Nadal se 14. rok po sobě kvalifikoval na Turnaj mistrů

13. 8. 2018, 12:32
Aktuality 13
Rafael Nadal je prvním jistým účastníkem letošního Turnaje mistrů. Dvaatřicetiletý Španěl se kvalifikoval čtrnáctý rok po sobě a bude mít šanci získat trofej, která mu ve sbírce stále chybí.
Profily hráčů

Nadal se na Turnaj mistrů kvalifikoval už 14. rok po sobě, samotné soutěže se ale nakonec kvůli různým zdravotním potížím zúčastnil jen osmkrát. Loni navíc po prvním zápase ve skupině odstoupil. 

Vítěz 80 turnajů, z toho 17 grandslamových a 33 Masters, dosáhl svých nejlepších výsledků na Turnaji mistrů v letech 2010 a 2013, kdy došel do finále. Letos tak bude moct zaútočit na premiérový triumf.

"Kvalifikovat se 14. rok po sobě na Turnaj mistrů je opravdu skvělá zpráva. Moc se těším, až se do Londýna vrátím," prohlásil Nadal.

Letos dvaatřicetiletý Španěl odehrál osm turnajů a pokaždé byl minimálně ve čtvrtfinále. Pětkrát došel až do finále a všechny - v Monte Carlu, Barceloně, Římě, na Roland Garros a včera v Torontu - proměnil v tituly. Zápasovou bilanci má 40-3.

Nadal letos může zakončit sezonu popáté v kariéře jako světová jednička, čímž by se vyrovnal Jimmymu Connorsovi a Rogeru Federerovi (lepší je jen Pete Sampras). Poprvé se mu to může podařit dva roky po sobě. 

Letošní Turnaj mistrů v londýnské O2 areně se bude konat od 11. do 18. listopadu. Další postupové pozice drží Alexander Zverev, Roger Federer, Juan Martín Del Potro, Novak Djokovič, Kevin Anderson, Marin Čilič a Dominic Thiem. Na první nepostupové příčce se nachází John Isner, další tenisté - Fabio Fognini, Stefanos Tsitsipas či Kei Nišikori - už ztrácí více než tisíc bodů.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
ttopi
Stejně mi to přijde neuvěřitelné, že Nadal, který získal velké tituly snad na všech površích, nedokázal ještě vyhrát tento závěrečný turnaj, kde se většinou střetne nejlepší osmička a kde je potřeba vyhrát několik náročných zápasů v krátké chvíli.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zo 14 ucasti sa asi 5-6krat kvoli zraneniu nezucastnil, odstupil..
Reagovat
ttopi
"zranění", jasně :-))
Reagovat
kubiik
1. Hala je jeho největší slabina.
2. Na konci sezóny působí vždy hodně vyšťaveně, což je ale relativní, protože ostatní za sebou taky mají celou sezónu. Svou daň si tady ale vybírá jeho náročnej styl.
3. Bohužel zatím neměl to štěstí, že by se vyhnul Rogerovi nebo Djokovi ve formě, tak jako měli to štěstí oni 2 na FO. Tohle možná bude brát někdo jako rýpnutí, ale nemyslím to zle.
Reagovat
smazaný uživatel
kolik ma Rafa titulu z tech 14 ucasti?
Reagovat
aligo
Nikdo nemluvil o čtrnácti účastech a o čtrnácti kvalifikacích
Reagovat
com
jo kdyby to byl Federer, tak ma ze 14 ucasti 15 titulu :D
Reagovat
smazaný uživatel
tak ja se hlavne ptal na ty tituly...
...nevadi, ja si to dohledam...:)
Reagovat
Mayo
Na antukara dobre.
Reagovat
Patik
a 14násť krát úplne zbytočne :)
Reagovat
annah
Úplně zbytečně zas ne. Počítají se přece i body... :-))
Reagovat
aligo
A peníze
Reagovat
Patik
Ahá no z tohoto pohľadu teda beriem späť.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist