Nadal přišel o své možná poslední Indian Wells. Nemohu lhát sám sobě ani fanouškům, oznámil

7. 3., 06:38
Aktuality 88
Fanoušci v Indian Wells se zřejmě posledního představení trojnásobného šampiona Rafaela Nadala nedočkají. Španělský tenista hrající pravděpodobně svou poslední sezonu se nestihl připravit po lednovém svalovém zranění a z prvního podniku Masters 1000 v roce se odhlásil. Od loňského Australian Open a následné operace kyčle odehrál pouze jeden turnaj.
Profily hráčů
Rafael Nadal v Indian Wells na finále z roku 2022 nenaváže (© Profimedia)

"S velkým smutkem oznamuju, že se musím odhlásit z úžasného turnaje v Indian Wells. Každý ví, jak moc tohle místo miluju a jak rád tady hraju. To byl také jeden z důvodů, proč jsem sem dorazil, abych trénoval a pokusil se připravit," napsal šampion z let 2007, 2009 a 2013 na sociální sítě.

Nadal v lednu v australském Brisbane absolvoval první turnaj od loňského Australian Open, po kterém laboroval se zraněním kyčle a nakonec musel v létě na operaci. Navzdory rok dlouhé pauze ihned zaznamenal dvě hladké výhry nad Dominicem Thiemem a Jasonem Kublerem, v závěru čtvrtfinálové bitvy s Jordanem Thompsonem si ale přivodil svalové zranění v oblasti operované kyčle a následné vyšetření v Melbourne před prvním grandslamem roku odhalilo trhlinu.

Od té doby dva měsíce nehraje. V neděli sice v Las Vegas odehrál ve vysokém tempu vyrovnaný exhibiční duel s o sedmnáct let mladším krajanem a světovou dvojkou Carlosem Alcarazem, kterému podlehl až po setech 6:3, 3:6, 12:14, a v Indian Wells se připravoval na svůj první turnaj Masters 1000 od předloňského listopadu, ale na ostrý zápas si 37letý Španěl netroufá.

"Tvrdě jsem pracoval, ale nejsem připravený hrát na nejvyšší úrovni na tak důležité akci. Není to snadné rozhodnutí, ale nemohu lhát sám sobě ani tisícům fanouškům," uvedl Nadal v prohlášení.

Prohlášení Rafaela NadalaProhlášení Rafaela Nadala (@ Livesport)

Vítěz 22 grandslamů se měl v Indian Wells představit poprvé od roku 2022, kdy ve finále podlehl Tayloru Fritzovi. Ve čtvrtek měl vyzvat Milose Raonice, místo něj se proti Kanaďanovi postaví indický lucky loser Sumit Nagal.


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

88
Přidat komentář
Amputace
Tvl, hrozná sebranka tady Vážně šílené. Zlatý Eurofotbal.
Reagovat
Krisboy
Vítej, odborníku!
Reagovat
Amputace
Na toho jsem si nikdy nehrál, tenis ostatně ani není můj první sport, jen jsem se snažil vyvracet ty vaše bludy Ale je to marný boj. Stačí v rychlosti prolétnout, co tady předvádí to australské psycho, a každému, kdo nemá hlavu už nenávratně v pr.deli, musí být úplně jasné, že cokoli připomínající diskuzi tady nemůže padnout na úrodnou půdu.
Reagovat
Krisboy
Můžu se zeptal, který můj blud jsi se snažil vyvrátit?
Reagovat
Amputace
Jestli žiješ v iluzi, že v té záplavě blábolů, co se tady dají přečíst, jsi pro mě právě ty ten výjimečný, jehož bláboly si neotřesitelně pamatuji, i kdybych byl o půl noci vzbuzen -- nejsi.
Reagovat
Krisboy
Pak se ale nediv, že jsi pro smích. Žvanil. Tlučhuba.
Reagovat
Amputace
Komu? Tobě? Au.
Reagovat
Krisboy
Myslím, že nás bude více.
Reagovat
Patik
Teda ja zvyknem na Nadala žvanit kadečo ale Australan je už moc aj na mňa.. To už je priam posadnutosť..
Reagovat
Krisboy
Ale teď nejde o frustráta Australana, ale o tlučhubu Amputáta.
Reagovat
Patik
Ten mi príde v pohode
Reagovat
Krisboy
Tvrdí, že se snažil vyvracet nějaké moje bludy a když se ho zeptáš jaké a kdy, neví, nepamatuje se, nezajímá ho to.
Prostě směšnej žvanil, kterýmu -jako spoustě jiných zde- fanatismus dočista zatemnil rozum.
Reagovat
Amputace
Já ani nevím, kdo jsi. Nějak ses tady objevil, vůbec nevím, jak tady jsi dlouho. Splýváš mi s desítkami jiných a jediné, čím jsi pro mě výlučný a rozeznatelný, je to, že na mě v jednom kuse bezdůvodně útočíš. Zřejmě máš ze mě pěkný mindráček, protože od určité doby reaguješ téměř na všechno, co napíšu. Ba dokonce mě v diskuzích i sám od sebe zmiňuješ. Máš neustále plnou hubu keců na moji osobu, přitom ty sám mě ani trochu nezajímáš. A jestli si myslíš, že zrovna kvůli tobě budu něco dohledávat v měsíce starých diskuzích, tak ses asi vážně zbláznil. Ty o mně tvrdíš, že jsem fanatik. Když se tě zeptám, dokaž mi můj fanatismus, ukaž mi výroky, které jsou fanatické, také najdeš úplné ho.vno. Takže tuhle hru na mě vůbec nezkoušej.
Reagovat
Amputace
Ale jeden příklad tvého bludu za všechny ostatní ti přece jen dám. Nevím přesně, ve které jsi to plácl diskuzi. Bylo to kolem letošního AO, myslím, že diskuze k zápasu Alcaraze a Zvereva. Určitě to byl nějaký Alcarazův zápas, ale který konkrétně, to si najdi sám. Tvrdil jsi, že když už nemůžu fandit proti Federerovi, našel jsem si nový objekt a fandím teď proti Djokovičovi. Nesmysl a blud. V životě jsme proti Federerovi nefandil a nebýt to Nadalův rival, ani trochu by mi nevadil. Naopak Djokovič mi vadil odjakživa, respektive po celou dobu, co tenis sleduji, a vždy jsem v tomto duchu o těch dvou mluvil.
Reagovat
Krisboy
Až sem vleze Amputát, praskne mu žilka.
Reagovat
australan.tenis
Ten už to vzdal. Za poslední 3 roky tu prohrál tolik argumentačních bitev, že už nemá sílu vést seriózní diskuse. FH byl argumentačně zničen též. To je hotovo. Ani se nemají o co opřít. Musí to být těžké, fanaticky podporují jednodimenzionálního hráče, který má navíc kariéru postavenou na dopingu a lucku, že jako přeučeny levák měl největšího rivala jednoruč praváka. Po nástupu hlavního rivala už hrál kompletně druhé či třetí housle. Jeho legacy ani nemá takovou hodnotu, průměrný hráč mimo antuku. Federera přehrával kvůli stylistice (jednoruč BH byl odsouzen k neúspěchu proti preliftovanemu forehandu) a další jeho rival ho kompletně zdemoloval tak, že se maly scvrklý kulturista z Manacoru začal kompulzivně vyhýbat mimo antuku jakékoli přímé konfrontaci se srbským králem. Krásně se na to dívá, jak upadá v zapomnění do irelevantna. Bez fyzičky je kompletně exposed. Djokovič je mnohem talentovanější tenista, jelikož i se zhoršením fyzičky se uměl přizpůsobit. Njn, tenis má levels. :))
Reagovat
JUDAS14
Ty si neuvěřitelně neprofesionální nefanoušrk Nadala a píšeš formálně na úrovni, ale úplné nesmysly a vůbec nevíš o čem vrcholový sport je, vůbec.... Katastrofa co si tady napsal za nesmysly, vůbec otmu sportu nerozumíš, si zaujatý, Rafa tady utvarel s Federerem, Djokovicem, Murrayem a dalšími tenisty tenisové dějiny a dělali pro lidi nádherné zápasy, je to nejlepší antuka historie tenisu, který toho tenisovém světu mnoho dal, víš o tenise úplný prd si zaujatý člověk... Velmi, Djokovic je pán tenista i ostatní co utvarel dějiny, tohle si tato absolutní legenda co motivovala miliony lidí na světě nezaslouží, nehoraznost....... Jsem fanoušek tenisu, nikoliv specifický Nadala, ale tohle je shit od tebe.....
Reagovat
australan.tenis
Hrál jsem soutěžně tenis i squash.

Letos jsem byl i na Australian Open (jako divák).

Mám právo na svůj názor. Takže si nějaké svoje moralizování nech pro někoho jiného.

Nadal je podvodník nadopovany, je na to spousta nepřímých důkazů (i pár přímých důkazů). Pohrdám Nadalem. Jako člověk taky nestojí za nic, jelikož nechal těhotnou ženu doma, když měla před komplikovaným porodem. Dopal raději chtěl využít toho, že Djoka nepustili na US Open, aby vyhrál další GS bez toho... aniž by porazil skutečného šampiona Noleho.
Reagovat
Tennisfan77
Některé argumenty jsou poměrně přehnané. Nicméně souhlasím s tím, že Rafa je zrovna ten typ člověka který by vyměnil vlastní mámu za titul z Roland Garros. To je prostě holý fakt o jeho enormní soutěživosti.
Reagovat
Amputace
Holý fakt, že by vyměnil mámu za titul z RG, to vážně není. Se mi líbí, jak se všichni ohánějí tím kouzelným slůvkem "fakt" a přitom mu vůbec nerozumí. O něčem, co je míněno jako nadsázka, nelze mluvit jako o faktu. Nebo lze, ale je to formálně nesmysl. Nemáš zač
Reagovat
Tennisfan77
To je možné, ale Nadal umí z BIG3 prohrávat nejméně a má absolutně nejnižší míru soudnosti. Ostatně to co předvedl teďka v IW to pouze podporuje.
Reagovat
Amputace
Nevím no. Vážně těžko posouditelné. Zase neřve po podavačích, když se nedaří, nebo nehází rakety do hlediště. To je asi o tom, jak kdo vnímá "neumět prohrávat". Ať tak či tak, rozhodně jsi nenapsal žádný holý fakt.
Reagovat
JUDAS14
souhlas
Reagovat
victim
A jaká je ta správná míra soutěživosti podle tebe?
Reagovat
Amputace
Jo. Byl jsi na AO jako divák a 90% času jsi to tady zasypával hejty na Nadala, který ani nehrál Totální psycho. Nevidět to můžou jen podobní psychopati, jako jsi ty sám. Tvl, frajer je na jednom z největších tenisových turnajů a stejně má plnou hlavu Nadala
Reagovat
australan.tenis
Přišel jsi pozdě na párty, pusinko. Připomínáš mi takovou malou zhrzenou slečinku, která se opila, usnula (přišla o všechnu srandu), pak se vzbudila.... a viděla svého přítele mluvit s jinou slečnou.... A teď děláš žárlivou scénu a drama.

Vzhledem k tomu, že mi stačí na jeden příspěvek jedna minuta (víc nepotřebuji, abych tě argumentačně rozdrtil na prach), tak mi věř, že mi těch pár příspěvků na Nadala před spaním či ráno moc času nezabíralo v období AO. Když jsem byl v areálu, tak jsem si s nešpinil klávesnici mobilu. Neboj, ale děkuji Ti za starost. Hihihi.

Jenom škoda, že jsem nemohl toho tvýho prcka scvrklyho vidět naživo, kdyby ho někdo řádně ponížil na kurtu. Jeho ego by neuneslo, tak se raději rozhodl nezúčastnit. To mě mrzí, velmi - uznávám.

PS mé příspěvky o Nolem převažovaly. :))

Jo a mimochodem, dobrou noc.
Reagovat
Amputace
Spíš že jsi na něj vůbec myslel Na tom turnaji nebyl. Pro tvého koně už dávno nepředstavuje žádnou hrozbu. Ale stejně se ti dojmy z živého AO slévaly s hejtem na Nadala. Nemáš to v hlavě v pořádku. Až ukončí Djokovič kariéru, rozsype se ti svět. Po tom, co tady předvádíš, si vůbec nedovedu představit, že pak dokážeš ještě nějak smysluplně existovat. Chápu, že to ženeš do extrému záměrně a úplný kre.tén asi nebudeš, ale ten rys fanatismu je podle mě nefalšovaný.

Jestli ani nedokážeš pochopit, že se ti směju, tak jsi ještě větší mimóza, než jsem si myslel - ale to je spíš nemožné. Tvá prostinká bublinka v hlavě absolutně nepřijímá variantu, že tím tenisem každý nežije tak fanaticky jako ty. Stejně jako nepřijímá skutečnost, že většina fanoušků Nadala se s jeho koncem už dávno smířila a všechno navíc bere už jen jako bonus. Je až komické sledovat, jak to Nadalovo končení nejvíce prožívají lidé, kteří ani nejsou jeho fanoušky Jste klauni, ale ty jim jednoznačně vládneš. Čumět v Rod Laver Areně na Djokoviče a současně psát na český TP, že je Nadal nýmad, který by jistě prohrál, kdyby hrál Tragikomedie tvého života, jehož epicentrem je rivalita lidí, které ani osobně neznáš a kteří nic zvlášť bohulibého světu nepřinášejí. Kdyby nic jiného, já se na rozdíl od tebe neprobouzím a neusínám s myšlenkami na to, jak moc nenávidím nějakého tenistu.
Reagovat
JUDAS14
Si prostě brutálně zaujatý člověk, já te nechci hatovat, ale ty bys měl jako clovek, co tedy podle sebe tomu rozumí hodnotit tenisový výkon, to svoje na tom to důležité ... Jak muzes psát, že Nadal je sráč a boji se, když uznal i on i Fedex, že Novaka neprekonají, jak můžeš takto soudit světového rekordman takto?? Hele je demokracie a můžeš si psát poměrně co chceš, ale počítej s reakcemi.... Píšeš hovna jakej Nadal je vole. Co dělá se svojí ženou a podobný hovna...
Měl by sis uvědomit, že i kdyz ti je člověk nesympaticky, to neznamená, že nebudeš řešit co dokazal, taky můžu říct o Novakovi, že měl ze 3jce Nadal, Fedex a on nejhorší chování na kurtu a diskvalifilovali ho, taky se choval někdy jak hnup Novak, dobře, můžu to rict, ale co to má společného s jeho tenisovým výkonem?? Mám rád Nadala, vážím si ho a kdyby mi někdo drzel pistol u hlavy a já bych musel rict, kdo je nejlepší tenista řekl bych Novak i když Nadal i Federer mají své rekordy také, ale nikdy bych nepsal takový keci o Nadalovi, když mu jako zaryty tenisový fanoušek vděčím za spoustu nezapomenutelných zápasu.... Prostě pro mě z tebe jde cítít zaujatost a ego.... A i když si myslíš jaký si argumentaci buď, že tady někoho rozcupujes argumenty, tak si akorát ukázal zaujatost a neprofesionalitu.
... Ale já tě nenenavidim, jen mi vadí lidi, co píšou brutální nesmysly zaujaté....
Reagovat
JUDAS14
Máš právo na svůj názor, nevím proč mi říkáš co hraješ závodně, také hrají závodně tenis, ale co to s tím souvisí?? Pro mě si brutálně zaujatý neprofesionální clivek, co si myslí, že rozumí tenisu......... Si úplně mimo prostě.....
Reagovat
Amputace
Pozor. Nepíše formálně na úrovni. I v tomto ohledu stojí naprosto za houno.
Reagovat
australan.tenis
Aaaaa buuuuu pozoj pozoj.... Pozool... No malá, vyměníme plenku a dodáme kapesníčky. :))
Reagovat
victim
Jestli těm blábolům co tu píšeš říkáš "vítězné argumenty" tak pánbů s námi a zlý pryč.
Reagovat
Amputace
Vtipné na tom je, že je tak sám označuje. Takže on je tím, kdo rozhodl, že vyhrál Je to od něj obrovská show. Ale už trošku repetitivní. Chtělo by to vnést do repertoáru nějaký překvapivý prvek.
Reagovat
victim
Obávám se že žádáš o nemožné.
Reagovat
JUDAS14
Reagovat
Teo
Prostě konec, Rafo. Bylo to fajn.
Reagovat
Tennisfan77
Tohle mi smrdí čistým money huntem. (Ostatně když se podívám kdo vlastní IW ani se nedivím).

Udělám exhibici, tam nalákám fanoušky jak jsem fit (reálně se spíše do*ebu protože na hard už asi 10 let stejně nemám výkonnost). Nechám se nalosovat, shrábnu nějaký ten cash za nalákání fans a pak to skrečnu.

Sám Nadal moc dobře ví, že reálně může odehrát tak max Roland Garros pod injekcemi, na nic jiného prostě už nemá.
Reagovat
Krisboy
Jak to hovoříš o etalonu fair play?
Reagovat
Tennisfan77
Mě stačilo etalonových 150k USD za hodinu tréninku s ním. Taková lidovka.
Reagovat
Teo
Reagovat
Patik
150k za tréning a ani ti neporadí ako poraziť Djokovica na harde.
Reagovat
Tennisfan77
Tak to se už nikdy nestane, nemá cenu tedy polemizovat :D
Reagovat
Krisboy
Náhodou, na to, že hraje celou kariéru zraněnej, dosáhl toho hodně. I s Djokovičem. Spousta zcela zdravých hráčů ho neporazila nikdy.
Reagovat
Tennisfan77
Jasně, tak Rafovu kariéru nikdo nezpochybňuje. Pro mě je však do očí bijící ta postupně se zhoršující všestrannost. Někde v první polovině kariéry byl Nadal neporazitelný na antuce a dominoval i hardům, od 2013 jakoby šňůru přestřihli a vyjma pár záblesků USO 2017-2019 a AO 2022 prakticky mimo antuku nikomu moc neškodil. A ty zmíněné USO a AO byly vítězné zejména díky velmi příznivému losu (ve finále Anderson a 2x Medveděv).

Federer byl na antuce zase silný do roku 2011 a nebýt Rafy má tak 6 titulů z French Open.

Djokovič je jednoznačně nejkomplexnější z BIG3.
Reagovat
Krisboy
Proč nemohl do finále Andersona vyfasovat Berdych?
Aspoň ten jeden kousek mohl mít...
Reagovat
Tennisfan77
Berdych měl sice pech, viz. Wimbledon 2010 kde sundal Rogera s Novakem a stejně musel jít na Rafu. Nicméně těch proher s hráči mimo BIG3 a za ním v rankingu měl na GS taky jak máků. Čistě na BIG3 se prostě vymlouvat nelze.
Reagovat
Krisboy
To ano, ale já měl na mysli přimo toho Andersona, když už jsi ho zmínil. To by pro Tomáše byl dárek. Anebo taky ne - čtrnáctkrát nebo kolikrát ho - většinou hladce - porazil, a ve finále Wimblu by to podělal
Reagovat
Kandinsky1
Nepřekvapilo by mě to Ještěže k tomu nedošlo.
Reagovat
Krisboy
Jj, ušetřený nervy.
Reagovat
turista
Berďa měl v tom finále Wimbledonu 2010 smůlu, že předchozí výkony proti Federerovi a proti Djokovičovi nezopakoval ve finále s Nadalem. Kdyby udržel ten level tak by tu trofej vyhrál. Bohužel neproměnil ani jeden z několika důležitých big pointů a to rozhodlo.
Reagovat
JUDAS14
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To mělo být na té jeho jachtě s koupačkou, rautem a miss univers? Nějaká zážitková VIP akce?
Reagovat
Nola
vzdy ide o prachy, o nic ine, Rafa nemusi hrat, uz ma zarobene, prilakal fanusikov, tak zarobil aj turnaj, bol to velky hrac, resp. stale je, ked vyvolava tolko emocii, snad sa predstavi na antuke
Reagovat
Marduch
Holt ten los nebyl moc na rozehrání se
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Rozehrát se měl ne exhibici, ale očividně se někde stala chyba...
Reagovat
SydneyOpen
Před dvěma lety mohl důstojně ukončit kariéru a pěkně se rozloučit. Teď to je jen loterie jestli nastoupí/nenastoupí a silně pochybuji že se ještě někdy dá tak dohromady, aby vyhrál alespoň 2 zápasy na turnaji
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Kde že je ten náš kamarát, čo sa tu smával Rogerovi ako smutno končí kariéru?
A čo by tak povedal na toto...?
Reagovat
Patik
Takéto prehlásenia odhlásenia v deň zápasu no čistý truľo Nadal ako ináč.. "Nemám žiadne očakávania premna je dobrou správou a pozitivom ze tu vôbec som a môžem hrať idem si užiť každý zápas" a potom sa odhlasi ze nemôže hrať na najvyššej úrovni.. co mi nejde dokopy s tým ze nemá žiadne očakávania.. Tak potrebuje vysokú úroveň alebo si to chce len vlastne užiť bez očakávaní
Reagovat
Tomas_Smid_fan
On si jenom zapomněl přehrát, co řekl naposledy
Reagovat
enfee
Pokud jste nemeli nikdo podobne zraneni, tak nemate ani paru, jake to je. Chce jeste kousat a pak dustojne ukoncit karieru. Kdyby mohl, tak hraje... Ale tyvole s kyblikem z mekace v ruce se vas kritizuje co
Reagovat
Krisboy
Reagovat
Kandinsky1
Kam se podělo pivo na gauči
Reagovat
Krisboy
Vždyť lžeš celej život, šašku.
Reagovat
Patik
Reagovat
Newcombe
Je trapnej. Patří mezi nejlepší tenisty v historii, ale odchod nezvládá. Zbyl z něho jen pšouk. Staroch měl skončit už před pár lety co vyhrál Paříž. Já na něho budu vzpomínat jako na takového psychicky narušeného jedince trpící kompulsivní chorobou, kvůli které jsem ho přestal sledovat. Ale oceňuji jeho kritické myšlení (čínský virus, laciné vzývání mytologických postav..)
Reagovat
Pe3k
Takže exhibici hrát mohl a pak se nechal nalosovat do IW a pak se odhlásil?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Exhibici prohrál, takže...
Reagovat
Patik
Mal sa odhlásiť hneď po exhibícii pred žrebom.. Aj keď turnaj tým nepokazí keďže nieje nasadeny ale.. Mele jedno chce druhé a urobí tretie..
Reagovat
Kandinsky1
Tenisté s chráněným žebříčkem nemohou být nasazení ?
Reagovat
Patik
Neviem.. Môžu?
Reagovat
Tennisfan77
Nemůžou. PR se nenasazuje.
Reagovat
FandimRF
A tak bude jeste nekdy hrat nebo je to konec kariery? Co ma v planu?
Reagovat
australan.tenis
Bude objíždět turnaje, kde není Djokovič, Sinner, Alcaraz, Rune atd. Hlavně by neunesl další prohru s Nolem. Bude si chránit své procentuální ratio úspěšnosti vyhraných zápasů napříč kariérou. A na antuce bude jako by dělat, že ho něco bolí, ale bude hrát, protože je to jeho povrch. Na dalších površích může hrát taky, ale ego mu to nedovolí. Protože zkrátka není dostatečně dobrý tenista. Většího egomaniaka posedlého vítězstvím tenis neměl. Vypočítavý OCD insecure muž s tiky v obličeji, který byl do značné míry zneužíván svým krutým strýcem. V jejich rodině je zkrátka něco špatně. Mně je ho i docela líto, on musí mít neskutečnou anxiozitu z možných proher. Jeho strýc z něho vychoval vystrašeného kluka. Když mu jde vše na ruku, tak ok. Ale jakmile se musí přizpůsobit a je venku z komfortní pozice, tak to skřípe. Nadal nedokáže zvládat tyto situace. Převážně mentálně.
Reagovat
Serpens
Komentář přesně sedící na Djokovićova fanatického fandu a zároveň zapřísáhlého hatera Nadala, který nikdy nevydýchal fakt, že Nadal i Federer byli vždycky více vážení. Jak si můžete vůbec dovolit nazvat Nadala egomaniakem? Společně s Federerem jsou považováni za etalon fair play, vyrovnanosti a skromnosti. Posedlostí vítězstvím se prezentuje spíš váš guru Djokovic, který při sebemenších komplikacích na kurtu se začne chovat jako buran, řve na rozhodčí a mlátí raketou. Takže přiště trochu víc objektivity a méně radikalismu.
Reagovat
Pe3k
Nadal a fair play? Dobrý vtip a ta jeho předstíraná skromnost tomu taky žrali jen jeho fanatičtí fanoušci...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
No, on tu býval pod jiným nickem.
Na druhou stranu je nesmysl tvrdit, že Nadal nebyl posedlý vítězstvím. V tomhle směru si s Jokerem nemá co vyčítat, i když se k tomu každý stavá dle svého naturelu.
Reagovat
Patik
Nadal etalon fairplay
Reagovat
Kandinsky1
Společně s Federerem jsou považováni za etalon fair play
Reagovat
Nola
tak, tak, ked hlasuju spolocne za odobranie bodov za W, ked pocas kovidu si chrania ranking, prehodnotenim bodovania na viac krat, to tesat do kamena
, to fair play fair play ma dnes viac podob, zavisi ktora podoba sa paci fanusikom
Reagovat
australan.tenis
Btw. Opravte si "šampion z 2011". Tehdy tam s ním zatočil Djokovic,a ukázal mu, zač je toho loket na pomalém hardu.
Reagovat
LubosZabloudil
Opraveno, děkujeme za upozornění
Reagovat
australan.tenis
Cowaaaard.

Djokovič hrával s úlomkem kosti v lokti před operací s velikými bolestmi a díky němu sis s ním vylepšil (jak jinak jenom na antuce ) vzájemnou bilanci. Nejsi chlap, ty bačkoro. Pořád se vymlouváš na zranění, klaune jeden.

I ten Alcaraz musel hrát na 30 %, aby ta Netflix exhibice nebyla úplný propadák. Nekonzistentní steroidovy podvodníček. Užij si dovolenou s Contadorem a Fuentesem. Na kurtech z 90. let by si s tebou specialisti vytřeli.... Stejně jako Prime Djokovič. Vždycky jsi utíkal jako malé děcko. Fanoušci sportu k tobě nikdy nebudou chovat respekt. Bolestínku. Nashle na antuce, zmije.
Reagovat
Hector17
Zjistil, že by si s Mildou neškrtl, tak to vzdal.
Reagovat
Alien
Myslím, že Nagal - Nadala skvěle zastoupí!
Reagovat
darek.vrana
Minimálně je to dobré pro novináře a sázkovky, stačí změnit jedno písmenko.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
a pro ET jakbysmet
Reagovat
Tennisfan77
Chudák Nagal, ten finále kvaldy vyloženě odchodil a teďka musí hrát hlavní soutěž :D
Reagovat
Mistic
Takto to už bude do konca kariéry. Rafova labutia pieseň a posledná sezóna. Hasta la vista Rafa, bolo nám cťou!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist