Nadal porazil Gulbise i posedmé, o finále se utká s Gojowczykem

2. 1. 2014, 23:40
Aktuality 16
ATP DAUHÁ - Rafael Nadal má nakročeno k prvnímu titulu z turnaje v Dauhá. První hráč světa dnes v Kataru porazil Lotyše Gulbise a jako jediný z osmičky nasazených postoupil do semifinále. V něm se utká s německým outsiderem Peterem Gojowczykem.
Rafael Nadal

Rafael Nadal se s Ernestsem Gulbisem utkal šestkrát a i když pokaždé zvítězil, jen jedou to bylo bez ztráty setu. Stalo se tak před třemi lety právě v Dauhá a španělský tenista dnes tehdejší dvousetové vítězství zopakoval. Lotyše porazil 7-5 6-4 a vzájemnou bilanci upravil už na 7-0.

Pro Nadala to však byl stejně jako v šesti předchozích případech těžký test. Zápas, jehož začátek byl kvůli dešti o dvě hodiny posunut, začali oba tenisté ztraceným podáním. Pak si dlouho nedarovai jediný brejkbol, až v 11. hře udeřil Nadal, který v následném gamu proměnil čtvrtý setbol.

Ve druhém setu se lotyšský tenista ujal vedení 3-0, náskok však neudržel. Nadal získal pět gamů v řadě, z toho čtyři po dlouhém přetahování přes shody, a nakonec po bezmála dvou hodinách mohl slavit postup do semifinále.



"Za vítězství proti Ernestsovi jsem rád. Když proti němu nehrajete dobře, je to velmi obtížné. Je totiž schopný trefit vítězný úder z každého koutu kurtu," komentoval Nadal.

Zítra se finalista z roku 2010 utká s překvapením letošního ročníku 162. hráčem světa Peterem Gojowczykem. Německý kvalifikant v Kataru vyhrál už šest utkání, dnes ve svém premiérovém čtvrtfinále zdolal 6-3 3-6 7-6 krajana Dustina Browna a vylepšil své maximum.

"Jsem šťastný, že jsem se tu dostal už do semifinále, je to neuvěřitelný pocit. Sezona 2014 pro mě začala opravdu skvěle," radoval se čtyřiadvacetiletý Gojowczyk, který do letošní sezony vstupoval s jedinou výhrou na okruhu ATP. Tu zaznamenal loni na US Open proti Sijslingovi.

Životního zápasu s Nadalem se již nemůže dočkat. "Teď jsem se s ním potkal v šatně a pogratuloval mi. Bylo to od něj hezké. Teď si myslím, že už mě zná.Když jsem ho potkal loni v New Yorku, tak jsem ho požádal o podpis. To mě asi ještě neznal," dodal Gojowczyk.

O zopakování finále z roku 2012 si v Dauhá zahraje Gaël Monfils. Francouzský tenista dnes oplatil loňské vyřazení Danielu Brandsovi, kterého smetl hladce 6-2 6-1 a připsal si proti němu první výhru ze čtyř vzájemných střetnutí.

Brands loni prohrál až v semifinále s pozdějším šampionem Gasquetem a letos se v Kataru postaral o vyřazení vítěze z roku 2010 Nikolaje Davyděnka a světové trojky Davida Ferrera. Loňský výsledek však nezopakoval.

Monfils se v semifinále utká s dalším Němcem Florianem Mayerem, jenž dnes zdolal ve třech setech Rumuna Victora Haneska.

- ATP 250 DAUHÁ -
(Katar, tv. povrch, 1,195,500 dolarů)
čtvrteční výsledky (02. 01. 2014
Dvouhra - čtvrtfinále:
Nadal (1-Šp.) - Gulbis (7-Lot.) 7-5 6-4
Gojowczyk (Něm.) - Brown (Něm.) 6-3 3-6 7-6(5)
Mayer (Něm.) - Hanescu (Rum.) 6-4 6-7(8) 6-4
Monfils (Fr.) - Brands (Něm.) 6-2 6-1
.
Semifinálové dvojice: Nadal - Gojowczyk, Mayer - Monfils.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
Mayo
tak a ide finále sympatické ...vamos RAFA
Reagovat
Mayo
ja som spokojný s dneškom, vamos
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som celkom rád, že sa Nadal pred AO tak náramne rozohrá a naučí sa zvládať aj krízové situácie..Nie že by ich riesit nevedel, ale pár previerok tesne pred GS nezaškodí..
Reagovat
nitrotaj
Teď to tam Rafa pere z backhandu jak nikdy a gojowczyk to tam furt nahazuje náhodně. Ale takhle by to rozhodně šlo.
Reagovat
Mayo
takýchto BH winnerov čo najviac poprosím
Reagovat
MarcelPersch
Rafa hraje strašně pasivně a připadá mi, že mu to ani nevadí, že tam schytává neustále winnery, jedna věc mi na Rafovi vadí, a to když dostane polodlouhý vyšší míč do FH, tak nezahraje plochý úder, který v dřívějších letech spolu s topsinem hrával, ale zahraje namotaný kopec, na který často dojede. Snad se zvedne- Vamos Rafa.
Reagovat
Mayo
dobre hrá toten ujo Gojowczyk ... podobá sa mi na Malissa alebo Feliciana Lopéza totým účesom ...vamos Rafa
Reagovat
Mayo
vlastne FL je ostrihaný ma napadlo tak na neho xichtom
Reagovat
MarcelPersch
Rafa po 5 gamech bez winneru :D
Reagovat
smazaný uživatel
S dovolením se sem nacpu, když tu nikdo není a jsem tu sama :) Marin má evidentně chuť vyhrávat, tak doufám, že se mu i dneska podaří :) Jdeme na to :)
Reagovat
smazaný uživatel
Marine, máš úžasný tričko, ale jestli hodláš takhle podávat celý zápas, jdu fakt spát....:)
Reagovat
smazaný uživatel
Zřejmě mají v Brisbane vyšší síť než je Marin zvyklý.. poslední šance, jinak na to kašlu..
Reagovat
smazaný uživatel
No nic, Marine bůh s tebou, až zase někdy budu chtít ponocovat kvůli hráči jménem Čilić, dejte mi snad někdo raději pár facek..:)
Reagovat
Vojtiik
uzasny monolog! :)) :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Životního zápasu s Nadalem se již nemůže dočkat. "Teď jsem se s ním potkal v šatně a pogratuloval mi. Bylo to od něj hezké. Teď si myslím, že už mě zná.Když jsem ho potkal loni v New Yorku, tak jsem ho požádal o podpis. To mě asi ještě neznal," dodal Gojowczyk.

Milé :)
Reagovat
tito
Respekt a pokora. Sympatické. Dám si ho do hledáčku.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist