagovat
Pe3k
Nebudúce se do toho nepleť, nemáš na to, bohužel.
Reagovat
smazaný uživatel
Si jak taká tvrdohlavá ovečka..Mal by si byť svojmu pastierovi vďačný, že ťa chce usmernit, keď si zišiel z cesty :)
Reagovat
Pe3k
Ovcu vidíš každé ráno v zrcadle :)
Reagovat
smazaný uživatel
Originálna reakcia..Ako zo základky :)
Reagovat
Krisboy
Je pravda, že to je věčné téma, dá se řešit dalších deset dvacet let a konsensus bude stále v nedohlednu. Tedy aspoň pro objektivní tenisové fandy, ne pro zaujaté fanatiky...
Reagovat
Fandina
Neber si moje jméno do úst!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych to vyřešil jednoduše. Sestavil bych týmy jak v DC Rogerovci vs Nadalovci, za Rogerovce kapitán sojka, za nadalovce tito a kdo vyhraje, má po další rok pravdu v tom, kdo je GOAT s tím, že za rok bude další měření sil. :D
Reagovat
Krisboy
A No3eovci budou co? Podávat míčky?
Reagovat
Krisboy
A Můrovci budou zametat kurt, leštit lajny a nosit vychlazený pití.
Reagovat
Krisboy
A Pete s Andrem se budou rozvalovat v loži, kouřit doutníky a usrkávat třicetiletou whisky.
Reagovat
Roger_Federer
Sojka ...by je vypraskala sama vsecky.
Reagovat
smazaný uživatel
Nech to tam vyhrá celé..
Reagovat
smazaný uživatel
Kámo, milerád..Ale DC nemal pre FFF do roku 2015 ziadnu cenu, na toto nepristúpia..
Reagovat
smazaný uživatel
A jakou to má souvislost? :D Je to v podstatě jediná týmová soutěž. Tak od něčeho bychom si museli vzít formát. ;)
Reagovat
FulnekUltras
;)))
Reagovat
smazaný uživatel
pre mna je hlavnym kriteriom pocet GS,NO.1 je dolezite pomocne kriterium(Rios bol jednotkou,v hierarchii je vsak daleko za napr.Vilasom...)olympiada nie je v tenise dolezita,este TM,ostatne turnaje su dolezite pre ostatnych hracov,v otazke GOAT su druhorade,takze Federer,moj osobny GOAT je aj tak Justine Henin
Reagovat
brixner
a počet GS jsou důležité faktory! Tady se to asi ještě bude měnit a přelévat...Ale...Zkuste se zastavit, zapřemýšlet...Vyhrát za svou kariéru 1Ox GS turnaj, bez pradávných pravidel vyzývacího finále, vše hezky na tvrdé tři vítězné sety, co na tom, že na jednom povrchu? Mnoho hráčů se shoduje v tvrzení, že vyhrát Paříž je asi nejtěžší, takže věřme jim! Já tvrdím jedno - i kdyby Nadal nikdy nevyhrál Wimbledon a ostatní GS, i kdyby byl v žebříčku No.1 2-3 týdny jako např. Rios nebo Moya, i kdyby nikdy nebyl č.1, jeho případných 1O titulů z RG by bylo něco, co už snad rozum nebere! Wilander, Lendl, Guga...ti vyhráli 3x a to už bylo maximum a navždycky se to bude připomínat. A teď se může reálně objevit někdo, kdo to vyhraje 1Ox, to je prostě neuvěřitelné! A proto tohle Rafovi zkrátka přeji!
Reagovat
Krisboy
Nejsem v Rafově fanclubu, ale s tímhle souhlasím - vyhrát podesátý jeden GS je prostě bezprecedentní věc a taky mu to přeju. Nejen jemu, ale tenisu jako takovýmu.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já se přidávám. Škoda toho Novakova vzepětí na trávě, mohl mít Roger 9 Wimbledonů a bojovali by s Rafou o to, kdo dá tu 10 jako první.
Reagovat
Krisboy
To je fakt. Vedle takového souboje se rivality Borg-McEnroe, Lendl-McEnroe, Becker-Edberg, Sampras-Agassi, Graf-Seleš, Navrátilová-Evert jeví jako dětinské haštěření.
Reagovat
Nola
http://sport.idnes.cz/david-haggerty-rozhovor-08i-/tenis.aspx?c=A160417_225749_tenis_ald

Našemu sportu kazí pověst jen pár lidí, tvrdí šéf tenisové federace

Nad dvorci se jako jedovatými látkami nasycená mlha vznáší podezření z manipulací s výsledky. Podobné je to se zakázanými podpůrnými prostředky, jak čerstvě odtajňuje skotský bojovník Andy Murray. Po příletu na turnaj do Monte Carla podstoupil teprve třetí letošní dopingovou zkoušku. ?A to je málo!? tvrdí.
V rozhovoru pro Sunday Mail pak přiznal, že některé soupeře v minulosti podezíral z podvodů. ?Koukám přes síť a říkám si: Ten snad nikdy neodpadne! Jakto že se pořád neunavil??
Murray vyzývá generály, aby nekryli ani ty největší hvězdy, což se v minulosti stávalo. ?Zařiďme, aby se to neopakovalo!? naléhá.
Reagovat
brixner
Ona ta 18 v podání Rogera asi padne, budu za ní rád!!! Ale střízlivě vzato...nemyslím si, že by to mohlo být v Paříži, Roger promine, ale na to už nemá...Rafova 1O by byla ohromná událost a teď je období, že by tenis ohromnou událost potřeboval, jako sůl! Jestli Rafa tu 1O dá, může klidně ihned skončit a jít si válet pytel na Mallorcu, bude dokonáno! Srbovi nepřeji nic zlého, ale RG tedy fakt ne! McEnroe, Connors, Becker, Sampras, Edberg...ti všichni s tím žijí a pohoda.
A VVV je hnusačka, no.
Reagovat
Pe3k
No, jo...Pro mě asi i pro ostatní, je těžké si vybrat, co je přijatelnější, jestli Rafova 10 (15) nebo Noleho 12 (career gs + nechutná dominance). Bohužel, moc jiným řešení nevidím. Do finále RG o tom budu uvažovat, ale nyní se přikláním k Rafově 10.
Reagovat
smazaný uživatel
V kontextu GOATA pro Rafu titul z FO až takové terno není, musí přidávat další grandslamy z jiných povrchů. Jinak se nikdy nezbaví nálepky vynikajícího hráče, ale především hegemona cihly. :)
Reagovat
Pe3k
Rafa nemůže být GOAT i kdyby se dostal na 18. Federer i Djokovic ho převyšují, oba dominovali Atp (Rafa dominoval jen antuce) chybí mu stovky týdnů na pozici světové jedničky, turnaj mistrů, lepší výkony na hardu i trávě, porazí ho kde jaký Rosol, negativní H2H s jeho největším Rivalem Djokovicem, je toho prostě moc. Federerův rival na post Kozla je Djokovic.
Reagovat
smazaný uživatel
Buďme realisti, pokud by Rafa přidal dva hardové Gs a Wimbledon k tomu a Roger už nic nepřidal, tak post GOATA mu přísluší. Jakmile Rafa splní výše zmíněné podmínky, velmi nerad, ale uznám, že je GOAT. Pokud získá tři RG a nic jiného, na pozici GOATA se nic nezmění.
Reagovat
smazaný uživatel
pardon, tři na hardu. Nedošlo mi, že Rafa potřebuje tři GS na dorovnání Rogera a až čtyřma by ho překonal.
Reagovat
Pe3k
Jako není to lehká otázka, ale pro mě realisticky, pokud se Rafa dostane na 18 a bude mít pouhých 140 týdnů jako světová jednička, tak pro mě Goat nikdy nebude. Grandslamy jsou nejdůležitější faktor, ale nikoliv jediný! Podle mě, má Nole větší šanci vyhrát 7, než Rafa vyhrát 2-3. Je to pořád otevřené, stačí trochu štěstí a Roger může atakovat 20.
Reagovat
Krisboy
To jsou všechno jenom takové hospodské plky, všichni vědí, že skutečný a věčný GOAT je Big Pistol Pete, a počty titulů z toho či onohohoho turnaje na tom nic nezmění. Současná Big3 se může snažit, jak chce. Leda že by Rog nebo No2e získali 30+ GS titulů, tak možná...
Reagovat
Pe3k
Kdo všichni?
I Pete sám, řekl, že Goat je Roger, stejně tak Laver, Nadal, Borg atd.
Reagovat
Krisboy
Protože kromě toho, že je GOAT, je i velice skromný.
Reagovat
Pe3k
A co teprve David Ferrer?
Reagovat
Krisboy
Sympaťák, bojovník, ale to je tak všechno. Forever and ever nr.5.
Reagovat
Pe3k
Tjn., ale je skromný, takže dle tvé úvahy je goat :D
Reagovat
Krisboy
?????
Reagovat
Amputace
Aha. Tak on už ho převyšuje i Djokovič - hráč, který ani nemá kariérní GS. Zajímavé... Lepší výsledky na hardu? Pro tvoji informaci: Nadal tam má daleko lepší výsledky, než DJokovič na antuce... A negativní bilanci se jde už opravdu jenom smát :D Ta bilance je alespoň výrazně vyrovnaná, na rozdíl od jiné legendární bilance, že ano...
Reagovat
Pe3k
Tak znovu, grandslamy jsou důležité, ale není to jediný faktor, navíc po RG už Nole může kariérní mít, bude na 12, má s Rafou pozitivní H2H, více týdnů na pozici 1. více masters, více turnajů mistrů...Rafa ho v tomto případě nepřevyšuje v ničem (dobře na cihle).
Reagovat
Amputace
1) Více Masters nemá.

2) Nemá kariérní GS.

3) Nepřevyšuje Nadala tak výrazně na hardu a trávě, jako Nadal Djokoviče na antuce.

4) Nemá Olympiádu.

5) Nikdy nevyhrál během jednoho roku GS na třech různých površích.

Takže jediné, co výrazně hraje v jeho prospěch, je post sv. jedničky a TM. Pozitivní bilanci má natolik těsně, že z toho nelze absolutně nic vyvozovat (to bys zrovna ty mohl vědět). Takže ve srovnání s důležitostí počtů GS a předešlými body je toho pořád málo.
Reagovat
Pe3k
1. Jasně, mají stejně, ale jak myslíš, že to dopadne? Novak bude mít tak o 10 víc, ne li o víc.
2. Nemá, ale ještě má dost času, ho dostat.
3. No tak to nevím, Nadal ho převyšoval někdy hluboko v minulosti, v současnosti je lepší antukář Djokovic.
4.Nehraje roli.
5. Rofl. Rafa nikdy nebyl ve finále všech gs! Roger byl 3x a Nole 1.
Reagovat
spaniel
Nemyslím že Djokovic je už před Nadalem (i když myslím že bude). Ale souhlasím, že GS nejsou všechno.

1. Bude mít
2. Bude mít
3. Subjektivní a nemá to moc váhu
4. lol
5. Asi nejtrapnější "rekord", s kterým Nadalovci přišli

Ani jedno kromě prvních dvou bodů není zdaleka tak důležité, jako post světové jedničky a TM. Novak dominuje způsobem jakým Nadal nikdy. Je největším favoritem na každém turnaji, kde nastoupí, to Nadal nikdy nebyl.
Reagovat
Amputace
Bavíme se, předpokládám, o současnosti.

1) Je pravědpodobné, že Djokovič bude mít Masters víc, ale momentálně tomu tak není - momentálně je to hráč, jehož antukové stats z letoška jsou 0/1 a který má 11 GS oproti 14ti Nadalovým...

2) Po loňské sezóně si tím ziskem RG nejsem vůbec tak jistý... Stačí, aby ho někdo zaskočil v prvních kolech a do budoucích let to pro něj může mít devastující charakter. Navíc nevíme, jak se na RG připraví Nadal... Je to zkrátka stále předčasné.

3) Subjektivní to není - dá se to doložit čísly - Djokovič například nemá ani tolik GS z hardu, jako Nadal z antuky a to se na hardu hrají dva GS...

4) Proč lol? Protože ji Federer nikdy nevyhrál? Nechápu tenhle zaujatý odstup Federerovců vůči důležitosti Olympiády. Chápal bych to před deseti lety - dnes už je to úplně jiné, stačí se podívat, když OH vyhrál Murray, co to tehdy znamenalo...

5) Nechápu proč...

(Tvé argumenty jsou zničující...)

Ano, dominuje, ale za jakých okolností... vždyť jeho největší rival je totálně z formy, zažívá už dva roky kariérní krizi a tak se mu rivalem stal hráč za zenitenm. Nadal v minulosti nikdy takové štěstí neměl, aby se mu takhle vyklidilo pole, aby se Djokovič horko těžko dostával přes první kola, Murray byl totálně mimo, Federer byl pětatřicátník, který sice pořád umí zahrát, ale příliš velký strach, že by mohl vyhrávat velké turnaje, z něj už nejde. Nadal naopak většinu svých nejlepších let bojoval proti zbylým třem hráčům tehdy ještě existující TOP4. V kontextu těchto skutečností se mi Djokovičova dominance na postu sv. jedničky nejeví až tak důležitou. Daleko důležitější jsou ty TM. To je - uznávám - pro Rafu velká kaňka.

Jinak samozřejmě souhlasím s tím, že nejdůležitější jsou první dva body (+ samozřejmě celkový počet GS). Naopak mi přijde například naprosto absurdní odvolávat se na vzájemnou bilanci, která hraje o zápas nebo dva ve prospěch Djokoviče... což při více než 40ti zápasech, které spolu odehráli, vážně nehraje žádnou roli a to už snad i ta Olympiáda je víc...
Reagovat
Amputace
před dvaceti lety* jsem chtěl napsat, sorry.
Reagovat
Pe3k
1. No ty stats jsou teda extra :D ale sám víš, že za poslední 2 roky má stats z říše snů, kterým se Nadal NIKDY ani nepřiblížil.

2. Po loňsku si nejsi jistý? Nole opanoval antuku, prohrál až ve finále RG kdy Stan předvedl životní výkon, což se letos jen těžko zopakuje (Nadala smetl 3:0!!!)

3. Pravda, ale kolik jich bude mít na konci kariéry? Navíc konkurence na hardu byla počas celé kariéry Djokovice (krom 2015) very hard, kdežto konkurence Rafy na antuce byla very easy.

4. Federer má zlato a stříbro z Olympiády. Nehledě na všechno, Olympiáda má pro tenis malý význam, to je snad všeobecně známý fakt.

5. Jen proto, že to náhodou Nadal dokázal to neznamená, že je to nějaký důležitý rekord. To je s váma pořád dokola. H2H Rafa měl, tak to bylo extra důležité, teď už tak moc ne, co? :D

Jeho největší rival je Federer a ten tak z formy není, jen je těžké porážet o 6 let mladšího Djokovice ve vrcholné formě. Jinak 2015 byla žalostně slabá sezona, ale snad svítá na lepší časy.
Reagovat
Cico93
H2H
tak medzi Novakom a Rafom je to dosť tesné, treba povedať, že Novak nato potreboval Nadalov tieň a to doslova aby sa dostal do vedenia.
Medzi Rogerom a Rafom to je iná pesnička, Roger ho naposledy na GS porazil v 07 na tráve cez tb, odvtedy s Rafom prehral x y zápasov na GS.
Reagovat
Pe3k
Jasně, těsné. Z posledních 11 zápasů je to 10:1. Jak to asi bude vypadat, když budou hrát další 4 roky? 30:2? Nadal má prostě zápornou bilanci se svým největším rivalem a tečka.
Reagovat
Amputace
Ne, to právě není prostě a tečka. Je to v tom sakra rozdíl. Jestli je bilance o více než polovinu nebo o dva zápasy...
Reagovat
Pe3k
Sám si psal, že H2H s největším rivalem je extrémně důležité a Nadal ho má záporné. Co na tom chceš dále řešit? Jestli ti jde o důležité čísla, tak Rafovi chybí 162 týdnů na pozici jedničky na Federera! Což je více, než vůbec má...
Reagovat
Amputace
Bilance je důležitá v případě, že je to 20:10 například, tam už se dá říct, že ten jeden druhého opravdu významně převyšuje ve vzájemných duelech. Pokud to je 25:23, stejné to není. Navíc v případě bilance Nadala a Djokoviče se dá alespoň říct, že Nadal má výrazně pozitivní bilanci s Djokovičem na GS, která je bezesporu nejdůležitější. Federer s Nadalem výrazně zaostává jak na GS, tak Masters a v rámci jednotlivých povrchů kromě haly nikde výrazně nedominuje.. Kdyby to měl s Nadalem alespoň třeba 10:3 na hardu... ale nemá... Já jsem tvrdil - kdysi v té dávné diskuzi nás dvou - že bilance je důležitá, ale tvrdil jsem to v úplně jiném kontextu, než ty mi od té doby podsouváš a předhazuješ. Já jsem to nebral coby srovnání kvality těch dvou, ale zamýšlel jsem se nad tím z historického hlediska - z pohledu historie je velkou kaňkou Rogerovy kariéry to, že se nedokázal vypořádat se svým největším kariérním rivalem a má s ním natolik zápornou, až do očí bijící bilanci. Naopak Nadalovi to jde k dobru, přestože v mrtě dalších ohledech s Rogerem ztrácí. Z tohoto hlediska je H2H důležité kritérium při náhledu na nějaké hráče, potažmo rivalitu - to je můj názor.. Doporučuji ti, aby už ses naučil rozlišovat mezi fanoušky a jejich argumenty a neházel všechno a všechny do jednoho pytle. Ty jseš jako býk - nějaký Rafův fanoušek napíše H2H a ty nehledíš napravo nalevo a máš okamžitě jasno a jdeš po něm jako po červené barvě. Vůbec nevidíš a nebereš v potaz argumenty kolem.
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda, Nadalov najvacsi rival je Djokovic, títo dvaja hráči sú majitelmi najjagavejšej rivality histórie, ostatní zostali len v ich tieni...

Djokovic má lepsiu H2H, Nadal sa musi uspokojit s tym, ze vyhraval iba tie najvcsie zápasy a s bilanciou GS H2H 9:3 :)
Reagovat
smazaný uživatel
9:4, whatever :)
Reagovat
Pe3k
jn, ale jen proto, že Nadal vypadává v prvních kolech :)
Reagovat
Amputace
Proč se tomu nikdy ani nepřiblížil? Protože nečelil top rivalovi, který se ani není schopen doplazit do semifinále a vyhrát 250 turnaje svého povrchu, ale většinu kariéry čelil pro mnohé nejlepšímu hráči všech dob v ideálním tenisovém věku a posléze hráči, který ho má možná nahradit v top formě... Loňskou sezonu čelil Djokovič komu? Federer může hrát pořád dobře, ale ten věk je podstatný, ta rychlost už tam není a na Djokoviče to nemůže stačit - možná náhodou v nějakém sem tam zápase, ale aby se dal brát jako dlouhodobá hrozba, to určitě ne. A pokud bereš právě sezonu 2O15 za klíčovou při srovnávání Djokoviče a Nadala (což mi tak přijde), radši už na to kašleme...

Je rozdíl bilance 25-11 (což je prostě čočka jako blázen, když se na to podíváš a opravdu to může vytvářet jedno z kritérií při srovnání hráčů) a bilance 23:25 - v tom mi dáš snad zapravdu...
Reagovat
Pe3k
Proč se tomu nikdy ani nepřiblížil? Protože na to prostě nemá. Je výjmečný na antuce, ale nedokáže dominovat atp, proto nikdy nebude považovaný za Goata. I tak je to legenda, buďte spokojení a užívejte si jeho úspěchů. Rozebírat lonskou sezonu nemusíme, všichni ví, jak to bylo. Stejně tak H2H s Federerem.
Reagovat
Amputace
Ale vždyť to není pravda... V letech 2010 a 2013 dominoval, byl jasně nejlepším hráčem na okruhu a schopen byl porážet kohokoli. V roce 2008 to bylo tak napůl, přesto končil sezonu jako světová jednička. Celkově se mu to podařilo 3x (abys skončil jako světová jednička, musíš dominovat okruhu, nebo ne?). Djokovič skončil jako jednička také 3x a skončí patrně počtvrté... Djokovič to dokázal dva roky za sebou, Nadal ne. Je to o konzistenci hráče, Nadal konzistentní není, ale to je přece pouze jedno z mnoha kritérií kvality hráče, není to snad nějaký daný zákon, na jehož základě by se mělo všeobecně určovat, kdo je lepší a kdo horší. Stejně tak se dá brát, že Nadal dokázal vynechat celé části sezón a dostat se rychle znovu do formy (nechoď na mě s konspiracemi, že dopoval a podobně, bavme se normálně) - tomu se zase říká schopnost regenerace, kterou zase nemusí mít Djokovič nebo Federer (to ale nevíme). Je tam více kritérií, než jestli někdo dokázal být více sezón v řadě jedničkou. Nadal tímto hráčem samozřejmě není a ani nemůže být z fyziologického hlediska.
Reagovat
smazaný uživatel
Zrazu sa už rieši aj počet Masters, hoci FFF tento rekord x rokov negovali a nebrali do úvahy...

Inak Amputka, všímaš ako Pe3k znervóznel po včerajšku?..Este pred pár mesiacmi Nadala odpísal a posielal na challengre do Južnej Ameriky a dnes kalkuluje s tým, že ak aj vyhrá 18GS, tak stále nebude GOAT, lebo jedno a lebo tamto :)..Riadky, ktorými presviedča skor sám seba, než ostatných :)

Apropos, uz ked sme pri tých tyzdnoch NO1...Pre mna je napriklad viac 140 tyzdnov na pozicii jednotky v konkurencii od 2008, nez 250 v konkurencii 03-07...Fakt si tu niekto myslí, že Nadal by vo veku vtedajšieho Federera, teda v 21-25 nedominoval rebríčku s Roddickom, Gonzalesom, či 17-21 ročným Federerom?...Tie tyzdne by bol prvý, pretoze ostatní hraci by ho mozno ohrozili sem-tam ale nie dlhodobo..Naopak, kolko ma Roger tyzdnov na cele od roku 2008 v konkurencii Rafu a Novaka?...30-40?..
Reagovat
Pe3k
Troll post a celá diskuze je v haj zlu. Nech raději psát amputaci, ty nevíš nic o ničem.
Btw. jasně 2008 nejlepší rok, 2007 odpad :D
Zalez ty petržalko.
Reagovat
spaniel
:D
Reagovat
smazaný uživatel
Amputka ťa dáva dole ako obvykle, ale ja ti rád pridám, slamu treba mlátiť :)

Apropos, rok 2008 poznal už RF, RN, ND ako GS vitazov, chápeš ten medzník ty jelitko?..
Reagovat
Pe3k
Medznik máš v trénách ty hlupý čobol.
Reagovat
smazaný uživatel
Dostal som ťa tam, kde som chcel :)
Reagovat
Pe3k
Ježiš, to jsou zase kecy. Sám sebe dostáváš do slepé uličky. I lidi s tvého tábora ti píšou, že ani neznáš základní fakta. Nemáš ani tu základní sebereflexi, ty i tvé argumenty jste k smíchu.
Reagovat
Krisboy
Ale přes to všechno se pořád a pořád a pořád najdou lidi, kteří se s ním snaží diskutovat. Nebo spíš "diskutovat"
Reagovat
Pe3k
Pravda. Ztráta času, ale zase mezi námi dvěma, je to už taková tradice...
Reagovat
Krisboy
Já to chápu ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si tu asi nový chlapče..To by to snáď vysvetlovalo..:)
Reagovat
Cico93
sa ukludni...
Reagovat
Pe3k
Já jsem v poho, jen se chci bavit s normálníma fanouškama a ne s trolem, který jen kazí diskuze. Nechtěl jsem urazit ostatní Slováky, mám je obecně velmi rád.
Reagovat
smazaný uživatel
Keď ide pán Petrík zo samotnej pýchy Českej republiky Ostravy, na ktorú sa aj sami Češi pozerajú s úctou a rešpektom rozprávať o čoboloch, vzdy to je známka jeho duševnej nerovnováhy a osobne mi to vzdy velmi zalichotí :)
Reagovat
smazaný uživatel
A teda Roger sa dostal na svetovu jednotku az v roku 2004, tusim je tak?...

Koho mal teda za superov, alebo koho mam za superov roky 04-05-06-07?..Kto z týchto hracov by Nadala preskočilo v rebricku?..Nikto :)

Rafa by dokonca bol svetová jednotka uz v roku 2003, lebo pochybujem, ze by v 22 rokoch dovolil Roddickovi ovladnut rebricek na konci roku :)
Reagovat
Pe3k
Btw. fuckt zalez, tady se baví dospělí, akorát kazíš diskuzi.
Jen si to objektivně projdi, my se tady o něčem bavíme, ty dojdeš bo je to zajímavá diskuze a zbytečně jí pošleš k šípku. Tvoje parketa je pobavit, nikoliv fakta a k věci,.
Reagovat
smazaný uživatel
Kto ťa považuje za dospelého a plnohodnotného človeka s IQ prevyšujúcim zložený vešiak na prádlo, nech sa pod tento príspevok podpíše a pridá sa za teba..:)

Si tu akurát považovaný za jeden nepodarený sociálny tenisový extrement, pardon experiment :)
Reagovat
Pe3k
Ty za trola.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak konečne sa pod ten prispevok niekto podpisal..Síce len tvoja maličkost, ale zajtra pribudnú masy, uvidíš :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nie, nie, nemusí..:)...GS je GS, vsetko ostatné sú už len alibistické barličky..
Reagovat
smazaný uživatel
Musíš sám přeci uznáš, že je rozdíl, pokud by ty čtyři GS získal na RG nebo jinde. Nezlob se, ale 13 z RG, 3 z hardu a dva z trávy zní fakt jak antukový specialista. ;) Když borec získá 77% svých úspěchů z jednoho povrchu, není GOATEM.
Reagovat
Pe3k
Rafa je hrozně daleko za Rogerem. Vem si jen, že mu bude 35 a z posledních 3 gs má semifinále, finále a finále. Rafa je o proti němu v ideálním věku a v semifinále už nebyl jak dlouho? 2 roky?
Reagovat
Cico93
Aha Rafa je v ideálnom veku. Ale vy stále tvrdíte, že Roger neziskava GS od roku 10 hlavne pre pokročilý vek.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer bol v 29 v roku 2010 za zenitom, Rafa je v 29 v ideálnom veku..

Toto nevymyslíš, to je Pe?k.

Apropos, urcite ten nový tvar Pe?k mi príde v kontexte našej stávky s Petrickom celkom priznačný, páči sa mi, budem ho pouzivat :)
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak symbol eura mi systém vyhodnotí ako "otaznik", aká škoda :)
Reagovat
Pe3k
Zase je to o tom, že o tenisu nevíš nic. Kolik je průměrný věk tenisové top 10? Nevíš. V kolika letech je většina hráčů současné špičky na vrcholu? Nevíš. Tak prosím tě, až si něco zjistíš, pak tady něco piš.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak teraz si ma proste vyargumentoval :)

A nedokazuje náhodou fakt, ze ked je priemerný vek súčasnej TOP 10 vyssi ako v roku 2007, ze tá generácia hracov okolo Nadala, Noleho a Murrayho bola a je proste výnimočná?..A teda aj konkurencia pred nimi a po nich bola odlišná?...

Na diskusiách s tebou je krásne, že teba netreba presvedčiť, ty sa zdiskredituješ aj sám :)
Reagovat
Pe3k
A nebo, že generace současných mladých hráčů je žalostně slabá...Vidíš jak jsi hloupý? Nejsi schopen se ani podívat na situaci komplexně.
Btw. jediné co to dokazuje, je že výjimečný je Federer!
Co na tom, že Můra a Djoker jsou na vrcholu, když je jim 29? Federerovi bude 35, přeber si to.
Reagovat
smazaný uživatel
Keby bola blbosť rýchla, musel by si do kopca brzdiť priateľu...Tak opatrne s tymito termínmi, lebo sa popáliš :)

Táto generácia sa začala do top 10 presadzovať uz v tínedžerskom veku, to už zrejme nevyhodnotíš tak, že generácia vtedajších Rogerových konkurentov bola extra slaba, ze áno?..
Reagovat
Amputace
Zase kde byl Federer v osmnácti? Hrál už v té době vůbec na centerkurtu? Prostě jeden dříve nastoupil a dříve skončí, druhý to má naopak.
Reagovat
Pe3k
Jo, Rafa nastoupil dřív, nikdo mu to nebere. Stačí to? Ne. Nastoupil jen na antuce, kde byla konkurence mizivá. Rafa byl lepší 18-21. Roger 22-35.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger Federer bol v deň svojich 18 narodenín mimo svetovej stovky :)

Rafael Nadal v deň svojich 18 narodenín hral na GS, ktorý o pár dní vyhral :)
Reagovat
smazaný uživatel
Bohuzial, ráta sa celkový súčet a v celkovom súčte by teda zaznamenal najviac najcennejších trofejí..Roger taktiež zaznamenal 70% GS v konkurencii bez Novaka a Rafu, avšak v celkovo súčte má 17GS..

Ale ja si vobec nemyslim, ze táto debata je aktuálna, osobne sám neverím tomu, ze Nadal Rogera prekoná, hoci za vyhlasenim, ze este jedno RG vyhrá si stojím.
Reagovat
Pe3k
70% bez Nadala? bože bože to je materiál...Máš vůbec základku?
Reagovat
smazaný uživatel
Ak by Rafa prehral, tak je tu min. 300 komentárov nie 150. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa je dost nezajímavý hráč, takže není moc o čem psát.
Reagovat
smazaný uživatel
ha ha ha
Reagovat
spaniel
Hekal vyhraje jeden titul a už to tady vylézá z děr a kanálů (Rafaeoli) :D
Reagovat
gigin
https://twitter.com/jessica4stein/status/721740298557067264
Reagovat
smazaný uživatel
Inak prichádza najzaujimavejsie obdobie sezóny..Rok má síce 12 mesiacov, ale o vsetkom podstatnom sa rozhodne v 4 mesiacoch jun-september...Ten, kto načasuje formu na daný čas, ten bude uspešný...

Trochu mi to pripomína Barcu, ktorá nepochopila, ze o tituloch sa nikdy nerozhoduje v oktobri a novembri, ale v aprili a v máji :(
Reagovat
babolat.cz
no jistě, Real a Rafa to naštěstí chápou!
Reagovat
ipko
Atletico a Roger.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky doufám, že to Atlético zvládne. Je neskutečný, jak dokážou konkurovat dvěma klubům, které jsou finančními možnostmi zhruba o dva řády jinde.
Reagovat
Mayo
Atletico je hnus...nudný futbal organizovaný, pretaktizovaný, defenzívny
Reagovat
smazaný uživatel
No, nejlip to pochopili v Leicester City, a to, ze se hraje od zacatku, od prvniho zapasu ligy az do toho uplne posledniho.
Zadny nejaky kalkul na obdobi atd.;)

A jestli jde o uplne jiny sport, jako tenis.
Tak Wawrinka minuly rok rozhodne nejlepe pochopil, ze lepsi nez mit nejake dobre obdobi, tak lepsi je mit GS z Parize v kapse;) nez se placat kolem 4 mista v zebri a mit dobry pocit s dobreho obdobi, ktere odehraje na turnajich...
Jsem celkem zvedavy, kdo to pochopi letos;D)
Reagovat
smazaný uživatel
Leicester ještě bude mít problém, včera měli vyhrát. Poslední 3 kola mají hodně těžký los. I když teoreticky Chelsea by jim to v posledním kole mohla nechat, pokud tím připraví o titul Spurs. Ale myslím, že jestli dnes Tottenham vyhraje, tak to nakonec zvládne.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne... vcera meli rozhodne prohrat, sakra;D)
Ja pochopitelne jsem za West Hamem...
Nejaky Tottenham me netrha zily. Ten prede mnou ani nezminuj;D)
Ovsem s West Hamem v breznu rupli, takze velikaaanska spokojenost, kdyz uz je pripominas.
Reagovat
smazaný uživatel
Punto de Break se pochopitelne rozplyva nad vitezstvim Byka...Kral je zpet...vyrovnany rekord Masters...
http://www.puntodebreak.com/2016/04/17/rey-vuelto

Ale me tam spis nez ten heroicky popis finale, zaujala fotka beziciho Gaela;)
Ta hovori za vse...

http://www.puntodebreak.com/files/16.04/gael-run.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
to je nadherna fotka! Cloveku uplne zatrne a az se zasni... takova smutna krasa, perlovy vodopad zmarenych nadeji... doufam minimalne v cestne uznani na World Press Photo za sportaky.. :-)
Reagovat
Krisboy
Tu fotku si dám (aspoň na nějakej čas) jako tapetu. Zkusím si na ní vzpomenout vždycky, když budu mít na kurtě chuť švihnout raketou nebo zařvat něco nepublikovatelného.
Reagovat
brixner
Jsem sice Rogerista, ale přesto si moc přeji, aby Rafa vyhrál v Paříži, prostě raději jeho desátý titul, než druhý Rogerův! A hlavně ne první pro Srba, to ať to raději uhaluzí Berdych anebo Gael!
Rafu jsem skoro nenáviděl, když skalpoval pravidelně Rogera, ale teď mu prostě fandím a oproti Srbovi je pro mě prostě osobnost!
Reagovat
steve79
Fandíš Federerovi a přeješ si desáty titul pro Rafu? Nelogické
Reagovat
brixner
Mám rád rekordy a desítka je hezké číslo!
Ve všem logika být nemusí, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
ne a mas to teda po navratu hodne vycizelovany. Podeziram te, ze jsi nejak hekl pravemu brixovi ucet, to jinak neni mozny.. ;-)
Reagovat
babolat.cz
výborně!
Reagovat
smazaný uživatel
Nemám rád ani jednoho, ale tohle vidím podobně - jen ne kariérní GS pro Djokoviče. Nejnudnější a nejnesympatičtější tenista všech dob si nezaslouží, aby se na něj po konci kariéry vzpomínalo jako na legendu. I když osobně teda doufám, že RG vyhraje Wawrinka (nebo aspoň Murray nebo Thiem). Roger asi těžko. Nadal je pro mě až 127. nejlepší volba v pavouku :D
Reagovat
spaniel
Novak si to zaslouží a k legendám patří už dávno.
Reagovat
Kozoroh
Spanieli, komentáře GSKINGROGERa jsou stejně stupidní jako byly ty od Barneyho. Rozdíl je jen v objektu hejterského zájmu.
Reagovat
Kozoroh
10. RG je pro tebe přednější rekord než 18. GS?? :-OOO To si říkáš fanda Rogera??
Reagovat
steve79
Představí se Roger v Madridu nebo v Římě?
Reagovat
steve79
Výhra Rafy v Monte Carlu je velké překvapení. Zejména mě překvapilo v jaké fyzické kondici se představil. Každopádně je dobré, že po delší době vyhrál větší turnaj někdoj jiný než Djokovič.
Reagovat
Krisboy
Rafa měl kondici dycinky vynikající.
Reagovat
panzer.dragon
http://www.forbes.cz/zelene-a-bez-lepku-tenista-djokovic-v-monaku-otevrel-vlastni-podnik/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_content=forbeslife&utm_campaign=timeline
Reagovat
smazaný uživatel
To, že všichni tenisti, kteří se k němu přišli najíst, hned 2. den vypadli (včetně samotného majitele restaurace), ale asi nebude působit jako nejlepší reklama.
Reagovat
Fandina
Podívala jsem se jaké má menu v restauracích v Srbsku a celkem mě překvapilo, že bez lepku je tam mnohem méně jídel než ostatních.
http://www.novakcafe.rs/en/menu.html
Reagovat
smazaný uživatel
Kdy už sakra aktualizuji tu Wikipedii :-D :-D It?s a beautiful day....jak to navrhoval Bono - všem se vysmát :-)))))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
koukám to Noldovi moc dlouho ten rekord nevydržel :P :D Rafa se s ním chce asi ještě nějakou dobu přetahovat :)))
Reagovat
smazaný uživatel
No ale je to fakt. Skoro ve 30 letech se dočkal toho, že drží nějaký aspoň trochu hodnotný rekord. A hned při první příležitosti o něj přijde. Těžko říct, jestli to vydýchá a najde ještě někdy sílu vrátit se k tenisu.
Reagovat
smazaný uživatel
holt mu není přáno držet nějakej pořádnej rekord, asi bude muset zabrat trošku víc, v poslední době docela polevil no...
Reagovat
smazaný uživatel
On je to stejně spíš takový pseudorekord vyhypovaný až v posledních cca 5 letech, když všem došlo, že ty skutečně velké rekordy (počet GS, týdny No1) jsou nedostižné a tenis ztratil náboj. Tak se vymyslelo, že i Masters tituly mají hodnotu, přestože v době, kdy byl Roger na vrcholu kariéry, tak je nikdo nebral vážně, jinak by jich měl minimálně 40 včetně Monaka a Říma.
Reagovat
Amputace
No jistě - kdyby měly hodnotu, tak by si Nadala v Římu nebo Monacu mazal na chleba..
Reagovat
smazaný uživatel
Masters pre Rogera nemajú hodnotu ani posledných 5 rokov :)

Vlastne ani GS :)
Reagovat
smazaný uživatel
To je tím, že je takový lidumil. Sám má dost, tak nechává trochu radosti i jiným.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavne k Rafovi je vzdy ludský, v prospech jeho vyhier obetoval svoju dôstojnosť :)
Reagovat
Rafaeoli25
:D
Reagovat
Roger_Federer
Dustojnost...,;).ns to si vzpomen, az tady po antukove sezone budete becet, ze Toni musi odvalu..protoze po pompeznim zisku MC urcite zustane.
Ale ta chapu, ze uz pro letosek maji splneno:).
Reagovat
babolat.cz
splněno? ani omylem...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Dominik, to ze Rafa vyhral MC predsa neznamená, ze sa nieco zmenilo v kontexte mojho nazoru na Toniho odchod..Alebo to akokolvek suvisi s tym, ze Rafa obral Rogera o dôstojnosť :))..

Teda neobral, to Roger ľudomil sa zúčastňoval nepovinného turnaja len tak z kamarátkšeftu :)
Reagovat
Roger_Federer
Ach ty cisla...jeste to nejsou ani 4.
Ale je fajn, ze ti ten vydreny titul v Mc po 2letech nalil zase chut..se vyjadrit.Posledni mesice jsi uz byl dost nudny...;)
Reagovat
smazaný uživatel
4-5, a nie je to jedno :D

Dnes ho vydrel vysledkom 6:0..:)
Reagovat
Rafaeoli25
Jedno to v tomhle případě asi je, ale stejně máš v těch číslech docela maglajs, statistiky ti moc nejdou :)
Reagovat
smazaný uživatel
Omg, Rafaeoli?...Veď mi ptákoslav nahral na smeč, chápeš?...Či myslis, ze v reakcii musi byt clovek uplne exaktný, ked oponent sám začne o 5 rokoch?...:))
Reagovat
Rafaeoli25
O tohle nešlo, měl jsem na mysli jak si včera nebo předevčírem poplet ty čísla ohledně Rafy v Monte Carlu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mne je úplne jedno, kolko Rafa vyhral v MC titulov, je to bezpredmetný rekord a to, že si to človek nepamatá to len ilustruje..Navyše pri paródii snáď exaktné čísla nehrajú rolu, princíp bol inde, ak by na tom záležalo, tak si to vyhladám, ale som lenivý..
Reagovat
Rafaeoli25
Tak bezpředmětný rekord to není, devět titulů a hned ze dvou turnajů nemá nikdo další :)
Reagovat
Rafaeoli25
Já myslim, že těch rekordů bude nakonec víc než dost, v Masters Rafu asi určitě předstihne i když možná ne o tolik kolik mnozí očekávají, 302 týdnů asi taky překoná, 7 titulů na TM by rovněž mohl uhrát, takže to vypadá, že až na grandslamy může na konci kariéry kralovat skoro ve všem..
Reagovat
Rafaeoli25
A ani v těch grandslamech to nemusí projet, pokud letos získá zase aspoň tři..
Reagovat
Kozoroh
6 titul z AO není pořádnej rekord??? Buď máš sklerózu, nebo si pleteš pojmy s dojmy!!
Reagovat
smazaný uživatel
6 titulů z jednoho turnaje má kdekdo. Navíc AO... to ani není moc prestižní. Byla doba, kdy tam ani nikdo nejezdil, tak tituly vyhrávali trenéři místního tenisového klubu apod. Prostě AO se nedá brát moc vážně. To je tak na úrovni lepších ATP 500.
Reagovat
panzer.dragon
:-)
Reagovat
Krisboy
Na AO se jezdí za sluníčkem a dovolenou, při který si člověk tak trochu pinkne, když už je tam. S tím souhlasím.
Reagovat
Rafaeoli25
To bylo po Riu ubohých dehonestujících jedovatých řečí jak je Rafa otřesnej a že by ho prý dala i Errani a jiný hlody. Přitom bylo zcela jasný, proč tam hrál tak špatně, totálně ho položily tamní podmínky, že jeho pohyb nebyl ani poloviční, to ale Pe3k a další buď nevidí nebo nechtějí vidět, spíš platí ta druhá varianta. Nečekám, že by jim Monte Carlo jakkoli zacpalo ústa, budou ho kritizovat ať prohraje s Cuevasem nebo vyhraje Masters, je to úplně jedno, budou se vždycky hledat důvody proč kterýkoli jeho úspěch relativizovat, vytahovat nesmysly typu, že Monte Carlo je zbytečný turnaj, jasně, proto ho všichni až na vyjímky toužili a touží vyhrát a skoro vždy se ho účastní téměř všichni a podávají výborný výkony, zvlášť letos. Nemá ale smysl kazit si náladu Pe3ky a jemu podobnými, tohle byl poprvé od loňskýho návratu Rafa v plný parádě, věřím, že dá i Barcu a pak i Madrid..vamos! :)
Reagovat
Pe3k
No kdyz jsi me 3 x zminil v tom svem odstavecku tak ti odepisu. Nevim co mas za problem, ja jsem Nadalovi gratuloval tak co vic chces... Lidi jaky ty a trolhand si neumite uzit uspech sveho hrace a jen plivete kolem sebe...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak som si konečne pozrel nahratý zápas :)..Je to inak strašné fungovat s tým, ze sa nechcete dozvediet výsledok. Človek musí zaviesť drastické opatrenie, vypnut vsetky aplikácie, upozornit najblizsie okolie, nepocuvaz rádio, atd :))

Inak k zápasu, obaja dnešni protagonisti odohrali výborný zápas, Rafa hral konečne agresívne a útočne, Gael ukazoval, čoho je v defenzíve schopný...Som za toto vitazstvo moc rád, aj za 11. sezónu, v ktorej Nadal berie velký titul. Mať tieto stats v 29rokoch je velkolepé a tazko opakovatelné..

Zároveň si však nemyslim, ze táto vyhra Rafu automaticky posúva do starých antukových pozícií..Určite mu dá veľa po psychickej stránke, no ak nezíska titul v Barcelone, ľahko sa može opat skĺznuť..

Toto vitazstvo vsak minimálne znamená, že je na antuke schopný porážať opat kohokolvek ( s otaznikom Djokovica)..Skalp takto kvalitného kvarteta protivníkov nepamatám dlhé roky. A to je tá extra pridaná hodnota MC titulu..

Uvidíme ako zareaguje Djokovic v Madride..Dnes rozmyslame v stereotypoch a vidime Djokovica len vo svetle jeho výkonov z minulého roku, ale mozno Veselý predsa len niečo naznačil..Osobne si myslim, ze ak sa stretnu na RG, Nole bude musiet vyhrávat 2:0 a byt stále vpredu, čím dlhšie bude zápas trvať a bude vyrovnaný, tým lepšie pre Nadala...

Veď koniec koncov, Rafa tu je na to, aby búral sny a nedovolil komukolvek vyhrat 4 Gs v rade..Rogerovi to prekazil dva razy, jedenkrát uz aj Nolemu a bude sa o to pokusat znova...Tak snád splní, čo má predurčené v tenisových dejinách :)
Reagovat
Faddova
Dobře napsáno, vamos!
Reagovat
panzer.dragon
už se těšim na nějakej souboj djok vs rafa na antuce, dnešek ukázal že rafa má pořád v sobě takovou tu šílenou schopnost vrátit do hry balon co už měl bejt out :-), neskutečný co vrátí a doběhne
Reagovat
tito
Napsal jsi to hezky, kamaráde :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Like :-)
Reagovat
Rafaeoli25
Přece jen se ukazuje, že ač je Djoker výbornej i na antuce, tak na ní přece jen občas ta vražedná jistota z hardu chybí a někdy to trochu skřípe, pořád na ní má určitý rezervy, což se ukázalo loni na FO, hlavně v Paříži byl k poražení zatím vždycky.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak samozrejme, ze Nole na harde a na antuke je iná story, rovnako ako Rafa na antuke a mimo nej..
Reagovat
spaniel
Ale no tak. Rozdíl Nole na antuce a harde je rozhodně menší než Nadal na antuce a jinde. O hodně menší.
Reagovat
smazaný uživatel
Isteže :)..

Kolko to ziskal Nole titulov na antuke, kolko Rafa GS na harde?..
Reagovat
spaniel
Bavíme se o úrovni hry. Dále, RG není jediný antukový turnaj, že áno? Nivak s přehledem všechny drtí i na antuce, což jsem si u Nadala na trávě nebo hardu nějak nevšiml.
Reagovat
smazaný uživatel
Veď áno..

Nadal vyhral 3x GS na harde, po vyhrách nad RF, či ND, oboma kandidátmi na najlepšieho hráča tohto povrchu histórie..Tak asi ten jeho level spĺňal nejaké kritériá..

Ale áno, v podstate súhlasím, rozdiel medzi Rafou na antuke a harde je vacsi, nez medzi Nolem na harde a antuke..Rozdiel vsak robí Rafov level na antuke :) Jeho výkonnost na harde je v dlhodobom merítku zhruba rovnaká ak nie vyššia od Djokovicovhi levelu na antuke.
Reagovat
smazaný uživatel
Apropos,

Rafa na GS harde 6x finále.
Rafa na GS tráve 5x finále.

Nole na antuke 3x finále.

Schválne píšem len o finále, lebo ak by som doplnil tie 3, či 2 tituly, tak v podstate je celá tabulka zbytočná. Myslim, ze jednoznačné čísla, to neobkecáš priatelu.
Reagovat
Roger_Federer
Od Ledna roku 2011 do Brezna 2016 , Nadal vyhral jediny mimo antukovy slam..Us.2013
To je za 5 roku trochu malo..
Prichodem noveho soupere (noveho Novaka), sly jeho sance na jakykoliv titul mimo antuku rapidne dolu..
Reagovat
smazaný uživatel
Od-do :)

Ale tu sa porovnajú komplexne Dominiku, sú to rovesníci, tu neexistuje od-do :))
Reagovat
Roger_Federer
Tak ale, :) ted si chcijes do sveho vlastniho pisku Peter...

Roger-04-07...slaba konkurence a HLAVNE MLADY NADAL A DJOKOVIC...
ted pouzuji tvoji logiku..
Copak chces rict, ze Djokovuc byl do roku 2011 Rafovy stejnou konkurenci jako po roce 2010 ??
Pri dostani se Djokovice na level od roku 2011 (a Rogerove udrzovanem standartu), az do dneska se jasne ukazuje, ze na hardech to zaostava daleko za antukou..Z vyjimkou roku 2013..
Reagovat
Amputace
Stejně tak ale Nadal není pro Djokoviče stejnou konkurencí letos a loni, jako byl do roku 2014... Například v roce 2010, který jsi ve svém časovém vymezení účelově vynechal, byl Djokovič Nadalovi rozhodně větší konkurencí, než je Nadal Djokovičovi loni a letos... V tom roce vyhrál mimo antuku dva GS, takže mezi lety 2010-2015 získal mimo antuku 3GS, což už nezní tak strašně... Kolik hráčů z let 03-07 může říci to samé?
Reagovat
Roger_Federer
Zadny, protoze vsechny bral nejlepsi hrac historie..a porazet ho bylo nemozne.;)
Sezonu 10 jsem ale vynechal protoze byla rec o Djokovic-Nadal.A za me proste Djokovic v tom roce nebyl jeste Djokovicem 2011.
Reagovat
Cico93
Možné to bolo. Prečo ho ale v tých rokoch nikto nedokázal viacej potrápiť, tak nato už odpoveď poznáš aj sám;- )
Reagovat
Roger_Federer
Poznam, v tech letech hral jstejny level hry jako Rafa na antuce.
Reagovat
Cico93
Noo vidíš....
Ja som vedel, že ti to páli ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Najlepší hráč histórie a druhý najlepší hráč svojej doby :D

Na tomto sa baví celý svet a vždy bude..
Reagovat
Roger_Federer
Pokud zacina a konci Vas na sidlisku, a vetsina tvych spolusouhlasicu je tmavsi pleti..ok.;)
Reagovat
Amputace
přesně. Djokovič z roku 2010 nebyl Djokovičem dnešním, stejně tak ale dnešní Nadal není tím Nadalem z před pěti let... vždyť to je snad každému jasné. Tak pak tedy ber při srovnávání jejich rivalitu mezi lety 2011-2014 a ne 2011-2016 - to je opravdu extrémně účelové, aby Nadalova čísla vypadala co nejhůře. Není nic jednoduššího, než srovnat jejich kariéry kompet a uvidíme, jaká vyjdou čísla a jak dobrý bude Djokovič na antuce a Nadal na hardu... A přesně, jak píše Forehand: když je pro tebe jeden mimoantukový GS za pět let málo, kolik potom Djokovič získal GS na antuce? Dokonce i ta chiméra, že mu v tom pokaždé zabránil Nadal a nebýt Nadala, má už Djokovič kdoví kolik RG, byla loni krásně vyvrácena...
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, inak...

Tak teda porovnávajme Nadala na harde a Djokovica na antuke od roku 2011...

A čo sa na tom mení, kolko tych GS na antuke Nole ziskal??..Keď je pre teba jeden mimoantukový GS trochu málo..:)
Reagovat
smazaný uživatel
To je o úhlu pohledu. Novak nemá ani 1 GS z antuky hlavně z toho důvodu, že Rafa byl až do roku 2014 na antuce na takovém levelu, na jaký se žádný jiný hráč na 1 specifickém povrchu nikdy nedostal. Byly i sezóny, kde byl Djoković o třídu lepší než kdokoli jiný na antuce - kromě Nadala, který byl ještě o něco výš. Takže z toho důvodu je Rafa i po roce 2010 úspěšnějším hráčem na hardu než Novak na antuce. Ale jestli je lepší on mimo antuku nebo Novak na hardu? To už je subjektivní, spíš bych dal hlas Novakovi. 5 let je na antuce prakticky nepřetržitě 2. nejlepší hráč na okruhu, Rafa na trávě od roku 2011 nic a na hardu má výkyvy. V letech 2011-2013 bych to asi viděl 50/50. Před rokem 2011 výrazně lépe pro Nadala.
Reagovat
smazaný uživatel
*než Novak na antuce (ne na hardu)
Reagovat
smazaný uživatel
S tým sa dá súhlasit..Ale keď porovnávaš ich kariéry komplexne (pretože brat to od roku 2011 je pri rovesnikoch proste tendenčné, absolútne nie je dovod to takto vnimat)tak z toho nemá šancu vyjst Novak ako vitaz...Rafa mal taktiež na harde obrovskú konkurenciu, či už v osobe Rogera alebo Novaka a keďže sa s nou dokázal popasovať, mal by za to dostat náležitý kredit..Preferovat v kontexte týchto vysledkov Noleho na antuke bez vyhry na RG je v podstate nezmyselné..
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak byly i sezóny, kdy byl Roger na antuce o třídu lepší než všichni ostatní, kromě Nadala, a přece se nevejde ani do Top 10 antukových hráčů a Vilas by ho vymlátil 6:1 6:0 i s dřevěnou raketou.
Reagovat
Amputace
Tak Djokovič byl schopný všechny (to znamená včetně Nadala) drtit na antuce v podstatě jen v sezonách: 2011 a 2015. Nadal měl zase takové období v roce 2010 a 2013 na hardu... Přestože je Djokovičova hra na první pohled pro antuku jako dělaná (a Nadalova pro hard právě naopak), zas takových mimořádných úspěchů tam nedosáhl (pokud to mám konfrontovat s Nadalem). Když beru jeho top éru 2011-2015, vyhrál tam 6 Masters a nedokázal vyhrát RG. Nadal ve svých nejlepších letech 2008-2013 vyhrál na hardu také 6 Masters, Olympiádu a 3GS (vím, je v tom rok navíc, ale je třeba brát v potaz i to, kolik toho povynechával, například v roce 2012 vynechal všechny americké betony atd.). Mně z toho jasně vyplývá, že jsou mimo svůj nejlepší povrch minimálně srovnatelní.
Reagovat
spaniel
Nejsou srovnatelní. Nikdo nikdo nevládl jednomu povrchu jako Nadal antuce, tak řekněme že to je koeficient 100. Djokovic má šance: pomalý hard 90, antuka 80, tráva 70, rychlý hard 70 & hala 90. Nadal má tak: pomalý hard 50, antuka 100, tráva 60, rychlý hard 70, hala 50.
Reagovat
Amputace
Ta čísla určitě neplatila každý rok stejně, respektive nedají se takto aplikovat na celé jejich kariéry. Například v roce 2010 byl Nadal na trávě velkým favoritem, stejně tak na hardových turnajích. V roce 2011 taktéž, ale Djokovič řekl "ne". V roce 2013 byl na hardu nezastavitelný. Djokovič má top sezony 2011 a 2015 (letos to zatím také vypadá velkolepě, ale uvidíme). Nadal 2010 a 2013. Není tam tolik rozdílů. Byly doby, kdy to Nadal mlel i na hardu a to musel porážet Federera v dobrém tenisovém věku, Djokoviče coby rodící se hvězdu a Murrayho, který ještě dokázal zaútočit... Koho dnes poráží Djokovič?
Reagovat
Faddova
Superdůležitý titul... snad dodá sebevědomí a herní jistotu, Rafa si nemohl přát lepší začátek antukové sezóny, jen tak dál, vamosss!
Reagovat
panzer.dragon
rafa sundal po cestě za titulem tři top antukáře co by ho teoreticky mohli zastavit, wáwra, andy a thiem, z mýho pohledu je to plně zaslouženej titul žádná haluzařina
Reagovat
Labi
murray antukař?
Reagovat
panzer.dragon
2015

dva tituly (jedno masters), semi rg (pětiseťák s djokerem) a ještě teda jedna porážka od goffina
Reagovat
panzer.dragon
ten goffin je vlastně že odstoupil, takže za rok 2015 je tam jen jedna porážka od djoka na rg v 5 setech, bilance 15:1
Reagovat
panzer.dragon
2014

Ze tri turnaju dvakrat prohral s nadalem (jedna z nich semi rg)
Reagovat
mats23
súhlas
Reagovat
mahycek
Nejde o život, je to jenom sport, tedy doufám.
Reagovat
mahycek
Ale, já to nemyslím zle, slavíme, ale ,že je Nadal zpět, si musíme ještě počkat,
Reagovat
Herbert_Hoover
https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/13015479_927673860684610_2009530831120873133_n.jpg?oh=a67c56d5218e5ccb567a200bec86e7fe&oe=57C08254 :)
Reagovat
peggy
Vamos,vamos RAFA!!!Blahopreji k titulu ve stem finale a snad to bude pokracovat a ty dalsi tituly k 30 narozeninam. At je zase byvaly Rafa.
Reagovat
vrabejka
Super. Jsem zvědavý jak se mu bude dařit v Barceloně. Našel ztracené sebevědomí teď to snad začne válcovat. Už jen vyhrát Barcu, Řím, Madrid a RG a máme splněno :)
Reagovat
smazaný uživatel
fíha, ty si nejaký náročný, pribrzdi
Reagovat
mats23
v Barcelone nemá súpera, ak prejde cez Fabia :)
Reagovat
Krisboy
Ještě by to chtělo Turnaj Mistrů, ten Býkovi také chybí
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa si titul zasloužil a reakce kdyby.... tak by nebyly .... si můžete dát do zlatýho rámečku. Do zápasu jdeš ten den a v tu hodinu, kdy vlezeš na kurt a že je někdo unavenej a kdyby Djokovič nevypadl v 2.kole atd. atd. atd. Jak tohle může někdo říct? Jsi tiskový mluvčí za všechny hráče? Nebo jsi se propojil s jejich tělem? Zdravím tak mahyceka jeho komentář.
Reagovat
Kozoroh
Dlouho váš fanklub čekal na titul Masters, od Madridu 2014 se Rafovi nedařilo rozšířit rekordní sbírku triumfů, až teď. Po loňské sezóně a úvodu letošního roku je dnešní vítězství satisfakcí. Snad v Madridu nebo v Římě dojde ke konfrontaci naších favoritů, neboť jejich rivalita je nejlepším soupeřením mužského tenisu 10. let 21. století.
Reagovat
smazaný uživatel
tak určitě...hlavně ten konec :D:D::D
Reagovat
mahycek
Trochu brzděte, ano blahopřání Rafaelovi, ale že by byl tam kde byl antukový král, tak ani náhodou. Ano spletl jsem se před 14 dny, že Rafa nevyhraje ani 1000 turnaj, dobře stalo se, ale..... Vím je to kdyby, neodpustím si to, Tak kdyby Djoko nevypadnul, Wawroš neměl špatnej den, Thiem nebyl unavenej, Tak se Rafa nedostane ani do semifinále. Schválně vybírám hráče jeho pavouka. Ale, je to kdyby, stále si myslím, že Roland Garros, tam nevyhraje. Uvidíme v Madridu, ale že by se Rafa proměnil v toho neporazitelněho býka, ani náhodou. Dnes mu ale gratuluji. Má manželka je Nadalovec, ale brzdí euforii. Takže klídek. A Roger se taky probudí, nemám strach.
Reagovat
Nola
keby bolo keby... to co pises nedava zmysel, Rafa je spat, pre mna momentalne najvacsi favorit na RG
Reagovat
Amputace
:D

Jeden z nejvtipnějších (do své absurdity) komentářů, co jsem tady četl.

Prostě: KDYBY se Nadal vůbec nenarodil, nemá jedinej titul. A kdyby se k tomu nenarodil ani Djokovič, tak by ho ani jednou neporazil!
Reagovat
tito
:-)))
No1 vypadl, ale poslední vítěz RG, budoucí antukový král a No2 v pavouku. S kým jiným by proboha měl hrát, aby Mahycek byl spokojený? Všichni měli špatný den a byli unavení. Jak jednoduché a prosté.
Reagovat
Rafaeoli25
Chceš říct, že hrál letos v MC hůř než třeba v r.2014? A jak ta antuková sezona nakonec dopadla jistě dobře víš, tehdy padalo celkem oprávněně, že to bude mít na FO těžký, přesto to dokázal, proč ne letos když MC vyhrál?
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Rafovi, je zpátky. Novak bohužel, loni to podělal, jediný rok, kdy byl Nadal na antuce slabý, měl využít. Teď už asi další šance na RG nebude.
Reagovat
Cico93
Ja dúfam, že dôjde v Ríme alebo Madride na ich vzájomný duel, aby sme boli o niečo múdrejší.

Novak je stále najväčší favorit na RG.....zase treba ostať pri zemi.
Reagovat
smazaný uživatel
tak, tak, držať sa pri zemi :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím, že by ešte nemal šancu.
Reagovat
Roger_Federer
Fakt myslis ze Rafa hral tak, ze Novak by nemel sanci?
Reagovat
smazaný uživatel
V kombinaci s komplexem, který z něj má Novak na RG, by to stačilo rozhodně. Loni ho porazil jen proto, že byl Nadal poloviční a ztrácel od začátku, při vyrovnaném průběhu by to mohlo dopadnout jakkoli.
Reagovat
Nola
tak, tak, v roku 2013 ho mal na lopate.... Nole potrebuje ako Fedex, aby mu niekto vyradil Nadala, vlani ho vyradil sam, potom mu uz nezostalo vela psychickych sil, s Andym sa tam tahal dva dni 5 setov, a ako to dopadlo vo finale?
Reagovat
Kozoroh
Jenom neztrácejte hlavu a nepanikařte!
Reagovat
Kozoroh
Ty si myslíš, že teď bude Rafa bude podávat výkony z let 2012-13?? Zlepšil se, v MC hrál líp než letos v Jižní Americe nebo v loňské sezóně, ale to je možná jen krátkodobé vzepětí (nic zlého proti Rafovi tím nemyslím). A největším favoritem letošního RG je stále No1e. Prohra v 2. kole MC a titul pro Rafana na tom nic nemění!
Reagovat
Rafaeoli25
Rafa zahrál tak třikrát líp než v jižní Americe, tam ho počasí tak odrovnalo, že byl jeho pohyb ani ne poloviční, proto ty otřesný výkony tam, hlavně tedy v Riu.
Reagovat
Mayo
Nemaj strach, Djokovič bude najväčší favorit RG. Myslím si, že Stan nezopakuje už ppodobnú beštiálnu jazdu a jedine Andy ešte žeby zahral tak skvele ako vlani ale to ťažko napísať.
Reagovat
tito
Pořád je Nole daleko před ostatními největší favorit. Už by mu to ale Rafa neusnadňoval spoustou nevynucených chyb, čehož se pravděpodobně- aspoň doufám- zbavil. A psychika ve veledůležitém utkání opravdu může hrát velkou roli.
S prognózou si počkám, až jak se bude Rafa dál prezentovat. Pokud zůstane podání tak tragické jako dosud, v úspěch doufat ani nebudu.
Reagovat
tito
Jo a ještě jedna věc. Rafa je Rafa, ale další, kdo může ohrozit cestu za vysněným GS je Thiem. Podle mne více než Wawrinka.
Reagovat
Tornes
Po delší době Rafa fakt zabral :) Gratulace.
Reagovat
Hypertac
Vamos. Konečně jsme se dočkali. Jen tak dal. Zdravim vsechny fans tenisu!
Reagovat
smazaný uživatel
Dúfam, že sa nenecháš Kozorohom zahanbiť a dáš nejaké štatistiky. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
bravó, odmena pre všetkých fans, ktorí pri ňom stáli aj v krutých chvíľach. Cestou vyradil Stana i Andyho a vôbec nesúhlasím s komentátorom, že titul získal aj vďaka Veselkovi, že mu odpratal Srba. Domov ho mohol poslať aj ďalší hráč v pavúku.
Dnes je krásny deň.
Reagovat
smazaný uživatel
Konecne sme sa dockali!! Kral sa vracia!!! Ti,ktori nefandia Rafovi - prosim nechajte nas poriadne sa poradovat, ved na 1000-kovy titul sme museli cakat dva roky. Paradne finale. Tenis nutne potrebuje Rafu, naozaj tu nudu uz bolo treba rozbit.
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
mats23
presne tak, Vamos Rafa
Reagovat
Kozoroh
Kde jsou ty časy, kdy byl Nadal symbolem nudy v tenise...
Reagovat
Krisboy
Přesně, tohle veslo od něj přebral jistý Srb...
Reagovat
Faddova
tak tak :-)
Reagovat
Pe3k
Gratulace Reafítovi. Ne, že bych byl jeho největší fanda, ale je třeba, aby mužský světový tenis nebyl jen o jednom muži a jeho největší rival byl 35 Federer. Nadal se vyhnul Djokovicovi, porazil řadu kvalitních hráčů a zaslouženě bere titul. Je dobře, že RG bude letos otevřené a hodně zajímavé. Gratulace i jeho normálním fanouškům (slyšel jsem, že skutečně existují). Gael uhrál set, mile mne překvapil, čekal jsem že odejde už ve druhém...

Rafael Nadal - 2O16 : Hungry for clay
https://www.youtube.com/watch?v=LUaHCxfTZgk
Reagovat
Herbert_Hoover
Ty nejsi vůbec jeho fanda, tak co to meleš? :) Za ten zbytek respekt, ale začal jsi stejně dementně, jako máš ve zvyku.
Reagovat
Pe3k
Smysl pro humr? Chybí...
Jdi slavit a neřež srač ky. K vůli takovým jako jsi ty, nebo trolhand mají Nadaloví fanoušci tu nejhorší pověst.
Reagovat
Herbert_Hoover
A že si stěžuješ hlavně ty a jim je to jedno. Není to zvláštní tukane? :) Máš IQ zmrzlé tresky. Navíc píšeš jako prase, což tvému virtuálnímu image moc nepřidá. Vadí to jen tobě, nás s ostatními fandy spojuje stejná vášeň, takže se neřešíme, to by sis měl uvědomit, tak nemluv za ně, ty slabochu. Mluv jen za sebe. :) Nebo se schovej raději mámě pod sukni.
Reagovat
Pe3k
No nic, jdeš do ignoru ty trole. Dělej tak at nedostaneš další ban.
Reagovat
Herbert_Hoover
:D To už by přišlo, když se tak špatně chovám, ne? Spíš mě překvapuje, že jsi ho nedostal ty, šašku. :) A to jsem měl s tebou dlouho trpělivost.
Reagovat
D@nny
Me treba vadi jak se tady chovas, tak taky nemluv za vsechny.
Reagovat
Herbert_Hoover
Mně může vadit, že tvůj první příspěvek, oslavující Rafu, byl reakce na můj negativní koment. :) To není moc lichotivé.
Reagovat
D@nny
Ja uz jsem napsal dost prispevku pod jinym clankem, kde rafovi mimo jine gratuluju, tak nevidim duvod proc bych se mel tady opakovat.
Reagovat
Herbert_Hoover
No, představ si, že zarputilí fanoušci se třeba rádi opakují, protože to prožívají naplno. :)
Reagovat
D@nny
:DDD tak asi nejsem az tak uplne "zarputily" fanousek.
Reagovat
Herbert_Hoover
Jako Federerovci třeba? :) Ale buď v klidu, kdybych neviděl výblitek Petříka, taky bych možná neplýtval tak slovy.
Reagovat
smazaný uživatel
Včera těžký 3seták skoro 3 hodiny a dnes po 2 hodinách začne hrát jak kdyby odpočíval. By mě fakt zajímalo co ten Nadal žere, že z toho začíná plešatět....
to není normální....
Reagovat
Herbert_Hoover
Hlívu :))))
Reagovat
Nola
meldonium to nebude :D
Reagovat
smazaný uživatel
chcela by som vidieť tvoju hrivu
Reagovat
smazaný uživatel
Sem skoro o deset let starší jak on, ale vlasy mám stále husté, asi to bude tím že nežeru nic podpůrného, nemám to zapotřebí...
Reagovat
smazaný uživatel
zaujímavé, že jeho hejteri si vždy niečo na ňom nájdu, Gasquetovi a mnohým iným tiež rednú vlasy a nik na to neupozorňuje. Ak by mal Rafa krátke vlasy ako on vyčesané do kohúta, tak by to nebolo tak vidieť. No, ale neviem si ho predstaviť nakrátko. Ako sa vraví: Kto chce psa biť, palicu si vždy nájde.
Reagovat
darek.vrana
Však Gasquet taky šňupe kokain;).
Reagovat
tito
To je velkolepý objev. Stačí, aby se přestalo sypat a noční můra všech mužů je pryč. Bravurní myšlenka! Jinak k té únavě. Tahal se s Andym, ale předkolo s Wávrou měl snadné a hlavně před turnajem nebylo, co by ho vyčerpalo. Kdyby takto jel celý rok, budiž. Ale jeden turnaj až do konce zvládne v pohodě. A kdyby proti němu stál dnes Nole či Roger, věř tomu, že by běhali stejně.
Reagovat
Rafaeoli25
Takže každej plešatící chlap to má z toho že zobe jo? Panebože..a co Roger, ten taky? Já jen, že už má kouty jak hrom, fakt neskutečný pindy..
Reagovat
Roger_Federer
Uz to rikala aj Francouzska ministrine sportu...
Reagovat
Rafaeoli25
A? Taky na ní podá žalobu, fakt mě zajímají ty její důkazy, bez nich to bude jen zlá pomluva nebo snad ne?
Reagovat
Roger_Federer
Bude..Cely svet si to vymyslel..
Reagovat
smazaný uživatel
Těším se, až tu bude vypsáno, kolik dnes přepsal rekordů. Každopádně gratulace, i když samozřejmě ten titul nemá takovou hodnotu, jako kdyby cestou k němu porazil nejlepšího hráče současnosti. Takže Nadal má titul, ale MVP turnaje je Tsonga.
Reagovat
Herbert_Hoover
KRÁL!!! :))) LEGENDA ZNOVU OŽÍVÁ :)))
Reagovat
a.magerova
Gaeli jen tak dál, ale bez kanárů.... ;-)
Reagovat
Mayo
Vamos Kulturista!

9. titul z jedného turnaja je veľká vec (:

Gael je veľký tenista ale nato aký je to atlét, tak sa čudujem ako fyzicky odpadáva v zápasoch, asi nedáva také silné dopingy :D
Reagovat
Herbert_Hoover
Atleti jsou často silní na kratší vzdálenosti, ale kdyby měli podat na delší trase stejně nebo podobně kvalitní výkon, tak nestačí :))
Reagovat
smazaný uživatel
nemate nejake zmateni i v te atletice? :-)))
Reagovat
Herbert_Hoover
Nemáme. :)
Reagovat
safi1313
?????:-D
Reagovat
Herbert_Hoover
Když srovnáš sprintery a Bekeleho a spol., určitý rozdíl tam je, ne? :)))
Reagovat
Herbert_Hoover
Farah a Bolt :))) Jsem zvědavý, jak by obstál Bolt na 10 km a jak Farah na stovce :)
Reagovat
smazaný uživatel
o to prece vubec nejde, prosim te, precti si nezaujate znovu svuj prispevek.. :-)
Reagovat
Herbert_Hoover
ne o to samozřejmě vůbec nejde, vyhni se raději úplně diskuzím o Rafovi :)
Reagovat
tito
Nestřílej naslepo, sojka je jeden z nejobjektivnějších přispěvatelů. A je to jen poznámka. Myslím safiho a sojku.
Reagovat
Herbert_Hoover
safiho neznám, sojku taky ne :) i když samozřejmě její nick mi něco říká :) víc znám Safina :D mimochodem moje srdcovka, ale to je asi od věci :D
Reagovat
smazaný uživatel
nevyhnu.. :-)))
Reagovat
Herbert_Hoover
proč ne? když se chceš stejně schovávat v koutku, tak bych možná postrádal motivaci do nich zcela přispívat :))
Reagovat
smazaný uživatel
tak kdyz me neco zaujme.. treba Rafuv souper.. :-)))
Reagovat
Herbert_Hoover
to musí být dost často, ne? :))
Reagovat
Herbert_Hoover
stejně ale postrádám motivaci přispívat do jasně proRafovských diskuzí :)
Reagovat
a.magerova
Je to ve svalových vláknech, rychlá a pomalá... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
nam se safi vsak z toho vyplyva, ze atleti jsou casto jen lide, behajici kratke vzdalenosti a ostatni uz nejsou atleti.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
ale jinak mi je to naprosto jedno, jen ze se tu pekne v koutku vyhnu oslave Rafy.. :-)))
Reagovat
a.magerova
No jestli to není pozůstatek ze školních let, kdy vytrvalci byli upozaďováni a stovkaři vyzvdihováni.... vždy mám slzu na krajíčku, když si na tu nespravedlnost ze školních lavic vzpomenu..... a nepomohlo ani, že člověk exceloval v matematice a fyzice.... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
fakt? Mi neprislo, dala jsem to komplet.. ;-)
Reagovat
a.magerova
Njn..... šťastná to žena.... závidím... ;-)

Ovšem teď se karta otáčí a jsem chválena za vytrvalost, i když..... už i ty rychlovky zvládám na jedničku.... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
ale mam krasny zazitek ze skoku vysokeho - profi doskociste bylo tenkrat vystlane do vetsi vyse, nez se tycim cela ja.. :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Farahovi bych na stovce věřil na čas hluboko pod 12 sekund. Bolt by 10 km ujel jedině autem.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist