Nadal si spravil chuť. V Dauhá vyhrál čtyřhru s Mónakem

9. 1. 2015, 21:53
Aktuality 10
ATP DAUHÁ - Rafael Nadal v Dauhá skončil ve dvouhře už v prvním kole, chuť si tak alespoň částečně spravil ve čtyřhře. V té triumfoval společně s Argentincem Juanem Mónakem, když ve finále porazili rakouskou dvojici Julian Knowle a Philipp Oswald.
Juan Mónaco a Rafael Nadal

Rafael Nadal se na začátku sezony vrací na kurty po operaci zánětu slepého střeva, kterou podstoupil loni začátkem listopadu. Zatím se mu ale nedařilo. Minulý týden na exhibici v Abú Dhabí prohrál hladce Andym s Murraym a zdolal Stana Wawrinku, v pondělí pak na turnaji ATP 250 v Dauhá prohrál už v prvním kole s Němcem Michaelem Berrerem

V Kataru ale zůstal, nebot byl přihlášen i do čtyřhry a alespoň v té se nakonec měl možnost dostat do zápasového rytmu. Společně s kamarádem Juanem Mónakem postupně zdolali páry Bolelli/Mayer, Becker/Sitak, srbské duo Novak Djokovič a Filip Krajinovič a v dnešním finále přehráli 6-3 6-4 Rakušanu Juliana Knowla s Philippem Oswaldem.

"Začít sezonu titulem je vždy příjemné, i když je to ve čtyřhře," řekl Nadal. "A navíc hrát s jedním ze svých nejlepších kamarádů je vždy speciální," dodal rodák z Mallorky, který v Dauhá navázal na svůj loňský triumf ve dvouhře.

"Je to úžasný pocit. Jsem opravdu šťastný a doufám, že za rok si budu moct opět zahrát se svým přítelem," uvedl Mónaco.

Osmadvacetiletý Španěl získal devátý deblový titul a první od roku 2012. Všech osm předchozích trofejí slavil s jedním ze svých krajanů, třikrát s nimi triumfoval na podnicích Masters 1000.

Jednatřicetiletý Argentinec si připsal teprve třetí titul ve čtyřhře. Oba předchozí zaznamenal v sezoně 2008.

Nadal se nyní přesune do australského Melbourne, kde se bude připravovat na první grandslam sezony. Žádné soutěžní zápasy už v plánu nemá, divokou kartu do Aucklandu nepřijal.

"Je to pro mě skvělé být zpátky na kurtech a navíc mít pocit z vítězství. Tohle je opravdu pozitivní způsob zakončení týdne, Tvrdě trénuju a zítra v tom budu pokračovat. Jsem velmi motivován vrátit se na svou nejlepší úroveň i ve dvouhře," ujistil Nadal své fanoušky.

 

- ATP 250 DAUHÁ -
(Katar, tv. povrch, 1,221.320 dolarů)
páteční výsledky (09. 01. 2014)
• Čtyřhra - finále •
Nadal/Mónaco (Šp./Arg.) - Knowle/Oswald (Rak.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
jackiec
už by měl el řiTuál zůstat u debla, na dvouhru už ten zubatý synek neemá
Reagovat
smazaný uživatel
Som rád, že Rafovi sa podarilo konečne obhájiť neantukový titul..Gratulujem..:)
Reagovat
Kozoroh
HIP HIP HURÁÁ!!!
Reagovat
Cico93
prakticky aj Wimbledon obhájil:)
Reagovat
Roger_Federer
Hrozne jim to slusi, klukum.
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D:D
Reagovat
smazaný uživatel
4%
Reagovat
gigin
Náhodou Pico je hezký, sympatický.
Reagovat
Cico93
očakával som tvoju reakciu..
Reagovat
MarcelPersch
Gratulace, sice to není single, ale přeci jenom nějaká herní praxe :) Vamos.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist