Nadal se po dvou měsících vrátil vítěznou bitvou se Sockem

5. 8. 2021, 07:17
Aktuality 40
ATP WASHINGTON - Španěl Rafael Nadal se v prvním zápase po dvouměsíčním odpočinku nečekaně nadřel. Ve svém premiérovém vystoupení na turnaji ATP 500 ve Washingtonu třetí hráč světa udolal domácího Jacka Socka až po tříhodinovém boji 6-2 4-6 7-6. O čtvrtfinále se utká s Jihoafričanem Lloydem Harrisem.
Profily hráčů
Rafael Nadal (© AFP)

Rafael Nadal se naposledy představil v semifinále Roland Garros, poté dvacetinásobný grandslamový šampion vynechal Wimbledon i olympijské hry v Tokiu a odpočíval. Do Washingtonu přijel poprvé v kariéře a v úvodním kole měl jako první nasazený hráč volný los.

V prvním zápase po pauze narazil na domácí bývalou světovou osmičku, nicméně aktuálně až 192. hráče světa, Jacka Socka. A zdolal ho až více než tříhodinovém boji 6-2 4-6 7-6.

První set přitom získal bez problémů díky odvrácení všech tří brejkbolů, ale ve druhé sadě uhrál jen sedm fiftýnů na returnu a rozhodnout musel třetí set.

V něm 20násobný grandslamový šampion prohrával 1-3, ale v soutěži se nakonec udržel. Vývoj otočil na 4-3 a i přes nevyužitý brejkbol rozhodl o svém vítězství v tie-breaku, který ovládl 7-1.

O postup do čtvrtfinále si 35letý Španěl zahraje v prvním vzájemném duelu s Lloydem Harrisem z Jihoafrické republiky.



Jannik Sinner na úvod turnaje ATP 500 porazil 6-2 6-4 Fina Emila Ruusuvuoriho a po dvou měsících a šňůře čtyř porážek se dočkal vítězného zápasu.

Šampion z roku 2015 Kei Nišikori porazil 6-2 7-5 nasazeného Kazacha Alexandera Bublika a postoupil do osmifinále. V něm se zkušený Japonec utká s ve formě hrajícím Britem Cameronem Norriem (h2h 1-0).

Brandon Nakashima, který si v předchozích dvou týdnech zahrál finále v Los Cabos a v Atlantě, pokračuje v dobrých výkonech i na podniku ATP 500 ve Washingtonu. Čerstvě dvacetiletý Američan si ve druhém kole poradil i se 27. hráčem světa s Britem Danem Evansem. V prvním setu sice neudržel vedení 5-2, ale od stavu 6-6 ztratil už jen deset míčků a zvítězil 7-6 6-0.

Sedmou porážku z posledních devíti zápasů utrpěl Grigor Dimitrov. Ve Washingtonu čtvrtý nasazený Bulhar podlehl 2-6 6-7 Iljovi Ivaškovi, který naopak už na pátém turnaji v řadě vyřadil minimálně dva soupeře. V osmifinále Bělorus vyzve letos už potřetí domácího McDonalda (h2h 2-0).

Po svém úvodním vystoupení ve Washingtonu končí také domácí
Taylor Fritz. 23letý Američan v metropoli Spojených států podlehl 4-6 2-6 krajanu Denisi Kudlovi, s nímž prohrál třetí ze čtyř vzájemných duelů. Kudla v osmifinále vyzve Nakashimu.

• ATP 500 WASHINGTON •
USA, tv. povrch, 2.046.340 dolarů
středeční výsledky (04. 08. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Nadal (1-Šp.) - Sock (USA) 6-2 4-6 7-6(1)
Johnson (USA) - De Minaur (3-Austr.) 6-7(5) 6-4 6-2
Ivaška (Běl.) - Dimitrov (4-Bul.) 6-2 7-6(4)
Sinner (5-It.) - Ruusuvuori (Fin.) 6-2 6-4
Nakašima (USA) - Evans (6-Brit.) 7-6(1) 6-0
Opelka (8-USA) - Galán (Kol.) 7-6(1) 6-3
Nišikori (Jap.) - Bublik (9-Kaz.) 6-2 7-5
Kudla (USA) - Fritz (10-USA) 6-4 6-2
McDonald (USA) - Paire (13-Fr.) 6-7(6) 6-4 6-4
Harris (14-JAR) - Sandgren (USA) 6-4 1-0 skreč S.
Millman (11-Austr.) - E. Ymer (Švéd.) 6-2 7-6(8)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

40
Přidat komentář
sojka1
v pohode vyprovodil "drevorubce" Steva zpatky do lesa a zase myslim na Berdu... ktereho mi ale Sinner pripomina jen vzhledem, uplne jiny somatotyp, jiny temperament, jina hra a hodinky jiste take nesbira... :-)) a zase me nastval s tou svoji capkou, uz jsem to tu psala, pokud ji sejme u site i souper, na co ten Janek nezdvorak jeste ceka? To je mi ale uroven.... :-(
Reagovat
RF46
Rafa velka bida. A vic nez sily ho opousteji vlasy..
Reagovat
turista
Ale podle obrázku z dnešního dne to vypadá, že těch vlasů ještě má dost. Investuje dlouhodobě milióny do transplantace vlasů.
Reagovat
steve79
Rafa hraje hrozně krátké údery a všechno na kříž. V podstatě jen vrací.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
viděl jsem větší část 2.setu - oba docela chybovali, často i na servisu. Seb zničehonic Jankovi 2x prolomil servis a bylo z toho nadějné vedení 5:2. Jenže - lehko nabyl, lehko pozbylsmile Přišly od Seba opravdu hodně mizerné servírovací gemy a pak mu tvrdou hrou podkouřil Janek a bylo to 5:5, krátká šance na zvrat, ale zmohl se jen na to dovést set do tiebreaku, který odpálil pánubohu do oken po vzoru prvního (teda asi, protože první jsem neviděl).
Mno, co na to říct? Nepotěšil jste mě, ani já vás nepotěším. Tohle že jsou rozumní chlapci?! Vždyť se na ně podívejte: oba negativní W/UE Seb o něco víc obého a tím se opravdu takovéto zápasy nevyhrávajísmile
Zpátky do tenisové školky a opakovat desaterosmile
To by v tom byl čórt, aby aspoň z jednoho z nich něco nevyrostlo. Radši teda ze Seba, kvůli pestřejší hře. Ale i na Berdycha Mk2 se sem tam podívám.
Reagovat
sojka1
:-)) vtiipnyy... ja zas videla vetsi cast z prvniho setu a neco podobneho zrejme, jen bez vetsiho uniku, kluci se tesne stihali nebo si vzajemne serv pravidelne prolomovali a ano, chyb jak maku, Seba viditelne odvaznejsi a aktivnejsi, Sinner zas prekvapoval spis obcasnou vysokou uderovou kvalitou. Nemohla jsem se zbavit jejich "posuzovani", pri pohledu na Sinnera se mi zacalo zase tezce styskat po panu Berdychovi; Seba mi samozrejme velmi pripomina tatu, jen mu o mnoho vic fandim, protoze me svym projevem vubec nerozciluje, ale naopak nesmirne uklidnuje a to si teda uzivam... :-))
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak tak, Seb hraje klidně, dobře se na něj dívá, taky se ale občas (a většinou v nevhodnou dobu) v klidu vyhrazuje. U Janka uvidíme, ale šance na GS má díky situaci na okruhu mnohem mnohem lepší, než měl Tomáš.
Reagovat
SwissMaestro
Fedex se odhlásil z Cinci, lze asi očekávat oznámení konce kariéry. Vidím to, že bez přípravy USO nebude hrát a na LC ukončí kariéru.
Reagovat
Patik
je to reálne..ale zároveň..môžme si položiť otázku či celá tá príprava na návrat..a úsilie či fyzické alebo aj psychické po dvoch operáciach kolena stáli zato aby to po dvoch turnajoch zabalil.
Reagovat
SwissMaestro
Nemohl vědět. Chtěl to zkusit pro svědomí, dobý pocit.
Reagovat
Patik
podľa mňa to ešte skúsi jednu sezónu..aj keď človek nikdy nevie..bude mať 40 nedá sa nič predvídať..môže chcieť hocijako keď sa nedá tak sa nedá..
Reagovat
smazaný uživatel
Ten kanár na W. za to rozhodne stál :)
Reagovat
smazaný uživatel
Čím víc Federer, tím víc Forehand.
Reagovat
Denis92
Nj, blizi sa to..
Bol som presvedceny, ze este skusi 2022, ale mam vazne obavy, ze to zdravie uz nedovoli.
Reagovat
smazaný uživatel
Konečne, ved je to uz tragikomické celé. A potom nejaký Patik zadeli, ze skoda ze vynechal OH, ze by isiel na medailu :)
Reagovat
Mantra
Všude čtu, že po třech měsících.... a Jack hrál kdy naposledy?
Reagovat
gocii
Minuly tyden v atlante
Reagovat
smazaný uživatel
Prvy zápas po dvoch mesiacoch je vždy tak trochu lotéria. Navyse Sock je absolutne nepredvidatelný, bud vypadne v prvom kole, alebo vyhrá tisícku. Vitazstvo sa cení, ale ak Rafa nezačne vyhravat s vacsim prehladom, tak to na USO nevidim ruzovo. Visi vo vzduchu tretia sezóna v kariere bez Grandslamoveho titulu. Co je samozrejme v globále skvelá bilancia, v porovnani s napriklad, Federerom :)
Reagovat
EllNino
Jack je hlavně věčně zraněný ... měl na víc, snad ještě má

Škoda, že to nedotáhl
Reagovat
misa
No vidíš, Sock. Jeden rok v desítce a ten další byl už v háji. A že měl nějakou kvalitu, mu bylo nanic.
Reagovat
EllNino
Dobře, Marie vypadne ze stovky a bude neustále kolem 130. místa, Sofia se psychicky zhrouzí podobně jako Amanda, takhle se ti to líbí více? :))
Reagovat
misa
Nelíbí, ale jako výhled na rok 2022 to nezní nereálně.
Reagovat
spaniel
Za 5 let jich bude mit 8 smile
Reagovat
smazaný uživatel
Na Rogerovych 12 sa nechytá, goat :)
Reagovat
peggy
Rafa,nyní jsi dost dlouho odpočíval,tak ukaz zda nejsi na odpis.smilesmile
Reagovat
Patik
Sock má tuším jednu výhru v singli za sezónu a mohol mať vkľude druhú..Nadal sa hýbe akoby mu ťahalo na 50.smile
Reagovat
Frantz
Myslíš tak jak Federer?
Reagovat
Patik
Nie..ešte horšie..a ani sa nedivím s jeho váhou..
Reagovat
PetaM
Má 4 výhry (na ATP tour), celkem 16. Ale to je fuk.
Reagovat
Patik
škoda..v tom singli sa mohol uplatniť aj lepšie počas kariéry tenis nato má.
Reagovat
EllNino
zdraví nedovolilo
Reagovat
Patik
o zdravotných problémoch som nevedel myslel som že mu len zachutila viac štvorhra.
Reagovat
EllNino
vždyť ani ve čtyhře není tam, kde býval ...
Reagovat
dako
Sledoval si zápas? Bolo to až také zlé s tým pohybom?

Ja som zápas nemal možnosť sledovať, ale zo zostrihov sa to nezdalo byť až také zlé.

Dik.
Reagovat
Patik
videl som asi 15 minút a hovorím si že Nadalovi vôbec v tomto štádiu neprospievajú dlhšie prestávky..úpadok v pohybe nevidím ale v tom že pomalšie uteká..aj keď áno je zase o niečo pomalší..ale je to vidieť aj podľa toho čo hrá z akej pozície..na razancii keď je pod tlakom a podobne..neviem si predstaviť že odohrá celú tú americkú šnúru..minimálne Cinci podľa mňa vynechá a fakt bude všade záležať na každom jednom žrebe.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Já tu psal šlágr a ani Vlk mi nevěřil nebo teda spíš má jiný vkussmile
Viděl jsem kus druhého setu s breakem Ponožky, pak už jsem neudržel víka... Ale věřil jsem, že set dotáhne. Jen škoda, že nedotáhl celý zápas, když byl tak natěsno. Každopádně si dobře zahráli a za výsledek ani předvedenou hru se stydět nemusí. Servis slušný, z bh několik parádních DTL, na můj vkus se až moc tlačil do in side out fh, ale on už asi jiný nebudesmile Ovšem na Rafu to nakonec málem stačilo, takže celkový dojem dobrý. A jen tak dál Ponožko, základ byl položen!smile
Reagovat
dako
Zápas som síce nevidel, no čítal som nejaké diskusie a ľudia všade píšu, že to bol zápas vysokej úrovne a Sock hral svoj najvyšší level.

Dobrá previerka pre Rafu. On sa na harde stále rozbieha pomalšie.
Reagovat
soloo
tak ano ved tie gemy ukazuju ze to bolo super
Reagovat
Pe3k
3 hodiny bojovat se Sockou? smile
Reagovat
Cico93
Ja som ani zápas typu 6:3, 6:3 nečakal. U Nadala úplne bežný úvodný zápas na harde.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist