Nadal si zajistil Turnaj mistrů

14. 7. 2014, 16:14
Aktuality 52
Letošní Turnaj mistrů už má dva jisté účastníky. Po Novaku Djokovičovi si vstupenku zajistil Rafael Nadal, který se tak na závěrečný podnik okruhu ATP kvalifikoval podesáté v řadě.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Cena pro vítěze Turnaje mistrů je poslední z velkých trofejí, které Rafaelu Nadalovi ve sbírce chybí, a už nyní je jisté, že aktuálně druhý hráč světa o ni bude moci v Londýně bojovat i letos.

"Že se Rafa kvalifikoval na letošní Turnaj mistrů, je skvělá zpráva pro tenisové fanoušky ve Velké Británii," uvedl prezident ATP Chris Kermode. "Budou mít další možnost vidět opravdovou sportovní ikonu bojovat o poslední titul v sezoně. Rafa byl už dřív v Londýně blízko titulu a letos bude znovu považován za jednoho z favoritů," dodal.

Nadal si na Turnaji mistrů vedl nejlépe v letech 2010 a 2013, kdy v Londýně došel do finále. V něm před čtyřmi lety nestačil na Rogera Federera a loni podlehl v boji o titul Novaku Djokovičovi.

Komentáře

52
Přidat komentář
Pe3k
Reagovat
Pe3k
Reagovat
r.Fever
Chlapci zlatí, ale to ste trošičku pozadu, veď Nadal sa tam "kvalifikoval" už niekedy po Roland Garros. A stačí si pozrieť rebríček ATP Race, každý kto má cca nad 3000 bodov sa tam kvalifikuje, Federer s Wawrinkom to už majú de facto isté tiež, len to ešte nie je matematická istota, ale len praktická.
Reagovat
J.M.
Tak vzhledem k tomu, že toto dnes oznámila přímo ATP na svých oficiálních stránkách, si myslím, že oficiálně, definitivně matematicky platné to asi je opravdu až od teď. Možná se to definitivně potvrdilo až po turnajích, které se odehrály minulý týden.
Reagovat
r.Fever
J.M., práve od teba by som čakal, že nebudeš slepo veriť len vyhláseniam ATP, napríklad taký Ben Rothenberg to ATP písal priamo na Twitter, že v tom majú chybu a že Nadal mal Masters Cup zaistený ešte skôr ako Novak, existujú jednoduché (pre niekoho zložité) prepočty možných získaných bodov u všetkých hráčov a takáto jednoduchá matematika je uplatňovaná aj na live-tennis.eu/race. Takže to, či niečo ATP vyhlási v utorok alebo v sobotu môže byť niekedy irelevantné.

A čo sa týka toho rebríčku Race, ono to v posledných rokoch tak býva, že akonáhle máš 3000+ bodov tak sa na Masters Cup dostaneš, samozrejme, môžu byť aj výnimky. Ale taký Berdych to podľa mňa má na 99% isté. V minulosti bola hranica nižšie, keď sa ešte za GS dávala polovica bodov a za Super 9 sa dávalo 500 bodov.
Reagovat
r.Fever
Ešte k tým 3000+ bodom, všetko záleží na tom, aký kus koláča si odkrojí vedúci hráč rebríčka a jeho najbližší nasledovníci, niekedy stačilo mať na Masters Cup aj menej ako 3000 bodov (Mardy Fish) a niekedy potrebuješ aspoň 3400, ale celé sa to hýbe okolo tej čarovnej 3-tisícky. To je to, čo som chcel povedať :)
Reagovat
J.M.
No tak ono 3000 nebo 3400, to už je třeba okolo 8. místa docela rozdíl. Tam to může být hodně našlapané.
Reagovat
J.M.
Tak to mě nenapadlo, že to ATP špatně spočítala. Ale TP bych určitě nevinil z toho, že to od ATP přebral jako všechny ostatní servery. :-) Podle mě by bylo absurdní, aby si to měl každý pro sebe přepočítávat. Ostatně i na live-tennis.eu mají občas chyby.

Nicméně těch 3000 bodů letos určitě neplatí, to je při pohledu na aktuální žebříček Race, s ohledem na průběh letošní sezóny, celkem zřejmé. Tam se toho může stát ještě hodně (jestli se stane, to samozřejmě nevím). Letos se to hodně mele mezi hodně hráči, vláda není tak pevná jako dřív.
Reagovat
J.M.
I když jak jsem se teď díval na ty komentáře k tomu, tak to možná od ATP ani tak nemusela být chyba jako spíš účelová dezinformace... Jestli ano, no tak to pak potěšpánbůh.
Reagovat
J.M.
A když se tak dívám na žebříček Race, tak 3000 bodů mi tedy letos jako žádná hranice záruky nepřijde.
Reagovat
PetaM
Ono je to ze začátku něco kolem 6.000 bodů. A postupem roku se to snižuje. Na konci minulého roku to bylo kolem poloviny vzhledem k začátku roku ...
Reagovat
J.M.
Loni není letos. 3050 bodů má teď Berdych, a ten tedy rozhodně nic jistého nemá, je za ním spousta hráčů, kteří ho můžou předběhnout, bodů na příděl je ještě spousta. Letos to bude dost našlapané.
Reagovat
PetaM
Já nic neříkám :D Sice je spousta bodů na rozdávání, ale taky spousta bodů na obhajoby :D Stejně, pokud budou všechno vyhrávat ti první dva, tak ti ostatní si budou rozdělovat jen malé body :D Takže ... Hranice kolem 3.500 může klidně být :) :)
Reagovat
J.M.
Obhajoba nemá s ATP Race vůbec co dělat. Tam se jen přičítá. A s tím, kdo si bude zbytek bodů rozdělovat - to je právě otázka. Buď se situace usadí a zbytek roku bude vládnout stará garda, nebo bude pokračovat letošní trend, zlomová sezóna, a méně staré tváře (nemůžu použít výraz "nové tváře" pro zavedené skoroveterány jako Raonic, Nišikori, Gulbis nebo Dimitrov) se budou drát ještě výš. Možná to zatím bude nějaký mix obojího jako doposud. Každopádně letos nějaké "jistoty" minulých let neplatí.
Reagovat
PetaM
Do žebříčku se přece započítává kolem 20 turnajů ne? Takže když bude hrát hráč 30 turnajů (a všechny vyhraje), taky se mu v Race neobjeví všechny body ne? Race se přece na konci roku má shodovat s normálním žebříčkem ... Nebo jak to teda je? :D Tommr to určitě ví :D :D
Reagovat
J.M.
No ale to přece nemá co dělat s obhajobou. V Race se počítají jenom turnaje za letošní rok (plus finále DC 2013 a nějaké challengery a Futures na konci roku 2013). Jenom se nezapočítají všechny.
Reagovat
a.magerova
No.... ale body na obhajobu nemaj s kvalifikací na TM nic společného.

Doufám, že Švýcaři nebudou chybět a taky by bylo škoda, kdyby TAM chyběl jeden Skot ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Takže Novak a Rafa už to mají jisté, kdo dál? Na TM by určitě nemělo chybět švýcarské duo Federer+Wawrinka, Berdych se tam taky nějak prokouše a přál bych postup "mladé krvi - Dimitrovovi (případný zápas s Federerem by byl spektakulární záležitostí, díky nápadně podobným stylům obou hráčů), Nishikorimu nebo Raoničovi. Naopak Ferrer by mi tam nechyběl a pokud na TM postoupí Murray bez titulu, tak to budu považovat za chybu v matrixu :-P (zatím je na 7. místě sezónního žebříčku, což považuji za nadhodnocenou pozici).
Reagovat
J.M.
Taky bych tam moc chtěl švýcarské duo. U zbytku bude hodně, možná víc než předtím, záležet na tom, co předvedou v druhé části sezóny. Pokud třeba Berdych bude pokračovat v letošních výkonech, pak bych ho tam oželel. Přijde mi, že už to na něj začíná pomaloučku přicházet, stejně jako na Davida. Věk se nezastaví. Dimitrovovi bych to moc přál, ale nesmí polevit. V Americe a vůbec v závěru sezóny nic moc neobhajuje, šanci má, chce to jen hrát aspoň jako ve Wimbledonu. Ale na těch posledních místech bude letos asi hodně našlapáno.
Reagovat
Alexandria
opr.D.Brown
Reagovat
Alexandria
Nepisem tu skoro vobec.Mam v realnom zivote svoj program i kedmam posledne prazniny.Ale k R.Nadalovi:Nie som v nicom fanaticka. Jednoducho R.Nadal je v tabulke ATP tam kde je nuz co mam ja k tomu dodavat.Moj oblubeny tennista Dustin Brawn porazil R.Nadala a teraz predvadza famoznu hru pri jeho vyske 197 cm je to nieco ako tennis-balet.Dustin tennis hra pre hru samu,v jeho podani je tennis zazitkom,i ked jeho postavenie v ATP ...no co sa da robit,ale hra je hra, teraz je to zas radost vs Carrena Busta P.
Reagovat
slacker
Maira z Israele opet zasahuje?
Reagovat
spaniel
Jj, zajimalo by me, kde se tito šílenci líhnou a kdo je sem posila.
Reagovat
slacker
Mosad
Reagovat
J.M.
A hlavně co ji nutí pořád měnit přezdívky. Podle mě lidi, kteří tohle dělají, se za sebe stydí. Uříznou si ostudu, tak změní přezdívku. Styl bohužel nezmění, sebereflexe neproběhne. Takže následuje další ostuda, další přezdívka...
Reagovat
jackiec
tam nemusí el řiťuál ani jezdit, skončí s výpraskem už ve skupině s bekotem že chce turnaj mistrů na antuce
Reagovat
smazaný uživatel
Naprostý souhlas. Nadal na Turnaj mistrů prostě nemá a mohl by tam místo něj být někdo jiný.
Reagovat
babolat.cz
on se narozdíl od jinejch tenistů héreček nešetří a dře jak kůň. Pak moc sil nezbyde, což je celkem zbytečná frajeřina a špatná strategie. Roger hraje jak manekýn a takhle může hrát do 50 let a mít tucet dětí.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Jenze Roger byl, je a bude nejlepsi. Narozdil od Nadala totiz vyhrava turnaje na vsech povrchach(taktez Nole). Nadal vyhrava uz jen na antuce a ani na te toho moc tenhle rok nevyhral. Dale Roger nezdrzuje hru nejakymi s prominutim uchylnymi ritualy a hraje rovnou. A navic se nevymlouva, pokud prohraje. Viz Wimbledon 2012 se Nadal vymlouva po porazce s Rosolem.
Reagovat
Mayo
nevyhral, iba vyhral ten najdôležitejší antukový turnaj :D ...
Reagovat
smazaný uživatel
Dostane výprask už ve skupině, nemusí tam ani jezdit a měl by tam jet někdo jiný, dovoluju si připomenout, že tam byl dvakrát ve finále a dvakrát v semi, kolikrát tam byl ve finále Berdych nebo Wawrinka? Ani jednou, ano, není to jeho oblíbený turnaj, ale i na něm dvakrát uspěl velmi dobře. Ale podle některých by si tam zasloužil jet zřejmě kdokoli, jen ne on, i Rosol, Veselý a možná i Lojda. Prý neumí hrát na všech površích, a on Rožer na antuce kdovíjak válí? Neválí a neválí tak moc už ani na tý trávě, o hardu ani nemluvě, ve finále US nebyl už pět let, v Austrálii čtyři roky. A když je ten Nadal tak otřesnej jak to, že je v race to London těsně druhej? Protože kromě antuky byl i ve finále Austrálie a Miami, plus vyhrál Doha, takže i na betonu slušný výkony.
Reagovat
smazaný uživatel
I Rožer se vymlouvá, např.v roce 2010 po prohře s Berdychem, ty to ale asi vidět nechceš.
Reagovat
jackiec
to je jeho problém, má se konečně naučit hrát úsporný tenis s winnery jako roger, a unavení na konci roku jsou všichni, to je výmluva
Reagovat
smazaný uživatel
On už se to na betonu dávno naučil, hala to je jeho kámen úrazu, každej má nějaký, nikdo není dokonalý.
Reagovat
Amputace
Pouč mě - vyhrál někdy Roger Montreal-Toronto, Cincinnati a US Open v jednom roce?
Reagovat
spaniel
Ty nás pouč. Vyhrál tuto kombinaci Nadal každy rok? Nebo jaké výmluvy najdeš v ostatních letech? A kdy měl Nadal bilanci 94-6 za rok? Asi tolik k únavě...
Reagovat
Amputace
S výjimkou roku 2011, kdy ho přejel Djokovič, vyhrává Nadal od roku 2008 alespoň dva turnaje na hardu ročně, ať mi tedy nikdo netvrdí, že "vyhrává už jen na antuce" (kolik turnajů ročně vyhrával v průměru každý rok Roger na antuce?). Žádné výmluvy nehledám, jsem si dobře vědom toho, že Turnaj mistrů je pro Nadala zakletý a zřejmě jej ani nikdy nevyhraje, pokud mu někdo neodklidí z cesty Djokoviče.
Reagovat
Amputace
A 2012 samozřejmě, kdy ovšem celou americkou betonovou část vynechal.
Reagovat
spaniel
Jde o to, ze ostatní mají odehráno minimalne tolik, nebo i víc. Takže o únavě to není. Je to o tom, ze na to proste nemá.
Reagovat
Amputace
Na blbou reakci blbou reakcí. Pokud někdo píše, že by Nadal neměl na TM ani jezdit, že si účast na něm nezaslouží, prakticky každá reakce - jakkoli nesmyslná - je v pořádku. Nemůžeš se divit. Pokud by někdo psal, že Roger už ani nemusí jezdit na RG, že tam stejně nemá šanci, také by se to zajisté jeho fanouškům nelíbilo a reagovali by podrážděně. Pokud jde o mě, své stanovisko ohledně Nadala a TM jsem vyjádřil.
Reagovat
spaniel
Ano, nelíbilo by se mě to a nenapsal bych, ze ani nemusí jezdit (zaslouží si to samozřejmě), ale to nic nemění na tom, ze není unavenejsi nez ostatní a ze příčina neúspěchu je jinde.
Reagovat
Amputace
Netvrdím opak.
Reagovat
kecam
To podepisuji, měl by hrát baseball.
Reagovat
Mayo
ako inak El Matador s prehľadom
Reagovat
smazaný uživatel
O prsa prohrál s Djokerem :-)
Reagovat
Mayo
tak ak s ním bude prehrávať v tom, kto sa skôr kvalifikuje na TM tak to beriem :D
Reagovat
babolat.cz
kdo jiný by tam měl být než Rafa, i kdyby neměl body, měl by pravidelně dostávat WC na tenhle turnaj, na úkor důchodců.
Reagovat
smazaný uživatel
"Kdo jiný by tam měl být než Rafa?" Třeba velký Roger!
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo jinej? Co treba Roger, Novak, Tomas, Stan a dalsi. Mysli sakra trochu. Navic Nadal nevyhral Turnaj mistru ani jednou.
Reagovat
Roger_Federer
Ja bych sel jeste dal..meli by mu dat zrovns i titul..jinak ho nikdy becyhraje..; )
Reagovat
smazaný uživatel
Proč by si to měl víc zasloužit Berdych? Dyť hraje úplnej průměr od března, jedinej kdo si to teď zaslouží víc je Džokovič.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist