Nadal porazil Gasqueta poosmnácté v řadě, v osmifinále US Open je i Alcaraz

4. 9. 2022, 11:51
Aktuality 19
US OPEN - Španělé Rafael Nadal a Carlos Alcaraz pokračují na US Open bez výrazného zaváhání. Zatímco vítěz rekordních 22 grandslamových titulů Nadal porazil na cestě do osmifinále Francouze Richarda Gasqueta jasně 6-0 6-1 7-5, jeho o sedmnáct let mladší krajan Alcaraz vyřadil Jensona Brooksbyho třikrát 6-3 a neztratil letos na betonových dvorcích v New Yorku stále ani set.
Rafael Nadal (© AFP)

Rafael Nadal si v červenci cestou do semifinále Wimbledonu natrhl břišní sval a kvůli zranění nenastoupil k boji o finále. Před US Open stihl jediný přípravný turnaj a v Cincinnati vypadl hned po svém úvodním vystoupení s pozdějším šampionem Chorvatem Bornou Čoričem.

Na US Open ale majitel rekordních 22 grandslamových trofejí dál prodlužuje svou letošní neporazitelnost na grandslamových turnajích. Šampion z Melbourne a Paříže v New Yorku přešel už přes tři soupeře a v roce 2022 vyhrál všech 20 zápasů na grandslamech.

Zatímco s s Australanem Hijikatou a Italem Fogninim ztratil úvodní set, do souboje veteránů s Richardem Gasquetem vstoupil dominantně. V úvodní sadě o rok mladšímu soupeři nadělil kanára a po hodině a půl vedl 6-0, 6-1 a 2-0. Pak sice ztratil podání, ale vážnější komplikace nepřipustil a vyhrál 18. vzájemný duel po sobě.

"Tohle byl zatím můj nejlepší zápas na turnaji. Zlepšil jsem řadu věcí a zvedl úroveň hry. Za to jsem hodně rád," uvedl Nadal.



V osmifinále šampion z let 2010, 2013, 2017 a 2019 narazí na domácího <Francese Tiafoea (h2h 2-0). 24letý Tiafoe letý Tiafoe ve třetím kole vyřadil nasazeného Argentince Diega Schwartzmana a třetí rok po sobě na US Open postoupil do osmifinále. Letos vyhrál všech devět setů.

Nezaváhal ani Nadalův 'následovník' Carlos Alcaraz. 19letý Španěl předvedl proti Jensonu Brooksbymu 43 vítězných míčů. Domácí Američan jich trefil pouze deset. Čtvrtý hráč světa ukázal herní pohodu ve třetím setu, kdy sice po dvou ztracených servisech prohrával 0-3, šesti gamy za sebou ale dotáhl utkání do vítězného konce.

"Hrál jsem velmi dobře. Věděl jsem, že to bude těžký zápas, ale s výkony jsem hodně spokojený," řekl Alcaraz, který má šanci stát se po turnaji světovou jedničkou. Na grandslamech skončil zatím nejlépe ve čtvrtfinále - tento rok na Roland Garros a vloni právě na US Open. Příště vyzve Chorvata Marina Čiliče (h2h 2-1).

• US OPEN 2022 •
USA / New York, tv. povrch, 60.102.000 dolarů
sobotní výsledky (03. 09. 2022)
• Dvouhra mužů - 3. kolo •
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
Krisboy
Richarde, Richarde...smile
Reagovat
turista
Alcaraz by Nadala mohl a měl poslat domů.
Reagovat
Kozoroh
smile Kéž by jo, 7 hardových majorů je pro Nadala až moc smile
Reagovat
Paixx
Mně to přijde optimální, spíš ještě míň, než na kolik měl
Reagovat
Amputace
:D
Reagovat
Patik
Gasquet mi vždy pripadal ako taká rozprávková postavička..výzorom a chôdzou asi ako elf zo santovej továrne na hračky..tenisom nikomu neublíži s každým si len čosi zapinká a slušne sa odoberie opäť domou..podpriemerný pohyb rovnako tak úderový repertoár estetický backhand a to je tak všetko..vždy mi bolo tak nejak ľúto keď nastupoval proti Big3.
Reagovat
turista
Gasquet hraje tenis hezký na pohled ale na takového dravce jako je Nadal je jeho tenis neúčinný.
Reagovat
baba
Když vidím, co musely naše holky do 4. kola udolat a koho měl ve třetím Nadal...zatím má v cestě samé jednohubky, žádné silnější jméno, to se to potom hraje ....
Reagovat
Maisterstich
Nadal je 3. na světě, je docela logický, že v 1. kole nebude mít Kyrgiose, ve 2. kole Rubleva a ve 3. Medvedeva...

Každý rok tady jak pacienti brečíte nad losy.
Reagovat
Ondrej2280
Nadherne plaču,to musim ale uznat:)
Reagovat
vojta912
Vamos!! GOAT!!
Reagovat
Pe3k
Ty Federera tady nepleť smile
Reagovat
Maisterstich
Když seš 3. nejsi GOAT Pe3ku
Reagovat
Paixx
Však má nejvíc titulů na okruhu a nejvíc fanoušků, kdo jiný by měl být GOAT?smile
Reagovat
Amputace
Federer ještě hraje?
Reagovat
Pe3k
Tohle US open pole by porazil bez ztráty gemu smile
Reagovat
Amputace
fiftýnu*
Reagovat
Ondrej2280
a potom by sa spoteny zobudil:))
Reagovat
Marduch
Jasně, dře na návratu, hlavně voleje a halfvoleje, jeho trademark:

https://m.youtube.com/watch?v=8PS9mLPpeb4
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist