Nadal porazil Federera, v Monte Carlu slaví titul i ve čtyřhře

27. 4. 2008, 18:02
Aktuality 5
Aktualizováno 27.04. 20:09 - Tenista Rafael Nadal vyhrál počtvrté za sebou turnaj Masters v Monte Carlu. Rekordní triumf si připsal po vítězství nad světovou jedničkou Rogererem Federerem. Švýcarského soupeře porazil dvakrát 7:5, přestože ve druhém setu prohrával už 0:4. Nadal navíc přidal titul i ve čtyřhře.
Rafael Nadal vyhrál v Monte Carlu počtvrté za sebou

"Čtvrtá výhra v Monte Carlu za sebou je něco nepředstavitelného," řekl po finále Nadal, jenž se navíc stal prvním tenistou od roku 1990, který na turnaji Masters vyhrál dvouhru i čtyřhru. S Tommym Robredem porazil v deblovém finále dvojici Maheš Bhúpathí, Mark Knowles dvakrát 6:3. Do finále dvouhry i čtyřhry dosud dokázal v Monte Carlu postoupit jen legendární Ivan Lendl v roce 1988.

Federer nedokázal Nadala ve finále v Monte Carlu porazit ani na třetí pokus, když na druhého hráče světa a antukového specialistu nestačil také v předchozích dvou letech.

Dnes přitom oba sety rozehrál švýcarský tenista dobře. V úvodní sadě využil brejkbol a zvýšil na 4:3, pak si však neudržel podání, Nadal vyrovnal a vyhrál 7:5. Druhý set začal šestadvacetiletý Federer ještě lépe. Nad o pět let mladším Španělem vedl už 4:0, jenže i tentokrát dokázal Nadal vyrovnat a následně zopakovat výhru 7:5.

"Na antuce je Nadala velmi těžké porazit. Moje útočná hra dnes asi nefungovala tak dobře," prohlásil Federer. "Výhře nad Nadalem jsem pořád blízko. Není to sice nic lehkého, ale držím se a to je dobře. Odjíždím s pocitem, že na něj na antuce mám. Tohle jsem loni po finále necítil. Před pár týdny jsem o sobě navíc pochyboval, ale teď už jsem zase silný."

Nadal si připsal první letošní titul a celkově čtyřiadvacátý. V Monte Carlu stejně jako loni neztratil ani set, naposledy v přímořském knížectví prohrál před pěti lety ve třetím kole s Guillermem Coriou. V roce 2004 nestartoval kvůli zranění a od té doby neprohrál na turnaji 22 zápasů za sebou.

Španělský tenista si také díky výhře vylepšil bilanci se světovou jedničkou na devět vítězství a šest proher. Na antuce vládne suverénně Nadal se sedmi výhrami a jedinou porážkou.

Singlový titul mu vynesl 360 tisíc eur, za čtyřhru získali s Robredem 111 tisíc.

ATP Masters Series Monte Carlo - finálové výsledky:

Dvouhra - finále:
Nadal (2-Špa) - Federer (1-Švý) 7-5 7-5

Čtyřhra - finále:
Nadal/Robredo (Špa) - Bhupathí/Knowles (4-Ind/Bah) 6-3 6-3

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil. ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
GAR
nadal je budouci jednicka zanedlouho
Reagovat
dabelsobul
Uvidíme, co mu zdraví dovolí. Jedničkou ale nebude, nikdy nebude tak dobrý jako na antuce na jiných površích.
Reagovat
smazaný uživatel
- může být jedničkou, ale jedině po nějakém zaváhání Rogera a maximálně na pár týdnů
Reagovat
smazaný uživatel
- velmi zajímavá je stoupající výkonnost Rafaela na turnajích a myslím, že jako obvykle všechno načasuje tak aby to vyvrcholilo na French Open!!!

Apr 21 Mast. Srs Winner Masters Series Monte-Carlo, Monte-Carlo
Mar 24 Mast. Srs Finals Sony Ericsson Open, Miami, FL
Mar 10 Mast. Srs SF Pacific Life Open, Indian Wells, CA
Mar 03 Int. Srs Gld QF The Dubai Tennis Championships, Dubai
Feb 18 Int. Srs Gld 1/8 ABN AMRO World Tennis Tournament, Rotterdam
Reagovat
dabelsobul
Zajímavej postřeh, teď už nemá kam šplhat, jen vyhrávat :) Roger mu to ale ještě pěkně znepříjemní, na antuce se zlepšujě zápas od zápasu, i on bude na FO favoritem. Ale hodně se to začíná vyrovnávat, takže se dají čekat skvělé vyrovnané zápasy :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist