Nadal se podle deníku Marca nezúčastní ATP Cupu

1. 12. 2021, 10:27
Aktuality 47
Rafael Nadal dle španělského deníku Marca neodstartuje novou sezonu v ATP Cupu, kde měl být hlavní oporou španělského týmu. Spolurekordman v počtu grandslamových trofejí odehrál poslední soutěžní zápas na začátku srpna ve Washingtonu.
Profily hráčů
Rafael Nadal (© AFP)

Od té doby totiž léčil zranění chodidla, přišel o zbytek sezony a návrat chystá ve druhé půlce prosince na exhibičním turnaji v Abú Zabí. Pětatřicetiletý rodák z Mallorcy dle dostupných informací nebude jediným Španělem, který o týmovou soutěž přijde, výběru z Pyrenejského ostrova údajně budou chybět také Carlos Alcaraz s Marcelem Granollersem. Oba chtějí do Austrálie dorazit v pozdějším termínu.

Není jasné, zda Nadal před Australian Open, jež startuje 17. ledna, odehraje nějakou z generálek. Kromě ATP Cupu, který vypukne 1. ledna a na rozdíl od Davis Cupu se v něm hraje o žebříčkové body a finanční odměny, se před začátkem úvodního grandslamu sezony uskuteční čtyři podniky série ATP 250.

Nadal v letošním tenisovém roce odehrál pouhých 29 zápasů s bilancí 24-5, získal titul v Barceloně a Římě a na grandslamech se objevil jen na Australian Open (čtvrtfinále) a French Open (semifinále).

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

47
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Alien
Cože? Tak to je obrovská ztráta a speciálně pro mě veliké rozčarování! Co se dá dělat, no?
Reagovat
turista
Nadal i ve věku 35,5 roku hýbe s TP. Ten ATP Cup pro něj není zas až tak důležitý.
Reagovat
RF46
On jeste hraje?
Reagovat
peggy
Jo hraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Neprekvapuje ma to, Rafa asi zvolí jeden 250 turnaj pred AO.

ATP Cup bude znamenat aj 7-9 zapasov za 7 dni, single, debl, uz minula edicia bola nedomyslena co sa týka záťaže. To hrac ktory sa vracia po zraneni fakt nepotrebuje, odpalit sa v januari.
Reagovat
turista
Možná bude až na AO. Nelze to dělat jako v roce 2017 kdy hrál až do úplného zničení.
Reagovat
Roger_Federer
Je starý.smile
Reagovat
turista
Stejně největší šanci vyhrát DC a ATP Cup mají Rusové bez ohledu na to kdo proti nim hraje.
Reagovat
Patik
Logicky nebude chcieť štartovať hneď medzi elitou keď si môže naštartovať sebavedomie niekde s Macháčom.
Reagovat
EllNino
Proc snizujes zrovna Machace, ktery mel skvelou daviscupovou premieru?
Reagovat
sojka1
Patik je jen na elity... ;-) me uz se dotklo, kdyz psal, ze se Tomovi bude pozorovani Djokovice nazivo hodit pri dedinskych turnajich... nechapu, pozorovani hracu je zaklad, proste skola tenisoveho zivota...
Reagovat
sojka1
jeste drobnost k te napodobe, zrovna Djokovic je dobry pozorovatel, kdysi prece bavil a napodobil kde koho a celkem zdarile... nejde jen o srandu, to je nadani a nasledovane se pak podvedome promita do pohyboveho vzorce a tim do uderu... treba... :-)
Reagovat
Patik
och nechcel som sa vás dotknúť..Macháča som tresol hneď z prvej čisto vygenerované meno neni to nič osobné..premňa osobne bolo pozorovanie lepších vždy nezmysel čo sa učenia týka..pretože každý sme iná psychika iná fyzika a každý máme iné schopnosti..všeobecne som ale toho názoru že ak sa máme od niekoho niečo naučiť..tak je to učiť sa z jeho chýb a nie z jeho kvalít.
Reagovat
sojka1
pozorovani samozrejme neni nesmysl, to je percepce, ktera souvisi s provedenim a prozitkem vlastniho! pohybu, archetypalni zalezitost... :-)
Reagovat
gigin
Přesně tak. Nasledoval jsem, načetl a od tej doby nepřehodím fh přes síť. A když jo, tak do autu. Pak jsem si načetl raději fh RF a zase winnery lítají jak chceš. BH mi zůstává Géniův samozřejmě.
Reagovat
sojka1
hlavne musis chtit, pak sve vzory prekonas... a ucit se z jejich chyb... :-)
Reagovat
Patik
Ja sa divím že taký Dimitrov čo obkukal snáď ešte ako si Roger utiera zadok nemá aspoň 10 GS..ak chceš niekoho pozorovať a učiť sa ..choď na jeho tréning nie na jeho zápas..a áno keď sa vieš poučiť z vlastných chýb je to progres..keď sa vieš poučiť z chýb iných..tak dvojnásobný posun.
Reagovat
sojka1
ale ja to vubec nemyslim zle, jen mi prijde jednodussi ty chyby vubec nedelat... a u 10 GS je prece tolik ovlivnujicich faktoru... treba i volni vlastnosti jednotliveho cloveka, ze... :-)
Reagovat
Patik
myslím si že tie chyby človek potrebuje..a ideálne je keď ich robí niekto iný..vtedy za ne nemusíš pykať a aj tak ti dajú ponaučenie.
Inak s tým súhlasím..a preto hovorím že je podľa môjho názoru nezmyselné niekoho pozorovať a hlavne keď si ešte nepopísaná kniha a čerpáš hneď od starého veterána.
Reagovat
sojka1
u pozorovani a napodoby (ktera te tak desi) mi jde ciste o nejaky uplne neutralni pohybovy ukon, ktery vidim spravne provedeny, zpracovavam si ho individualne, to neznamena, ze hraju jako Federer... :-)) zalezi take i na dominantni percepci hrace...
Reagovat
Patik
aký je to neutrálny pohybový úkon ktorý je dokonale prevedený. ?
Reagovat
sojka1
FH naprah a uder do mice treba, to je hodne obecne...... ze nedelam nesmyslne oblouky a masle, je uz specificke, ze se naprahuji pozde, taky, kdy tlucu mic - rovnez.... :-))
Reagovat
Patik
Dobre máme nato odlišné pohlady..viem čo máš na mysli.
Reagovat
sojka1
navic tusim, ze konkretne Tomas mluvil i o reakci hrace na urcite situace, ktere mel moznost sledovat, nemyslim mlaceni raketou a Djokovicovo dramaticke umeni, ale herni odpoved, u sampiona ji predpoklada vyspelou, samozrejme...
Reagovat
Patik
premňa osobne teda..Djokovič bol súčasťou najlepších grandslamových finále v histórii tenisu proti najlepším na svete a ja čo mám v porovnaní s ním prax z deviateho ročníka telesnej výchovy chcem niečo obkukávať..neviem teda..necháme to tak..
Reagovat
Marduch
Mysl funguje jako videokamera. Prožitky se uchovávají v podvědomí. A nahrává s tím větší intenzitou, čím víc se tě dotycná osoba/jev dotýká, fascinuje a čím více je clovek otevreny. Clověk pak vykazuje silné ale zároveň spontánní tendence projevovat se takřka jako kopie obdivovaneho...
Reagovat
Patik
A dokáže to myseľ konzistentne dlhšiu dobu?
Reagovat
Marduch
Rekl bych ze určitě, pokud tě subjekt fascinuje konzistentne. Deje se to ale mnohem efektivneji, pokud jsi sledovanou činnost sám už někdy dělal.
V tomhle článku použili za příklad zrovna Maestra :)
http://www.mmalife.cz/zrcadlove-neurony-muzeme-se-zlepsit-pouhym-pozorovanim/
Reagovat
sojka1
bez ohledu na to, ze pozorovani je skvela "vstupni" ucebni pomucka a bez ohledu na Marduchuv clanek - z vlastni zkusenosti ("Co nezaziju, to nenapisu") musim rict, ze ne. :-)) Je to izolovany opticky vjem a v samotne akci, ktera je zapojenim vseho ostatniho daleko narocnejsi, se pak stira. (Bohuzel, mohli po kurtu pobihat jen sami Fedexove, Rafove a Djokovicove. Jo a Geniove. Ale holt individualnimi predpoklady se i hra individualizuje.)
Ale pro pobaveni - sledovali jsme v klubovne debla (Bryany) a po naslednem nastupu na kurt (hrala jsem ctvrteho muze) jsem predvadela uzasny voleje, prebihala jak das, S-V, vsechno jsem mela a vsude jsem byla a bylo to naprosto snove. A skutecne jsem si jako ve snu pripadala, bylo to fascinujici, byla jsem Bob i Mike dohromady. Jenze behem tak asi 10 min jsem byla zase malicka, nikam jsem nedosahla, bala jsem se do tech pecek skocit, kouzlo pryc, z orla sojka, hlidala jsem si zase jen svoji lajnu a doufala, ze me nazabijou... :-))
Reagovat
Marduch
Jasně, že se v samotné akci pak stírá, protože většinou nedisponujeme adekvátní úrovní techniky, i to je v tom článku uvedeno..
Reagovat
Patik
ale to už je výhovorka..pretože pokiaľ máš zdravé ruky a raketu máš technicky neobmedzené možnosti.
Reagovat
Patik
ja ale nehovorím o chvílkových pocitoch ktoré si nadubudla z pozerania v klube a neskôr z teba vyprchali..skôr sa pýtam prečo tie voleje nemôžeš mať stále ako profesionálna tenistka bez toho aby si si niečo pozrela a dlhodobo to mať v hlave a v rukách ísť tam a suverejne to tam hocikedy strielať..prečo ?
Reagovat
sojka1
ale ja hraju docela dobre a ani nemuzu prozradit, kolik desetileti to uz mam v hlave a v rukach.... :-))) neco dokonce zvladam skvele a profesionalne, pokud me nekdo joo nesmazne, na sve urovni nezkazim balon... ale jak pise Marduch, tou absolutni urovni nedisponuju, zrejme proto, ze nejsem profesionalni tenistka, davno ziju jinak...
Reagovat
gigin
Šak baže.
Reagovat
Patik
problém je že máte laťku nastavenú strašne nízko..samozrejme je lahšie utešiť niekoho dole ako ho dostať nahor...žvásty o tom ako každý nemôže byť šampión je v športe čistá smrť..to sú len výhovorky a slabé ambície..častokrát k tomu prispievajú aj ľudia vo vašom okolí ktorí majú tiež laťku strašne nízko a vy by ste aj chceli vzrásť ale oni vás stiahnu nadol lebo sami stoja za houno.. môžeš sa mi smiať že riešim len elitných hráčov..vždy aj budem..pretože každý môže byť špičkový v tom čo robí..tiež som športoval roky rokúce aj súťažne a čokoľvek mimo stupienok ma nezaujímalo..nula bodov ak som skončil štvrtý jak keby som tam ani nebol..trénoval ma otec keby ma trénoval tréner s jeho odhodlaním tak mám jednu súťaž za rok..preto aj vždy hovorím že je najlepšie keď ťa trénuje člen rodiny..ideálne otec pretože ten chce byť hrdý na svojho syna a vždy si na neho nájde čas..ale to je jedno skrátka..mali by ste mieriť čo najvyššie..mať svoj vzor je pekné sledovať ho v pohode ale tí čo naozaj chcú nakoniec aj ten svoj vzor prekonajú.
Reagovat
sojka1
cetla jsem nekolikrat... prilis mnoho temat... :-))
Reagovat
Tomas_Smid_fan
trefil hřebíček na hlavičku. A hned několikrátsmile

https://www.sport.cz/diskuze/tenis-hrat-se-serenou-williamsovou-nejhorsi-zazitek-nebere-si-servitky-kyrgios-2948872
Reagovat
Krisboy
Zrovna jsem to četl a chtěl jsem to sem hodit. Souhlasím a podepisuji v plném rozsahu!
Reagovat
Krisboy
Ale překvapilo mě, že je Nick takovej rasista a sexista smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
na jednu stranu dobytek a na druhou Mirek Dušínsmile
Reagovat
turista
Souhlasím s ním. Serena je fakt strašná a Nick si to nenechal líbit. OK.
Reagovat
vergus
Tak JoKo už to definitivně zabalila, škoda jí, ještě doma ve Wimbledonu mohla něco uhrát
Reagovat
paddy
Štědrý den smile
Silvestr smile
Djokovič se nechá očkovat smile
Reagovat
No-le
Nenechá. Jsem přesvědčen, že hrát nebude. Otázkou ovšem je, když budou nutnost očkování prosazovat i ostatní majory, co pak udělá... skončí s tenisem?
Reagovat
Pavol
Zažaluje ich za odopieranie základných ľudských práv - vyhrá a tenis bude hrávať len na streche svojej jachty. smile
Reagovat
paddy
Ten, u koho by se čekalo, že se nechá očkovat jako poslední, tak bude stát první řadě smile

Matouš 19:30
Mnozí první budou poslední a poslední budou první.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist