Nadal stále není fit, z Dauhá i Dubaje se omluvil

15. 2. 2023, 13:54
Aktuality 41
Rafael Nadal dohrával utkání druhého kola na Australian Open se zraněním levé kyčle a stále není fit, v příštích týdnech se nepředstaví v Dauhá ani Dubaji. Šestatřicetiletý Španěl, jenž má za sebou nejhorší vstup do sezony v kariéře, se tak nejspíše na kurty nejdříve vrátí na březnových Masters v Indian Wells a Miami.
Profily hráčů
Rafael Nadal (© AFP)

Informace to není překvapivá, ale nyní je oficiální. Nadal má za sebou nejhorší vstup do sezony v kariéře, v United Cupu nenašel recept na Camerona Norrieho ani Alexe de Minaura, ačkoli proti oběma vedl o set, a obhajobu na Australian Open zakončil již ve druhém kole, ve kterém si přivodil zranění levé kyčle.

Po odletu z Austrálie se vydal do Barcelony a další vyšetření potvrdila, že bude mimo hru šest až osm týdnů. Šestatřicetiletý Španěl by se tak mohl vrátit nejdříve na březnových podnicích Masters v Indian Wells a Miami. Pokud by neobhajoval finále v kalifornské poušti, mohl by poprvé od dubna 2005 vypadnout z Top 10 žebříčku, v níž figuruje rekordních více než 900 týdnů. Začátek antukového jara by ovšem zmeškat neměl, už teď podle organizátorů přislíbil účast na dubnovém Masters v Monte Carlu.

Majitel 22 grandslamových trofejí se trápí zdravotně už několik měsíců, konkrétně po 14. triumfu na French Open. Ve Wimbledonu kvůli zranění břišního svalu nenastoupil k semifinále a od té doby prohrál 8 ze 13 zápasů.

Turnaj v Dauhá startuje za pár dní a do Kataru mají dorazit Andrej Rubljov, Félix Auger-Aliassime, Daniil Medveděv či Alexander Zverev. V Dubaji se bude hrát o týden později a herní pole vede úřadující vítěz Australian Open a světová jednička Novak Djokovič.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

41
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Paixx
Logické rozhodnutí, ale všichni to už věděli, jelikož po AO psal, že potřebuje 6-8 týdnů léčit nohu.

V Dubaji by to bylo stejně nějaké 2-3 kolo, není důvod si takhle před možná poslední klíčovou antukovou sezónou ničit tělo na hardu.
Reagovat
smazaný uživatel
To existovala nejaka dilema??..

Béčkové turnaje pre plebs, zranenie padlo vhod, Rafa ma neprestrielné alibi :)
Reagovat
steve79
Dobre udelal. V Dubaji je rychly kurt. Doufam, ze Rafa jeste Rafa nerekl posledni slovo a bude 2-3 roky bojovat i tituly. Bez Nadala tenis ztrati pro mnoha lidi smysl, jako to bylo v pripade Fedexe.
Reagovat
turista
Myslím že tak dlouho už hrát Nadal vrcholový tenis nebude. Tělesná schránka mu to nedovolí. Zápis do historie už má nesmazatelný.
Reagovat
steve79
Mas asi pravdu. Nejvetsi problem tenisu je, ze za ne neni ani castecna nahrada. Jediny kdo ma stabilni vykony je Tsipsipas. Co ale hraci jakou jsou Thiem, Medvedev, Zverev?
Reagovat
Krisboy
Thiem se zničil fyzicky a ti dva rusáci jsou rozmazlená děcka, úplnou špičkou nebudou nikdy.
Reagovat
turista
Musí se ale počítat s Alcarazem. Ten má velké možnosti.
Reagovat
Tennisfan77
No nevím. Kdo může na antuce Nadala letos porazit?

Z fleku mě napadne Tsitsipas, jasný, ale je tady Alcaraz, Sinner, Rune, Aliassime, v druhé frontě Korda, Čorič, Musetti.
Reagovat
Ondrej2280
Kazdopadne to neni pripad srbskeho podvodnika,ktory pokracuje na turnajoch nadalej aj po tazkom zraneni z australie:)
Normalne je ,ze po zraneni sa hrac lieci a nie ,ze pokracuje dalej na turnajoch.
Rafa samozrejeme vynechava,kedze sa v auatralii zranil. Srb podvodníči dalej,kedze na AO so ziadnym zranenim nelaborval a hral ako vzdy svoju obvyklu komediu.
Reagovat
Krisboy
Áá... místních frustrátů král opět brečí. Jenom jeden závorkovej emotikon? Už jsi pochopil, že ti ten tvůj špatně předstíranej nadhled stejně nikdo nevěří, tak jsi to vzdal?
Reagovat
Ondrej2280
Bla bla hošanku..skus nieco ine a na niekoho ineho..
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Nebo co zlaty? :) Nebo ho rasisticky urazíš, jak je ve tvém dobrém zvyku? :)
Reagovat
Krisboy
Promiň, ale frustrovanější a nasr..ější než ty tady nikdo není, takže ideální terč pro posměšky jsi ty.
Reagovat
NovacekTP
smile a to každému nesedí.????
Reagovat
turista
Dej pokoj s podvodníkama.
Reagovat
Usm
článek o Nadalovi a tenhle tragéd opět vytahuje Djokovice...však říkám, bez něj by ten život měl vlastně nudnejsmile
Reagovat
Ondrej2280
ani nie, len som pouzil take nieco ako porovnanie dvoch zranenych hracov, ked jeden je naozaj zraneny a druhy to len predstiera...teda predstieral :)
Reagovat
Usm
ten tvůj jeden tvrdí, že je zraněnej celou kariéru a přitom vyhrál 22 GS a 92 ATP turnajů - tak moc je celou kariéru zraněnýsmile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Ond(r)atra se nechala kompletně pohltit hatem a jedem. AO 2023 mu zranilo duši takovým způsobem, že už se jizvy nikdy plně neuzdraví. :)

Místo toho, aby se bavil o tenisu, tak pouze zacykleně útočí na nejlepšího hráče všech dob i v článcích, které s ním nemají nic společného.

Ondra vidí Djokovice, i když se jde podělat na WC... při onanii... ve snech - i jeho nevědomí na něj křičí "GOATkovic, GOATkovic". smilesmile :)
Reagovat
Krisboy
smile
Naprosto souhlasím, po letošním lednu se mu zhroutily zbytky jeho světa.
Reagovat
Ondrej2280
myslim, ze toto vsetko je tvoja domen:)
Reagovat
Amputace
Lol. Že to píšeš zrovna ty, který do Nadala sijes prakticky v každém příspěvku. Tohle je i na trolling tvých poměry dost chabé.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Tak to samozřejmě není pravda, viz např. mé příspěvky pod článkem k Alcarazovi či Thiemovi.

Já se bavím o tenisu, mým cílem není pouze Novak nebo Parera z Manacoru.

Za to Ond(r)atra pouze hejtuje, podle útočí a nebaví se k tématu - viz tento článek. Což chápu, jelikož se jedná o Peterův alternick. Potřebuje si teď přes jiný účet vybít svou zlost a komplexy, když už to nejde skrze ofiko účet (plus podpořit své vlastní chabé nelogické fantasteorie, ale to už zde každý prokoukl). :)
Reagovat
Amputace
Lol, vždyť ty si úplně sér.es do huby. Hned tvůj první koment k Alcarazovi byl hejt Nadala - jednodimenzialni antukar. Tak co zase zkoušíš?
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
smile tohle už je úlet i na tebe. :)

Třeba proto, že Alcaraz velkou trojku v tom článku zmínil? Takže to zapadlo do kontextu.

Ale tento článek ani přímo, ani nepřímo neodkazuje na Djokoviče. Hater přesto musel výše plivat na Novaka.
Reagovat
Amputace
To je jedno, do čeho to zapadlo. Pravdou je, že to byl jen jednorozměrný hejt a co jsem psal výše platí: Nadala hejtujes téměř v každém příspěvku, a přitom se snažíš hrát na mravokarce. Jak ne nepodobné Petříkovi. Ten má též tyto moresy.
Reagovat
Walda58
je to taksmile
Reagovat
Amputace
Dobré rozhodnutí. Zbytečné turnaje.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Doufám, že si stejnou energii uchováš i pro Barcelonu, Řím, Madrid, MC ....... naprosto zbytečné turnaje. Řečeno slovy klasika, veliký Rafael přece nepotřebuje ztrácet síly na takových bezvýznamných podnicích.... on se ani nepotřebuje rozehrávat na antuce, půjde rovnou z voleje na FO a všem vytře zrak jako už obvykle.smile Postačí pár švihnutí dřevěnou raketou v Manacoru. :))
Reagovat
Amputace
Barcelona je také zbytečný turnaj. Úplná pravda. Nevidím důvod, proč by měl Nadal v 36ti letech hrát hardové nebo antukové 500ky.

Pokud nebude mít Novak natržený harmstring, bude mít Rafa na RG určitě šanci. V opačném případě to nevidím příliš nadějně.
Reagovat
Tennisfan77
Jsou tam i další hráči, jako vždy půjde o los. Pokud Rafa chytne prvního hráče TOP50 někde v osmifinále a bude to třeba Paul/Wolf (sorry vlku), pak QF odehraje s nějakým haluzákem typu Schwartzmann, tak SF s Tsitsipasem může vyhrát a finále je jeden zápas.

Pokud by však šel do komba Thiem, Rune, Sinner, Alcaraz, Alcaraz, Tsitsipas, Djokovič nebo nějak podobně namícháno od osmifinále, to asi nedá.
Reagovat
Amputace
Tak ale tvl, v takovém kombu by nevyhrál žádný z těch hráčů,které jsi vyjmenoval :D
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Žádné velké překvapení, na turnaji by byl jenom do počtu. Možná by tak mohl podávat míčky skutečným špičkovým hardovým hráčům. :))
Reagovat
Krisboy
Nerozešel se s Fuentesem?
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Bez dopingové kůry je ta jeho rekonvalescence mnohem složitější..... Bez peptidů regeneruje mnohem pomaleji.... jaké to překvapení..... mmmmmmm Dopalinho, jsme s Tebou.smile

Rest in pieces.smilesmile

Na antuce bude zase náhle jako rybička, zkrátka fraud se vším, co k tomu patří. :)
Reagovat
insanezy_
Ze peptidy a steroidy jsou neco jinyho, vi i Filipek Grznar
Reagovat
Krisboy
To ano, ale zase je to to jediné, co Filípek ví smile
Reagovat
insanezy_
To je prave ta nejhorsi zprava pro nadsence
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
To jsem ve svém příspěvku nahoře ani nepsal, že se jedná o jedno a to samé. Fabulace od Tebe. Nebo bych možná měl říct jako naši slovenští priatele a přísavky .... fabulácia?smilesmile :)
Reagovat
Tennisfan77
S tím ani nikdo nepočítal ne? smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist