Nadal s Federerem odstartovali na trávě vítězně

14. 6. 2012, 21:53
Aktuality 151
Největší hvězdy turnaje v německém Halle úspěšně zvládly přechod z antuky na trávu. Šampion z Paříže Rafael Nadal porazil tři dny po vítězném finále French Open Slováka Lukáše Lacka, Roger Federer si rovněž ve dvou setech poradil s domácím Florianem Mayerem.
Rafael Nadal

Rafael Nadal dostal v Halle na rozjezd soupeře, kterého dobře zná. Lukáš Lacko odehrál se světovou dvojkou už tři zápasy a loni byl jedním ze tří hráčů, kterým se Nadalovi podařilo dát 'kanára'.

Nic podobného se dnes na německém turnaji neopakovalo. Lacko sice až do stavu 5-5 držel s favoritem krok, pak ale Nadal vyhrál osm z devíti gamů a postoupil do čtvrtfinále.

"Ve druhém setu jsem podával líp, forhend jsem měl víc pod kontrolou a hrál jsem agresivněji," řekl po zápase Španěl, pro kterého je dnešní vítězství vůbec první výhrou v Halle - při svém jediném dosavadním vystoupení v roce 2005 totiž vypadl hned v prvním kole.

Ve čtvrtfinále se Nadal utká s domácím obhájcem titulu Philippem Kohlschreiberem, který si dnes poradil s Polákem Lukaszem Kubotem.

"Zítra to bude velká výzva, protože Philipp je obhájcem titulu. Já jsem tu dlouho nehrál. Hodí se mi každá hodina, kterou strávím na travnatém kurtu, protože jsem neměl moc času se adaptovat," uvedl Nadal.

Rogera Federera
čekal v úvodním utkání v Halle nevyzpytatelný Florian Mayer, který měl před dnešním utkání s favoritem bilanci rovněž 0-3. A ani on si ji nevylepšil.

Němec, jenž se v Halle utkal s Federerem už v roce 2005, byl světové trojce sice vyrovnaným soupeřem, koncovky obou setů ale lépe zvládl zdejší pětinásobný vítěz, který se prvního brejku dočkal v úvodní sadě za stavu 5-4. Servis si pak Švýcar bezpečně držel i v následující sadě; ta už směřovala do zkrácené hry, těsně před ní ale Federer udeřil podruhé a Mayera tak porazil 6-4 7-5.

Výsledky - Halle (tráva, dotace 750.000 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Nadal (1-Šp.) - Lacko (SR) 7:5, 6:1, Federer (2-Švýc.) - Mayer (Něm.) 6:4, 7:5, Haas (Něm.) - Granollers (6-Šp.) 6:3, 6:4, Kohlschreiber (8-Něm.) - Kubot (Pol.) 6:7 (5:7), 6:1, 6:3.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Huey/Lipsky (Filip./USA) - Čermák/Knowle (2-ČR/Rak.) 6:3, 5:7, 10:6.

Komentáře

151
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Ešte zmienka k širokej diskusii na tému spomalenie trávy ako následok vyhubenia servis/volej hry..

Ľudia spamätajte sa...Hra servis volej je krásna na pohľad, no v súčasnoti je už prežitkom..Spomalenie trávy má v zmene herných štýlov minimálny vplyv..Už Federer dokázal Samprasa poraziť, a to nie je Roger žiadny servis/volej hráč...V nasledujúcich rokoch dokázal na tráve triumfovať aj Hewitt, detto žiadny servis volej hráč..A to dokázal vyhrať W v roku 2002, teda pred 10 rokmi, teda približne v rovnakom čase a na rovnakej tráve, kedy dokázal na zelenom povrchu dominovať Sampras..To, že dokážu v Londýne triumfovať hráči s iným herným štýlom je výsledkom vývoja a prirodzeného progresu tenisu ako takého...
Reagovat
spaniel
A proc by to nemohla byt kombinace vsech uvedenych faktoru? Pomalejsi trava ti da vic casu na reakci na zakladni care a na lepsi prohoz. Kdyz se podivas na ten zapas co zminujes mezi PS a RF, tak Roger chodil na sit mene nez PS, ale porad mnohem vice nez dnes. A samozrejme druhy faktor, ktery zminujes, silovejsi atletictejsi hraci, schopni pod tlakem a v casove tisni zahrat skvely presny prohoz (treba Rafa).
Reagovat
smazaný uživatel
Kombinácia to byť môže, to nepopieram..Len si myslím, že spomalenie trávy je tým faktorom, ktorý ovplyvňuje hernú stránku v menšej miere...môj názor.
Reagovat
Pe3k
Nadal s Federerem odstartovali na trávě vítězně, ale Nadal už po ztroskotal na raketě Philippa Kohlschreibra. Gratulace Filípku.
Reagovat
smazaný uživatel
pockej za 2 hodky ty blbe
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Philip ukazuje Nadalovi ako sa hrá skutočný tenis na tráve.

K diskusii podo mnou, tráva sa spomalila, je drsnejšia, menej sa na nej šmýka (bavíme sa o Wimbledone) a má väčší odskok. Nemôžete očakávať od "inteligenta" typu "24" že to bude vidieť predsa :)

No a prečo je tráva stále najrýchlejšia ? Pretože sa spomaľujú aj ostatné povrchy, milý Forehand :)
Reagovat
smazaný uživatel
souhlasis s nejrychlejsim povrchem
Reagovat
smazaný uživatel
Asi máš dislexiu, tak ti to napíšem ešte raz. Tráva je stále najrýchlejšia, aj keď len mierne (porovnateľná s rýchlym hardom) preto, lebo sa aj OSTATNÉ POVRCHY SPOMALUJÚ. Také Indian Wells, Miami sú extra pomalé, nehovoriac o Australian Open a aj US Open bolo minulý rok pomalšie ako ostatné roky.

A blbom si nazývaj vlastného otca, ktorého zrejme ani nepoznáš :)
Reagovat
smazaný uživatel
Povrchy zrychluji - né spomalují. Zminujes A.open, zrovna tam je povrch od roku 2008 o dost rychlejsi nez puvodni reboudejs. Paris Bercy, taktez daleko rychlesi. Roland garos ani neni treba zminovat (piskajici boty-tvrdy vapencovy podklad). Tiriakovo experiment zbytecny upresnovat ! Novy povrch do hal, co chvali si Štepanek - rychlej jako prase.

Jsi mimo
Reagovat
smazaný uživatel
ale nehodlam to psat dokola pro diletanty
Reagovat
Pe3k
To není dislexie, ale demence :D
Reagovat
spaniel
To by me zajimalo, odkud jsi ty zvasty vzal? Napis nejaky odkaz. Ja totiz cetl jen vyjadreni hracu a to bylo vzdy jen o zpomalovani, tak by me to zajimalo. Navic RG melo vzdy vapencovy podklad a pod nim dokonce nejaky podklad ze sopky, jsou na to hrdi uz dlouhou dobu. A jen tak mimochodem, ten vapenec je rovno pod antukou a zpusobe vysoky odskok micu, a tech par mm antuky zpusobuje zpomaleni mice diky treni. Byl o tom nedavno clanek na tennis.com myslim.
Reagovat
smazaný uživatel
Počúvaj ty kretén, povrch Rebound Ace je RÝCHLEJŠÍ ako táto modrá guma, čo tam je teraz ! Veď to je úplne jasné, a vie to každý !

Paris-Bercy bol rýchly turnaj len do roku 2010, už minulý rok bol oveľa pomalší, hráči sa sťažovali na Twitteroch a to isté bolo aj na US OPEN. Hráči si fotili loptičky, ako sa menili po pár gemoch ! Môžem menovať, ak mi neveríš : Robert Linstedt, bol hráč ktorý sa vehementne sťažoval a Federer napríklad tiež.

Roland Garros bol rýchly len v roku 2011, vďaka tvrdým Babolat loptičkám, ktoré už ale tento rok opäť boli pomalé, oveľa pomalšie ako minulý rok.

Nevieš očividne nič o tenise, hlavne ten výrok o pomalom Rebound Ace ma pobavil :D úplne mimo :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ale no...Snáď by si nechcel porovnávať Phillipa a Rafaela..Obaja majú trochu iné priority..Ak by si bol pozorný, videl by si, že už pred turnajom som upozorňoval na Nadalove zvyky pred WImbledonom...Rozhodne sa oplatilo podávať proti nemu...Na základe zápasu 250 ATP sa rozhodne nedajú vynášať nejaké súda alebo ním dokonca podopierať nejaké tvoje filozofie v kontexte povrchu ako takého..
Reagovat
tito
-DDD. Takový den plný perel, že?
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas bol 50:50, Kohli bol proste v týchto podmienkach jednoznačne lepší.

Čo sa týka trávy a podmienok na tráve, rýchlosti atd nesúdim len z tohto zápasu, ale z celosvetových pomerov v tenise :)
Reagovat
spaniel
Ale vzdyt on nepsal o Rebound Ace, ale o reboudejs :)
Kazdopadne myslim, ze povrchy se nezpomalili kvuli Rafovi, ale kvuli divakum, aby byly delsi vymeny a atraktivnejsi tenis. Vysledek pro laiky asi dobry, ale minimalne Wimbledon bych nechal jak byl...patrilo to k nemu. Rafa je v tom nevinne, jen se trefil idealne do doby.
Reagovat
smazaný uživatel
Na A.open je to neodiskutovatelne - jasny charakter povrchu ( znevyhodnenost spanelu...reakce hracu )puvodni povrch nezvladal extremni teploty. Ano, na RG vapenec odjakziva, ale zamerne pres zimu nepřikryvany-totalne skamenely (tendence zrychleni). Paris bercy si zjisti..... , novinku dřevolaminatovy povrch do hal si take zjisti....., Tiriakovo kousek je jasny
Reagovat
smazaný uživatel
vlastne potvrzujes tu snahu o zrychlovani...blbe. S AO jsi uplne mimo ! Dohledej si to
Reagovat
smazaný uživatel
reboundejs plativaval vzdy za medium az pomaly
Reagovat
smazaný uživatel
Ani nehovor tito..Na prvý pohľad všedný tenisový deň a vzniklo nám tu takéto ródeo..
Reagovat
Heather_Fedex
a to vsechno spusobila jedna mala nevinna poznamka o facebooku ;))
Reagovat
Pe3k
Rafa prohrával s Philippem 0:3. Ale už to stáhl na 4:1 :D
Reagovat
tito
Koukám na to. Philipp je namotivovaný a hraje dobře. Ani bych se nedivil, kdyby dnes vyhrál a Rafa zahájil individuální přípravu. Ale o Halle až tak nejde, ne?
Reagovat
Pe3k
No to nejde. Mě jde o to, že takový hráč jako je Rafa, vámi aspirovaný na nejlepšího hráče všech dob, nemůže prohrávat s hráčem jako je PK. Pokud bude Rafa pokračovat v jeho výsledcích typu 11-15 proher za rok, nikdy se nemůže stát goat (greatest of all times), protože neměl žádnou dominantní sezonu a jak může být hráč, který nedominuje, považován za nejlepšího? Oprava Rafa dominuje, ale jen na antuce.
Reagovat
smazaný uživatel
Tyvoe, víš o tom, že fandíme hráči, kterej byl schopnej prohrát s Karlovicem nebo Benneteauem.
Reagovat
Pe3k
Tak doktor Karlovič může porazit kohokoliv.
Reagovat
spaniel
Tak Rafa prihlasil, ze udela vsechno co je mozne, aby Halle vyhral a ze da to do toho vsechno a to kazdou jednu minutu. Tak si myslim, ze mu o Halle celkem jde.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemůže právě, Rafa s ním nikdy neprohrál. Tehdy měl Roger problémy se zádama, jinak by od něj sotva dostal, jde jen o to, že podobný prohry prostě má každej hráč, a to i v těch hodně dobrejch sezonách. I letošní prohra s Roddickem na Masters je daleko horší než dnešní teoretická prohra Rafy, ke který nedojde.
Reagovat
Pe3k
To máš teda pravdu. Ta prohra s Rodickem to byl teda kolaps. Chci podotknout, že Federer když dominoval tenisu měl 4,5,6 proher za rok a Djokovic loni jen 5 proher a tomu se říká dominance a tomu se Nadal nikdy nepřiblížil...Na to jsem chtěl poukázat já.
Reagovat
Padme
Viděli jste ten zápas s Roddickem? Já jo a nebyl to kolaps. Roddick parádně servíroval a vyhrál TB. Ale to už je jedno.
Reagovat
tito
Pe3k - 1)ode mne jsi nikdy to, že Rafa je nejlepší hráč všech dob nemohl číst. Poněvadž jsem nikdy nic podobného nenapsal. Naopak jsem psal už dávno, že někdy závidím fandům Rogera jak většinou turnajů projížděl jak nůž máslem a v podstatě mu konkurovali jen 2 hráči. 2) je mi úplně jedno, jestli má 5 nebo 12 proher za rok, záleží mi jen na výsledcích na GS a 1000. Koneckonců kdyby jsi se mne zeptal na jakéhokoliv hráče v minulosti, jaké měl výsledky v daném roce, tak počet proher budu brát jako marginální záležitost. A tak je to v jakémkoliv sportu. A jestli dominuje či nedominuje- t.č. nikoliv, to je záležitost Novaka ale třeba v 2010 určitě.
Spaniel- a co má říct? Že ho až tak netrápí, když vypadne dříve? To by měl asi Gery opravdu radost. Ale zvláště v Queen´s bylo vidět již dříve, že se neserve ale opravdu "trénuje" na Wimbledon. Takže mne výsledky z Halle opravdu nevzrušují.
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl a byl to kolaps. Roger měl jít hned do brejku, místo toho nevyužil šance a vrátil Roddicka do hry.
Reagovat
Roger_Federer
25 lety Federer v top forme by z Karlovičem,Benneteauen,Isnerem ani Roddikem,Tsongou neprohral...mel tak 3-4 prohry za rok a to vetšinou z Nadalem na antuce pokud vim.
Reagovat
Padme
Ten zápas vyhrát měl, to souhlas. Měl ho pod kontrolou. Víc breaků i bodů, ale kolapsem bych spíš nazvala ten zápas s Djokerem. I když to je zase soupeř z jiné ligy.
Reagovat
smazaný uživatel
..."nemůže prohrávat s hráčem jako je PK" opravdu tvoje tenisova hloupost nemá břehy.

Chceš připomenout třeba Caňase.......2x!
Reagovat
Pe3k
Ok, dík za koment.
Reagovat
tito
:-))).
Reagovat
smazaný uživatel
28 stupňů východně: Astra 1N
BBC HD - frekvence 10847 MHz, modulace DVB-S2 QPSK, FEC 8/9, symbolrate 23000, polarizace V, parabola v Čechách od 80 cm

nebo v SD rozlišení
19 stupňů východně: Astra 1L
Eurosport DE - frekvence 12226 MHz, symbolrate 27500, polarizace H, parabola 60 cm
Reagovat
carolyn
My víme, nám už je to všem jasné, Broži.
Tos nám to ale mohl říct hned
Reagovat
Roger_Federer
Tak myslim že Kohlschreiber nam ukazuje jak se hraje tenis na trave...Servis sit,servis kratas,servis sit.
Reagovat
smazaný uživatel
13 stupňů východně: Hot Bird 13A
Supertennis HD - frekvence 11096 MHz, modulace DVB-S2 8PSK, FEC 2/3, symbolrate 29900, polarizace H, parabola 80 cm
Reagovat
smazaný uživatel
Ak by niekto vedel kde sa dá pozerať zápas Federera v Halle tak mi prosím nechajte link, lebo ako vidím na eurosporte sa to akosi vysielať nechystajú...
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.sportlemon.tv/
Reagovat
Madrileno
Bud kapku soudny, Rafa neni travar. Jeho uspechy prameni ze zpomalovani travy. V ere Sampras, Krajicek, Ivanisevic, Stich nebo Phillipoussis by nikdy nevyhral Wimbledon. Roger by se svym servisem asi stacil, ale Rafa ani omylem
Reagovat
Roger_Federer
Konečne nekdo kdo chape co tady řikam už mesic tomu blaznovi ...24
Reagovat
smazaný uživatel
Tráva je stále tráva...Antuka sa zrýchľuje, Rafa stále vyhráva. Spomaľovanie trávy nie je nijak dramatické..Čo sa týka tvojej skupiny, jediným fenoménom bol Sampras. Ostatných hráčov by Rafa na tráve ako 5násobný finalista zdolať mohol a mal.
Reagovat
Madrileno
uplne nesouhlasim, ze trava je stale trava. Sleduji tenis od dob Ivana Hrozneho a v jeho zivotopise popisuje, ze v jeho dobe napriklad neslo na Wimbledonu hrat jinak nez servis volej. Musime to brat s rezervou, protoze vyjimka byla.. Borg, ale jinak je to pravda ... McEnroe, dale pak Becker, Stich, Pete, atd. Add 2, kde jsi prisel na to, ze antuka se zrychluje?? Maximalne tak ta smouli v Madridu ;-)
Reagovat
spaniel
Hra na RG byla pry tento rok hodne pomala, i kdyz ne kvuli antuce, ale mice byli meksi a tezsi. Navic furt destivo. Ale hodne hracu se uz vyjadrilo, ze povrchy zpomaluji, nejvic asi AO.
Reagovat
smazaný uživatel
Aj ja sledujem tenis dosť dlho..A pamätám éru Samprasa...A viem, že odlišný tenis, ktorý sa vtedy na tráve hral bol skôr zapríčinený odlišnou dobou, než odlišnou trávou...
Reagovat
Roger_Federer
to je blbost každy hrač ti potvrdi, že se trava zpomalila o proti dobe před 5 lety..neuveřitelne, A Nadal je 5 nasobny finalista Wimbledonu prave jenom kvuli tomu, že vymyzeli hrači,specialisti na travu..Diky zpoleni povrchu.
Reagovat
smazaný uživatel
Nepopieram, že sa tráva spomalila. Hovorím len, že nie dramaticky. Stále je to jednoznačne najrýchlejší povrch na okruhu, vo veľa veciach špecifický..Ak si myslíte, že sa tráva spomalila, skúste si porovnať tenis z trávnatých turnajov a z okolia..Absolútne neporovnateľné, stále je to bum, bum, fiftín..To, že zmizol servis-volej nie je zapríčinené trávou, ale všeobecne tenisovou dobou a tenisom..Ten súčasný je komplexnejší,atletickejší, proste vytlačil servis-volej z piedestálu slávy....
Reagovat
Madrileno
Ze je tenis vice atleticky, na tom neco je.
Reagovat
Skeec
Forehand máš naprostou pravdu. Hráči jsou ryychlejší, tvrdší a hlavně přesnější. Je pravda že tráva trošičku zpomalila, ale pořád je to tráva a má vlastnosti trávy.
Reagovat
Pe3k
Tráva není nejrychlejší povrch, v minulosti byla, dnes ne. Celý tenis se změnil a Rafa může děkovat bohům, že hraje v současnosti protože v době servis síť by jen těžko cokoliv vyhrál...
Reagovat
Stan_Borowitz
že pravda je někde uprostřed, protože Borg... ten hrál podstatně defenzivnější tenis než Nadal, a přece dokázal na Wimbledonu ne jen vyhrát, ale i několik let dominovat v éře servis/volej. A že se dnes prosazuje jiný typ tenisu je částečně tím, že jsou hráči rychlejší a silnější, částečně tím, že se zpomalily povrchy a míče a částečně tím, že jim prostě odmalička trenéři tuto taktiku vštěpují. Ale kydyby se dnes narodil komplexní hráč, který by byl srovnatelně dobrý u baseline i u sítě, asi by tenisu naprosto dominoval.
Reagovat
Stan_Borowitz
blbost, Borg vyhrával taky a na síti se objevil tak 3x za sezónu.
Reagovat
Pe3k
Jenže Borg není Nadal...
Reagovat
smazaný uživatel
Když jsem koukala na dokumenty na Nově o Borgovi, Johnu M., tak tam tráva byla vyšlapaná po celým povrchu kurtu, až k síti..kdežto dnes je jen u základní čáry.
I to dokumentuje, jak moc se hra na trávě v čase změnila..neposuzuju, jestli je tráva pomalejší, rychlejší..nevím. Mě zaujalo na první pohled tohle, a pak jak hráči šli snad po každým servisu na sít.
Reagovat
Pe3k
A ještě k tomu co jsi psal výše. Nesouhlasím s tím, že komplexní tenista by dominoval. Komplexnost je samozřejmě důležitá, ale hlavní je mít všechny jednotlivé údery na špičkové úrovni a ještě lépe je mít nejlepší ze všech. Komplexnost ti nezaručí nic, snad jen to, že si soupeř s tebou dobře zahraje :)

Btw. Federer je komplexní tenista a dominoval nejvíce ze všech, ale i tak nesouhlasím s tím, že stačí být komplexní.
Reagovat
Stan_Borowitz
Možná jsem se špatně vyjádřil, chtěl jsem říct hráč, který by byl mezi nejlepšími ve hře na baseline i u sítě a pokud možno i servis. Nepopírám, že Federer hraje výborně u sítě, ale když srovnám jeho náběhy na síť a přesnost volejů s Llodrou, tak Llodra je o třídu výš, i když je jinak průměrný hráč.
Reagovat
smazaný uživatel
Trava byla a je stale nejrychlejsim ...! To ze treba uz neni tak tvrda, to neznamena, ze se na ni nehraje svižný tenis - zkluz mice a "odskoky zustavaji. Trochu rozumu do hrsti - samozrejme po Ing Pe3k to chtit nemohu
Reagovat
smazaný uživatel
jsou extremne utocny hraci a trava jim proste nejde....viz treba Ljubicic
Reagovat
Madrileno
Sonjo, nic ve zlym, ale proste Nole se zlepsi az moc, ohrozuje tak sber Grandslamu pro oba R + R, a proto mu nefandim. Ale fakt je, ze ma porad co zlepsovat, uplne se hrozim, jak nebezpecnej bude az zlepsi servis ;-)
Reagovat
Sonja
Vidíš, takhle když to napíšeš, je mi to hned sympatičtější...to nešlo napsat rovnou? Bez těch "shitů"?:-)...
Reagovat
Madrileno
OK, priste se polepsim :-D
Reagovat
smazaný uživatel
äle kdyt vam stale připominam, ze Rafael hraje lepsi tenis uz na trave....nez treba na antuce - to je Fakt
Reagovat
Roger_Federer
infaltilni blazne...proč to sem tahaš?Ano z robota bude brzi nejlepši travař na zemi..
Reagovat
Stan_Borowitz
Možná jo, ale problém je, že lepší tenis na trávě než na antuce hraje spousta tenistů.
Reagovat
smazaný uživatel
na trave musi projevit prave tu jeho šikovnost a jeho tenis je i daleko zabavnejsi ( samozrejme libí se mi vsude, ale antuce podlehá charakteru povrchu )... nenecha te jak se rika v klidu - podobne jako velky Andre
Reagovat
Stan_Borowitz
To máš určitě pravdu, s ryze antukovým tenisem by na trávě pohořel v prvním kole. A že má Nadal šikovnou ruku, o tom snad nikdo nepochybuje. Navíc fakt hodně zlepšil podání.
Reagovat
smazaný uživatel
jsou prece blbci co pisou ze je to jen hora svalu - 84 kg :)) a bežec...zejmena ing Pe3k. Rafael ma nejvetsi uspesnost na síti zde všech !!
Reagovat
Stan_Borowitz
No, zase to nepřeháněj, když za zápas 5x naběhnu k síti a z toho mám 4 úspěšné zásahy, tak mám vyšší úspěšnost než ten, kdo naběhne 20x a je 15x úspěšný, že. Že by byl Nadal na síti lepší než třeba Llodra, to si nemyslím.
Reagovat
smazaný uživatel
presne tak sem to myslel ! je to tak
Reagovat
Stan_Borowitz
je médium primárně určené pro děti, teenagery a psychicky nevyzrálé dospělé jedince podobné jeho zakladateli Zuckerbergovi, takže jakákoli argumentace, v níž se uvádí termín Facebook, je dětinská.
Reagovat
Stan_Borowitz
tento příspěvek patří do jiného vlákna.
Reagovat
smazaný uživatel
Na druhú stranu FB má momentálne takmer miliardu uživateľov. Je to celkom smerodajná vzorka..Na percentuálne rozlíšenie fanúšikovských základní by kľudne stačilo milion respondentov...FB združuje miliardu skôr mladých a stredne starých uživateľov a nesúhlasím, že je len zlý...Záleží od toho, do akej miery si ho človek k telu pripustí. Pre mňa je aj v mnohých veciach praktický, dôležitý komunikačný nástroj aj čo sa práce týka..
Reagovat
Madrileno
Stane, a co treba online hry, takovej poker na FB je super
Reagovat
Stan_Borowitz
To nepopírám, určitě to o skladbě fanouškovské základny vypovídá, ne že ne. Navíc Federerova hvězda asi zvolna zapadá, zatímco Nadalova stále jasně září. Kromě toho, kdokoli přijede do Španělska a zejména na Mallorcu, tak se s Rafou setkává prakticky na každém kroku, už na letišti v Palmě jsou s ním obrovské plakáty. On je tam opravdu nesmírně populární. A i jinde, samozřejmě - je to vynikající sportovec a podle všeho i sympatický člověk.

Obecně k FB - ta miliarda uživatelů je číslo, které mne spíš děsí než cokoli jiného. Otázkou samozřejmě je, kolik z nich je aktivních, a kolik takových jako já, co si kdysi ze zvědavosti zřídili účet, aby zjistili, že jim k ničemu není. Ze sociálních sítí mně osobně připadá k něčemu jen LinkedIn, ostatní považuji za marketingovou bublinu, největší z nich právě FB.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s Forehandem. Záleží pouze na tobě, co si nastavíš jako primární zdroj informací,co mě nezajímá dá se pohodlně omezit. Osobně z tohoto média čerpám spoustu informací, nehledě na to, že rychlost šíření informací je neporovnatelná s jinými médii :)
Reagovat
Stan_Borowitz
bez urážky, tvou zmíněná aktivita přesně zapadá do mé definice...
Reagovat
Stan_Borowitz
já osobně dávám před rychlostí šíření přednost kvalitě informací. Ale nikomu samozřejmě FB nevymlouvám, jen říkám svůj názor.
Reagovat
spaniel
Je super, ale nac travit hodiny pokrem zadara, kdyz muzes hrat o penize a aspon neco z toho mit? Jinak nechapu proc se na FB pokru daji chipy koupit, teda hodnotu maji, ale prodat se nedaji...
Reagovat
smazaný uživatel
Osobně preferuji obě dvě stránky. Dneska už pomalu většina společností a institucí má svou stránku založenou a snaží se průběžně ukládat informace o svých aktivitách. Je sice fakt, že poslední vývoj se mi moc nelíbí, reklamy, timeline. Ale dalo se to čekat - reklama byla jen otázkou času. Osobně - hry a na podobné aplikace nemám čas.
Reagovat
Stan_Borowitz
Rychlost je téměř vždy na úkor kvality... reklama je to poslední, co by mi jako uživateli FB vadilo, nějak přece musí FB ty nasbírané duše zpeněžit a vrátit investorům to, co do něj narvali. Neříkám ani, že by FB neměl existovat, ale prostě je to podle mne marketigově vyhnaná bublina tak stonásobně přesahující svůj reálný potenciál. Je jen otázkou času, kdy se "zreální" ... a pak mi přestane vadit. Ale dosti Facebooku, vraťme se k tenisu...
Reagovat
smazaný uživatel
Osobně FB taky nemám, nepostrádám ho, fandím Rafovi, ale nepotřebuju to "křičet" do světa..

"marketigově vyhnaná bublina tak stonásobně přesahující svůj reálný potenciál..

No, tady s tebou nesouhlasím, už jen to, že zakladatel dal akcie FB na burzu a vlastně tím se stal každý zaměstnanec držící akcie FB milionářem, je myslím dostatečný argument, že to není jen bublina, takže nějaký potenciál mít musí.
Reagovat
Stan_Borowitz
povíme si to za pár let... Ostatně cena akcií FB od uvedení na trh klesla, což nasvědčuje tomu, že byl při IPO přeceněný. Cena akcií vzhledem k zatím malým příjmům společnosti vyjadřuje spíše očekávání investorů, že se v budoucnu podaří nějak "vytěžit" tu miliardu uživatelů. Na rozdíl od Google, který má realistický obchodní model pro dobré i špatné časy, mi obchodní model FB připadá vhodný do doby rozmařilosti, kdy chleba je dost, takže lidé poptávají zejména hry. Ale jsme téměř na konci éry novodobé říše římské a brzy možná nastane doba, kdy na hry nebude čas, protože všichni se budou shánět po chlebu. Takovou dobu nemá FB šanci přežít. Ale i pokud nedojde k nejhoršímu, bude pro FB velmi obtížné zajistit dostatečné výnosy k tomu, aby naplnil očekávání investorů. Toť můj názor jako člověka, který v timto oboru podniká už řadu let a zažil velkou internetovou bublinu z přřelomu tisíciletí...
Reagovat
smazaný uživatel
Vím, že cena od uvedení na trh klesla, a taky to, že se před uvedením akcií na trh cena "uměle" nadhodnocuje, aby pak reálně klesla a byla v podstatě na výši, jaká je..A můj osobní pocit z toho všeho je, že zatím je pořád doba her, která přeje FB, když jde na trh nový model čehokoliv od Applu, je to téměř davové šílenství, až neskutečné souznění s daným produktem od té jedné vyvolené značky.
A čím víc lidi poptávají "chleba" tím víc se asi bude dařit těmhle uměle vytvořeným marketingovým "bublinám" jako únik od toho všeho..
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak jasně, snažíš se z investorů vytřískat co nejvíc peněz, takže se nadhodnoduje. Jde ale o to, že investoři většinou po čase přestanou až tak zajímat měkká čísla (počty uživatelů a tak) a začnou se zajímat o tvrdá čísla (EBIT). V tomto okamřiku vidím slabinu FB, zatím nikdo pořádně neví, jak udělat z měkkého tvrdé :-)

A Apple, to je marketingový zázrak. Přesvědčit tolik lidí o tom, že v podstatě obyčejné výrobky s omezenou použitelností a problematickou kompatibilitou jsou něčím naprosto výjimečné, je skutečně zázrak. To říkám s naprostou vážností jako majitel iPadu. A trochu se obávám, do jaké míry za tím zázrakem stál Steve Jobs. Podle mne tak z 90%, stačí se podívat do historie Applu.
Reagovat
smazaný uživatel
..jak udělat z měkkého tvrdé :-)

To mi nedělej :-))))) já to vím, ale vážně, tedy:
S tím Jobsem máš pravdu, četla jsem o něm, jak ho z firmy vyhodili? a ona stagnovala, až se pak vrátil, dal všem vizi, nějak je přesvědčil, aby ho všichni následovali a dokázal udělat jak píšeš, neuvěřitelné..to jen ve zkratce, samozřejmě to byl dlouhý proces.
Ty výrobky jsou sami o sobě "bezcenné", ten uživatel musí prostě být "kompatibilní"..jen s tím, co je zas od Applu, takže takový doživotní věrnostní program :-))
A proč se obáváš, že za tím stál z 90% Jobs? Protože když umřel, tak nemá ta firma už jeho rukopis, nápady, vize? Ona ještě asi nějakou setrvačností pojede..ale co bude pak :-/
Reagovat
spaniel
Nemyslim ze jsou vyrobky Apple bezcenne. Jsou inovativni, pravda je, ze iphone byl prvni telefon sveho druhu a zpusobil revoluci. Ostatni ho bud zacali kopirovat (Samsung, HTC) nebo jdou do kytek (Nokia). Ano, iOS je uzavreny, ale neni prakticky nic, co by se spravnou aplikaci nedokazal. Ano, aplikace jsou sice placene, na druhou stranu overene a funkcni. A ja vyvojarum dopreji, at jsou za svou praci odmeneni.
Reagovat
Stan_Borowitz
O tom nepochybuju, v tomhle jsou holky z 96% úspěšnější než chlapi... :-)

Ano, bojím se, že bez Jobse Apple nějakou dobu pojede setrvačností a pak už jen z kopce, stejně, jako když odešel poprvé. S tím rozdílem, že teď už se nevrátí, aby Apple zachránil. Ale třeba ne, kdo ví?
Reagovat
Stan_Borowitz
No vidíš, v tom je právě kouzlo marketingu. iPhone samozřejmě zdaleka nebyl první smartphone, i když se marketingovým mágům Applu podařilo svět přesvědčit o tom, že ano. Jako první ale zřejmě úplně odstranil klávesnici a nahradil ji dotykovým displejem (konkurence využívala klávesnici nebo kombinaci klávesnice a dotykového displeje). To je ale podle mne poněkud problematický krok, zejména u iPadu, který je díky tomu prakticky nepoužitelný nad rámec předmětu pro volný čas.

Kromě toho mi na Applu vadí, že jako uživatel nemám přístup k operačnímu systému jinak než přes nějaké jejich velmi omezené rozhraní. Zasíťovat cokoli od Applu do standardní Ethernetové sítě je natolik komplikované, že to nestoji za tu námahu. Atd. atd.

Samozřejmě nejsou výrobky Applu bezcenné, ani Ema to tak nemyslela, každopádně ale jsou nadhodnocené a přeceňované.
Reagovat
Stan_Borowitz
ještě k té úspěšnosti 96% - tedy když vynecháme samovytvrzování, samozřejmě :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, že jsi mě doplnil, samozřejmě "bezcenné" mám v uvozovkách právě proto, jak píšeš..měla jsem za to, že to netřeba dál rozebírat, ty jsi pochopil ;-)

"každopádně ale jsou nadhodnocené a přeceňované."

A to je právě ta "genialita" Jobse, protože to chce opravdu mimořádný přesvědčovací schopnosti, vizionářství, aby si lidi tyhle výrobky kupovali a zcela se s tou značkou ztotožnili, že nic jiného už si ani nekoupí a neustále se na to nabalují další služby, které jsou vzájemně propojené, ale fungují jen na tom principu v Applu.
Ta 4 % akceptuji ;.-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Souhlasím, Steve Jobs byl génius. Ale jak se praví v knize Genesis "prach jsi a v prach se obrátíš" a smrt se žádnými marketingovými triky oblafnout nenechá...
Reagovat
Stan_Borowitz
Jinak mne ale mrzí, že nám to s tím Halle letos nevyšlo, asi bychom si během té dlouhé cesty hezky popovídali.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak příští rok, třeba to vyjde :-) Taky myslím, že bychom si měli o čem povídat a řeč by nestála.
Reagovat
smazaný uživatel
nooo a rýsuje se nám zajimavá semfinále a pak české finále...:D
Reagovat
Stan_Borowitz
že vypadl Rosol v Queensu, mohli jsme mít tituly z obou turnajů na trávě a připravit si dobrou výchozí pozici před WB.
Reagovat
patriks
Dříve se používalo elektronické detekční zařízení na detekci dlouhých míčků na čáře podání, ovládal to rozhodčí na této čáře. Neví někdo proč a kdy to zrušili ? Podle mě to bylo dobré, eliminovalo to spoustu dohadů na místě, kam míčky dopadají největší rychlostí a rozhodčí často jen tipují. Když byl míček za, ozval se tón - nikdo se s nikým nedohadoval a šel na druhé podání nebo byla dvojchyba.
Reagovat
Madrileno
zbytecne hadky. Ja fandim Rafovi a preju i Rogerovi, kdyz nemuze Nadal vyhrat, takze jsem na FB jako fanousek u obou. Pojdme si radeji uzivat fakt, ze je era, kdy proti sobe hrajou jedni z nejlepsich tenistu vsech dob ;-) Zkratka a jasne, Vamos Rafa, Alles Gute Roger, shit Nole
Reagovat
Sonja
Ty seš shit:-/
Reagovat
a.magerova
nejvíc se tu vždy nadávalo na současnou tenisovou světovou jedničku :-((
Už se zase těším až tu budou nejvíc "kopat" do Rogera :-)))
Reagovat
Skeec
Za ty 4 roky se tu nejvíce kopalo do Rafaela a nejméně do novaka. Což je celkem logické vzhledem k tomu že na tomto portálu je drtivá většina Federer fans a Novak je na vrcholu "krátce".
Reagovat
Madrileno
hajde Sonja, hajde :-D:-D:-D
Kdo ti slapnul na bolistku
Reagovat
Sonja
Tak vidíš, že to umíš, na co ten "shit":-)
Reagovat
Heather_Fedex
uplne jako bulvar ;)) takze z toho ted plyne, ze rafael je popularnejsi, nez roger, vid?? jak uz jsem napsala, ne kazdy clovek se k fandovstvi verejne prizna...
Reagovat
duhove_hovinko
NEPODSTATNÉ!!!! Podstatné spíš bude, co uděla dnes Federer s Raoničem. Nebo Raonič s Federerem.
Reagovat
Padme
Tak tak. Hlavně pořádně držet palce Rogerovi:)
Reagovat
smazaný uživatel
Dámy a páni,je mi velkou ctou vám oznámit,ze vcera popoludní Rafael Nadal prvykrát vo svojej kariére predbehol Rogera Federera v oficialnom pocte svojich fanúškov..

Nadal - 10. 789 221 FB fans
Federer - 10.788 731 FB fans
Reagovat
rod_laver
u téhle komparace mě pak zamrazí pohled na počet fanoušků Djokoviče :)) btw Rafova a Rogerova struktura fanoušku je poněkud odlišná.. :)
Reagovat
VlS
No, mají veliké štěstí, že nemají daňový domicil v Česku, na Slovensku a v přilehlém blízkém okolí. Kalousek, Fico, Orbán by jim takový počet fanoušků nepochybně zdanili, a to bych jim tedy nepřál. :-D
Reagovat
Heather_Fedex
ja ku prikladu na facebooku federerovi nefandim ;)
Reagovat
smazaný uživatel
ja taky ne, takze zjevne nejde o tenis... A pak jde o co, damy a pani? .... ;-)
Reagovat
Pe3k
Tak alespoň v něčem ho Rafa předběhl. Asi si založím facebook a půjdu to dohánět :)

ATP 250 Halle 2012 R2 Federer Vs Mayer Highlights [HD]

http://www.youtube.com/watch?v=s-54wsEheNo&feature=g-all-u
Reagovat
spaniel
Svycarsko 8 milionu obyvatel, z toho advycaru 6,4 milionu. Spanielsko 46 milionu. Asi tak :)
Reagovat
Heather_Fedex
spravny postreh, spaniel ;)
Reagovat
spaniel
A dalsi vec, ja mam na FB oba, plus par dalsich. Kvuli novinkam atd. Zachvili bude ATP davat body i za FB asi...
Reagovat
Heather_Fedex
ja nepotrebuju celymu svetu dokazovat sve fandovstvi rogerovi. mne staci muj vnitrni pocit. a navic jsem si jista, ze rada lidi, kt. fedexovi fandi, ucet na facebooku nema (africke deti, kt. roger navstevuje, kuprikladu)
Reagovat
Skeec
Aha takže Rogerovi fandí spousta lidí, ale na FB to nemají. A u Nadala to tak být nemůže? Zase hledání výmluv ...
Reagovat
Heather_Fedex
to, ze se roger narodil ve svycarsku, kde je cca 5 krat mene lidi nez ve spanelsku, neni vymluva ale fakt ;)
Reagovat
Skeec
A Fb existuje jen ve Španělsku a Švícarsku? ;)
Reagovat
Heather_Fedex
asi vic fanousku maji z rodne zeme, nez z cizi- vetsinou to tak byva
Reagovat
Skeec
No jo to je ono "ASI". Takže pouze odhad. Občas tu do diskuze mrnu a není tomu tak dávno kdy tu tohle nějaký fanoušek Rogera vytáhl jako nějaký argument. Tehdy bylo všechno v pořádku, ale najednou není a je to samé asi. Samozřejmě že to neznamená kdo má víc fanoušků nebo je populárnější, o to mi vůbec nešlo.
Reagovat
spaniel
Ja si myslim, ze je jen logicke ze maji nejvic fanousku ze sve zeme a zbytek z celeho sveta. Bylo by zajimave videt tu skladbu lidi. Kdyby byli domaci procentualne zastoupeni stejne treba 10%, tak ma Rafa 4,6miliona spanelskych priznivcu a Roger 800 tisic. Proste si myslim, ze samotne cisla neukazuji nic, ale kdyz to nekoho potesi...
Reagovat
Skeec
Zřejmě špatně četeš a nebo jsi vůbec nečetl můj poslední koment. Logické to možná je, ale důkaz pro to tu nikdo nemá, takže je to pořád jen nějaký odhad.
Reagovat
a.magerova
Doma není nikdo prorokem.
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlasím s tým, že to logické je...Dokonca by bolo logické, ak by mal Rafa vo svojom portfóliu aj väčšie zastúpenie fanúškov zo španielsky hovoriacich krajín...Ale prečo má potom Serena z 250 milionovej Ameriky len milion FB fanúškov, kdežto Sharapova ich má z dvakrát menšieho RUska 7,4 mil?..Nebude to zrejme až také jednoznačné...

Každopádne obaja tým len dokazujú svoj fanúšikovský "monopol"..Djokovič má v tomto smolu, prišiel v čase, kedy bol tenisový tábor už viac menej rozdelený..
Reagovat
Stan_Borowitz
je médium primárně určené pro děti, teenagery a psychicky nevyzrálé dospělé jedince podobné jeho zakladateli Zuckerbergovi, takže jakákoli argumentace, v níž se uvádí termín Facebook, je dětinská.
Reagovat
spaniel
Tak predpokladam, ze dukaz maji admini ve FB. Nevedel jsem, ze abych se mohl neco napsat, tak musim mit dukaz. Stacil by pak nejaky link, nebo bys chtel u notare overenou kopii s podpisem Zuckerberka? Dale predpokladam, ze Rafa ma vic mladsich fanousku, pravdepodobne vic mladych devcat a Roger spis stredni a starsi generaci fanousku. P.S. Dukaz zase nemam.
Reagovat
spaniel
Stane, nemusis byt zase tak ostry :) Snad nejsi jeden z tech co sleduji jen dokumenty BBC na CT a ctou jen naucnou beletrii a vsichni ostatni jsou pro tebe "novaci" :D
Mit FB je dneska standard, rozdil je v tom, jestli mas skutecne pro jiste vyhody a beres to jako uzitecny nastroj, nebo jestli na to visis 15 hodin denne a oznamujes tam stav sve stolice...
Reagovat
tito
:-)))
Reagovat
spaniel
S tou Sharapkou a Serenou je to zajimave, ale odviji se to asi od toho, jaky vyznam ma tenis pre Rusko a USA. Rusove ty jeji uspechy asi vnimaji hrdeji a naruziveji nez Amici Sereniny uspechy.
Reagovat
smazaný uživatel
A Sharapovova tam má určite aj veľa priaznivcov ženskej krásy, na rozdiel od Sereny :)
Reagovat
Roger_Federer
souhlasim,fanoušci Nadala jsou zcela jiste vetšinou mlade ženy a pubertalni mladistvi...15-26 let.Kdežto u Fedexe je skupina vyspelich a uvaženych 30catniku..Kteři rozumi eleganci a tenisu..usmev
Reagovat
Padme
Patřím sice dle vaší kategorie do mladých žen, ale oceňuji eleganci a tenisovou krásu + charisma :) Jinak Nadal mi atraktivní nepřijde, rozhodně je lepší tenista než krasavec :D
Reagovat
tito
Chtěl jsi pochopitelně napsat jen - vyspělých a uvážlivých, že? Nebo vážených? Ale usoužených stálým vážením? ...no nevím...
:-)))
Reagovat
Stan_Borowitz
Nene, jsem celkem normální, klidně se třeba kouknu i na Hotel Paradise, když mě BBC přestane bavit :-) Ale nějak jsem pořád nepřišell na to, k čemu by mi měl FB jako být, jakou přidanou hodnotu by mi měl přinášet výměnou za to, že se mu nabízím jako "jednotka pro cílení reklamy"...
Reagovat
Roger_Federer
Hlavne usouženych...ano, neustalim dokazovanim kdo je nejlepši tenista historie..A uvažlivym čekanim na dalši granslam...
Reagovat
Stan_Borowitz
To je přece každému jasné, kdo je nejlepším tenistou historie - Rod Laver :-)
Reagovat
Roger_Federer
A to je kdo? Nejaka mlada nadej...?
Reagovat
tito
Roger_Federer -proč stále něco dokazovat... výsledky jsou jasné.
Stan- přesně :-)))
Reagovat
Stan_Borowitz
historie se nepíše posledních deset let :-). Ale vážně, nejlepší tenisté moderní historie tenisu jsou podle mne Rod Laver, Bjorn Borg, Pete Sampras, Roger Federer a Rafael Nadal. Z nich ve své době nejvíce dominoval Rod Laver. Ale nechci zabřednout do dalekosáhlé diskuse, která se tady s neúprosnou pravidelností opakuje...
Reagovat
Roger_Federer
Me nejde ani tak o dominanci jedince..Dokonce diky za Djokovice, ktery nasušil poslednich 7 let dominance Fedexe a Nadala už to byla nuda...Fedexovi fandim od roku 99 od turnaje ve Vidni kde jsem ho videl poprve na živo..kdy ješte ho nikdo neznal..pro me je nejlepši hrač současti i historie ne kvuli tabulkam a žebřičkum..ale pro jeho přistup,odhohodlani,vuli v 31 hrat a dokazot dal co umi a zvlada..
Reagovat
smazaný uživatel
To je hodně subjektivní, mně Rafa atraktivní přijde, má charisma, pěkná tvář a tělo je pro mě jen bonus, upřednostnuju jeho povahu, a to, jak se prezentuje na kurtu, protože osobně ho samozřejmě neznám :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Někdy je fakt užitečné trochu studovat historii, člověk pak možná pozmění pohled na výjimečnost dneška a dnešních hráčů. Když hovoříš o odhodlání, vůli a přístupu, Rod Laver by mohl sloužit jako příklad spoustě hráčů dneška a řekl bych, že RF "jen" kráčí v jeho šlépějích. Věděl jsi například, že RL jako dítě denně nosil do školy tenisák, který neustále v mačkal v kapse, aby si posílil zápěstí. Díky tomu měl obvod levého zápěstí tuším o 2 cm větší než pravého. Ve 31 letech získal svůj (druhý) kalendářní Grand Slam a turnaje Championship Series, jež jsou předchůdci dnešních Masters 1000, vyhrával do roku 1975, tj. do svých 37 let. Ve 36 letech byl stále v Top 5, a to už byli ve špičce hráči jako Borg, Connors, Newcombe, Vilas...
Reagovat
Roger_Federer
Tohld ja beru jako historicky fakt...Ale asi te šokuju..myslim si že to byl nejlepši tenista svoji doby, ale taky myslim že dneska by v teto konkurenci, z jeho tenisem nemohl konkurovat nikomu z top 10,kdyby hral v dnešni dobe..samozdřejme budeš namitat že by se přispusobil hře. Nebo že v jeho dobe by to bylo obracene...Ja tim chci řict , že nejlepši,nejtežšti,nejnaročnejši tenis se hraje ted..poslednich 15 let..proto kdo podle me dominuje ted..je nejlepšimi hrači všech dob..
Reagovat
Stan_Borowitz
já nemluvím nikdy o nejlepším hráči, ale o nejlepších hráčích, a to jsou podle mne ti, které jsem uvedl shora. Žádný jeden nejlepší neexistuje, nemáme objektivní srovnání. To s tím Laverem jsem uvedl víceméně pro odlehčení debaty...
Reagovat
spaniel
Problem taky je, ze zapasy Lavera jsou pro nas davna historie, nikdo ho nesledoval, nefandil. Hure se pak vnima jeho vyjimecnost. Urcite to byl pan tenista a patri mezi nejlepsi.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist