Nadal poprvé od Wimbledonu 2010 vyhrál turnaj na trávě

14. 6. 2015, 16:12
Aktuality 405
ATP STUTTGART - Rafael Nadal ve Stuttgartu ukončil pět let dlouhé čekání na titul z trávy. Ve finále si španělský tenista poradil se Srbem Viktorem Troickým a získal druhou letošní trofej.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Rafael Nadal poslední dvě návštěvy Stuttgartu proměnil v letech 2005 a 2007 v tituly. Tehdy se hrálo ještě na antuce, ale i když se letos soutěž konala poprvé na trávě, devětadvacetiletý Španěl přemožitele opět nenašel.

Cesta za vítězstvím však nebyla žádnou procházkou růžovým sadem. V prvních dvou zápasech Nadal svedl třísetové bitvy s Baghdatisem a Tomicem, v semifinále si poradil s Monfilsem a v dnešním finále, na trávě prvním po čtyřech letech, zdolal bez ztráty podání 7-6 6-3 Viktora Troického. Srba, s nímž si poradil i v pátém vzájemném souboji.

Nadal, který se po Roland Garros propadl na desáté místo žebříčku, vyhrál turnaj na zeleném pažitu poprvé od roku 2010, kdy ve finále Wimbledonu porazil Tomáše Berdycha. Vítězství ve Stuttgartu pro Nadala znamená zisk celkově 66. titulu v kariéře a teprve druhého v této zatím nepříliš povedené sezoně. 



Rafael Nadal"Je to pro mě velmi speciální titul. Od roku 2011 jsem finále na trávě nehrál, takže zisk titulu je velmi dobrou zprávou pro mou hru i pro mou psychiku. V tuhle chvíli je pro mě důležitá každá výhra a každý titul pro mě hrozně moc znamená," řekl Nadal.

Příští týden ho čeká generálka na Wimbledon v londýnském Queen's Clubu, kde před sedmi lety triumfoval. V prvním kole se utká s Ukrajincem Dolgopolovem.

Devětadvacetiletý Troicki, jenž si loni v červenci odpykal roční trest za doping, ve svém sedmém finále utrpěl pátou porážku.  Z titulů se radoval pouze před pěti lety v Moskvě a letos v Syndey.

"V důležitých chvílích jsem se dnes nedokázal stoprocentně soustředit a Rafa celý zápas lépe podával," komentoval Troicki. "I když jsem zažil skvělý týden a zahrál si ve finále, je pro mě tenhle zápas zklamáním. Měl jsem šance, ale nevyužil jsem je. Prohrál jsem s velkým šampionem a k výhře mu musím pogratulovat," dodal srbský tenista.

• ATP 250 STUTTGART •
Německo, tráva, 642.070 eur
nedělní výsledky (14. 06. 2015)
• Dvouhra - finále •
Nadal (1-Šp.) - Troicki (8-Srb.) 7-6(3) 6-3
• Čtyřhra - finále •
Bopanna/Mergea (4-Ind./Rum.) - Peya/Soares (3-Rak./Braz.) 5-7 6-2 10-7
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

405
Přidat komentář
smazaný uživatel
No dámi a páni..Vyzerá to tak, že W. sa bude sledovať aj z inej perspektívy..Baghdatis, Kohli, Tomic...Kto sa dostane najďalej?..Je jasné, že Marcos bude nenasadený, takže to bude mať najťažsie, bolo by symbolické, ak by dostal do prvého kola práve Kohliho..:)
Reagovat
Tornes
Bude to sice zajímavé sledovat, ale výsledek nám toho bohužel neřekne příliš mnoho... Jeden zápas, různí soupeři - rozhodně ne rozhodující ukazatel kvality.

Spíš bude zajímavé sledovat, kolik z nich se dostane do top16 nebo alespoň top32. A tím pádem kolik z nich potvrdí tvoje nasazení. Totéž platí i o ostatních tebou nominovaných. A já osobně vidím zrovna u Marcose nejvyšší šanci, že skončí brzo, z celé tvé top 20.
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes mi bylo líto Lleytona. Hrál svůj tenis, ale v době, kdy už se zdálo, že má zápas pod kontrolou se sesypal, hrál měkké údery a nechal se zatlačit. Aspoň na té trávě ještě nějakou výhru musí udělat, jinak to bude hodně tristní loučení s kariérou. Když si vzpomenu, jak na TM v Šhanghaji tuším v roce 2002, který vysílala ČT tehdy, vodil jednoho soupeře za druhým a my si pak hráli na Hewitty, málokdo by řekl, že to bude jeden z jeho posledních úspěchů. Škoda. Držím palce Lleytonovi ať na wimby dostane příznivý los a aspoň to čestné kolo uhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
no, měkké údery on hraje často, ale krátké míče a dvojchyby (první dvě dvojchyby udělal až v gemu, při kterém podával na výhru, jestli se nemýlím.)
Reagovat
smazaný uživatel
Deň, kedy Hewitt porazil vo finále USO v NY Samprasa 3:0..Nemyslím, že sme sledovali za tie roky odvtedy prekvapujúcejší výsledok..Ok, Del Potro s Rogerom, Wawrinka s Rafom..To boli tiež prekvapenia..Ale sposob akým vyhral Lleyton so železným Samprasom, na to sa spomínaná dvojička nechytá..
Reagovat
r.Fever
zápas som vtedy nevidel, ale neviem či to bol až taký šok, možno jednoznačný výsledok.. pamätám, keď som to počul v rádiu, to sa ešte výsledky overovali na markízatexte...
Reagovat
Roger_Federer
Ja jsem ten zapas videl, pamatuju si to, ale matne.
Z ceho usuzujes , ze to byl sok?
Peet uz sel pomalu dolu, na svoje pomery mel 01 prumerny-spatny rok.
Navic uz rok predtim prohral finale se Safinem.
Oproti tomu Hewitt stoupal, nabiral dva roky sevevedomi a zkusenosti..Porazel top hrace, dostaval se do semi-finale,finale.Zbiral tituly.
Ale je fakt, ze ve 2a3 setu Peet uhral jen 2 gemy..
Reagovat
smazaný uživatel
Nepamatám si, že by niekedy dostal Sampras vo finále 2x 6:1, 6:1..A ešte pred domácimi divákmi..
Reagovat
r.Fever
pamätám si na jeden článok o Lleytonovi z roku 2001, neviem si spomenúť na názov časopisu, no nebol len tenisový, skôr všešportový.. tam mu predpovedali niekoľko grandslamov, bolo to zrejme tesne po Wimbledone, hlavne ospevovali, že také rýchle nohy ešte tenis nevidel.. nuž, trochu Lleyton underarchievol...
Reagovat
r.Fever
sorry, 2002 to asi bolo, kedže tam bola jeho fotka z Wimblasu, a ten vyhral 2002
Reagovat
smazaný uživatel
V jeho nejlepších letech 04-05 ho právě na GS porazil Roger - z 8 případů to bylo 5x
Reagovat
smazaný uživatel
A to mu v roce 2001 ma USO pomohli rozhodčí, kteří zařízli Roddicka.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Grigor_Murray
Tak tomu říkám hluboká krize, co to děláš, Grigy?
Už ani hot shoty :,(
Reagovat
EllNino
to je krize ...
Reagovat
Grigor_Murray
Gigin by mohl vyprávět :)
Reagovat
Grigor_Murray
Grigy má jediný štěstí, že Sam herně odešel, bože, to je děs
Reagovat
panzer.dragon
doufam, že dojde na souboj karlovice a zvereva a následně karlovice a corice a všechno to tam ivo vystřílí tyhle mlaďase :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ivo ať se pošetří na Wimbledon a při troše štěstí na los by mohl mít do 3. kola svého oblíbeného soupeře :)
Reagovat
panzer.dragon
jj ,to by byla paráda, ivo by ho dal.. (jako skoro pokaždý :-) )
Reagovat
steve79
Roger dneska postoupil s velkým štestím. Udělal mnoho nevynucených chyb. Vím, že to byl jeho první zápas, ale čekal jsem lepší výkon. Hlavně timeing z forhendu hledal celý zápas. Doufám, že se dostane na uroven z minulého roku, když hrál celý wimbledon užasně.
Reagovat
Stan_Borowitz
sestříhají hezké highlighty, kde to bude vypadat, že Roger hrál dobře, pár výměn by se tam našlo.
Reagovat
dappe
Federer hrál špatně, ale zase tak dramaticky bych to neviděl. V Halle hrál špatně občas i v nejlepších letech (tam ale bylo jasný, že na Wimbledonu bude výborný), navíc dnes na první kolo těžký soupeř.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, těžko na cvičišti, lehko na bojišti. Halle je cvičiště, WB bojiště...
Reagovat
Roger_Federer
Zebricek nejlepsich aktivnich travaru..poslednich let.
Reagovat
janek_da
dělej to zezadu
20. Baghdatis
Reagovat
Tornes
Dál tam patří Tomic a Kohlischreiber minimálně, to Forehand už též psal.

Kdybych měl přidat někoho za sebe, hodím tam možná i Federera, Murrayho a Djoka... nějaké další návrhy?
Reagovat
Stan_Borowitz
Rosol
Reagovat
FandimRF
Rosol je šmucka.
Reagovat
Stan_Borowitz
Rosol je legenda.
Reagovat
gigin
Štěpec.
Reagovat
janek_da
Kyrgios, Cilic, Raonic, Dimitrov, Janowicz, Wawrinka, Lopez, Bautista Agut, Tsonga, Mahut(?), Chardy(?)
Reagovat
janek_da
Stachoskij
Reagovat
janek_da
Samozřejmě Berdych
Reagovat
Roger_Federer
No kurna..ten vystrnadil z top 20 Baghdatise:)
Reagovat
smazaný uživatel
Bautista nee...Stacho asi tiež nie.To tam potom moze byt aj Rosol..Samozrejme, kazdy to vidime kapánek inak..
Reagovat
janek_da
no pro mě je referenčním bodem Marcos. RBA vyhrál ATP turnaj, letošní W ukáže jestli tam patří nebo to byla jenom anomálie.
Reagovat
janek_da
to spíš ten Stacho může být mimo top20
Reagovat
smazaný uživatel
Tak skúsim z hlavy: Veľká štvorka, je tam aj Ferrer, Nishikori, Berdych, Raonic, Dimitrov, Tsonga..To je zhruba TOP 10..Ďalej: Cilic, Kyrgios, Tomic, Mahut, Kohli, Baghdatis, Lopez, Verdasco, Isner, Wawrinka..Zhruba týchto hráčov by som sa najviac bál..Chýba ten Lleyton, ale ten je dnes už tragický a Haas je zas po zranení..
Reagovat
Roger_Federer
Dimitriov?
Reagovat
Roger_Federer
Janowicz
Reagovat
smazaný uživatel
Sto ľudí, sto chutí..Nominácii Jerzyho rozumiem, no ja s nou nesúhlasím..:)
Reagovat
janek_da
to jako Baghdatis ano a Janowicz ne? Hmmm ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jerzy hral jedno SF W., ale pozri akých súperov cestou k Andymu porazil..Najlepší bol Almagro..Lucky draw..
Reagovat
janek_da
a koho porazil Marcos? Hlavně v posledních 3 letech. To už bysme tam pak mohli šoupnout kde koho.
Reagovat
smazaný uživatel
Marcos hral inak tiež SF, som zistil, aj QF aj OF..Jeho účasť je úplne legitimná..Navyše pozrite s kým vypadával na W. posledné roky s výnimkou posledného..Cilic, Murray, Djokovic..A nebolo to hoadko..Vo svojej vrcholnej forme Nadal, Djokovic, prípadne Feli Lopez..
Reagovat
janek_da
No jo, ale to už uplynulo hodně vody a od té doby šel Marcos hoodně dolů. Ale je možné, že v současné formě by Jerzyho dal.
Reagovat
Stan_Borowitz
V letech 2012-2013 byl na trávě dost dobrej doktor Južnyj, určitě v Top20. Dnes už je to ale dávno pryč...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak když Janowicz, tak i Kubot :D I když ten Jerzy je "trochu" lepší. Stachovského bych tam nedával, to fakt spíš ten Baghdatis.
Reagovat
Roger_Federer
Janowicz
Reagovat
Tornes
Udělal jsem si takovou jednoduchou metriku počtu vyhraných/prohraných zápasů na trávě od sezony 2011, tj. poslední čtyři sezóny. Nemusí to říkat vše, ale dle mne lepší než střílení od boku. Ty dle mne vcelku jasné ani nehledám.

Baghdatis - 9:10
Tomic - 11:11
Kohli - 17:8
Rosol - 6:6
Stach - 9:9
Anderson - 10:6
Robredo - 5:2
Bautista-Agut - 10:3
Monfi - 6:4
Douhej Janek - 16:7
Simon - 9:7
Dolgo - 8:7
Ivo - 9:7
Chardy - 11:7
Wáwra - 11:6
Querrey - 14:10
Becker - 11:9
Jerzy - 10:6
Hewitt - 24:10
atd...

Ať se dívám jak se dívám, Baghyho v té top 20 prostě nevidím...
Reagovat
Tornes
A mimochodem dle výsledků za poslední roky (ty co jsem uváděl) se Marcosovi dokonce daří více na hardu než na trávě.
Reagovat
spaniel
Dík za potvrzeni, ze Kohli neni v kategorii Baghdatise a Tomice, jakkoliv by si to nekdo pral.
Reagovat
Stan_Borowitz
18:8
Reagovat
smazaný uživatel
A kde máte Melzera??
Reagovat
janek_da
:) to je můj černý kůň
Reagovat
smazaný uživatel
Vo Viedni...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ještě asi Querrey :)
Reagovat
gigin
a teď hrrrr na Gulbise!! Špičkový hráč na trávě.

https://pbs.twimg.com/media/CGBhDfLWYAEfR8p.jpg
Reagovat
panzer.dragon
to je focený před zápasem? :-)
Reagovat
janek_da
viděl jsem, správně, že Kohli ke konci hrál metrový aut od Rogera?
Reagovat
Stan_Borowitz
Kdy? To jsem si nevšiml... v TB?
Reagovat
janek_da
Jo, tusim za stavu 5:5, hrál vysoký forehand. Přišlo mi že stál za základní čárou. No stál, byl v pohybu a třeba si nebyl jistý, kde je.
Reagovat
janek_da
v TB za stavu 5:5 nebo tak nejak
Reagovat
janek_da
Tak ne. RF dal koníčka. Aspoň to.
Reagovat
a.magerova
Tak postup se počítá, ale.....
Být dnes fanynkou Philippa, tak jsem nasr.ná....
Reagovat
Tornes
Viděl jsem prvních pár gemů a pak jsem odešel. Když jsem se vrátil, tak jsem očekával, že už bude po zápase, ale pořád se hrálo. Roger dneska nic moc. Z toho co jsem snad viděl víc chyb na síti (asi 3) a pádů (taky tři) než vítězných úderů :/ Naštěstí mu Kohli pomohl a v důležitou chvíli ukázal, že i jemu to klouže :)

Byl to první zápas na trávě, doufám, že se to zlepší. Hlavně ta hra na síti, ta byla opravdu tragická.
Reagovat
Stan_Borowitz
Od chvíle, co tam sebou poprvé švihl, už nehrál Roger, ale jeho dvojník. Ten pravý šel raději do šatny, aby se nezranil před WB. Když si pustíš zpomalený záznam z toho okamžiku, uvidíš v přenosu jasný střih.

Jak to zařídili na stadionu, to ale nevím.
Reagovat
a.magerova
No pro férovost TO klouže i v Queensu, takže před Wimbledonem ve výhodě ti co tam ani tam nejsou....
Reagovat
spaniel
Tak to asi ne, kdyz mel po setu 17 winneru :) Ale těch chyb bylo hodne. Tolik špatných prohozu od Kohliho a on to casto zazdil. Využíváni BP bída, ale to uz jsem si za posledni roky tak nejak zvykl, ze ma tak 10%.
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkný napínák, chvíli to vypadalo, že Roger se letos nebude "přezouvat", ale v koncovce zabojoval.
Reagovat
smazaný uživatel
Uff, to bylo trápení, tohle vítězství by si Kohli zasloužil, štěstí taky stálo při něm, ale Roger to i s tolika chybama ustál, a to doslova :))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tragického Federera som už dlho nevidel..Stihol som tretí set, no na sieti vyzeral Roger tak zúfalo, že mi ho až bolo lúto..Skoda, ze Kohli dnes nehral tiez nic výnimočné, zápas mohol a asi aj mal vyhrat, v koncovke sa vsak rozsypal..
Reagovat
Stan_Borowitz
Výbornej byl komentátor - chyba z forhendu, teraz pokazený volej, čo nám Roger eště predvedie? Ano, chyba z bekhendu, to nás eště chýbalo...
Reagovat
Roger_Federer
;)..ne ze bych nebyl podobneho nazoru.Ale az se tady priste budete objimat a becet..vzpomen si jak rychle sis dosel prihrat polivcicku.
Reagovat
smazaný uživatel
Nic za tým nehladaj..Dnes treba byt kritický, naozaj si nepamatam, ze by bol Federer na sieti tak neistý a z FH pasívny..
Reagovat
a.magerova
Jéééžiš, to je přece klasika.... než já se sem dostanu, tak Forehand už tu má příspěvek a někdy né jeden a někdy to i uvede teatrálním vyjádřením, neviděl jsem ani fiftýn, ale kdy je konec ví vždy :-/
Reagovat
smazaný uživatel
LoL, opat ten tvoj stihoman..:)..

Magerka, klídeček..Píše sa rok 2015, Rogerov zápas bol highlight dňa a že ho komentuje tenisový priaznivec, hoci oponent je prirodzené.
Reagovat
a.magerova
No já ti ten článek někdy najdu, kdes byl z nás FFF první po Rogerově zápase u klávesnice a ještě jsi napsal, žes to vůůůbec neviděl :-/
Už tam jsem ti to psala, tak nekecej !!!
Reagovat
Amputace
Udivuje mě, že jsi vážně nepochopil ten rozdíl :)
Reagovat
Stan_Borowitz
To mě fakt pobavilo, to bylo trefné...
Reagovat
Stan_Borowitz
Ten komentátor...
Reagovat
raduz
Federer hral fakt hrozně.Poslední cca 3roky to s ním jde z kopce,že až oči bolí.Uplně ztratil vítěznou mentalitu.Dříve si nevěřil pouze na toho nazobanýho hordubala, ačkoliv byl mnohdy v zápase lepším hráčem.Dnes už si na něm dělá jméno kdokoliv.Myslím,že by měl ukončit karieru.Je to nejtalentovanější hráč na okrohu bez debat.Je však někdo ještě zvědav na ty jeho outrpný výrazy?Myslím,že mu to za to nestojí.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer kariéru hned tak neukončí. Chce vyhrát olympiádu. Když nevyjde Rio 2016 ani Tokyo 2020, tak Abu Dhabi 2024 nebo Mars 2028 to jistí.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nebo bude muset počkat na další Nagano...
Reagovat
Roger_Federer
Federer chce vyhrat OH tak jako chce Rafa vyhrat TM.. na jeho posledni sanci uz davno seda prach.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě Rafu na TM neodepisuj, i slepé kuře občas najde zrno ;)

Jeho šance na TM je relativně hodně malá, ale v praxi stačí, aby Rafa měl v době turnaje dobrou formu a Novak ne, pak je hratelné všechno. Ale osobně nevěřím, že ten turnaj někdy vyhraje, největší šance už propásl.
Reagovat
Mayo
TM prepásol presne tak...ale radšej by som bol ak by pridal ešte 1 GS
Reagovat
Roger_Federer
TM neni pro Rafu on Djokovicovi..
Reagovat
Vojtiik
Tak nakonec ubojováno, hodně to klouzalo, bylo vidět, že Rog je na trávě nerozhraný, byly tam dost rezervy, ale aspoň je na čem pracovat, v TB 3. setu dvakrát tekl o minibrejk, ale otočil to vůlí... Philip v prvním kole na trávě je nepříjemný soupeř, sympatický hráč, škoda, že neměl příjemnější los :))
Reagovat
Stan_Borowitz
Na trávě patří určitě do Top 10, takže je dobře, že Rogera prověří špičkoví hráči na trávě ;-)
Reagovat
Tornes
Ach jo, to se tu bude vytahovat do konce travnaté sezóny? :/ A top ten podle mě není ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
Njn, to víš... tie namietky ano, ale? Také krásné prasce, boha jeho, škoda ich zožrať, škoda!
Reagovat
smazaný uživatel
Kohli je rovnaká kategória ako Rafovi prví súperi..Nebezpeční hráči, prvá dvadsiatka určite..
Reagovat
spaniel
Ale no :) Kohli je přece jen lepsi.
Reagovat
smazaný uživatel
Kohli je určitě dobrý, nemá sice takový servis, ale ve výměnách hrál dobře.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak nějak jsem to myslel... další kolo možná Stachovskij - no, to bude taky nervák...

Nebo se třeba Ernie zblázní a rozhodne se, že to v Halle vyhraje.
Reagovat
spaniel
No, jedine pozitivum je, ze si jeste zahraje pred Wimbledonem. Snad veci do sebe zakliknou.
Reagovat
smazaný uživatel
Ta tráva Rogerovi prostě fandí :)))
Reagovat
panzer.dragon
hustý, připomíná mi to loňskou shanghai, to pude :-)
Reagovat
Mayo
Výborne Rogersito.
Reagovat
spaniel
Jaká psycho výměna :-O
Reagovat
spaniel
Tvl, uz treti krát prase a zrovna teď. To je pech.
Reagovat
Denis92
Dnes je paska kruta voci nemu.
Reagovat
spaniel
Jj, snad si vybral smůlu na Wimbledon dopředu. K tomu snad 4 pády.
Reagovat
Denis92
Dnes sa tam klzali jak na lade. Myslim, ze to ma nieco docinenia aj s obuvou. Predsalen Roger pouziva tie iste tenisky, ktore boli na antukovu cast sezonu a myslim, ze ta podrazka na antuku a travu bude trocha rozdielna.
Reagovat
spaniel
Urcite by nevlezl na trávu s antukovou podrazkou. Dizajn muze byt stejný, ale podesev bude jina.
Reagovat
Stan_Borowitz
No, tak to vypadá, že Roger si po těch pár vyhozenejch forhendech přestal věřit a hraje FH na údržbu. Jestli se psychicky nedá dohromady, nevidím to dobře.
Reagovat
Vojtiik
ve třetím setu hodně pinkačka z jeho strany no :/
Reagovat
a.magerova
No.... Miloš, taky pěkně :-/
Líbí se mi tričko soupeřovo - červené puntíky spíš puntě, zdálky to vypadá, jako by byl polepen kolečky z emisí :-))
Reagovat
EllNino
Jamie by mohl vyhrát :) v Davis Cupu nebo doma hraje vždyck náramně :))
Reagovat
a.magerova
Jj, to tričko by bylo nutno ještě zpropagovat i v dalším zápasem, nemám nic proti :-))
Reagovat
George_Renel
To je triko nejlepšího vrchaře v TdF. :-)
Reagovat
a.magerova
:-))))

I když bych mohla podotknout, že tamto má větší puntě a růžové, ale jinak super postřeh ;-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Roger se zbytečně rozčiluje a přichází o koncentraci.
Reagovat
smazaný uživatel
Prečo sa rozčuluje?..
Reagovat
Stan_Borowitz
Moc to nechápu, nějaký sporný míč, kdy si Kohlschreiber vzal pozdě ještřába a rozhodčí mu to uznal. Blbost prostě.
Reagovat
a.magerova
No bo je rozhodčí matloň, to se rozčiluju též.
Reagovat
Stan_Borowitz
To jo, ale zbytečně přišel o set.
Reagovat
a.magerova
No to je sporné, po jedné té "hádce" s rozhodčím tam napálil eso, takže těžko říct....
Reagovat
kada.tom
Kohlschreiber pěkně, ještě to chce urvat ten 3. set :-)
Reagovat
spaniel
Ten Mourier je strasne jelito, nejvetsi nemehlo na okruhu.
Reagovat
spaniel
Tam mohli posadit kohokoliv, vzdyt jen hlásí skóre. Žádný sporný míček neopravil, podani rovnou pod nim nevidí, kdy ma dat bod, nechá opakovat výměnu, strasne jelito a ne poprvé.
Reagovat
mahycek
Na neplaceném německém Eurosportu hraje Roger, tedy alespoň býval neplacenej na Astře. Jinak ve Skylinku to je. Strategie Slovaku je, že od 12 hod. každý den asi do 18 hod budou vysílat na jedničce turnaj v Halle a od 18hod tam bude Queens a turnaj z Halle se přesune na Slovak 2. Teď hraje Roger taibreak, mohlo to být 5-2, ale pohnojil si to. Také předvedl nádherný pád, doufám, že se to někde objeví, na You tuben, nebo v TV novinách.
Reagovat
a.magerova
No.... 1. set s odřenejma ušima... není se co divit, vítěz turnaje z roku 2011 hned v prvním kole, navíc to klouže :-/
Reagovat
smazaný uživatel
těžkej soupeř do 1. kola teda, navíc už skončil na zadku i na všech čtyřech, ale ten 1. set si zkomplikoval sám, mohlo to být lepší...
Reagovat
a.magerova
Navíc má Philipp letos odehráno víc zápasů na trávě než Roger....
Reagovat
Roger_Federer
Roger nehraje moc dobre.
Reagovat
spaniel
Jj, zatim slabý výkon. Aby získal na trávě brejk a vzápětí ho odevzdal, to neni dobre znamení. V TB ztratil dva minibrejky a celkove je malo agresivní a dela netypické chyby na síti. K tomu i trocha smuly, kdyz trefí pásku, bud to skončí u nej nebo Kohlimu pomůže.
Reagovat
Roger_Federer
Me to prijde jako by trenoval na trave tak 30 minut..jako kdyby nebyl pripraveny a preply..
Reagovat
Denis92
Je to len prvy zapas na trave..netreba z toho robit vedu. Podobne to bolo aj minuly rok a napokon z toho bola takmer dokonala travnata sezona.
Reagovat
spaniel
Nedělám z toho vedu, jen se mne nelíbí. A jeste se netypicky nechá rozhodit neschopným umpirem, nechá se brejknout a pak neda míček na returnu.
Reagovat
a.magerova
No.... druhý set ještě horší než první, opravdu se na to moc dobře nedívá z pohledu RF-fans :-/
Reagovat
Roger_Federer
streem na fedexe?
Reagovat
smazaný uživatel
http://live.realstreamunited.com/stream/free-live-video-streaming-federer-kohlschreiber-atp-halle-tennis-atp-83737.html
Reagovat
Roger_Federer
ta registrace je nejaka novinka?dlouho jsem to nepouzival?
Reagovat
Roger_Federer
od kdy jsou ty streemy placene?
Reagovat
smazaný uživatel
mě to jede normálně bez registrace :)
Reagovat
Roger_Federer
dik jj
Reagovat
a.magerova
Mě taky bez registrace, ale u http://www.sportcategory.com/c-4.html mi to rudě píše, že web obsahuje škodlivé programy :-/
Reagovat
Roger_Federer
uz jsem to obesel.,Dlouho jsem tu stranku nepouzival.
Reagovat
smazaný uživatel
taky mi to psalo, stejně jsem to ignorovala :D
Reagovat
smazaný uživatel
https://m.youtube.com/watch?v=WXU21kVGYmU
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte na jakým kanále hraje federer
Reagovat
Denis92
SlovakSport1
Reagovat
smazaný uživatel
HM tak blby ten nechytam
Reagovat
Fandina
SuperTennis
Reagovat
Fandina
A také německý Eurosport
Reagovat
panzer.dragon
stačilo dopodávat.. chjo, snad to ještě vydře
Reagovat
panzer.dragon
to je fakt trdlo ten hewitt, měl i matchball :-(
Reagovat
Grigor_Murray
Ten chlap má strašnou smůlu, snad to zápěstí dá do richtigu a vrátí se v nejbližší době.
Mimochodem Dimi jde za chvíli na scénu, snad se předvede v nejlepším světle- Come on Grigy.
Reagovat
mahycek
Roger dnes od 17.30, má na úvod dost těžkého soupeře. Pokud by s Kohlschreiberem prohrál, na kterém turnaji by se ještě před Wimbledonem rozehrál ? Toť otázka, jeden zápas by mu asi nestačil. Ale nechci malovat čerta na zeď i když se to může stát. Musel by mít připravenou nějakou náhradní variantu. Kde, ale turnaj s trávou?
Reagovat
kada.tom
patrně nikde, příští týden hrají muži jen v Nottinghamu a už vidím jak se tam Federer žene v týdnu před GS ... ale jako dneska by prohrát mohl :-))
Reagovat
Denis92
Nikde. A naco by aj? Roger sa zas nepotrebuje tolko moc rozohravat na trave. Myslim, ze za tie roky je uz na nu perfektne zvyknuty a dokaze sa prisposobit okamzite. Treningy by mu v pohode stacili. Jeho uspech ci neuspech na Wimbledone nezavisi od toho, kolko zapasov odohra pred nim na trave.
Reagovat
smazaný uživatel
chi, chi, a teraz na oboch kanáloch SkS ten istý duel Anderson vs Hewitt.
Reagovat
smazaný uživatel
Verdasco vs Bautista Agut, parádny tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte někdo jestli jsou na kurtu 1 v Halle kamery??
Reagovat
r.Fever
Klobuk dolu pred Slovak sportom, vychytili dieru na trhu a vysielaju aj Halle aj Queens na oboch kanaloch ;) len ten komentar bude asi na houby.
Reagovat
tommr
má to vysílání nějakej systém (1=Halle, 2=Queen´s) nebo se zápasy vybírají náhodně? :)
Reagovat
r.Fever
to fakt neviem, nie som momentalne pri tv, iba som si na ipade pozrel ich tv program, a tam to maju ze 1 - halle/queens, 2-halle/queens, ale predpokladam ze to nejako miesat nebudu a ze na 1 pojde halle napr. a na 2 queens
Reagovat
smazaný uživatel
To ešte ani oni nevedia, kde čo budú dávať. Je to nevyspytateľná stanica. U nich nikdy nevieš. Keď posledne dávali turnaje WTA, tak boli schopní v polovici gemu prejsť na regionálny basket. :-)

Musím však uznať, že týmto ťahom ma potešili. Komentár je ich veľkou slabinou už od začiatku, ale aj tak sa polepšili. Neva, sú relatívne mladá stanica, tak to beriem. Aj obraz im občas vypadne. Ešteže sa vždy vyhovoria na počasie. Konečne už nebude tá ich tzv. Zábava. Poznáš to?
Reagovat
smazaný uživatel
Super no, mám jen jedničku, kde musí být daleko hůř obsazené Halle.
Reagovat
kada.tom
Bornaaaa postoupil a doufám, že si ve 2. kole zahraje s Tomášem :-)
Reagovat
tommr
tak na to se už těším. Tomáše ale předtím čeká ještě jedna premiéra - první zápas s Estrellou Burgosem ... :)
Reagovat
kada.tom
taky se těším, ale nejprv musí Tomáš zdolat Estrellu, no :-)
Reagovat
D@nny
Jo číst diskuze na TP, zaručeně zlepší náladu:) Mimochodem, někteří by si tady měli očividně naordinovat týden klidu na lůžku:D
Reagovat
a.magerova
Jj tady člověk prožije celou škálu pocitů - lásku, nenávist, pochopení, neporozumění, souznění duší, boj ega... a nakonec úlevu, že člověk nemusí s těmi paky žít v reálu :-))

Já bych ordinovala i vycházky do lesů.... bez signálu samozřejmě :-))
Reagovat
tito
-jediná léčba je odpojení od internetu.
Navrhuji stupně závislosti na TP dle připojení, možno připomínkovat
0) lx týdně, popřípadě jen v době zajímavého zápasu- turnaje
1) lx denně
2) několikrát denně
3) permanentně
4) bod 3 + nutkavost přispívat za jakoukoliv cenu příspěvky do diskusí
5) bod 3 + opakované přispívání do diskusí o nejlepším tenistovi či tenistce historie
6) bod 3 + převyšující počet příspěvků po články rivala nad příspěvky u oblíbeného hráče.
7) bod 3 + nekonečné diskuse s ........

Odpojení doporučuji od chvíle, kdy se bod 2 mění v bod 3.
Reagovat
smazaný uživatel
Jeste,ze jedu na 16dni k mori, takze pro me bude platit to odpojeni od netu, takze klid :-)

Ale zase neuvidim W, tak maximalne mozna nekde po restauracich, kde to budou mit zapnuty...
Reagovat
Fandina
OT ... na Slovak Sportu a SuperTennise jde live Halle právě Struff Mayer.
Reagovat
Mayo
To je slaby zapas.
Reagovat
smazaný uživatel
Teraz ide Verdasco vs Bautista Agut a to by mohol byť zaujímavý zápas. uvidíme
Reagovat
smazaný uživatel
na SlovakSport2. Prekvapili ma, že na oboch kanáloch tenis. Budú dávať celý týždeň, aspoň tak hovoril. Azda to nebudú prehadzovať na SkS3, ten je dostupný iba na území ČR. Aspoň tak doteraz bolo. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Slovak SportTV3 skončil s vysíláním, takže nemusíš mít strach :).
Reagovat
Stan_Borowitz
...po rozhodčích začali Rafovi ubližovat ještě komentátoři v TV. Ti první, protože mu netolerují porušování pravidel, ti druzí tím, že jej dostatečně nechválí, a tak obě skupiny narušují jeho křehké sebevědomí, které on chudák teď tak moc potřebuje spravit.

No a jeho fanouškům ubližují všichni ostatní, zejména pak fanoušci Federera. A ti komentátoři taky, beztak to jsou všechno skrytí FFF.

Jsem docela zvědav, jaký bude další vývojový stupeň...
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, něco podobného jsem vyvodil i já. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ja osobne sa necítim ublížená. Profesionálny komentátor má byť, opakujem, nestranný.
Reagovat
Vojtiik
to je pomalu diagnóza no :D
Reagovat
Frantz
Geneze je především to, že Nole nemá titul z RG jen kvůli síti :DDD
Reagovat
Stan_Borowitz
fajn, že ses ozval. Bez tvých mimoňských žblebtů je každé panoptikum blbů neúplné.
Reagovat
Frantz
Mimoňský žblebt, jo to je přesně ono, co se ti tady povedlo vyblít o tom Djokovičovi se sítí a taky tě to evidentně doteď zvedá ze židle, viď? :-DD
No nic Borovičko, sice s tímto tvým moudrem jsi se stal seriózním kandidátem na krále toho tvého blbů panoptika, ale nezoufej, cvakni si borovičky a třeba bude na světě líp ;-)
Reagovat
Stan_Borowitz
myslíš to, jak jsi se tady posledně zesměšnil tím blekotáním o tom, že šlo o loňský finále? Vždyť ty ani nevíš, o jaký zápas šlo.

A že to byl klíčový bod, který rozhodl ten zápas, netvrdím já, ale tenisoví experti, blekoto.

Přijď zas někdy pobavit, klaune.
Reagovat
smazaný uživatel
Fanouškovství a komentátorství je ovšem zajímavá činnost, která poukazuje na rozpoložení dané osoby. Vidí to co vidět chce.
Rafael před turnaj dokázal turnaj, i když tak jednoznačným favoritem nebyl, vzhledem k předchozím výsledkům.

Osobně beru turnaj v Halle jako Rogerova předsíň, kde většina soupeřů před zápasem už prohrává 0:1 na sety. Má smysl ho sledovat, protože je vše dopředu jasné a nebo se dočkáme překvapení?
Je to pochvala Rogera, nebo je to konstatování, že turnaj bude nuda?
Reagovat
Stan_Borowitz
No, vzhledem k tomu, že pokud dnes porazí Uhlopísaře, ve druhým kole může narazit na Stachovského, který ho vyklepl ve WB, tak o překvapení nemusí být nouze...

Halle bude dobrá zkouška, která ukáže, jak na tom RF je. S trochou vypůjčené básnické licence od kolegy - samí špičkoví hráči na trávě už od prvního kola...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak v roce 2013 neměl celkově Roger zrovna nejlepší období, dokázal se z toho otřepat.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak já mu věřím, ale stát se může cokoli. Raději nepříjemné překvapení v Halle než na Wimbledonu.
Reagovat
gigin
Ernie ho klepne.
Reagovat
Stan_Borowitz
Když bude chtít, tak rozhodně. U Ernieho ale nikdy není jasné, jestli bude chtít, nebo nebude...
Reagovat
George_Renel
Jen jestli nemáš mezi těmi prvními slovy mezeru navíc. ;-)
Reagovat
gigin
Na travce nepřejde ani přes Stacha, takže GR má dobrou připomínku, která platí už pro první kolo.
Reagovat
smazaný uživatel
Kohli aj Stachi sú na tráve naozaj nebezpeční..Ale pokiaľ je teda Federer údajne druhý najlepší hrač histórie na tráve, tak by s nimi nemal mať problém..
Reagovat
Roger_Federer
Federer je na trave az 3 nejlepsi, druhy je Rafa.Vcera to potvrdil.
Reagovat
smazaný uživatel
Optika to zajímavá, ale evidentně ti tvůj lékař předepsal moc hrubé skla.
Reagovat
Amputace
Chyba je, že se nedokážete podívat pravdě do očí a všechno, co jen můžete, degradujete na stěžování si, brečení apod. Já se pravdě do očí podíval. To, že Rafa zdržuje, mně ohromně vadí, několikrát jsem se k tomu vyjádřil. Stejně tak mě v negativním slova smyslu zasáhla kauza s Bernadesem. Zrovna tak je ale pravda, že nejčastěji si do huby berete, urážíte, osočujete z hlouposti fanoušky Rafy právě vy, Roger fans. Nejvíce tohoto bordelu tady rozdmýcháváte vy. Jsou toho v diskuzích stovky, kdy si úplně zbytečně berete do huby lidi, co prostě fandí Rafovi. Proč? Protože fandí Rafovi. Uvědomuješ si vůbec, jak nebetyčně je to hloupé? Ty - a nejen ty - to ale nechceš vidět a radši zavřeš oči s tím, že brečím.

Vy neustále brečíte, že Rafa porušuje pravidla. Já teď brečím, neb jsem opakovaně bezdůvodně urážen pouze na základě toho, že fandím Nadalovi. Vidíš v tom rozdíl? Přijde ti závažnější první nebo druhé?
Reagovat
smazaný uživatel
Nižšie som písala, že komentátor cz verzie EuS nebol nestranný. Na fcb to konštatoval jeden z divákov a tu je ich odpoveď:
Eurosport Dobrý den, sportovní televizní diváci jsou často zároveň fanoušci a stěžují si na neobjektivitu komentátorů v situaci, kdy sami sledují přenos z jedné či druhé strany sportovní barikády. Naproti tomu komentátor Eurosportu si při obrovském množství odkomentovaných přenosů přeje většinou hlavně to, aby byl přenos co nejzajímavější, aby ho bavil. Pokud přesto má v přenosu favorita, z jeho komentování to nemáte šanci poznat. Komentátor má za sebou desítky zápasů či závodů a množství odkomentovaných hodin mu pomohlo vypěstovat si určitý nadhled, který spolehlivě přebije jeho případné sympatie či antipatie. Faktem je, že nejvíce stížností na zaujatost komentátora přichází během vyhrocených přenosů, a to z táborů příznivců obou stran. Z toho je patrné, že divák přenos prožívá se svým favoritem a i objektivní vyzdvihnutí předností jedné strany bere jako útok na stranu druhou. Mám k tomu jednu zajímavou zkušenost. Během jediného zápasu Šarapovové nám přišly do redakce zcela rozdílné emaily. V jednom kritizoval divák komentátora, že fandí ruské tenistce, ve druhém jiný divák téhož komentátora, že evidentně nesnáší Šarapovovou, čímž uráží její české fanoušky. Zdá se to neuvěřitelné, ale až tak subjektivní mohou být pocity fanoušků! Ve Vašem případě komentátor určitě nefandil srbskému tenistovi, ale Nadal byl jasným favoritem, to jistě hraje roli, úspěchy outsidera jsou téměř vždy více cítěny. Petr Nejedlý
Reagovat
smazaný uživatel
Čo iné by mali napísať. Zaujala ma posledná veta. "..Nadal byl jasným favoritem, to jistě hraje roli, úspěchy outsidera jsou téměř vždy více cítěny." K tomu niet čo dodať.
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas jsem neviděl, ale mně ta odpověď přijde fér. Prostě eiváci vždy byli a budou zpochybňovat něčí neutralitu. Na Eurosportu jsem sledoval celé French Open a přišlo mi to naprosto v pohodě. Jistěže během zápasů komentátoři často vyzdvihují outsidera, ale to je přece opitkou každého nezaujatého diváka toho zápasu, který si přeje, aby outsider neprohrál 1:6 a 1:6, ale byl zápas co nejdramatičtější. Není to však proto, že by outsiderovi fandili, ale proto, aby byl ten zápas zajímavý. Zajímavé, že na zdejším portálu opět tato stížnost vyšla od fanoušků Rafy.
Reagovat
smazaný uživatel
Aj ja som sledovala FO na EuS a tiež som nemala problém. Toto však bolo až príliš okaté. A je to prirodzené, že sťažnosť prišla od fan Rafu. Mal sa snáď sťažovať fan Troického?
Reagovat
smazaný uživatel
škoda, že si ten duel nevidel.
Reagovat
a.magerova
No ono jde i o to, že fanoušek v tranzu kolikrát blbě slyší, nebo jen to, co slyšet chce.... hodněkrát jsem se já nachytala, když komentátor po neproměněném BB soupeře řekne SHODA a já slyším ŠKODA a už mu nadávám: "Jaká škoda Ty blbečku!!! Jo aha shoda, máš štěstí." :-))
Reagovat
babolat.cz
jediný jistý doping king je Wawras
Reagovat
smazaný uživatel
tituly z TdF, mali by zobrať aspoň 40 titulov tomuto španielovi ;)
Zrevidovať podľa videí, a tam kde nedodržiaval časový limit /a tým porušoval pravidlá/ na servise viac ako v 60 percentách mu ich jednoducho odobrať. Zmraziť mu konto a jeho prachy rozdeliť medzi hráčov, ktorých nelegálne vyradil s turnajov.
Nik nepodvádza viac než tento španiel. Na RG 2015 vo viac ako 80 % tento limit nedodržal.
Stane sa aj iným hráčom, že občas prešvihnú limit ale tento pacient zámerne poškodzuje iných hráčov.

Možno jeden GS by mu zostal, ak tam podvádzal v menej ako 60 %.

Tak ako sa očistila cyklistika, mal by sa aj tenis.
Keď sa dokázal zmeniť Djokovič, ktorý si pred výmenou aj 16 krát buchol loptu o zem, a už hrá fér, dokáže to každý..

PS: Nie som fanda RF ani No2eho, som fanda fér play :)

Stačilo by aby sa " strefoval " do limitu, ospravedlnil Bernardesovi a ľudia by ho aj mali radi. Takto ho obdivujú väčšinou iba deti, rovesníci alebo tenisový analfabeti. Samozrejme sú aj vynimky ale tých je v tenisových kruhoch málo.

Druhá pacientka, ktorá oberá o tituly podvodmi je Serena.Bohužiaľ tá to robí legálne. Naposledy obrala hráčky na RG, tým pádom aj Safarovu. Stačí sa urobiť chorá aby to videl celý svet a žiadny doktor sa jej neodváži neudeliť TV. Tým pádom môže užiť hocičo zakázané a nič sa jej nestane. Tak to bolo aj na poslednom AO 2015. Bohužiaľ je to legálne a tajné. Zistiť si aký liek bol udelený na TV nedokáže žiadny novinár. Všetko podlieha lekárskemu tajomstvu..
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.antidoping.sk/index.php/terapeuticke-vynimky
Reagovat
smazaný uživatel
Som na toto háklivý pretože ma porážal hráč, ktorý bol "akože" astmatik.
Teraz keď už nehráva, tak to učí zverencov ;)
Taký je ale šport a o Serene sa to šuška na okruhu od kedy má chorú sestru Venus :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zbav sa komplexu menejcennosti. Okamžite vyhľadaj psychiatra.
Reagovat
Stan_Borowitz
Samozřejmě to odebírání titulů je nesmysl a nadsázka, ale v čem si jinak tento příspěvek zaslouží, aby byl jeho autor urážen?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak si pozorne prečítaj jeho príspevok, v ktorom napísal : "Takto ho obdivujú väčšinou iba deti, rovesníci alebo tenisový analfabeti.". Ja Rafu obdivujem, tak som tenisový analfabet? Ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva. bodka
Reagovat
smazaný uživatel
+1 :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Ještě můžeš být dítě nebo vrstevník, proč jsi si vybrala zrovna to třetí?

To s těmi analfabety je samozřejmě nesmysl, ale pořád to má do bláznů dost daleko...
Reagovat
smazaný uživatel
automaticky som vylúčila dieťa a vrstovníčka, lebo nie som.
Tak tú výnimku by som brala. :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
No vidíš, člověk musí myslet pozitivně a hlavně se zbytečně nepodceňovat :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Jo a ještě výjimka můžeš být taky.
Reagovat
Mayo
cyklistika sa očistila? :D to je snáď vtip ... a keď sme pritom, to by sa muselo poodobarať titulov a titulov a nielen v tenise
Reagovat
smazaný uživatel
Samozrejme :)
Ale najviac tvojmu idolovi :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, ty si teda prípad!!! A hneď 40 titulov, kde si na to číslo prišiel, je mi záhadou. Za nedodržanie limitu je postih a na to sú tam rozhodcovia. Považovať toto za podvod je absurdné. Podľa všetkého práve ty si ten tenisový analfabet.
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak samozřejmě, že to svým způsobem podvod je. To snad musí cítit každý trochu objektivní pozorovatel, bez ohledu na fandovství.
Reagovat
smazaný uživatel
Podvod je niečo iné. Oficiálny význam slova.: Podvod je čin, ktorého sa dopustí ten, kto zneužije cudziu nevedomosť k vlastnému obohateniu a prospechu. O akej cudzej nevedomosti je teda reč?
Reagovat
George_Renel
Já tomu říkám křivárna. To na podobné podlosstia herecké výkony sedí nejlépe.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, křivárna je hezké slovo, výstižné.
Reagovat
Stan_Borowitz
Řeč není o podvodu v úzkém smyslu trestního práva, ale o obecném chápání podvodu jako získávání nějakých výhod pro sebe na úkor druhých. O nevěře se taky často hovoří jako o podvodu, i když přiotom nikdo "nezneužije cudziu nevedomosť k vlastnému obohateniu a prospechu", že?
Reagovat
spaniel
Ten prospěch tam je, mmm, sladký prospěch :p
Reagovat
Stan_Borowitz
To by byla prča, kdyby se začala nevěra soudit podle "dvěstědevítky" To by kriminály praskaly ve švech :-)...
Reagovat
smazaný uživatel
Čítaš iba povrchne. Píšem aspoň 40, čiže to môže byť aj 63. Všetko by záležalo na tom, ktoré turnaje vyhral " nelegálne "
Reagovat
smazaný uživatel
Nik nepodvádzal viac jak tento spaniel..:)..

To je milé..Takže keď niekto prekračuje limit o 5sekund, netreba ho trestat, hoc porusil pravidlá, treba potrestat toho, kto prekracuje najviac..

To je ako odpustiť vraždu a potrestať len masových vrahov..
Reagovat
smazaný uživatel
Nik nepodvádzal viac jak tento spaniel..:)

Nejde o sekundy, že Nadal prekročil o 9 sekúnd a Sen Polia iba o 5 :)
Previnili sa obaja.

Ide o to, ze španiel to robí v 80 % a Sen Polia iba v 7 %, keď čaká kým sa ukludnia diváci, kým prestane fukat vietor atd.

A preto mám Sen Poliu radšej :D
Reagovat
turista
Natural Gut spadl z jahody na znak. Nadal všech 66 titulů ATP musel vybojovat svým tenisovým uměním. Dokázal to na různých kurtech, kde musel porazit stovky těžkých soupeřů, které většinou přetlačil v dlouhých výměnách od základní čáry. Vůbec se nedivím tomu, že měl tendenci si mezi extrémně náročnými výměnami na okamžik odfrknout. Kdyby nebyl tak dobrý jako je, tak by se mu to vše co dokázal nikdy nepodařilo. Naštěstí může mít Rafa Natural Guta a podobné debatéry na háku. Má totiž víc titulů než legendární hráči jako Borg, Sampras, Vilas a Agassi. Myslím, že je pouze otázka času, kdy překoná McEnroeových 77 titulů ATP.
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj. Píše sa rok 2035 a som fanúšik tenistu Sen Polia z Granady.
Štve ma, že poniektorí ho nemajú v láske. Dosiahol predsa tak veľa /15 GS/

A nejaký turista to nevie pochopiť, že to je iba jeho zásluhou.
Stále plače, že má prešľapy na podaní.

Ale veď to je iba v 80 % servisov. Ostatné podáva podľa pravidiel. Tak o čo mu vôbec ide? Nechápe, že Sen Polia je proste lepší? Ale to je typický turista. Nemôže prežiť, že niekto perekonal Nadala.


Turista spadl z jahody na znak. Sen Polia všech 78 titulů ATP musel vybojovat svým tenisovým uměním. Dokázal to na různých kurtech, kde musel porazit stovky těžkých soupeřů, které většinou přetlačil v dlouhých výměnách od základní čáry. Vůbec se nedivím tomu, že měl tendenci si mezi extrémně náročnými výměnami KAPKU ZLEPŠIT ÚHEL . Kdyby nebyl tak dobrý jako je, tak by se mu to vše co dokázal nikdy nepodařilo. Naštěstí může mít Sen TURISTU a podobné debatéry na háku. Má totiž víc titulů než legendární hráči jako Borg, Sampras, Vilas, Nadal a Agassi. Myslím, že je pouze otázka času, kdy překoná Lendlových 94 titulů ATP.
Reagovat
smazaný uživatel
A jak bys ohodnotil dobu za Connorse, McEnroa, kdy zápasy byly plné emocí? Bylo to ovlivňování zápasu, soupeře, zdržování?
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj. Nebolo to ovlivnovanie zápasov, súpera, výsledku. V dobe Connorsa a McEnroea neplatila sekundová limitácia.
Reagovat
Amputace
Nebylo to ovlivňování soupeře a výsledku? Myslíš si, že když se hráč co chvíli hádá s rozhodčím (čímž de facto také zdržuje), pořád se rozčiluje, je vulgární a nadává, neovlivňuje to soupeře a výsledek? No já bych tedy řekl, že daleko, daleko víc než 30 vteřin mezi výměnami místo 20ti.
Reagovat
smazaný uživatel
Znova opakujem: V tej dobe ti nikto čas na servis nestopoval. Mohol si sa hádať aj pol hodinu. Mohol si si aj zapáliť cigaretu, keby si chcel.
Až potom sa zaviedli pokuty za hádky a sekundy na servis. Oni žiadne pravidlo neporušovali, čiže nezdržovali /čo nie je zakázané je dovolené /

Teraz platí už pravidlo a jeden španiel porušuje pernamentne

https://m.youtube.com/watch?v=kcCYUEj9OzI
Reagovat
Amputace
Ano, platí teraz a víš alespoň, odkdy platí, když bys mu odebral tři čtvrtiny titulů? Drtivou většinu titulů totiž získal v době, kdy to pravidlo ještě neplatilo.
Reagovat
smazaný uživatel
Poprad - challenger. Zítra je v programu zápas Djokovič - Vajda.
Reagovat
smazaný uživatel
A podle kurzů je Djoker jen velmi mírný favorit.
Reagovat
smazaný uživatel
Al
Reagovat
panzer.dragon
zrovna taková pěkná cena ta kára, dal bych do článku fotku pěkně ze široka i s autem

http://i2.cdn.turner.com/cnnnext/dam/assets/150614175251-rafael-nadal-car-exlarge-169.jpg

ikdyž neni to Kia no :-) "It's not a Kia, but it's still good," Nadal said diplomatically after a brief inspection inside the garish yellow vehicle
Reagovat
Denis92
Zmluva nezmluva..toto snad nevymeni za Kiu :).
Reagovat
Grigor_Murray
Kia je Kia, ta nebude Mé´dovi nikdy šahat ani po kotníky :)
Reagovat
Denis92
Omg, ja som to doplietol :) Rafa ma zmluvu s Kiou..chcel som napisat.
Zmluva nezmluva..toto nemoze vymenit za Kiu.
Reagovat
Denis92
Ale teda ktovie, ze ako to je..ze ked ma zmluvu s KIA, tak ci moze jazdit aj na inom aute alebo vyhradne len a len KIA? To budu asi konkretne podmienky tej zmluvy ze ako su dohodnuty..kazdopadne to auto ma snad vacsiu hodnotu ako prizemoney pre vitaza.
Reagovat
Denis92
To iste Novak, ktory ma zmluvu s Peugeotom. To by si snad nespravili, ze pri tych peniazoch co zarabaju sa budu vozit na takychto autach.. To uz Roger si vybral "aspon" Mercedes, kde ma bohaty vyber spickovych aut vsetkych kategorii.
Reagovat
smazaný uživatel
Ke Kie se radši nevyjadřuju :) Ale Peugeot taky dělá rychlá auta:

http://img4.autodeclics.com/photos/2/48557/24-heures-du-mans-2009-le-doubl-de-peugeot.jpg

I když na projížďky po Monacu a okolí se hodí spíš tohle:

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/37/Peugeot_404_Cabriolet_1963_2.jpg
Reagovat
spaniel
Ja myslim ze v soukromí používají jiné auta... Roger pokud vim, je Mercedesu věrný, ale tam se neni čemu divit.
Reagovat
Davor1
Nadala som na tomto turnaji kvôli nedostatku času sledoval len pár gamov v niekoľkých zápasoch, ale z toho, čo som videl, hral veľmi dobre na jeho tohtoročné pomery a prvý trávnatý turnaj v sezóne. Hlavne servis mu šľapal parádne, to som u neho dávno nevidel, takisto na sieti veľmi dobrý. Základné údery taktiež slušné. Napriek tomu si myslím, že táto úroveň by mu na Wimbledone stačila na maximálne QF, Murrayho, Djoka a Fedexa by stále neporazil a proti zvyšku top10 by to bolo dosť otvorené. Celkovo by som ten titul nepreceňoval, určite je to solídny výsledok a pre neho veľká psychická vzpruha, ale ten menoslov súperov bol až príliš priemerný, prakticky jediný nebezpečný hráč, ktorému musel čeliť bol Tomič a problémy mal aj s Baghdatisom, ktorý už v súčasnosti veľkú hrozbu nepredstavuje. Monfils je na tráve úplne jalový a Troicki je absolútny priemerák, pre ktorého je tráva najslabší povrch, už to finále je pre neho megaúspech. Skutočnou previerkou by bol Čilič v minuloročnej forme na tráve, nanešťastie k tomu súboju ani nedošlo. Som zvedavý na Queens, tam je to obsadenie mimoriadne silné a Rafa bude mať do činenia už s top hráčmi, uvidíme, ako na tom bude po FO Stan a po zranení Raonič, oboch poraziť bude pre Nadala obrovská výzva a ťažký úkol...
Reagovat
Amputace
Troicki je průměrák... ok, vezměme to z jiného konce: přišlo ti, že dnes hrál průměrně, když v prvním setu ztratil na servisu jen tři míče?
Reagovat
Davor1
Držať hladko servis na rýchlej tráve nie je vôbec žiadny zázrak. Nadal tiež nestratil jediný servis a to ho na antuke brejkoval hociktorý niemand niekoľkokrát v zápase...

Troickeho som videl aj naživo a naozaj je to čistý priemer, nemá koncový úder, je psychicky labilný a jeho hra nie je na tráve vôbec účinná, síce má dobrý servis, ale má problém s ukončovaním výmen a na sieti sa tiež nepretrhne.
Reagovat
Amputace
Jak to chceš srovnávat s tím, jak hrál na antuce? Dnes dal v prvním setu devět es... Přijde mi, že jsi docela mimo a zápas jsi ani neviděl, promiň.

Troicki je možná průměrák, ale dnes v prvním setu zahrál skvěle, nebyla herní činnost, která by se mu dala vytknout. Zaváhal až v TB a to ho stálo set. A Rafa se konečně zase po dlouhé době projevil jako chladnokrevný zabiják, který dokáže číhat na svoji příležitost.

To, co popisuješ v druhém odstavci, vůbec neplatilo pro dnešní zápas. Jsem si téměř jistý, že jsi to neviděl.
Reagovat
spaniel
Troicki hral na své poměry dobre, neni náhoda, ze se dostal do finale. Na druhou stranu to bylo jeho prvni finale na trávě, takze asi žádný zázrak to tam nebude. Prvni set byl na fiftyny 36:36 a to Victor prohrál výrazně TB. Taky mel BP, Nadal ne a mel lepsi 2.servis. Jen nezvládl TB, ale neco podobne předvedl i s Cilicem. V druhem uz mu odešla koncentrace, nejspis si i přestal věřit.
Reagovat
Amputace
No to samé jsem v podstatě napsal.
Reagovat
smazaný uživatel
S tým zabijakom si trafil klinec po hlavičke..Nadal má v sezóne 2014 premieňanie BB s hráčmi TOP 10 snáď 25%..Mal tolko šancí v prehratých zápasoch s Berdychom, Raonicom. Verdascom, Fogninim, Murraym, že sa snáď šplhá k 50 (obrazne povedané)..Len na exhibícii s Andym začiatkom roka mal 0/13 breakballov..To je extrémne necharakteristické pre Nadala..A celá sezóna sa doteraz niesla v tomto duchu..Keď mal Rafa problém na servise, tak si ho v 80% prehral a keď mal šancu na príjme, tak to taktiež v drvivej vačšine prehral..

A na tráve??..Do Finále jeho súperi vyžili 3 z 19 breakballov..S Baghdatisom ušiel v prvom sete pred TB z 0:40..Na príjme konečne využíval BB, celkom pravidelne a s ľahkosťou..S Troickým v prvom sete dnes z minima maximum, starý dobrý Rafa..Na toto sme zvyknutí a vyžadujeme to :)
Reagovat
Mayo
Veď nikto nič nepreceňuje, len sa tešíme, že vyhral turnaj je jedno aký a hlavne na tráve :D , po takej sezóne to proste urobí radosť to je celé...áno vieme, žeby to na Murrayho a spol nestačilo ale to nevadí...on nebude žiadny favorit na Wimbledone, takže môže len prekvapiť...pohoda lahoda, tečka. vamos (: každopádne konečne to berie vážne aj s tou trávou, príprava je poriadna , odohrá dostatok zápasov pred vrcholom trávnatej sezóny
Reagovat
panzer.dragon
jak dělal z kraje roku rafan nějaký haluze s tim, že změní raketu, jak to dopadlo? hraje teda s tou starou nebo má novou?
Reagovat
smazaný uživatel
Se starou ale po sezóně chce zkusit začít trénovat již s novým typem rakety
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, ze se vratil k te stare. Alespon to rikali...myslim, ze uz v Rime...nebo mozna uz v Madridu...ted nevim presne :-)
Reagovat
Olympiada
No jasne ze Hraje se starou...prece tu novou Odhodil...a Ze Ji Zkusi zas Od Nove Sezony
Reagovat
panzer.dragon
ok, dík
Reagovat
smazaný uživatel
Je, no o tobe jsem nedavno psala, ze tady chybis. No mas pekny zpozdeni!!!!!! ;-)
Reagovat
spaniel
Hlod roku.
Reagovat
rod_laver
To je tady zase žumpa :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte někdo v kolik zítra hraje Roger s kohlschreiberem
Reagovat
marta
17:30h HerrFederer
Reagovat
smazaný uživatel
Diky
Reagovat
smazaný uživatel
R_F mal možno na mysli, ze som oznacil Petríčka ako blbečka..Ale to nemá s kádrovaním nič spoločné..To je samostatná podskupina a myslim, ze nie je v záujme ani ostatných Federerovcov, aby mali s týmto stvorením cokolvek spoločné..
Reagovat
smazaný uživatel
To patrilo úplne dole do vlákna amputky s R_F
Reagovat
Roger_Federer
Souhlasim, Pe3k je jina liga, proc se prezentuje takto, az jako nenavistny hater nevim, presto jsem snim byl mnohokrat davan do jednoho pytle.
Ale..Pe3k nakonec ma znalosti, poznatky, je schopen sem hodit odkazy na videa , clanky, napsat nazor, obhajit si ho, diskutovat ikdyz utocne..
Nesouhlasim snim velmi casto.
Reagovat
Pe3k
|Stan Wawrinka| - "Stan the Man" Pro ty, co ví, ještě víc...
https://www.youtube.com/watch?v=KIKnLYUh1VQ
Reagovat
gigin
Reagovat
Grigor_Murray
Podobná sr*čka jako tohle: https://www.youtube.com/watch?v=8xT74EJ8vbw
Reagovat
Grigor_Murray
sorry gigi :)
Reagovat
darek.vrana
Takový úspěch Nadal potřeboval jako sůl a teď jsem na něj ve Wimbledonu hodně zvědavý. Myslím, že tam může předvést velké věci a docela bych mu to po té mizérii přál. To byb byla pecka, po tom, co ho všichni odepsali, vyhrát titul.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja sa tak tesim! Aj z maleho titulu, vsetko sa pocita, uvidite ako sa este rafa pozbiera, predsa taky bojovnik to v 29 rokoch nezabali. Este nam toho ukaze dost, padol na same dno a tak sa ma kde splhat, niekedy to nie je na skodu.
Reagovat
ipko
s Rogerom ste ten titul z Brisbane moc nevychytali.. predsa len 1000 víťazstvo na okruhu ATP je len raz a Roger na finálový zápas s Raonišom nikdy nezabudne.. a ešte k tomu miliony divákov ntorý sledovali další veľký milník v teniovej historii.. z toho vyplýva že titul z Brisbane bol niečím jedinečným, nedá sa porovnať "všedným" napr aj z Halle, alebo teraz Nadalkv triumf vo Stuttgarte.. :)
Reagovat
ipko
*Nadalov
Reagovat
Amputace
Proč oslovuješ mě, když jsem snad jasně napsal, že je to neporovnatelné - už vzhledem k tomu, že tam Roger musel porazit hráče TOP10. Tady se nádherně ukazuje to kastování vás Rogerovců. Prostě jméno Nadal a jeden pytel pro všechny jeho fanoušky bez ohledu na to, co si kdo myslí a píše.
Reagovat
ipko
ja vás do jedného "pytla" rozhodne nehádžem.. práveže teba považujem za jedného z najinteligentnejších fanúšikov Rafy na TP.. len ja sa na vec nepozerám z hľadiska koho na turnaji rebríčkovo porazil, ale z toho že tento turnaj vojde do tenisovej historie, kvôli tomu že ako 3.hráč si mohol pripísať aspon 1000 víťazstiev na okruhu ATP.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že všední není žádny turnaj, kterého se účastní Djokovič, Nadal nebo Federer, žádný, to jsou prostě legendy a haló je všude kam přijedou.
Reagovat
smazaný uživatel
Výborne..Po vcerajsom zápase som uz s titulom viac menej rátal a som za neho skrz Rafovu sezónu a jeho podceňovania na tráve rád..Najtažších súperov mal samozrejme v Baghdatisovi a Tomicovi, po nich to už neboli žiadni trávoví špecialisti..Dnes Rafa 9 es v prvom sete, to je snáď kariérne maximum :)

Apropos, tenis na tráve..Áno, je to nezvyčajné, tradičné, prostredie a kurty sú naozaj pekné, má to svoju atmosféru..Ale v praxi, to je často naoza nepozerateľné...Aby človek dva sety čakal na breakball a hry na servise sa končili 40:15, 40:0..To je ozaj nuda..Nečudujem sa, že tenis na tráve bol absolútne prevalcovaný konkurenčnými, divácky atraktívnejšími povrchmi..
Reagovat
Kozoroh
Tráva byla hardem a spol. převálcována hlavně kvůli náročné údržbě, trávu je třeba kosit, zalévat, sít... Práce s tvrdým povrchem je v porovnání s trávou brnkačka.
Reagovat
smazaný uživatel
Keď turnaje rozdávajú desiatky miliónov na prize money, tak si možu dovoliť zaplatiť aj ľudí na údržbu kurtu..

Hypoteticky..Ak by sa tenis hral celý rok iba na tráve, tak dnes má v športovej hierarchii možno svoje tretinové postavenie..Ľudí by ten bum bum tenis omrzel určite rýchlejšie ako "klasický"..Dnes je však bum bum tenis menšinový a tým je vlastne pre niekoho atraktívny, lebo je nezvyčajný a často ho už nevidieť..
Reagovat
Amputace
Naprostý souhlas. Mně ten "bum bum" tenis imponuje právě proto, že už takřka není k vidění. V opačném případě by to ale bylo, jak píšeš.
Reagovat
jackiec
tuž dejte konečně obrázek jak španělský šulin kouše po 10 rokach zas do pohára come on
Reagovat
Amputace
Jak je možné, že toto hovado ještě nikdo nezabanoval, to jsou tady ti admini úplně na hov.no, nebo co?
Reagovat
Kozoroh
Hoď si ho do ignoru a budeš mít pokoj...
Reagovat
Amputace
Pravda, úplně jsem zapomněl, že tato funkce tady je. Nicméně jde o princip a takový uživatel by prostě do diskuzí přispívat neměl, respektive neměl by mít tu možnost.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si číslo!! Tak ťa kopnem, že ťa budú na konci mesta pokutovať za rýchlu jazdu.
Reagovat
Hypertac
Zdechni hovne!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to, ze to nebudou davat jeho hateri jsme cekali, ne? Turnaj na hov..,zlepseni jen tak trochu, dalsi vysledky se neopovazujte predvidat, taky budou na hov.., no proste uznani zadny. Mozna jen tak aby se nereklo, "aby se vlk nazral a koza zustala cela". :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Taky nechápu to snižování, třeba když vezmu podobný příklad - Federerovo vítězství v Brisbane, tak jsem si (jen pro sebe) řekl ok, odehrál dobrej turnaj, před AO se ukázal, cennej titul, bez jakýchkoli relativizujících přívlastků, to někteří zjevně neumí.
Reagovat
Amputace
Tak v Brisbane ale Roger porazil hráče světové desítky, ten turnaj byl daleko lépe obsazen. Já se tedy moc nedivím tomu, že někteří toto vítězství znevažují, sám jsem třeba v případě Rogerova vítězství v Halle 2013 nečinil jinak, naopak se ale divím těm, kteří nechápou upřímnou radost fanoušků Rafy, viz. Labi. Ta si, myslím, je naprosto pochopitelná a vůbec se jí nejde divit.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já ale klidně řeknu, že cenné bylo i Federerovo vítězství v Halle loni, Falla umí pěkně kousat i když jen někdy, jen proto ale nebudu ten titul znevažovat.
Reagovat
Amputace
Znevažovat jej nemusíš, ale zase je třeba se dívat na situaci realisticky. Nadal vyhrál turnaj na trávě, což je samo o sobě vynikající, zvláště pak vzhledem k tomu, jakým způsobem zazdil antukovou část sezony, na druhou stranu porazit hráče jako Tomic, Baghdatis, Troicki není to samé jako porazit hráče typu Murrayho, Djokoviče, Federera.
Reagovat
smazaný uživatel
To není, neříkám, ale je to signál, z něhož lze vyvozovat, že to může být dobré i proti největším soupeřům na dalších turnajích. Nebo snad Murray nebyl hodnocen už na přípravných turnajích před Wimbledonem? Taky se z toho co předvede v Queens odvozuje jak to asi bude vypadat na GS. Ono je to ale celkově smutné, místo, aby se ohlašovalo to, že se blíží jeho 750.výhra na okruhu, což je v jeho věku po všech pauzách senzační číslo, tak jen ze všech stran sklízí kritiku a posměch jak kdyby hrál jako nějakej jouda, jouda co to má v sezoně 33-10. Ano, není to fascinující poměr, ale rozhodně ne nijak zahanbující.
Reagovat
Amputace
Jako já s tebou v podstatě souhlasím, také jsem v Rafově výkonu ve Stuttgartu viděl velký potenciál do budoucna, hlavně ten servis - opravdu si nevzpomínám, kdy naposledy jsem ho viděl tak skvěle servírovat. Z toho progresu jeho servisu oproti RG vyvozuji, že se s Tonim soustředí na trénink agresivní, travnaté hry, což je moc dobře. Zároveň se ale nedivím lidem, kteří Rafovi nefandí, neřku-li nemají ho rádi, když ten titul tak trochu snižují. Co čekáš, že tady budou všichni Rafovi gratulovat? Za co? Že vyhrál 250ku? V takovém roce 2010 by po podobném titulu neštěkli ani Rafovi fanoušci. Pro nás, Rafovy fanoušky, je ten titul důležitý a já osobně mám ohromnou radost, kterou jsem naposledy při tenise cítil snad v sezoně 2013, přesto ale chápu ty ostatní, že je takový titul nijak neohromuje. Hned to ale neber, že všichni snižují Rafovo vítězství. Není to tak. Pouze ho zasazují do realistických souvislostí, tedy: porazit Troického není jako porazit Murrayho. To není snižování, to je pravda.
Reagovat
smazaný uživatel
Řeknu to takhle: kdyby ten titul vyhrál náhodou po čtyřech průměrných výkonech, tak bych to taky nepřeceňoval, já ale v tomhle případě prostě nehodnotím, koho porazil, ale jak hrál, myslím, že se servisem, kterým se tam prezentoval by měl velké šance i proti Djokovičovi nebo Murraymu s jejich returny, sázel samé přímé body nebo esa, jen v pár gamech měl nějakou tu potíž, nevím co o tolik lepšího s těmihle servisy udělali výše zmínění, ale třeba se pletu, to se uvidí, každopádně za tenhle turnaj si nezaslouží skoro žádnou kritiku, minimálně za servis žádnou.
Reagovat
Amputace
Toto neodporuje ničemu z toho, co jsem napsal.
Reagovat
Labi
no když vidím jak jsou všichni jeho věrní fanoušci nadšení za takového titulu nestačím se divit ...ano titul je titul ...ale dělat tak velkou věc a prognózy z toho že ve finále porazil Troického a předtím třeba Tomice? není to pod jeho ted už asi dávnou úroveň?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jde o to jak hrál a jak hráli jeho soupeři, na servisu hrál dominantně jako na trávě naposledy asi v tom r.2010, ani tehdy ale nesázel tolik es a nechodil tak na síť, no a Tomič jena trávě problémem pro kohokoli, už si nepamatuješ, jak v nejlepší Djokerově sezoné, v r.2011 ho trápil tři sety? Troickimu zase jde v poslední době podání jako málokomu, jinak by stěží vyřadil Čiliče, takže není proč tenhle titul snižovat.
Reagovat
yenda1
Letos hraje prd. Takže je lepší zahrát turnaj, kde si zahraje s druhou ligou, ale zahraje, než exponovanější turnaj, kde vylítne zkraje. Potřebuje hrát.
Reagovat
Amputace
Kdo tady dělá prognózy? Můžeš ty přispěvatele vyjmenovat?

Říká ti něco psychologie? Nadal totálně vyhořel na povrchu, kterému deset let jasně dominoval, naopak teď získal titul na povrchu, na kterém už tři roky neuhrál pořádný výsledek, a nejen to, na jeho hru se konečně dalo dívat, jak myslíš, že bys reagoval coby jeho fanoušek ty? Byl bys nadšený, nebo bys to bral jako samozřejmé vítězství?
Reagovat
smazaný uživatel
Po jeho tohtoročných neúspechoch aj maličkosť poteší. Ja som nadšená a čo?
Reagovat
Mayo
prečo by som sa ako jeho fanda nemal tešiť z titulu, nech je akýkoľvek...
Reagovat
Mayo
sorry, to malo byť na Labiho
Reagovat
yenda1
Zaslouženě. Byl nejlepší z těch co tam pinkali. Uvidíme, jak si poradí s hráči, kteří pošlou míček alespoň 3x přes síť. Těch chyb dělá pořád dost, což je s jeho stylem trochu problém.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na trávě jde ale hlavně podání a voleje a to mu šlo bezvadně a to je klíč k úspěchu, na servisu hrál většinou klasický travnatý tenis.
Reagovat
yenda1
Podání je jeho největší zbraň. Hodně si na něj věří, někdy až moc(DF). Jakoby se mu do výměn moc nechtělo.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jasně pochopil, co je na trávě klíčem, rozhodně jím nejsou dlouhé výměny. Není to ale jen servis, ale i ty přechodyna síť, zkracující výměny a přinášející úspěch.
Reagovat
Pe3k
Je pravda, že pro Nadala je i tento průměrně obsazený malý turnájek velká výhra. Antuková sezona byla takový propadák, že na trávě může už jen získat. Navíc Nadal je na trávě velký outsider a to mu přesně vyhovuje. Uvidíme jak se poradí na dalších turnajích, kde už potká i hráče, kteří to na trávě opravdu umí...
Reagovat
smazaný uživatel
To by si nebol ty, keby si neznižoval jeho úspech. Počíta sa titul? Počíta.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal na trávě nic neumí, co na to říct. A smím se zeptat kdo v Queensu z těch co tam budou na trávě opravdu umí? Wawrinka, Raonič, Čilič? Nebo snad Simon?
Reagovat
Amputace
V tomto případě ale Petřík nenapsal nic, co by nebyla pravda. Navíc nenapsal, že Rafa na trávě nic neumí, ale že je na trávě outsider, což nepochybně je.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak z jeho slov vyplývá, že podle něj je to na trávě loser, ne jen kvůli letošní formě. Stejně ale o takovém hráči nelze nikdy říct, že je outsider, zvlášť po tak povedeném turnaji.
Reagovat
Amputace
Z čeho to vyplývá? Hergot, běžte už někam s těmi předsudky. Já Petříka upřímně nemám rád, je to hater, nic jiného, pro takové lidi je internetu škoda, ale proč zase hledat v jeho příspěvcích něco, co tam vůbec není, a hledat to pouze proto, že se ví, že je hater.. Nic z jeho příspěvku nenasvědčuje, že to myslel obecně, naopak je více než zřejmé, že se vyjadřoval k Nadalově současné formě. Navíc poté, co totálně vyhořel na antuce a pět let nevyhrál na trávě turnaj, tak určitě na trávě mezi favority patřit nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jo, vzdyt to taky nikdo netvrdi. Jedna se o to, ze i kdyby Rafan vyhral ted Queens a pak udela dobrej vysledek ve W, tak to tady mistni (j)elita stejne nuzna(ji)... Jako kdyby proste musel dokola a dokola porad nekomu neco dokazovat.
A to on opravdu, ale opravdu uz v zadnem pripade nikomu nemusi.
Reagovat
smazaný uživatel
To nepatrilo sem.

Jinak covece, ty ses nejak rozjel ted :-D drsnej...
Reagovat
Amputace
Holt jsem tady dlouho nebyl :)
Reagovat
smazaný uživatel
Blbeček, Petríček chcel Nadala zas zhodiť..Outsider možno je, no veľký rozhodne nie...
Reagovat
Roger_Federer
:)..blbecek.Pod jinym clankem pobecivate neco o urazkach a napadani.
Reagovat
smazaný uživatel
Neurážam, rýmujem.
Reagovat
smazaný uživatel
Když jsme u těch bezcenných titulů... je na okruhu nějaký hráč, který letos vyhrál turnaj, kde vynásobení kurzů na jeho vítězství v jednotlivých zápasech nedalo ani 1,5? Já teda o jednom vím, ale napovídat nebudu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Že je nějaký titul na okruhu ATP bezcenný to může říct jen hlupák, každý je cenný, i např.ten, co Federer získal v Istanbulu, kde to navíc jednoduchý neměl, jinak když je to tak strašně jednoduchý ty tituly vyhrát, tak je zvláštní, že třeba Berdychovi nebo i Wawrinkovi to skoro nejde ani na těch dvěstěpadesátkách..
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes je krásna nedeľa. Každá výhra poteší, nech je s kýmkoľvek. Len tak ďalej, krok po kroku. Dnes zas dobre podával.
Komentátor má byť nestranný a dnes zlyhal. Bolo evidentné, že nadŕžal Troickému.
Reagovat
smazaný uživatel
Klasika..Vsetci Eurosporťáci sú antinadalovci..Víťazný úder Troického je chválený, za víťazný úder Nadala je Troicki kritizovaný, že Nadala k nemu pustil :))..Celý zápas je vždy komentovaný z pohľadu súpera, tak ako dnes..Troicki nevyužije šancu na sieti a komentátor povie: Škoda..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Nejen eurosporťáci, ale i píšící novináři, viz.po zápase s Tomičem: "Nadal se protrápil do semifinále". Titulek z něhož by člověk nabyl dojmu, že po hrůzostrašném výkonu jen se štěstím postoupil, ale za svůj výkon by se měl stydět.
Reagovat
Amputace
Proto se radši dívám na streamy, angličtí komentátoři se mi zdají mnohem objektivnější, když je zahrán krásný úder, prostě žasnou a rozplývají se, ať už byl jeho autorem ten nebo ten. České komentátory na Eurosportu se většinou nedá vůbec poslouchat, nejen proto, že nejsou objektivní, ale často mi přijde, že si o tenise něco málo přečetli pár minut před zápasem - aby se neřeklo.
Reagovat
yenda1
Komentář byl dneska v poho. Koukal sem na Eurosport 2. Dva angláni Rafu dost chválili.
Reagovat
smazaný uživatel
King of Clay
Duke of Grass (a třeba ještě přijde i vyšší titul :D )
Reagovat
slacker
Zeman z betonu
Reagovat
Cico93
Titul sice malý, ale radsot mam veľkú.;-:)
Reagovat
blixa
Nadal prohrává na antuce a vyhrává na trávě ? Nefasujou čerti kožichy a spacáky ?
Reagovat
smazaný uživatel
Vamoooos, snad první vlaštovka.... Je to malý titul, konkurence nic moc, ale pomůže, hodně....
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
Cico93
;-))je to
trošku opačne noo..
Reagovat
seshitec
Překvapení to není když si vezmeš koho musel porazit. ...ale vítězství mu muže pomoci k sebevědomí
Reagovat
Amputace
No tak když si vezmeš, že letos dvakrát prohrál na antuce s Fogninim, tak to překvapení rozhodně je.
Reagovat
Roger_Federer
Fognini je antukar par excelans.Ktery sice nema herne na spicku, ovsem tim ze Rafa spadl o nekolik urovni dolu ho Foghnini porazil.
Uvedomsi uz ze ne ze se Foghnini tak zlepsil (to neni Wawrinka), ale Rafa v tech zapasech hral hluboko pod svoje schopnosti.
Reagovat
Amputace
No... však ano. Rafa hrál silně pod své možnosti celou antukovou sezónu a nechal se mimo jiné dvakrát porazit průměrákem Fogninim. Navzdory tomu teď po pěti letech vyhrál turnaj na trávě, svém nejméně oblíbeném povrchu. Nevím jak tebe, ale mě to překvapilo. Nečekal jsem, že hned svůj první travnatý turnaj ovládne.
Reagovat
Roger_Federer
Ja se nebudu poustet do hodceni souperu, ale pravdou je ze to zvladl.
Rafa zahral povedeny turnaj.
Libily se mi nektere momenty jeho hry proti Monfilsovi, i dneska, jde nahoru, je to dobre..
Ovsem kdy sis dal praci (ja to delat nebudu), nasel si komentare a vyrypovani od fanousku Rafy v roce 2013..lepsi to urcite nebylo, mnohem vetsi zesmesnovani.
Takze se ted hrozne divite, ze se to vraci jako bumerank.
Netvrdim, ze si to byl ty nebo Tito.
Reagovat
Amputace
Co? Já vůbec nechápu, o čem píšeš... Čemu se divím? Naopak, je to v pořádku, já jsem nečekal, že Nadal bude oslavován poté, co vyhraje 250ku. To očekával možná Rafaeoli, ale nikdo jiný, nebo ty máš jiný dojem?
Reagovat
Roger_Federer
No ja jsem spis narazel nato, co jste resili pod tim druhym clankem v diskuzi predtim odpoledne a neco z to se preneslo i sem..
Reagovat
Amputace
Jo ty myslíš tohle. Měl jsem za to, že to už jsem ti vysvětlil. Fanoušci se vzájemně trefují do tenisty druhého tábora, to je docela normální. Ale od některých Rogerovců tady permanentně čítávám jakési generalizování fanoušků Rafy coby hlupáků. Fanoušek Rafy = hlupák. A to tady předvádíte především vy. Asi se cítíte nějak na výši, protože fandíte tenistovi, který mluví několika jazyky, nevím. Snad nikdy jsem neviděl to udělat třeba Forehanda, rafaeoliho, dokonce ani Barnyho. "No hlavní rozdíl je v tom, že on rýpe v rámci nějaké sportovní diskuze, nějakého jasně daného tématu, zatímco vy urážíte přímo fanoušky. To je velký rozdíl. A to i fanoušky, kteří s jeho rýpáním nemusejí mit nic společného, protože prostě generalizujete. Fanoušek Rafy = hlupák. Tu rovnici jsem nikdy nepochopil, stejně jako ostatně nechápu, jak se dá inteligence posuzovat podle toho, komu kdo fandí." Lépe už to asi nevysvětlím. Snad jsi měl na mysli toto téma...
Reagovat
smazaný uživatel
Zkus mi vyjmenovat alespon tri fanousky Rafy, kteri tady urazeji fans Federera, prosim :-)

A ja, jestli si pamatujes, jsem se ti nedavno omluvila, za ten slovni vypad...ktery se ovsem netykal tenisu.
Reagovat
Roger_Federer
Zkus mi vyjmenovat 1 "staleho diskutujiciho",(protoze ja se Barneyma nebo Jackecama vubec nezabivam) fanouska Rogera, ktery umyslne urazi nekoho od fans Rafy
Reagovat
smazaný uživatel
Spaniel. A na tom se shodnem snad vsichni.
Reagovat
smazaný uživatel
A tobe to taky kolikrat ujede.
A ted ukazte nejakou sebereflexi frajeri! :-D
Reagovat
Roger_Federer
Spaniel..vubec.cim te urazil?
Pise naprimo bez omacky, nebere si servitky, dobre.Cti nekdy mezi radky, k Nadalovi ma uctu.Navic z jeho komentaru se casto muzes dozvedet zajimave veci K tenisu, hre.
Reagovat
Amputace
De facto jí napsal, že nemá mozek a nenapsal to vůbec přímo, ale pomocí metafory, byl jsem "při tom" :)
Reagovat
Roger_Federer
:)..jiste..ale potom co se Nikkki navezla do me.
Ve stejnem duchu.To si nejak prehledl.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale blbost!!! To byl jen primer a hlavne ja se ti omluvila i za ten primer. Normalne takova vubec nejsem..tohle nedelam. Vy ale dokazete cloveka silene vyprovokovat. I kdyz to me neomlouva.
Reagovat
spaniel
To ano, ale ja nehazu všechny fans Rafy do jednoho pytle. Píšu a urazim konkrétně. Jestli jsem to napsal Nikki, tak ne proto, ze je fanda Rafy, podobne jsem psal i některým "našim", kteří se tady v posledni dobe vyrojili a píšou takove kraviny, az se za ne stydím. Hlavne po Istanbulu, ze Roger jde vyhrát RG apod. Jestli jsem to psal Nikki, tak proste proto, ze si to myslim. Jako sorry, ale to co píše, to je hodne mimo. A to nemluvím o krmeni děcka tikety.
Reagovat
smazaný uživatel
V pohode, mas samozrejme pravo na svuj nazor.
Reagovat
smazaný uživatel
Vsak ja ho beru. To on nebere me. Nikdy bych si ho nedovolila hodnotit, ale po opakovanych vypadech smerem ke me, musim rict, ze je to prave on.
Ok, muzu mu pripadat hloupa, ale je to jen proto, ze fandim Rafovi. Uz jsem to psala, kdybych nektere veci (ktere treba nemusi vzdy davat smysl) psala jako fanynka Federera, tak by mu nic z toho nevadilo.
Reagovat
Amputace
Jako fanynka Federera bys ty hloupé věci nepsala, protože fanoušci a fanynky Federera bývají zpravidla inteligentní a hloupé věci tudíž nepíší :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ahaaa, tak v tom to bude, uz to chapu. No konecne mi to nekdo vysvetlil ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak abych zacala fandit RF, ne??? :-D :-D :-D
Reagovat
Amputace
Ano, to může být řešení. Ale pozor, už jsem se setkal se situací, že se zdejší ostřílení Roger fans obuli i do "vlastního" člena, který se postavil na stranu Rafy v nějakém sporu. Dokonce si zpočátku mysleli, že je to fanoušek Rafy. Bylo to docela vtipné :)
Reagovat
smazaný uživatel
Úctu?..:)
Reagovat
spaniel
Uplne stejnou jako ty k Federerovi ;)
Reagovat
Amputace
Spíš mě nenapadá žádný, který by to nedělal. Možná rod_laver z těch pravidelných.

A ty to stále překrucuješ - nejde o to urážet "někoho od fans Rafy", ale paušalizovat a generalizovat, pokud jde o fans Rafy.
Reagovat
Roger_Federer
Prosim te..o jake pausalizaci mluvime?
Reagovat
Amputace
Neumíš číst? Již jsem ti to pětkrát napsal. Příkladů máš v diskuzích mraky, hledat ti to fakt nebudu.
Reagovat
Roger_Federer
Pokud jde o zaslepenost tak si myslim totez.
Dle meho nazoru velika zdejsi cast fans Rafy neslysi, nevidi, je vztahovacna, straci nadled a bere to dost osobne.
Paradoxne to jsou ti co se vzdycky objevi jenom kdyz se Nadalovi dari..jako dnes.Zacnou ho vynaset do nebes, vytvaret teorie o bodech, zebricku, vyhratych granslemech..pritom se zacnou navazet do Rogera, Novaka....
A kdokoliv si dovoli nesouhlasit je zle.
Reagovat
Amputace
Tímto jsi v podstatě popsal rafaeliho. A dál?
Reagovat
Amputace
"Tak ono je vice mene prirozene, ze fans Rafy jsou spise "prostejsi" jedinci, kteri maji
sklony ovcovatet"

Například toto je tvůj výrok a je to pro mnohé z vás příznačné, toto zobecňování; napadáte nějakého konkrétního jednotlivce, ale přitom se snažíte urazit všechny Nadalovy fanoušky jako skupinu. Vůbec nevnímáte fanoušky Rafy jako individuality, ale prostě jako tupé stádo. A mě by vážně zajímalo, jak se přišlo na tu rovnici, že fanoušek Rafy je zpravidla hloupý nebo je to ovce. Třeba máš pro to nějakou konkrétní argumentaci, nevím. Protože ty aspekty, které popisuješ, by šlo snadno najít mezi fanoušky prakticky kteréhokoli tenisty.
Reagovat
smazaný uživatel
Nedáva to zmysel..Ovce sú vačšinou tie, ktoré slepo nasledujú stádo..Teda vačšinu..Nevedia prečo, ale nasledujú..A vačšina je určite FFF..Ak paušalizovať, tak FFF sú ovce a Nadalovci ľudia, ktorí majú tendenciu ísť hlavou proti múru, plávať proti prúdu, neuznávať autority a vzoprieť sa im..:)

Ja poznám kopec ľudí, ktorí tenis sledujú povrchne a keď sa ich spýtam, komu fandia, povedia Federer..To sú typické ovce..
Reagovat
Amputace
Ano, to mě také napadlo. Dá se na to dívat vlastně tak, že fanoušci Nadala jdou proti proudu, fandí přece obecně neoblíbenému hráči, ze kterého si kdekdo utahuje kvůli rituálům, hekání, dříve tříčtvrťákům nebo kvůli "upracovanému" stylu. To vše musí fanoušek Rafy unést a je tomu v diskuzích vystaven prakticky neustále.

Naopak fandit Federerovi je asi tak jednoduché, jako fandit současné Barceloně :)
Reagovat
smazaný uživatel
Áno..Ja som fanúšikom Barcelony a som teda zároveň "majiteľom" dvoch úplne rozličných sociálnych úloh v týchto diskusiách..A máš pravdu, že ako fanúšik Barcelony si toho "vytrpím" o moc menej ako pri supporte Nadala..

Myslím, že fandiť jednotlivcovi a vseobecne, individuálny šport..Tam sú tie škriepky ešte osobnejšie ako pri futbalových doťahovačkách.
Reagovat
Stan_Borowitz
Kluci, to je tak dojemné, jak se umíte politovat...
Reagovat
Amputace
Dojemné je, jak nemáš, co bys dodal :)
Reagovat
Stan_Borowitz
K té sebelítosti, kterou tady předvádíte, a jak si v ní notujete, zejména jeden z největších provokatérů tohoto serveru (nebudu jmenovat), skutečně není co dodat...
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si taký mystifikátor, to tvoje kvázi rúško tajomstva..Že ty máš slabosť pre hlavolamy?..Krížovkár jeden..:))
Reagovat
spaniel
Nevadí ti byt součást stáda? Myslim barcelonského. Nebo tam uz je to v pořádku? A navic, byt součásti jednoho stáda se mnou...
Reagovat
Amputace
Tak to já jsem v cajku úplně, protože z Primery fandím Realu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja taky :-)
Divny, ze holka fandi fotbalu,ze...no kdyz zila s fotbalistou...navic Rafa fandi taky realu..kdyz hraje real,rafa netrenuje, o tom se nediskutuje ;-) ..z jeho knizky.
Reagovat
smazaný uživatel
A zvolil sis ten Real dobrovolně, nebo jsi šel jako ovce za Rafou? :D
Reagovat
Amputace
Jako ovce, samozřejmě. Kdysi jsem si někde přečetl, jak je Messi hodný a Ronaldo zlý a okamžitě jsem šel jako ovce za Realem s Ronaldem :) To samé v podstatě s Rafou. Nicméně má srdcovka je Liverpool, španělskou ligu sleduji spíše okrajově.
Reagovat
smazaný uživatel
Mě fotbal moc nebaví, ale když už, tak taky radši anglická než španělská liga. S tou ovcí jsem to myslel tak, že když jsou všichni Rafafans ovce, tak by měli kvůli Rafovi fandit Realu, i kdyby je rodiče v kolébce oblékali do dresu Barcelony :)
Reagovat
Amputace
Jo tak :) Ne, toto bylo na Rafovi zcela nezávislé. Jsem spíše haterem Barcelony než fanouškem Realu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Barcelona je mainstream, to áno..Ale ja som ich mal rád, ešte v 90. rokoch, kedy zďaleka neboli hegemóni, to že sa vypracovali je len vysledok dlhodobého procesu..
Reagovat
Stan_Borowitz
Někdy je lepší než jmenovat nechat dotyčné, aby se přihlásili sami...
Reagovat
smazaný uživatel
To určite..Prvýkrát to má dokonca vtip..Zvolit vsak rovnaký postup viackrát vsak uz moze byt spajané s nedostatkom fantázie autora..
Reagovat
Stan_Borowitz
Ok, já se polepším a zkusím vymyslet něco nového...
Reagovat
Roger_Federer
Ty si herecka..
Reagovat
Roger_Federer
Tobe proboha nic nerika nadsazka?, vztahovacni jste dost, dotklo se to tveho ega?
Uz jsem to tady v nadsazce psal mnohokrat, ve spojitosti s Forehendem.
Navic je to pravda.
Kdyz tady zacal haterovat Federa a hrace udajne slabe ery, zacalo to ponem opakovat nekolik ovecek jeho stadecka.
Jako ovecky jdouci za pastyrem.
Reagovat
Amputace
Dobrá tedy. Můžeme se navzájem urážet a pak se odvolávat na nadsázku. I tak to jde samozřejmě dělat, ale se slušností to moc společného nemá.

Když se ti snažím v padesáti příspěvcích něco dokázat, přičemž ty argumentuješ, že to tak není, nakonec ti to ale přece jenom dokážu jasnou citací (která mimochodem nadsázkou vůbec nezavání, koneckonců i tímto příspěvkem jsi jednoznačně dokázal, že jsi to myslel vážně), co se snažím dokázat celou dobu, a ty se odvoláš na nadsázku, je to vážně špatné. Prostě špatné. Chybí ti sebereflexe, totálně. I já jsem schopen uznat chybu.

K té "ovčí teorii". Není to to samé, jako když jsi ty začal psát o slabé konkurenci na antuce? Petřík, spaniel a plno dalších rovněž začalo jako na povel papouškovat tvoji teorii - jako stádečko ovcí. Navíc téma slabé konkurence v Rogerově éře není žádná neznámá teorie, kterou by si Forehand vycucal z prstu. Dost se o tom diskutuje/diskutovalo snad na všech tenisových fórech, v rámci rivality Federer x Nadal jde o jedno z nejvědčnějších témat, takžé jakýpak Forehand a jeho ovce? Forehand možná to téma zavedl sem, ale pochybuji, že někdo začal přebírat jeho teorie. Je to prostě docela častý názor, nic víc.
Reagovat
Roger_Federer
pisi li sem, bavime se li se tady, resim situaci tady, vcetne fans Rafy Ne na jinych forech.
Tak ze, sem rozhodne ten nesmysl a vyjmenovavani "slabych" hracu ery(Baghdatisu, Safinu, Roddicku, Gonzalesu.atd), dotahl Forehend, nejvice po Wimbledonu 2012..Vsem je jasne za jakym ucelem..
Ty si hrajes neustale na nestraneho a furt moralizovat, ale nedela ti zadny problem zavyrat oci a neustale omlouvat Forehenda, coz je zdejsi nejvetsi rypous..
Uz si vyjasni kde chces stat.:)
Reagovat
Amputace
Opravdu nemám rád, když mě někdo osočuje z něčeho, co nedělám. Hned snad v prvním příspěvku jsem jasně napsal, že Forehand je provokatér, trefuje se do Rogera, vytváří teorie, nemám iluze, že to nedělá. Ty stejně ale napíšeš, že ho obhajuji a zavírám oči před jeho chováním. Nezavírám oči, ale jasně se ti snažím už dva dny vysvětlit, jaký je rozdíl mezi Forehand a vámi, kteří urážíte Rafovy fanoušky, což jsem Forehanda nikdy neviděl udělat. On ty své provokace dělá výhradně v tenisové oblasti, řeší tenis, není osobní, na rozdíl od mnohých z "vás" - viz ta citace tvého výroku, který tedy bagatelizuješ jako nadsázku a kterým se trefuješ do Rafových fanoušků jako celkové skupiny lidí. No zrovna tak jako nadsázku pak lze ale brát Forehandovy provokace. Tímhle způsobem se nikam nedostaneme. Navíc já nebyl tím, kdo s tím srovnáváním Forehanda a vás přišel. S tím jsi přišel ty, já se ti snažím vysvětlit, že je to úplně něco jiného, Forehand spadá do jiné kategorie, až se budeme bavit o provokatérech, patřil by tam také on.

Proč nezareaguješ na toto: "K té "ovčí teorii". Není to to samé, jako když jsi ty začal psát o slabé konkurenci na antuce? Petřík, spaniel a plno dalších rovněž začalo jako na povel papouškovat tvoji teorii - jako stádečko ovcí."
Reagovat
smazaný uživatel
Tak myslim,ze konkretne o tobe si tady nikdo nemysli, ze jsi hlupak, ani FFF. A nehazou te do zadnyho pytle.
Reagovat
smazaný uživatel
To patrilo amputaci...
Reagovat
smazaný uživatel
A skoda, zes mi neodpovedel na mou zadost o vyjmenovani tech tri fans Rafy...dobre, tak zkus aspon jednoho...
Reagovat
spaniel
Frantz, Barney a jeden, kterému navrchu lezes tam, kde se Rafa chytá - olympiáda. Vsechno úroveň jackiec, kterého tak milujete.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja, ze nekomu nekam lezu??? Olympiade? Ze jsem napsala, ze ma zpozdeni??? Tak to uz je fakt zly....
Reagovat
spaniel
Ne, to ze tady chybi. To je hlod roku. Kdyby tady byl žebříček kret?nu, jako ATP, tak on je člen big four.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si ho pamatuju z let minulych, a to jsem sem ani jeste nic neprispivala, jen cetla, ze psal v pohode a bez urazek a celkem prinosne texty.
Muzu si ho samozrejme plest, ale myslim, ze je to on. Vzdy fandil Rafovi.
Reagovat
Amputace
To si asi vážně pleteš. Olympiáda je troll..
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak beru zpet.
Spaniel na me zase nenechal nit suchou, tak jdu radsi spat :-D
Reagovat
spaniel
Fognini (kdyz chce zrovna hrat), je na antuce mnohem nebezpečnější soupeř, nez na trávě ti, které Rafa prave porazil. Prohrát s Fogninim na antuce není urcite žádná ostuda, ani kdyz jste zvykli na trochu jiny standard.
Reagovat
Amputace
Papírově nebezpečnější Fognini je, ale viděl jsi dnes toho Troického vůbec hrát? V prvním setu hrál parádně, ztratil při vlastním servisu tři míče, sázel jedno eso nebo přímý bod za druhým, nedělal zbytečné chyby v mezihře, nechyboval na síti na rozdíl včera od Monfilse, Rafu slušně proháněl. V druhém setu už pomalu odcházel, o tom žádná.
Reagovat
spaniel
Videl, ale stejne je Fognini na antuce lepsi hrac nez Victor kdekoliv.
Reagovat
Amputace
Bavíme se o dnešku, ne? Je lepší na hardu Baghdatis nebo Djokovič? Asi Djokovič, že? Ale stejně bys tvrdil, že na AO06 hrál Marcos skvěle, nemám pravdu?
Reagovat
spaniel
Fognini byl v těch konkrétních zápasech lepsi nez Victor dnes. Popisoval si to tady jak nejakou tragédii, jak kdyby prohrál s Pierrem Ribou. Jiste, Rafa na antuce býval neporazitelnost, tak chápu, ze to tak beres a tento titul je jiste vzpruha a mozna i příslib. Ale i kdyz Rafa letos na antuce prohrával, vzdy byl vítěz kvalitní hrac a čekalo se jen, zda podá maximální výkon a Rafa se nezlepší. Takových moc neni.
Reagovat
Amputace
"Fognini byl v těch konkrétních zápasech lepsi nez Victor dnes."
- To si jednoduše nemyslím, minimálně to neplatí pro první set. Loňský nebo předloňský Rafa by s tím letošním Fogninim velice pravděpodobně vymetl kurt a neměl by žádný větší problém ho na antuce porazit. Naopak dnešní Troicki by pravděpodobně na trávě trápil, ne-li porazil kteréhokoli Rafu z posledních třech let.
Reagovat
spaniel
Asi se musime shodnout, ze se v tomto případě neshodnem.
Reagovat
Amputace
Respektive zeptám se jinak: co mohl ještě Viktor v prvním setu udělat lépe? Vždyť skoro nechyboval, jak jsi sám napsal, měl skvělé i první podání, nepouštěl Rafu vůbec k ničemu. Dolehlo to na něj v TB, což se může stát komukoli, několikrát se to letos už stalo právě Rafovi. Rafa přesto zachoval klid a držel si bez větších problémů svůj servis. Možná tu výhru trochu přeceňuji, ale skutečně jsem dnes (letos poprvé) viděl Rafu-šampióna, hráče, který je schopen vyhrávat těsné zápasy, získávat klíčové fiftýny. Samozřejmě, až proti němu bude stát Murray nebo Djokovič, všechno může být jinak. Nicméně toto příslib rozhodně je, protože Rafa s takovou jistotou jako dnes letos ještě nezahrál. Říkali to i angličtí komentátoři, kteří trefně poukázali na rozdíl ve výrazu jeho tváře při dnešním utkání a finálovém utkání v Madridu.
Reagovat
Amputace
i druhé podání*
Reagovat
spaniel
Lepe? Mohl vyhrát TB. V prvni setu byl o chlup lepsi a kdyz slo do tuhého, tak misto, aby si udržel hru a čísla jak mel v celém setu, tak se pototo. TB je casto loterie a proste to nezvládl. Pak odešel. Tyd viděl Rafu šampiona, ktery zvládl TB, ja nevim. U top hracu to tak bývá, ale nic zatim nenasvědčuje tomu, ze by uz byl na tom tak dobre. Mohlo to byt proste jen štěstí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist