Nadal si poradil se Sockem, Fognini vyřadil Nišikoriho

30. 3. 2017, 07:39
Aktuality 19
ATP MIAMI - Rafael Nadal si na Masters 1000 v Miami poradil snadno ve dvou setech s Američanem Jackem Sockem a postoupil mezi kvarteto nejlepších. O své páté finále v Key Biscayne, kde ještě nikdy netriumfoval, si zahraje s Fabiem Fogninim. Ital se postaral o vyřazení loňského finalisty a letos druhého nasazeného Keie Nišikoriho a bude tak usilovat o své první finále na turnaji Masters 1000.
Rafael Nadal

Rafael Nadal v prvních dvou vzájemných duelech s Jackem Sockem ztratil vždy jeden set, tentokrát však v životní formě hrajícímu Američanovi nedal šanci a vyhrál 6-2 6-3.

V prvním setu Nadal ztratil po svém podání jen šest míčků. Problémy měl pouze v úvodu druhé sady, kdy za stavu 0-2 musel odvracet postupně čtyři brejkboly. Ale všechny zlikvidoval, získal pět her v řadě a zápas po necelé hodině a půl ukončil.

Nadal hraje v Miami potřinácté v kariéře a posedmé nechybí mezi čtyřkou nejlepších. Čtyřikrát byl ve finále, dosud však v Key Biscayne ještě nikdy netriumfoval.

Třicetiletý Španěl může už na třetím z posledních čtyř turnajů postoupit do finále. V lednu na Australian Open ani začátkem března v Acapulku však svou jubilejní 70. trofej nevybojoval.

Na Floridě mu jeho předposlední překážkou na cestě za titulem bude Fabio Fognini, nad kterým Nadal vede ve vzájemné bilanci 7-3

Devětadvacetiletý Ital Fognini, který s manželkou Flavií Pennettaovou očekává narození potomka, ve čtvrtfinále porazil 6-4 6-2 loňského finalistu a nasazenou dvojku Keie Nišikoriho. S Japoncem si ve třetím vezájemném duelu poradil poprvé.

Bývalá světová třináctka Fognini, který je aktuálně 40. hráčem světa, je v semifinále turnaje Masters 1000 podruhé v kariéře. Před čtyřmi lety v Monte Carlu v něm neuspěl proti Djokovičovi, v Miami tak bude usilovat o své největší finále v kariéře.

O druhé semifinálové dvojici se rozhodne až ve čtvrtek, kdy se ve čtvrtfinále střetnou Tomáš Berdych s Rogerem Federerem a Nick Kyrgios s Alexanderem Zverevem.

• ATP MASTERS 1000 MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 7.375.695 dolarů
středeční výsledky (29. 03. 2017)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Fognini (It.) - Nišikori (2-Jap.) 6-4 6-2
Nadal (5-Šp.) - Sock (13-USA) 6-2 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
spaniel
Třeba se Fabio zas naštve na Nadala, nebo spíš Toniho a nabudí ho to jako v 2015, kde mu to pak spočetl na US Open.

https://www.youtube.com/watch?v=HDMfY3Z3prg
Reagovat
spaniel
Myslím, že Rafan je favorit, ale nepřekvapilo by mě, kdyby Fabio vyhrál. Neviděl jsem zápas se Sockem, ale co čtu, Sock hrál děsně. Zápas s Mahutem jsem viděl, a tam nehrál Rafa nic moc. Pořád dělal laciné chyby, jen tentokrát je nedělal v řadě, takže vždy game uhrál, plus Mahut nepochopitelně kazil důležité míče i na síti. Za 5,60 to určitě stojí za pokus.
Reagovat
Roger_Federer
Za 5,6-6,18 je to rozhodne slusny ulet.
Reagovat
Mayo
Fabio vyradí El Matadora si myslím.
Reagovat
Tuttovka
Nadal už s ním párkrát prohrál. Například mu Fabio otočil z 2:0 na US Open. V minulých sezónách ho párkrát porazil i na antuce, takže si na něj může věřit. Celé to bude o Fabiovi, jestli dokáže udržet úroveň a nepředvede svůj oblíbený mentální propad. Pokud se udrží, tak to může být hodně vyrovnaný duel.
Reagovat
Pavol
Fognini F. kurz 4,78 a to sa vyplatí
Reagovat
panzer.dragon
další fedal finále :)
Reagovat
panzer.dragon
koukám se rf rn přetahujou o 4 příčku
Reagovat
mekmor
přeju to oběma, je skvělé se na ně pořád dívat:-)
Reagovat
turista
Pro diváky, kteří nemají rádi djokomurárny je to hezká vzpomínka na staré časy.
Reagovat
Krisboy
Pozor na Fabia :)
Reagovat
panzer.dragon
maximálně rozhodčí si musí dávat bacha :)
Reagovat
Krisboy
No ten každopádně :)
Reagovat
janek_da
a pozor na mikrofony. rád je v Miami skopává
Reagovat
Tuttovka
Fabio včera předvedl dost dobrý výkon. Hrál soustředěně a chytře. Když má chuť, tak je dost náročné ho zastavit. Myslím si, že Nadal to s ním nebude mít lehké.
Reagovat
tito
Myslím, že v této fázi turnaje Fabio Rafu nepřekvapí.
Reagovat
Pavol
Prekvapiť ho neprekvapí, stačí keď ho porazí bez prekvapenia.
Reagovat
Matti
Včera už se mi ten forhand začínal pomalu líbit. Uvidíme, co předvede s Fabiem.
Reagovat
janek_da
"Nepřekvapí", to znamená že ho porazí?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist