Nadal porazil Ljubičiče, čeká ho jediný pařížský přemožitel Söderling

30. 5. 2011, 17:03
Aktuality 49
43 zápasů, 42 výher. Taková je po dnešku bilance Rafaela Nadala na French Open, na němž dnes obhájce loňského titulu postoupil do čtvrtfinále. V něm se může utkat se svým jediným přemožitelem v Paříži Robinem Söderlingem.
Rafael Nadal (© rolandgarros.com)

Pětinásobný vítěz pařížského grandslamu Rafael Nadal dnes na své cestě za vyrovnáním rekordních šest titulů Björna Borga porazil nenasazeného Ivana Ljubičiče bez ztráty setu. Chorvatský veterán sice v úvodní sadě zareagoval na Španělův rychlý brejk, Nadal ale stihl odvrátit nebezpečí tie-breaku a po necelých dvou a půl hodinách si připsal už své 42. vítězství v Paříži.

"Od začátku turnaje se zlepšuji, ale můžu hrát ještě lépe. S tím, co momentálně předvádím, tenhle turnaj nevyhraju. Občas udělám příliš mnoho chyb za sebou," řekl Nadal, který se v úvodu turnaje občas trápil a proti Američanu Johnu Isnerovi dokonce v prvním kole odehrál první pětisetový duel na pařížské antuce v kariéře.

V dalším kole čeká světovou jedničku finalista posledních dvou ročníků Robin Söderling, který si po setech 6-2 6-3 7-6 poradil s domácím domácím Gillesem Simonem.

Právě Söderling je jediným hráčem, který na Roland Garros dokázal Nadala zdolat: v roce 2009 porazil zdravotně indisponovaného Španěla ve čtyřech setech. Loni ve finále však už s Nadalem prohrál a na první grandslamový titul současná světová pětka stále čeká.

Rovněž ve čtvrtfinále je po dnešku domácí Gael Monfils. Devátý nasazený tenista rozehrál své utkání s Davidem Ferrerem už včera, ale tma jejich duel přerušila ve čtvrtém setu za stavu 2-1 na sety pro Monfilse.

Ferrer, který ve čtvrtém setu vedl 2-0, ovládl začátek dnešní dohrávky a utkání poslal do pátého setu. V něm mohl navíc rychle Monfilsovi sebrat podání, z brejku se ale radoval Francouz, který se ujal vedení 3-1. Za stavu 5-3 mohl Monfils zápas při svém podání ukončit, zarputilý Ferrer však odvrátil dva mečboly a srovnal na 5-5.

Rozhodnutí viděli diváci až ve čtrnáctém gamu rozhodujícího setu: Monfils si vypracoval další tři mečboly a tentokrát už nezaváhal. Zápas ukončil po 247 minutách forhendovým prohozem a postoupil do čtvrtfinále. V něm se utká s Rogererm Federerem.

 

Výsledky - French Open - muži (antuka, dotace 17,52 milionu eur):
Dvouhra - osmifinále:
Nadal (1-Šp.) - Ljubičič (Chorv.) 7:5, 6:3, 6:3, Söderling (5-Švéd.) - Simon (18-Fr.) 6:2, 6:3, 7:6 (7:5), Monfils (9-Fr.) - Ferrer (7-Šp.) 6:4, 2:6, 7:5, 1:6, 8:6, Chela (Arg.) - Falla (Kol.) 4:6, 6:2, 1:6, 7:6(7:5), 6:2.

 

Komentáře

49
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
a.magerova
Brad Pitt, Tom Cruise, Robert Downey Jr., Alain Delon, Michael J. Fox, Miro Šmajda, Tomáš Bezděda, Petr Rezek.... určitě je jich mnoho... to jen teď v rychlosti jsem sepsala kdo se mi líbí :-))

Tady jsem ale v noci sepisovala jen tenisty, aby to bylo k tématu :-)) Fakt ale musím uznat, že španělští tenisté jsou obzvlášť pěkní: Nadal, Robredo, Verdasco, Ferrer, Lopéz. Líbí se mi i Simon a Marat Safin, Djokovič, Berdych....
Reagovat
smazaný uživatel
Jo , tak to už je v celku evropský vkus ....já jen že ty český všední holky mají opravdu náklonost spíše nepochopitelně typům které jsem jmenoval...ve světě tomu tak rozhodně není !!!

( je snědý a snědý )

A tím jsem neurážel různé národnosti, ale jenom a jenom ženské Plemeno v Čechách !!!!!
Reagovat
Stan_Borowitz
Teda jo, ty máš ale širokej záběr. Dokonce i "Bratta Pitta" se tam vešla :-) Akorát nevím, kdo je Tomáš Bezděda, ale zjistím to asi na Googlu. Život je přece hledání, že...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale něco neuvěřitelného je !! Miro Šmajda !! žluté zuby, chování primitivní, společenské pózy nechutné a sympatie slizu 20 kilometrů hluboko v bahně na dně oceánu .

To musel být něaky překlep !!!!!!
Reagovat
Stan_Borowitz
Hm, a o německé ženské sexuální turistice do Afriky, jmenovitě do zemí jako Ghana nebo Gambie, jsi nikdy neslyšel?
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, pouze v malé míře do karibiku za atletickym Mulatem se zářicíma zubama a světově znějicí španělštinou. Nikoliv do Egypta za .....!!!!!!!! ( potvrdí ti to každá letuška....že je to opravdu až neuvěřitelné co češky předvádějí
Reagovat
a.magerova
Tomáš je ze slovenské superstar 1.ročník - 3.místo
Je to takový slovenský Brad Pitt :-)) ("Bratta Pitta")
Šmajdova charakteristika povahová mě nezajímá důležité je jak se mi líbí brát si ho nebudu - je moc mladej!!!

http://foto.osobnosti.cz/tomas-bezdeda-64139
Reagovat
smazaný uživatel
Najlepší a najkrajší a hlavne najviac sexi je aj tak jedine Feliciano Lopez :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No já se k tomu moc raději nebudu vyjadřovat:)... ale mojí přítelknyni tenis za tak moc nezajímá ale jak hraje Monfils tak hned je přilepená k obrazovce:))... Tak nevím jestli jsem pro ní jako běloch vůbec přitažlivý:)))
Reagovat
a.magerova
kostej: tak to sedlo :-)))
Takže za chvíli jí máš přilepenou u TV bo hraje s Rogerem.
Reagovat
smazaný uživatel
: ))
Reagovat
smazaný uživatel
30 čísel...:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
je mi luto, ze nadal hra naozaj tuto antukovu sezonu zle... dufam, ze znovu dostane chut hrat a vyhravat....je o nom zname, ze je prenho dolezite aby mal psychicku pohodu - dokazal ho uplne rozhodit rozvod rodicov! kedze je znamenie blizenec, a toho mam aj doma, viem presne ako mu je ked nemoze byt s rodinou a nacerpat sily. moj blizenec tiez potrebuje tento typ povzbudenia :-)))
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak ten rozvod rodičů už je snad poněkud ohraná písnička, vždyť už je to několik let zpátky a Nadal mezitím zažil nejsuverénnější sezónu, kdy se stal s obrovským náskokem světovou jedničkou. Problém bude jinde. Myslím, že se dá dokonce poměrně přesně pojmenovat. Ten problém se jmenuje Novak Djokovič.
Reagovat
smazaný uživatel
Kurs na Nadal vs. Soderling - nevzpomínám si, že ve čtvrtfinále by byl někdy tak nízko...
Reagovat
smazaný uživatel
Typická češka....! tmavé, snědé, nejlíp černé frajery ( to že jeden vypada jak opice Makak(Verdasco) a druhej jak Albanskej skořábkář( Tipsaservič )je uplně jedno ŽE ???!!!. Český baby dělají ve světě jen ostudu - jako jediny a první zavadějí do !! Egypta !! sexturizmus, "jezdit smradlavy arabaky !!!! A co takhle charizma a šmrc třeba typu takoveho Gérarda Philipe, Paula Newmana, Alana Delona, Bratta Pitta.... ?? Aha, ty jsou na tebe dost světlý ŽE ????
Reagovat
VlS
Hele třidevítko, jestli jsi dospěl, tak přestaň popíjet a jdi se z tý opice vyspat, jsi-li nedospělej, jdi za tátou, ať ti vrazí facku, jsi-li jen blbej, tak běž do .......za kámošem Goebelsem. Rasistický kecy nesnáším.
Reagovat
smazaný uživatel
Před lety, mi bejvala znamost nasadila parohy s cikanem, ale bylo to omluvitelne, protoze jsem si uvedomil, ze jsem v Čechach ! V Nemecku s občany Turecka žijou převažně češky...jak je možné že němky nikoliv !!!!!! V ČR se krásná baba ještě chlubí s tím, že potomka má třeba s Albncem
Reagovat
VlS
No při tvejch kecech se tvý bejvalce není co divit, to je možná lepší fakt s orangutanem na Borneu než mít tohle doma.
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš jak ses rozkecal....dik
Reagovat
smazaný uživatel
Devítko, ty seš další adept na ban. Tvůj přínos ostatním čtenářům se dá napsat jedním slovem houno. Pokud ovšem tvé texty nebereme jako grotesku pro pobavení.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, nacionalnímu a fanaticky vlasteneckemu Brožovi sem se dotknul té male bezvyznamné nazývejme jí aspoň Česká republika než to nepovedené jaksi pojmenovaní ČESKO
Reagovat
Stan_Borowitz
Každá provokace a i každý drsný fór mají svoje meze, kdy přestávají být jedovatými a vtipnými a stanou se jen hloupými a trapnými. A ty se za ony meze stále častěji vydáváš. Mimochodem, co je to ta "Bratta Pitta", nějaký druh pšeničného chleba ve tvaru placky připravovaného z mouky a kvasnic?
Reagovat
smazaný uživatel
Je vidět, že žijete mezi monitorem a obazovkou....a o živočišné realite nevíte vůbec Nic ! Naladte si nejlepe vychytane parametry od Brože ( pokud už nekoukaš 3D - tak se běž bodnout ) a přeji zajimave postřehy
Reagovat
taffer
Už výraz "živočišná realita" napovídá mnoho o IQ pisatele ...
Reagovat
Stan_Borowitz
on byl nalitej. Dnes se bude sám chytat za hlavu, co to tady blábolil.
Reagovat
taffer
Jj :-)
Reagovat
Ananas
Neřikal si tu někdy náhodou že ti je 12 nebo 13? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Videla som síce len prvý set, ale Rafa žiadna šťava ani energia, celkom nuda pozerať sa na neho v takomto rozpoložení.
Reagovat
Stan_Borowitz
v semifinále FO? To snad ne... Tohle už Andy asi neobrátí.
Reagovat
a.magerova
No jo no, to už asi nedá. Dnes prostě nemá svůj den.
Reagovat
a.magerova
No zítra Murray svůj den mít může :-))
Reagovat
a.magerova
Tak to teda klobouk dolů před Murraym.
Reagovat
Stan_Borowitz
Už to vypadalo líp a oni to přerušili. Kdy proboha ti Frantíci budou schopni přidat alespoň na dva hlavní kurty pár stožárů s lampama? To snad není tak náročný projekt...
Reagovat
a.magerova
No to oni raději přesunou kurty někam ke světelným stožárům než naopak :-))

Stane: tak Feliciano Lopez ?! :-))
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak oni tam nejsou schopni ani postavit dost záchodů, takže osvětlení je už asi zcela mimo jejich možnosti. Jeden ze čtyř největších turnajů roku. Prostě ostudné.

Jo, Feliciano, to by byl super parťák do trojky. Manželce se moc líbí. ;-)
Reagovat
a.magerova
Tak už je po 22 hodině takže trochu erotiky :-))

Stane tys snový manžel, můj manžel když už by mě chtěl do trojky tak třeba se Šarapovovou, ani Tipsareviče či Verdasca by mi nedovolil :-((((
Reagovat
Stan_Borowitz
No, to možná jsem, ale nic to nemění na tom, že ona o tom nechce ani slyšet. Smůla, co? Fakt je, že jsem nikdy nekonkretizoval, o koho by mělo jít, ten Feliciano by možná změnil její pohled na věc :-). Kdyby tak přijel na nějaký challenger do Prahy...

Verdaska bych taky bral, i když mě letos trochu nakrknul svým chováním a výroky, s Tipsarevičem už by to trochu drhlo, ale kdyby na něm trvala, tak asi jo.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jinak, na stejné téma - tenhle znáš? Povídá kamarád kamarádovi: "Poslyš, co kdybychom si dali trojku s tvou manželkou?". "No ty jsi se pomátl, to nepřipadá absolutně v úvahu," odvětí ten druhý. "Hm, škoda, tak tebe si škrtám..."
Reagovat
a.magerova
No a viděl jsi Tipsarevičovu ženu, k těm se přidat :-)), ale popravdě ani já na baby či trojky nejsem, ale takhle virtuálně o tom kecat... to mi jde :-))
Reagovat
Stan_Borowitz
Neviděl, ale věřím, že vypadá dobře, tenisti mívají dobrý vkus. Třeba Nadalova přítelkyně, to je přesně moje gusto :-)

A to já zase jsem na baby i na trojky :-) Tedy ne že bych si chtěl někoho třetího nastěhovat domů, ale jako takové sváteční zpestření to nemá chybu.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak jsem zagoogloval a jo, máš pravdu, je krásná. Na mou ženu sice nemá, ale to není žádná ostuda. Na ni nemá žádná :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Je tady někdo objektivní kdo ví proč hraje Rafa tak nepřesvědčivě, Rafa je můj kůň, ale ty výkony i když to naštěstí vždy vyhraje a dopadne to dobře jsou opravdu mizerné.
Reagovat
smazaný uživatel
citala som clanok kde vraj povedal, ze uvazuje o skrateni kariery. vraj su 4 grandslamy a 9 ATP 1000 do roka a rok ma 12 mesiacov. doma nebol od davis capu a indiana wells. vraj uz nema mentalnu silu a potrebuje odpocinok. vraj nema cas na poriadne treningy a nie este na zdokonalovanie techniky....prehry s djokovicom mu podla mna tiez nepridali na sebavedomi... dufa, ze sa z toho dostane.
Reagovat
smazaný uživatel
"Od začátku turnaje se zlepšuji, ale můžu hrát ještě lépe," řekl Nadal. ---Tomu říkám eufemismus. Nadal, obzvláště v prvním setu, hrál hrozně (na jeho normální poměry). Nutno ovšem podotknout, že Ljubičičovi se podařilo v rozhodujících chvílích hrát ještě hůře než Nadal.
Reagovat
smazaný uživatel
urovní tragicky zapas !!!! vubec nevim co si o tom myslet...
Reagovat
Stan_Borowitz
A co když je to nová strategie naordinovaná lišákem strýčkem Tonim? Nadal se tváří, jakoby zapomněl hrát tenis a ukolébává soupeře. Zápas se Söderlingem hodně napoví.
Reagovat
VlS
Rafa říkal, že je nějak víc nervozní než v minulosti a to že je příčinou, že forehandy často vyhazuje.
Příčinu nervozity nekomentoval, ale to by asi bylo zbytečné, že?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist